EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Krásně barevné parky Rainy 3
S koncem prázdnin jsem začala sledovat předpověď počasí, protože jsem si všimla rychlosti, s jakou jsme v posledních letech přecházeli z léta do podzimu. Nevím, nakolik ji sledujete vy, ale došla jsem k závěru, že je celkem často pěkně vedle. Ráno jsem se ustrojila na slíbených takřka 20°C bez deště, a odpoledne jsem byla ráda za záložní svetřík a deštník. O studené větrné a deštivé noci nemluvě. Proč píši o počasí? Protože mě pod návalem emocí napadlo, že jsem teplou bundu uklidila v polovině května a po 4 měsících je načase ji zase vyndat. Dnes ráno jsem ji naštěstí nepotřebovala, opravdu bylo o trochu tepleji a nepršelo. S příchodem září je ale třeba počítat s tím, že podobné teplotní změny brzy budou na celodenním pořádku a je to třeba mít na paměti. Nemáte-li v úmyslu neponechat nic náhodě, vlastně zimě, prohlédněte si nabídku teplých bund v našem e shopu. Mne zaujala polyesterová voděodolná parka značky Meatfly. Rainy 3 Parka v barvě žluté, malinově vínové a nebesky modré vnese do tmavého podzimu barvu a dobrou náladu. Budete v ní nepochybně nepřehlédnutelná. Teplá parka s odepínací kožešinou na stahovací kapuci a měkkou plyšovou podšívkou vás zahřeje. V namáhaných švech je lepená, určitě v ní budete v suchu a vítr vás nedostane. V pase má tunelem protaženou stahovací tkanici. Zapíná se na zip skrytý légou s patenty, stejně jako našité nakládané kapsy. Parky Rainy 3 najdete v sekci Móda.
Zobrazit článek >
 
S vášní pro jídlo – rozhovor se spisovatelkou Denisou Bartošovou
  Dnešní rozhovor nám poskytla spisovatelka a uznávaná dekor stylistka paní Denisa Bartošová. Hezký den, paní Deniso, děkujeme, že jste přijala naše pozvání k rozhovoru, ráda bych seznámila naše čtenáře s Vaší  kariérou a představila jim blíže významnou a kreativní ženu. Narodila jste se v Praze, na rok se samozřejmě neptám, ale zeptám se, co Vás přivedlo k činnosti dekor designu, byla to touha něco vytvářet už od malička a dětských let? Bylo to třeba tak, že už Vaše maminka byla kreativní žena se smyslem pro krásno? Nebo se tato úžasná vlastnost podědila přes generaci? Ano, narodila jsem se v Praze (a klidně – v roce 72  ) a vyrostla na pražském Smíchově. Tvoření mě vážně „bralo“ už od malička, bylo tak nějak mou součástí.Od první třídy po celou základní školu jsem navštěvovala Lidušku, obor výtvarný – kresba, malba, keramika. Jako dítě jsem byla deprimovaná, že dostávám dvě vysvědčení místo jednoho  . Už jako malá jsem také svým blízkým vyráběla dárky, třeba k Vánocům. Maminka moc kreativní není, ale její tatínek maloval obrazy a napsal knihu. Můj taťka byl ale docela kutil, takže genově jsem si asi něco z rodiny odnesla. Vystudovala jste nějaký příbuzný obor? Vystudovala jsem obor Módní návrhářství, takže zlehka asi ano) Mnoha našim čtenářům je známá knížka – Láskominy Denisy Bartošové, můžete těm ostatním, kdo knihu ještě neznají, přiblížit, kde vznikl její název a co kniha skrývá? Určitou nápovědou nám můžou být Vaše slova: „Láskominy jsou to, co milujete! Láskominy jsou jediný výraz, který dokázal alespoň okrajově pojmout všechno to, co je v knize. Tedy všechno to, co ráda dělám – tvořím, vařím a vymýšlím.” Můžete, prosím, tuto nápovědu rozvinout?  Název knihy Láskominy jsem společně s tehdejší šéfredaktorkou Smart Pressu Adélou Hálkovou vybrala proto, že jsem cítila nutnost propojit název první knihy právě s touto druhou. Beru je totiž jako dvě ségry a tak jsem chtěla, aby názvem i designem byly harmonické a souvisely spolu navzájem. No zbytek vysvětlení už máte z naší anotace… A jakého ocenění kniha dosáhla? Má druhá kniha opět vybojovala zlato v mezinárodní soutěži Gourmand World Cookbokk Award za rok 2015. Tentokrát v kategorii pro mě osobně mnohem významnější, i když prestižnější je asi ocenění knihy první za Design. Na první příčce jsem totiž stanula v kategorii Entertaiment/Zábava, což znamená, že moje kniha se stala nejzábavnější kuchařskou knihou pro rok 2015 na celém světě. Velmi úzce to souvisí s mým přáním, aby se čtenář mojí knihy vážně dobře bavil! My, co máme rádi Vaše nápady a povídání, tak víme, že toto nebyla Vaše první kniha, předcházela jí  “Láska prochází kuchyní”, kniha, která  VYBOJOVALA v PEKINGU 1. místo v kategorii DESIGN v MEZINÁRODNÍ soutěži Gourmand World Cookbook Awards za rok 2013. Řeknete nám něco bližšího k tomu, jak kniha vznikala? Podílela jste se na ní sama? Je jasné, že si nestačí říci jeden den – vydám knihu…. a kniha je na světě, jak dlouho zrála vaše touha se do knihy pustit a čekala roky v dolním šuplíku? Pomáhal Vám někdo v začátcích s vydáním nebo byl někdo blízký, kdo Vám takříkajíc vedl ruku ? Stvořit, protože v mém případě říct „napsat“ vážně nestačí  vlastní knihu měla vlastně jako první moje kamarádka a kolegyně fotografka Alena Hrbková, se kterou jsem také tu první nafotila. Jednou, při focení asi nějakého dekoru pro časopis začala nahlas přemýšlet, že bych měla vydat já svou vlastní knihu. Tenkrát jsem nad tím mávla rukou a smála se jí s tím, ať to klidně zařídí…a pustila jsem to z hlavy… Jenže ona o tom vážně jednala s vydavatelstvím Smart Press a to mělo zájem o návrh knihy, kterou bych chtěla udělat. Došlo na první schůzku, ale pak tento projekt spal v šuplíku ještě asi dva roky. Měla jsem hodně práce a pustit se do něčeho takového bylo bláznovství. Po téhle době jsem jako dekor stylistka spolupracovala se Smart Pressem na knize Sladký design Hanky Rawlings a právě Adéla Hálková, šéfredaktorka SP na mě „udeřila“, kdy už pošlu návrh své knihy, že jí vážně chtějí vydat… No a tak jsem doma sedla, hodila do mailu hrubý koncept a do týdne bylo potvrzeno, že knihu vážně budu dělat. Co se samotné tvorby knihy týká, bylo to pro mě velice náročné období. Nikdo vám, navíc jako OSVČ, volno na takovou tvorbu prostě nedá… Musela jsem vše stíhat k mojí běžné práci, abych se uživila, což mě stálo veškerý volný čas a to ne jen během dne. Pro první knihu jsem si vážně všechno dělala sama, od vymýšlení receptů, po vaření a balení a vše gradovalo v den focení. Většinou jsem dva dny vařila a připravovala a třetí den dojela fotografka a fotilo se. Celý ten proces trval téměř dva roky. Nedokázala jsem nikde polevit, nejprve psaní, pak testování receptů a opravy. Následně samotná tvorba, focení. Nakonec editace textů, korektury a samozřejmě jsem “kecala” i do grafiky. Jednoduše to, co běžně dělá pro jednu knihu celý tým, tím jsem si já vším prošla sama. Samozřejmě po boku s profíky v oborech. Někteří autoři kuchařek třeba jen předají texty, recepty a zbytek nechávají právě na týmu. To bych já nedokázala. Kniha je pro mě natolik osobní, že potřebuji být naprosto u všeho. Ruku mi nikdo nevedl, nikdo do mojí tvorby nezasahoval. Řídila jsem se tím, co se líbí mně, vlastně poprvé v tomto oboru jsem tvořila jen sama za sebe. O to to ale bylo těžší… Asi v polovině focení jsem se bála, že dělám děsnou hloupost, že jsem se zbláznila, že tohle nikoho nebude zajímat a sama sebe se ptala, jestli nejsem až moc nafoukaná. Ale jak fotografka postupně posílala hotové fotky a já sledovala reakce rodiny, známých a redakce SP pomalu jsem se uklidňovala. Nadšení bylo velké, dodávalo mi sebedůvěru…Po focení jsem také „rozvážela“ navařené a krásně zabalené jedlé dárky po příbuzných a kamarádech a zpětná vazba mi dodala ten zbytek jistoty, kterou jsem tak moc potřebovala.     Připravujete nějaké knižní pokračování, máme se na co těšit? Od knižní tvorby bych jen nerada odcházela. Obrovsky mě to baví a naplňuje, nejvíce pak jednotlivé dopisy od čtenářů, které mě vážně až dojímají a chodí mi po celou dobu, co jsou knihy na světě. Takže ano, pokračovat určitě chci a ráda bych začala už tento podzim. Snad vše klapne tak, jak si představuji. V dnešní době je to všechno trošku složité. U knih jsem se už u té první rozhodla nedělat kompromisy. Knih jako takových si velmi vážím, bez knih bych nemohla vůbec existovat. A i když nepíšu žádnou hodnotnou literaturu a možná právě proto chci a potřebuji, aby každá stránka byla vychytaná do sebemenšího detailu. Tím pádem se logicky jedná o poměrně drahé projekty a pro vydavatele je taková kniha velkou investicí a samozřejmě ji musí důkladně zvážit. Kvalitně vyrobená kniha je pak v důsledku na české poměry drahá, čímž se snižuje její prodejnost. Na druhou stranu i obyčejná kniha jako román dnes stojí kolem čtyř set korun a to jsou v ní pouze písmenka i když samozřejmě krásná a hodnotná. Na mojí knize pracuje profesionální fotograf desítky dní, další desítky dní ladíme s ilustrátorkou obrázky, další týdny se řeší grafika, texty a korektury. Nakonec tiskárna a papír, distribuce. Všichni ti lidé, celý tým, chtějí a potřebují samozřejmě za svou práci zaplatit. Tohle všechno si samozřejmě koncový zákazník nedokáže představit a já jsem ráda, že mu mohu takto, v tomto rozhovoru, to, jak kniha vzniká aspoň trochu přiblížit. Všichni víme, jak je těžké se ve světě prosadit, povedlo se Vám to určitě tvrdou prací, za kterou jsou stovky a stovky hodin, potkalo Vás také něco, čemu se říká štěstí nebo náhoda, co by dopomohlo k Vašemu úspěchu? Já to s těmi všemi oceněními zas tak úplně do dneška vlastně nechápu. Bylo a stále je to pro mě jako pohádka o ženské z malinké země, která prvně v životě udělala něco sama za sebe. Je mi to celé záhadou. Možná mám na tohle všechno příliš skromnosti. Faktem, který dokáži uznat je, že to jak knihy vypadají a doufám i působí je asi mimo standart. O to větší poctou mi je ocenění v tak velmi prestižní celosvětové soutěži s mezinárodní účastí. Na druhou stranu je mi poměrně líto, že svět mé knihy dvakrát uznal jako vážně nejlepší, ale u nás se knihy zas tak dobře neprodávají. Ne, že by to byly propadáky, ale u nás prostě prodává „obličej v televizi“. Stále nejprodávanější jsou Polraichové, Dity, Karolíny… Jinak jak přesně knihy porota posuzuje vůbec netuším, to je přísně tajná věc. Na slavnostní ceremonii se vyhlašují pouze tři první místa z nominovaných sedmi až dvanácti knih. Pokud se neumístíte tedy do toho třetího, víc už se nikdy nedozvíte. Každopádně pro mě bylo velkým štěstím se díky knihám podívat tak daleko, cestování mám vážně moc ráda. Víme o vás, že jste také byla spoluvydavatelkou časopisů, přiblížíte našim čtenářům kterých časopisů a zda v této činnosti ještě máte vůbec čas pokračovat ? Celý loňský rok jsem se naplno věnovala tvorbě časopisu Krásný venkov, kterého jsem byla tváří a přispívala do časopisu Nové proměny bydlení jako interiérová designérka vydavatelství Deco Media. Vydávat vlastní časopisy je velmi náročná disciplína. Hodně práce mi nevadí, to naopak, ale bohužel jsem se nedokázala shodnout s redakcí na tom, jak bych chtěla svou práci dělat. Po dlouhém váhání a promýšlení jsem na konci roku ze společnosti odešla jako spoluvydavatelka a nadále spolupracuji s oběma časopisy externě. Byla jsem totiž emočně obrovsky vyčerpaná a tenhle krok mi velmi ulevil. Času mám tedy nyní celkem paradoxně docela dost, ale doufám, že ho budu moct v klidu věnovat právě tvorbě nových knih a také sama sobě, svému domu, zahradě a všem mým chlupáčům a opeřencům  . Asi rok a půl mám nově slepice a stala jsem se tak účastnicí projektu mého dnes už kamaráda Petra Dobrého www.slepicevnouzi.cz. Moc ráda takové projekty podporuji, Slepičky mají propagaci v mé druhé knize. Tým „Slepic v nouzi“ jezdí a rozváží zachráněné slípky v zástěrách, které jsem pro tuhle organizaci navrhla. Obecně si myslím, že tohle má vážně význam. V první knížce jsem pro změnu podpořila kočičí útulek Kočičí domov Sluníčko, kde se aktivně podílí má kamarádka Jana Michlanová. Když mohu, každý takový projekt podpořit, neváhám. Naposledy jsem na Umísťovací výstavě kočičího útulku vedla workshop pro děti a vyráběla s nimi hračky pro kočky. Takže případný další volný čas rozhodně budu i nadále věnovat takto dobrovolnicky. Udělat totiž něco pro někoho, kdo to vážně potřebuje a sám nemůže – právě jako jsou kočky a psi v útulcích nebo třeba právě slepice z velkochovů, jen tak, bez nároku na nějakou finanční odměnu mě dokáže totiž nadopovat energií na několik týdnů do předu. Spousta našich čtenářů ví, že mohou nakupovat na Vašem obchodě Desina Design. Můžeme tam zodpovědně poslat všechny ty, co hledají dárek pro své nejbližší. Najdeme zde inspirativní dárky pro ženy, ale i praktické dárky pro muže a nápadité dárečky pro naše nejmenší. Povíte nám něco bližšího k Vaší nabídce? Dáváte přednost českým výrobcům? Najdeme zde i Vaše výrobky? Nebo pouze Vaše nápady, kdy je realizuje někdo jiný? Původní vize obchodu byla prodávat pouze vlastní výrobky. To se bohužel ukázalo nereálné jak časově, tak finančně. Navíc najít v ČR výrobce, který je ochotný zkusit dělat něco jinak je tedy docela oříšek pro otrlé. Pokud nechcete něčeho rovnou kamion, moc se nechytáte. Pak jsou tu drobní výrobci, ale jejich ceny – pochopitelně – neslibují moc velký výdělek pro vás. Můj obchod je tedy kompromisem. Některé výrobky – jako třeba sezonní dekorace, šperky a pár dalších drobností vyrábím sama. Další, jako třeba soustružené etažéry na dorty, bandasky, litinové smaltované nádobí vyrábím ve spolupráci s českými firmami, které jsou ochotné se domluvit. Svojí lásku k oboru návrhářství si ukájím v navrhování zástěr, které pro mě šije ta nejšikovnější ženská na světě. No a další výrobky pečlivě vybírám, jak u českých výrobců, tak i dovozové. Dokonce jsem letos pro svůj obchod nakoupila i pár kousků v Číně a bylo pro mě vlastně velkým překvapením, že i tam se dají vybrat vážně luxusní a kvalitní kousky. Jenže ty se k nám prostě nevozí. A tak, pro mé zákaznice co nevidět za pár týdnů uvedu tyhle moje úlovky z výletu na trh. Moc se na to těším. Také jsem si dovezla pár kousků výšivek klasických čínských motivů, jako jsou pivoňky a sakury a plánuji limitovanou kolekci zástěr v asijském stylu. Reálné je její uvedení na trh na jaře, kam právě květinové vzory krásně zapadnou. Máte také někde kamennou prodejnu, poradíte nám kde bychom ji našli, kdybychom si chtěli udělat výlet kam byste nás tedy pozvala? Kamennou prodejnu jsem měla u nás v Kostelci nad Černými lesy na náměstí. Po roce a půl provozu se ale ukázalo, že valná většina tržeb pochází z internetového prodeje a tak jsem ve vlastním domě vytvořila malý showroom. Bohužel, ten nyní musel ustoupit stranou z rodinných důvodů a tak v současné době mám pouze eshop, doma sklad, kde je možné si vybrané zboží vyzvednout. Uvidíme, co přinese budoucnost. V plánu původně bylo i malé studio na kreativní kurzy, na které teď nemám prostor, ale nikdy neříkej nikdy. Nakonec je možné, že pár kurzů zkusím uspořádat v mé vlastní kuchyni a uvidí se, jaký bude zájem. Třeba mě to nakonec ještě překvapí! A pro dobrou náladu Vám přinášíme 4 netradiční recepty od Denisy Bartošové. To prostě musíte vyzkoušet !     Knihu Láska prochází kuchyní můžete zakoupit v eshopu Eiffel Optic – zde Fotografie k článku poskytla Denisa Bartošová ve spolupráci s nakladatelstvím Smart Press. Autor: Milena Drtinová
Zobrazit článek >
 
Živé kameny
ŽIVÉ KAMENY - pocházejí z jihoafrické pouště. Rostlina je tvořena párem listů, které jsou srostlé. Jedenkrát do roka se obměňují, to znamená, že v původní rostlině se vytvoří rostlina nová. Pěstování v domácích podmínkách je docela složité. Špatně snášejí závlahu aplikovanou z vrchu a ta se jim stává osudnou. Nejlepší zavlažování je technikou vzlínání. Povrch zeminy by měl být trvale suchý. Živé kameny mají nehluboké kořeny a umí využít i mírné zvlhčení zeminy u dna nádoby, kam přivádí vodu knot ze spodní nádoby. Ovšem i ve spodní části nádoby nesmí být voda trvale. Větší množství vody je nutné rostlinám zajistit v období, kdy začínají kvést. V domácích podmínkách je to především září a říjen. Květy se otvírají až odpoledne a to jen při zvýšené závlaze. Během roku vodu téměř nepotřebují. Pouze v období kdy rostliny sesychají (od května do září) a v době kvetení.  Živým kamenům vyhovuje slunečné stanoviště. Avšak zabraňte zahřívání květináče. K tomu Vám postačí například pruh silného papíru, kterým květináč obalíte.  Teplota v zimním období by měla být nižší (cca 15oC). Při obměně rostliny, v období kdy "svléká kůži", se rostlina nezalévá.    V našem e-shopu si zajisté vyberete z nabídky velmi dekorativních obalů na kytky: KVĚTINÁČE Ukázka naší nabídky:        
Zobrazit článek >
 
Není mýdlo jako mýdlo: Vhodná pomůcka pro hygienu celého těla I
Většina žen při nákupu hygienických pomůcek volí mýdlo podle vůně. Zamyslela jste se někdy nad rozdílem mycího gelu a klasického mýdla? A co speciální pěny? V dnešním článku se dozvíte, jak vybrat vhodnou hygienickou pomůcku pro své tělo. Poradíme vám, jak postupovat při výběru a hlavně se dozvíte, jaké jsou mezi jednotlivými přípravky rozdíly.  Sprchový gel  Sprchový gel je jednoznačně nejprodávanější hygienickou pomůckou mezi mýdly. Hodí se pro každodenní mytí. Dodává pokožce výživu, nevysušuje ji a je lehký. Na trhu je k dostání několik druhů sprchových gelů. Seženete speciální sprchový gel po opalování, neparfémovaný nebo zcela přírodní. Do gelů se přidávají nejrůznější vůně, existují sprchové gely univerzální, čistě pro ženy, pánské i dětské.  Sprchová pěna  Tento přípravek vychází z nádoby již v podobě pěny, jako například tužidlo na vlasy. Při nanášení je tedy mýdlo zcela vypěněné. Sprchová pěna se vyznačuje tou nejjemnější konzistencí. Výborně se roztírá a pokožku zanechává hedvábnou. Sprchové pěny opět seženete v mnohých provedeních.  Sprchový krém  Pokud cítíte, že je vaše pokožka vysušena a ještě k tomu se vyznačuje vysokou citlivostí, pak je třeba pořídit takový přípravek, který jí s problémy pomůže. Sprchové krémy jsou jemné a silně hydratační. Kromě sprchových krémů ještě existují takzvaná krémová mýdla, která stojí na pomezí mezi krémy a mýdly. Krémy obsahují velké množství mléka, hojné zastoupení v nich mají taky oleje. 
Zobrazit článek >
 
Jak oživit svůj outfit?
Trápí vás všední nádech vašeho outfitu? V tom případě čtete správně. Inspirujte se radami, které vašemu odívání dodají na nevšednosti. Barvy Rozhodně se zaměřte na barvy. Pokud se oblékáte jako šedá myška, zapomeňte už na nudné vršky. Pořiďte si módní kousky v jarních barvách. Letos zabodujete s těmi pastelovými. O třeba žluté sluníčkové sáčko nebo blankytně modrý top? Šperky a hodinky I kdyby žena měla půl skříně jenom šperků, nikdy jí to nebude stačit, avšak ten správný ke každému outfitu jistě najde. Objevte i vy kouzlo doplňků. I nenápadný řetízek s přívěskem vám krásně doplní váš denní style. Zapátrejte taky po hodinkách. Můžete vybírat z nekonečného množství stylů a typů. Ty nejkrásnější hodinky různých značek najdete zde. Pásek Pokud váš pas či boky zkrášlíte páskem s výraznou sponou, budete vypadat poutavě a současně i neobyčejně. Proč ne? Šátek nebo šála Pořiďte si do své sbírky novou šálu nebo větší šátek, který zaujme okolí a upoutá na vás pozornost. Můžete se oblékat jednoduše a nebarevně. Správně vybraný šál vše řekne za vás. Punčochy Vyměňte klasické punčochy za vzorované. Uvidíte, jak se najednou váš outfit rozzáří. Dodáte mu šik styl a kouzlo. Pokud máte odvahu, s některými modely můžete kombinovat i pučochy pestrých barev. Kabelka U kabelky platí stejné pravidlo jako u šátku. Neberte ohledy na váš dosavadní oufit a klidně sáhněte po kabelce úplně jiné barvy. Ale pozor! Bylo by vhodné, abyste ji zkombinovala s vašimi botami, s těmi by kabelka měla přinejmenším ladit.
Zobrazit článek >
 
Posilovací odporové gumy: Jak vybrat tu správnou? I
Posilovací gumy se staly velice oblíbené zejména v posledních letech. Na trhu najdete nejen produkty mnohých značek, ale taky značný počet druhů jednotlivých gum. Pojďme si udělat v gumách pořádek a zjistit, a co která pomůcka slouží a v čem vám pomůže. Posilovací guma se vám může hodit hned v několika případech. Pokud si potřebujete ztížit cvičení, pracujte s gumou. Cvičení s touto pomůckou je vhodné pro každého, komu již nestačí vlastní váha těla nebo jsou primárně zaměřeni na posílení konkrétního okruhu svalstva. Gumy však mohou mít i opačný účinek. Pokud začínáte s tréninkem, můžete mít silový problém při zdolávání některých cviků. Guma vám jednotlivé kroky nemusí jen ztěžovat, ale dokáže je taky zlehčit. Nemůžete unést sama sebe? Vezměte si na pomoc gumu, která vám v lecčem dodá energii. Posilovací gumy můžete znát někdy taky pod přívlastkem odporové. Jedná se o obyčejný velmi elastický pás, který se dokáže opravdu dosti natáhnout, respektive záleží na vašem výběru. Při nákupu nové gumy se musíte zohlednit tři důležité faktory. Jedním z nich je samozřejmě druh tréninku, na který gumu potřebujete a jeho cíl. V druhé fázi se zaměřte na zhodnocení vaší kondice, což vlastně souvisí s krokem třetím, ve kterém je nutné zaměřit se na vaši hmotnost a celkovou sílu jednotlivých partií. Jakmile si projdete všemi třemi hledisky, můžete se přesunout k výběru gum. Odporové gumy dělíme podle hranic odporu. Pokračování najdete v následujícím článku.  
Zobrazit článek >
 
Sexy krajková podprsenka bez kostic s kalhotkami
Stylové spodní prádlo nemusíte nosit jen na Valentýna nebo o výročích. Pokud přijdete na chuť podprsence bez kostic někdy nazývané jako braletka, už nebudete nosit nic jiného. Tanga ladící k podprsence jsou součástí balení. Tento druh podprsenek je chválen díky své pohodlnosti a lehkosti. Podprsenky se skvěle hodí pro každý den, můžete je nosit dokonce i na sport. Podprsenka trojúhelníkového typu bez vycpávek a kostic se vám bude dobře kombinovat s průhlednými materiály. Nebo na sebe oblékněte košili, horní knoflíčky nechte rozepnuté, aby byla podprsenka schována jen ze stran. Podprsenka může vykukovat i shora. Máte volné tričko, jehož výstřih vám někdy spadne až do půlky prsou? S vaší novou podprsenkou svoje oblečení nebudete muset mít stále pod kontrolou. Vykukující modely krajkové podprsenky budou navíc vypadat zatraceně sexy. Braletky taky skvěle sedí k odhaleným zádům. Černá braletka, kterou vám nabízíme v odkazu níže, se vám bude díky své neutrální barvě skvěle kombinovat s každým kouskem oblečení. Na léto však můžete vytasit taky barevnou podprsenku, která bude vypadat prostě stylově. Dámský set Valentina, který jste si mohla prohlédnout už na úvodní fotografii, se bude nosit skvěle. Vybírat můžete z velikostí od XS do L. Materiál je lehce pružný, takže se mírně přizpůsobí. Objednejte si tento stylový set na léto, horké dny už se blíží. 
Zobrazit článek >
 
Saláty jako hlavní chod – Speciální salát s polentou a lososem
Pojďme si společně připravit speciální salát s polentou. Víte, co polenta vlastně je? Jde o speciální kukuřičný prášek ze kterého se přidáním vody, stane kaše. Tento pokrm je rozšířený zejména ne jihu Evropy, například v Chorvatsku nebo v Itálii. Pokud v těchto oblastech trávíte dovolenou, možná jste pokrm i ochutnala, jen o tom nevíte. U nás se polenta prodává nejčastěji pod názvem instantní kukuřičná polenta. Tu využíváme i  našem receptu. Můžete si ji však připravit sama z kukuřičné mouky. Z polentové kaše se může snadno smažením či pečením stát i křupavá dobrota. Budete potřebovat: Ledový salát (1 ks) Cherry rajčata (150 g) Papriku (2 ks, ideálně žlutou) Losos (200 g) Sůl a pepř Olej, ocet, cukr Na křupavou polentu: Polentu instantní (100 g) Vývar masový (400 ml) Máslo (20 g) Parmazán (20 g) Rozmarýn, oregano, tymián Pepř a sůl Postup: Salát natrhejte něco rozkrájejte a vložte jej do misky. Přidejte i ostatní zeleninu, nezapomeňte ji nakrájet spíš na menší kousky. Ochuťte salát běžným způsobem dle vaší chuti. Přidejte pepř. Na pánvi zprudka opečte lososa. Pokud ho máte celé plátky, nakrájejte je na kousky ještě před smažením. Teď je na řadě připravit polentu. Přiveďte vodu k varu a následně do ní přidejte instantní polentu. Tu povařte asi tři minuty, směs musí zhoustnout. Přidejte koření, parmazán, máslo a sůl. Následně vyklopte směs na plech vystlaný pečícím papírem. Polentu teď můžete nechat odpočívat a následně z ní vykrájet tvary, stačí například obyčejné kostičky a nebo ji můžete dát ihned péct. V druhém případě však hrozí, že se vám upečená polenta bude lámat. Pečte asi dvacet minut v troubě rozehřáté na 200°C. Dejte si pozor, aby se vám připravovaná dobrota nespálila. V případě potřeby troubu zmírněte. Jakmile budete mít upečeno, už jen ozdobte salát lososem a polentou, přidejte na vrch trochu koření a můžete salát podávat. Dobrou chuť! Publikaci Saláty s láskou plnou dalších skvělých receptů najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Upečte si beránka I
Beránek s citronovou polevou Budete potřebovat: Na těsto: Polohrubou mouku (250 g) Cukr krupice (170 g) Vejce (celé, 2 ks) Žloutky (4 ks) + bílky (4 ks) Vanilkový cukr (1 balíček) Citronovou šťávu (2 lžíce) Citronová kůra (2 lžičky) Na polevu: Cukr moučka (100 g) Citronovou šťávu (5 lžiček) Bílek (1 ks) Postup: Nejprve si ušlehejte sníh, ten potom jemně vmíchejte do těsta zhotoveného ze žloutků, vajec, cukru krupice i vanilkového cukru, citronové kůry a šťávy a mouky. Troubu rozehřejte na 190°C. Připravte si formu na beránka a vymažte ji máslem, následně vysypte hrubou moukou. Těsto vlijte do formy a zaklopte ji. Pokud vaše forma příklopku nemá, položte na beránka pečící papír. Pečte dozlatova asi čtyřicet minut. Dejte si však pozor na to, že každá trouba peče jinak. Bedlivě sledujte váš výtvor. Že je beránek hotový poznáte tak, že ho propíchnete špejlí a pokud se na ní nenachytá těsto, je čas beránka vyndat. Nechte ho vychladnout. Mezitím si našlehejte bílek a moučkový cukr. Postupně přidávejte citronovou šťávu. Na beránka rozetřete polevu. Ještě než na něm směs zatuhne, můžete ho ozdobit například mandlemi či jinými ořechy. Pokud mají členové domácnosti oblíbenou hlavně čokoládu, můžete ji na beránka přidat. V kombinaci s citronem bude chutnat ještě lépe. A nyní už jen zbývá čekat do Velikonoc, ať si na beránkovi konečně můžete pochutnat. Určitě se máte na co těšit. A kde zjistit například to, co ještě na Velikonoce měli lidé ve zvyku péci? Třeba v knize s názvem Velikonoce, kterou najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Jak a čím zabavit děti? I
Máte doma kupu práce nebo si jen potřebujete oddychnout, avšak právě kolem vás poletuje nejméně jeden malý divoch? Jak dítě zabavit a užít si chvilku pro sebe? Práce pro malé kuchaře Obdivuje váš syn či vaše dcera kuchařské umění, kterým zásobujete celou rodinu? Zaměstnejte je třeba pečením. Na stůl připravte veškeré ingredience, mísu, lžíci a váhu. Nechte vaše dítě, aby se postaralo o těsto samo. Jakmile se mu podaří vše navážit a zamíchat, stačí, abyste přišla zkontrolovat těsto a doladit detaily. Poté váš koláč či bábovku nalijte do formy a vložte do trouby. Budete jistě překvapena tím, že vaše dítko vydrží celou dobu sedět u trouby, aby kontrolovalo svůj výtvor. Domácí kino Děti milují kino. Nalaďte je na domácí promítání pohádky a čerstvý popcorn z mikrovlnky nebo popcornovače. Kelímky naplňte džusem, do zásoby můžete přidat i bonbóny. Sama po takovéto první akci zjistíte, že své děti neuvidíte do té doby, dokud pohádka neskončí. Ve dvou to jde vždy líp Pokud je vás potomek jedináčkem, pozvěte si domů návštěvu. Možná s samo s autodráhou či domečkem pro panenky nehraje, avšak se svým kamarádem se situace jistě změní. Vaše dítě si užije spoustu legrace a vy ještě uděláte radost jiným rodičům, protože si užijí pár chvilek pouze pro sebe. A co navíc? Příště zase o hlídání budete moci požádat vy. A co dál? Jak ještě dítě zaměstnat abyste o něm nevěděla nejméně další půl hodinu? Přejděte do sekce pro muže, kde najdete otázku na tuto odpověď. Inspirujte se různými hrami pro děti a nakupte nové hračky pro své milované. Vybírat můžete zde. 
Zobrazit článek >
 
Tajemství Karibiku – Kuba I
Jak se žije na ostrově Kuba? Na co se před cestou připravit? Co si s sebou sbalit a kam se nezapomenout podívat? To vše vám prozradím v následující trojici článků. Jistě se dozvíte spoustu nových informací. Největší ostrovním státem Karibiku je Kuba. Patří do souostroví Velkých Antil. Mimo hlavní ostrov se pyšní dalšími čtyřmi tisíci ostrůvky. Ty jsou rozděleny do dvou hlavních skupin. Ostrovy se zdroji pitné vody se nazývají Isla. Pod názvem Caya se skrývají ostrovy s nulovým přísunem pitné vody. Na většině území se nachází nížiny. Při pobřeží velmi často narazíte na korálové útesy a atoly. Kuba se nachází v tropech, celoročně je ovlivňován pasáty. Pamatujte, že před cestou na Kubu si potřebujete zařídit cestovní vízum. S tím vám může pomoci cestovní kancelář. Na měsíc vás vízum vyjde asi na 650 Kč. Další podmínkou pro vstup do země je taky přihlašovací formulář, do kterého vyplníte své osobní údaje včetně místa pobytu. Dále je vaší povinností zaplatit si zdravotní pojištění, vyplníte taky zdravotní formulář. Pokud vše řádně neprovedete ještě v České republice, budete nuceni veškeré výkony učinit na místě, konkrétně na letišti. S penězi je to na Kubě trochu složitější. Kubánci mají měny dvě. Kubánské peso CUP používají hlavně maloobchodníci. Běžně za tuto měnu nakoupíte místní ovoce, zeleninu a jiné farmářské výrobky. Konvertibilním pesem CUC budete moci platit v obchodních řetězcích, ve většině hotelů, taky v restauracích. Některé společnosti však přijímají měny obě. Při vstupu na Kubu je dobré vyměnit si své peníze hlavně za primární měnu CUC, avšak bude se vám hodit i menší hodnota CUP. Na Kubě se domluvíte hlavně Španělsky. Přibalte si s sebou španělskou konverzaci a průvodce. Anglicky umí menší skupina lidí. V hotelech a větších centrech je anglický jazyk samozřejmostí.  Knihu Španělština nejen pro samouky najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Minerální bahno z Mrtvého moře
PRODUKT: Minerální bahno z Mrtvého moře (Original Dead Sea Pure Mud) 800 ml Používá se v lázních k léčbě kožních onemocnění: dermatitida lupénka ekzém Vynikající doplněk pro: obličejové masky peelingy mýdla Vstřebává nadbytek tuku a mrtvé buňky z povrchu vaší kůže a hluboce pročišťuje póry. Má blahodárné účinky na lidský organismus. Relaxační a bolest tlumící účinky bahna Mrtvého moře znali obyvatelé již stovky let před Kristem. Toto bahno je zcela specifické a ojedinělé na celém světě. Základem je podkladový materiál dna Mrtvého moře obsahující velké množství miniaturních krystalů, které tvoří ve vodném prostředí přesycený roztok, vylučující minerály zpět do své krystalické podoby. Minerální bahno má celou řadu aplikací, jeho výhodou je okamžité působení a dlouhodobý účinek. Jsou prokázány jeho pozitivní účinky při terapii nemocí pohybového aparátu (revmatismus), různých druhů ekzémů a lupenky (psoriáza). Bahno je vhodné i pro celkovou relaxaci, uvolnění unaveného a neustálými stresy zatíženého organismu člověka. Obrovské množství jódu a brómu - v bahně, vodě a vzduchu dá do pořádku jakkoliv pocuchané nervy. JAK NEJLÉPE VYUŽÍT LÉČEBNÝCH ÚČINKŮ: ohřejte na teplotu přibližně 40°C naneste na pokožku nechte působit cca 10 minut. Doba působení je indiviudální a je třeba ji vyzkoušet. poté opláchněte bez použití mýdla Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: KRÁSA
Zobrazit článek >
 
Grow it - Bonsai
Sada Grow it jistě potěší každého pěstitele i pěstitelku. Tato krabička obsahuje vše potřebné pro vypěstování vlastních bonsajů. Stačí jen zasadit semínka do přiložených květináčků, zalévat a pečlivě se o ně starat. Pokud vydržíte a budete trpělivý, můžete si vypěstovat čtyři druhy bonsají. S tímto dárkem jistě potěšíte každého přírodomilce a pěstitele. Návod na pěstování: Bonsaje můžete sázet během celého roku. Semena zasejte do kompostu asi 3 mm hluboko. Vhodné je po zasazení do květináčků zakrýt je igelitovým sáčkem a umístit na přímé světlo při teplotě asi 13 - 16°C na 2 -3 týdny. Semena je dobré pro jejich lepší osvětlení sázet od sebe s dostatečně velkým intervalem. Hrubá semena sázíme jednotlivě, drobná semena rovnoměrně rozprašujeme, předběžně je smícháme s dvojitou dávkou mělkého suchého písku. Po zasetí semena pečlivě přimáčkneme destičkou a zasypeme měkkou půdou, o síle 2 až 3 krát větší, než je rozměr semínek. Semena, která milují a potřebují světlo, však nezasypáváme. Nádobu se vsazenými semeny přikryjeme sklem nebo průhledným krytem, který umožňuje zachovat vlhkost a zabezpečuje přístup světla k semenům. Nádobu musíme rozmístit tak, aby i v nejchladnějším období měla dostatečný přísun tepla, např. u radiátoru ústředního topení. Zeminu musíme hlídat, aby nebyla vyschlá ani příliš vlhká. Nedostatek vláhy i její nadměrnost totiž semenům škodí. Sadu pro pěstování bonsají koupíte v eshopu darky.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Jak na kocovinu – PO I
Hydratace Alkohol vám sebere vodu, kterou je nutné po večírku zase doplnit. Pijte vodu i energetické drinky. Proč zrovna tyto nápoje? To vás prozradí další bod. Blahodárné účinky na nevolnost má taky zázvorová limonáda. Ta má blahodárné účinky na kocovinu a zbaví vás taky nevolnosti. Nápoje by neměli být ledové a nikdy horké. Podráždíte si trávící cesty, které už tak dostávají zabrat, na to opravdu pozor. Pijte pouze nápoje pokojové teploty. Pamatujte si, že při kocovině nikdy nesmíte pít kávu! Ta je sice dobrým ,,budičem‘‘. Když jste unavená, v tomto případě vám však rozhodně nepomůže! Tělo akorát odvodní a vy budete muset pít ještě víc. Je možné, že se vám po kávě udělá i zle. Doplnění minerálů Alkohol ,,sežere‘‘ všechny minerály, které vaše tělo zvlášť po večírku potřebuje. Pijte minerální vodu, která vám doplní potřebné látky. Dobré jsou taky energetické drinky. Jde o zdroj rychlých cukrů i dobrou dávku minerálů. Ku pomoci vám přijdou i zeleninové šťávy nebo pravý vývar. V těch ale nenajdete moc minerálů, stejně je nutné je doplnit co nejrychleji zvlášť. Léky Bolest hlavy zaženete stejně nejlépe léčivou tabletkou. Vyndejte ze svých zásob třeba aspirin. Jeho účinek přijde téměř hned a vydrží hned na několik hodin. Vyzkoušejte skvělého nositele minerálů. BIOLIGO Vzácný roztok 18 250 ml najdete zde.  BIOLIGO Vzácný roztok přispívá k normální funkci imunitního systému, energetického metabolismu a činnosti nervové soustavy.    
Zobrazit článek >
 
Druhy žehliček: Vyznáte se? II
Napařovače Pozor na názvy jednotlivé elektroniky. Napařovač nerovná se napařovací žehlička. Jedná se o speciální pomůcku, která poslouží především k vertikálnímu žehlení na ramínku. Používá se nejen v čistírně. Pokud jste nositelkou sak a kostýmů, určitě by se vám napařovač hodil. Pověsíte oděv na ramínku a v jeho těsné blízkosti povedete zařízení, které nejen jednotlivý kus oblečení narovná, ale taky ho zbaví částicových nečistot a prachu, dokonce i zápachu. Napařovač umí divy. Parní žehlička Největší výhoda pořízení parní žehličky spočívá ve výrazném ušetření času. Jedná se o typ žehličky, díky které vyžehlíte prádlo až o třetinu rychleji. Pracuje a principu páry. Žehličkou stačí prádlo jednou přejet a dočkáte se rovného výsledku. Žehlička samozřejmě musí mít opět přístup k vodě, ta je umístěna mimo interiér a nachází se ve stanici. S tímto faktem souvisí výhoda, že je žehlička lehčí než předchozí zmíněné typy. Bohužel vzhledem k propracovanosti a výkonu žehlících pomůcek tohoto druhu je žehlička dražší. Pokud však uvažujete o výběru, popřemýšlejte ještě nad tím, zda zvládnete čekat na ohřev vody. Pokud ano, vyberte žehličku s klasickým bojlerem. Jestliže však chcete začít žehlit ihned, pak vám bude lépe vyhovovat žehlička pracující na základě atmosférického tlaku, jejíž náplň se ohřívá průběžně. 
Zobrazit článek >
 
Saláty jako hlavní chod - Salát z brokolice s kuřecím masem
Brokolice je potravina tělu prospěšná hned v několika ohledech. Jde o zeleninu, takž samozřejmě obsahuje podstatné množství minerálů a vitaminů. Mezi ceněný prvek prokolice patří například síra, která posiluje střevní sliznici. Bojuje proti riziku výskytu rakoviny tlustého střeva a žaludku. Pomáhá proti překyselení organismu. Díky vysokému obsahu vápníku je taky dobrým zdrojem pro léčbu osteoporózy. Dopřejte si brokolici alespoň jednou za čas. Co takhle výborný salát? Budete potřebovat: Brokolici (1 větší kus) Hlávkový salát (1/2 ks) Rajčátka cherry (cca 150 g) Česnek (3 stroužky) Křen (strouhaný, 2 lžičky) Petrželka nebo jarní cibulka (dle chuti) Maso kuřecí (250 g) Jogurt (75 g) Zakysanou smetanu (150 ml) Olej olivový (1 lžíce) Ocet (1,5 lžíce) Cukr (1,5 lžíce) Sůl a pepř Postup: Nejprve si připravte kuřecí maso. Udělejte z něj nudličky, které běžným způsobem opracujte na pánvi. Mezitím co se vám bude dělat maso dejte vařit brokolici. Povařte ji pouze dvě minuty a následně schlaďte studenou vodou. Brokolice po dovaření měla ještě mírně křoupat. Hlávkový salát nakrájejte na menší kousky a smíchejte s napůl překrojenými rajčátky. Přidejte česnek, křen, petržel a jarní cibulku. Do směsi nalijte jogurt a zakysanou smetanu. Dochuťte dle vaší chuti. Přidejte brokolici, ideálně jen její malé připravené růžičky. Opět promíchejte. Na závěr přidejte maso a můžete podávat. Dobrou chuť! Publikaci Saláty s láskou plnou dalších skvělých receptů najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
E-shopy v bezprecedentním ohrožení likvidace státními orgány
Nové nařízení Evropského parlamentu a Rady o spolupráci mezi vnitrostátními orgány příslušnými pro vymáhání dodržování zákonů na ochranu zájmů spotřebitele může ohrozit některé e-shopy. Úřady totiž dostanou nové rozsáhlé pravomoci, které dosud měly jen soudy. Dne 14. listopadu 2017 byl přijatý v prvním čtení Postoj Evropského parlamentu k přijetí nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) o spolupráci mezi vnitrostátními orgány příslušnými pro vymáhání dodržování právních předpisů na ochranu zájmů spotřebitelů a o zrušení nařízení (ES) č. 2006/2004. Cílem tohoto nařízení má být vyšší míra ochrany spotřebitelů nakupujících na internetu. Nejkontroverznějšími změnami bude: pravomoc odstranit obsah nebo omezit přístup k on-line rozhraní nebo nařídit zřetelné zobrazení varování pro spotřebitele při přístupu k on-line rozhraní; pravomoc nařídit poskytovateli hostingových služeb, aby on-line rozhraní odstranil, nebo aby k němu znemožnil či omezil přístup; nebo pravomoc nařídit registrům nebo registrátorům domén vymazat plně kvalifikované doménové jméno a umožnit toto jméno zaregistrovat dotčenému příslušnému orgánu. Důvodová zpráva hovoří o tom, že by příslušné vnitrostátního orgány měli mít možnost přijímat předběžná opatření podle vnitrostátního práva spočívající ve shora uvedeném výčtu pravomocí, a to z následujících důvodů: „Zejména v digitálním prostředí by příslušné orgány měly mít možnost rychle a účinně zastavit protiprávní jednání, na něž se vztahuje toto nařízení, zejména tam, kde obchodník prodávající zboží nebo služby skrývá svoji totožnost nebo se přemístí v rámci Unie nebo do třetí země, aby se vyhnul vymáhání dodržování právních předpisů. V případech, kdy existuje riziko závažné újmy společným zájmům spotřebitelů.“. Lze si tak představit, že shora uvedené pravomoci bude v případě České republiky vykonávat například ČOI. Zatímco dosud o tak závažných důsledcích, které mohou způsobit absolutní ztrátu podílu podnikatelů provozujících e-shop na konkrétních trzích, museli rozhodovat soudy, nyní by mohli předběžná opatření vydávat i úředníci. Podnikatelům tak hrozí nenávratná škoda v případě chybných rozhodnutí, kterých se právě úřady dopouští mnohem častěji než soudy, mimo jiné i z důvodů, že rozhodují ve správních řízeních tzv. vrchnostensky na rozdíl od soudů, které vedou řízení v souladu se zásadami demokratického právního státu, zaručenými Ústavou a Listinou základních práv a svobod. Jak se připravit na to aby právě váš e-shop takové chybné úřední rozhodnutí nezlikvidovalo? Je třeba znát nejen zákonné předpisy na ochranu spotřebitele, ale i např. odvozenou normotvorbu, kterou mohou například být i metodické pokyny ministerstva (viz rozsudek ESLP ve věci Špaček s.r.o. vs. Česká republika). Otázku jak vykládat vágní pojmy jako je např. „existence rizika závažné újmy společným zájmům spotřebitelů“ by měly zodpovědět příslušné státní orgány. Na to, jaký úřad bude nadán těmito pravomocemi, si však musíme ještě chvíli počkat.  Aby nařízení vstoupilo v platnost, je vyžadován souhlas Evropské rady, který jak se zdá, vzhledem k jejímu stanovisku z dne 17. listopadu 2017, bude pouze formalitou. Nařízení pak vstoupí v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie a nabyde účinnosti 24 měsíců ode dne vstupu v platnost. Následně bude závazné a přímo použitelné ve všech členských státech.   Michael Kopecký Paralegal at macek I legal www.maceklegal.cz
Zobrazit článek >
 
Barbadoská třešeň aneb acerola
Přírodní lék, který stojí za to vyzkoušet? Co třeba acerola? Malpígie neboli aceroly, tak se nazývají husté keře, na kterých vyrůstají zázračné plody. Rostlina byla pojmenována podle italského přírodovědce a lékaře sedmnáctého století Marcela Malphigiho, který významně přispěl tehdejší vědě. Provozoval bohaté botanické výzkumy, zajímal se taky o patologii. Na svůj účet si připsal několik významných činů, jako například objevení glomeruly v ledvinách nebo prozkoumání chuťových pohárků. Keř pochází ze Střední Ameriky a Karibiku, tj. z tropických oblastí. Acerola je taky název pro malou červenou bobulku, která na keři roste. Svým vzhledem velmi připomíná třešeň. A proč vůbec tomuto plodu věnuji celý článek? Protože téměř nikdo nezná jeho blahodárné účinky na lidský organismus. Věděla jste, že acerola obsahuje třicetkrát více vitaminu C než klasický pomeranč? Zajímavé, že? S plodem Camu je ovocem s nejvyšším podílem vitaminu C na zemi. A proč jíst vitamin C? Tento vitamin působí jako antioxidant. Postará se o jasnou pleť, působí proti tvorbě vrásek a dokonce proti rakovině. Významně posiluje imunitu. Podporuje tvorbu kolagenu a urychluje hojení. Díky vitaminu C si taky tělo udržuje mnohem méně cholesterolu. Další výhodou vitaminu C je zrychlení metabolismu až na dvojnásobek. Kromě vitaminu C najdete v acerole vysoký podíl vitaminu A, téměř celé skupiny B, taky vitamin E. Mimo tyto klasické látky taky rutin a mnoho minerálů. Přírodní léky či přípravky se většinou vyrábějí extrakcí plodů. Dojde k vytvoření prášku, který je pak následně upravován. A jak podporujete své zdraví vy? Podpořte ho 100% přírodním produktem Acerola Naturalis 100 g, najdete ho zde.   
Zobrazit článek >
 
Udělejte si svůj kvásek doma
Chcete péct chleba doma a nemáte nikoho, kdo má již založený kvásek, aby vás touto nezbytností pro pečení chleba obdaroval? Tak si založte svůj kvásek samy. Chleba z droždí není takový, tak s chutí do toho a ať se zadaří! Co budete potřebovat Velkou sklenici s víčkem Čistou vypařenou sklenice by měla mít široký otvor kvůli míchání, ale zároveň by měla být dobře skladovatelná – aby se vešla do dveří ledničky. Gumičku a igelitovou folii, kterou propícháte, aby mohl kvásek dýchat Žitnou mouku – tmavou chlebovou Převařenou vychladlou vodu Výroba kvásku 3 lžíce žitné mouky cca 1 dl vlažné vody Do mouky přimícháme vlažnou vodu, aby vzniklo těstíčko. Přikryjeme igelitovým sáčkem nebo folii a necháme na teplém místě do druhého dne. Druhý den přikrmíme napěněný kvásek 2 lžícemi žitné mouky a trochou vlažné vody. Znovu zamícháme a přikryjeme a dáme na teplé místo, nejlépe k topení, aby došlo trochu k zapaření. Pokud je kvásek řídký, přidáme 3 lžíce žitné mouky, vlažnou vodu a promícháme, aby vzniklo husté těsto. Uložíme na teplé místo. Čtvrtý den odebereme část kvásku do sklenice, kterou dáme do lednice. Zbytek kvásku (asi lžíci) přikrmíme jako předešlý den. Kvásek ve sklenici, který ukládáme v lednici, přikryjeme víčkem, které nebudeme šroubovat nebo igelitovou folii, kterou propícháme. Pátý den odebereme kvásek opět do sklenice, kterou uložíme do lednice a zbylý přikrmíme. Šestý den již můžete péct chleba. Domácí pekárnu koupíte v eshopu zde: zdravi.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Jak si vybrat správnou podprsenku II
Když už jsme u té délky, pozastavme se ještě u ramínek. Nikdy byste je neměla mít utažené tak, aby se kvůli nim zvedla zadní část podprsenky. Ramínka by se samozřejmě neměla taky zařezávat. Jsou vaše ramínka v pořádku, ale zadní část podprsenky vám stále stoupá vzhůru? Pak se vraťte zpět k řešení otázky obvodu, je třeba zvolit o číslo menší. Je dobré si pamatovat, že ramínka by měla být u každé podprsenky takovým doplňkem, který není nejnutnější. I když vybíráte podprsenku bez možnosti odepnutí ramínek, vyzkoušejte si kousek bez nich. Drží podprsenka i bez jejich pomoci? Správně jste si ji vybrala! Při výběru podprsenky byste měla zkoušet vždy co nejvolnější zapínání, tj. vždy testujte kousek s co největším obvodem. Tak byste měla činit z toho důvodu, že podprsenka se trochu vytáhne a vy pak případně nebudete mít možnost spodní prádlo více utáhnout. A co kostice? Ta by měla lemovat alespoň spodní část konce prsou, aby podprsenku dobře podepřela a zajistila taky její vhodný tvar. Asi není nutné připomínat, že v případě, kdy vás podprsenka tlačí, byste měla pravděpodobně vybrat její jinou velikost nebo tvar. Jestliže vám však podprsenka hlavně mezi prsy odstává a kostice míří ven, vyberte menší velikost modelu. Pamatujte si, že ne každá podprsenka sedí každé nositelce. Košíčky podprsenky by měly překrývat minimálně dvě třetiny prsou, při pohybu by se neměly košíčky hýbat a nebo dokonce odhalovat vaše ňadra. Sháníte pohodlné spodní prádlo na sport? Nejlepší volbou je sportovní podprsenka.
Zobrazit článek >
 
Tajemství Karibiku – Haiti IV
Citadelle de la Ferriére je název pro obří pevnost. Spolu s blízkými troskami paláce Sans-Souci jsou tyto dvě památky zapsány na seznam světového dědictví UNESCO. Při cestě do tohoto místa se nevyhnete pohledům na chudinské čtvrtě nebo na obrovská skladiště odpadků. Pevnost Citadelle byla postavena na počátku devatenáctého století. Na její stavbě se podílelo přes dvacet tisíc dělníků. Tato pevnost je jednou z těch největších na celé západní polokouli. Pevnost sloužila jako ochrana území pro potenciální zájemce o zabrání míst na ostrově. Nacházelo se zde 365 děl. Po návštěvě tohoto místa si nezapomeňte prohlédnout i ruiny Sans-Souci, rozsáhlého paláce, který je od předešlé památky vzdálen pouhých sedm kilometrů. Sám projektant stavby měl od začátku v plánu vytvořit monumentální stavbu, která by se vyrovnala zámku Versailles ve Francii. Pokud se rozhodnete pro pěší procházku, budete si hned u pevnosti moci prohlédnout banánovníkové lesy. Poznáte i místní kolorit včetně Haiťanů. Ti se vám budou snažit nabídnout mnoho domácích zemědělských produktů nebo ručních výrobků. Dejte si pozor na místní ,,převozníky‘‘. Ti vás budou lákat k jízdě na koni či na jiném zvířeti. Kromě toho, že pokud neovládáte jízdu na koni, vám nebude jízda příjemná, vám taky hrozí odvoz kdoví kam. Rozhodně se nenechávejte nikam svézt! A pár informací na závěr: Pokud se chystáte na Haiti samostatně nebo v menší skupině, čtetě před odjezdem informace z Ministerstva zahraničí České republiky. Mezinárodní letouny vás zavedou na letiště Port-au-Prince, pak už je doprava na vás. Nevsázejte na taxíky ani na veřejnou dopravu, těchto služeb se vám pravděpodobně nedostane. Pro vstup do země nepotřebujete vízum. Budete platit pouze poplatek při vjezdu a výjezdu za hranice. Jeho výše není oficiálně stanovena. Vše záleží na člověku, který bude poplatek zrovna vybírat. Budou se hodit i vaše vyjednávací dovednosti. Osvěžte si francouzštinu ještě před cestou! Neumíte francouzsky vůbec? Tak začněte se samostudiem. Co třeba se slovníkem Francouzský slovník Platinum? Najdete ho zde. 
Zobrazit článek >
 
Starter Kit pro začátek chovu mláďat agam vousatých
Starter Kit Bearded Dragon je skleněné terárium ve dvou barevných provedeních, černé a bílé. Obsahuje vše, co je třeba pro začátek chovu mláďat agam vousatých, včetně osvětlení, dekorací, plakátu na pozadí, substrátu a misky na krmení. Součástí balení je brožurka a/nebo DVD v cizím jazyce o chovu agam. Precizně provedené terárium je konstruováno tak, aby plně vyhovalo chovaným zvířatům a samozřejmě chovateli. Nenajdete v něm žádné visící kabely, houpající se květináče jako kryty na osvětlení nebo neúčelné a nepotřebné součásti. PROHLÉDNĚTE SI VIDEO S KOMPLETNÍ INSTALACÍ TERÁRIA (odrážka „Video“ pod popisem variant produktu). Starter Kit stačí pouze vybalit, vložit osvětlení do krytu, vsypat substrát a je připraven k vypuštění zvířat. Balení obsahuje: skleněné terárium s účelným plastovým krytem (se skrytými technickými vychytávkami) vestavěnou provozní jednotku pro zářivku a připravené objímky pro výhřevný halogen UVB zářivku a halogenovou žárovku substrát ideální pro daný druh zvířat misky na krmení a napájení přírodní dekoraci (např. korkovou tubu) plakát jako pozadí terária s vyobrazeným přirozeným biotopem umělé rostliny nejsou součástí balení Starter Kit je možné modifikovat a přetvářet podle individuálních požadavků. Je plně kompatibilní s ostatními produkty Lucky Reptile a obsahuje připravené klipsy, výřezy a dostatek prostoru pro umístění přídavného technologického vybavení, jako např. mlhovače, rosícího systému apod.  Kryt terária obsahuje součásti pro modifikaci na jiný typ osvětlení, technologie Bright Sun a nočního osvětlení. Dovnitř krytu je možné umístit spínací hodiny, schovat do něj kompletní kabeláž. Kryt má důmyslné větrací otvory a otevírání. Kryt je možné opatřit zámkem. Poznámka: v závislosti na velikosti terária může být doporučen osobní odběr nebo doručení na dřevěné paletě. Přírodní dekorace se mohou mírně lišit tvarem a velikostí. Obal obsahuje příklady vybavení terária a vyobrazuje další produkty, které nejsou součástí balení, ale je možné je dokoupit zvlášť.
Zobrazit článek >
 
Cviky na gymnastickém míči pro úlevu i posílení těla III
Lehněte si bříškem na míč, nohy roztáhněte minimálně na úroveň ramen, pokud je vám tato pozice nepohodlná, rozkročte si klidně i více. Ruce dejte za hlavu a zvedejte trup do výše. Nezapomeňte na to, že páteř by měla držet jednu linii. Zvedněte bradu tak, abyste stále viděla před sebe. Cvik dvacetkrát zopakujte, po výměně cviků se k němu zase vraťte a zopakujte celou sérii minimálně ještě jednou. Za moment přejdeme k nohám a toto cvičení bude dobrou přípravou. Lehněte si na záda a nohama scvakněte míč. Jakmile ho pevně uchopíte, zvedněte nohy, které musí neustále zůstat natažené a přitahujte je minimálně tak, aby svíraly s tělem pravý úhel. Nohy s nádechem zase pokládejte. Cvik opakujte dvacetkrát, dejte si pár vteřin pauzu a sérii zopakujte.   Zadeček a stehna Tento cvik možná praktikujete i bez míče, ale věřte, že s ním bude cvičení mnohem pohodlnější. Upevněte míč mezi záda a stěnu. Stůjte a pomalu skrčujte nohy. Jakmile budou stehna s lýtky svírat pravý úhel, v pozici setrvejte, dýchejte. Znovu se narovnejte. Tento cvik je vhodné opakovat minimálně desetkrát. Je velice účinný. Pokud toužíte po krásných hýždích i stehnech, určitě ho cvičte každý den. Zbavuje i celulitidy! Oblíbený cvik na zadeček není těžký, ale i tak je účinný. Obě nohy položte na balón, lehněte si na záda, ruce upažte. Následně zvedejte hýždě co nejvýše. Záda by se měla odlepit, na zemi zůstávají lopatky a část nad těla nad nimi. Cvičení opakujte třicetkrát, nespěchejte u něj, důležité je provedení, nikoliv rychost. Lehněte si na záda, jednu nohu položte na balón chodidlem a druhou pohodlně lýtkem. Nyní jednoduše přitahujte položenou nohou míč k hýždím, opřeným chodidlem tlačte proti pohybu. Snažte se oběma nohama pracovat co nejlépe. Střídejte dlouhé a krátké tahy, cvik opakujte minimálně dvacetkrát.    
Zobrazit článek >
 
Vánoční večírky a alkohol. Přiberete po něm? I
A je to tady. Vánoční hodování na naší váze přidává kila a do toho ještě ty nápoje. Pokud se účastníte několika večírků či rodinných vánočních akcí, jistě víte, o čem je řeč. Co takhle dopřát si o trochu méně sladkého alkoholu, když teď konzumujte více sladkých dobrot? V našem článku vám poradíme, jaké drinky jsou pro ,,dietu‘‘ vhodné. Pro začátek je dobré upozornit, že pokud vypijete jeden vánoční koktejl, punč u stánku nebo jiný nápoj, neznamená to, že ztloustnete. Pokud jde o občasné pití alkoholu pro zahřátí nebo v rámci slavnostních přípitků, nemáte se čeho bát. Pokud vám však alkohol bude do skleniček přitékat proudem, je třeba to trochu korigovat. Začněme u oblíbených procházek kolem stánků. Svařák, punč, grog. Do všech třech nápojů přidávají prodejci velké dávky cukru navíc, aby lidem chutnaly. Zejména na punč z rumu a červeného vína je třeba si dát pozor, tyto dva nápoje vám přihodí hned několik stovek kalorií. Ještě hůře je na tom však oblíbený ,,vaječňák‘‘. Pokud si na nápoj necháte přidat ještě šlehačku, právě jste do sebe dostala obědovou porci kalorií. Z teplých nápojů vám určitě neuškodí svařák ze suchého bílého vína. Stačí do něj přidat patřičné koření, citron a máte nápoj, který můžete konzumovat téměř bez omezení. Navíc se vystavujete menšímu riziku, že vás po něm bude bolet hlava. Po dlouhém alkoholovém večírku se vám jistě šikne domácí alkohol testr. Máte už svůj doma?
Zobrazit článek >
 
Tipy na čištění zlata I
Připadají vám vaše šperky zašle a obyčejně? Udělejte s nimi divy. Vyčistěte je a zazařte s nimi tak, jako když jsou úplně nové. Jak zlato oživit? Seznamte se s domácími bezpečnými metodami čištění. Jako zuby Doslova. Vezměte do ruky zubní kartáček, na něj naneste dostatek pasty a zlaté předměty vyčistěte tak, jako byste si čistila zuby. Pasta vám pomůže zejména při čištění nečistot. Cigarety nebo kypřící prášek S pomocí cigaretového popela se čistily šperky mnoho generací před námi. Stačí rozpálit cigaretu, poté z ní dostat co nejvíce popela a ten rozmíchat ve vodě. Šperk jím pak potírejte. Můžete použít i popel z kamen. V současné době je pro vás možná jednodušší využít prášku do pečiva, hlavně tedy v případě, že nekouříte. Postupujte úplně stejně. Legendární citron Citron je lékem na všechno, dokonce i na nečistoty. Jestliže se na vašich špecích vyskytují skvrny či stopy šedi, stačí je nechat ležet pár hodin v citronové šťávě a následně ještě vyčistit. Ideálním cídičem je kyselina citronová, ale pokud ji nemáte k dispozici, čerstvý citron vám postačí. Pivní lázeň Své šperky můžete vykoupat taky v pivní lázni. Stačí je v pivu namočit přes noc a máte po starostech se starým vzhledem. Nezapomeňte šperky po vytažení z piva vypláchnout, v tomto případě je o nutné. Navíc by mohly nepříjemně lepit. Krásnou třípatrovou šperkovnici pro ukládání šperků najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Jayne Ann Krentz alias Amanda Quick II
Až na popel Raine vyniká zvláštními schopnostmi. Dokáže díky nim pomoci třeba dívce, které hrozí, že bude zavražděna. To by bylo velké plus, jenže její dar je jí i na obtíž, neboť díky němu zatím zkolaboval každý vztah, který doposud měla. Najednou se však zjevil Zane, který jak se ukázalo, vyniká podobnými schopnostmi. Dokáží spolu žít? Jejich příběh se obrátí v děsivé scény. Najdou nakonec jeden druhého? Tajné sestry Madeline a Daphne si byly kdysi blízké jako sestry – dokud je nerozdělilo tajemství, které by je teď mohlo přivést do hrobu. Znaly jeho jméno, jméno muže, který brutálně napadl dvanáctiletou Madeline v hotelu její babičky. Myslely si, že znají i jeho osud. Že už jim nikdy nebude moci ublížit. Přesto už jejich životy nikdy nebudou stejné.  Madeline se vrací do Washingtonu po záhadné smrti své babičky. A ve starém, opuštěném hotelu – v místě, jež už nikdy nechtěla spatřit – obsahují poslední slova umírajícího muže varování: tajemství, o němž se s Daphne domnívaly, že je pohřbené navěky, bylo odhaleno. Nyní, po téměř dvaceti letech, musí Madeline a Daphne opět spojit své síly. Madeline nedůvěřuje policii, a tak zavolá Jacka Raynera, odborníka na bezpečnost. Navzdory tajemstvím a záhadám, jež ho obklopují, je Jack jediný, komu může věřit. Spolu s Jackovým bratrem Abem uzavřou čtyři mladí lidé spojenectví proti vrahovi, který se nezastaví před ničím, aby skryl pravdu. Město iluzí Jak se může jedna žena probudit provdaná za muže, kterého sotva zná a vůbec si ho nepamatovat? Jak se Hannah ,,popere‘‘ se svým novým manželem. Pamatuje si jen, že před něčím utíkala, on také. Teď jedou na líbánky a najednou se Hannah ocitne v katakombách. On také. Pouštní město Iluze je výjimečné a záhadné. Jaká všechna tajemství skrývá? Publikaci město iluzí si můžete zakoupit zde.
Zobrazit článek >
 
Superpotraviny, znáte je?
Superpotraviny – potraviny, které jsou výjimečné. Čím? Obsahují obrovské množství důležitých živin, jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoce antioxidační účinky, pomáhají podpořit imunitní systém. Prostě jsou super. Superpotraviny díky svým účinkům využívali už naši předci před tisíci lety. Mnoho z nich pochází z Jižní Ameriky, Asie či Severní Afriky. Díky drsným podmínkám ve kterých rostou jsou tyto rostliny donuceny zachovávat v sobě maximum výživných látek. V superpotravinách díky tomu najdeme živiny ve vysokých hodnotách. Super potraviny bychom měli konzumovat v čisté formě, mnoho z nich tepelnou úpravou své super živiny ztrácejí. Mezi superpotraviny se řadí některé luštěniny, většina ořechů, semínka, některé druhy ovoce a zeleniny.   Superpotraviny jsou super výživné Nejznámější exotické i čeké super potraviny jsou bobule Acai, Gója kustovnice čínská, Afa modrozelená řasa, bobule Camu Camu, Chlorella, Chia semínka, kokosové ořechy, Maca kořen, Quinoa, Spirulina, včelí produkty, fazole, dýně, sója a další. Super potraviny obsahují antioxidanty, vitamíny, minerály, proteiny, enzymy a koenzymy a vlákninu. Tyto látky mají blahodárný vliv na lidský organismus, pomáhají s jeho regenerací, dodávají všechny potřebné látky. Pomáhají detoxikovat organismus, vyživovat těle zevnitř. Díky super potravinám budete mít hezčí pleť, zdravé nehty, vlasy, zuby, budete se cítit skvěle.   Plody kustovnice čínské obsahují 18 druhů aminokyselin, 21 stopových prvků a jsou nejbohatším zdrojem karotenoidu. Zakoupit ji můžete zde.
Zobrazit článek >
 
Objevte tajemství Kenzo – přehlídka parfémů I
Flower by Kenzo Tahle parfémová voda vás již při prvním přičichnutí dostane k výšinám. Prostá, ale tak krásná, jemná, ale přesto tak silná, taková dokáže být jedna květina v podobě vlčího máku. Vůně je mírně pudrová, květinová, avšak nepostrádá nádech ovoce a jistou jiskru smetany a vanilky. Vynikněte mezi ostatními květinkami díky této báječné vůni. Flakon parfému je spíše minimalistický, avšak dokáže okouzlit zvláštním šarmem, už na první pohled napovídá, jaké tóny budou hrát ve vůni hlavní roli. Možná vás překvapí, že většinu esencí nebudete znát. Jak již bylo řečeno v předchozím povídání o umělci Kenzo Takadovi, jeho značka se snaží být stále něčím originální. Tak v tomto případě zde máme originalitu hned několikrát. Základ: pižmo, opopanax, vanilka Srdce: jasmín, cyklosal, hedion Hlava: bulharská růže, kasie, parmská fialka, divoký hloh Jungle L’Élephant Poznejte orient díky šarmantní vůni, která se skrývá v originálním a exotickém flakonu. Ucítíte skořici a záplavu vanilky s trochou dalšího koření orientálního koření, například hřebíčku, lékořice nebo kardamomu. Vůně, je silná. Pokud jí navoníte své oblečení, které následně uklidíte do šatníku, můžete počítat s tím, že esencí načichne celá vaše skříň s oblečením. Výhodou vůně je to, že jedno navonění vám vydrží na celý den. Taková vůně se těžko hledá, pokud je pro vás dominantní síla esencí, už nemusíte dále pátrat a rovnou si tuto vůničku objednejte. Z parfémů Kenzo je opravdu právě tato esence tou nejsilnější a dalo by se říci, že i nejdominantnější. Základ: lékořice, pačuli, ylang-ylang, vanilka Srdce: hřebíček, mango, heliotropin Hlava: kardamon, mandarinka Ponořte se do japonské exotiky a zažijte neodolatelný zážitek s jednou Kenzo vůní. Prohlédněte si naši nabídku zde: parfémy.eiffeloptic.cz.
Zobrazit článek >
 
Multifunkční topinkovač Sencor STS 6054RD
Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Měla by nás nastartovat a dodat nám energii na celý den. Optimální snídaní je například ovesná, pohanková nebo třeba rýžová kaše s ovocem. U mnoha lidí ale vyvolává představa podobné lahůdky nelibé pocity, preferují slaný start do dne se sýrem, vejcem, šunkou a pečivem, třeba topinkou. Tou už dávno není jen starší chléb smažený na oleji. Podstatně oblíbenější jsou topinky připravované tzv. nasucho, tedy z topinkovače. Na trhu je podobných přístrojů celá škála – výrobci je různě vylepšují. Výsledné produkty pak mohou dekorované například smajlíky. Velmi žádané jsou topinkovače, u nichž lze regulovat intenzitou opečení, případně nabízejí další funkce. Výrobce trh zásobují přístroji různých velikostí, designů, materiálů a barev. Hezkým, přitom zajímavým by proto mohl pro vás být topinkovač kovově růžovo-vínové barvy Sencor STS 6054RD o rozměrech 278 x 170 x 190 mm, který stojí na protiskluzových nožkách. Má časovač na celkem 9 stupňů opečení. Připravíte v něm dvě topinky o různých tloušťkách najednou, protože je vybaven centrováním pro rovnoměrný ohřev. Topinkovač je doplněn roštem pro rozpečení housek. Dovede také již hotové plátky ohřát. Zvládne také rozpékání zmražených plátků pečiva. Lehce ho zbavíte z pečiva uvolněných drobečků, funkce Hight Lift umožňuje snadné vyjmutí i menších kousků pečiva. Multifunkční topinkovač Sencor STS 6054RD  najdete mezi Elektronikou pro domácnost.
Zobrazit článek >
 
Zubní kartáček Preserve ultra soft
Ústí hygiena, přesněji správná ústní hygiena, je nezbytnou součástí hygienických návyků každého člověka. Přes prohlubující se poznání má, zejména mladší generace, tendenci ji podceňovat. Vychází totiž z toho, že má zuby zatím zdravé a netuší, jak snadné je o vlastní chrup přijít. Správná péče o chrup by přitom měla být komplexní. Prvním krokem je výběr správného zubního kartáčku. Dávno je pryč doba, kdy byly v obchodech dostupné jen ty tvrdé a středně tvrdé. Nevědělo se totiž, že tvrdý kartáček je nevhodný nejen pro samotný chrup, kdy může poškozovat zubní sklovinu a krčky zubů. Kartáček, či snad lépe „rejžák“ nesvědčil ani dásním, které většinou jen odřel, rozhodně ale nemasíroval. Postupem času se z uživatelů těchto nevhodných kartáčků stali pacienti parodontologických ordinací. Dnes víme, že správný kartáček má být nejen ergonomicky tvarovaný s malou hlavou, aby se dobře dostal do všech zákoutí ústní dutiny. Má být také minimálně měkký, nejlépe velmi měkký. K péči o zachování zdravého chrupu totiž patří i masáž dásní.  Proto vyzkoušejte zelený Preserve ultra soft zubní kartáček, který je, v zájmu ochrany životního prostředí, vyroben z nezávadného 100% recyklovaného plastu - polypropylenu z jogurtových kelímků. Dobře vyčistí zuby a šetrně promasíruje dásně. Přírodě přátelský ultra soft kartáček značky Preserve najdete v sekci Zdraví, oddělení Kosmetiky našeho e shopu. 
Zobrazit článek >
 
Přemýšlíte o botoxu? Co byste měla před zákrokem vědět?
Ach jo, další vráska, kéž by se dalo zabránit vnějším projevům stárnutí. Ale ono to vlastně jde. Můžeme alespoň tyto reakce těla zpomalit. Jak? Třeba pomocí botoxu. Botulotoxin, botulin, klobásový jed, mezi lidmi taky botox, je toxická směs, vytvářená bakteriemi Clostridium botulinium. Při požití může tato bakterie zabíjet. Botulotoxin je užíván hlavně v medicíně. Pomáhá doktorům vyléčit pocení, je ceněný v oblasti neurologie. Jeho nejčastější využití se však týká oblasti estetické medicíny, jelikož se užívá na dočasné vyhlazení vrásek. Mimo samotnou redukci vrásek se dá botulotoxin využít taky ke zvednutí špičky nosu či ústních koutků. Dále dokáže vyrovnat asymetrie v obličeji, kvůli které jste možná zvažovala chirurgický zákrok. Jedná se o rychlé ambulantní ošetření bez nutnosti aplikace lokální anestezie. Do patřičného místa se látka vpichuje slabou jehličkou. Pokud opravdu nenávidíte injekce, můžete si nechat na chvíli místo znecitlivět, abyste nic necítila. Vpichy však nebolí více, než klasická injekce, jen jsou bohužel tradičně píchány do citlivých míst. Zákrok trvá pouze několik minut a celkové vylepšení se dostaví nejdéle do dvou týdnů. Nejčastější obavou žen, které se chystají botox podstoupit je ta, že po zákroku bude jejich obličej jako strnulý, že se nebudou moci usmát ani mračit nebo dostatečně pohybovat všemi částmi obličeje. Tyto starosti jsou však zbytečné. Pokud se rozhodnete zákrok botulotoxinem podstoupit, tak si klidně trochu připlaťte, ale vsaďte na jistotu. Běžte na kliniku, kde vám injekce vpíchnou zkušení lékaři. Je sice pravda, že botox má vliv na nervy člověka, avšak při správném vpichu je nikdy látka nemůže omezit, natož ohrozit. Jestliže přemýšlíte, kdy byste poprvé měla jít na botox, raději si vyčkejte na okamžik, kdy opravdu už zákrok bude nutné podstoupit. Je vhodné na něj jít co nejpozději. Bohužel tato metoda omlazování není stálá. Botox vydrží nejméně tři měsíce, nejvíce asi devět měsíců. Doba působení se liší s typem pacienta. Je taky podstatné zmínit se zde o ceně. Samozřejmě záleží, která všechna místa si přejete vyhladit nebo napravit. Cena se samozřejmě odvíjí od počtu vpichů. Za rekonstrukci celého obličeje můžete zaplatit až deset tisíc korun. Pro vaši lepší představu například vrásek na čele se zbavíte asi za tři tisíce korun. Za redukci nadměrného pocení necháte na klinice kolem osmi tisíc korun. Je třeba zde připomenout že botox není to stejné, jako metoda dermální výplně. Zatímco botox zajistí korekci vrásek, které jsou způsobeny nejčastěji mimickými gesty; tj. mračením, mžouráním atd., dermální výplň nezajišťuje nic jiného než vyplnění tkáně v daném místě, kde došlo k jejímu úbytku. Napravuje tedy hluboké vrásky nebo rýhy v pokožce. Některé účinky před zákrokem a po něm si můžete prohlédnout na přiložených obrázcích. Jdete do toho?      
Zobrazit článek >
 
Krém pro 5 dní ženy s mochnou a zeleným jílem
Již jste si v našem magazínu pro ženy mohla přečíst, jak můžete zmírnit projevy spojené s menstruačním cyklem. V rámci tématu pro vás máme ještě tip na speciální krém určený pro nastolení pohody a úlevy v době vašich dní. Co je krém zmíněný v titulku článku zač?  Krém z produkce firmy Argital je vhodný k pravidelné měsíční aplikaci v oblasti podbříšku. Krém se jednoduše aplikuje do pokožky a hned se vstřebává. Vzhledem k tomu, že prvky obsažené v masti dokáží v těle působit delší dobu a jejich účinky nejsou minutové, je vhodné krém používat ještě několik dní před příchodem menstruace.  Jistě vás zajímá informace, proč byste měla dát tomuto krému přednost před všemi jinými přípravky zmírňující menstruační bolesti. Krém zpříjemní vaše dny, neboť pomáhá udržovat normální fyzické a psychické napětí, respektive redukuje stres a nepříjemné pocity. Má samozřejmě vliv na bolesti, které dokáže značně utlumit. Pomůže vám s uvolněním. Krásně voní. Krém má navíc vliv na pokožku, kterou hydratuje a vyživuje. I když léčba prostřednictvím nejrůznějších tabletek je možná rychlá, vašemu zdraví neprospěje. Působení krému je dlouhodobé a hlavně pro tělo nenásilné, takže ho můžete užívat skutečně pokaždé, když přijdou vaše dny.  O složení krému se dočtete po kliknutí na odkaz níže. Ulevte si v době vaší periody a užijte si báječný a bezstarostný pocit každý den.
Zobrazit článek >
 
Bylinky: Majoránka
Majoránka se řadí mezi oblíbené bylinky, které používáme v kuchyni k přípravě, zejména, masových pokrmů. Přidáváme ji do gulášů a také do polévek. Neopomenutelná je taktéž při výrobě zabíjačkových pochoutek, jako jsou jitrnice nebo tlačenky. Avšak majoránka je vynikající i jako bylinka na přípravu vynikajícího čaje při nachlazení či bolesti v krku. Osbobně mohu doporučit pěstování majoránky na zahrádce či v truhlíku, jelikož ta co se prodává v supermarketech, sušená majoránka balená v sáčcích, nemá prakticky s domácky usušenou majoránkou žádného srovnání. Ta domácí je nádherně aromatická a nemůže ji nic nahradit. Původ majoránky bychom dohledali až v Asii či Středomoří. V dnešní době se však pěstuje téměř po celém světě. Je to bylinka, která je příbuzná s hluchavkou. Dorůstá do výšky 20 - 40 cm. Pěstování: Vyžaduje slunečné závětrné stanoviště, jinak nedosahuje kvalitního aroma. Půda má být lehčí, zásaditá, bohatá na humus. Před výsadbou je vhodné půdu přihnojit organickým hnojivem Lze ji pěstovat ze semínek, nebo si ji zakoupíte předpěstovanou v nějakém zahradnictví. Semena se vysévají v březnu až dubnu do truhlíků. Poté lehce zasypeme zemí nebo pískem, aby se k nim dostalo světlo a probudilo je ke klíčení. Truhlík necháme buď v nepříliš teplé místnosti nebo středně teplém pařeništi. Vzešlé sazenice rozsadíme po několika kusech ve vzdálenosti cca 3 centimetry. Do volné půdy sázíme v květnu po posledních přízemních mrazících. Doporučená vzdálenost mezi rostlinami je 15 centimetrů. Pokud jste ještě majoránku nepěstovali, určitě to za to stojí, abyste si ji příští rok vyseli a měli tak kvalitní domácí koření. V čem je majoránka prospěšná: má protizánětlivé účinky skvělá proti nachlazení, neurózám, migréně a bolesti hlavy, střevní kolice pomáhá odstraňovat křeče přidává se do koupelí posilujících nervy odvar zmírňuje menstruační bolesti doprovázené křečemi a má uklidňující účinky při nespavosti inhalace pomáhá při astmatu naložená v oleji uvolňuje namožené svaly majoránková mast urychluje hojení ran    
Zobrazit článek >
 
Velké putování po Chorvatsku - Labin
Jezdíte-li rádi do Chorvatska, zajisté máte svá oblíbená místa, kam se rádi vracíte. Někteří zase rádi poznávají každý rok jiné město či letovisko. Pokud jste zastánci pevně naplánované dovolené, neměl by Vám chybět aktuální knižní průvodce po Chorvatsku. Město Labin je zvláštním způsobem tvořen dvěma úplně oddělenými osadami. Dolní Labin je známý především těžbou uhlí. Je to takové sídliště, které bylo postavené pro horníky. Těžbou uhlí ve štolách, které vedly až pod město, poklesla půda a na domech se vytvořily trhliny. Obyvatelé se přestěhovali na úpatí hory. V roce 1984 byla těžba zastavena. Labin založili Ilyrové ve 4. století před našim letopočtem a nazvali ho Albona. V roce 177 př. n. l. sem přišli Římané a ponechali městu staré jméno, z něhož byl odvozen dnešní název Labin. Od roku 1420 město osídlili Benátčané a to na celých 377 let. Náměstí Labinu dominuje radnice, která napodobuje styl italských paláců. Projdete-li bránou sv. Floriána, která je zdobená motivem benátského lva a labinskými erby, dostanete se na Staré náměstí. Po levé straně stojí zrestaurovaná stará radnice z roku 1555. Za návštěvu stojí i kostel Panny Marie postavený nejprve v gotickém slohu a poté přestavený do slohu renesančního. Uvnitř kostela naleznete několik mramorových oltářů ze 17. století. Na jednom z nich jsou uloženy relikvie sv. Justina. O pár metrů výše stojí barokní kaple a za ní velký barokní palác Battalia-Lazzarini z 18. století. V paláci dnes sídlí muzeum. Půjdete-li promenádou z města směrem ke hřbitovu, naskytne se vám nádherná vyhlídka na okolí, pohoří a moře. Taktéž zahlédnete nedaleké letovisko Rabac.    
Zobrazit článek >
 
Jak poznat kvalitní máslo?
Máslo je z velké části tvořeno mléčným tukem a mastnými nenasycenými kyselinami, vitaminy, minerály i antioxidanty. Aby se máslo mohlo nazývat máslem, musí obsahovat minimálně 80% máselného tuku. Tento tuk musí být mléčného původu, nesmí být do něho přidávány žádné jiné tuky. Dejte si pozor na to, co kupujete. Pokud bude mít máslo tradiční cihlový tvar, avšak jeho pojmenování bude znít například ,,Čerstvé‘‘, či ,,Pravé‘‘ nebo ,,České‘‘, avšak pojem máslo bude na obale chybět, měla byste zbystřit. To co, si právě chystáte přidat do košíku, vlastně máslo vůbec není. Prozkoumejte jeho obal a seznamte se s náhražkami, které do něho byly místo mléčného tuku přidány. Čerstvé máslo vydrží asi 35-60 dní. Mělo by se prodávat pouze do 20 dní od data výroby. Jestliže doma rozbalíte máslo, které je na povrchu více žluté, než jste zvyklá a nebo je dokonce žluklé, jedná se o máslo staré. Neberte ohledy na cenu, ale opravdu jen na obal. Některá opravdová másla mohou být levná a jiné máslové náhražky naopak dražší než másla klasická. Dejte si pozor taky na chytrý tah prodejců, kteří snižují tradiční gramáž z čísla 250 pouze na 200. Při rychlém nákupu si této změny ani nevšimnete. Věděla jste, že kromě pravého másla a malého máselného podvrhu lze ještě rozlišit máslo na čerstvé, které cestuje do obchodních regálů přímo z mlékárny a jak už bylo zmíněno, vydrží maximálně 60 dní a taky na máslo stolní? To se dostává do prodeje až poté, co je na chvíli uchováno v mrazničkách. Poté ho výrobce rozmrazí a pošle do obchodů. Toto máslo není samozřejmě tak zdravé. Láká vás něco speciálního? Co třeba zkusit netradiční máslovou pochoutku? Mandlové máslo bílé BIO najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Mýdlo s oslím mlékem
Oslí mléko je známo zejména ve spojení s kosmetickými účinky. Objevila jste už jeho kouzlo? Přečtěte si náš článek a zjistěte o mléku víc. Oslí mléko je velmi bohaté na vitaminy i minerály. Obsahuje vitamin A, B2 taky C a E. Obsahuje fosfor, draslík, taky sodík, vápník a hořčík. Podstatné jsou taktéž omega-3 mastné kyseliny a imonoglobulin. Oslí mléko obsahuje méně tuku než kravské. Je sladší, jemnější a jeho barva je čistě bílá. Užívat jej můžete zevnitř i povrchově. Vnitřní užití má vliv na imunitu. Mléko dokáže bojovat proti infekcím, působí taky proti únavě. Podporuje rekonvalescenci, zmírňuje projevy alergií. Pokud jste však rozklikla tento článek, jistě vás zajímají spíše vnější účinky mléka. Jaké jsou výhody (nejen) mýdla z oslího mléka? Do kosmetiky se přidávají pro naše tělo zdravé bakterie, dále se hojně využívá mléčný tuk, jeho protein a taky mléčný cukr. Pomáhá redukovat vrásky, má vliv na tvorbu kolagenu, čímž podporuje vypínání pokožky. Celkově působí proti stárnutí kůže. Hojí rány, nedráždí citlivou kůži. Léčí ekzém a různé vyrážky. Pomáhá proti lupénce. Pomáhá čistit pokožku. Kůže díky němu lépe odstraní mrtvé buňky z pokožky a zajistí si tak lepší prodyšnost. Mléko celkově pokožku vyživuje a chrání proti nepříznivým vlivům. Kozí mléko je šetrnější než to kravské, a tak se hodí i pro tu nejcitlivější pokožku. Je vhodné pro malé děti. 
Zobrazit článek >
 
Černým čajem ku zdraví a kráse
Šálek černého čaje má pozitivní účinky na naše zdraví, avšak si ho musíte dopřávat pravidelně a bez cukru. Černý čaj je prospěšný při: vysokém krevním tlaku - narozdíl od kávy dokáže černý čaj krevní tlak snížit. Zprvu nečekejte nějaké závratné snížení. Musíte pít černý čaj pravidelně a bez cukru. Zhruba za půl roku se objeví první výsledky. nadváze - pití černého čaje urychluje metabolizmus. prevence infarktu - černý čaj obsahuje flavonoidy, které působí jako antioxidanty a zároveň jsou mnohonásobně výkonnější než antioxidační vitamíny.  nachlazení - doporučuje se pití černého čaje, protože má schopnost rozšiřovat průdušky, čímž se vám bude lépe vykašlávat.  prevence zubního kazu - pití černého čaje 2 x denně snižuje výskyt zubního kazu až o polovinu. Černý čaj je výborným antioxidantem a jeho účinky můžete vyzkoušet i na vaší pleti. Právě teď, když potřebujeme chránit naši pleť před ostrými slunečními paprsky, je černý čaj tou nejlepší volbou. Sluneční paprsky obsahují UV záření a po dopadu na naši pokožku způsobují poškození buněk, které vede k předčasnému stárnutí pokožky. Užívejte černý čaj vnitřně, ale taktéž vyzkoušejte pleťovou masku - Černou textilní masku s extraktem z černého čaje - která vyživí vaši pleť. Pravidelným používáním těchto masek docílíte toho, že budete mít pleť jemnou, pružnou a bude působit mladistvě. Očišťující a hydratační maska pro zmatnění mastící se pleti Pure Charcoal se složením obohaceným o černé uhlí, extrakt z černého čaje, LHA a kyselinu hyaluronovou pomáhá k očištění, hydrataci a zmatnění pleti. Maska s extraktem z černého čaje pleť čistí, zmatňuje a zároveň intenzivně hydratuje. Maska je vhodná i pro citlivou pleť. Dopřejte své pleti intenzivní očistnou péči zaměřenou na zmatnění mastné pleti bez jejího vysušování během pouhých 15 minut!
Zobrazit článek >