EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Dárková sada Levandule
Levandule je, nejen v kosmetice, velmi oblíbenou a krásně voňavou bylinou. Saloos s ní umí skvěle pracovat, proto pro vás připravil Dárkovou kazetu Levandule. Balíček obsahující hydrofilní odličovací olej, květinovou pleťovou vodu a Bio regenerační obličejový olej nabízí komplexní péči pro všechny typy pleti. Zároveň podporuje relaxací a působí aromaterapeuticky. Hydrofilní odličující olej, který je spojením slunečnicového a sezamového oleje, obohaceným o levandulovou silici rychle rozpustí všechna líčidla, i ta na očích, a přitom pleť vyživí a rozjasní. Současně ji vydezinfikuje a podpoří hojení případných nedokonalostí. Prospěje i pleti se sklony k přecitlivělosti. Nanáší se na vlhkou pokožku. Ve spojení s vodou vytvoří tamponem či proudem vody snadno odstranitelnou jemnou emulzi. Květinová pleťová voda z čerstvých levandulových květů pleť dočistí, zklidní a má mírně dezinfekční účinky. Osvěžuje, dokáže zregenerovat vlasovou pokožku i usnadnit rozčesání vlasů. Dobrou službu prokáže po epilaci a depilaci. Bio regenerační pleťový olej s levandulí pleť na závěr vyživí a ošetří bez pocitu mastnoty. Obsahuje esenciální levandulový olej, vitaminy A, E, F, a lecitin, dále jojobový olej, olej z šípků, známý svými regeneračními a omlazujícími účinky a zklidňující brutnákový olej.  Dárkovou levandulovou sadu najdete v sekci Zdraví. Jednotlivé produkty lze zakoupit i samostatně.
Zobrazit článek >
 
Co do mikrovlnky nepatří – Máte doma mikrovlnnou troubu? I
Bez mikrovlnné trouby by se v současné době dost lidí neobešlo. Používáte ji primárně k ohřevu jídel nebo v ní běžně taky ,,vaříte‘‘ oběd či pečete buchtu? Ať už je vám ku pomoci jakýmkoliv způsobem, měla byste vědět o základních potravinách či jiných surovinách do jídla, které do mikrovlnky zkrátka nepatří. V našem článku se taky dozvíte, proč vlastně některé produkty nemůžete do mikrovlnky strčit. Vajíčka Vajíčka natvrdo v mikrovlnce připravovat rozhodně nezkoušejte. Každé vejce by se sice spolehlivě ohřálo a připravilo k snědku, jenže mu překáží skořápka. Ihned se zapnutím mikrovlnky se vejce začne ohřívat a dokonce vařit, jenže pára vzniklá působením mikrovln nebude mít kam unikat a nakonec donutí skořápku prasknout. Vejce se doslova roztříští a ve vaší mikrovlnce nastane pohroma. Někdy to bohužel neskončí jen u zcela špinavé mikrovlnky. Tlak vzniklý pod skořápkou jednoho jediného vejce může způsobit dokonce otevření dvířek trouby a máte pohromu v celém bytě. Takže ještě jednou, vajíčka ve skořápce opravdu ne! Kovové předměty Termosky, lžičky a jiné předměty z kovu rozhodně do mikrovlnky nepatří. I věci, které v sobě ukrývají pouze částečky kovu by mohly zapříčinit to, že trouba začne doslova jiskřit. Hliníkové fólie nebo běžný kov způsobí, že jídlo a následně i celá mikrovlna může začít hořet. Pokud uvidíte v mikrovlnce jiskření, nic nemeškejte a vypněte ji, vypojte ze zásuvky nebo popřípadě shoďte na chvíli celý proud. Hořící mikrovlna může způsobit opravu velkou pohromu.  
Zobrazit článek >
 
BIO RAW proteinový drink pro vegany
Proteinový bio kokteil obsahuje pouze rostlinné ingredience s velkým obsahem bílkovin, které ocení zejména vegani, konzumenti raw stravy a rekreační i profesionální sportovci. Jeho složení je velmi bohaté na rostlinné proteiny díky kterým dokáže snadno nahradit bílkoviny ze syrovátky. Mohou ho pít osoby alergické na laktózu, lepek a všichni ti, kteří chtějí jíst zdravou a vyváženou stravu. Složení přípravku: 80% bílkovinový mix - slunečnicový proteinový prášek, konopný proteinový prášek, dýňový protenový prášek, rýžový proteinový prášek, naklíčená quinoa a naklíčené lněné semínko. Energie ve 100g: 1568 kJ, 374 kcal Nutriční zastoupení ve 100g: Tuky: 10 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,3 g Sacharidy: 8,7 g, z toho cukry: 2,7 g Vláknina: 14 g Bílkoviny: 54 g Sůl: 0,17 g Průměrné zastoupení aminokyselin ve 100g: Alanin 1800 mg Arginin 5,010 mg Kyselina asparagová 5,330 mg Cystin 520 mg Kyselina glutamová 9,670 mg Glycin 3300 mg Histidin 1400 mg Isoleucin 2510 mg Leucin 3,980 mg Lysin 1920 mg Methionin 1320 mg Fenylalanin 2910 mg Proline 2270 Serin 2720 mg Threonin 2080 mg Tryptofan 530 mg Tyrosin 1,980 mg Valin 3570 mg Dávkování: Dvě polévkové lžíce prášku rozmíchejte ve 300 ml rostlinného mléka (ideálně přirozeně sladká - rýžová, špaldová, mandlová nebo sojová mléka). Nápoj rozmixujte v šejkru nebo mixéru. Pokud není ihned spotřebován, uchovávejte ho v lednici a spotřebujte v den, kdy byl připraven.  Proteinový drink pro vegany koupíte v eshopu zdravi.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Malá škola pletení II
Výhodou dnešní doby je velká možnost pletacích materiálů. K pletení si můžete koupit klasickou vlnu, taky merino, kašmír, apaku, hedvábí nebo bambus. Žádná správná začátečnice v pletení se nevyhne koupi nějaké dobré knížky, díky které se naučíte základním pletacím pravidlům. Nejzákladnějším pravidlem je naučit se nahodit první řadu a plést hladce a obrace. Jakmile vaše řada začne již vypadat k světu, můžete se dát do delšího pletení. Existují dva základní druhy pletení. Anglický styl a kontinentální. U nás se používá metoda druhá. Příze je při ní namotána na ukazováčku levé ruky a pravá ruka ji nabírá jehlicí. Oba způsoby pletení jsou pro začátek velmi těžké. Jde však o cvik, každý se plést časem naučí. Nikdy, tedy hlavně pokud jste pletař – začátečník, si nevymýšlejte střihy a vzory pletení. Sledujte návody a jakmile budete mít dosti cviku, můžete si začít praktiky vymýšlet. Prozkoumejte internet nebo si kupte tradiční časopisy pro pletačky. Tak jako pro klasické šití ženy vyhledávají časopis Burda, je i pro pletení důležitý magazín Sabrina nebo Rebecca. Knihu Začínáme s pletením najdete zde. Všechny pletací vzory jsou ve skutečnosti pouze množstvím ok pletených hladce a ok pletených obrace, navzájem různě zkombinovaných. V této knížce najdete jednoduchou abecedu pletení skládající se z deseti lehkých nebo trochu složitějších vzorů. Pro každý vzor jsou navrženy vždy dva modely, abyste si své nové znalosti mohly okamžitě vyzkoušet v praxi. Jedná se o celkem 20 kousků oděvů nebo doplňků, které si dokážete snadno a rychle uplést. Naučíte se nebo si zopakujete pletení vzorů, jako jsou vzor vroubkový, žerzejový, patentový, rýžový, pšeničný, rýhovaný, vzor pískové zrno nebo riviéra, copánkový vzor a vodorovné prolamované vzory. Objevte radost z pletení!
Zobrazit článek >
 
Alice Claytonová a její romány pro ženy
Ještě do svých třiceti let nejspíše Alice Clayton nevěděla, že se stane světoznámou spisovatelkou nového století.. Znáte americkou autorku románů Alice Clayton? Spisovatelka byla nejprve maskérkou a kosmetičkou. Vášeň k psaní objevila až mnohem později, ve svých třiatřiceti letech. V roce 2010 si svět mohl přečíst její první román s názvem Kdopak je ta zrzka?, ke kterému téměř ihned po prvním úspěchu začala psát pokračování. Nyní má na svém kontě mnohé výborné knihy, seznamte se s některými z nich: Nabíječ Jak se Caroline vypořádá se svým sousedem, který si noc co noc užívá s krásnými servírkami, tanečnicemi nebo jinými dámami, na které zrovna narazí? Propadne taky jeho šarmu, když se mu Caroline postaví tváří v tvář? Se vzrůstajícím napětím postav bude růst i vaše potěšení z četby. Hřebec Román s názvem Hřebec vypráví příběh mladé ženy Viv, která touží po romantickém příběhu. Chce potkat zamilovaného prince na bílém koni, který jí pomůže v nesnázích. Ke svému snu má mnohem blíže ve chvíli, kdy se dozví, že zdědila ranč po své tetě. S radostí se na něho vydává. Jak to s Viv dopadne, když na ranči potká nejen jednoho muže? Kterého ze dvou protikladů si vybere? Samec Heslo Chloe zní: ,,Hlavně nezávazně!‘‘. Dokáže se ho držet i ve chvíli, kdy se jí začne dvořit místní veterinář, se kterým se setkává velmi často? Bude mezi nimi něco víc? Knihy Alice Claytonové najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Přečtěte si o svatém Františkovi
Naše ateistická společnost toho moc o blahořečených a svatých moc neví. V českých zemích je to dáno historicky výchovou druhé poloviny 20. století. Přesto by měl průměrně vzdělaný člověk o osobnostech, které spoluvytvářely dějiny a zanechaly po sobě nesmazatelnou stopu, mít alespoň povrchní znalost. Například o blahořečené a v listopadu 1989 konečně svatořečené Anežky České by měl vědět v Čechách každý dospělý, protože zanechala výraznou stopu v podobě nepřekonatelného vzoru. Její sebeobětování, dobročinnost a propagace péči o chudé a nemocné z ní učinili nesmrtelnou. Podobně významnou osobností, také svatý František z Asissi. Je zřejmě jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších světců vůbec. Navíc je patronem Itálie a bývá také považován za patrona zvířat a ochránců přírody. Původně syn ze zámožné rodiny, žijící na přelomu 12. – 13. století, po prožitých viděních, snech a poznání, že soudobá církev je zkažená, rozdal svůj majetek a začal hlásat naprostou chudobu. Sepsal jednoduchá řeholní pravidla, a po váhavém souhlasu tehdejšího papeže založil Řád menších bratří. Po jeho vzoru pak Klára založila Řád svaté Kláry, jehož členkou se o několik desítek let později stala výše jmenovaná Anežka. František je také zakladatelem třetího řádu terciáků, určeného věřícím, kteří se nemohou nebo nechtějí vzdát světského života. Svatý František toužil, a totéž učil své žáky, hlásat své učení po celém světě, tím se vlastně stal zakladatelem misijní činnosti. Je také autorem básně Píseň tvorstva a je mu také připisován vánoční zvyk stavění betlémů. Není předmětem tohoto článku podrobně popsat mimořádný život tohoto muže a jeho přínos. Podstatně více se o něm můžete dovědět v knížce, která se jmenuje Svatý František. Příběh svatého Františka z Asissi, jehož autorem je Anselm Grün, ilustroval Giuliano Ferri. Vydalo ho Karmelitánské nakladatelství v roce 2016 a najdete ho v mezi populárněnaučnou literaturou pro mládež v našem e shopu.
Zobrazit článek >
 
Tradice věnečků III. část
Když se řekne věneček, nejspíš se Vám vybaví kruh. Ten i doposud symbolizuje slunce a věčnost a také ochranu. Nejen stavby z dob minulých byly budovány do kruhu, tak i každý hospodář své obydlí obsypával pískem dokola, aby je chránil před nečistými silami. Například o Vánocích se řetězem obtočily nohy svátečně prostřeného stolu, aby se rodina za rok opět celá sešla.  Tradice a symbolika věnečků a věnců 8.) v době adventní Poprvé adventní věnec vyrobil protestantský teolog Hinrich Wichern v roce 1839. Pracoval v sirotčinci, kde se děti netrpělivě dotazovaly, kdy už budou Vánoce. Věnec byl vyroben ze dřeva, ke kterému připevnil jedlové větvičky a ozdobil je svícemi. Bylo jich celkem 24 kusů, 19 z nich představovalo všední dny v týdnu a 4 velké byly znamením 4 nedělí. Každý den jednu zapálil. Postupem času se z celkového počtu 24 svící ustálily jen 4 svíčky. Někdo, krom tradičních 4 svící, přidává do prostřed věnce ještě jednu velkou bílou svíci = symbolika čistoty Krista a jeho matky. Tato svíce se rozsvěcuje na Štědrý večer. Svíce na adventním věnci představují kříž nebo požehnání ze všech světových stran. SYMBOLIKA SVÍČEK: první - naděje druhá - mír třetí - přátelství čtvrtá - láska BARVA SVÍČEK: - svíčky na adventním věnci mohou být fialové = liturgická předvánoční barva. - první, druhá a třetí fialová a čtvrtá růžová. - protestanti používají červené svíčky = symbolika Kristovy krve, nebo modré = symbol nového stvoření.      
Zobrazit článek >
 
Tajemství zázračných semínek
Přečtěte si, proč je důležité konzumovat některé druhy semínek. Mohou vám v lecčem pomoci. Sezamová semínka Sezam indický je rostlina původem tropické oblasti. Dnes se pěstuje po celém světě. Jeho semínka obsahují řadu vitamínů, převážně vitaminy skupiny B a beta karoten. Pomáhají při zácpě. Díky vysokému obsahu železa jsou vhodným doplňkem stravy pro lidi trpící anémií. Dýňová semínka Semínka z dýně je vhodné užívat při zánětech močového měchýře. Pomáhají taky při zánětech trávícího traktu. Snižují krevní tlak i cholesterol. Jsou bohatá na vitaminy E, A a D. Obsahují taky velké množství Omega 3 mastných kyselin. Slunečnicová semínka Slunečnicová semínka jsou velmi bohatá na vitamin E a B1, hořčík a železo. Působí jako prevence srdečních chorob. Dejte si pozor při jejich pražení. Pražená semínka jsou možná chutnější, ale po tepelné úpravě v nich zbyde pouze 8% výživných látek z celkového původního množství. Konopná semínka Díky kompletnímu spektru esenciálních aminokyselin obsahují konopná semínka ty nejkvalitnější bílkoviny rostlinného původu. Tato semínka pochází z technického kopí. Jsou prodejná v obchodech s biopotravinami. Přispívají k mozkovému vývoji a lepšímu metabolismu. Chia semínka Semena šalvěje hispánské jsou zdrojem snad každé dobré látky, která pomůže k naší obranyschopnosti a taky tělesné výkonosti. Lněná semínka Tato semena můžete znát zlatá nebo hnědá. Působí pro dobrou činnost střev, pomáhají proti zácpě nebo při žaludečních vředech. Výborný je i lněný olej. Díky jeho šetrné výrobě neztrácí tento produkt téměř žádné výživné látky. Semena lnu najdete zde. Další potraviny prospěšné zdraví najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Vánoční pečení V. – Kokosové cukroví
Sněhobílý jemný kokos nesmí na vánočním stole chybět. Do jakého cukroví je vhodné ho zapracovat? Znáte nejlepší kokosové cukroví? Jednoduché kokosové kuličky alá Raffaello Budete potřebovat: Salko (sladké, 1 ks) Kokos (strouhaný, 250 g) Mandle (celé, cca 50 ks) Papírové košíčky (malé, cca 50 ks) Postup: Připravit kokosové kuličky zvládnou i děti, jelikož výroba není nijak náročná. Toto cukroví patří mezi nepečené sladkosti. Stačí smíchat Salko s 200 g kokosu. Vzniklou hmotu je vhodné nechat alespoň chvíli odpočinout v chladu. Mezi tím si připravte celé oloupané mandle. Pokud obsahují slupku, stačí je pět minut povařit a následně ji sejmout, téměř sama se uvolní. Jakmile budou mandle studené, můžete je obalit připravenou směsí a následně každou kuličku ještě vyválet ve zbylém kokosu. Hotové kuličky vložte do košíčků a dejte do chladu zatuhnout. Cukroví je ihned k jídlu, nemusí dny odpočívat. Tradiční české kokosky Budete potřebovat: Kokos (strouhaný, 250 g) Cukr moučkový (200 g) Vejce (3 ks) Rum hnědý (2 lžíce) Šťáva z čerstvého citronu (1 lžíce) Postup: Tento recept je též jednoduchý. Všechny ingredience smíchejte dohromady a těsto vypracujte do hladka. Je vhodné těsto vypracovat pomocí ručního mixéru, aby neobsahovalo opravdu žádné hrudky. Těsto by mělo být poměrně pevné, aby drželo tvar. Pokud se vám bude zdát řidší, přidejte trochu strouhaného kokosu. Z hotové směsi tvořte rukou hromádky. Ukládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Jakmile ho zaplníte, vložte kokosky do trouby a pečte maximálně deset minut asi na 160°C. Po upečení je ihned odlepte od pečícího papíru a vyrovnejte na talíř. Kokosky není nutné nechávat v chladu.  
Zobrazit článek >
 
Dukanova dieta ve 350 receptech
Dukanova dieta je dnes nejpoužívanější metodou na hubnutí na světě. Pro jejího autora je problém nadváhy prioritně otázkou vztahu mezi potěšením a nechutí. Přibíráme proto, že se jídlem snažíme nahradit potěšení, které nám v jiných sférách života chybí, a zhubnout zase můžeme pouze tehdy, pokud nám to dělá radost. To je jedna z hlavních zásad 350 receptů této knihy, kterou během let upravily a zdokonalily připomínky milionů čtenářů z celého světa. Jednoduché na přípravu, šťavnaté a lehké - takové jsou recepty v této knize: suflé z drůbežích jater, masové kuličky s bylinkami, pečené telecí v omáčce, pražma v obalu s cibulkou, krevetový salát, provensálské lilky, studená okurková polévka, čokoládový krém, skořicový dort... Doktor Pierre Dukan vytvořil dietu, jejíž celosvětový úspěch je založen na tom, že přesně odpovídá na očekávání a požadavky těch, co ji podstupují. Ať je to ve Francii nebo v Evropě, ve Spojených státech, Rusku, v Číně či Jižní Americe, lidé, kterým tato metoda hubnutí prospěla, ji šíří dál. Ti, kteří už dietu mají za sebou, pomáhají těm, kteří s ní začínají. Úryvek z úvodu: Čistě bílkovinná dieta tvořící úvodní část a hlavní motor čtyř dietních fází metody Protal není jen tak obyčejná dieta, jako jediná se totiž opírá pouze o jednu výživovou složku, a tedy jasně vymezenou kategorii potravin s nejvyšším možným obsahem bílkovin. V této zahajovací fázi i v celém průběhu dodržování metody Protal je nutné zcela upustit od sledování kalorických hodnot potravin a jejich počítání. Větší či menší zkonzumované množství nemá na výsledky vliv, důležité je pouze nevybočit z předepsané kategorie potravin. (...) Účinky metody Protal tedy beze zbytku závisejí na výběru potravin. Umí být bleskurychlé, pokud se strava omezí na suroviny z vybrané kategorie, avšak jestliže toto pravidlo nedodržíme, výrazně se zpomalí a nakonec se scvrknou na ono smutné počítání kalorií. Tuto dietu proto nelze držet jen napůl. Řídí se známým zákonem "všechno, nebo nic"., který vysvětluje její silný vliv na metabolismus, stejně tak jako její ohromující kladný psychologický dopad na lidi s nadváhou, neboť i oni sami podle tohoto zákona extrémů fungují. Knihu koupíte v eshopu zde: eshopeiffel.cz/zdravi
Zobrazit článek >
 
Posilovací odporové gumy: Jak vybrat tu správnou? I
Posilovací gumy se staly velice oblíbené zejména v posledních letech. Na trhu najdete nejen produkty mnohých značek, ale taky značný počet druhů jednotlivých gum. Pojďme si udělat v gumách pořádek a zjistit, a co která pomůcka slouží a v čem vám pomůže. Posilovací guma se vám může hodit hned v několika případech. Pokud si potřebujete ztížit cvičení, pracujte s gumou. Cvičení s touto pomůckou je vhodné pro každého, komu již nestačí vlastní váha těla nebo jsou primárně zaměřeni na posílení konkrétního okruhu svalstva. Gumy však mohou mít i opačný účinek. Pokud začínáte s tréninkem, můžete mít silový problém při zdolávání některých cviků. Guma vám jednotlivé kroky nemusí jen ztěžovat, ale dokáže je taky zlehčit. Nemůžete unést sama sebe? Vezměte si na pomoc gumu, která vám v lecčem dodá energii. Posilovací gumy můžete znát někdy taky pod přívlastkem odporové. Jedná se o obyčejný velmi elastický pás, který se dokáže opravdu dosti natáhnout, respektive záleží na vašem výběru. Při nákupu nové gumy se musíte zohlednit tři důležité faktory. Jedním z nich je samozřejmě druh tréninku, na který gumu potřebujete a jeho cíl. V druhé fázi se zaměřte na zhodnocení vaší kondice, což vlastně souvisí s krokem třetím, ve kterém je nutné zaměřit se na vaši hmotnost a celkovou sílu jednotlivých partií. Jakmile si projdete všemi třemi hledisky, můžete se přesunout k výběru gum. Odporové gumy dělíme podle hranic odporu. Pokračování najdete v následujícím článku.  
Zobrazit článek >
 
Zhubněte do plavek za pár týdnů! II
U bílkovin je třeba se ještě zastavit. Je prokázáno mnohými výzkumy, že pokud zvýšíte jejich počet, nebudete se cítit hladová, ale naopak plná. Bílkoviny taky přispívají k tvorbě svalů. Jezte sójové potraviny, libové maso, vejce, luštěniny a netučné mléčné produkty. V kontrastu s bílkovinami stojí v případě hubnutí sacharidy. Nevyužitá energie se ukládá ve formě tuku. Samozřejmě normální strava bez sacharidů téměř neexistuje, ale je důležité, abyste přijímala komplexní sacharidy ne jednoduché cukry. Znamená to tedy vynechat bílé pečivo, těstoviny, knedlíky, vyplatí se omezit i přísun brambor. Naopak jezte tmavou rýži, celozrnné pečivo a zeleninu. K pocitu sytosti vám pomohou taky oříšky. Pokud máte v oblibě pití ovocných džusů nebo jiných slazených nápojů, určitě jejich přísun omezte na minimum. Ani byste nevěřila, kolik se v takovém džusu nachází cukru. Pokud se bez ochucených nápojů neobejdete, pijte vodu s citronem nebo ovocné čaje. Pokud jde o tuky, existují taky dvě základní formy, asi vám je jasné které. Je velký rozdíl mezi mastnými hranolky a ořechy. Zdravé, nenasycené tuky se nachází v zelenině, v semínkách a taky například rybách nebo v libovém mase. Už když jíte slaninu, dostáváte do sebe nasycené tuky. K těm samozřejmě patří taky veškerá smažená jídla a další nezdravé potraviny. Pijte. Napijte se před jídlem, abyste zaplnila žaludek, který pak nebude vyžadovat tak velkou porci k jednotlivému chodu. Pijte během dne, nejen u jídla. Dostatek tekutin při hubnutí je naprostým základem zdravého zbavování se váhy. Pomoc můžete najít i ve vhodném potravinovém doplňku. Vyzkoušejte třeba podpůrný bylinný přípravek, který zvyšuje výkonnost metabolismu. Elixír – Hubnutí najdete zde. 
Zobrazit článek >