EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Bobulové zavařování I. - Arónie

Publikováno dne 05.10.2019 od Marcela Matalová

Podzimní čas je plný pestrých barev a zrajících plodů. Kromě ovoce a zeleniny lze sklízet bobule arónie, černého bezu, jeřabiny nebo šípku. Tyto plody nabízejí plnou náruč zdraví nejen pro naše tělo, ale také pro naši duši. Navíc je můžete kreativně využít při podzimních dekoracích.

 

  • Arónie

Plody arónie jsou černé lze konzumovat za syrova a zároveň je použít do koláčů. Také se z nich vyrábí chutný sirup. Obsahují vitamíny P, C, skupiny B, karoten, E, jod, flavonoidy, antokyany a pektin.

Jak pomáhá:

  • harmonizace štítné žlázy
  • pro lepší pružnost cév
  • dotoxikace organismu
  • podpora činnosti ledvin a jater
  • snižuje vysoký krevní tlak

RECEPT: Likér z arónie

Ingredience:

  • 1 kg vyzrálých plodů arónie
  • 500 g cukru krupice
  • voda
  • 1 1/2 l vodky

Postup:

  1. Plody arónie zalijeme litrem vařící vody a necháme je 5 dní v chladu macerovat.
  2. Pak plody rozmačkáme a necháme je vlastní vahou vykapat.
  3. Z cukru a 1/2 litru vody svaříme cukrový sirup.
  4. Vychladlý sirup smmícháme se šťávou z plodů.
  5. Sirupovou směs smícháme s vodkou.
  6. Likér rozlijeme do uzavíratelných sklenic a skladujeme v chladnu a temnu.

Nejen likéry lze připravit z podzimních bobulovin. Recepty na marmelády najdete v kuchařce DOMÁCÍ MARMELÁDY OD HANKY.