EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Italské sýry - MASCARPONE

Publikováno od Marcela Matalová

ITALSKÉ SÝRY = Mascarpone

Typ: smetana

Charakteristika: syrové těsto

Původ: Lombardie

Kde se vyrábí: území Lombardie, v Lodi

O sýru:

  • je to smetana z kravského mléka
  • těsto - jemné, krémové, tučné, husté
  • barva bílá až slámově žlutá
  • chuť je sladce máslová
  • nemá tvar, neboť je hodně jemný
  • nenasoluje se
  • nenechává se uležet

Konzumace: 

  • málo se konzumuje samotný
  • často se míchá s jinými surovinami
  • používá se do sladkých krémů
  • stejně tak se dá použít i na slano
  • lze použít namísto smetany k zahuštění omáček
  • vynikající je s těstovinami nebo uzeným lososem
  • je základní surovinou pro výrobu cukrárenských výrobků - např. tiramisu

Zpracování:

  • sbírá se smetana s plnotučného kravského mléka
  • smetana se musí neustále míchat
  • poté se zahřeje ve vodní lázni
  • po zahřátí se odstaví z plamene a za stálého míchání se přidá kyselina citronová
  • z vytvořené sýření se musí okapat syrovátka
  • zrání probíhá v lednici, které trvá až 48 hodin

Mascarpone můžete využít i při přípravě sladkých dobrot. Inspirujte se knihou "Helenčino pečení - Sváteční cukroví", kterou zakoupíte v eshopu zdeknihy.eiffeloptic.cz