EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Jak vybrat správný zavařovací hrnec? II

Publikováno dne 01.05.2019 od Kamila Spoustová

Pokud chcete trochu ušetřit, můžete si pořídit klasický zavařovací hrnec, který se využíval hlavně dřív. Některé hospodyňky však na něj ani dnes nedají dopustit. Většinou je vyroben z plechu. Obsahuje teploměr pro hlídání horkosti vody, neboť tekutinu v nádobě je nutné zahřívat pomocí sporáku či kamen a udržovat její teplotu po celou dobu zavařování.

Už byl zmíněn také výrobní materiál. U klasického zavařovacího hrnce nemáte materiálově co řešit, důležitá otázka se týká hrnců elektrických. Kromě nerezového druhu totiž máte možnost pořídit si hrnec z takzvaného smaltu. Jde o levnější látku, takže je hrnec finančně dostupnější, avšak problém může nastat při jeho údržbě, smaltové hrnce taky často dokonce praskají. Na materiálu se nevyplatí šetřit, pořiďte si raději nerez. 

Výběr taky zakládejte na velikosti hrnce. Pokud zavařujete často a po větším množství, pak volte hrnec s větší vnitřní nádrží. Sklenice přeměřte a vypočítejte, jaká velikost se vám vyplatí. Promyslete si také, zda budete zavařovat i nápoje. Pokud kupujete zavařovací hrnec pro prodejní účely, jistě vyberete nějaký větší. Velkou výhodou je výpustný ventil, který poslouží pro nalévání nápojů i odlévání vody. 

Při výběru je také vhodné sáhnout po stroji s časovačem, který bude hlídat dobu zavařování a celkové přípravy. Některé hrnce nabízí taky možnost pozdního zapnutí nebo na nich lze nastavit doba vypnutí. 

Vyberte si nový zavařovací hrnec v našem e-shopu. Prohlédněte si naše tipy, které jsme vložili do odkazů na konci obou částí článku.