EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Lahůdkové droždí neaktivní II

Publikováno od Kamila Spoustová

Pokračujeme. V tomto článku si můžete přečíst další tipy, jak využít lahůdkové droždí. 

Droždí skvěle chutná se sezamovým semínkem. Pokud máte ráda hummus, můžete tuto pomazánku ozvláštnit právě droždím. Do sezamové pasty přisypte trochu neaktivního sypaného droždí a nová chuť je na světě. 

Pokud se snažíte omezit solení, pak vyzkoušejte sílu droždí. Stačí ho přidat do pokrmu místo zhruba poloviny soli a slaná plná chuť se dostaví stejně tak, jako by místo droždí byla sůl. Vhodné je droždí přidávat do knedlíčků, halušek, šišek nebo noků. 

Už jste někdy zkoušela vyrobit domácí sýr? Lahůdkové droždí vám s tím pomůže. Udrží správnou konzistenci sýrové dobroty, stačí přidat pár lžiček do celého sýru. 

Droždí můžete lehce osmahnout na lžíci oleje a následně jím posypat salát, polévku nebo jiný pokrm, který potřebuje ještě nějakou tečku na dozdobení. Hodí se na pizzu, zapečené těstoviny nebo jakékoliv směsi zeleniny.

Droždí výborně zahustí váš pokrm. Přidávat ho můžete do omáček, mletého masa nebo třeba nákypů. Budete překvapena, jakou dokáže odvést službu. 

Obdivujete konzistenci krémových polévek v restauracích? Možná za nimi stojí umění kuchařovo, možná však kuchař používá lahůdkové droždí. Pro zachování krémové konzistence využijte trochu sypaného droždí. Přidat jej můžete do sýrové, česnekové nebo zeleninové polévky, v tomto ohledu se meze nekladou. Droždí na sebe váže vodu a polévku zanechá nejen dokonale krémovou, ale taky hladkou.