EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Mražené dezerty - recept na dýňovou zmrzlinu

Publikováno od Marcela Matalová

Točená zmrzlina u mne boduje na prvním místě, ačkoliv kopečková zmrzlina má vícero chuťových a barevných variací. Je to nejen vzpomínka na dětství, ale i na školní léta a oblíbenou cukrárnu U Pražanů. V dnešní době je už snadno dostupné, vyrobit si domácí zmrzlinu. Buď ji jednoduše zmrazíte v mrazničce, nebo si koupíte zmrzlinovač.

Osobně jsem zatím zkoušela jen zmrzliny z jahod, malin a jiného ovoce. Snad jen jednu netradiční, tou byla zmrzlina z květu černého bezu. V knize "Mražené dezerty" jsem objevila i recept na dýňovou zmrzlinu. Zdá se vám dýňová zmrzlina netradiční? Zkuste si ji doma připravit!

DÝŇOVÁ ZMRZLINA

Ingredience:

  • 2 hrnky dýňového kompotu (dýně zavařená v sladkém nálevu s hřebíčkem a skořicí)
  • 2 hrnky bílého jogurtu
  • 2 pol. lžíce cukru

Postup:

  1. Všechny ingredience řádně rozmixujeme.
  2. Potom směs zmrazíme (mraznička/zmrzlinovač).

Dýňová zmrzlina připomíná chutí i barvou zmrzlinu vyrobenou z meruněk.

Zkuste i další recepty z knihy "MRAŽENÉ DEZERTY", které vás v horkém dni ochladí, a se kterými mile překvapíte vaše děti nebo přátele.