Paprikové lusky podle Sophie Loren
Publikováno
od Marcela Matalová

Sophia Loren je nejen krásná žena a skvělá herečka, ale taktéž se umí obratně otáčet v kuchyni. Svoji štíhlou postavu si údajně udržuje pravidelnou konzumací špaget. Tak si je zkusíme podle jejího receptu společně připravit.
V Neapoli se s oblibou podávají takto jednoduše připravené paprikové lusky. Můžete je vyzkoušet jako rychlý oběd nebo snadnou večeři.
RECEPT: Paprikové lusky podle Sophie Loren
Ingredience:
- 4 paprikové lusky
- 400 g vařených špaget
- 400 g rajčatové omáčky
- 1 mozzarella
- olivový olej
- sůl
Postup:
- Paprikové lusky položíme na plech a vložíme do trouby.
- Počkáme až slupka zčerná.
- Pak je zabalíme do papíru a necháme vychladnout.
- Po vychladnutí sejmeme papír a tím snadno odstraníme opečenou slupku. Paprikové lusky pak budou chutnější.
- Uvaříme špagety a smícháme je s nakrájenou mozzarelou a rajčatovou omáčkou.
- Špagetami naplníme paprikové lusky.
- Pokapeme je oivovým olejem a posolíme.
- Na několik minut vložíme naplněné paprikové lusky do trouby vyhřáté na 200oC.
Vyzkoušejte další lahodné skvosty z kuchařského umění italské herečky Sophie Loren, které najdete v její KUCHAŘCE.