EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Plněný brioškový věnec

Publikováno dne 21.04.2019 od Marcela Matalová

Máte-li chuť na něco slaného, ale zároveň slavnostnějšího, nejen na pohled, zkuste si upéct následující slanou pochoutku.

RECEPT: Plněný brioškový věnec

Příprava 40 minut + kynutí

Pečení 25 minut

Ingredience na 1 věnec:

  • 500 pšeničné chlebové mouky
  • 10 g soli
  • 10 g sušeného droždí
  • 170 ml vlažného poloručného mléka
  • 4 vejce + 1 na potření
  • 250 g másla
  • 10 plátků sušené šunky
  • 4 mozzarely
  • hrst bazalkových listů
  • 80 g strouhaného parmazánu

Postup:

  1. Do robotu vsypeme mouku, přidáme sůl a droždí.
  2. Přilijeme mléko, vejce a mícháme, až se vše dobře spojí.
  3. Po částech přidáváme změklé máslo. Mícháme 5 minut.
  4. Těsto dáme do mísy a zakryjeme potrav. folií.
  5. Necháme hodinu kynout.
  6. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál.
  7. Vyválíme na obdelník o tloušťce 1,5 cm. 
  8. Poklademe šunkou a natrhanou mozzarelou.
  9. Posypeme bazalkou.
  10. Od delší strany stočíme do rolády dlouhé 40 - 50 cm.
  11. Podélně rozkrojíme a zapleteme do copu.
  12. Zatočíme do kruhu a položíme na plech vyložený pečícím papírem.
  13. Necháme zakryté folií a necháme hodinu kynout.
  14. Troubu rozehřejeme na 200oC.
  15. Věnec potřeme vejjcem a posypeme parmazánem.
  16. Pečeme 25 minut dozlatova.

 

Další úžasné a velmi chutné recepty najdete v kuchařce SLANÉ PEČENÍ.