EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Houbo-bramborák

Publikováno dne 15.09.2019 od Marcela Matalová

Houbová sezóna je v plném proudu a pokud i vy milujete pokrmy z hub, určitě se chystáte vyrazit s košíkem do lesa. Po úspěšném sběru jedlých hub se můžete doma potěšit chutí a vůní houbových polévek, smaženic nebo gulášů.

Už jste někdy ochutnali bramborák s houbami? Ne? Je čas jej vyzkoušet! Určitě si tuto dobrotu zamilujete a nejen vy.

RECEPT: Houbo-bramborák

Ingredience:

  • 8 větších brambor
  • 1/4 mléka
  • 2 hrsti nasekaných jedlých hub
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • hladkou mouku na zahuštění (cca 12 pol. lžic)
  • sůl
  • drcený kmín
  • majoránka
  • sádlo/olej na smažení

Postup:

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme.
  2. Spaříme je vroucím mlékem a slijeme. Nemačkáme!
  3. Nasekané houby podusíme na másle.
  4. Do brambor přidáme vychladlé houby.
  5. Promícháme, dosolíme a přidáme kmín a majoránku.
  6. Těsto zahustíme hladkou moukou a zamícháme.
  7. Na rozehřátem sádle nebo oleji smažíme tenké placičky.
  8. Hotové houbo-bramboráky necháme okapat na papírovém ubrousku.

 

Naučte se řádne rozeznávat houby a připravit z nich chutné jídla. Kniha HOUBY - ATLAS HUB A RECEPTY vám bude skvělým průvodcem.