EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Křišťálové kuličky

Publikováno dne 09.05.2019 od Marcela Matalová

Následující recept pochází ze Severní Číny, z obasti, která je velmi proslulá moučnatými jídly. Většinou se tu vaří z pšeničné mouky, ale také z mouky prosné, kukuřičné a sójové.

Následující recept není sice na štíhlou linii, je to teplý a velmi sytý moučník. Povrch kuliček je tvrdší, vnitřek je měkký a sklovitý.

RECEPT: Křišťálové kuličky

Ingredience:

  • 150 g syrového sádla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 bílek
  • 100 g kandovaného ovoce
  • Solamyl na obalení
  • 100 g namočeného Solamylu
  • olej na smažení

Postup:

  1. Syrové sádlo umeleme asi se 75 g cukru.
  2. Pak přidáme vanilkový cukr a hmotu promícháme.
  3. Utvoříme z ní menší kuličky a obalíme je v Solamylu.
  4. Z uvedeného množství surovin uděláme zhruba 10 kuliček.
  5. Po obalení Solamylem dáme kuličky ztuhnout do mrazničky.
  6. 100 g Solamylu nasypeme do misky a zalijeme trochou vody, až vznikne hustá hmota.
  7. Potom promícháme bílek s máčeným Solamylem na řídké těstíčko.
  8. Kuličky v něm omočíme a opatrně vkládáme do rozpáleného oleje na 70oC.
  9. Asi 2 minuty smažíme.
  10. Kuličky necháme okapat a posypeme zbylým cukrem a nadrobno nakrájeným kandovaným ovocem.

Tento recept je velice chutný a hodí se pro vyjímečné chvíle, neboť je velmi kalorický.

Máte-li chuť na čínskou kuchyni, která je taktéž velmi chuťově pestrá a zároveň si s ní podpoříte vlastní zdraví, zkuste recepty z knihy: LÉČIVÁ ČÍNSKÁ KUCHYNĚ.