EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Rozmarýnová bageta

Publikováno od Marcela Matalová

RECEPT: Rozmarýnová bageta

Ingredience:

  • 380 g celozrnné pšeničné mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 360 ml vlažné vody
  • 1 kávová lžička cukru
  • 2 kávové lžičky sušeného droždí
  • 1 zarovnaná kávová lžička soli soli
  • zhruba 1 lžíce olivového oleje
  • nasekaný čerstvý rozmarýn - dle vaší chutě

Postup:

  1. Ve vlažné vodě si rozpustíme cukr, odebereme zhruba 1/3 bokem a v ní a rozmícháme sušené droždí.
  2. Ve větší míse si smícháme mouky a sůl a jakmile vzejde kvásek, přidáme jej do těsta i se zbytkem vody.
  3.  Promícháme důkladně vařečkou, přidáme nasekaný rozmarýn a olivový olej.
  4. Ještě jednou promícháme, lehce posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a dáme na 1 hodinu kynout.
  5. Po vykynutí dáme těsto na pomoučený vál, rozdělíme na 2 části a vytvarujeme bagety.
  6. Přendáme na plech s pečícím papírem, povrch baget několikrát nařízneme a lehce potřeme vodou.
  7. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu zhruba 30 minut.

Nemáte-li po ruce čerstvý rozmarýn, neměl by ve Vašich kořenkách chybět sušený BIO ROZMARÝN, který zakoupíte v našem e-shopu   : ZDRAVÍ