EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Vepřové řízečky v parmazánu

Publikováno od Marcela Matalová

Recept: VEPŘOVÉ ŘÍZEČKY V PARMAZÁNU

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 600 g vepřové kýty
  • sůl
  • 150g strouhanky
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • hladkou mouku
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • olej na smažení

Postup:

  1. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na stejně velké plátky.
  2. Maso naklepeme a osolíme.
  3. Strouhanku smícháme s parmazánem.
  4. Masové plátky obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku s mlékem a strouhance se sýrem.
  5. Smažíme na potřebném množství oleje.

Tip na přílohu:

Ingredience:

  • 300 g rukoly
  • 1 pomeranč
  • 1 jablko
  • 100 g rajčátek
  • 4 lžíce oliv. oleje
  • 1 lžíce octa balsamico
  • mletý černý pepř

Postup:

  1. Rukolu očistíme a opláchneme.
  2. Pomeranč a jablko oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  3. Rajčata opláchneme a nakrájíme na půlky.
  4. Vše vložíme do mísy a přidáme olivový olej, balsamico, sůl a pepř.