EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Zapečený pudink s karamelem

Publikováno od Marcela Matalová

Pudink milují už malé děti a některým to vydrží až do dospělosti. Dnes si ukážeme recept, kterým "všední" pudink ozvláštníme na nevšední.

RECEPT: Zapečený pudink s karamelem

Ingredience:

  • 500 ml 30% smetany
  • 70 g krupicového cukru
  • dřeň z 1 vanilkového lusku
  • 4 žloutky
  • 50 g třtinového cukru

Postup:

  1. Do kastrůlku nalijeme smetanu a promícháme s krup. cukrem a vanilkovou dření.
  2. Na mírném ohni pomaličku prohříváme těsně pod bodem varu.
  3. Odstavíme z ohně a do chladnoucí hmoty postupně vmícháme žloutky.
  4. Směs naplníme do mističek a postavíme do vodní lázně. Vložíme do trouby a pečeme asi hodinu při 95oC.
  5. Po upečení vychladíme.
  6. Před podáváním posypeme povrch třtinovým cukrem a pomocí flambovací pistole vytvoříme karamelovou vrstvu. Nebo zapečeme při 250oC dozlatova.