EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Rodina a děti

 
Forever sportovní kamera + kamera do auta zdarma
PRODUKT: Forever sportovní kamera SC-400,4K rozlišení + kamera do auta zdarma Sportovní outdoorová kamera s 4K rozlišením je určena pro sportovce všeho druhu a pro milovníky extrémních zážitků. Dovolí vám pořídit záznam z vašich aktivit, ať už se jedná o jízdu na motorce, skok padákem nebo potápění do hloubky až 30 m. Kamera má: perfektní obraz s rozlišením 12 Mpx a natáčení videa ve 4K Ultra HD ( 25 fps ) širokoúhlý objektiv s pozorovacím úhlem 170° zabere široké okolí v jediném záběru Na zadní straně kamery najdete: 2“ displej, který poslouží k úpravě nastavení nebo k prohlížení pořízených snímků vestavěný mikrofon, díky kterému budou vaše videa obohacená o zvuk Komunikace přes Wi-Fi umožňuje uživatelům ovládat zařízení ze smartphonu nebo tabletu a to prostřednictvím aplikace, která je k dispozici pro systémy Android a iOS. Můžete také snadno celé video sdílet na internet ihned a bez nutnosti připojení k počítači. Kamera je velmi snadno ovladatelná, umožňuje rychlé připojení s konektory mini USB a mini HDMI a natáčí videa s rozlišením microSD/SDXC karty do velikosti 64 GB. ROZMĚRY: 59,3×24,6×41,1 mm HMOTNOST: 44 g PŘÍSLUŠENSTVÍ: voděodolné pouzdro s nástavcem nástavec na kolo nástavec na helmu klip upínací proužek šroubovací redukce sada redukcí baterie USB kabel Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ELEKTRONIKA
Zobrazit článek >
 
Cestujeme po Istrii V.
Od města Vodnjan se dostáváme do Puly. Toto město je největší na Istrijském poloostrově. Avšak není městem hlavním, tím je město Pazin. Pula se rozkládá na strategicky významném místě, které je chráněno několika ostrovy. Dominantou přístavu je nedaleký amfiteátr, který měl, v minulosti, kapacitu 23 000 diváků. Pokud se vydáte na návštěvu Puly, je vhodné najít si strategický bod, od kterého se vydáte na její poznávací toulky. Tímto bodem se může stát právě zmíněný amfiteátr. Přijedete-li autem, můžete zaparkovat v některé z vedlejších uliček nebo přímo v přilehlém přístavu. Amfiteátr je nejrozsáhlejší římskou stavbou ve městě. Má elipsovitý půdorys, delší osa měří 112 m a kratší 105 m. Stavbu započal císař Augustus a dokončil ji císař Vespasianus. Nachází se ve svahu, a proto má k moři obrácená strana tři podlaží. Odvrácená strana pak jen dvě. Vstup byl dříve, jako je tomu dnes, od moře. Okna horního patra jsou čtyřhranná, ve spodních patrech se střídají sloupy a vysoká zaklenutá okna. V aréně se odehrávaly zápasy se šelmami a utkání gladiátorů. Šatny gladiátorů a klece pro šelmy se ukrývaly v podzemí. Dnes se v těchto prostorách nachází muzejní expozice, která je zaměřená na pěstování oliv a výroby olivového oleje. Vydáte-li se po ulici Amfiteatarska směrem do centa, poté zahněte na prvním nároží vlevo, do ulice Carrarina. Po pravé straně se zvedá návrší a na jeho úpatí dodnes stojí dvě městské brány. Bližší z nich je asi 50 m vzdálená. Pochází z 2. století n. l. a jmenuje se Gemina. Chorvatsky se nazývá Dvoja vrata, neboť je tvořena dvěma branami. Průchod je zaklenutý dvojící oblouků a je orámovaný mohutnými polosloupy. Za branou se nachází Archeologické muzeum. Zde najdete nádherné lapidárium. Najdete zde památky z ilyrského, římského a raně středověkého období. Bezprostředně v blízkosti muzea jsou volně přístupné ruiny římského divadla. Druhá městská brána není daleko. Naproti ní stojí velká, bílá budova peněžního ústavu, proto ji lze snadno přehlédnout. Tato brána se nazývá Herkulova brána, a byla postavená v první polovině 1. století n. l. Na jejím vrcholu je sotva znatelná Herkulova hlava s plnovousem. Po obou stranách stojí rozložité bastiony. Ať už pojedete do Puly pouze na výlet nebo se zde ubytujete, určitě si zaslouží nejméně tři dny na podrobnou prohlídku. Jste-li přízvici stanování, můžete si zakoupit dvouplášťový stan s příhodným názvem PULA.
Zobrazit článek >
 
Anglická nepravidelná slovesa s přehledem
Mezi takzvané strašáky anglického jazyka patří například nepravidelná slovesa. Pokud máte snahu naučit se aktivně používat angličtinu, je zcela bezpodmínečné tato slovíčka znát. Anglický jazyk má zhruba 280 nepravidelných sloves. S některými výrazy se začátečníci a středně pokročilí nemusí vůbec zabývat, jelikož se v běžné komunikaci téměř neobjevují. Pokud cílíte na úroveň INTERMEDIATE, měli byste se naučit zhruba 90 nepravidelných sloves. Možná se budete ptát, jakou využít metodu, abyste se jich naučili co nejvíce a v nejkratším časovém úseku. Každý to má s učením jinak a potřebuje odlišný čas, kdy je schopen naučit se jedno slovíčko. Určitě bude skvělé, pokud máte pozitivní motivaci naučit se anglický jazyk. Možná vás čeká cesta do anglicky mluvících zemí nebo tento cizí jazyk budete chtít využít v zaměstnání. Učte se podle příkladových vět. Není nic horšího, pokud nevíte, jak a kdy nepravidelná slovesa použít. Tudíž si osvěžte znalosti gramatiky. A v neposledním čtěte. Čtěte kdykoliv a kdekoliv je to možné. Začněte od knih, které poskytují jak českou tak anglickou část textu a jsou rozděleny do jednotlivých znalostních úrovní. Vždy je lépe věnovat angličtině alespoň 15 minut denně, než sedět u učení 4 hodiny v tahu. Obklopte se angličtinou. Přehlednou pomůckou pro učení ANGLICKÝCH NEPRAVIDELNÝCH SLOVES vám bude tabulka se stejnojmenným názvem.
Zobrazit článek >
 
Chorvatsko: BUZET
Buzet se nachází na samém severu Istrie nedaleko hranic se Slovinskem. Jeho historické jádro, pocházející ze středověku, leží na kopci nad úrodným údolím nejdelší istrijské řeky - Mirny. Dnes je Buzet obecně známý jako "město lanýžů ", protože lesy podél řeky Mirny jsou obzvláště bohaté na tuto božskou hlízu. Podle některých názorů je bílý lanýž z Istrie stejně tak dobrý jako nejslavnější bílý lanýže z italského regionu Alba. Na počest tohoto lanýže se každoročně konají slavnostní dny lanýžů v měsících září a říjnu. O druhém víkendu v září se v Buzetu koná velká slavnostní akce, kdy se smaží obrovská omeleta (obecně známá jako "fritada" nebo "fritaja"). Výroba obrovské omelety pojme více než 2 000 vajec a 10 kilogramů strouhanky. Připravuje se na obrovské pánevi.  Historické jádro představuje všechna slohová období od 13. do 19. století. Konečnou image městečka však nejvíce vystihuje gotika z doby benátského panství. Na Titově náměstí stojí kostel Panny Marie, který svou nynější barokní podobu získal v 18. století. Interiér kostela zdobí malby, na kterých je zobrazen Ježíš Kristus a evangelisté. V městečku stojí za pozornost také Vlastivědné muzeum s archeologickými a národopisnými sbírkami. Kromě milovníků historie se v těchto místech bude určitě líbit i příznivcům adrenalinu. Nedaleko od městečka se totiž nachází kopec Raspadalica, který je vyhlášeným centrem extrémních sportů. Skalní lezci tu mají k dispozici kromě umělé stěny asi kolem dvaceti lezeckých cest se stupněm obtížnosti od 4 do 10. Oblast poskytuje také možnost účastnit se speleologických aktivit a přímo z vrchu Raspadalice začínají své lety příznivci paraglidingu. Nabízí se tu také možnost vyjížděk na koni. Historie: Oblast Buzeština byla osídlena již od starověku. Důkazem toho jsou prehistorické zbytky kamenných objektů nacházejících se v Golupské jeskyni, Podřebářské jeskyni a v některých dalších jeskyních. V době bronzové tuto část obývaly Illyrianské kmeny, kdy zde začali stavět osadu obklopenou stěnami. Od r. 177 do r. 476 let byla tato oblast pod římskou nadvládou. V době morové epidemie utrpěl Buzet značnou ztrátu obyvatel, tudíž v roce 192 jeho obyvatelé věnovali pamětní desku bohyni Augustě za ochranu města Buzet. Na konci 8. století byla Istrie pod vládou Franků, kteří zde zavedli feudální systém. K ochraně franských majetků byly vybudovány města. Z tohoto období pocházejí pozůstatky měst Crni Grad, Bijeli Grad nad Ročko Polje a zámek Petrapilosa v údolí řeky Bračana. Od roku 1421 získal Buzet aquileiánský patriarcha a od té doby až do roku 1797 se dostal pod benátskou vládou. V polovině 16. století Buzet prosperoval, protože se jednalo o poměrně klidné období. Byla to doba, kdy se vyvíjela řemesla, byla věnována pozornost možným nepřátelským útokům, zajištění zbraní a opevnění městských hradeb. V té době byla zrekonstruována Malá brána (mala šterna) a byla postavena i Velká brána (velika šterna). Po pádu benátské republiky se Istrie dostala pod rakouskou správu, která trvala do roku 1918. V 19. a počátku 20. století se v rámci národního oživení uskutečnil boj o rovnost chorvatského lidu v oblasti politiky, kultury, ekonomiky a vzdělávání. V roce 1887 se obec Buzet dostala pod chorvatskou vládu a Fran Flego se stal jeho prvním starostou.
Zobrazit článek >
 
Na počátku bylo kolo... aneb historie adventního věnce
Máme za sebou první adventní neděli. Co takhle dozvědět se o tomto kouzelném čase něco víc? Téměř každý má dnes doma adventní věnec, jinak tomu nebylo ani v minulém století, ale kde se takový adventní věnec vzal?  Označení adventu pochází z latinského slova "adventus", což znamená příchod. Myslí se tím tedy příchod Ježíše Krista. První začátky slavení adventu se objevují v jižní Galii a ve Španělsku koncem 4. století. Od 12. do 13. století se stal advent začátkem nového liturgického roku, který do té doby začínal Vánocemi. Adventní doba trvá čtyři neděle před slavností Narození Páně 25.12. .  Datum první adventní neděle je pohyblivé. Tento rok tedy připadla na neděli 27.11.2016. Je to proto, že poslední, tedy čtvrtá, adventní neděle připadá vždy na neděli před 25. prosincem (který je hlavním vánočním svátkem). A protože 25. prosinec je každý rok v jiném dni v týdnu, tak i 1. adventní neděle má každý rok jiné datum. Advent vždy trvá do půlnoci Štědrého dne tj. 24.12. Může se i stát, že poslední adventní neděle připadne přímo na Štědrý den, v takovém roce trvá advent jen tři týdny, i když má 4 adventní neděle.   Na počátku bylo kolo...  aneb historie adventního věnce. Zvyk zdobení adventního věnce k nám přišel z Německa koncem 19. století. Na začátku byl hamburský pedagog a kněz Johann Hinrich Wichern. Který chtěl zpříjemnit čekání na Vánoce svým žákům, dětem ze sirotčince tím, že na svátek sv. Ondřeje (30. listopadu) roku 1839 zavěsil v jídelně kolo od vozu ozdobené 23 svíčkami, přesně tolika, kolik zbývalo dnů do Štědrého dne. Nápad se rychle rozšířil, první adventní věnec se objevil v kostele v Cáchách, zde už byly pouze čtyři svíce symbolizující čtyři adventní neděle. Adventní věnec, jak jej známe dnes, tedy ten tradiční, ozdobený větvičkami smrku nebo borovičky, se svíčkami a mašlemi, spojuje několik tradic a symbolů. Tvar kruhu je symbolem věčnosti, koloběhu v přírodě i opakujících se svátků v životě člověka. Věnec byl vždy určen vítězi, v tomto případě je vítězem nad temnotou Ježíš, jehož narození je v adventu očekáváno. Z předkřesťanských dob připomínají adventní věnec dva zvyky. V zimním období nosili lidé do svých příbytků čerstvé zelené větve a tím poskytovali příjemné bydlení dobrým duchům. Holé věnce ze slámy odháněly zlé duchy a tím zajišťovaly požehnání. Původní kolo od vozu se přeměnilo ve starobylý slámový věnec s opletením z čerstvých větví. Teď už jen dozdobit. Podle křesťanské liturgie je adventní barvou fialová. Poslední adventní neděli však kněz obléká roucho růžové. Fialová je barvou pokání, přípravy na příchod Krista, pokory a rozjímání, růžová barva symbolizuje naději na blížící se narození Božího Syna. Tomu by měly odpovídat i barvy svící na věnci. Tři fialové, jedna růžová. Každou adventní neděli se jedna svíce zapálí, nakonec se zapaluje svíčka růžová.   Podle jiné tradice mají být svíčky naopak červené a zlaté červená jako připomínka Kristovy krve prolité za spásu světa. Zlatá jako barva života a vítězství. Ať už si adventní věnec koupíte v obchodě, nebo se do jeho výroby pustíte doma, určitě nebudete litovat. Můžete si zvolit i netradiční věnec ze šišek, sušených plodů... Ke klasické adventní pohodě patří však neodmyslitelně ten „pravý“  z čerstvých větví, který krásně provoní byt a připraví vás tak na Vánoce.
Zobrazit článek >
 
Jak připravit dítě na lyžařský výcvik?
Sezóna lyžařských a snowboardingových akcí je v plném proudu. I škola, kterou vaše dítě navštěvuje, přišla s nabídkou lyžařského výcviku? Jak se na něj připravit? Základem všeho je samozřejmě výbava. Pokud dítě nemá základní lyžařské potřeby, je třeba se rozhodnout, zda mu je koupíte nebo si je na týden pouze půjčíte. Dítě by si s sebou na hory mělo samozřejmě odvést lyžáky a lyže, hůlky a taky přilbu. Nezapomeňte, že lyže je třeba ještě před odjezdem seřídit na konkrétní váhu a výšku. S tím vám pomohou v každé prodejně. Kromě těchto technických potřeb musíte samozřejmě sehnat teplé oblečení a lyžařskou soupravu nebo bundu. I tyto věci se dají v půjčovně sehnat, avšak promyslete si, zda tyto sportovní potřeby ještě někdy neužijete. Nezapomeňte na teplé boty, nepromokavé rukavice, čepici a šálu. Oblečení zabalte raději více pro případ, že by byla omezená možnost sušení věcí. Mimo to můžete svému dítěti zabalit také pár sladkostí pro doplnění energie po náročném dni. Nezapomeňte na malý dárek, který ho jistě potěší, když se mu bude stýskat po domově. Jakmile budete mít vše nachystáno, je dobré vaše dítě vyškolit. Naučte ho lyže správně nosit, vysvětlete mu, jak si je správně navléknout. Pokud na lyžích dítko stojí úplně poprvé, je dobré, aby v nich zkusilo pochodovat. Nacvičte manipulaci s lyžemi na mírném kopci nebo i na rovině. Není nutné, aby lyže jely, ale aby dítě zjistilo, jak na nich vůbec stát. Jste připraveni?  Nákrčník Casper Quiksilver najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Švestkový kompot v zavařovacím hrnci Concept
Švestkový kompot můžeme připravit v různých variantách. Konzervujeme buď celé (loupané, neloupané) nebo půlené (loupané, neloupané) švestky. Před samotným zavařovaním švestky řádně opereme a necháme je okapat. Kompot z celých neloupaných švestek - oprané švestky lehce předvaříme v teplé vodě (cca 85oC) zhruba 2 minuty. Tím získáme síťové popraskání slupky švestek. Poté je rychle ochladíme a naplníme je do sklenic. Zaléváme je horkým nálevem. Sterilujeme 25 minut při 85oC. Kompot z celých loupaných švestek - švestky ponoříme do vroucí vody, aby slupka popraskala. Potom švestky ochladíme a oloupeme slupky. Naplníme sklenice, zalejeme nálevem a sterilujeme stejně jako u neloupaných celých švestek. Kompot z půlených neloupaných švestek - omyté švestky rozpůlíme a odstraníme pecky. Naplníme sklenice, zalejeme nálevem a sterilujeme 25 minut při 85oC. Kompot z půlených loupaných švestek - je chuťově velmi jemný. Švestky připravíme k loupání stejně jako u kompotu z celých loupaných švestek. Pak jen švestky rozkrojíme a vyjmeme pecky. Naplníme sklenice, zalejeme nálevem a sterilujeme stejně jako u výše uvedených kompotů. Pro zvýraznění chuti přidáme na 1 litr nálevu 1 polévkovou lžíci rumu. Nálev: na 1 litr vody spotřebujete cca 3/4 kg cukru. Máte-li hodně ovoce a zeleniny a rádi byste ji zpracovali a uchovali pro pozdější využití.mámepro Vás skvělého pomocníka, se kterým to lehce zvládnete! Tento tradiční způsob uchovávání potravin patří k nejzdravějším a je to taky skvělý způsob, jak konzervovat velké množství potravin. Pořiďte si zavařovací hrnec Concept ZH-0020, který vám s tím rád pomůže. Technické parametry: objem: 27 l, kapacita: 11 ks sklenic 720 ml nebo 34 ks sklenic 370 ml, provedení: smalt, zvukový signál při dosažení nastavené teploty, vypouštěcí kohoutek (z praktických důvodů umístěný z boku spotřebiče), mřížka pod sklenice, regulace teploty: 50-100 °C, časovač: 20-120 min, příkon: 1800 W, tepelná pojistka: ano, vnější rozměr v cm: 41 x 41 x 45.
Zobrazit článek >
 
Pestrý svatební program II
Karaoke Kdy se zábava rozproudí, lidé přičichnou k alkoholu, je na čase ukázat karaoke. Nacvičte si s vaším novým manželem pořádný hit jako překvapení. Že budete zpívat někdy trochu falešně? Vůbec nevadí! Zapomeňte na pravidla a odvažte se. Ve váš den je vám všechno povoleno. Po vaší písničce již přenechte sadu mikrofonů svým hostům. Nezapomeňte si stáhnout speciální karaoke program, aby vše dobře klapalo. Kouzelník Možná přijde i kouzelník! Ano, opravdu přijde. Objednejte na vaši svatbu mistra kouzel. Zužte svůj výběr opravdu na profesionály, vždyť kouzlit vám takhle před očima bude někdo třeba pouze jednou. Domluvte s ním klidně i více výstupů, ať se ho všichni hosté nabaží. Dejte přednost moderním netradičním kouzlům, nesoustřeďte se pouze na ohranou karetní zábavu. Fotokoutek Jak zajistit, aby si každý na vaši akci pamatoval až do smrti? Jasně že prostřednictvím fotografií. Zařiďte si na své svatbě, respektive již na večírku, fotokoutek. Ten vybavte vtipnými kartony s nápisy, komiksovými bublinami a doplňky. Přidejte boa, velké brýle, klobouky a další zdobné věci, které by si člověk klasicky na sebe nevzal. Stanovte pravidlo, že každý se na svatbě musí alespoň jednou vyfotit. Všechny po svatbě pak můžete obdarovat fotografií s poděkováním. Určitě se nad momentkami z vaší nezapomenutelné události zasmějete. Kdy přijde vaše chvíle? Pomohl vám náš článek? Co zařadíte do svatebního programu? Dekorace nakoupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Umění slovní sebeobrany
Autor knihy Umění slovní sebeobrany je Dr. Matthias Nöllke, který působí jako novinář a publicista v Mnichově. Na toto téma publikoval další tři tituly: Umění slovní sebeobrany - 10 nejlepších tipů Trénink slovní sebeobrany Velká kniha umění slovní sebeobrany Umění slovní sebeobrany spočívá v tom, že dokážeme najít vhodnou odpověď na hloupé narážky a jsme schopni zareagovat v trapných situacích. Umíte-li se slovně bránit, tak Vás lidé ve Vašem okolí neuvedou jen tak do rozpaků a dokážete si získat jejich respekt. Jste schopni rychle a suverénně zareagovat na osobní útoky, zvýšit si sebejistotu a obhájit vlastní názor. Slovní sebeobrana je obrannou zbraní proti neférovým útokům a posměšným komentářům. Většinou ze sebe v takových situacích nevypravíte ani hlásku, zejména když útok nečekáte. Nejste sami, komu se to stává. I velmi pohotoví lidé bývají někdy natolik překvapeni, že je nenapadne jediná odpověď. Jak tedy začít? Vytvořte se vnitřní krunýř!  nenechte se ovládnout nepříjemnou situací vytvořte si v duchu kolem sebe "vnitřní krunýř", aby Vás nepříjemná situace neovládla vytvořte si větu, kterou budete aktivovat Váš vnitřní krunýř (př. "To mne neovládne!") Naučte se pohotově reagovat na nepříjemné poznámky kolegů v práci nebo na hodnocení Vaší osobnosti někým z rodiny. S knihou Umění slovní sebeobrany to krásně zvládnete krok po kroku.  
Zobrazit článek >
 
Jak dobře spát I.
Se špatným spánkem se u nás potýká každý desátý člověk. Většina dospělých pak ještě trápí občasné potíže s usínáním. Někdo se s těmito problémy obrací na lékaře jiný se jimi nezaobírá. A přitom lze s nespavostí vcelku snadno bojovat. Dnešní doba je velice hektická a na každého jedince je vyvíjený velký tlak v podobě množství práce nebo její složitosti. Taktéž studenti mají více učiva, než-li v dobách školních let jejich rodičů či prarodičů. Taktéž mimopracovní stresy, jako jsou splátky nebo hypotéky, mají vliv na náš spánek. V lidech se hromadí pocity stresu, starostí a nejistoty. Správný spánek je velice důležitý pro regeneraci a duševní pohodu. Člověk, který málo nebo špatně spí bývá ráno ospalý a unavený. V práci je poté nesoustředěný a po nějaké době se mohou dostavit i zdravotní komplikace. Proto je důležité řešit tyto problémy včas. Pokud zrovna vy trpíte problémy s usínáním a spánkem, měli byste dodržovat tyto základní body: večer neřešte žádné problémy před spaním se nestresujte postel je především místo ke spaní v posteli nečtěte, nejezte a nesledujte televizi Jak lépe překonat spánkové problémy vám poradí kniha ZDRAVÝ SPÁNEK. Poradí vám, jak za pomoci přírodních prostředků dosáhnout hlubšího a důkladnějšího vyspání, zmiňuje meditaci, masáže, bylinky i aromaterapii. Čerpá z čínského učení feng-šuej a navrhuje, jak vytvořit ideální prostředí ke spánku.
Zobrazit článek >
 
Recept: Chlebové kroužky
RECEPT: Chlebové kroužky Ingredience: 350 g jemné celozrnné pšeničné mouky 100 g jemně mleté špaldové mouky 50 g žitné mouky 2 lžičky soli 7 g sušeného droždí 100 g slunečnicových semínek 25 g kmínu 50 g máku 70 ml melasy tuk na vymazání plechu sezamová semínka na ozdobení kroužků Postup: Ve velké míse smícháme všechny druhy mouky, sůl, droždí, semínka, kmín a mák. Přidáme melasu a 300 ml vody a vše důkladně promícháme.  Těsto položíme na pracovní plochu posypanou bílou moukou. Ještě sedm minut důkladně těsto hněteme. Poté ho přesuneme do mírně vymaštěné mísy a necháme přibližně dvě hodiny kynout tak, aby hmota zdvojnásobila objem. Nakynuté těsto vyndáme na pomoučněnou plochu a znovu pečlivě prohněteme. Vytvarujeme kroužky, které posypeme sezamovým semínkem. Potom je přemístíme na plech a necháme kroužky ještě hodinu kynout. Těsto by opět mělo zdvojnásobit objem. Předehřejeme si elektrickou troubu na 220oC, horkovzdušnou na 200oC. Ostrým nožem uděláme na kroužcích několik zářezů. Pečeme 30 minut, dokud kroužky nezezlátnou a na poklep nezní dutě. Upečené chlebové kroužky necháme vychladnout na drátěné mřížce. Toto těsto můžete využít i na upečení celého bochníku. K pečení chleba je skvělou volbou "PEKÁRNA CHLEBA S BEZLEPKOVÝM PROGRAMEM", kterou zakoupíte v našem e-shopu  : ZDRAVÍ  
Zobrazit článek >
 
Den matek a jeho tajemství I
Kdy se zrodil svátek matek a mateřství? Sahá historie tohoto dnu hluboko či nikoliv? Přečtěte si náš článek a dozvíte se víc. U nás Den matek připadá od dvacátého století na druhou neděli v květnu. Ve všech kulturách tomu tak ale není. Zatímco s Německem nebo v Rakouskem se na datu oslav shodneme, v arabských státech je tento svátek slaven o dva měsíce dřív, v Británii zase připadá na čtvrtou postní velikonoční neděli. I když oslava matek není ustálena a v mnohých zemích se datum svátku i jeho průběh liší, jedná se o jednu z nejstarších oslav, jejíž kořeny najdeme již v době starověkých civilizací. Den žen, matek i dívek byl kdysi spojován s oslavami plodnosti, které trvaly dokonce několik dní. Slavilo se hlavně jídlem. Lidé si dopřávali ty nejlepší pochutiny, ženy na chvíli mohly ,,vládnout‘‘. V Římě nebyla oslava mateřství o nic menší. Byla součástí každoročně očekávaného svátku Matronalia. Vývoj svátku takového, jaký známe dnes, můžete předpokládat spíše až ve středověku. Mnozí odborníci se shodují na tom, že oslavy matek započaly v Anglii. O Velikonocích, konkrétně na čtvrtou postní neděli, se totiž mohli všichni pracanti ve službách vrátit domů za rodinou. Služebnictvo se vracelo k matkám či celým rodinám. Tradiční součástí setkání členů rodiny byla návštěva kostela, do kterého kdysi všichni chodili. Již v této době byla neděle pojmenována Mothering day a nikdo už neporušil starý zvyk návratu domů. 
Zobrazit článek >
 
Biologicky odbouratelný přípravek na nádobí
Přestože se skepse vůči zastáncům enviromentálního přístupu k naší budoucnosti stala takřka prestižním postojem, pořád se najde dost lidí, kterým stav přírody a její budoucnost lhostejný není. Je to dobře, protože kdybychom byli všichni skeptičtí, čekala by nás budoucnost, podobající se minulosti. Pro ty, kteří si nepamatují, nebo by moc rádi zapomněli, připomenu kyselé deště a jimi spálené stromy. Zdrojem byly oxidy síry, které vypouštěly uhelné elektrárny a chemické továrny. Řeky byly plné zapáchající znečištěné vody, kterou vypouštěly továrny. Dnešek je díky změně myšlení a moderním technologiím jiný, čistější. Nejste-li o nutnosti ochrany přírody tak úplně přesvědčeni, začněte opatrně, třeba s ekologickým mytím nádobí. Winni´s Piatti Lime je k tomu opravdu jako stvořený. Koncentrovaný přípravek s vůní limetky a jabloňových květů je vyroben bez přídavků složek živočišného původu. Spolehlivě odmašťuje, přitom je zcela odbouratelný a nezanechává v odpadu žádné stopy. Dokonce použitý obal prostředku je recyklovatelný. Ve Winni´s Piatti Lime nejsou žádná barviva a stabilizátory, které by mohly vyvolávat přecytlivělost. Pozitivním přínosem odbouratelného prostředku na nádobí jsou vláčné a nevysušené ruce. Používání ekologicky šetrných úklidových prostředků vede snížení výskytu alergií. Prostředek na nádobí Winni´s Piatti Lime najdete v sekci Zdraví mezi ekodrogerií.
Zobrazit článek >
 
Mulčovací materiály do zahrady I. část
Také se domníváte, že mulč je pouze nadrcená kůra? Je sice pravdou, že kůra spadá mezi nejčastější mulčovací materiály, ale existují i jiné možnosti. Mulčovací materiály se používají především: proti plevelům k udržení kypré půdy snižuje odpařování vody minimalizuje eroze půdy tvoří estetickou stránku zahrady Organické materiály - mají jedno společné a to, že se postupně rozkládají. Doba rozkladu záleží na obsahu vody. 1.) Drcená kůra - nejvíce se používá k zakrytí prostorů mezi azalkami nebo rododendrony. - vhodná je i na vřesoviště, kde okyseluje půdu, kterou mají vřesy rádi. - lze ji použít i na nově vysázené záhony, kde jsou velké mezery mezi květinami. Zde pomáhá proti růstu plevelů. Výhody: pomaličku se rozkládá, jednoduchá manipulace. Nevýhody: okyseluje půdu, neudrží se na svazích. 2.) Štěpka - vhodná k okrasným rostlinám. - taktéž ji lze použít na vysypání cestiček. Výhody: velmi pomaličku se rozkládá, snadná dostupnost, měkká při chůzi. Nevýhody: na svazích se sesouvá => nutná fixace. 3.) Tráva - především se používá jako mulč v sadech - pod ovocné stromy, maliníky či ostružiníky. Výhody: je snadno dostupná po celou sezonu. Nevýhody: musíte udržovat vrstvu max. 5 cm, jinak travní mulč hnije, čímž ohrožuje kořeny.   S knihou Pro vaši zahradu mnoho rad a nápadů naleznete další zajímavé postupy, jak pracovat ve Vaší zahradě. Obraz vaší krásné zahrady vynahradí všechnu námahu, kterou budete muset vynaložit, aby se vaše představy splnily, a práce na zahrádce se pro vás stane velkým potěšením. Budete na zahrádce rádi odpočívat a čerpat nové síly. K tomu, aby to tak bylo, přináší tato kniha mnoho rad a nápadů.    
Zobrazit článek >
 
Plavecké pomůcky (nejen) pro začínající plavce II
Krční nafukovací kruh aneb babyring  Kromě klasického kruhu, který k vodě vozíme i my dospělí, existuje pomůcka pro nejmenší. Nasazuje se skutečně do oblasti mezi rameny a hlavou. Jeho účelem je samozřejmě nadnášet. Zabrání nalokání se vody. Při použití tohoto kruhu pro miminka je však nutné dbát na důležité zásady. Obecně platí, že by se pomůcka měla využívat pouze v bazénu, kde dítě dosáhne na dno. Poslouží taky pro použité ve vaně. I s touto ochranou však dítě sledovat nepřestávejte. Kruh lze využívat i dětmi ve vyšším věku, jeho výhodou je pohodlnost. Plovací kruhy  Přejděme k již zmiňované pomůcce, kterou pro vodní radovánky rádi využívají i dospělí. Plavecký kruh pro nejmenší se však od toho klasického dost liší. Zásadní je průměr, asi není nutné dále zmiňovat, že je podstatně menší než u kruhu dospělého. Další důležitý komponent nafukovací pomůcky pro nejmenší je sedátko. Do dvou otvorů dítě provlékne nožky a pod zadečkem mu zůstane materiál, který zabrání proklouznutí kruhem do vody. Některé kruhy jsou vybaveny ještě speciální opěrkou, která drží dítě ve správné poloze. Tento dodatek není nutností, stačí, aby byl kruh dostatečně pevný. V každém případě je třeba dítě při koupání sledovat.  Kromě kruhu seženete v tomto stylu různá nafukovací autíčka s volantem, zvířátka typu labutí a další krásné druhy příslušenství na plavání. 
Zobrazit článek >
 
Pozvánka na výstavu: Sedmičky Josefa Lady
Máte-li rádi ilustrace a obrázky od Josefa Lady, nenechte si ujít zajímavou výstavu: "Sedmičky Josefa Lady"! Výstava „Sedmičky Josefa Lady“ se koná v Galerii Tančící dům od 15. listopadu 2017 do 1. dubna 2018. Galerie Tančící dům společně s rodinou Josefa Lady připravili k 130. výročí narození a 60. výročí úmrtí tohoto významného českého umělce výstavu s názvem Sedmičky Josefa Lady. Výstava přinese obsáhlý vhled do malířovy tvorby i osobního života. Ve čtyřech patrech Tančícího domu bude vystaveno na 400 děl, některá z nich poprvé od roku 1957. Expozice zobrazí nejznámější Ladovy obrazy, ilustrace, dětskou tvorbu, interaktivní exponáty i umělcovy osobní věci. Výstava Sedmičky Josefa Lady je největší přehlídkou Ladovy tvorby v Praze za posledních deset let. V prvním patře a druhém podzemním podlaží Tančícího domu budou k vidění Ladovy obrazy. První podzemní podlaží představí tvorbu pro děti včetně dětské ilustrace, promítání pohádek a řady interaktivních exponátů. V přízemí galerie budou vystaveny osobní věci Josefa Lady včetně jeho pracovny a rodokmenu. Expozice představí i méně známou tvorbu Josefa Lady, především z oblasti karikatury a ilustrace. Kurátory výstavy jsou Lev Pavluch, Jana Sommerová, Jindřich Ulrich a Josef Lada, vnuk malíře Josefa Lady. Otevírací doba galerie je denně od 9 do 20 hodin. Vstupné: Plné vstupné 190 Kč Studenti do 26 let a důchodci 110 Kč Děti od 3 do 15 let 60 Kč Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti do 15 let) 390 Kč Školní skupiny nad 20 osob 50 Kč za osobu Držitelé ZTP průkazu a děti do 3 let zdarma   Pozn.: Ilustrační obrázek: KNIHA: Česká říkadla Kniha obsahuje lidová česká říkadla, rozpočitadla a kolednické popěvky. Svět českých venkovských tradic je v knížce živě zachovaný a zpřístupněný pro ty nejmenší také díky krásným ilustracím Josefa Lady. Tuto knihu zakoupíte v našem e-shopu: KNIHY  
Zobrazit článek >
 
Čas na relaxaci
Dnešní doba je až příliš rychlá, během jednoho dne se stane tolik věcí a lidé se často vyčerpají. Chtějí toho zvládnout co nejvíce, nejen v zaměstnání, ale i ve svém volném čase. Co je to volný čas? Opravdu zvolníme? Spíše mi příjde, že jsme ještě více uspěchaní, než-li v pracovních dnech. Snažíme se přežít od pondělí do pátku. A o víkendu sedáme do naplněných aut a hurá na chatu. Ale zde nás čeká zase práce, především v případech, pokud zde máme užitkovou zahrádku. V lepším případě si možná užijeme posezení u dobré kávy a chutného jídla, ale naše myšlenky stále pracují. Přemýšlíme nad tím, co jsme ještě nestihli udělat a kde jsme ještě nebyli, a spousty dalších myšlenek nás pohlcují do nějakoho uzavřeného koloběhu vnitřního stresu. A dost! Zkuste se zastavit. Žijte daným okamžikem. Vždyť jsme právě teď a tady. Proč tedy spěchat a žít tím co bude. Vychutnejte si tento okamžik a zvolněte. Můžete si naplánovat den. Ráno kupříkladu vstaňte o hodinu dříve a sepište si "úkoly", které chcete za daný den zvládnout. Avšak myslete i na sebe samé. Večer před spaním se běžte projít. Vyzkoušejte procházku jen sami ze sebou. Ale opravdu jen vy samotní, což znamená bez mobilu a jiné elektroniky. Pokud můžete, směřujte své kroky do lesa. Vychutnejte si vůni přírody a uklidňující zpěv ptáků. Možná vás obklopí i zajímavé myšlenky, na které nemáte během dne prostor. Po ulehnutí do postele se vyhněte koukání na Facebook nebo Instagram. Taktéž neřešte žádné problémy. Jak se říká: "Ráno moudřejší večera." Zbytečně byste si otrávili noc a měli byste špatné sny. Z vlastní zkušenosti vím, že večer se zdají problémy mnohem horší, než-li s novým dnem. Raději si do uší pusťte nějakou meditaci a uvolněte se! Jak už jsem uvedla, udělejte si čas sami na sebe a jen sami se sebou. I v případě, že máte rodinu a děti. Každý má právo na to být v pohodě. Máte-li zahrádku, najděte si klidný a krytý koutek, kde si můžete umístit například LEHÁTKO ADRIA, kde na vhodnou a potřebnou chvíli spočinete s knihou nebo s relaxační hudbou. Pokud máte v plánu vybudovat si místo k posezení, přečtěte si článek - VYBÍRÁME ZAHRADNÍ NÁBYTEK.
Zobrazit článek >
 
Mátovo-skořicová pasta Marvis
Nároky na zubní hygienu se s dobou neustále zvyšují. Snad i pod vlivem masivní osvěty, propagující všestranné prostředky a pomocníky v čistění chrupu. Máme senzační zubní kartáčky – mechanické i elektrické mnoha tvarů a typů. Máme také mezizubní kartáčky, dentální nitě a párátka, ústní sprchy, stěrky jazyka a další. Máme stále funkčnější ústní vody i zubní pasty. Péči doplňujeme pravidelnou návštěvou hygienisty. To je pomůcek a metod, že? Ani ty nám ale nezaručí zdravý a bezproblémový chrup, není-li čistění zubů dostatečně pečlivé – v případě chrupu totiž opravdu platí staré moudro, že práce kvapná – málo platná. Zuby prostě potřebují čas a pečlivost. A kvalitní zubní pastu, působící na všech frontách – komplexně. K takovým patří gurmánská mátovo-skořicová pasta s xylitolem značky Marvis. Zaujme už tubou, ve které se skrývá – je krásně retro. Čištění zubů mátovo-skořicovou pastou Marvis Cinnamon Mint přispívá k uchování zdravého dechu – důkladně čistí celou dutinu. Sama skořice, resp. oleje v ní obsažené, působí antibakteriálně, omezuje růst plísní a virů. Regeneruje tkáně a zlepšuje látkovou výměnu v tkáních. Omezuje projevy nachlazení. Obsahem fluoru a xylitolu působí pasta preventivně proti zubnímu kazu a plaku. Pastu Marvis Cinnamon Mint zakoupíte v sekci Drogerie.  
Zobrazit článek >
 
Jak posilovat imunitu organismu
Podzimní a zimní měsíce jsou spojeny se sychravým počasím a s častou náchylností lidského organismu k onemocnění. Je to období chřipek, nachlazení, rýmy a zánětů horních i dolních cest dýchacích. U lékaře dostanete předpis na antibiotika, a jednoho dne zjistíte, že vám přestanou účinkovat tak dobře jako dříve. Jednou z příčin může být oslabení imunitního systému. Tělo je oslabené a nedaří se mu pořádně uzdravit a ony onemocnění se stále vracejí. Jak posílit imunitu? Dopřejte si pestrou stravu Začněte například tím, že snížíte konzumaci cukrů. Ty v našem těle působí velmi škodlivě, protože snižují schopnost bílých krvinek pohlcovat škodlivé bakterie. Také se snažte omezit nezdravé tuky, především ztužené rostlinné oleje, které jsou obsaženy v trvanlivém pečivu, sušenkách, oplatcích či jiných dezertech. Naopak zvyšte konzumaci ovoce, zeleniny a cereálií. Po nějaké době pocítíte pozitivní změny ve vašem těle. Podpoříte si nejen imunitu, také se vám zlepší trávení a celkově budete cítit příval energie. Vyzkoušejte například ovesnou kaši, do které přidáte sladké ovoce a špetku skořice. Jakmile začnete se zdravější stravou, měli byste do svého jídelníčku zařadit i potravinové doplňky, které napomáhají tělu zbavovat se toxinů a nežádoucích látek. Doplněk stravy AloeLive Detox obsahuje šťávu z aloe, která napomáhá očistě organismu a zároveň posiluje naši imunitu.    
Zobrazit článek >
 
Recept: Třešňový dort
K narozeninám nebo k svátku. Taktéž k jakékoliv sváteční příležitosti se hodí nějaký skvělý dezert. A co třeba třešňový dort? Vězte, že jeho bohatá sladká náplň a šlehačka vás dostanou! Třešně už ze stromů neotrháme, ale někdo si je buď zavařil nebo je lze zakoupit v některém ze supermarketů. RECEPT: Třešňový dort Ingredience: 4 vejce 80 g cukru 1 lžíce kakaa 2 lžíce oleje 80 g polohrubé mouky 1/2 lžičky prášeku do pečiva Krém: 500 g třešní 5 lžic krystal. cukru 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky skořice 15 g bramborového škrobu 250 g zakysané smetany 200 ml smetany ke šlehání 5 g želatiny Dále budeme potřebovat: 50 ml smetany ke šlehání moučkový cukr podle chuti třešně na ozdobu Postup: Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, polohrubou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru 26 cm, kterou jsme předem vymastili tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Třešně rozmixujeme mixérem (ne úplně), dáme do hrnce, přidáme kr. a vanilkový cukr, skořici a přivedeme do varu - dusíme cca 8-10 minut. V troše vody si rozmícháme škrob a přidáme k rozmixované hmotě. Promícháme a odstavíme, necháme mírně vychladnout. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a smícháme ji se zakysanou smetanou. Když máme vychladlou třešňovou hmotu, pomalu ji přimícháme do smetanové hmoty a spojíme. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přidáme ji k utřeného krému. Promícháme a navrstvíme na upečený a vychladlý korpus. Vložíme do chladničky. Na ozdobu použijeme vyšlehanou šlehačku s cukrem a ozdobíme třešněmi. Nechte se inspirovat kuchařkou HELENČINO PEČENÍ a vytvořte další chutné dezerty.        
Zobrazit článek >
 
Lis na ovoce a zeleninu
PRODUKT: Lis na ovoce a zeleninu Home Made Juice - LO-7066 bílý Odšťavňovač Concept LO 7065 Home Made Juice. Odšťavní až 1,5 kg rybízu za 2 minuty. Na pohodu! už žádné puchýře od mlýnku. 75 mm široký plnící otvor umožňuje vkládat celé plody, ušetříte tak spoustu času stráveného krájením. 3 spotřebiče v 1: součástí příslušenství je i sítko na smoothie a sítko na studené dezerty. Připravte si ke snídani zelené smoothie nebo potěšte děti výbornými ovocnými dezerty s jogurtem nebo tvarohem. Mražené banány, borůvky, jahody, maliny … během pár sekund si na nich můžete pochutnat v podobě studeného dezertu. Nebo je snad libo hruškové smoothie s chia semínky k snídani? V odšťavňovači LO 7065 se ve skutečnosti ukrývají hned tři vděční pomocníci. Stačí se rozhodnout, v jaké podobě svému tělu dopřejete potřebnou dávku vitamínů, a dle toho zvolit správné sítko. Nový odšťavňovač od Conceptu skvěle zapadne do Vaší kuchyně! Neztrácejte čas ukládáním Vašeho parťáka do skříňky. Díky luxusnímu vzhledu, robustnímu a kvalitnímu zpracování se stane chloubou Vaší kuchyně. Do tmavého koutu už ho nikdy nedáte. Nově se můžete těšit mimo elegantního nerezu na trendy bílou a černou. TECHNICKÝ POPIS: 75 mm velký vkládací otvor Nádoby BPA free Velmi jednoduchá obsluha Snadné čištění díky plné rozebíratelnosti a uzpůsobenému kartáčku Objem nádoby na šťávu 1 l Objem sběrné nádoby 1l Bezpečnostní systém Pěchovadlo Protiskluzové nožičky Rychlost: max. 60 ot./min. Barva: nerez + černá Příkon 240 W Napětí: 220 – 240 V PŘÍSLUŠENSTVÍ: Kartáček na čištění sítka Nádoba na šťávu Nádoba na odpad Sítko na smoothie Sítko na studené dezerty Pěchovadlo Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDE    
Zobrazit článek >
 
Recept: Bramborový salát
Připravte si bramborový salát už den dopředu! Nejen že budete mít na Štědrý den více času, ale taktéž bude Váš salát chutnější, protože se veškeré ingredience krásně propojí. RECEPT: Bramborový salát Ingredience: brambory (množství záleží na počtu členů rodiny) 2 vejce 1 cibule (taktéž dle množství salátu) okurky v sladkokyselém nálevu směs mrkve, petržele a celeru v sladkokyselém nálevu červená paprika v sladkokyselém nálevu sůl pepř cukr olej 2 jablka (dle množství salátu) domácí majonéza 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice Postup: čisté brambory ve šlupce dejte vařit. po uvaření nechte brambory vychladit a poté je oloupejte. taktéž dejte vařit vajíčka. mezi tím si nakrájejte okurky na malé kostičky. přidejte směs mrkve, petržele a celeru. Pokud tuto směs nemáte, můžete použít jen mrkev, kterou nastrouháte na jemném struhadle. taktéž nakrájejte červenou papriku na kostičky. oloupané brambory nakrájejte na kostky, nebo prolisujte kolečkem na brambory. osolte, opepřete a ocukrujte dle Vaší chutě. zlehka pokapte olejem. připravte si jablíčka nakrájená na kostičky a přidejte do salátu. Jablíčka salát příjemně odlehčí. přidejte majolku (nebo tatarku) a plnotučnou hořčici. vše opatrně promíchejte. nakonec oloupejte vajíčka a nakrájejte na kostičky. vmíchejte je opatrně do salátu. ochutnejet - dochuťte a nechte do druhého dne zaležet!
Zobrazit článek >
 
Cesta kolem světa za osmdesát dní
Často slýcháme, že dnešní děti málo čtou, nic jim neříkají tradice a klasika. Je snadné odsoudit, lepší je ale proti tomu něco dělat. Znamená to například i zasadit se o seznámení s klasickou literaturou. S elektronizací se významně mění zájem o papírové knihy. Zdají se těžké a ne právě praktické na přenášení. Přitom jejich zdánlivé zápory mohou být současně pozitivy. Papír totiž stále ještě nabízí prostor pro estetický požitek z ilustrací, kreativního rozložení textu, provedení vazby a celkové grafické vyznění díla. Kvalitní tištěná kniha zůstává trvalou hodnotou, kterou ta elektronická poskytnout nemůže. Dokladem tohoto tvrzení je Naším vojskem vydané klasické dílo světové literatury Cesta kolem světa za osmdesát dní. Nezapomenutelný příběh Julese Verna o sázce a dobrodružném cestování anglického gentlemana Philease Fogga a jeho oddaného komorníka, setkání s exotickou princeznou a život ohrožujících nástrahách je tentokrát opatřen barevnými ilustracemi Francesci Rossi. Proti klasickým perokresbám, které verneovky tradičně zdobily, dávají nové ilustrace příběhu pohádkového ducha a názornost, podporující dětskou fantazii. Tuto knihu vaše děti určitě s chutí přečtou. Naším vojskem vydanou Cestu kolem světa za osmdesát dní s moderními ilustracemi zakoupíte za sníženou cenu v sekci Knihy.  
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18