EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Šípkový nápoj

Publikováno od Marcela Matalová

Sběr šípků mám pevně spojený se školní docházkou během podzimních dnů. Plody šípků obsahují velké množství vitamínu C a provitamínu A. Jejich léčebných účinků využíváme především v zimním období. Dnes se však sbírají jako dekorace, a málokdo z nich vyrábí marmelády nebo je suší na čaj.

V zahrádce můžeme pěstovat dva druhy:

  • růži dužnoplodou
  • růži svraskalou

Obě tyto růže mají velké plody a tudíž z nich máme více užitku.

Pokud se však vydáte na sběr šípků v přírodě, sbírejte pevné a plné plody. Z šípků si pak můžete vyrobit chutnou marmeládu, likér nebo víno.

Kdo však nemá příležitost pro sběr, nebo se mu prostě do sběru nechce, může využít již hotového produktu, kterým je:

Bio šípkový nápoj se vyrábí z vybraných divoce rostoucích plodů, které rostou v horách Arménie, mají příjemnou sladkokyselou chuť a zachovávají všechny prospěšné vlastnosti čerstvého ovoce. Šípky májí vysoký obsah vitamínu C, kromě toho obsahují vitamíny A, B1, B2, B3 a K, jakož i vápník, železo, hořčík, draslík, křemík a zinek, organické sloučeniny, jako je lykopen, pektin, karoten a různé drobné složky, které nabízejí mnoho přínosů pro zdraví, které zvyšují život.Šípkový nápoj je vhodný pro lidi s nadváhou - 100 g surového produktu obsahuje jen 51 kcal. Od dávných dob se plody této rostliny používaly v lidové medicíně jako lék z celé řady onemocnění.