EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Speciální štrůdl s pudinkem a jablky

Publikováno od Kamila Spoustová

Upečte si s námi jablečnou dobrotu! To, jak jsou jablka důležitá pro vaše zdraví, se můžete dozvědět v našem magazínu pro muže, kde najdete hned dvojitou porci zajímavých článků. A my se teď už přesuneme do kuchyně, kde to za chvíli bude vonět sladkou dobrotou.

Budete potřebovat:

Listové těsto (může být kupované, nebo po domácku připravené; 2 balení)

Pudink vanilkový (mléko, cukr do pudinku; 2 sáčky)

Jablka (3 kg)

Rozinky (250 g)

Vlašské ořechy (250 g)

Skořice

Cukr

Vanilkový cukr (2 balení)

Postup:

Příprava štrůdlu je velmi jednoduchá. Pokud máte kupované těsto, rozválejte ho. Balíčky nespojujte, z každého připravíme štrůdl zvlášť. Jablka můžete oloupat, ale není to nutné. Naopak pro uchování živin je nechte dlouho neoloupané. Nastrouhejte je na drobnější kousky. Nasekat s nimi můžete i ořechy. Jakmile budete mít připravená jablka, nasypte je na těsto. Pocukrujte je vanilkovým, případně i obyčejným cukrem a ovoňte skořicí. Nyní je na řadě pudink. Ten uvařte dle návodu na sáčku s pudinkem. Jakmile se bude blížit k dovaření, odstavte pudink z plotny, nechte ho mírně zchladnout a nalijte ho na jablka. Následně ještě posypte rozinkami a případně ořechy.

Celou směs rychle do těsta zabalte, aby nedošlo k tomu, že pudink vyteče z dobroty ven. Pořádně přimáčkněte zejména okraje. Pečte na 160°C asi 15 minut. Pokud se chcete vyhnout nafouknutí těsta, propíchejte ho navrchu vidličkou.