EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Štíhlá linie

 
Cviky na gymnastickém míči pro úlevu i posílení těla I
Už jste si prohlédla nabídku gymnastických míčů v našem e-shopu? Ne? Tak rychle do toho. V tomto článku vám nepřinášíme pouze tip na produkt, ale návod k nenásilnému posílení celého těla. Představíme vám cviky, které lze provádět za pomoci velkého míče, který vám cvičení velice zpříjemní. Pro lepší orientaci jsou cviky rozděleny podle jednotlivých partií. Tak jdeme na to! Záda Toto cvičení poslouží spíše k uvolnění zad, nikoliv jejich posílení. Lehněte si na záda, míč položte před svoje hýždě. Nohy zvedněte a položte na míč. Lýtka by se měla dotýkat míče celá, stehna částečně. Ruce upažte nebo nechte podél těla, nohama kutálejte míč doprava a doleva, držte je stále položené na míči. Pamatujte, že nohy by opravdu měly být s balónem v kontaktu, páteř by se zase měla neustále držet podlahy, aby vás po cvičení nebolela. Na balón si lehněte zády tak, aby vaše na zemi položené nohy svíraly mezi lýtky a stehny pravý úhel. Ruce natáhněte v prodloužení zad, snažte se je mít po celou dobu zpevněné a nehýbat s nimi. Nyní se kutálejte po balónu, tam a zpět, záda držte neustále v rovině. Přejíždějte balónem od lopatek po bedra. Cvičení provádějte pomalu, užívejte si ho a soustřeďte se na jeho správnost. V případě tohoto cvičení je držení těla opravdu nezbytné. 
Zobrazit článek >
 
Šípkový nápoj
Sběr šípků mám pevně spojený se školní docházkou během podzimních dnů. Plody šípků obsahují velké množství vitamínu C a provitamínu A. Jejich léčebných účinků využíváme především v zimním období. Dnes se však sbírají jako dekorace, a málokdo z nich vyrábí marmelády nebo je suší na čaj. V zahrádce můžeme pěstovat dva druhy: růži dužnoplodou růži svraskalou Obě tyto růže mají velké plody a tudíž z nich máme více užitku. Pokud se však vydáte na sběr šípků v přírodě, sbírejte pevné a plné plody. Z šípků si pak můžete vyrobit chutnou marmeládu, likér nebo víno. Kdo však nemá příležitost pro sběr, nebo se mu prostě do sběru nechce, může využít již hotového produktu, kterým je: Bio šípkový nápoj se vyrábí z vybraných divoce rostoucích plodů, které rostou v horách Arménie, mají příjemnou sladkokyselou chuť a zachovávají všechny prospěšné vlastnosti čerstvého ovoce. Šípky májí vysoký obsah vitamínu C, kromě toho obsahují vitamíny A, B1, B2, B3 a K, jakož i vápník, železo, hořčík, draslík, křemík a zinek, organické sloučeniny, jako je lykopen, pektin, karoten a různé drobné složky, které nabízejí mnoho přínosů pro zdraví, které zvyšují život.Šípkový nápoj je vhodný pro lidi s nadváhou - 100 g surového produktu obsahuje jen 51 kcal. Od dávných dob se plody této rostliny používaly v lidové medicíně jako lék z celé řady onemocnění.
Zobrazit článek >
 
Pěstování kořenové zeleniny
Kořenová zelenina má své specifické nároky jak na půdu, tak i na závlahu. S přípravou půdy k výsevu si musíte dát záležet. Je vhodné ji zrýt nejméně do hloubky 30 centimetrů. Určitě tuto zeleninu nepěstujte v půdách, které jsou jílovité a těžké. Takováto půda nezabezpečí dostatek vzduchu pro kořeny zeleniny, který potřebuje ke svému růstu. Dokonce se může stát, že kořenovou zeleninu napadne hniloba. Vhodná půda k výsevu může být i střední kvality. Nejlépe hlinitá či hlinitopísčitá s dostatkem organické hmoty. Je vhodné pěstovat v půdě, kde jste před rokem pěstovali košťáloviny nebo plodovou zeleninu. Kořenová zelenina se totiž nehnojí přímo. Potřebuje půdu v takzvané druhé síle. Přímý výsev provádějte do volné půdy v měsíci březnu i dubnu. V teplejších oblastech je možné vysévat už koncem měsíce února. Škůdci a choroby napadající kořenovou zeleninu se soustřeďují nejvíce na kořeny. Onemocnění jako jsou padlí nebo septorióza se zpravidla objevují ve druhé polovině vegetace. Mezi nejčastější škůdce patří pochmurnatka mrkvová. Od poloviny srpna do poloviny září nalétávají na zeleninu mušky, které kladou vajíčka na listy kořenové zeleniny. Jejich larvy pak navrtávají kořeny. Nezapomeňte přikrýt porost netkanou textilií a dospělce chytat na žluté lepové destičky. Chcete-li si vypěstovat vlastní zeleninu, třeba i v bytových podmínkách, zkuste pěstitelskou sadu GROW IT - ZELENINA. Tato sada obsahuje 5 druhů zeleniny (1x Pytlík se semínky mrkve, 1x Pytlík se semínky rajčat, 1x Pytlík se semínky jarní cibulky, 1x Pytlík se semínky dýně, 1x Pytlík se semínky okurky, 5x Květináč z kokosových vláken, 5x Výživný substrátový disk).
Zobrazit článek >
 
3 druhy zeleniny vhodné při dietě
V minulém článku jsme si přestavili tři ovocné pomocníky při hubnutí. Takových pomocníků mezi ovocem najdeme více a navíc by měly být, pro své až zázračné účinky, vitamíny a minerály, nezbytnou součástí našeho jídelníčku. My se nyní podíváme na zoubek pomocníkům zeleninovým. Je pravdou, že pro mnohé je zelenina o něco horší variantou zdravé výživy než ovoce. Přece jen ne vždy chutná dobře a díky školním jídelnám se některá zelenina znechutila nejedné ženě. Ale ať už se to někomu líbí nebo ne, je zelenina pro naše tělo nepostradatelná. Pojďme si tedy představit tři druhy zeleniny vhodné při dietě. Vodní meloun Ne, nejedná se o chybu. Meloun opravdu patří mezi zeleninu. Vlastně patří do čeledi tykvovitých, kam patří i cuketa a okurka. Možná by někdo namítl, že díky tomu, jak je meloun sladký, není moc vhodný na dietu. Opak je pravdou. Meloun obsahuje až 90% vody a až 12% cukru. Obsah cukru je závislý na druhu melounu. Pro představu na 100g melounu připadá cca 15kcal. Při hubnutí je vždy potřeba mnoho tekutin, vodní meloun je tak vhodnou potravinou pro doplnění velkého množství vody. Navíc vodní meloun je v letních měsících velmi oblíbený, osvěží, dodá cukry pro zvýšení energie a zasytí. Málokdo už ale ví, jak prospěšný meloun je a co vše může pro své tělo konzumací této zeleniny získat. vysoký obsah vitamínu C důležitý pro naši imunitu, neméně je pak zastoupen zinek a vláknina vitamíny skupiny B, především vitamín B6 pro tvorbu serotoninu a melatoninu, látky důležité pro zvládání stresu a úzkosti karotenoidy a vitamín A, nejdůležitější z karotenoidů je lykopen velmi účinný v prevenci proti rakovině Okurky Když už jsme se zmínili o tykvovitém druhu zeleniny, nesmíme opomenout okurku. Okurka je při hubnoucím procesu ideální. 100g okurky má přibližně 14 kcal. Okurka, stejně jako meloun, se skládá z velké části z vody, voda tvoří až 90%, zbytek pak minerály, cukry, vitamíny C i B a bílkoviny. Dobrá zpráva pro ženy, které se chtějí vyhnout celulitidě, chcete-li mít stále pevnou a pružnou pokožku, potírejte si problémové partie plátkem okurky, pomáhá to ke zpevnění pokožky. z těla vyplavuje toxiny a snižuje hladinu kyseliny močové, což pomáhá k zlepšení fungování ledvin snižuje vysoký tlak i cholesterol pomáhá udržovat srdce i cévy zdravé hydratuje a detoxikuje celé tělo chrání vaječníky, prsa, dělohu i plíce před rakovinou Chřest Dietní afrodiziakum. Obsahuje velké množství vody, bílkovin, vlákniny a minimum sacharidů i tuků. Máte možnost si pochutnat na bílém či zeleném chřestu, dokonce i fialovém. Zelený chřest obsahuje mimo jiné kyselinu listovou, která je účinným prostředkem proti cévním chorobám a podporuje tvorbu krve. Naopak v bílém chřestu je obsažena ve velkém množství kyselina aspartová, díky které jsou z těla vylučovány toxiny. Chřest se ovšem nedoporučuje lidem se dnou. Tak jako i jiné druhy zeleniny, i chřest má mnoho pozitivních účinků pro naše tělo. Vyjmenujeme si tedy některé z nich. má vysoký obsah vitamínu C a E, účinný proti rakovině optimalizuje hladinu cukru podporuje látkovou výměnu vhodný pro redukci váhy posiluje imunitu udržuje mentální kondici a soustředění podporuje srdeční činnost silné afrodiziakum a přírodní tonikum Při snížení váhy není důležité pouze upravit jídelníček, ale také zapojit pohyb. Podívejte se na námi nabízené doplňky stravy při aktivním pohybu. Více zde.
Zobrazit článek >
 
Vánoční večírky a alkohol. Přiberete po něm? II
Bílé víno dokáže metabolismus v přiměřené míře snadno spálit, pokud nejíte sladkosti a jídlo taky konzumujete s mírou, nic vám v tomto ohledu nehrozí. Vždyť si vybavte typické Francouzsky. Ty vypijí klidně několik sklenek vína denně a jak jsou krásné a hubené. Dobře je na tom šampaňské. Vyznačuje se nejnižším obsahem cukru a kalorií ze všech druhů alkoholu. Pokud se zaměříme na samotný cukr, je na tom šampaňské taky nejlépe. Novoročních přípitků se tedy absolutně bát nemusíte. Jen si dejte pozor na to, že bublinky rády stoupají do hlavy. Na večírcích se často podává takzvaná ovocná bowle. Znáte tento nápoj? Jedná se většinou o čerstvé nebo mražené ovoce v podobě pomerančů, grep, lesního ovoce a ananasu, které se nakrájí na kousky a následně je zalito proseccem nebo šampaňským. Někdy se do nápoje přidává ještě sodovka a bílý rum, ani ten vaší linii však v takovém rozložení neuškodí.   Pojďme se ještě pozastavit u tvrdého alkoholu. Obecně platí, že průhledné nápoje jako vodka, tequilla, gin i bílý rum jsou na tom nejlépe. Tmavé drinky jsou totiž přibarvovány karamelem, což je jasná známka toho, že budou taky, co se týče cukru, mnohem bohatší. Panákujte tedy světle. Není asi třeba připomínat, že míchané drinky jsou vzhledem k sladkým nealkoholickým nápojům zlo. Pokud si chcete alkohol něčím naředit, vyzkoušejte vodku se sodou. Jen ta vaší linii neublíží. Těšíte se na vánoční svátky? A co dárky, máte už nachystáno? Pokud ne, sledujte naše články, ve kterých ještě dostanete mnoho skvělých tipů. Nevíte si rady s přípravou novoročních koktejlů? Inspiraci najdete třeba v knize Koktejly.
Zobrazit článek >
 
Sušíme houby v sušičce Concept
Sušení hub je nejběžnějším způsobem jejich konzervace. Houby sice ztratí něco málo z cenných látek, ale většina houbařů zase ocení jejich vůni. Takto upravené houby se nejčastěji používají do polévek, omáček, pod maso, do rýže, těstovin nebo po uvaření v mléce jako čerstvé. K sušení jsou nejvhodnější všechny hřibovité houby. Dají se také sušit václavky, ryzce pravé a jiné houby, které se běžně nesuší. Plodnice důkladně očistíme nožem, odstraníme červivé části a otřeme suchým hadříkem. Zásadně houby nepereme! Nakrájíme je na plátky tlusté 3 - 5 mm tak, aby kloboučky zůstaly pokud možno spojené s nožičkami. Nakrájené plátky ihned ukládáme na plata sušičky. Plátky klademe tak, aby se nepřekrývaly. Způsobů sušení je mnoho: v troubě na slunci na půdě v sušičce Při sušení v troubě nesmí počáteční teplota překročit 45oC do doby, než budou plátky na povrchu suché. Na sluníčku můžeme houby úplně usušit, nebo předsušit a dosušit v sušičce. Hlavně dbáme na to, abychom houby nenechávali venku i přes noc, aby nenasákly vlhkost. Pokud máte tmavou a větratelnou půdu, i zde krásně houby usušíte. Avšak nejrychlejším a pro všechny nejdostupnějším způsobem sušení hub je sušení v sušičce. K tomuto způsobu konzervace Vám e-shop Eiffel Optic nabízí SUŠIČKU OVOCE A ZELENINY IN TIME SO-1060 CONCEPT, kterou zakoupíte zde: zdravi.eiffeloptic.cz  
Zobrazit článek >
 
Vyrábíme si vlastní víno
Z většiny druhů ovoce můžeme připravit různé typy vín. Základními typy doma vyráběných vín jsou tzv. lehká stolní vína a vína dezertní. Stolní víno - označujeme víno s obsahem alkoholu 10 až 12 %, tzn. přicukřované jen natolik, aby po prokvašení zůstalo odolné vůči různým onemocněním. Hotové víno obsahuje jen nepatrné množství cukru, nebo vůbec. Dezertní víno - obsahuje 80 - 200 g cukru v 1 l, aby bylo chuťově vyvážené i přiměřeně odolné vůči dodatečnému prokvašení cukru, který do vína přidáváme po skončení kvašení, musí obsahovat minimálně 14 % alkoholu. Často se stává, že se kvašení zastaví. Musíme dodržovat určité zásady: ředit mošt vodou jen tolik, kolik je nutné pro snížení obsahu kyselin do moštu přidáváme celé množství cukru určené k prokvašení, zcela rozpuštěné a najednou pokud možno zakvasit mošt ihned po jeho vylisování pro rychlé rozkvašení umístit mošt do teplé místnosti kontrolovat dokvášející mošt a občas jej promíchat Prosté dezertní víno - získáme přicukřením 80 - 120 g cukru na 1 l vína. Vyrábí se z velmi aromatického ovoce. Dezertní víno likérové - přídavkem koření, suchých plodů, vinného destilátu a dalších přísad můžeme zhotovit dezertní ovocné víno podobné likérovým vínům. Vlastníte-li menší vinohrad, nebo si jen chcete vyzkoušet výrobu vína z hroznů, zakupte si praktickou příručku "Výroba vín u malovinařů", kde se dozvíte jak probíhá samotný proces výroby vína, základní informace o moderní výrobě vín a jiné zajímavé informace pro vinaře. Knihu "Výroba vín u malovinařů" zakoupíte zde: knihy.eiffeloptic.cz    
Zobrazit článek >
 
Velká vlna smoothie: Proč zrovna celerové? II
Nastartuje orgány a navíc podporuje funkci střev. Celer totiž obsahuje dostatečné množství vlákniny, mnohem víc než například banán. Podporuje taky činnost močového měchýře. S hlediskem vylučování souvisí i to, že celer brání usazování infekcí v moči a podporuje transport škodlivých látek z těla. U zánětů se ještě zastavme. Je známo, že celer působí proti kdejakým chorobám, zejména těm zánětlivým. Působí jako prevence a napomáhá v léčení dny, bronchitidy, osteoporózy, astmatu nebo artritidy. Celer je vhodný pro všechny, kteří trpí vysokou hladinou cholesterolu v těle. Pomáhá odbourávat špatné tuky, které můžete znát pod zkratkou LDL. Celer podporuje činnost mozku. Hned po ránu vám to bude pálit. Působí taky proti zánětům tohoto orgánu, je ku příkladu prevencí proti nevítanému Alzheimeru. Dalším plusem je, že celer působí taky na spánkové fáze mozku. Podporuje fáze celkově, čímž spánek s jistotou zkvalitní. Látky obsažené v celeru zlepšují sexuální výkonost a zvyšují aktivitu. Aktivní hledisko se netýká jen milostných hrátek. Zjistíte, že celer je výborný pro potřebný přísun energie, díky které se vrhnete s chutí do kdejakého sportu. Na tento fakt jistě čekáte. Ano, celer se stane vaším přítelem na cestě za štíhlou linií. Omezuje chutě, zejména na sladké, a navíc podporuje pocit sytosti. Pokud jej vypijete místo snídaně, nebudete mít s jistotou tak dvě hodiny hlad. Antioxidanty už v článku byly jednou zmíněny, avšak mohou se pochlubit ještě jedním výrazným účinkem. Zpomalují stárnutí. Podporují dokonce složky kolagenu, zabraňují vzniku vrásek a další projevy stáří pleti. 
Zobrazit článek >
 
Oslaďte si život aneb přírodní cukry I
Průměrná osoba žijící ve vyspělé zemi zkonzumuje až čtyřikrát více cukru, než by doopravdy měla. Dávka cukru na den při normální denní aktivitě by neměla přesáhnout 200 gramů. Za zdravou dávku se pro tělu se však považuje pouze třicet gramů. O tom ale nebude náš dnešní článek. My se podíváme na to, zda není nějaká možnost sladit zdravěji. Pojďme si prohlédnout přírodní sladidla. Bílý cukr Tím lidé nejčastěji sladí již od sedmnáctého století. Má velmi vysokou sladivost. Tento druh cukru je nyní však mezi lidmi známý jako bílý jed. I odborníci souhlasí a mnohem méně ho jako sladidlo doporučují. Máte mnoho možností, jak ho nahradit. Třtinový cukr Dokonce i v cukrárenském průmyslu se od bílého cukru umělci odsouvají. Nahrazují ho cukrem třtinovým. Ten je nerafinovaný, má tmavší barvu a mírně rozdílnou chuť. Je zdravější. Jedinou jeho nevýhodou je obsah balastních látek. Ty mohou u lidí vyvolávat alergické reakce. Slady Pojďme se podívat na slady obecně. Slad se obecně používá ke slazení nápojů a taky dezertů. Můžete znát například kukuřičný slad, rýžový, ten však u nás zásadní roli nehraje, a nebo ječmenný, který jistě znají i ženy. Slady mají nižší sladivost než klasický cukr, proto je nutné je užívat ve větší míře. V porovnáním s klasickým cukrem jsou mnohem zdravější. Melasa Pokud potřebujete doplnit vitaminy, zkuste melasu. Jde o tmavý hustý sirup, který vzniká při výrobě cukru. Mírně se chutí od klasických cukrů liší, je podobný spíše cukru třtinovému. Svou sladkou úlohu však dokonale plní. Ukrývá se v něm hlavně velký podíl vitaminů skupiny B, taky mnoho minerálů. Bio Naturala přírodní třtinový cukr najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Posilovací odporové gumy: Jak vybrat tu správnou? II
2,3 (4,7) – 27 kg Tato guma je poměrně tenká a nabízí nejmenší odpor. Jedná se o pomůcku, která poslouží při zvyšování vaší flexibility. Je dobrá na protažená celého těla, hodí se jako pomůcka k procvičení po náročném tréninku. Využívat ji můžete taky při rozcvičce. Číslo 4,7 uvedené v závorce udává druhý typ gumy, která se od popisu této téměř neliší. Opět je vhodná pro protažení jen je trochu více tuhá. 6,8 – 29,5 kg U gum s vyššími hodnotami kilogramů se samozřejmě zvyšuje i jejich odpor. Na práci s nimi je třeba vynaložit trochu více té síly, stále jsou však vhodné spíše pro rozcvičku než pro samotné cvičení. Hodí se na pomalé cviky typu dřepu nebo mrtvého tahu. Tuto gumu můžete používat taky k protažení. Přecházejte k ní však pomalu, ideálně až poté, co se naučíte pracovat s výše zmíněnou posilovací gumou nejmenšího odporu. 11,3 – 36,3 (40,8) kg S touto gumou si už pěkně zamakáte. Pokud vám už nestačí váha vlastního těla, je právě tato guma ideálním řešením. Pokud máte odvahu, používejte ji při dřepování, lépe se však střední odporová guma hodí třeba na shyby. Ideální pomůckou je pro nás ženy zejména při funkčním tréninku. Vyzkoušejte sám. V dalším článku se ještě pozastavíme o poslední kategorie gum, samozřejmě si povíme něco o těch s úplně nejvyšším odporem. Máte už ve výběru jasno? Úplně byste mít neměla, další cenné informace totiž teprve získáte díky poslední části článku.
Zobrazit článek >
 
Dýňový olej pomocník proti nemocem!
Dýňový olej není až tak častou součástí našich domácností. Snad proto, že lidé nemají ponětí o tom, jaké má pozitivní účinky na lidské zdraví a my ženy si díky němu můžeme zlepšit kvalitu vlasů a nehtů. K výrobě dýňového oleje se používají semena tykve olejné, která se lisují za studena a tak vzniká tmavá, až černá, hustá olejnatá tekutina. Ze zdravotního hlediska se jedná o jeden z nejzdravějších olejů vůbec. Zdravotní účinky dýňového oleje: pomáhá při onemocnění močové soustavy -II- při problémech s prostatou pomáhá proti kornatění tepen prevence proti rakovině dodává tělu hořčík proti nadýmání vhodný k masáži bříška miminek proti nadýmání pomocník proti osteoporóze podpora imunity podporuje tvorbu mužských spermií pozitivně ovlivňuje zásobování mozku krví zlepšuje paměť a zvyšuje naši schopnost koncentrace pomáhá proti nervozitě až depresích obnovuje správnou činnost jater napomáhá při žaludečních potížích má protizánětlivé účinky zamezuje nežádoucím symptomům menopauzy zamezuje tvorbě plaku a zastavuje působení kazu je mírně projímavý a přirozeně pomáhá při dlouhotrvající zácpě Toto je pouze nepatrný výčet zdravotních účinků dýňového oleje, který Vás určitě přesvědčil o tom, že si jej v brzké době pořídíte také. Zkuste vynikají dýňový olej z produkce BohemiaOlej, který zakoupíte v našem eshopu.  
Zobrazit článek >
 
Skvělé jsou houby nakládané
Minulý rok se houbařům docela dařilo. Někde více a někde ani prašivka. Jak to bude letos vypadat s množstvím jedlých hub v našich lesích je prozatím ve hvězdách. Pokud se na jejich sběr vydáte a podaří se vám najít slušné množství, které nestačíte zpracovat na smaženici nebo je nasušit, zkuste si je naložit. Přináším vám velmi chutný recept, který máme v naší rodině velice oblíbený. RECEPT: Skvělé nakládané houby Ingredience na nálev: 1 l vody 250 ml 8% octa 8 kostek cukru 2 čaj. lžičky soli bobkový list nové koření celý černý pepř hořčičné semínko jalovčinky koriandr Další možné ingredience: cibule nakrájená na plátky mrkev nakrájená na kolečka Postup: Houby nejprve očistíme. Poté je povaříme v hodně osolené vodě a po uvaření je necháme okapat. Nálev: svaříme 1 l vody, ocet, cukr a sůl. Někdo vkládá koření až do skleniček, ale já je vložím přímo do nálev, kde se svaří. Do skleniček naskláme koření (pokud je nesvaříte v nálevu, po naplnění skleniček houbami a zeleninou rozdělím koření z nálevu do skleniček) a houby. Kdo chce, přidá si k houbám cibuli a mrkev (nám to tak více chutná). Houby zalijeme teplým nálevem. Sterilujeme 20 minut při teplotě 80oC. Nechte se inspirovat dalšímy postupy, jak využít houby v kuchyni v knize: HOUBY. Kniha vám bude i dobrým rádcem při jejich sběru.  
Zobrazit článek >
 
Jak se zbavit studených ruk a nohou II.
Nejen špatně zvolené oblečení a nedostatek pohybu způsobuje nepříjemné potíže se studenými končetinami. Může se jednat i o Raynaudův syndrom, který jsme popsali v první části článku: Jak se zbavit studených ruk a nohou I. Dříve než budete chtít tento problém řešit s vašim lékařem, vyzkoušejte některé potravinové doplňky. Měly by obsahovat: vitamín E hořčík pupalkový olej jinan dvoulaločný A co strava? Dopřáváte si na jídlo dostatečný čas a dbáte na správný výběr potravin? Nebo jako většina, jíte ve spěchu a bezmyšlenkovitě? Osobně mám velké zkušenosti se studenými prsty na rukou a stravování pro mne bylo, až do nedávna, spíše nutností bez zamyšlení nad tím, co, kdy a jak jím. Dlohodobě nevhodný výběr potravin může vést k problémům se studenými končetinami. Překyselený organismus způsobuje nejen pocit chladu, ale také únavu a bolest. Do stravy si přidávejte česnek, chřest, chilli papričky, kokos, pistácie nebo zázvor. Dopřejte si pravidelný přísun luštěnin a libového masa (kuřecí, hovězí i zvěřinu). Namísto kávy si můžete uvařit meduňkový čaj. Taktéž vám skvěle poslouží bazalka, fenykl či kmín. Nezapomínejte ani na pitný režim. Pokud vám nechutná čistá voda, můžete si do ní přidat pár kapek citrónové šťávy nebo přímo pár plátků citrónu. Lze ji ochutit i nakrájeným ovocem nebo bezovými květy.  
Zobrazit článek >
 
Dýňový olej pro zdraví a krásu
Dýňové slavnosti jsou v plném proudu - Kam na dýňové slavnosti. V kuchyni zavoní nejeden pokrm připravený z této zdravé zeleniny. Ať už se pustíte do přípravy dýňové polévky nebo dýňového koláče, přečtěte si pár informací o zdravém dýňovém oleji. Po otevření láhve z dýňovým olejem zjistíte, že není vůbec čirý, jako jiné oleje, ale že se jedná o tmavě zelenou až černou tekutinu. Tento olej patří k těm nejzdravějším. Tedy pokud je lisovaný za studena. Vyrábí se z tykve olejné, která byla vyšlechtěna z dýně obecné. Tykev olejná obsahuje semena, která nemají tendenci dřevnatět a zároveň nejsou obalené v bělavé slupce. Dýňový olej obsahuje vysoké množství minerálních látek (hořčík, draslík, fosfor, aj.) a vitamínů (A, B1, B2, D a E). Taktéž obsahuje zdravé nenasycené mastné kyseliny. Díky vysokému obsahu vitamínu E je dýňový olej považovaný za vynikající antioxidant s omlazujícími účinky. Dýňový olej pomáhá: při problémech s prostatou při onemocněních močové soustavy při úpravě hladinu cholesterolu proti kornatění tepen a ateroskleróze proti střevním parazitům proti křečím nohou v těhotenství proti nadýmání - vhodný na masáž bříška kojenců podporuje imunitu pozitivně ovlivňuje zásobování mozku krví zlepšuje paměť a zvyšuje naši schopnost koncentrace pomáhá proti nervozitě až depresích obnovuje správnou činnost jater napomáhá při žaludečních potížích má protizánětlivé účinky funguje jako afrodisiakum – posiluje chuť na sex zamezuje nežádoucím symptomům menopauzy zamezuje tvorbě plaku a zastavuje působení kazu je mírně projímavý a přirozeně pomáhá při dlouhotrvající zácpě napomáhá řešit problém s únavovým syndromem Také má vynikající účinky v kosmetice: hydratuje, maže, zvláčňuje a zklidňuje pokožku. Napomáhá zejména při problémech se suchou pokožkou. Odstraňuje zvětšené póry na pleti. Stejně tak napomáhá při růstu svalové hmoty nebo při hubnutí. Pomáhá proti lámavosti nehtů. Řeší problémy  s vlasy po chemickém nebo tepelném poškození a dodává vlasové pokožce zinek potřebný mimo jiné pro růst vlasů. Regeneruje pokožku při spálení sluníčkem. Zpomaluje stárnutí, zlepšuje regeneraci buněk a funguje jako prostředek pro omlazení.    
Zobrazit článek >
 
Trápí vás neustálé chutě k jídlu? Jak se jich zbavit? I
Kéž by už to cvičení na mě bylo vidět! Vyslovíte někdy tuto větu? Máte potíž s tím, že se stále hýbete, avšak kila nejdou dolů? Myslete taky na svůj jídelníček a změňte své stravování. Jestliže vás trápí neustálá ,,mlsná‘‘, poradím vám, jak na ni, čtěte dál tento článek. Pravidelně se stravujte Pravidelné jídlo je základ. Snažte se stravovat vyváženě a zdravě. To ale nestačí. Je důležité, abyste dodržovala přesný jídelní režim. Začněte snídaní, rozhodně tento chod nevynechávejte. Pokud vám v pravidelné snídani brání vaše nepravidelné vstávání, napravte i tento proces. jestliže je člověk naučený vstávat stále ve stejnou dobu, velmi to prospěje jeho celkovému tělesnému stavu. Váš organismus si velmi rád navykne na pravidelný přísun potravy a na každou porci bude nachystáno i spalování. To je skvělé, že? Nezapomínejte taky večeřet. Světem panuje mylná domněnka, že pokud se rozhodnete po šesté nebo dokonce páté hodině nejíst, tak zhubnete raz dva. Tak tomu ale není. Člověk by měl jíst naposledy asi dvě až tři hodiny před tím, než jde spát. Pokud jste tedy noční sova a uleháváte až někdy před půlnocí, můžete si klidně na devátou hodinu večerní naplánovat svačinku. Každý člověk by měl denně mít čtyři až šest jídelních přestávek. Vejdete se do tohoto rozmezí? Omezte vás kontakt s jídlem Není nic horšího, pokud trpíte častými chutěmi na něco dobrého, než když před s sebou stále nějaké dobroty vídáte. Ukliďte z viditelného povrchu veškeré slané pochoutky i sladké kalorické bomby. Když před s sebou nebudete jídlo vídat, určitě vás chutě budou méně pokoušet. Výbornou snídaňovou pochoutku Express Diet – instantní kaše najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak zhubnout? Jde to!
    Většina lidí na světe si zcela jistě minimálně jednou za život řekla, že by mohli zhubnout pár kilogramů. Je jedno, zda před očekávanou dovolenou, svatbou nebo na zapůsobení na opačné pohlaví.   Jak co nejrychleji zhubnout? Klasická otázka, na kterou stále nezná mnoho tazatelů správnou odpověď. Někteří spoléhají na čarovné pilulky, které když si dáte každé ráno, tak Vám dopomohou zhubnout. Tyto „zázračné“ pilulky však stojí mnohdy i několik tisíc korun a spolu k nim dostanete redukční jídelníček, který funguje pouze při správné kombinaci pilulek, chemických přípravků od dané firmy, která Vám tento „zázrak“ doporučila a sestavila Vám k tomu „zdarma“ jídelníček. Ruku na srdce, když někdo bude držet redukční dietu, tak bude hubnout i bez použití těchto chemických, tedy pardon „zaručeně přírodních“ přípravků. Myslím a hlavně doufám, že jste si mohli všimnout, že nepíši nikdy o ničem, s čím nemám vlastní zkušenosti anebo jsem si danou věc nevyzkoušel osobně. Vždy tedy, ať píši o knize, hře, pomocníku do domácnosti nebo bezpečnostní kameře do auta, jsem se s danou věcí seznámil a osobně vyzkoušel (v případě her osobně zahrál, u knih přečetl atd.). A tedy i s hubnutím a redukcí váhy mám vlastní a hlavně dlouholeté zkušenosti. Nebudu lhát, když prozradím, že jsem také vyzkoušel výše zmíněné zázračné pilulky a tajně doufal v onen slíbený zázrak. Výsledkem však vždy bylo ze začátku úbytek pár kilogramů a to zejména díky změně životosprávy a dodržování jídelníčku, ale po nějaké době se vrátil jojo efekt. Dnes bych Vám rád poradil. Jak zhubnout nějaké to kilo bez jojo efektu, ale hlavně zdravě, bez hladovění a s chutí! Mnoho odborníků doporučuje jíst častěji, ale v malých dávkách. Ano je to rozhodně lepší než držet hladovku. Hladovkou si spíše ještě více uškodíte. Tělo je totiž dokonalý „stroj“ a v případě pocitu dlouhodobého hladovění si pak vždy, když dostane, nějaké živiny okamžitě začne vytvářet zásoby „ na horší časy. Nicméně každý člověk je naprostý originál!Tudíž to, co působí na jednoho, nemusí logicky působit na druhého a tak to platí i u tohoto doporučení jíst častěji, ale menší porce.  Z vlastní zkušenosti mohu říci, že u mě to mělo spíše opačný efekt. Místo 3 jídel denně jsem vyzkoušel jíst 6x denně menší porce, při zachování stejných aktivit a výdejů energie. U první varianty jsem se nespravoval, ale ani nehubl. U druhé varianty, tedy jíst více jídel o malých porcích jsem za měsíc přibral 5 kilogramů. A mohu jen říct, že jsem si opravdu nedával k snídani pečený bůček a k večeři dvě pizzy. Jednoduše na každého funguje jiná metoda, musíte tedy při hubnutí nejdříve zjistit, která metoda je pro Vás tou nejvhodnější, abyste si nepoškodili zdraví a neudělali více škody než užitku. Každopádně souhlasím s tvrzením odborníků, že je správné jíst nejdéle 2 hodiny před spaním, ideální jsou 3 hodiny, ale to záleží na Vaší celodenní zátěži. U stravy zůstaneme, když se podíváte na některé odborné weby a diskusní fóra, tak Vám většina zkušených „fitnesáků“ řekne, že strava je základ. Ano je tomu skutečně tak! Pokud chcete zhubnout, vyrýsovat postavu, získat větší svaly a celkově se cítit více fit, tak správná strava je opravdu základ a tvoří 70% úspěchu, zbylých 30% můžeme rozdělit na 20% fyzická aktivita a 10% mysl, vůle a odhodlání. Strava musí být pestrá, vyvážená a musí Vás bavit! Pokud máte sice jídlo vyvážené, bohaté na živiny, ale při pohledu na talíř se Vám bude zvedat žaludek a v hlavě si budete říkat „Bože, ať to mám už za sebou“, tak se na to raději vykašlete a dejte si něco co Vám chutná, protože takhle stejně ničeho nedosáhnete a ještě se budete trápit. Pokuste se, aby se Vám jídlo, které si připravíte, líbilo na pohled a i Vám chutnalo. K pestré stravě stačí opravdu málo, místo fastfoodu nebo jídla, které před tím, plavalo v oleji, si dopřejte třeba libový steak a jako oblohu požijte pár rajčátek, plátek kapie a okurku. Pokud máte chuť na něco lehkého a prostě jen na zaplácnutí, tak nesahejte hned po pytlíků mastných brambůrek, ale dejte si pomeranč, okurku, rajčátko. Jen opatrně s ovocem, ovoce obsahuje i cukr, což může pro osoby trpící diabetem být škodlivé. Nicméně, ani lidé bez diabetu by při redukci váhy neměli konzumovat ovoce na noc a to právě kvůli zmíněnému cukru. Na noc je obecně lepší zelenina, třeba v podobě salátu.     Ano strava je základ, ale nic nejde zadarmo. Tudíž pokud opravdu chcete vyrýsovat postavu, zbavit se faldíků nebo zmenšit velikost oblečení, kterou nosíte, tak to bez pohybu nepůjde. Nicméně půjde, ale bude to opravdu běh na dlouhou trať. Pohyb je dobrý parťák při hubnutí a redukci váhy. A dostáváme se opět k tvrzení některých odborníků, se kterým nesouhlasím. „Běhat, běhat, běhat! Běhání je základ!“ Ano bez pochyby je běhání pro lidský organismus prospěšné a zcela jistě se při něm spaluje mnoho kalorií, ovšem není vhodné úplně pro každého. Pokud jste již v pokročilejším věku, trpíte bolestmi kloubů, hypertenzí nebo máte větší nadváhu, tak pro Vás běhání rozhodně není! Více si tím ublížíte, než pomůžete. A hned Vám řeknu proč. V pokročilejším věku, když nejste zvyklí běhat nebo trpíte, bolestmi kloubů si opravdu, můžete i něco vážného udělat. Pokud trpíte hypertenzí, tak zde není o čem mluvit, pro Vás běhání opravdu není, protože při běhání se razantně zvyšuje krevní tlak, tudíž nějaké rychlostní běhy nebo vytrvalostní běhy při vysokém tempu vám mohou značně poškodit Vaše cévy a celkově se Vám pravděpodobně stane, že budete cítit velký tlak v hlavě, jako kdyby Vám chtěla prasknout. Pokud trpíte větší nadváhou a rozhodli jste se anebo už můžete začít cvičit a redukovat váhu, tak ani Vám běh rozhodně nedoporučuji a to z jednoho důvodu. Musíte si chtě nechtě uvědomit, že Vaše tělo je těžké a tudíž vaše kosti, klouby a celkový metabolismus je již dost vytěžován Vaši samotnou Váhou, teď si uvědomte, že při běhu dochází k daleko větším a tvrdším dopadům na každou nohu, než při klasické chůzi. Tudíž riskujete poškození kloubů a kostí. Co, ale tedy dělat? Nejzdravější a nejpřirozenější cesta, jak začít s redukcí Váh je chůze, zvolte si tempo, které Vám vyhovuje a choďte na procházky. Udělejte si pravidelné okruhy, které střídejte a postupem času zvyšujte vzdálenosti mezi začátkem a koncem. Můžete postupně zvyšovat i tempo chůze anebo střídat klidnou chůzi s ostřejší chůzí. Co, ale dělat když vám pohyb nedělá problém, ba dokonce cvičíte, ale kýžený výsledek se stále nedostavuje? Pak je zde několik možností a jedna z nich je i návštěva lékaře, zda netrpíte nějakou nemocí. Ovšem je zde i celá řada možností proč, to zrovna Vám nejde. Když pomineme stravu, kterou jsem zmínil výše, pak zde může být celkový problém s fyzickým výdejem energie, tedy se samotným cvičením. Než začnete cvičit, tak doporučuji se podívat na internet, jak se daný cvik provádí, případně navštívit posilovnu a přizvat si na pomoc trenéra. Pokud se stydíte a chcete cvičit zatím doma, tak doporučuji nejdříve zvážit Vaše možnosti, pokud trpíte silnou obezitou, tak nedělejte ani dřepy a opravdu začněte zmíněnou chůzí a choďte třeba na večer, aby Vás nikdo neviděl (ale zkuste mi věřit, nemáte se za co stydět, každý spíše kývne hlavou a uzná Vás, že jste se rozhodli se sebou něco dělat). Na internetu existuje mnoho cvičících programů pro začátečníky i s videi a stačí se tedy podívat, které cviky by Vám nedělaly problém a jít na to. Ze začátku se rozhodně nepřetěžujte, ano cvičenci na videu říkají, že cvičí třeba 90 minut nebo dokonce samotné video, kde cvičí, nějaký slavný fitness trenér trvá 90 minut, ale nezapomínejte, že Vy nejste fitness trenér a že každý se musel do své formy postupně propracovat. Tudíž ze začátku Vám bude stačit půl hodina cvičení. Pokud máte doma rotoped tak doporučuji 20 – 30 minut na rotopedu a poté 15 minut cviků jako jsou sed lehy, kde se opravdu podívejte jak je dělat správně, abyste si ještě nepoškodili páteř, nebo klasické střihání nohou jako nůžkami. Můžete dělat i kliky v tomhle si opravdu musíte hlavně říci Vy, co pro Vás bude to nejvhodnější a hlavně Vás to bude bavit. Nepřepínejte se! Nic se nemá přehánět a začněte opravdu pomalu. Vaším cílem není se první den odrovnat hodinovým cvičením a pak měsíc stonat, ale pomalu se dostat na vrchol a zredukovat Váhu a to bez trpělivosti, odhodlání a vytrvalosti opravdu nejde. Důležité je taky před samotným cvičením tělo zahřát. Zahřátí těla je vhodně z několika důvodů. Jedním z těchto důvodů je zahřátí kloubní tekutiny, která je poté připravena na fyzickou zátěž například při běhu, posilování či jízdě na rotopedu Vám tak nehrozí, že si poničíte klouby. Druhým hlavním důvodem je, že tělo spaluje tuky při určité teplotě a tepové frekvenci. K zahřátí těla můžeme využít klasické cviky nebo si můžeme lehce pomoci. Znám mnoho lidí, kteří mají problém se zahřátím těla před cvičením, bohužel nebo spíše se dá, říci samozřejmě včetně mě, protože poslední dobou si myslím, že krom v hubnutí mám snad všechno možné co mi moji snahu, činí značně obtížnější. Nicméně normálně k zahřátí těla do „ spalovacího“ módu stačí zhruba 10 – 15 minut. Některým lidem to trvá značně déle a bohužel v naší uspěchané době, je čas velmi vzácný. Co tedy dělat když patříte k lidem, kteří mají problém se zahřátím nebo prostě chcete začít spalovat tuky co nejrychleji to jde? I když nejsem zastáncem doplňků stravy, tak ze začátku, při začátku cvičení jsem vyzkoušel na radu kamaráda L-Carnitine. Při užití L-Karnitinu se vaše tělo zahřeje rychleji, budete se více potit a při cvičení spálíte i víc kalorií. Každopádně si nejdříve důkladně zjistěte a uvažte, zda je tento produkt pro Vás vhodný. Pokud trpíte vysokým krevním tlakem, máte poruchu se srdcem nebo jiné komplikace nejdříve rozhodně prokonzultujte se svým trenérem a lékařem.   Pokud máte problém se zahřátím organismu, tak si můžete výrobky s L-Carnitinem zakoupit zde
Zobrazit článek >
 
Nejde vám zhubnout? Vyvarujte se nejčastějším chybám! II
Vynecháváte cukry Sacharidy jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka. Je jisté, že pokud se v jejich konzumaci omezíte, začnete hubnout. Když však z jídelníčku vynecháte veškeré cukry, je jasné, že tuto stravu neudržíte dlouho. Během týdne můžete i razantněji zhubnout, ale pak pravděpodobně dojde k dobře známému jojo efektu a kila máte zpět. Nechte v svém jídelníčku zdravé sacharidy, nebojte se jíst ovoce. Cukry vynechávejte večer, ale během dne si je můžete dopřát. Konzumujete výrobky ,,Light‘‘ Pamatujte si, že v jogurtech bez tuku je dost cukru, že každý výrobek s etiketou ,,Light‘‘ je dochucován sladidly a jinými chemikáliemi, neboť právě tuk dělá dané jídlo chutným. Jezte potraviny raději s nesníženým obsahem tuku. Samozřejmě vynechte typicky smažené fastfood pokrmy. Máte hlad a nejíte večer Pamatujte si, že vaše tělo by mělo být vždy spokojené, co se týče plnosti břicha. Nikdy byste se neměla cítit hladová. Jezte zeleninu, ta vás taky zasytí. S tímto bodem se pojí taky otázka večerního jídla. Samozřejmě ve večerních hodinách nejezte vysoce kalorické potraviny, ale pořádná dávka bílkovin vám zaručeně neuškodí. Pamatujte si, že poslední jídlo byste si měla dát tak dvě až tři hodiny před tím, než jdete spát. Dostává vaše tělo najíst? Příliš tekutin neprospívá Zajistěte vašemu organismu dostatečný přísun vody. Vyměňte však sladké limonády, minerálky a jiné kalorické bomby za obyčejnou vodu s citronem. Takové tekutiny vaše tělo přivítá a ještě po nich nepřiberete. Jak prožívají hubnutí ostatní ženy? Že v tom nejste sama se dozvíte nejen z publikace Když chce žena zhubnout od Ireny Fuchsové. S touto knihou se i skvěle pobavíte!  
Zobrazit článek >
 
Kuchařka: BRAMBORY
Brambor obecný, nebo-li lilek brambor či brambor hlíznatý, je víceletá hlíznatá rostlina z čeledi lilkovité, pěstovaná jako jednoletá plodina. Pro jejich výběr se nejčastěji řídíme dle jejich varného typu. Známe: varný typ A = vyšší obsah vody a minimum škrobu. Mají lojovitou strukturu a nerozpadají se. Vhodné do salátů, příloh či na opékání. varný typ B = střední obsah škrobu. Jsou tedy univerzální k použití např. na: pečení, smažení, vaření. Hodí se též do kaší a na těsto. varný typ C = nejvyšší obsah škrobu (nejmoučnatější). Po uvaření se rozpadají. Vhodné na bramborové kaše a těsta. Brambora obsahuje polysacharidy (složité sacharidy, které dodávají mozku sílu pracovat a jsou důležité i při hubnutí), bílkoviny, vlákninu a esenciální aminokyseliny. Ani o vitamíny není v bramboře nouze – najdete v ní vitamíny C, E, B, A, K, stejně tak i minerály jako hořčík, železo, vápník, zinek, měď, fosfor a kyseliny jablečné a citronové.   Kniha: BRAMBORY vám nabídne přes 100 receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Mají milion podob a chutí. Jsou základní potravinou. A připravíte z nich vše od polévky po dezert! Ochutnejte nejlepší bramborové pokrmy z jednoho hrnce, křupavé placky, lahodné kaše, úžasné knedlíky nebo třeba vláčné pečivo. S našimi recepty se vaše vaření stane potěšením. Vařte, pečte, zapékejte a smažte s námi BRAMBORY! 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 9 kapitol: Z jednoho hrnce, Pečené & zapečené brambory, Bramboráky, placky & omelety, Bramborové těsto, Bramborové saláty, Bramborové kaše, Chuťovky, Bramborové pečivo, Na nákupu & v kuchyni. Inspirujte se těmito velmi chutnými recepty, které povznesou vaše všední vaření na nevšední gurmánský zážitek. Tuto skvělou kuchařku zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Overball - cvičební a rehabilitační pomůcka
Overball je malý nafukovací míč o průměru 20 až 30 centimetrů. Slouží především pro posilovací a rehabilitační účely, tudíž by se měl stát součástí každého, kdo se věnuje aerobnímu cvičení, posilování, józe či rehabilitaci. K míči je přibalena i speciální trubička, která slouží k nafukování overballu. Tato cvičební pomůcka je vhodná pro všechny věkové kategorie. V zásadě platí, že pro začátečníky je lepší méně nafouknutý míč. Čím více bude míč nafouknutý, tím více bude cvičení obtížnější. Overball ocení i ti z vás, kteří mají problém s častou bolestivostí zad. Je to opravdu velmi variabilní cvičební pomůcka, která není ani nijak drahá. Overball si zajisté oblíbí i vaše děti, které si rády zacvičí s vámi. Míč je vhodný k  protahovacím a dechovým cvikům. Avšak nejvíce jej budete nejspíš využívat sami k domácímu posilování. I když budete pravidelně cvičit s vlastní vahou nebo s činkami, s overballem nejlépe posílíte hluboký stabilizační systém. Pro dokonalé posílení paží, břicha, zadečku i stehen je tento míč nejefektivnější. Můžete zkusit cvik na posílení břišních svalů. Budete zpevňovat břišní svaly a střed těla. Tento cvik nahrazuje klasické sedy-lehy, akorát s tím rozdílem, že u tohoto cviku se vaše záda nebudou dotýkat země a podložky. posaďte se na zem na podložku pokrčte kolena s tím, že vaše chodidla budou nad zemí overballem si podložte bedra snažte se udržet ruce ve vzduchu poté se opřete do míče a vraťte se zpět V eshopu nyní nabízíme ve slevě OVERBALL GYMNIC o průměru 23 cm.    
Zobrazit článek >
 
Salátové mňamky bez kalorií I
Přepadají vás večerní chutě a hlady? Snažíte se ovládnout, ale někdy je hlad silnější než vaše vůle? Nebojte. Po těchto receptech rozhodně nepřibydete a navíc si skvěle pochutnáte! Množství surovin u každého receptu je vypočítáno na jednu porci. Rýžový salát ,,Štěpič‘‘ Budete potřebovat: Rýži (100 g) Papriku červenou (1/2) Ananas (čerstvý, cca 100 g) Baby špenát (25 g) Cibuli červenou (1/2) Nízkotučný jogurt (25 g) Smetanu (20 g) Limetku (1 lžíci čerstvé šťávy) Chilli koření, sůl, pepř Postup: Nejprve si připravte rýži dle návodu. Na tento salát se nejlépe hodí rýže basmati, ale lze použít jakýkoliv jiný druh rýže. Zatímco se rýže bude vařit, nakrájejte si papriku na jemnější plátky. Vykrojte ananas a do salátu přidejte asi jeho čtvrtinu nakrájenou na kousky. Cibuli nasekejte na velmi drobné kousky. Potom, co se rýže uvaří, ji zchlaďte vodou. Jakmile bude rýže studená, smíchejte ji se zmíněnými surovinami. Do směsi přidejte jogurt, šťávu z limetky a smetanu pro lepší chuť. Dle potřeby dokořeňte, osolte a opepřete. Na závěr přidejte baby špenát. Ihned podávejte. Červená pochoutka z řepy Budete potřebovat: Červenou řepu (150 g) Fazolky zelené (50 g) Pomeranč (1/2) Baby špenát (40 g) Rukolu (15 g) Sýr (balkánský nebo feta, 30 g) Oříšky (dle chuti, 15 g) Jablečný ocet (1 lžíci) Olivový olej (1 lžíci) Med (1 lžičku) Postup: Uvařte oloupanou řepu a fazolky. Červenou řepu je vhodné nechat vařit minimálně hodinu, fazolky stačí povařit asi deset minut. Připravte si oříšky, nejlépe chutnají opražené. Smíchejte nakrájenou řepu, fazolky, špenát a rukolu. Směs zakápněte pomerančem, přidejte olivový olej, ocet a med. Dobře salát promíchejte. Poté přidejte oříšky spolu se sýrem. Nyní už ho jen lehce promněte. Hotový salát vložte na pár minut do lednice, aby zchladnul. Poté hned podávejte. Knihu Hravě o živé stravě najdete zde. Další knihy o zdraví najdete zde.          
Zobrazit článek >
 
ES BIO Chlorella + Spirulina
PRODUKT: ES BIO Chlorella + Spirulina 1500 tbl. Chlorella a spirulina se vzájemně doplňují, jejich spojením v poměru 50:50 vzniká jedinečná kombinace obsahující vitamíny, minerální látky, karotenoidy, chlorofyl, bílkoviny či vlákninu v jejich přirozené podobě. Chlorella pomáhá posilovat náš imunitní systém a detoxikovat organismus, spirulina pak přispívá k růstu svalové hmoty a podpoře hubnutí. Koncentrace železa, vitamínu B6 spolu s vysokým obsahem vitamínu B12 přispívá k normální tvorbě červených krvinek či ke snížení míry únavy a vyčerpání. Sladkovodní řasa chlorella se sladkovodní sinicí spirulinou se vzájemně doplňují. Jejich spojením v poměru 50 : 50 vzniká jedinečná kombinace obsahující vitamíny, minerální látky, karotenoidy, chlorofyl, bílkoviny či vlákninu v jejich přirozené podobě. Chlorella pomáhá posilovat náš imunitní systém a detoxikovat organismus, spirulina pak přispívá k růstu svalové hmoty a podpoře hubnutí. Koncentrace železa, vitamínu B6 spolu s vysokým obsahem vitamínu B12 přispívá k normální tvorbě červených krvinek či ke snížení míry únavy a vyčerpání. Pečujte o své zdraví.  Chlorella pro tento produkt prošla procesem dezintegrace buněk, díky kterému naše tělo dokáže využít přírodní bohatství, které nám chlorella nabízí. Buňky spiruliny dokáže náš zažívací systém zpracovat i bez dezintegrace buněk.  Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDRAVÍ
Zobrazit článek >
 
Kniha: Saláty
Salát neznamená jenom rychle smíchané lupení! Mohou být i syté, barevné, originální a hlavně zábavné! Umíchejte neotřelou zálivku, přidejte neobvyklé koření nebo přidejte rýži, kuskus, bulgur nebo quinou pro extra porci živin a vznikne lahodná večeře nebo lehký oběd. Fantazii se meze nekladou! Kombinujte podle chuti, sezony a zásob. Zeleninový salát s kuskusem 200 g spařeného kuskusu kousky konzervovaného grilovaného lilku, grilovaných paprik, konzervovaných artyčoků žampiony sušená rajčata nakládaná v oleji sýr feta nebo kozí sýr pažitka citronová šťáva V míse promíchejte 200 g spařeného kuskusu, kousky konzervovaného grilovaného lilku, grilovaných paprik, konzervovaných artyčoků, žampiony a sušená rajčata nakládaná v oleji. Posypte kostkami sýra feta nebo kozího sýra, pažitkou a pokapejte citronovou šťávou. Kniha: Saláty Nakladatelství: APETIT Čtvrtá z řady kuchařek z Edice Apetit Saláty vám nabídne 150 receptů. Vyzkoušejte skvělé kombinace s ovocem, sýrem, masem, luštěninami nebo těstovinami. Kuchařka Saláty vám servíruje saláty lehké letní, zimní teplé, i vydatné a přitom zdravé. Staňte se mistrem salátové kuchyně! 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 9 kapitol: Slavné, Zeleninové, Bramborové, Z těstovin a rýže, S luštěninami a obilninami, S masem a rybami, Se sýrem a vejci, S ovocem, Zálivky a krutony. Tuto knihu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Zhubněte kila do Vánoc! S námi to zvládnete! I
Už teď se děsíte příchodem vánočních svátků? Začíná to u vás vonět cukrovím a vy už panikaříte, že zase až do léta budete hubnout? Vykašlete se na tyto předsudky a zkuste k vánočnímu hodování přistupovat jinak. Snad každé cukroví se dá upéct zdravější než je to klasické, o tom ale někdy v dalším článku. My se nyní podíváme na druhou metodu, jak nepropadnout panice z narůstajícího bříška. Zkuste shodit ještě před Vánoci a i když budete po Vánocích o kilo těžší, nikdo to nepozná. Jak zhubnout za tři týdny? Co nejíst? A pozor, na jídelníček opravdu myslete. Ne nadarmo se říká, že vhodné jídlo dokáže váš hubnoucí program ze 70% ovládnout. To už je velké procento že? Omezte ovoce Ovoce je sice zdroj vitaminů, ale taky cukrů. Nyní se zaměřte raději na vitaminové tablety. V cukroví je mnoho cukru, a tak stálou hladinu musíte vyrovnat alespoň tak, že je nebudete nabírat jinde. Vhodnou dobrotou je ananas, který pomáhá ke štíhlé linii. Dále s klidem jezte citron, občas si dejte i pomeranč. Pečivo pryč Opět zmíním cukroví. Mouky se díky cukroví nabažíte až až, zkuste se na snídani zasytit raději druhým vejcem než krajícem chleba. Škrob taky ne Vynechejte z jídelníčku taky škrob, ten sice též souvisí s pečivem, ale tím nekončíme. Snižte své porce těstovin, brambor, rýže nebo smažených jídel. Masná jídla Je asi samozřejmé, že byste si neměla libovat ani v pojídání hranolků, pomazánek a dalších tučných, zároveň i nezdravých jídel. Pomozte si ještě jinak. Co třeba kouzelné tabletky? Produkt Bella Linia 60 kapslí můžete koupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Teď už každý den se semínky chia!
Síla. To je překlad výrazu ,,chia‘‘ starých Mayů. Chia jsou velmi drobná semena šalvěje hispánské, byliny z čeledi hluchavkovité. Tato květina, výškově kolem jednoho metru, zbarvená do bíla nebo fialova, roste hlavně ve Střední Americe. Tam se řadí k tradičním potravinám již velmi dlouhou dobu. Znali a užívali ji totiž už Aztékové. Dokonce byla chvíli používána na území Mexika jako platidlo. Samotná semínka chia jsou šedá až černá, velikostně okolo jednoho milimetru.   Proč zrovna chia? Díky své výživové hodnotě jsou semena nazývány ,,runners food‘‘, v překladu jídlo běžců. Podporují větší fyzickou výkonnost sportovců. Pyšní se vysokou schopností vázat na sebe vodu a tím tělu zajištují vyšší hydrataci, která je nutná při jakékoliv fyzické zátěži. Semena chia jsou významným zdrojem tuků, včetně nenasycené mastné kyseliny omega-3 a vlákniny, sacharidů i proteinů. Dále obsahují různé antioxidanty, vápník, železo, zinek, fosfor, draslík a magnézium. Jsou bohatá i na vitamíny, zvláště na skupinu B, které s dalšími složkami pomáhají podpořit důležité lidské funkce. Například pozitivně působí na růst nervového systému, kostní dřeně a trávícího traktu. Z hlediska trávení působí blahodárně hlavně na metabolismus, pomáhají měnit potravu na energii. Podporují množení pohlavních hormonů a redukují hormony stresu. Pokud se chystáte projít detoxikací, měli byste zvolit chia jako její doplněk. Dodají tělu potřebné živiny a podpoří hubnutí.   Nutriční hodnoty chia na 100 gramů: Energie: 333 kcal Sacharidy: 19 g Tuky: 21 g Bílkoviny: 19 g Vláknina: 32 g Nutriční hodnoty nám samy o sobě asi nic moc neřeknou, tak si uveďme pár dalších konkrétních příkladů, proč jíst semínka chia. Obsahují totiž: dvakrát více: proteinů něž jiná semínka, draslíku něž banány, třikrát více: antioxidantů než borůvky, železa než špenát, pětkrát více: vápníku než mléko, devětkrát více: Omega-3 než vlašské ořechy. Na co si při konzumaci dát pozor? Snad i u těch nejlepších přírodních léčiv existuje určitá skupina lidí, která by se potravině měla vyhnout. Chia semínka snižují krevní tlak. Hlavně lidé trpící nízkým tlakem v pokročilém věku by si na ně měli dát pozor. Pokud užíváte léky na ředění krve, měli byste chia konzumovat s mírou. Jak chia jíst, zpracovávat a užívat? Můžete je přidat prakticky do čehokoliv. Mají neutrální chuť, a tak je v jídle pomalu ani nebudete cítit. Velmi oblíbené jsou v jogurtech, salátech, polévkách, vejcích nebo ovesných kaších. Často se přidávají i do drinků. Stačí lžičku semínek rozmíchat ve vodě a na světě máte zdravý elixír. Semínka velmi rychle v tekutině změní svojí tvrdost a do deseti minut takzvaně zgelovatí. Chia semínka můžete jíst denně. Doporučené množství je kolem dvou lžic semínek na den. Jak vyrobit základní olejový semínkový gel? Semínka chia se míchají vždy v poměru 1:9 nebo 1:10. To znamená, že na každou lžičku semínek přidáte devět nebo deset lžiček vody. Čím více chcete směs hustou, tím déle nechte semínka ve vodě odpočívat. Za den dokáží svoji velikost zvětšit až patnáctkrát. V lednici vydrží kolem deseti dní. Vaření s chia je obvyle velmi snadné. Zde jsou další recepty, které stojí za zkoušku: Chia dresing – Smíchejte půl šálku chia s řeckým jogurtem (250 g) a citrónovou štávu (cca ¼ – ½ citrónu). Nyní se rozhodněte, zda budete chtít vyrobit sladký nebo slaný salát. V případě sladkého přidejte do směsi vanilkový cukr nebo med. Slaný dresing osolte, opepřete podle libosti a přidejte vaše oblíbené koření. Nápoj Chia Fresca – Do nádoby nalijte štávu z půlky citrónu, přidejte jednu nebo dvě lžičky medu a promíchejte. Do směsi přilijte nektar z agáve a samozřejmě nasypte chia, stačí dvě lžíce. Směs zřeďte vodou podle chuti a zdravý energetický nápoje je na světě. Semínka chia by zkrátka neměla chybět v žáddné domácnosti. Již po prvním použití si je zamilujete. Chia semínka najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Toužíte po štíhlém krku? Můžete ho mít! I
Chcete se zbavit dvojité brady? Štíhlý krk sluší každé ženě. O krk je nutné se starat v každém věku, neboť s přibývajícími léty váš věk může prozradit právě dekolt. Povislá kůže nebo moc tuku v podkoží? Víme, jak nad problémem vyzrát!  V první řadě je třeba připomenout, že dvojitá brada nebo celkově silnější krk nemusí mít nic společného s nadváhou. I když pravidelně sportujete, na krční partie se pravděpodobně nezaměřujete. Krku je však třeba věnovat zvláštní pozornost jako každé jiné partii.  Masáže a zábaly Masáže krku pomocí konečků prstů a speciálních zeštíhlujících masážních krémů taky odvedou dobrou práci. Vyzkoušet můžete i jiné masážní pomůcky. Díky masáži se prokrvuje kůže a dochází ke snadnému odbourávání přebytečných tuků. Jen to vyzkoušejte.  Otestovat můžete taky speciální zábaly. K dostání jsou masky na krk a dekolt, ale můžete si připravit i domácí lék. Stačí do hrnku horké vody nasypat minimálně pět lžic mořské soli a rozmíchat. Tekutinu aplikujte na hadřík a přiložte na krk. Nechte působit alespoň půl hodiny. Po proceduře je lepší krk opláchnout, hlavně pokud máte citlivou kůži.  Skvěle funguje taky masáž ledovou vodou. Při sprchování na krk pusťte chladnou vodu, která rozpumpuje svaly. Ještě lépe je přimějete k práci, pokud studenou lázeň několikrát vystřídáte s horkou vodou. Nezapomeňte, že končit vždy musí voda studená. Ještě lépe se vám zadaří, pokud sprchování doprovodíte masážními tryskami. 
Zobrazit článek >
 
Povolené bříško po porodu
Snad každá žena je nespokojená s určitou partií svého těla. Některým vadí silná stehna, paže, vypouklé bříško, velký zadek nebo celkově povolené a nezpevněné tělo. Pokud chcete zrealizovat svůj sen o krásné postavě, zdravý jídelníček a pravidelné cvičení bude tvořit pevný základ. Kolik schodů ke svému snu vyšlapete, to bude záležet už jen na vás. Jenže která z nás má tolik času, aby se denně zabývala jídlem a mořila se v posilovně. A hlavně, kdo má tak silnou vůli, aby vytrval. A ještě k tomu, a to je opravdu jako naschvál, když už konečně nějaký ten centimetr v objemu zhubnete, tak je to zrovna na těch místech, které nejsou tak kritické. A jak je to po porodu? Když jsem byla malá, myslela jsem si, že žena porodí a má stejné bříško jako před tím než otěhotněla. Takto jsem to totiž viděla ve všech filmech. Žena si přivezla domů miminko, oblečená v upnutých šatech a po bříšku ani památky. Realita je ovšem jiná. Některým ženám po porodu pomůže k opětovnému plochému bříšku pouhá liposukce, u jiných je už zapotřebí přistoupit k abdominoplastice. V druhém případě už není problémem samotný tuk, ale velké množství povislé a povolené kůže, které není možné se zbavit ani usilovným cvičením. V tom prvním případě je řešením neinvazivní liposukce Body forming. Tato metoda zvolenou partii viditelně zeštíhlí, postavu celkově zpevní, pokožka se stane pružnější a projevy celulitidy se zmírní, navíc se omezí viditelnost strií.
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6