EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Štíhlá linie

 
Pěstování kořenové zeleniny
Kořenová zelenina má své specifické nároky jak na půdu, tak i na závlahu. S přípravou půdy k výsevu si musíte dát záležet. Je vhodné ji zrýt nejméně do hloubky 30 centimetrů. Určitě tuto zeleninu nepěstujte v půdách, které jsou jílovité a těžké. Takováto půda nezabezpečí dostatek vzduchu pro kořeny zeleniny, který potřebuje ke svému růstu. Dokonce se může stát, že kořenovou zeleninu napadne hniloba. Vhodná půda k výsevu může být i střední kvality. Nejlépe hlinitá či hlinitopísčitá s dostatkem organické hmoty. Je vhodné pěstovat v půdě, kde jste před rokem pěstovali košťáloviny nebo plodovou zeleninu. Kořenová zelenina se totiž nehnojí přímo. Potřebuje půdu v takzvané druhé síle. Přímý výsev provádějte do volné půdy v měsíci březnu i dubnu. V teplejších oblastech je možné vysévat už koncem měsíce února. Škůdci a choroby napadající kořenovou zeleninu se soustřeďují nejvíce na kořeny. Onemocnění jako jsou padlí nebo septorióza se zpravidla objevují ve druhé polovině vegetace. Mezi nejčastější škůdce patří pochmurnatka mrkvová. Od poloviny srpna do poloviny září nalétávají na zeleninu mušky, které kladou vajíčka na listy kořenové zeleniny. Jejich larvy pak navrtávají kořeny. Nezapomeňte přikrýt porost netkanou textilií a dospělce chytat na žluté lepové destičky. Chcete-li si vypěstovat vlastní zeleninu, třeba i v bytových podmínkách, zkuste pěstitelskou sadu GROW IT - ZELENINA. Tato sada obsahuje 5 druhů zeleniny (1x Pytlík se semínky mrkve, 1x Pytlík se semínky rajčat, 1x Pytlík se semínky jarní cibulky, 1x Pytlík se semínky dýně, 1x Pytlík se semínky okurky, 5x Květináč z kokosových vláken, 5x Výživný substrátový disk).
Zobrazit článek >
 
Pohankové recepty – slaná jídla
Pohankové karbanátky  Budete potřebovat:  Pohanku (1,5 hrnku) Cibuli (2 větší kusy) Česnek (5 stroužků) Zelí (200 g) Vejce (1 ks) Strouhanku Máslo Sůl Pepř Majoránku Postup: Uvařte pohanku a nechte ji vychladnout. Jakmile bude pohanka studená, smíchejte ji s vejcem, cibulí, nalisovaným česnekem a zelím. Ochuťte směs vypsaným kořením dle libosti. Poté vytvořte téměř hladké těsto. Z něho udělejte malé karbanátky a obalujte je ve strouhance. Ty můžete smažit a nebo péct na pekáči cca 45 minut dozlatova. Nejlépe tyto karbanátky chutnají s vařenými bramborami, kyselím zelím a nebo se zeleninovou oblohou.  Pohanková houbová směs s rukolou  Budete potřebovat: Pohanku (200 g) Cibuli (větší, 1 kus) Houby (100 g) Vývar (zeleninový, 400 ml) Česnek (4 stroužky) Šťávu z čerstvého citronu (1 lžíce) Rukolu (1 balení) Sůl Pepř Postup: Uvařte pohanku v horké vodě, po dovaření ji sceďte. Nakrájejte houby na drobné plátky a osmahněte je ne oleji. Po chvíli přidejte najemno nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile budou všechny tyto suroviny dozlatova osmažené, přidejte pohanku a krátce orestujte. Následně přidejte vývar spolu s citronovou šťávou. Téměř hotové jídlo vařte cca 5 minut. Poté odstavte a nechte ještě asi 20 minut odpočinout. Nakonec vmíchejte rukolu. Dobrou chuť. Bio pohanku najdete zde. Další potraviny zdravé výživy najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Posilovací odporové gumy: Jak vybrat tu správnou? II
2,3 (4,7) – 27 kg Tato guma je poměrně tenká a nabízí nejmenší odpor. Jedná se o pomůcku, která poslouží při zvyšování vaší flexibility. Je dobrá na protažená celého těla, hodí se jako pomůcka k procvičení po náročném tréninku. Využívat ji můžete taky při rozcvičce. Číslo 4,7 uvedené v závorce udává druhý typ gumy, která se od popisu této téměř neliší. Opět je vhodná pro protažení jen je trochu více tuhá. 6,8 – 29,5 kg U gum s vyššími hodnotami kilogramů se samozřejmě zvyšuje i jejich odpor. Na práci s nimi je třeba vynaložit trochu více té síly, stále jsou však vhodné spíše pro rozcvičku než pro samotné cvičení. Hodí se na pomalé cviky typu dřepu nebo mrtvého tahu. Tuto gumu můžete používat taky k protažení. Přecházejte k ní však pomalu, ideálně až poté, co se naučíte pracovat s výše zmíněnou posilovací gumou nejmenšího odporu. 11,3 – 36,3 (40,8) kg S touto gumou si už pěkně zamakáte. Pokud vám už nestačí váha vlastního těla, je právě tato guma ideálním řešením. Pokud máte odvahu, používejte ji při dřepování, lépe se však střední odporová guma hodí třeba na shyby. Ideální pomůckou je pro nás ženy zejména při funkčním tréninku. Vyzkoušejte sám. V dalším článku se ještě pozastavíme o poslední kategorie gum, samozřejmě si povíme něco o těch s úplně nejvyšším odporem. Máte už ve výběru jasno? Úplně byste mít neměla, další cenné informace totiž teprve získáte díky poslední části článku.
Zobrazit článek >
 
Oslaďte si život aneb přírodní cukry I
Průměrná osoba žijící ve vyspělé zemi zkonzumuje až čtyřikrát více cukru, než by doopravdy měla. Dávka cukru na den při normální denní aktivitě by neměla přesáhnout 200 gramů. Za zdravou dávku se pro tělu se však považuje pouze třicet gramů. O tom ale nebude náš dnešní článek. My se podíváme na to, zda není nějaká možnost sladit zdravěji. Pojďme si prohlédnout přírodní sladidla. Bílý cukr Tím lidé nejčastěji sladí již od sedmnáctého století. Má velmi vysokou sladivost. Tento druh cukru je nyní však mezi lidmi známý jako bílý jed. I odborníci souhlasí a mnohem méně ho jako sladidlo doporučují. Máte mnoho možností, jak ho nahradit. Třtinový cukr Dokonce i v cukrárenském průmyslu se od bílého cukru umělci odsouvají. Nahrazují ho cukrem třtinovým. Ten je nerafinovaný, má tmavší barvu a mírně rozdílnou chuť. Je zdravější. Jedinou jeho nevýhodou je obsah balastních látek. Ty mohou u lidí vyvolávat alergické reakce. Slady Pojďme se podívat na slady obecně. Slad se obecně používá ke slazení nápojů a taky dezertů. Můžete znát například kukuřičný slad, rýžový, ten však u nás zásadní roli nehraje, a nebo ječmenný, který jistě znají i ženy. Slady mají nižší sladivost než klasický cukr, proto je nutné je užívat ve větší míře. V porovnáním s klasickým cukrem jsou mnohem zdravější. Melasa Pokud potřebujete doplnit vitaminy, zkuste melasu. Jde o tmavý hustý sirup, který vzniká při výrobě cukru. Mírně se chutí od klasických cukrů liší, je podobný spíše cukru třtinovému. Svou sladkou úlohu však dokonale plní. Ukrývá se v něm hlavně velký podíl vitaminů skupiny B, taky mnoho minerálů. Bio Naturala přírodní třtinový cukr najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Velký speciál o stravování: Jakých chyb se dopouštíte? V
Káva ano. Ale jaká? Ať už pijete denně dvě kávy, protože vám chutnají nebo že je zkrátka potřebujete, vůbec to ničemu nevadí. Ovšem pouze tehdy, pokud pijete kávu kvalitní. Nekonzumujte instantní nápoje, omezte tučné mléko a zapomeňte na smetanu. Dejte si pozor na kávu bez kofeinu, na odpoledne nebo večer je určitě vhodná, ale ne každá je kvalitní. O cukru do kávy nemusíme ani hovořit, bez něj je káva zdravější. Sport všechno nezachrání Někteří lidé spoléhají na to, že pokud pravidelně cvičí, mohou si dopřávat zkrátka vše. To tak úplně není pravda. I když nepřibydete na váze, vaše tělo si musí s celou potravou poradit. Nekvalitní stravou zatěžujete nejen trávicí systém, ale celý organismus, ani o tom nemusíte vědět. Špatné stravování se může na těle projevit až za několik let. Doplňujte vlákninu Proběhlo mnoho testů na lidských organismech, které zjišťovaly nejen složení nevhodných látek v organismu, ale taky těch dobrých. V testování zcela propadla vláknina. Tento nenahraditelný komponent je v nedostatečném množství v každém třetím organismu. To je opravdu velké číslo. Vláknina skvěle podporuje trávení i vylučování. Najdete ji v oříškách, zelenině i ovoci, důležité jsou však taky celozrnné obiloviny. Máte již ve svém jídelníčku jasno? Pokuste se vylepšit své stravovací návyky. Tělo vám za tento krok velmi poděkuje, tomu věřte!  
Zobrazit článek >
 
Rooibos čaj červený sypaný
Už jste slyšela o čaji jménem Rooibos? Ne? Nevadí! Dnes tu pro vás máme připravených několik důvodů, které vám odpoví na to, proč zrovna tento čaj konzumovat. Zpestřete si jídelníček tímto výborným nápojem, nebudete litovat! Roobois obsahuje významné látky typu flavonoidy nebo fenoly, které se pyšní významnými antioxidačními účinky. Čaj je bohatý na minerály, najdete v něm podstatné množství manganu, fluoru nebo mědi. Roobois červený se pak chlubí ještě dostatkem vápníku, železa, hořčíku, fosforu, zinku nebo draslíku. Už jen tento výčet prospěšných látek pro organismus by vás mohl přesvědčit, v dalších odstavcích však pro vás máme připraven výčet základních účinků čaje. Bojuje proti vysoké hladině cholesterolu i cukru v krvi. Roobois je velmi prospěný pro celý trávicí systém. Celkově ulehčuje trávení, působí navíc proti překyselení organismu. Působí taky proti nadýmání. Čaj má skvělý vliv na kosti. Podporuje tvorbu kostní dřeně a celkově je díky obsahu vápníku vyživuje. Dodává kostem sílu. Díky zmíněným antioxidantům působí Rooibos jako posilovač imunity. Čaj má taky desinfekční účinky. Pití čaje ničí pachuť v ústech, naopak dodává ústní dutině svěžest. Určitě vás potěší, že čaj podporuje kvalitu pleti, vlasů i nehtů, takže celkově přispívá ke kráse. Otestujte čaj sama. Klikněte na odkaz uvedený níže a objednejte si nápoj ještě dnes. 
Zobrazit článek >
 
Overball - cvičební a rehabilitační pomůcka
Overball je malý nafukovací míč o průměru 20 až 30 centimetrů. Slouží především pro posilovací a rehabilitační účely, tudíž by se měl stát součástí každého, kdo se věnuje aerobnímu cvičení, posilování, józe či rehabilitaci. K míči je přibalena i speciální trubička, která slouží k nafukování overballu. Tato cvičební pomůcka je vhodná pro všechny věkové kategorie. V zásadě platí, že pro začátečníky je lepší méně nafouknutý míč. Čím více bude míč nafouknutý, tím více bude cvičení obtížnější. Overball ocení i ti z vás, kteří mají problém s častou bolestivostí zad. Je to opravdu velmi variabilní cvičební pomůcka, která není ani nijak drahá. Overball si zajisté oblíbí i vaše děti, které si rády zacvičí s vámi. Míč je vhodný k  protahovacím a dechovým cvikům. Avšak nejvíce jej budete nejspíš využívat sami k domácímu posilování. I když budete pravidelně cvičit s vlastní vahou nebo s činkami, s overballem nejlépe posílíte hluboký stabilizační systém. Pro dokonalé posílení paží, břicha, zadečku i stehen je tento míč nejefektivnější. Můžete zkusit cvik na posílení břišních svalů. Budete zpevňovat břišní svaly a střed těla. Tento cvik nahrazuje klasické sedy-lehy, akorát s tím rozdílem, že u tohoto cviku se vaše záda nebudou dotýkat země a podložky. posaďte se na zem na podložku pokrčte kolena s tím, že vaše chodidla budou nad zemí overballem si podložte bedra snažte se udržet ruce ve vzduchu poté se opřete do míče a vraťte se zpět V eshopu nyní nabízíme ve slevě OVERBALL GYMNIC o průměru 23 cm.    
Zobrazit článek >
 
Třetí fáze cukrového detoxu
Třetí konečná fáze, ač se to nezdá, je nejdůležitější fází celého detoxu. Je to podobné jako u diety. Postup známe, dodržujete ho, ale nejdůležitější je vytrvat. Pevná vůle Pokud nedokážete odlomit z čokolády jen jeden nebo dva čtverečky a vrátit jí zpět na místo, odolejte v prodejně při koupi. V případě, že jí doma máte pro děti, bude jednoduší jí neochutnávat, navíc tím mnohem více posílíte vůli. Komplikovaná cesta ke sladkostem Zkomplikujte si cestu za čokoládou nebo sušenkami tím, že je dáte na místo, kam nedosáhnete nebo si cestu domů prodlužte tak abyste nešla kolem cukrárny, pekárny a podobných lákadel. Neuždibujte Mezi jednotlivými jídly neuždibujte. Určitě si čas na snídani, svačinu, oběd, druhou svačinu a večeři. Mezitím se soustřeďte na jiné aktivity a ne jídlo. Čisté zuby Po každém jídle si vyčistěte zuby, vyhnete se po jídle chuti na sladké, tzv. sladkou tečku. Malý kartáček a cestovní pastu můžete nosit neustále u sebe v kabelce, nezabere moc místa. Závislost V případě, že jste na sladkém již závislá, bude odvykačka o něco obtížnější. Postupujte proto pomalu, krok za krokem. Každý týden nebo měsíc vyřaďte ze svého jídelníčku jednu závislost. Odměny Sladkost není při cukrovém detoxu odměna, podrývá úsilí a navrací do zajetých kolejí. Odměňte se něčím jiným, co vám udělá radost. Krizový plán Napište si několik věcí, které uděláte v případě, že vás přepadne chuť na sladké. Něco, co vás zabaví a odpoutá myšlenky k něčemu jinému.
Zobrazit článek >
 
Zeleninové koktejly pro štíhlou linii
Hledáte zdravé a ještě chutné nápoje? Nějaké zázraky, které vám ještě pomůžou udržet si štíhlou linii? Pak čtěte dál a naučte se mixovat tyto tři výtečné drinky. Červená královna Řepa výborně působí na oběhový systém a pročišťuje krev. Přidejte k ní do páru salátovou okurku a vytvořte si domácí čistič organismu. Namixujte celou okurku a k ní přidejte dvě řepy. Opět rozmixujte. Toto zeleninové smoothie výborně působí na unavený organismus. Posílí funkci celého těla do dalších dnů. Zázvor a mrkev Zázvor je blahodárný téměř na všechno. Jeho funkce se hodí i při hubnutí. Rozmixujte pět mrkví s dvěma centimetry zázvoru. Vytvoříte tak kouzelný lektvar, který vám pomůže shodit nějaká ta kila dolů snáz. Tento nápoj dokáže organismus taky prohřát. Posílí celkovou imunitu těla. Celerová bomba s rajčaty Celer má v povaze uklidňovat. Působí proti nervozitě a strachu, taky proti nespavosti. Podporuje vylučování. Nakrájejte celerovou nať, rajče, zelené jablko, smíchejte suroviny dohromady a následně je rozmixujte. Do připraveného nápoje kápněte pár kapek olivového nebo mandlového oleje, který podpoří trávení. Tak na jakém koktejlu si pochutnáte dnes vy? Vyzkoušejte jeden ze zeleninových zázraků. Vyzkoušejte nové smoothie, které jste ještě nepila, s knihou 36 Smoothies pro duši. Publikaci najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Lyofilizované ostružiny
O lesních plodech jménem borůvky se mluví neustále. Co ale takové ostružiny? Vždyť i ty jsou velice prospěšné ku zdraví. Víte, jakými účinky se tyto drobné nenápadné plody mohou pochlubit? Ostružiny v sobě mají vitaminů a minerálů víc než dost. Jsou bohaté na vitaminy skupiny B, dále C. Obsahují dostatek železa, vápníku, kyselinu listovou, beta karoten nebo draslík. Ostružiny zpomalují množení nádorových buněk. Jsou dobrou obranou hlavně v případě rakoviny prsu, střev a plic. Ostružiny jsou velice bohaté na antioxidanty, které přirozeně vylepšují zdravotní stránku každého člověka, ale taky jsou přímo elixírem mládí. Zpomalují proces stárnutí jak zevně, tak vnitřně. Pokud máte problémy s obranyschopností, snězte denně alespoň pět ostružin a již za několik dní se budete cítit mnohonásobně lépe. Ostružiny jsou totiž jedny z nejlepších posilovačů vaší imunity. Působí proti nachlazení, rýmě, kašli, ale i angíně. Působí taky jako podněcovatelé sexuální touhy, navíc ještě zvyšují prokrvení organismu v případě poruch erekce. Z hlediska pohlavní stránky nejsou zbytečné ani pro ženy, neboť zbavují dámy menstruačních bolestí. Ostružiny poslouží jako první pomoc při hemoroidech a křečových žilách. Jsou dobrým pomocníkem i zevně, urychlují hojení ran a mají schopnost dezinfekce. Tyto účinky by se daly považovat za ty nejzákladnější, při větším studování narazíte však na spoustu dalších. Víte, že zdraví prospěšné je i ostružníkové listí? Odvary ze zelených částí působí proti zánětům a dokonce krvácená trávicího ústrojí. Pomáhají samozřejmě při nachlazení. Jsou vhodné taky jako snižovače tlaku. Nebojte se je použít taky zevně přímo na kůži.  
Zobrazit článek >
 
Kuchařka: BRAMBORY
Brambor obecný, nebo-li lilek brambor či brambor hlíznatý, je víceletá hlíznatá rostlina z čeledi lilkovité, pěstovaná jako jednoletá plodina. Pro jejich výběr se nejčastěji řídíme dle jejich varného typu. Známe: varný typ A = vyšší obsah vody a minimum škrobu. Mají lojovitou strukturu a nerozpadají se. Vhodné do salátů, příloh či na opékání. varný typ B = střední obsah škrobu. Jsou tedy univerzální k použití např. na: pečení, smažení, vaření. Hodí se též do kaší a na těsto. varný typ C = nejvyšší obsah škrobu (nejmoučnatější). Po uvaření se rozpadají. Vhodné na bramborové kaše a těsta. Brambora obsahuje polysacharidy (složité sacharidy, které dodávají mozku sílu pracovat a jsou důležité i při hubnutí), bílkoviny, vlákninu a esenciální aminokyseliny. Ani o vitamíny není v bramboře nouze – najdete v ní vitamíny C, E, B, A, K, stejně tak i minerály jako hořčík, železo, vápník, zinek, měď, fosfor a kyseliny jablečné a citronové.   Kniha: BRAMBORY vám nabídne přes 100 receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Mají milion podob a chutí. Jsou základní potravinou. A připravíte z nich vše od polévky po dezert! Ochutnejte nejlepší bramborové pokrmy z jednoho hrnce, křupavé placky, lahodné kaše, úžasné knedlíky nebo třeba vláčné pečivo. S našimi recepty se vaše vaření stane potěšením. Vařte, pečte, zapékejte a smažte s námi BRAMBORY! 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 9 kapitol: Z jednoho hrnce, Pečené & zapečené brambory, Bramboráky, placky & omelety, Bramborové těsto, Bramborové saláty, Bramborové kaše, Chuťovky, Bramborové pečivo, Na nákupu & v kuchyni. Inspirujte se těmito velmi chutnými recepty, které povznesou vaše všední vaření na nevšední gurmánský zážitek. Tuto skvělou kuchařku zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Tyto potraviny vám pomohou na cestě ke štíhlé linii!
Víte, že denně zkonzumujete větší počet potravin, která tělu urychlují metabolismus nebo pozitivně přispívají ke štěpení tuků? Jaké z nich to jsou? Káva Kofein dodá tělu dočasnou energii a pomůže zvýšit fyzickou i tělesnou aktivitu člověka až o dvanáct procent. Taky mnohokrát zrychluje metabolismus, čímž pomáhá k hubnutí. Věděla jste, že kofein zrychluje i spalování a snižuje chuť na sladké. To je dobrá zpráva, že? Vejce Konzumace vajec je tělu velmi prospěšná. Vejce obecně obsahují velké množství vitaminů a antioxidantů, ale taky pomáhají snižovat hladinu cholesterolu. Chilli Pálivá jídla vám též pomohou při hubnutí. Již z názvu si můžete vydedukovat, že tělo vnitřně zahřívají, zrychlí tím metabolismus a také urychlí štěpení. Dochází ke spalování velkého množství kalorií. Chilli taky snižuje chuť k jídlu. Skořice Zůstaňme ještě u koření. Skořice pomáhá udržovat správnou hladinu cukru v krvi. Dokáže vás zaplnit a podpoří trávení jak snědeného jídla, tak i toho, co v nejbližší době zkonzumujete. Jablko Jablka sice tuky neštěpí, avšak dokonale vás zasytí. Nebudete se cítit hladoví  i několik hodin. Citrusy Citron obsahuje nejvíce vitaminu C, co se týče citrusových plodů. Pijte pravidelně vodu s čerstvým citronem. Banán Dalším skvělým ovocem jsou banány. Pokud je nebudete jíst večer, chybu při konzumaci neuděláte. Banány stimulují vylučování vody z těla. Vyhněte se však nedostatečně zralým plodům. Krůtí prsa Krůtí prsa jsou nejlepším masem pro lidský trávící systém vůbec. Obsahují velké množství bílkovin a zabraňují jo-jo efektu. Tak jaké potraviny přidáte do svého jídelníčku? Další pro hubnutí prospěšnou potravinou je hořká čokoláda, najdete ji zde.        
Zobrazit článek >
 
3 druhy ovoce vhodné při dietě
Jíst zdravě, zapojit do každodenní aktivity pravidelný pohyb, nezvládat stres pomocí sladkých zákusků a čokolád, nepřejídat se. Základní kámen pro vyhnutí se barokním postavám a vysokému cholesterolu, který může mít za následek infarkt, nemoci srdce apod. Mnoho žen se již těmito pravidly řídí. Ukažme si ale malé ovocné pomocníky, kteří nám udržení si štíhlé postavy trochu usnadní. Ovocné plody, které třeba i běžně jíte, a které vám pomáhají spalovat tuky. GREP Ovoce, které není příliš oblíbené pro svou nahořklou chuť. Pokud vám grep chutná nebo jej použijete do smoothie či šťáv, získáte tak pro své tělo vysoký obsah vitamínu C, K a B1, ale především obrovskou dávku flavonoidů, které regenerují a zpevňují cévy. Ale, a to je důležité, grep dokáže potlačit nadměrnou chuť na sladké a díky látkám, které obsahuje, podporuje metabolismus. očišťuje organismus od toxinů zvyšuje obranyschopnost organismu zabraňuje množení bakterií a virů snižuje hladinu cholesterolu snižuje riziko ledvinových kamenů při pravidelném užívání je vhodnou prevencí proti rakovině plic, žaludku i prostaty BORŮVKY Malý a velmi chutný zázrak, který ještě navíc roste v našich končinách. Borůvky obsahují ovocné cukry, které zaženou chuť na sladké, ale zároveň jsou velmi málo kalorické. 100 gramů borůvek tělu dodá pouhých 60 kalorií. Obsahují velké množství vitamínu C, betakaroten, vitamín B2, B5, B6, provitamín A, železo, mangan, hořčík, vápník, měď, chrom, zinek. umí spalovat břišní tuk snižují hladinu cholesterolu výrazně zlepšují zrak - snižují šeroslepost, zlepšují noční vidění, zostřují zrak a pomáhají při slábnoucím zraku zvyšují pevnost a pružnost cév zpomalují stárnutí buněk prokrvují dolní končetiny jsou vhodnou prevencí proti infarktu, mozkové mrtvici a dokonce i proti rakovině AVOKÁDO Nadupané ovoce bez chuti. Ačkoliv avokádo nepatří mezi šťavnaté ovoce plné sladké až nakyslé chuti, tak jako tomu je u jiného druhu ovoce, co se živin týká, staví se avokádo na první místo. Obsahuje mimořádné množství proteinů a všechny esenciální aminokyseliny.  Dále je bohaté na silné antioxidanty a bílkoviny, na vitamín C a vitamíny skupiny B. Z minerálních látek pak obsahuje především měď a draslík. Avokádo je často mylně odsuzováno při hubnutí, spolu s olivami, je totiž nejbohatší na tuky. Co je ale důležité, je bohaté na zdraví prospěšné tuky. Jedná o tuky na bázi nenasycených mastných kyselin, které tělo naopak potřebuje a přispívá především ke snížení hladiny cukru v krvi. výrazně snižuje cholesterol pomáhá při hubnutí obsahuje velké množství kyseliny listové, která je prospěšná především pro těhotné ženy, pro správný vývoj plodu zajišťuje správnou funkci srdce, posiluje imunitu, podporuje organismus posiluje paměť, udržuje psychickou pohodu a povzbuzuje mozkovou činnost Hledáte další pomocníky pro hubnutí, možná je najdete právě zde.
Zobrazit článek >
 
V hlavní roli zelenina - celer a pekingské zelí
Sklízíte vaše výpěstky a už máte zaplněné veškeré bedýnky a košíky? Nevíte si rady co se sklizenou zeleninou? Zkuste naše tipy na zpracování celeru a pekingského zelí. 1. RECEPT: Pyré z celeru Pyré je velmi chutné jako příloha k masu. 1 celer sůl směs koření (Podravka aj.) celerovou nať 1 lžička oleje 1 lžíce másla zhruba 1,5 dl vlažného mléka Postup: Očistíme celer a oloupeme. Poté jej nakrájíme na centimetrové kousky, které dáme vařit s částí celerové natě, lžičkou oleje, solí a směsí koření. Až celer změkne, pak jej scedíme a rozmačkáme společně s mlékem, máslem a zbytkem posekané celerové natě. Lze vyšlehat mixérem. 2. RECEPT: Salát z pekingského zelí 1 hlávka zelí 1 cibule 1 šálek zakysané smetany sůl cukr petrželovou nať Postup: Zelí očistíme a odstraníme hrubší stvoly. Zelí nakrájíme na nudličky. Cibulku nakrájíme na drobné kostičky. V míse smícháme zelí s cibulkou a přidáme smetanu. Mísy vybírejte zde. Dochutíme solí a cukrem. Vše smícháme a dozdobíme (nebo přimícháme) nadrobno nakrájenou petrželku. Vyzkoušejte další skvělé recepty na zpracování vaší zeleniny. Kniha V HLAVNÍ ROLI ZELENINA vám představí všechny způsoby využití více než 50 druhů zeleniny – od artyčoku až po vodnici. Nezáleží na tom, zda nakupujete zeleninu v supermarketu nebo na trzích od místních prodejců, jistě si pokaždé vybíráte z pestré palety různých druhů. Pokud ale nevíte jistě, jak nejlépe zpracovat kapustu či artyčoky, chcete si založit bio zeleninovou zahrádku, přejete si upevnit zdraví všech členů rodiny a omezit používání produktů s vysokým obsahem chemických látek nebo jednoduše toužíte zužitkovat zeleninu do posledního zbytku, pak potřebujete naši novou jedinečnou publikaci V HLAVNÍ ROLI ZELENINA. Zjistíte, jak zeleninu v kuchyni zpracovat tak, aby chutnala celé rodině.
Zobrazit článek >
 
ES BIO Chlorella + Spirulina
PRODUKT: ES BIO Chlorella + Spirulina 1500 tbl. Chlorella a spirulina se vzájemně doplňují, jejich spojením v poměru 50:50 vzniká jedinečná kombinace obsahující vitamíny, minerální látky, karotenoidy, chlorofyl, bílkoviny či vlákninu v jejich přirozené podobě. Chlorella pomáhá posilovat náš imunitní systém a detoxikovat organismus, spirulina pak přispívá k růstu svalové hmoty a podpoře hubnutí. Koncentrace železa, vitamínu B6 spolu s vysokým obsahem vitamínu B12 přispívá k normální tvorbě červených krvinek či ke snížení míry únavy a vyčerpání. Sladkovodní řasa chlorella se sladkovodní sinicí spirulinou se vzájemně doplňují. Jejich spojením v poměru 50 : 50 vzniká jedinečná kombinace obsahující vitamíny, minerální látky, karotenoidy, chlorofyl, bílkoviny či vlákninu v jejich přirozené podobě. Chlorella pomáhá posilovat náš imunitní systém a detoxikovat organismus, spirulina pak přispívá k růstu svalové hmoty a podpoře hubnutí. Koncentrace železa, vitamínu B6 spolu s vysokým obsahem vitamínu B12 přispívá k normální tvorbě červených krvinek či ke snížení míry únavy a vyčerpání. Pečujte o své zdraví.  Chlorella pro tento produkt prošla procesem dezintegrace buněk, díky kterému naše tělo dokáže využít přírodní bohatství, které nám chlorella nabízí. Buňky spiruliny dokáže náš zažívací systém zpracovat i bez dezintegrace buněk.  Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDRAVÍ
Zobrazit článek >
 
Buďte fit i ve vyšším věku
Vyšší věk v dnešní době neznamená být takzvaně "za zenitem". Stále více seniorů se snaží být stále aktivní a zajímají se i nové poznatky, technologie a snaží se svůj volný čas co nejvíce naplnit něčím prospěšným nejen pro sebe samé. I v tomto období si lze udržet pevné zdraví a dobrou kondici. Někteří senioři navštěvují fitness centra, hodiny jógy nebo se zaměřují na jiný sport. Chtějí si co nejdéle udržet soběstačnost, a důchodový věk si co nejlépe užít. Chcete si také udržet svoji nezávislost a kondičku? Věnujte každý den pravidelnému cvičení. Než-li se pustíte do této aktivity, navštivte lékaře a nechte se řádně vyšetřit, aby se vám po nějaké době nestal úraz, který by vás mohl od cvičení eliminovat na dlouhou dobu. V případě návštěvy fitness centra konzultujte cvičení s trenérem. Ten vám nejlépe vysvětlí, jak na daných cvičebních strojích posilovat a jaké cviky jsou pro vás nejvhodnější. Nebojte se mu říci o svých nemocech a neduzích, které vás trápí. Dle toho vám pak stanoví nejvhodnější cvičební plán na míru. Pokud nemáte v blízkosti bydliště fitness centrum nebo zkrátka nechcete do fitka chodit, můžete cvičit v pohodlí domova. S DVD programem FIT SENIOR se naučíte praktikovat jednoduché cviky, které snadno zvládnete a zároveň nebudete namáhat vaše klouby. Za několik dní pravidelného cvičení pocítíte zlepšení fyzické kondice a prožnosti vašeho těla.
Zobrazit článek >
 
Posilovací odporové gumy: Jak vybrat tu správnou? I
Posilovací gumy se staly velice oblíbené zejména v posledních letech. Na trhu najdete nejen produkty mnohých značek, ale taky značný počet druhů jednotlivých gum. Pojďme si udělat v gumách pořádek a zjistit, a co která pomůcka slouží a v čem vám pomůže. Posilovací guma se vám může hodit hned v několika případech. Pokud si potřebujete ztížit cvičení, pracujte s gumou. Cvičení s touto pomůckou je vhodné pro každého, komu již nestačí vlastní váha těla nebo jsou primárně zaměřeni na posílení konkrétního okruhu svalstva. Gumy však mohou mít i opačný účinek. Pokud začínáte s tréninkem, můžete mít silový problém při zdolávání některých cviků. Guma vám jednotlivé kroky nemusí jen ztěžovat, ale dokáže je taky zlehčit. Nemůžete unést sama sebe? Vezměte si na pomoc gumu, která vám v lecčem dodá energii. Posilovací gumy můžete znát někdy taky pod přívlastkem odporové. Jedná se o obyčejný velmi elastický pás, který se dokáže opravdu dosti natáhnout, respektive záleží na vašem výběru. Při nákupu nové gumy se musíte zohlednit tři důležité faktory. Jedním z nich je samozřejmě druh tréninku, na který gumu potřebujete a jeho cíl. V druhé fázi se zaměřte na zhodnocení vaší kondice, což vlastně souvisí s krokem třetím, ve kterém je nutné zaměřit se na vaši hmotnost a celkovou sílu jednotlivých partií. Jakmile si projdete všemi třemi hledisky, můžete se přesunout k výběru gum. Odporové gumy dělíme podle hranic odporu. Pokračování najdete v následujícím článku.  
Zobrazit článek >
 
BIO kokosová mouka Allnatura
Nehodlám na tomto místě chválit nebo hanit alternativní, někdy nepříliš racionální stravovací trendy. V každém případě se považuji za člověka otevřeného zkoušení ne příliš běžně užívaných surovin a chutí. Zastávám názor, že naše strava má být především pestrá a co nejméně upravovaná a chemicky vylepšovaná. Proto je mou parketou jednoduché a rychlé vaření a pečení. Pro patří k mým oblíbeným surovinám při přípravě moučníků ovesné vločky, sušené ovoce a ořechy všeho druhu. Právě kokosový ořech má specifickou aromatickou a lehce nasládlou chuť a vůni. Proto se sama hmota ořechu a pochutin z něj připravených bohatě uplatňuje v orientálních kuchyních i evropských moučnících. Pro relativně dobrou stravitelnost si ji oblíbili vyznavači veganské, vegetariánské, raw či paleo stravy i rekonvalescenti a pacienti, jejichž zdraví vyžaduje bezlepkovou dietu. Je bohatá na kokosový olej, bílkoviny a vlákninu. Například kokosovou mouku si lze celkem snadno vyrobit v domácích podmínkách. Má to smysl, pokud rádi a často připravujete zdravé i méně zdravé pochoutky. Výhodu je, že si ji sami můžete namlít na individuální hrubost. Je ale třeba mít na paměti, že surovinou je ořech, který vyžaduje uskladnění v chladu a temnu, aby předčasně nežlukl. Proto je pro menší anebo občasnou potřebu lepší zakoupit ji hotovou, například tu od velmi oblíbené Allnatury. V praktickém, 200 gramovém uzavíratelném balení ji můžete dobře skladovat. Je jemně namleta z dužiny právě sklizených kokosových ořechů v BIO kvalitě. BIO kokosovou mouku Allnatura zakoupíte v sekci Zdraví.
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6