EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Sunfood: Umeocet I

Publikováno dne 24.05.2019 od Kamila Spoustová

V našem e-shopu si můžete zakoupit Umeocet. Víte, co je vlastně tato potravina zač?

Původ užívání Umeoctu lze hledat v Číně, Japonsku a asijských zemích. I zde vznikly první receptury na jeho výrobu, které se používají dodnes.

Jiným termínem ume-su, neboli dochucovadlo v tekutém stavu, vzniká při fermentaci japonských švestiček umeboši. Jedná se o vedlejší fermentační produkt. Švestky se ihned po sběru solí, nechají se sušit na slunci. Následuje proces kvašení. Ten probíhá ve slaném nálevu, který zajišťuje dobré konzervační účinky. Jeho součástí jsou zelené listy shizo, o kterých ještě v našem článku bude zmínka. Nálev se nevyhazuje, dojde k drobné úpravě, díky které vzniká Umeocet v celé své kráse. Jeho barva je výrazně červená.

I když název obsahuje slovo ocet, nenechte se zmást, kyselinu octovou tento produkt nevlastní. Ve svém složení má pouze kyselinu citronovou.

Umeocet je charakteristický pro svou slano-kyselou chuť, kterou v pokrmech po ochutnání ihned poznáte. Vyznačuje se mírně ovocnou vůní.

Ocet obsahuje velké množství mořské soli, jeho podíl v tekutině sahá až na neskutečných 30%. Součástí octa je extrakt z listů perilly a japonských švestek. Obsahuje velké množství vitaminů a minerálů. Dále obsahuje potřebné enzymy, které spolu s ostatními prvky přispívají k harmonizaci organismu.

Umeocet se nepřidává do jídla pouze za účelem zpestření chuti. Pyšní se totiž zajímavými účinky na lidské zdraví. Léčí žaludeční potíže. Celkově zlepšuje zažívání. Působí proti pálení žáhy.