EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Buďte stylová: Klobouk sluší každé ženě! II
Víte, že existuje dokonce mezinárodní den klobouků? Je stanoven na patnáctého ledna. Příští svátek už oslavíte se svým novým doplňkem. Prohlédněte si nabídku v našem e-shopu a pořiďte si taky stylovou pokrývku hlavy, která dodá vašemu outfitu šmrnc. Klobouk vybírejte podle příležitostí. Rozhodně neplatí to, že by se klobouk mohl nosit pouze k formálnímu oblečení. Právě naopak. Nasaďte džíny, tenisky, look doplňte širším kloboukem a stanete se hvězdou odívání. S kloboukem lze sladit taky bomber, parku a další volnočasové oblečení. Dejte si jen pozor na to, aby vybraný klobouk ladil se zmíněným oblečením stylem a barvou. Doplnění stylu kloboukem můžete založit i na kontrastech. Nebojte se k černému outfitu nasadit bílý nebo bordó klobouk. Pokrývka hlavy dokáže skvěle osvěžit každý model, můžete ji sladit třeba se šátkem na kabelce. Pokud hledáte univerzál, sáhněte po černém klobouku, který sluší každému typu obličeje a ke všemu se také hodí. Jak už titulek tohoto článku napovídá, klobouk skutečně sluší každé ženě. Je jasné, že k vašemu tvaru obličeje či střihu vlasů nepůjde úplně každý kloboukový model, ale jistě si budete mít z čeho vybírat. Chcete malou nápovědu? Pak si pamatujte, že k hranaté tváři sedne klobouk se širokou krempou a všechny modely nízkého tvaru. Vysoké klobouky zase nejlépe sednou kulatému obličeji, který se bude přátelit taky s pánským stylem klobouků. Posuďte sama, jaké klobouky vám nejlépe sluší, stačí si nějaké vyzkoušet. 
Zobrazit článek >
 
Začněte s výrobou velikonoční výzdoby
Za několik dní přijdou velikonoční svátky, tak na ně buďte připraveni. Již nyní můžete začít s výrobou jarní a velikonoční výzdoby, ať vaše domácnost získá nádech jara, i když venku je ještě sníh. Výzdobu můžete koupit v obchodě nebo si ji můžete sami vybit a budete z ní mít větší radost a ještě se s ní můžete chlubit. Velikonoční výsev Již nyní vysejte obilí do barevného květníku, ať vám co nejdříve vyroste zelená tráva, kterou ozdobte zajíčkem, kuřátky nebo vyfouklými obarvenými kraslicemi. Fantazii se meze nekladou, tak si vyrobte co nejkrásnější dekoraci, která bude pestrobarevná nebo bude barevně ladit s barvami ve vašem obýváku. Dekoraci potom můžete umístit na parapet okna nebo na konferenční stolek, ať jí máte pořád na očích vy i vaše návštěva. Velikonoční dekorace ve váze V květinářství si můžete koupit narcisky, petrklíče nebo hyacinty a pak je přemístit do větších baňatých váz, kterým vysypete dno výživnou hlínou a pak do ní zasadíte květinu. Okolí můžete ukotvit mechem a horní část vázy ozdobit třeba beruškou nebo motýlkem. Výroba dekorace není složitá a přitom je nádherná. Ozdobte i vchodové dveře Stejně tak jako před adventem zdobíte vchodové dveře adventním věncem, tak je ideální i na jaře ozdobit dveře jarní nebo přímo velikonoční výzdobou v podobě věnce. Věnec by měl být barevný a nesmí chybět květiny, motýlci a třeba i mláďátka zvířátek. Knihy s velikonočními nápady najdete v eshopu https://knihy.eiffeloptic.cz/?s=velikonoce
Zobrazit článek >
 
Vyznáte se v druzích kalhotek? I
Že vám zase vaše vybrané spodní prádlo nesedí? Že není ve tvaru, v jakém jste předpokládala? Naučte se kalhotkové názvosloví a už se ve výběru nikdy nesplete. Jaké spodní prádlo vlastně chcete? Vyberte si pomocí našeho seznamu, který jsme sestavili na míru přímo vašemu problému. Klasické kalhotky Základní typ se nazývá běžně kalhotky, někdy se přidává termín klasické. Jde o spodní prádlo, které denně oblékne nejvíce žen, i když je nutné připustit, že tanga je v poslední době dohánějí. Kalhotky jsou pohodlné, hodí se na běžné nošení. Seženete je ve všech materiálech. Parádu tak moc neudělají, vyrábí spíše se vzory než krajkované. Brazilky Krásné slušivé brazilské kalhoty má v oblibě mnoho žen. Od tang se liší tím, že jsou pohodlné a nezařezávají se. Sahají tak do půlky hýždí, pak se prudce zužují ke středu. Mužům se na ženách moc líbí. Bikiny S termínem bikiny vás jistě napadnou zejména plavky. I spodní prádlo ve tvaru bikin však seženete. Jedná se o pohodlné kalhotky, které jsou na rozdíl od klasických kalhotek více vykrojenější jak zepředu, tak vzadu. Bikiny v podobě plavek obvykle mívají provázky na zavazování, kalhotky jsou o ně ochuzeny, nositelkám by při navlékání horních vrstev mohly vadit. V kalhotky V-string nebo zkrátka kalhotky do V se skládají ze dvou trojúhelníčků, předního a zadního, které jsou spojeny tenkým proužkem po obvodu. Tyto kalhotky jsou sušivé, avšak na pohodlnosti jim jejich provedení nepřidává. 
Zobrazit článek >
 
Ochraňte své ruce před mrazem
Pomalu ale jistě k nám přichází chladné dny. Voda se časem změní v led a my tu zase budeme mít tuhý mráz. Jak ochránit své ruce před zimou? Přečtěte si náš článek a vybavte se již dopředu. Po večerním koupání byste si měla zvyknout na pravidelné natírání rukou krémem. Hydratace je pro ně velmi důležitá a nejen v zimě. vyzkoušejte například hloubkově regenerační, mírně mastný krém, který vaši pokožku do hloubky vyživí. Příjemné uvolnění svým rukám můžete dopřát i díky klidné masáži. Naučte se masírovat ruce sama a nebo poproste partnera, aby masáž rukou provedl. Nejde o nic těžkého, nemusí se ani moc snažit. Nezapomínejte při masáži vmasírovat krém do rukou. Vašim rukám velmi prospěje i peeling. Ten totiž neslouží pouze na obličej. Vyzkoušejte peeling obohacený o výtažky z mořských řas, který z vašich rukou udělá světový div. Peelingem z rukou snadno odstraníte odumřelé šupinky kůže. Vyzkoušejte taky masku na ruce jménem parafínový zábal. Parafín se získává z ropy a vřele pomáhá při kosmetických a léčených procedurách. Parafín navíc dokáže zvýšit celkový krevní oběh v těle a taky otevírá póry. Parafín se používá jako kosmetická kúra, ideálně ve forma parafínového zábalu. Ten slouží taky i jiným partiím. Vyzkoušejte jeho moc. Po zkoušce už se k němu budete chtít vracet stále. Pamatujte si, že nejlepší je ruce chránit rukavicemi. Pořiďte si nějaký stylový kousek, který doplní váš outfit. I s rukavicemi to jde stylově! Produkty určené k péči o vaše ruce najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Česká tajemství aneb co nevíte o naší zemi I
Máme tu výroční, pojďme si připomenout nemalé významné události a činy, které pozdvihují náš národ na vyšší úroveň. Český vědec Antonín Holý významně přispěl zahraničním lékařům v bádání, které se týkalo léčby AIDS. Náš chemik Holý tehdy působil v Ústavu organické chemie a biochemie akademie věd České republiky. Tým pod jeho křídly vynalezl hned několik léčebných přípravků. Jistě víte, že lidská krev se dělí do čtyř základních skupin. Toto rozdělení odhalil český neurolog Jan Janský. Poprvé jmenoval typy A, B, AB a 0. Zjistil, že skupiny se navzájem nesnáší. Nezávisle na něm tento objev ukázal taky Karl Landsteiner z Vídně. Prvním rozhlasem, který pravidelně vysílal, bylo britské BBC. Češi sklízí úspěch hned po něm, neboť Československý rozhlas byl druhou vysílající stanicí v celé Evropě. I když náš pivní průmysl není rozvinut na takovou úroveň jako dřív, stále Češi patří k největším konzumentům piva na světě. V počtu vypitých piv na osobu se téměř rovnáme Německu. Mezi další pijáky patří Irsko, Rakousko nebo Slovensko. V přepočtu Čech vypije sedm piv za týden, za rok pak na jednu hlavu připadá asi 160 litrů piva, toto číslo zahrnuje i děti, respektive všechny obyvatele republiky. Pokud bychom je z výpočtů vyřadili, bylo by číslo ještě mnohem vyšší. Dle průzkumů si na pivu nejvíce pochutnává věková skupina od třiceti do čtyřiceti pěti let. Jedna zajímavost od našich sousedů, která vás jistě potěší. Napadlo by vás, že česká republika zvítězí v obřím polském průzkumu nejoblíbenějších národů světa?
Zobrazit článek >
 
Značka EOS: Krém na ruce Berry Blossom
Značka Evolution of Smooth funguje od roku 2006. Byla založena v New Yorku s cílem poskytnout všem uživatelům komfortní kosmetické přípravky, které vykouzlí každé ženě úsměv na rtech. Design se drží toho, že v jednoduchosti je krása. Produkty EOS seženete v kterékoliv barvě, jaká vás napadne. I z mnohých příchutí si můžete vybírat. Jsou vyráběny s cílem zalíbit se každému.  Produkty této značky si získaly úspěch téměř ihned. Naprostou parádou ve světě se staly balzámy vajíčkového tvaru. K dostání jsou na českém trhu taky krémy ve tvaru oblázků.  Hlavní výhodou produktů EOS je to, že jsou hypoalergenní. Primární složkou je bambucké máslo, antioxidanty, jojobový olej a vitaminy, zejména ,,Éčko‘‘. Výroba veškerých kosmetických pomůcek a pečujících produktů je přísně střežena dermatology.  Značka dbá na recyklaci a šetření životního prostředí. Vyzkoušela jste už poklad jménem EOS? U nás seženete mnohé z oblíbených produktů. Dnes pro vás máme nabídku růžového krému na ruce Berry Blossom, 100% přírodního a z 95% organického s osvěžující vůní květů bobulí. Zanechá vaše ruce sametově hebké po několik hodin. Je plný hydratačního bambuckého másla, ovesného extraktu s velkorysou porcí antioxidantů a vitamínů C a E. Každý krém na ruce je navržen tak, aby se pohodlně vešel do kabelky, kapsy nebo vypadal dobře jen položený na stole.
Zobrazit článek >
 
Cvičení pro budoucí školáky
Nastoupilo vaše dítko do předškolního vzdělávání a za rok bude nastupovat do první třídy základní školy? Rádi byste jej připravili nenásilnou formou na povinnosti prvňáčka? Pořiďte mu pracovní sešit CVIČENÍ PRO BUDOUCÍ ŠKOLÁKY. V této cvičebnici si budoucí školáci procvičí zábavnou formou vše, co je potřebné pro úspěšné zvládnutí prvního školního roku. Pomocí hravých cvičení a úkolů se naučí základům počtů, psaní i logiky. Jak už šířil Jan Ámos Komenský, škola by měla být především hrou. Sami dobře víte, že jste se něčemu lépe naučili, když vás daná látka bavila a mohli jste se s ní seznámit pomocí nějakého pokusu nebo hry. Naučit se poznávat písmenka zvládne s přehledem již tříleté dítko. Opravdu k tomu stačí pohodové prostředí, zajímavý učební podklad a navození hry. Tato cvičebnice bude skvělou pomůckou i pro malé neposedy, kteří dlouho nevydrží u jedné činnosti. Při vyučovaní a samotném učení budou potřebovat soustředění, aby lépe pochopili co se mají učit. Díky hravým úkolům si procvičí jemnou motoriku. Je důležitá pro správné držení tužky nebo pera v ruce. Také pro správné vedení tahu písma. Mnoho dětí se špatně naučít držet pero a po krátké době mívají unavené nejen prsty, ale také celou ruku. Bavte se společně při učení s vašimi dětmi za pomoci cvičebnice CVIČENÍ PRO BUDOUCÍ ŠKOLÁKY.
Zobrazit článek >
 
Makadamové máslo
Přečtěte si dnes něco o máslové pochoutce z makadamových ořechů. Budou se vám sbíhat sliny!  Z makadamových ořechů si můžete klidně i po domácku vyrobit mléko, taky olej nebo právě máslo. Každý příprava má svá specifika, pojďme si ji trochu přiblížit. Makadamové plody jsou tak jako jiné ořechy poměrně tvrdé, a tak je třeba je před přípravou pořádně namočit. Po nabobtnání je můžete samozřejmě taky konzumovat je tak, chutnají lépe.  Makadamové mléko získáte vylisováním ořechů. Představte si však množství ořechů, které musíte na tak málo tekutiny použít. Nebude lepší si mléko raději koupit? Ořechy využijte raději samostatně, třeba na pečení. Makadamová tekutina chutná smetanově, aromatické moc není.  Máslo z makadamových ořechů, které vám taky v našem e-shopu nabízíme, se vyrábí v několika fázích, které nadále mohou pokračovat na výrobu ořechového oleje.  Makadamové máslo je výborným zdrojem antioxidantů, díky čemuž můžeme ořechy řadit mezi elixíry mládí. Antioxidanty přispívají k vyhlazení vrásek a celkově podporují vitalitu jedince. Skvělé, že?  Makadamové ořechy přispívají ke zdraví kostí. Dodávají jim sílu a vitalitu. Makadamové máslo se vyplatí konzumovat ve vyšším věku, neboť podporuje funkci celého pohybového aparátu.  Máslo se vyplatí domů pořídit ve chvíli, kdy shazujete kila dolů. Jedná se totiž o zdravou podobu másla, která obsahuje zdravé tuky a ještě vás skvěle zasytí. 
Zobrazit článek >
 
Barbadoská třešeň aneb acerola
Přírodní lék, který stojí za to vyzkoušet? Co třeba acerola? Malpígie neboli aceroly, tak se nazývají husté keře, na kterých vyrůstají zázračné plody. Rostlina byla pojmenována podle italského přírodovědce a lékaře sedmnáctého století Marcela Malphigiho, který významně přispěl tehdejší vědě. Provozoval bohaté botanické výzkumy, zajímal se taky o patologii. Na svůj účet si připsal několik významných činů, jako například objevení glomeruly v ledvinách nebo prozkoumání chuťových pohárků. Keř pochází ze Střední Ameriky a Karibiku, tj. z tropických oblastí. Acerola je taky název pro malou červenou bobulku, která na keři roste. Svým vzhledem velmi připomíná třešeň. A proč vůbec tomuto plodu věnuji celý článek? Protože téměř nikdo nezná jeho blahodárné účinky na lidský organismus. Věděla jste, že acerola obsahuje třicetkrát více vitaminu C než klasický pomeranč? Zajímavé, že? S plodem Camu je ovocem s nejvyšším podílem vitaminu C na zemi. A proč jíst vitamin C? Tento vitamin působí jako antioxidant. Postará se o jasnou pleť, působí proti tvorbě vrásek a dokonce proti rakovině. Významně posiluje imunitu. Podporuje tvorbu kolagenu a urychluje hojení. Díky vitaminu C si taky tělo udržuje mnohem méně cholesterolu. Další výhodou vitaminu C je zrychlení metabolismu až na dvojnásobek. Kromě vitaminu C najdete v acerole vysoký podíl vitaminu A, téměř celé skupiny B, taky vitamin E. Mimo tyto klasické látky taky rutin a mnoho minerálů. Přírodní léky či přípravky se většinou vyrábějí extrakcí plodů. Dojde k vytvoření prášku, který je pak následně upravován. A jak podporujete své zdraví vy? Podpořte ho 100% přírodním produktem Acerola Naturalis 100 g, najdete ho zde.   
Zobrazit článek >
 
Před heřmánkem smekni, před bezem klekni!
Roste-li vám na zahrádce nebo poblíž domu černý bez, máte po ruce celou přírodní lékárnu. Bez černý (Sambucus nigra L.) - je hojně rostoucí keř s intenzivně vonícími květy. Kvete od května do června a jeho plody dozrávají během měsíců srpna a září. Kromě označení černý bez se můžete setkat i s názvy: bezinky, kozičky, smradinky nebo psí bez. Je to velice ceněná léčivka. Ve farmacii se používají především bíložluté květy, ze kterých se připravují čaje a nálevy. Z bezinkových plodů se vyrábí chutný likér a z květů lze připravit vynikající osvěžující perlivý nápoj. Květy obsahují glykosidy, organické kyseliny, slizy, tříslovinu, silice aj. Působí potopudně, mírně protizánětlivě a mají močopudný účinek. Plody obsahují antokyanová barviva, organické kyseliny, kyanogenní glykosidy, vitamíny B, C, A, pektin aj. Šťáva z čerstvých plodů působí projímavě. Sušené květy se přidávají do čajových směsí, které působí proti horečkám při nachlazení. Taktéž podporují pocení a snížení teploty. Příznivé účinky mají i proti kašli a zahlenění. Přečtěte si více o tomto bylinném záraku v knize "Černý bez". Kniha vás provede historií a botanikou, dozvíte se zde o síle, která se ukrývá v černém bezu, co vše lze z této byliny využít k léčitelství, jak využít černý bez v Kneippově terapii a mnoho zajímavých a užitečných receptů.  
Zobrazit článek >
 
Znáte superpotravinu jménem LUCUMA? II
Lucuma obsahuje velké množství cukru, který se však vyznačuje nízkým glykemickým indexem, takže uživatel nemusí mít starost z přísunu obřího množství kalorií. Lucuma je vhodná i jako sladidlo pro diabetiky. Vzhledem ke stoprocentní rostlinné výrobě se hodí pro vegetariány.  Má vliv taky na imunitní systém.  Věděla jste, že za chuť na sladké může taky klasický cukr? Lucuma tento následek nenese, naopak navozuje pocit sytosti až na několik hodin.  Produkt podporuje zažívání. Zpříjemňuje proces trávení a startuje metabolismus. Pokud bojujete s nadbytečnými kily, je Lucuma pro vás tím pravým prostředkem. Pokud chcete zhubnout, musíte se rozhodnout i pro aktivitu, nejen omezení konzumace tučných a sladkých jídel.   Lucuma působí jako elixír mládí. Dodává pružnost pokožce a vyhlazuje pleť. Bojuje proti stárnutí buněk.  Podporuje mozkovou činnost a paměť.  Lucuma léčí únavu a podporuje klidný spánek bez probouzení.  Lucuma má významné detoxikační účinky. Zafunguje v boji s každým zánětem. Podporuje hojení ran.  Prášek Lucuma můžete využít při přípravě pokrmů. Nevadí mu tepelná úprava, a tak se nebojte upéct jej raději víc než méně. Vzhledem ke své chuti se Lucuma hodí pro sladká jídla, od palačinek po jogurt. Z Lucumy si můžete připravit taky výborné smoothie.  Uvařte si taky speciální kaši. Jídlo z Lucumy vám dodá energii na celý den. Hodí se nejen na snídani. Navodí skvělý pocit sytosti.   
Zobrazit článek >
 
BIO Arganový olej
  Arganový olej je jedním z nejvzácnějších olejů na světě vzhledem k velmi omezené oblasti rozšíření argánie. Tento strom roste v polopouštích, kde je díky hlubokému kořenovému systému chráněn před vlivem eroze a slouží jako přirozená bariéra proti dezertifikaci. Různé odrůdy argánie kdysi rostly po celé severní Africe, nyní jsou ohrožené a pod ochranou UNESCO. Organizace prohlásila oblast na jihozápadě Maroka mezi Atlantským oceánem a pohořími Atlas a Antiatlas o rozloze 25 687,8 km² za biosférickou rezervaci. Jak již bylo řečeno, arganový olej se vyrábí z plodů stromu Argania Spinosa, který roste pouze v jihozápadní části Maroka. Plody Arganie jsou stále ještě tradičním postupem vytloukány na kamenných mlýncích berberskými ženami. Tento proces je velmi časově náročný. Na jeden litr arganového oleje je potřeba až 30 kg plodů arganie, což odpovídá zhruba 4-5 stromům. Výroba jednoho litru arganového oleje zabere až 20 hodin. Pro srovnání výroba jednoho litru olivového oleje spotřebuje jen 5 kg oliv.   Arganové plody se sbírají třemi různými metodami. První metoda spočívá v tom, že zemědělci vyčkají až plody uzrají a samy spadnou ze stromu. Jiní zemědělci shazují plody Arganie na zem pomocí dlouhých tyčí. Třetí metodou je sběr plodů pomocí koz, které se plody Arganie živí a vybírají se poté z jejich trusu. Tato metoda je nezvyklá, nicméně není pro plody škodlivá. Často si tak na stromech Arganie můžete všimnout koz, které po nich poskakují. Produkt: BIO Arganový olej Výrobce: Natural Medicaments Objem: 250 ml Arganový olej potravinářský se vyrábí z šetrně pražených jadérek plodů stromu Argania spinosa.   Tento olej zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Revoluce Invisibobble
Trápí vás gumičky, které trhají vlasy? Pak musíte vyzkoušet inovaci pod vedením značky Invisibobble! Co jsou tyto gumičky zač?  Každá gumička je vyrobena ze speciálního plastového materiálu, který má točitý tvar. Díky němu gumička Invisibobble nezanechává na vlasech stopu po sepnutí ani po celém dni nošení. Navíc je lehká a přizpůsobivá. Neničí vlasy ani je netrhá.  Díky pravidelnému rotování gumička dokáže zachytit každý kousek vlasu a upnout ho na své místo. Invisibobble se hodí pro každý typ hřívy. Uchytí nezkrotitelné vlny, ale i drobnější pramínky. Výhodou je, že to dokáže pod minimálním tlakem, takže vlasy pod gumičkou netrpí.  Gumičku můžete nosit celý den, hodí se pro každou příležitost. Lze ji využít nejen pro sepnutí klasického culíku, ale taky pro vyčesání drdolu a jeho upevnění.  Pokud gumičku z vlasů sundáte, nemusíte ji schovávat do kabelky, můžete ji nosit na ruce jako designový doplněk. Vyberte si takovou sérii gumiček, která se bude hodit k vašim outfitům.  Oproti běžným gumičkám se Invisibobble jen tak nepřetrhne ani nezlomí, navíc se nevytáhne a neztratí svou pružnost.  Značka Invisibobble pochází z Německa. Na trhu se stala známou právě díky svému vynálezu perfektně držících a šetrných gumiček do vlasů, které byly výše popsány.  Dejte si pozor na to, že ne každá gumička vzhlížející jako nekončící spirála má vlastnosti Invisibobble. Při výběru dejte přednost kvalitě v podání originálního výrobce.  Co takhle gumičky ve veselé růžové barvě? Využijte naši aktuální výprodejovou akci. 3 ks Invisibobble vás vyjdou pouze na 70 korun.   
Zobrazit článek >
 
Čistíte správně a dostatečně svoji pleť?
Přemýšlely jste někdy na tím, zda se své pleti dostatečně věnujete? Pleť dotváří vaši osobnost, važte si jí a dávejte jí dokonalou péči.   Po celý den (ale i noc) se na vaší pleti usazuje spousta nechtěných mikročástic bakterií a prachu. Měla byste ji pravidelně zbavovat odumřelých buněk a zbytků make-upu nebo nejrůznějších krémů. Čištění pleti by se mělo provádět maximálně dvakrát za den. Večer potřebujete pleť očistit od veškerých nánosů. Přes noc pleť vykonává největší aktivitu. Obnovuje nové buňky a hlavně vylučuje nečistoty, které se dostaly až do kůže. Možná je pro vás novinkou, že velké množství bakterií nasbíráte přímo na vašem polštáři. Neměla byste tedy zapomínat na ranní čištění, které provedete samozřejmě před jakýmkoliv líčením. Pokud si myslíte, že stav pleti vylepšíte častějším čištěním, jste na omylu. Pokožku budete zbavovat potřebného mazu a ta provede obranou reakci a do dalších dnů se vyzbrojí tím, že začne produkovat dvakrát více mastnoty něž předtím, což si určitě nepřejete. Nemáte k dispozici mýdlo určené k mytí pleti? Raději omyjte kůži jen vodou. Klasické mýdlo nedělá pleti dobrotu, jelikož složky mýdla nejsou tak šetrné ke kůži. Před celkovým čištěním je důležité, abyste si řádně umyla ruce. Zbavíte je tak bakterií. Na čištění užijte nejlépe vatové tampony. Pokud si nejste jista s jejich počtem, zkrátka stírejte z pleti nečistoty, dokud nebude poslední tampon zcela čistý. K čištění můžete užívat i žínky, které se obvykle nahřívají nebo houbičky či kartáčky. Nikdy pokožku nedrhněte silou, čištění by mělo probíhat velmi jemně. Veškeré potřeby pravidelně umývejte. Bakterie se na nich zachycují stejně tak jako na vaší pleti. A pozor, pokud nejste nalíčená, čistění je také nezbytné. Sice se nepotřebujete zbavit make-upu, ale zmíněný prach s bakteriemi na ni bude stále. S čištěním nezapomínejte na krk včetně dekoltu, který vyžaduje stejnou péči. Při řádném čištění se nežádoucí známky stárnutí budou projevovat déle. Zvláštní typ čištění je takzvaný peeling. Tímto procesem obrousíte pokožku, kterou tak zbavíte mrtvých buněk a necháte dýchat buňky nové. Peeling podporuje i prokrvení kůže. Pozor ale na toto, že není určen k dennímu užívání. Při každodenním nanášení peelingů akorát budete opotřebovávat buňky nové a pokožka se nedokáže zregenerovat. Mastná pleť by měla peeling užívat cca jednou týdně, suché klidně jednou za čtrnáct dní. Starých odumřelých buněk se zbavovaly už ženy, dokonce i muži, ve starém Egyptě. Užívali na očištění pleti nejrůznější přírodní receptury. Můžeme se jimi inspirovat. Podívejme se na regenerační masku a peeling, na jejichž výrobu vám stačí pár klasických domácích surovin. Maska z ovesné mouky na čištění pleti Na tuto masku budete potřebovat pouze ovesnou mouku a vodu. Smíchejte tyto dvě přísady dohromady. Poměr vody a mouky by měl být takový, aby maska zcela netekla. Naneste ji na obličej a nechte působit, dokud nepopraská. Nejenže dokonale hydratuje a očistí vaši pleť, ale stáhne i póry. Pokud máte problém s černými tečkami, přidejte do masky nenašlehaný vaječný bílek. Ten vytáhne tečky ven. Tuto masku můžete používat třeba i jednou za dva dny. Peelingová kůra z krystalek cukru Pokud dáte raději přednost peelingové kůře, tak smíchejte olivový olej s hnědým cukrem. Jestliže trpíte mastnou pletí, tak olej nahraďte bílým jogurtem. Přisypat můžete ještě krupici. Peelingový efekt bude stejný. Obě kůry užívejte jednou týdně. Hned po prvním užití si můžete všimnout, jak se vaše pleť rozzáří. Přípravky na čištění pleti najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Probuďte svoji krásu II.
Udržet si mladistvý vzhled nemusí být jen zasluhou plastických operací. Taktéž vnitřní vyrovnanost, sebeláska a pravidelná péče dokáží velké divy, aniž byste musela jít takzavně "pod kudlu". Na sebelásce, pokud ji nemáte vypěstovanou, můžete zapracovat pomocí různých knih nebo odborníků, kteří Vám pomohou mít se ráda. Přijmout svůj život, jaký je nemusíte. Pokud chcete více, začněte na tom pracovat už teď. Jedno s druhým je velkou magií, která dokáže přímo zázraky. jestliže budete se sebou spokojená, bude to z Vás přímo sršet a okolí to příjme, stejně jako Vy sama, za pravdu a bude Vámi okouzleno. Prozatím jste o sebe téměř nepečovala? V každém věku je důležité, abyste na sebe dbala. Pomůže Vám to i po psychické stránce. K posílení imunity můžete čas od času zajít do sauny. Kromě imunity podpoříte i látkovou výměnu. Meditujte! Pokud nestíháte přes den, najděte si čas před spaním. Můžete si pustit vedenou motivaci do sluchátek, která Vám pomůže k uvolnění těla a eliminaci stresu. K odstranění jemných šupinek na obličeji používete kvalitní pleťový peeling. Aplikujte jej před spaním. Po peelingu naneste na svoji pleť výživný krém a nechte jej přes noc působit. Taktéž na tělo použijte speciální ZPEVŇUJÍCÍ TĚLOVÝ PEELING COLLISTAR. Zpevňující tělový peeling s exfoliační solí, třtinovým cukrem, kořením a esenciálními oleji promění vaši pokožku k nepoznání! Vaše pokožka bude po pravidelném používání zpevněná, jemnější, pružnější a hladší.
Zobrazit článek >
 
Jak to vidí zlatokopky
Některé ženy si svého partnera nevybírají ani podle vzhledu, ani podle charakteru, ale podle peněz a hlavně podle peněz, které je ochoten do nich investovat. Opravdové zlatokopky vyrůstaly v rodinách, které jim nemohly dopřát vše, co by si přály. Tak si to v dospělosti snaží vynahradit s bohatým milencem. V klubu loví podle jasných kritérií: značkové oblečení, drahé hodinky. V případě, že se lov zadaří a vezmou se, asi vás překvapí, že jim to společně i klape. Žena je ráda, že je zajištěná a muž je spokojený, že má vedle sebe reprezentativní ženu. V dřívějších dobách, bylo označení zlatokopka bráno jako nadávka. Dnes se tím ženy vůbec netají a přiznávají, že se nechávají vydržovat a tvrdí, že je naprosto přirozené. Podle vědeckých průzkumů mají v podstatě pravdu. Dle jeho výsledků si muži vybírají podle vzhledu a u žen zas vítězí peníze pro zajištění budoucích potomků. Popravdě, co je na tom špatného, nechat se od muže hýčkat, jak fyzicky, tak i finančně. Když se podívám na některé manželství, ženy doma dělají služku, kuchařku, chůvu a od muže neslyší ani slůvko vděku. Zlatokopky na to mají jasný názor. Skoro každá žena touží být materiálně zajištěna, ale většinou mají malé sebevědomí, ale bojí se o něj říct nebo mají pocit, že se to nesluší. Ženy se pro peníze vdávaly odjakživa, a protože se jednalo o společenské tabu, tak se o tom tolik nevědělo. Co třeba známá Padame de Pompadour. Ta se na slavnou dráhu milenky Ludvíka XV. Připravovala odmala. A povedlo se, před královskou postel se dostala až do nejvyšších kruhů.
Zobrazit článek >
 
Akné v dospělosti: Jak s ním zatočit? II
Hlavní chybou při boji s akné je vymačkávání pupínků. Na ty byste neměla sahat do doby, kdy opravdu neuvidíte bílý váček. Mnohdy se však ani nemusí vytvořit. Nemačkejte a hlavně si před jakoukoliv péčí myjte ruce, ať do pokožky nedostanete bakterie navíc.  Užíváte pravidelně léky? Některé látky v léčivech dokáží na pleti udělat pěkný poplach. Poraďte se s vaším lékařem, zda není jiná možnost léčby nebo se poraďte o tom, jak výskyt neplechy na pleti alespoň eliminovat.  Za vznikem akné může stát nerovnovážný stav ženských a mužských hormonů v těle. Obě pohlaví je mají, jen v jiném poměru. V případě převahy takzvaných androgenů, které zastupují mužské hormony, vzniká akné. Stává se tak z toho důvodu, že kůže tvoří a vyplavuje více kožního mazu, které póry nestíhají vylučovat. Tvorbu akné ovlivňuje taky stres. Jestliže trpíte dlouhodobými nervozitami nebo jste vystavována neustálým stresovým situacím, možná jste právě našla problém. Nevhodné psychické stavy se mohou odrazit právě na vaší vnější vizáži.  Máte pocit, že chvíli je vaše pleť jako z obrázku, ale pak najednou přijde vlna boláčků a červených nepříjemností? Za tento stav pleti může menstruace, respektive hormonální nerovnováha. Pár dní před menstruací očekávejte výskyt akné nejčastěji.  Pamatujte si, že pro zdravou vizáž pleti je třeba dodržovat vhodnou životosprávu. Jezte kvalitní potraviny, dostatečně odpočívejte a pečujte o svou tvář. Pak se z ní hned budete těšit lépe. 
Zobrazit článek >
 
Bílý povlak na čokoládě? Co je zač? II
To, co vidíte na povrchu, jsou v tomto případě konkrétně částice tuku. Tento jev se tedy může objevit taky u jiných produktů, můžete jej shledat například u tyčinek s lískooříškovým krémem a dalších sladkostí. Tuk někdy může vytvořit na materiálu taky prasklinky, neboť se tukové vrstvy musí nějak na povrch dostat. Někdy rýhy neshledáte, v jiných případech mohou být dost viditelné. To už záleží spíše na konkrétním druhu čokolády a postupu jeho výroby.  Možná přemýšlíte nad tím, jakým způsobem a taky z jakého důvodu se může na čokoládě objevit cukerný výkvět. Ten se vytváří vlastně docela obdobně. Představte si, že vyndáváte nějaký předmět z mrazáku. Položíte ho na kuchyňskou linku a za chvíli se pod ním objeví loužička vody. Tak se děje i s čokoládou. Po vyjmutí z chladu se sladká dobrota orosí. Pokud ji pak zanecháte v kontrastní teplotě, v čokoládě se rozpustí cukr. Ten se bohužel neztratí, ale dostane se na její povrch, kde se taky uloží. Jakmile se čokoláda zbaví vlhkosti a cukr uschne, uvidíte bílé mapičky.  Výrobci čokolád radí ukládat výrobky z kakaa do chladu o teplotě čtrnácti až osmnácti stupňů Celsia. Taková teplota je pravděpodobně pro každou čokoládu nejideálnější.  Výskyt výkvětů mohou částečně omezit samotní čokoládoví specialisté. Výrobce by měl dohlédnout a zařídit co nejkvalitnější výrobu čokolády. Samozřejmě záleží taky na konkrétních přísadách.     
Zobrazit článek >
 
Hovory s řezníkem
Hovory s řezníkem od Jany Florentýny Zatloukalové.  Kuchařka Hovory s řezníkem Kuchařka pro dceru z masa a kostí oceněná v prestižní světové soutěži GOURMAND COOKBOOK AWARDS 2012 jako nejlepší kuchařka na jedno téma.. Kuchařka pro dceru je tu potřetí! Tentokrát vychází vstříc všem nesmělým dcerám, sestrám, snachám, vnučkám či přítelkyním, které pokládají maso za velkou kuchařskou výzvu. Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten správný kus na guláš? Jak překonat obavy z nevyzpytatelného masa a poznat, které je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě? Knížka Hovory s řezníkem vás prostřednictvím 200 vyzkoušených receptů z české i světové kuchyně tohle všechno naučí. Jako nejlepší kamarádka vás však nejdřív vezme za ruku a odvede do nejbližšího řeznictví. Tam vás seznámí s tím záhadným mužem se zmijovkou na hlavě a sekáčkem v ruce, vybere s vámi maso a teprve potom se s vámi pustí do vaření. Stejně jako Kuchařka pro dceru a Vánoční kuchařka pro dceru vás obejme, pohladí po duši a odhalí všechno, co jiné kuchařky tak rády tají. I s ní máte jistotu, že díky podrobným, laskavým a vysvětlujícím receptům zvládnete vše hned napoprvé, ať už jsou to rychlé masové kuličky, vepřová čína, slavnostní kachna na dva způsoby nebo dech beroucí bramborová kaše k sekané. Autorka po vás nebude chtít dušení doměkka ani středně rozpálenou troubu, naopak vás upozorní na všechny důležité okamžiky a odpoví na otázky: jak a proč? A až jednoho dne Kuchařku pro dceru z masa a kostí dočtete a dovaříte až do konce, celý svět bude sedět u vás v kuchyni a volat po nášupu. Knihu můžete zakoupit na eshopu knihy.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Vpusťte zdraví do svého života!
    Léto je v plném proudu a není nic lepšího než si ho dopřávat plnými doušky! Většina z nás si užívá léto v přírodě u vody, na chatách nebo jen pravidelně vyráží na víkend prozkoumávat krásy naší krásné země.  K létu neodmyslitelně patří příjemné slunečné počasí, pár osvěžujících deštíků, mnoho zábavy spojené s venkovními aktivitami, ale také množství lákavého a zdravého ovoce.   Kdo, alespoň jednou za čas nezatoužil po něčem dobrém, osvěžujícím,ale zároveň zdravém pokrmu či nápoji? Ano, každý si rád dopřeje zdravou chutnou svačinku nebo dá do svého těla řadu osvěžující vitamínů v podobě čerstvého ovoce. Proč, ale nepustit vášně z konzumace zdravého a osvěžujícího nápoje ještě dál? Znáte smoothie?   Smoothie je mixovaný nápoj, který je tvořený zejména syrovým ovocem, někteří lidé a milovníci chutí a mixovaných nápojů přidávají do smoothie další složky, aby dosáhli výraznější chuti anebo ještě více osvěžení. Často se používá led, mléko nebo jogurt a sladidla, kterým je po většinou med.  Tento chutný nápoj znali lidé ze středomoří po několik staletí. Postupem času se přeneslo do Spojených států a po sléze do celého světa. Dříve byla smoothies pouze přírodní záležitost. Lidé, kteří nebyli dříve tolik odkázáni na techniku, jakým jsou mixéry, lednice a mrazáky, připravovali nápoj pouze ze surovin dostání v určitou roční dobu. Zejména se dříve používali hodně banány, jahody, ananas, maliny, borůvky.   Smothie, což znamená v překladu ” jemný” získal nejvíce příznivců počátkem 40. až 50. letech 20. století, nicméně nejvíce ovlivnila ke konzumaci 60. léta, kdy se lidé začali více zajímat o zdravou stravu a zdravý životní styl,který byl krom pravidelného pohybu spojován i s konzumací zdravého jídla a pití. Není proto náhodou, že smoothies jsou velmi oblíbené u lidí, kteří trpí nesnášenlivostí na mléčné výrobky a různé alergie. Velká obliba je také o raw veganů, kteří konzumují pouze ovoce, zeleninu a ostatní rostlinné potraviny, kterou jsou syrové a jejich příprava nepřesáhla hranici teploty 40°C. Dnes tu pro Vás mám skvělé a všestranného pomocníka, s kterým se příprava smoothies stane hračkou a otázkou pár minut. Navíc si díky němu připravíte i různé polévky, kaše, pomazánky a samozřejmě i různé osvěžující koktejly z mraženého ovoce. Jméno tohoto pomocníka je Smoothie mixér SM-3000.  Tento silný a spolehlivý mixér Vám pomůže s přípravou luxusního smoothie, za krátkou dobu a s minimem úsilí a to hlavně díky rychlosti 32 tisíc otáček za minutu. Tím se docílí jemné krémové konzistence bez hrudek.  Nyní, díky moderním technologiím a možnostem nemusíme ani čekat na různé roční období, abychom si mohli dopřát na co máme zrovna chuť. Vpustě si zdraví do života a užívejte osvěžení v podobě lahodného smoothies. A pokud nepaříte přímo k vyznavačům zdravého životního stylu nebo nejste raw fanda, tak nikdo Vám přeci neříká, že si nemůžete do lahodného nápoje dát třeba i kapku něčeho ” ostřejšího” . Chuti se nekladou žádné meze. Dopřejte si lahodné osvěžení kdykoliv dostanete chuť.   Smothie mixér si můžete zakoupit zde
Zobrazit článek >
 
Lehká osvěžující jahodová polévka
V horkých letních dnech nemáme na těžká jídla téměř pomyšlení. Už pro samotné vysoké teploty míváme pocit těžkosti a k občerstvení vyhledáváme spíše jídla chlazená a osvěžující. Máte-li ráda polévky, zkuste si připravit nějakou netradiční. Na zahrádkách dozrávají jahody a tak je můžete plně využít jako hlavní ingredienci. Touto skvělou, osvěžující dobrotou potěšíte nejen svůj žaludek, ale také, s vynecháním červeného vína, Vaše děti. RECEPT: Jahodová polévka se zmrzlinou Ingredience: 400 g čerstvých jahod 2 dcl červeného vína (varianta pro dospělé) 50 g cukru krupice 1 vanilínový cukr 100 g zakysané smetany 1 limetka vanilkovou zmrzlinu lístky máty na ozdobu Postup:   Nejprve očistíme a omyjeme jahody. Vložíme je do hrnce a rozmačkáme je společně s oběma druhy cukru. Při variantě pro dospělé, přidáme červené víno a směs rozmixujeme. Poté dobře omyjeme limetku a nastrouháme kůru, kterou smícháme se zakysanou smetanou. Zakysanou smetanu s limetkovou kůrou vmícháme do jahodové polévky. Polévku dáme vychladit do lednice. Při servírování přidáme do talíře s polévkou kopeček vanilkové zmrzliny, který ozdobíme lístkem máty.  Vyzkoušejte další skvělé lehké polévky, které Vás svojí konzumací neunaví a dodají vitamíny. Recepty najdete v kuchřce pod názvem LEHKÉ POLÉVKY - RECEPTY OD BABIČKY.  
Zobrazit článek >
 
Paul Glaser – Tanec s nepřítelem
,,Pak začínám. Budu tancovat na hudbu z gramofonu. Chvíli ještě přemýšlím, kterou desku vybrat. Kurt zvedá ruku. Všichni ztichnou. Představím se a říkám, jaký tanec předvedu. Je to mazurka. Nejdřív pomalá, pak rychlejší. Potom zatancuju ještě tři tance a asi po půlhodině svůj výstup ukončím. Nikdo netleská.‘‘ Přečtěte si poutavou knihu zahraničního autora Paula Glasera, která vám osvětlí tematiku druhé světové války. Publikace byla vydána v Nizozemí v roce 2013. U nás došlo k vydání v roce 2014. Texty přeložila Jana červenková spolu s Lenkou Strnadovou. Tento příběh je spojen se skutečností. Sám autor najde při cestě do Osvětimi mezi exponáty kufr z Nizozemska, na kterém je jeho jméno. Rozhodne se tedy pátrat. Čí zavazadlo to bylo? Postupně odhalí, že jde právě o jeho tetu, která zde strávila čas. Najde dokonce její deník, fotografii, filmy, dopisy a písně. Roosje byla úspěšnou učitelkou tance, bohužel byla židovka, a tak byla odvedena do koncentračních táborů. Udal ji dokonce sám její manžel, který sympatizoval s nacisty. V knize se dozvídáme, že Roosje byla velmi sympatickou a nebojácnou ženou nezlomily ji ani ty nejděsivější zkušenosti. Stále v ní tkvěla alespoň kapka optimismu. Jak to s ní dopadne, co všechno se podaří autorovi knihy a jejímu synovci vypátrat. Podívejte se blíž na poutavý příběh, který bohužel má svého konce. Jak již bylo řečeno, jde o skutečný příběh, který je nutné předat dál. Knihu si můžete zakoupit zde. Název: Tanec s nepřítelem Podnázev: Válečné tajemství mé rodiny Autor: Paul Glaser Jazyk: čeština Nakladatelství: Triton Značka: Triton Druh: Kniha V prodeji od: 04/201 Rozměry (výška x šířka x tloušťka): 127x127x22 mm ISBN: 978-80-7387-751-4
Zobrazit článek >
 
Bylinková zahrádka II.
Měsíc červen je nejpříhodnější dobou, kdy osázet záhony vybranými druhy bylinek. Můžete si je zakoupit již předpěstované v květináčích nebo si je vypěstovat sami ze semínek. Osobně jsem si vypěstovala levanduli lékařskou, o které jsem psala v první části článku - Bylinková zahrádka I. Takéž jsem zkoušela i další bylinky, které nyní krásně zdobí naši předzahrádku a také omamně voní. Již samotné aroma bylinek vám dokáže pomoci například od bolesti hlavy. Při vnitřním užívání jsou, některé z nich, vhodné i na zažívání. A co teprve k dochucení pokrmů. Při použití některých z nich nemusíte kupříkladu používat sůl. Kromě léčebných účinků a využití v kuchyni si z nich můžete připravit i masážní olejíčky.   OREGANO (Origanum vulgare) Květenství oregana neboli dobromysli se sbírají k léčebným účinkům, které pomáhají při onemocnění jater. Taktéž pomáhají mírnit nachlazení a podpoří trávení. Listy oregana se využívají k sušení, které pak následně využijete při vaření. Sušené oregano, ale i čerstvé můžete používat všude tam, kde jinak používáte majoránku. Hojně využívané je při přípravě pizzy nebo omáčky na špagety. Můžete si také připravit skvělé ochucovadlo v podobě oreganového oleje. Budete potřebovat olej, nejlépe olivový, do kterého naložíte čerstvé stonky oregana i s lístky. Získáte tak velmi chutný olej, který využijete při přípravě zálivek na saláty. Přečtěte si více o světě bylinek v knize BYLINKY z nakladatelství APETIT.
Zobrazit článek >
 
Podzimní polévky
Horká polévka na podzim přijde každému vhod. A zde vám nyní přinášíme několik zdravých a chutných polévek, které zahřejí, dodají sílu a velkou dávku vitamínů. Řepová polévka Ingredience 2 červené řepy ½ celeru 2 brambory 1 větší mrkev 1 cibule 1 petržel 2 lžíce olivového oleje 1l zeleninového vývaru pepř a sůl Postup: Zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. K ní pak přidáme zeleninu a chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem a hodinu vaříme. Polévku osolíme, opepříme a rozmixujeme. Fenyklová polévka Ingredience: 1 bulva fenyklu ½ celeru 1 cuketa 1 petržel 1 cibule 1 lžíce řepkového oleje 1l zeleninového vývaru pepř a sůl Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji necháme mírně zezlátnout cibuli, přidám zeleninu a chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme cca 30 minut. Poté co zelenina změkne, polévku rozmixujeme. Fialová zelná polévka Ingredience: ½ hlávkového červeného zelí 1 plechovka červených fazolí 1 cibule 1 lžíce kysané smetany 1 lžíce rostlinného oleje 1 zeleninový bujón pepř a sůl Postup: Zelí nakrouháme najemno a z fazolí slijeme nálev a propláchneme. Na rozpáleném oleji necháme zezlátnout cibuli a přidáme zelí. Zalijeme vodou tak, aby zelí bylo ponořené a přidáme bujón, sůl a pepř. Necháme vařit, dokud zelí nezměkne - asi ¾ hodiny. Ke konci přidáme fazole a ještě 5 minut vaříme. Po uvaření přidejte lžíci zakysané smetany a rozmixujte.
Zobrazit článek >
 
Brýle roku 2017
Rok 2017 nám přinesl pár nových dioptrických i nedioptrických trendů. Ať už číháte na brýle klasické či sluneční, vězte, že rozhodně budete mít z čeho vybírat. Jaké jsou letošní hity? Se kterými brýlemi zazáříte? Dioptrické brýle Do kurzu přichází brýle s masivními nosníky. Zatímco doposud se návrháři snažili nosníky zamaskovat, nyní jsou tu s inovací. Na trhnu se začnou objevovat brýle nevšední. Tradiční brýle budou zpestřeny barevnými nebo záměrně zvětšenými nosnými plochami. Extravagance má letos zkrátka jedničku. V kurzu budou taky dvoubarevné brýle. Pro běžné oko, které se na vás venku podívá budou, se budou zdát obyčejné, avšak při detailnějším náhledu zjistíte, že brýle jsou zevnitř úplně jinak barevné. Sluneční brýle I zde budou mít v letošním roce navrch nosníky. Budou ,,frčet‘‘ spíše lehké konstrukce. Naprostou bombou se letos zřejmě stanou brýle kovového vzhledu. Žádný plast, letošní rok se nosí zlatá a stříbrná ocel. Nepřijdeme však ani o barevnou podívanou. Jistě jste si všimla, že loňský rok byly v kurzu brýle s barevnými skly. Ty lotos ovládnou trh brýlí zase. Nezapomeňte, že až si budete brýle vybírat, musíte myslet taky na vaši pleť a vlasy. Zaměřte se na barevnou typologii, abyste se ve výběru brýlí nespletla. Brýle vám musí samozřejmě taky dobře sedět. Pokud vám hned po nasazení spadnou do půlky nosu, asi to nebudou ty pravé. Máte už ve výběru brýlí jasno? Pokud vás zajímá více detailů o slunečních brýlích, zamiřte do naší sekce pro muže, kde se o nich dozvíte mnoho zajímavostí. Dioptrické obruby najdete zde, sluneční brýle hledejte tady.   
Zobrazit článek >
 
Delikátní příprava ryb
Nyní si povíme, jak správně připravit rybu podle typu masa a jak jí ochutit. Candát Candáta osolte a opepřete. Zprudka opečte na rozpáleném másle se šalvějí kůží dolů. Otočte a nechte dojít v teple. Jeseter Jesetera bez tuků a kůže osolíme a vložíme do pekáče s nakrájenou cibulí a sklenkou vína. Připravíme si na něj marinádu z oregana, koriandru, tymiánu, česneku a oleje, kterou ho budeme potírat. Pečeme na 200 stupňů Celsia přibližně tři čtvrtě hodiny. Kapr Maso z kapra nakrájíme na nudličky a v misce smícháme s pár kapkami citronu, majoránkou, solí a pepřem. Necháme uležet do druhého dne. Potom jednotlivé kousky obalíme v hladké mouce a smažíme na pánvi. Mořský vlk Rybu, osolenou, opepřenou a potřenou olivovým olejem, položíme na pečící papír do pekáče. Přidáme nakrájená rajčata, máslo a skleničku vína. V troubě pečeme pod alobalem 35 minut na 160 stupňů Celsia. Platýz Na pekáč vymazaný máslem rozprostřeme cibuli, na kterou rozložíme osoleného a opepřeného platýze bez kůže. Posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným tučným sýrem a polijeme bílým vínem. Pečeme za 180 stupňů Celsia asi tak 20 minut. Pražma Rybu okořeníme solí, pepřem a rozmarýnem, rozložíme na pečící papír do pekáče a potřeme olivovým olejem. Grilujeme v troubě asi 20 minut. Pstruh Pstruha naplníme citronovým tymiánem, oregánem, rozmarýne a petrželkou. Z bílků si vyšleháme sníh, který smícháme s hrubou solí. Polovinu této směsi naneseme na pečící papír, položíme na ní pstruha a druhou polovinou ho přikryjeme. Pečeme na 160 stupňů Celsia přibližně 15 minut. Treska Pekáč vyložíme uvařenými bramborami, na ně položíme filety a zalijeme smetanou s orestovanou cibulkou. V troubě zapékáme 20 minut. Tuňák Tuňáka budeme tepelně upravovat jen malou chvíli, jinak se vysuší a zešedne. Na pánvi s rozpáleným olejem opékáme osoleného a opepřeného tuňáku maximálně 2 minuty z každé strany. Úhoř Úhoře, který je stažený z kůže, nakrájíme na válečky. Na pečícím papíru ho osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme malé kousky másla a pečeme doměkka.
Zobrazit článek >
 
Je libo kávu překapávanou?
Kávu má rád takřka každý. Pravda, dávno ji nepijeme jen jako klasického „Turka“. Oblíbili jsme si různé nápoje, jichž je káva součástí, stačí se podívat do nápojového lístku v běžné kavárně. V posledních letech se rozšířily kávovary, pracující s kapslemi, v nichž je kávový koncentrát. Milovníky kávy ale sotva přesvědčí, že jde o skutečnou kávu. Proto mají stále v domácnostech místo kávovary na kávu překapávanou. Patříte-li k vyznavačům překapávané kávy, zamyslete se, zda by se vám nehodil kávovar Sencor SCE 5070BK. Sencor SCE 5070BK je cenově dostupný stabilní kávovar s tepelně izolovanou rukojetí a ochranou proti přehřátí. Přestože má kávovar má LCD display s volitelnými funkcemi, působí jako v poslední době tolik žádaný retro přístroj Hodí se do domácnosti i do kanceláře. Na jedno zapnutí v něm připravíte až 15 šálků. S počítáním šálků vám pomůže vodoznak ukazující počet šálků a hladinu vody, které se do něj vejde až 1,8 litru. K vyjímatelnému filtru je snadný přístup, proto je údržba velmi jednoduchá. Asi málokdo má v kuchyni tolik prostoru, aby si mohl vybavovat domácnost pouze jednoúčelovými přístroji. Sencor SCE 5070BK nemusí sloužit jen k přípravě kávy. Vhodný je také k přípravě čaje. Kávovar Sencor SCE 5070BK zakoupíte v sekci Elektroniky pro domácnost.
Zobrazit článek >
 
Brusel: město historie i moderny, kde si pochutnáte na vaflích, hranolkách i pivu IV
Belgická kuchyně Belgická kuchyně je pokládána napříč celou Evropou jako jedna z nejlepších. Jde o kuchyni kontrastů, alespoň tedy v Bruselu. I když Belgičani mají rádi i dušené, v Bruselu nenarazíte na jiné teplé speciality než smažené. Za ochutnání určitě stojí hranolky s pořádnou porcí omáčky. Když si je dopřejete k obědu, zasytí vás na celé odpoledne. Tímto smažené nekončí. Tušila jste, že ve v Bruselu se podává pizza se smaženými okraji? I když u nás stačí pec, v Belgii suché kraje neexistují, někdy jsou šťavnaté tak, že připomínají spíše langoše. Další specialitu tvoří slávky a úhoři nebo jiné mořské plody. Ty se podávají opět smažené nebo v zeleninových omáčkách. Nebyl by to správný článek, kdyby nebyly zmíněny pravé belgické vafle. V Bruselu si ani nebudete moci vybrat! Na každém rohu jsou pro vás vystaveny doslova modely vaflí, které vám mohou být během několika okamžiků připraveny. Pokud máte chuť na pořádně přeplněné dobroty, zastavte se v uličkách v centru města. Na chuť vám jistě přijde i belgická čokoláda. Pralinkárny na vás budou zářit z dálky. Z nápojů stojí za ochutnání místní pivo. Belgie je rájem různorodých pivních specialit. V Bruselu si můžete v několika podnicích objednat degustační prkénko, díky kterému ochutnáte hodně druhů piv najednou. Některé pivní nápoje nesou název po bruselských památkách. Tak kdy vyrazíte prozkoumávat krásy Bruselu? 
Zobrazit článek >
 
CO NOVÉHO PŘINESE NOVELA ZÁKONA O OBČANSKÝCH PRŮKAZECH?
Téměř na sklonku uplynulého roku schválila vláda návrh novely zákona o občanských průkazech, která má zavést povinně vydávané elektronické občanské průkazy. Návrh novely zákona o občanských průkazech, který vláda předložila dne 5. 10. 2016, je nyní stále ještě v Poslanecké sněmovně ČR. Tato novela připravuje v českém právním řádu půdu pro rozšíření možností e-Governmentu. V současnosti je občanský průkaz s čipem vydáván pouze na požádání a po uhrazení 500,- Kč, předpokladem však je, že v průběhu roku 2018 dojde k plošnému zavedení občanských průkazů s elektronickým čipem a občanské průkazy bez tohoto čipu již nebudou vydávány. Nad to budou funkce předpokládaného občanského průkazu širší, než jak je tomu u občanských průkazů s čipem vydávaných v současnosti a od těch, které jsou nyní vydávány, se budou lišit i technicky. Občanské průkazy s elektronickým čipem ponesou tzv. autentizační certifikát, který bude určen ke vzdálené identifikaci na portálech veřejné správy, což přinese zjednodušení ve vztahu k různým podáním, kdy tímto způsobem bude možné na dálku např. založit společnost, podat daňové přiznání či podat žalobu. Nahrání identifikačních údajů na elektronický čip však nebude, alespoň prozatím, povinné, nicméně každý průkaz, který bude po účinnosti zákona vydán, bude čipem opatřen. Pokud by novela zákona o elektronických průkazech byla přijata v nyní dostupné podobě, byly by občanské průkazy vydávány po vypršení platnosti průkazu současného. V případě, že by někdo měl zájem o získání občanského průkazu s elektronickým čipem dříve, musel by si připlatit. To se ovšem netýká osob, které již v současné době občanský průkaz s elektronickým čipem vlastní, neboť tyto osoby budou moci zažádat o výměnu zdarma. Na čip bude též možné zdarma nahrát elektronický podpis, avšak je třeba připomenout, že jeho získání bude i nadále zpoplatněno a to dle sazebníku jednotlivých poskytovatelů. Opomenout nelze též fakt, že platnost elektronického podpisu je pouze jeden rok a bude proto nutné jeho platnost obnovovat. Dle předloženého návrhu by měl zákon nabýt účinnosti po dvanácti měsících od jeho vyhlášení, tj. nejdříve v průběhu února příštího roku. Vít Hruška advokátní koncipient at macek I legal www.maceklegal.cz
Zobrazit článek >
 
Proč pít vodu s citronem? III
Blahodárně působí na pleť Voda s citronem dokáže čistit pleť. Nejenže pleti dodá potřebnou hydrataci a taky pořádně ,,Céčka‘‘, působí též proti stárnutí a jako ten nejlepší rozjasňovač. Zvyšuje imunitu Silná obranyschopnost je nezbytná v případě, že se chcete ochránit před nemocemi. Citrusy obecně obsahují vysoký podíl vitaminu C, citrony úplně největší. Tento vitamin je antioxidantem, působí antibakteriálně a antisepticky. Voda s citronem přirozeně posiluje imunitu. Pít ho je zásadní zejména v období chřipek. Zlepšuje trávení Možná už z našeho článku víte, že díky vodě dochází k rychlejšímu trávení a k lepší přeměně tuků na energii. Voda s citronem pomůže ještě jinak. Pokud máte problémy se zažíváním, je pro vás voda s citronem to pravé. Urychluje trávení tím, že stimuluje žaludeční šťávy, dokonale hydratuje střeva. Citrus navíc působí proti nadýmání, zbaví vás pálení žáhy a pomůže v případě zácpy. Vřele pomáhá taky játrům. Citron pomáhá odstraňovat toxiny a jiné škodliviny z těla. Citronová šťáva přispívá k tvorbě jaterních enzymů. Reguluje tlak Pokud vás trápí vysoký krevní tlak, možná vám pomůže citron. Napomáhá totiž celkově srdeční činnosti, zvyšuje schopnost organismu vstřebávat železo, které je nezbytné pro správnou funkci krve. Díky tomu, že reguluje stres, vám pomůže proti nebezpečně vysokému tlaku. Zlepšuje dech a léčí ústní dutinu Voda s citronem působí antibakteriálně. Bojuje proti zápachu z úst. Mimo to se taky postará o léčbu krvácení dásní a přirozeně pomůže od bolesti zubů. Skvělou Láhev s Infuzérem Sensations si můžete koupit zde. S touto inovativní láhví vám i obyčejná voda zachutná! 
Zobrazit článek >
 
MycoBaby dračí sirup 200 ml + pastelky ZDARMA
Produkt: MycoBaby dračí sirup 200 ml + pastelky ZDARMA Díky kombinaci polysacharidů medicinálních hub a extraktů z bylinek působí MycoBaby dračí sirup výrazně na posílení obranyschopnosti těla. Jelikož medicinální houby jsou poměrně chuťově výrazné, je do sirupu přidáno vysoce kvalitní holandské kakao, což činí sirup lahodným. Díky svým účinkům je sirup vhodný nejen pro děti, ale i pro dospělé.   Tento sirup zakoupíte v našem e-shopu: ZDE   Informace k produktu: Je vhodné užívat sirup preventivně cca 1-2 měsíce před problematickým obdobím (podzim, začátek školky apod.), ale i pokud onemocnění již propukne. DÁVKOVÁNÍ Děti od 3-7 let užívají 1-2 odměrky á 5ml Děti od 7 let užívají 2-4 odměrky á 5ml 5ml = cca 1 kávová lžička Odměrka je přiložena v balení. 200ml sirupu = 40 dávek á 5ml. Energetická hodnota 1382 kJ/100 g   MycoBaby dračí sirup obsahuje v jedné dávce: 50mg čistého extraktu Reishi - posiluje obrannou Qi, transformuje hlen a zastavuje kašel, utišuje dušnost, uklidňuje ducha, nespavost, alergie, astma 50mg čistého extraktu Cordyceps (Cordyceps sinensis) 50mg čistého extraktu Echinacea - snižuje náchylnost k nemocem z nachlazení, říká se jí „přírodní antibiotikum“ 20mg čistého extraktu Acerola - brazilská třešeň, nejsilnější přírodní zdroj vitamínu C, zvyšuje účinek polysacharidů medicinálních hub při posílení obranné Qi 4ml rektifikované vinné šťávy 25mg 100% holandského kakaa 10mg vitamínu C
Zobrazit článek >
 
Jak udělat ten nejlepší první dojem?
Čeká vás událost, při které chcete zapůsobit? Abyste udělala ten nejlepší první dojem, je třeba se připravit. Víte, co pro to udělat a jak by vše mělo probíhat? Svěží a upravený vzhled byste si měla udržovat, ať už jdete kamkoliv. Svěžest zajistí sprcha po ránu. Nezapomeňte užít deodorant. Hlavně pokud tušíte, že budete ve stresu. Pokud se vám vejde do kabelky, vezměte si ho s sebou. Vůni můžete vylepšit ještě parfémem. Dejte si ale pozor, abyste to s ním nepřehnala. Nadměrné množství esencí může být pro okolí nepříjemné a spíše vám uškodí. Nezapomeňte taky na zuby. Pokud je vaše hodina H někdy uprostřed dne, přibalte si s sebou žvýkačky, abyste eliminovala pachuť v ústech například po obědě. K určité příležitosti se oblékněte vhodně, avšak pohodlně. Pokud se chystáte na důležitou pracovní schůzku, vybrala jste si hezký kostým, ke kterému se však hodí pouze boty na podpatku a vy se na nich neumíte zcela ladně pohybovat, tak je raději nechte doma a kostým vyměňte za nějaký jiný. Máte dokonalou postavu, a tak ji chcete dát na prvním rance vyniknout v upnutých šatech, i když takovéto modely normálně vůbec nenosíte? I tuto volbu oblečení byste měla zvážit, jelikož je velmi důležité, abyste se cítila hlavně uvolněně. Není dobré stále myslet na to, abyste neupadla nebo aby vám z šatů něco nechtěného vykouklo. Zvažte i styl a barevnost. Ohledně lidského vnímání barev jsem publikovala článek. Najdete ho zde. Před danou událostí je také vhodné mít rozvrhnutou řeč nebo alespoň načrtnutá témata. Sice se říká, že na rande je nejlepší hovořit spontánně, ale pokud máte s cizími nebo méně známými lidmi problém komunikovat, rozmyslete si dopředu, jaké otázky byste mohla svému protějšku dát nebo kam komunikaci směřovat. Uvidíte, že po chvíli se rozhovor rozjede sám. Jestliže se chystáte na pracovní schůzku nebo pohovor, téma si rozmyslete rozhodně. Nebylo by dobré, kdybyste opomenula podstatnou část věcí, o kterých byste se měla alespoň zmínit. Můžete si vaše myšlenky předem připravit do bodů, abyste v hovoru postupovala chronologicky. Pokud si nejste jistá, jak některé věty formulovat, zkuste si je doma říci nahlas. Uvidíte, jak je důležité poslechnout si sama sebe. Můžete včas zachytit chyby a vyvarovat se špatné srozumitelnosti. Až budete na místě, prvním krokem je podání ruky. To je velmi důležité a překvapivě až z poloviny může ovlivnit celý dojem. Možná vás taky překvapí, že žena by měla dle etikety podat ruku jako první. Stisk by neměl být volný, ale ani extrémně pevný. Podat byste měla celou ruku, nejen její část. Při potřesení se sluší vyslovit pozdrav, pokud jste tak již učinila, tak je vhodné se představit. Člověku na druhé straně byste se měla dívat do očí. Dávejte si po celou dobu schůzky pozor na své tělo. Možná si to ani neuvědomujete, ale tělo za vás moc rádo mluví. Myslete na váš postoj, posed, ale i návyky etikety. Velmi důležité je taky působit sebevědomě, dívat se druhému do očí a neschovávat se. Závěrem je důležité upozornit, že chyby se občas stávají každému. Pokud se vám na schůzce něco nepovede, nedělejte si z toho po celou následující dobu těžkou hlavu. Stačí naladit úsměv a vše vám bude během pár okamžiků zapomenuto.  
Zobrazit článek >