EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Kreditní vs. debetní karta
Na první pohled naprosto stejný kus pastu. Kreditní karta se svou vizáží od karty debetní vůbec neliší. Rozdíl spatřujeme pouze v její funkčnosti. Jak se to s kreditní kartou? Kdy e vám vyplatí užívat a kdy je vhodné zůstat u karty debetní? Přečtěte si, jak obě karty vlastně fungují. Debetní karta funguje na principu bankovního účtu. Je s ním spojená. K založení účtu automaticky dostáváte kartu debetní. S tou můžete platit v obchodě, vybírat si z ní peníze Vždy však vaše platba může dosáhnout pouze takové finanční výše, jakou máte skutečně na účtu uloženou. Oproti tomu karta kreditní je více vhodná, co se týče funkčnosti a aktuálních plateb. Banka vám může vydat kreditní kartu i ve chvíli, nemáte-li založen bankovní účet. Prostřednictvím karty si vlastně půjčujete od banky peníze. Nemůžete si však půjčit částku jakkoli vysokou, záleží na domluvené měsíční sumě a limitu. Po měsíci utrácení pak bance splatíte svou půjčku. Většinou vám instituce nabídne bezúročné splátky, avšak ve chvíli, kdy zapomenete bance zaplatit, nabyde vám splátka někdy až o více než třicet procent původní sumy. Největší nevýhodou kreditní karty je asi to, že s ní nemůžete vybírat peníze z bankomatu, respektive smíte, avšak za jeden výběr zaplatíte až sto korun. Poplatky za vedení obou karet bývají prominuty obvykle v případě, že utratíte měsíčně bankou předem určenou částku. Čím platíte vy? Zajímá vás, jak to bylo s kartami v minulosti? Jak vznikla první karta a jaký měla vývoj? Víte, jak ji její zakladatel stvořil? Vše se dozvíte v našem magazínu pro muže. Luxusní peněženku pro vaši platební kartu seženete zde. 
Zobrazit článek >
 
Nejlepší potraviny pro zdravou snídani
Snídaně by měla být bohatá, aby vám poskytla pořádnou dávku energie a nastartovala vás na celé dopoledne.  V dokonalé snídani bychom měli mít několik potravin, které nám kýžený efekt přinesou a zároveň se po nich nebudeme cítit těžce a nafouknutě.  Které to jsou? Banán Banán umí po ránu skvěle nastartovat organismus. Je přírodním zdrojem vitaminu B6 a C, ale také draslíku a manganu. Poskytnou fyzickou i psychickou vzpruhu, díky obsahu esenciální aminokyseliny tryptofanu, která produkuje hormony dobré nálady. Banány můžete na snídani kombinovat s kokosem, vyrobit z nich zdravé smoothie nebo je zamíchat do musli. Vejce Denní dávku bílkovin a cenných látek vám po ránu poskytne snídaně z vajíček. Smíchejte vejce se šunkou na způsob hemenexu. Doplňte jej o zeleninu a kvalitní chleba. Snídaně bude naprosto dokonalá a naprosto vyvážená. Quinoa Snídani můžete ozvláštnit tím, že vyměníte ovesné vločky za Quinou. Je významným zdrojem vlákniny, hořčíku, draslíku, manganu, vápníku a dalších cenných látek. Díky oříškové chuti si na ní smlsnete. Nebojte se z ní udělat musli nebo kaši. Pokud ji po uvaření lehce opražíte, její lahodná chuť vynikne. Citron Doplňkem každé snídaně by měla být voda s čerstvou citronovou šťávou. Ideální je, pokud vodu mírně ohřejete. Nápoj nastartuje organismus, pomůže s ranní hydratací organismu a je skvělou volbou při detoxikaci organismu. Chia semínka Nenápadná semínka se řadí mezi super potraviny. Jsou nabité vitamíny a minerály, omega 3 mastnými kyselinami a vitaminy skupiny B. Snídaně s chia semínky má skvělý vliv na váš nervový a kardiovaskulární systém. Namočte je přes noc do vody či do mléka. Ke snídani si je vmíchejte do musli nebo do jogurtu, do kaše nebo je přidejte do ovocného koktejlu. Chia semínka najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Prodloužení a zhuštění vlasů v pohodlí domova
Nová revoluční metoda v podobě vlasových pásků je určena pro všechny ženy, které touží po krásně dlouhých a hustých vlasech. Vlasy jsou lidské, takže vypadají naprosto přirozeně. Jsou zataveny silikonovými pásky, které slouží k připevnění na vlastní vlasy. Tyto pásky jsou malé a ohebné, proto netlačí a nejsou vidět, protože splynou s vašimi vlastními vlasy. Aplikace Aplikace vlasových pásku je velmi snadná a za pomoci šikovné kamarádky zvládnete nasazení v pohodlí domova. Vlasové pásky se aplikují na umyté vlasy bez kondicionéru nebo masky. Nasazování se začíná od krku nahoru. Pásek se přilepí k vodorovné vlasové pěšince a krátce zažehlí žehličkou na vlasy. Po 2-3 měsících je nutné vlasové pásky posunout blíže k hlavě. Pomocí speciálního odstraňovače se vlasové pásky uvolní a poté speciálním lepidlem znovu připevní. Vlasové pásky je možné použít opakovaně, podle toho, jak dobře se o ně budete starat. Aplikace je šetrná a vlasy nejsou namáhání teplotou ani tlakem. Péče Jakékoliv prodloužené vlasy vyžadují speciální péči, které začíná u mytí vlasy. Vlasové šampony by neměly obsahovat ovocné složky a alkohol. Před mytím je nutné vlasy důkladně rozčesat a je doporučeno mýt vlasy v základu, protože se tak šampon lépe dostane k vlasovým spojům. Na závěr nikdy nezapomeňte v masku nebo výživný zábal. Nikdy nerozčesávejte mokré vlasy a vysoušejte je vlažným vzduchem. Slaná a chlorovaná voda je škodlivá pro jakékoliv vlasy a je třeba je chránit speciálními přípravky. Saunu raději vynechte, vysoké teploty mohou spoje rozlepit.
Zobrazit článek >
 
Cvičením proti bolesti zad
Bolest zad sužuje čím dál více mladší a mladší populaci. Přispívá k tomu hrbení se u počítače, nevhodná poloha při sledování televize a vůbec celkový nezájem o sportovní aktivity. U starších lidí pak můžeme hovořit o jednostranném zatížení pátěře v zaměstnání. Nejvíce se bolest soustřeďuje do oblasti bederní páteře. Sedavý způsob života a nedostatek pohybu tu hraje významnou roli. Abychom této části našich zad ulevili, můžeme praktikovat následující cviky. Lehněte si na záda. Pokrčte nohy, chodidla položte celou plochou na zem. Nohy jsou v širší poloze než kyčle. Upažte ruce dlaněmi vzhůru. Klidně se nadechněte a s výdechem položte nohy vpravo. Hlavu s výdechem otočte vlevo. Stáhněte levou hýždi a opatrně zatlačte levý bok dopředu. Levé rameni a lopatka leží na zemi. Dýchejte do břicha. Dalším cvikem na bederní část zad je takzvaný most z ramen: Lehněte si ke stěně s koleny do úhlu 90o. Bérce dejte rovnoměrně se zemí a chodidla opřete o stěnu. Kyčle, kolena a kotníky udržujte v jedné linii. Paže položte mírně od těla. Ramena a lopatky stáhněte od uší, dlaně položte směrem vzhůru. Podsaďte pánev. Zapojte břišní svaly. Zatlačte chodidla do zdi a s výdechem pomalu zvedejte páteř od podlahy. Nejdříve jde nahoru pánev, poté bedra a naposledy hrudní část páteře. V konečné pozici stáhněte pevně hýždě. Kontrolujte, zda máte ramena a lopatky stažené dolů. Nadechujte se do břicha a s výdechem pomalu pokládejte páteř na zem.   Zajímavé informace, které jsou spojené s bolestí zad si přečtěte v knize BOLEST ZAD I.
Zobrazit článek >
 
Orgasmus celých 60 vteřin! II. část
Jak docílit orgasmu, který bude trvat celou minutu? Že to nejde? Ale jde, a není to žádný vtip ani výmysl. A můžete jej prožívat i Vy! Důležité je si na to udělat čas a mít odhodlání. JAK NA TO: 4. POLOHY Buďte kreativní, co se do rozmanitosti poloh týče. Nesetrvávejte pouze u jedné nebo klasického milování, na které jste s partnerem zvyklí. Zpestření milování dokáže zvýšit vzrušení a milostné napětí. Stimulace většího počtu erotogenních zón bude pro konečný výsledek velkým přínosem! Jakmile budete připravená na tzv. "propojení vašich těl" (odborně penetraci), zajistěte si takovou polohu, při níž budete mít kontrolu na pohyby. Doporučuje se poloha "na koníčka", ale též je vhodná poloha "ze zadu". 5. ODDALUJTE Ač se tomu budete bránit - orgasmus nesmí přijít moc brzy! Přibližujte se k němu postupně. Pokud patříte k ženám, kterým na okraji orgasmu velmi zcitliví klitoris, požádejte Vašeho partnera, aby postupoval jemněji. Snažte se blížící se orgasmus zadržet alespoň třikrát či čtyřikrát. Čím více vydržíte, tím lepší bude výsledek! 6. AFRODIZIAKUM Udržujte s partnerem smyslný rozhovor. Nebojte se nemravných řečiček. Myslíte si, že to bude trapné? Nebojte se! Začněte rozhovor třeba tím, že popíšete partnerovi, jak se cítíte....např. že jste vzrušená, kde všude byste chtěla cítit partnerovi polibky a doteky,...   
Zobrazit článek >
 
Eukalyptus a jeho léčivá síla
Eukalyptus neboli blahovičník je strom, pocházející z Austrálie a Tasmánie, z jehož listů se získává známá éterická aromatická látka. Je to jeden z nejvyšších stromů světa. Existují stovky druhů tohoto stromu. Může dosahovat neskutečné výšky 140 metrů. Na jeho listech si moc rády pochutnávají koaly. Název ,,eukalyptus‘‘ nese tento strom už od pradávna. Toto slovo znamená ve volném českém překladu ,,dobře přikrytý‘‘. Pupeny květů stromu na sobě totiž mají membránu, která připomíná lehký šátek. Již v dávných dobách používali blahovičník australští domorodci pro různé medicínské a léčebné účely. Blahovičník byl jedním ze zázračných všeléků. Používal se nejen na nachlazení, chřipku a další známé nemoci, ale taky jím ozdravovali hadí uštknutí. Zpomalovali jím taky některá smrtelná onemocnění. Dokonce jedna pradávná legenda vypráví o bájném šamanovi, kterého postihla nevyléčitelná choroba, která se měla postarat o téměř okamžitý pád organismu. Každý den se však jeho blízcí přátelé starali o jeho nemocné tělo a obkládali ho listy z eukalyptu, podávali mu taky jeho tekuté esence ke konzumaci. Po několika dnech byl bájný vůdce opět na nohou. Co myslíte, opravdu mu pomohl eukalyptus? To už musíte posoudit sama. V současné době se výtažky z eukalyptu používají hlavně k léčbě rýmy, kašle nebo astma. Proti stresu blahovičník pomůže také. Zkuste si připravit vonnou koupel pro zklidnění mysli. Chcete mít stále blahovičník na blízku? Pak vězte, že si ho můžete pěstovat i doma. Péče o tuto rostlinu není nijak náročná. Postačí mu sluneční paprsky a dostatek vody. Jako bonus bude každý den váš pokoj díky němu příjemně provoněn. Relaxační koupelovou sůl Eukalyptus najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Chce to relax! I
Máte toho v poslední době opravdu moc? Jste neustále ve stresu a máte pocit, že byste potřebovala pauzu? Pak nemeškejte a udělejte si ji třeba teď hned. Odpočívat se dá i aktivně. Dopřejte si oddych třeba při těchto činnostech. Dáte na naše rady? Pracovní záležitosti v outu Alespoň den nemyslete na pracovní záležitosti. Ty budou v kurzu zase brzy, teď se soustřeďte pouze na odpočinek a na to, abyste doslov vypla. Jeden den pauzy nikomu ještě neuškodil. A pokud se brzy chystáte třeba na prodloužený víkend nebo jen na chatu, ponechte doma počítač i pracovní mobil. Pohyb Tělo pro své správné fungování pohyb skutečně potřebuje. Vyrazte se projet na kole nebo si běžte zaběhat. Po ránu nebo naopak k večeru vám sportovní aktivita půjde sama. Tělo při pohybu relaxuje a hlavně vyplavuje endorfiny, které povzbudí vaši náladu a nabijí vás pozitivním duchem do dalších dní. Co talkhle ,,opalovačka‘‘?   Sluníčko vám dodá energii a hlavně díky němu do svého těla dostane dostatek vitaminu D. Ten se stará kupříkladu o regulaci metabolismu vápníku a fosforu, posílí taky imunitu. Jde o jeden z prvků proti stárnutí. Nebojte se vyrazit na sluníčko, jen nezapomínejte na opalovací krém, i když je teprve jaro, paprsky už mají sílu. Zajímá vás otázka dobrého relaxu a odpočinku víc? Jak se vypořádat s problémy, nepříjemnostmi nebo jen těžký den. Odpovědi vám podá kniha Relax – Dech, brána života. Řízená relaxační technika jóganidra pro hluboké léčení sebe sama… přináší systematické uvolnění těla a hluboké zklidnění mysli, rozpouští stres a přebytečná napěti v těle. Povzbuzuje také činnost všech funkcí vnitřních orgánů, zlepšuje koncentraci, paměť a vizualizaci. Může také pomoci lidem, kteří trpí různými fyzickými nebo psychickými problémy jako jsou např. nespavost, stres, únava, vyčerpání, vysoký krevní tlak, astma, bolesti hlavy, zad a páteře aj. Pojďme se postupně naučit, jak ovládat své tělo, dech a mysl, jak vědomě řídit a naplňovat tělo novou energií, jak tvořit pozitivně svoji budoucnost. Relaxace vychází z tisíce let staré tantrické techniky jóganidra.    
Zobrazit článek >
 
Roztomilé malé lhářky Nemilosrdné
V pensylvánském Rosewoodu začalo léto, ale koho by letos zajímalo slunění u bazénu či grilování na zahradě! Událostí číslo jedna, která zastínila všechno ostatní, je totiž soudní proces se čtveřicí dívek obažalovaných z úkladné a zvlášť bezcitné vraždy – jejich bývalé nejlepší kamarádky. Jen Aria, Spencer, Hanna a Emily vědí, že jde o vykonstruovaný proces. Roztomilým malým lhářkám už vůbec nikdo nevěří, že vše je jinak a že Alison žije a někde v úkrytu se jim vysmívá. Soudní líčení, jež nemizí z hlavních zpráv televizních stanic a titulních stran všech deníků, se chýlí pomalu ke konci. I když se právník děvčat snaží jeho průběh zvrátit, holky cítí, že tentokrát nad nimi Ali opravdu vyhrála. Není úniku. Čeká je doživotní vězení… Aria se pokusí před vším utéct, ale brzy zjistí, že se skrývat se je mnohem těžší, než si představovala. Spencer potkává člověka, který jí za velké peníze může zařídit život s novou identitou – ovšem musela by za svým dosavadním životem udělat tlustou nesmazatelnou čáru. Hanna se chce před nástupem do vězení vdát a zažít aspoň na okamžik tu nekonečnou romantiku, o které odmalička snila. Jenom Emily je ze všeho natolik zničená, že raději volí drastické řešení. Její zoufalá volba ale změní životy kamarádek i Alison – navždy. Knihu od spisovatelky Sary Shepardové koupíte v eshopu knihy.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Zpracování zeleniny I. část
Po několika měsíční péči o naši zahradu se nám začíná odměňovat chutnými plody. Rajská jablíčka se začínají červenat a jejich chuť je prostě nenahraditelná. Takový okurkový salát z "nakládaček" je skvělým osvěžením v horkých dnech. Domácí mrkvička, papriky, cibule či kedlubny, inu, je to prostě domácí a tím pádem i po chuťové stránce famózní. Pokud rádi vytváříte nové recepty, můžete se inspirovat, jak jinak zpracovat zeleninu. Rajčatová směs na pizzu Ingredience: 1 kg rajčat 2 cibule 2 mrkve 2 jablka 2 stroužky česneku 2 bobkové listy 2 pol. lžíce soli 1 pol. lžíce cukru ml. černý pepř 1 feferonka 2 pol. lžíce oleje Postup: Rajčata oloupeme a rozčtvrtíme. Přidáme nakrájené: cibule, mrkve, jablka. Dále: česnek, bob. listy. Vaříme cca 1 hodinu. Přidáme sůl, cukr, pepř, feferonku, olej. Vaříme ještě 15 minut. Horkou směs naléváme do sklenic a uzavřeme. Sterilizujeme 20 min.   Toustová pomazánka Ingredience: 1 kg červené papriky 1 kg nedozrálých rajčat 750 g cibule 5 - 10 feferonek (dle chuti) 1/2 sáčku Deka 0,1 l octa 150 g cukru 1 lžička soli Postup: Papriky a feferonky očistíme a odstraníme semínka. Rajčata oloupeme a cibuli očistíme. Vše umeleme na masovém strojku. Směs vložíme do vyššího kastrolu a zahřejeme. Přidáme Deko, ocet, cukr, sůl. Vaříme za častého míchání 40 minut. Horkou směs nalijeme do sklenic a uzavřeme. Ještě horké sklenice obrátíme dnem nahoru. Ponecháme tak 15 minut.
Zobrazit článek >
 
Bambus: Látka dvacátého prvního století I
Jistě jste zaznamenala, že v posledních letech proniká do světa trend látek z přírodních materiálů. Největší boom z hlediska oděvní módy prožívá nyní bambus. Vyrábí se oblíbené bambusové spodní prádlo, ponožky nebo i klasická trika. Proč je bambus tak skvělý? Přečtěte si nejen o výhodách a nevýhodách bambusu v naše článku. Bambusové textilní vlákno se vyrábí ze stonků bambusu. Do oděvního průmyslu pronikla technologie zpracování bambusových materiálů až na konci dvacátého století, na oblíbenosti a žádanosti však stále stoupá. I když bambus jako takový byl hojně využíván za do Mezopotámie či v antických kulturách, jeho oděvní zpracování si muselo dost dlouho počkat. S první teorií výroby přišla Čína, zde se taky vlákna z bambusu propojovala a začalo vznikat běžné oblečení. Dnes se bambus zpracovává i na jiných územích. Bambusový výskyt je velmi hojný v Americe i střední Africe. Za největší výhodu bambusu vzhledem k ekologii se dá považovat to, že bambus sám o sobě velmi rychle a snadno roste. Nedochází k téměř žádnému negativnímu dopadu na životní prostředí. Jistě vás potěší informace, že látka z bambusu není ani drahá, neboť je možná její téměř neustálá produkce. Výhodou bambusu je to, že není chemicky ošetřován, čímž nezajišťuje pronikání škodlivých látek do organismu. Lidé s kožními alergiemi to mají těžké, jen tak nějaký materiál jim nesedne. Bambus však s jistotou hrdě mohou nosit. Bambus nevyvolává žádné alergické reakce, naopak uklidňuje. Nevadí citlivé kůži, léčí vyrážky a ekzémy. 
Zobrazit článek >
 
Sezóna jahod je tu! Co o tomto ovoci nevíte? II
Víte, že když konzumujete jahodu, nejíte vlastně plod, nýbrž květní lůžko? Skutečnými plody jsou malá zrníčka, která zapadají do červené šťavnaté slupky. Jahody zvyšují sexuální aktivitu a celkově chuť na milostné hrátky. Ne nadarmo se jahody přidávají do slavnostního šampaňského. Za tento účinek na lidskou mysl může zejména zinek. Ovlivňuje totiž vylučování testosteronu, aktivuje mužům pohlavní orgány. Ženy taky nenechá zkrátka. Nejen že jim zvýší chuť na pikantnosti, ale navíc pomáhá k prožití kvalitnějšího orgasmu. Pokud potřebujete nabudit a zvýšit svou obranyschopnost, nemusíte to vždy řešit citrusovými plody. V jahodách se totiž skrývá téměř stejně vitaminu C jako v citronu. Jahody přispívají nejen ke zdraví člověka, ale taky ke kráse. Mangan v jahodách podporuje krvetvorbu, stará se o výživu mozku a taky zlepšuje kvalitu vlasů a samozřejmě pokožky. Na českém území se v současné době vypěstuje asi čtyři až pět tun jahod z jednoho hektaru. Na území ČR je pro jahody vymezen prostor kolem pět seti hektarů. To není málo jahod, že? Významná je samozřejmě taky produkce jahod českých  zahrádkářů. Jahody neobsahují téměř žádný cukr, i když se zdají být tak sladké. Jedna jahoda nemá ve svém složení více než deset procent cukru. Díky tomu patří mezi nejméně kalorické potraviny. Myslete na to, že abyste okusili plnou kvalitu jahod, měli byste je konzumovat čerstvé, jen otřené do speciální utěrky či ubrousku. Pokud jahody umyjete ve vodě, ztratí až padesát procent své esence. Jestliže na umytí trváte, nechte je přirozeně oschnout a pak teprve tuto dobrotu konzumujte. Plátýnkovou masku s jahodami pro zjemnění a antioxidaci najdete zde: krasa.eiffeloptic.cz.   
Zobrazit článek >
 
Vznik a proces výroby mincí
Mince. Jedno z nejstarších platidel, které postupně ve všech státech nahrazovalo přírodní materiály a jiné prostředky k placení. Mince minulých let nesly přibližně stejnou hodnotu jaká na nich byla vyražena. Tím se nejvíce liší od mincí dnešních. Ty jsou totiž vyráběny z kovu a jejich pravá hodnota nedosahuje stejné hodnoty jakou má mince formálně. Jak už bylo naznačeno, prvními formami peněz byly například mušle, perly, kameny, ale i obilí nebo písek. Postupem času došlo k výrobě mincí z drahých kovů. Ze 7. století před naším letopočtem známe mince z Anatolie, které byly zhotovovány ze slitiny zlata a stříbra. Tyto mince jsou považovány za nejstarší vůbec. O 100 let déle, byly mince jako platidlo užívány i v Řecku. Směs na jejich výroby byla obdobná. První malovaná zmínka o mincích je stará 4,5 tisíce let. Postupem času vznikaly továrny na výrobu mincí. Po nějaké době si panovníci začali vyhrazovat moc výroby mincí pro sebe a to byl start pro ražení mincí pouze na královských dvorech. Panovníci nařizovali ražebníkům snižovat podíl drahého kovu. Postupem času klesly hodnoty mincí až na jednu desetinu. Dnes už žádné mince nenesou svou pravou hodnotu. Na území Čech se peníze začaly rovnou razit na dvoře panovníka. V 10. století vznikly denáry, což byly první české mince. Postupem času si každý panovník nechával razit mince své, tzv. groše, kterými se platilo až do 16. století. V tomto období vznikly taky první haléře. Byly to mince té nejmenší hodnoty. Jak si asi každý jistě dobře pamatuje, tento název spolu s mincemi se zachoval donedávna. Každý groš panovníka měl podobný vzhed. Na jeho lícní straně stál vždy latinský nápis, který v českém překladu znamená ,,Z boží vůle král.‘‘. Postupem času se v Čechách začaly objevovat i dukáty. Tyto mince byly zlaté. Mimo ně byste se na našem území mohla setkat také s tolary a krejcary. Koruna byla zavedena v roce 1892. A nyní už k samotnému procesu výroby mince. Nejprve musí dojít k vytvoření žetonů, takzvaných střížků. Střížky už mají tvar mince. Dalším krokem je příprava raznic. Musí dojít k vytvoření šablony se znakem nebo požadovaným motivem. Poté je šablona přenesena na razidla. V dnešní době se všechny střížky nechají v kontejneru, který je převezen k razícím strojům. Budoucí mince jsou postupně sypány do strojů a pod obrovským tlakem raženy. Vždy dochází k ražení jednoho motivu na všechny mince. Hotová díla jsou pak vkládány do jiných kontejnerů. Mince jsou po ražbě leštěny, někdy platinovány nebo lakovány. V některých případech jsou taky převezeny do sčítáren, kde se mince ještě kontrolují a poté jsou baleny. Mezi nejznámější česká mincovní města patří Praha, Kutná Hora, Jáchymov, České Budějovice nebo Jablonec nad Nisou. Sbíráte mince? Na světě je spousta vášnivých sběračů mincí, kteří se pyšní opravdu významnými poklady. Největší a zároveň nejcennější zlatou minci však nevlastní nikdo. Byla vyrobena v Austrálii ze zlata o ryzosti 9999. Váží jednu tunu a je na ni vyražená královna Alžběta II. Máte doma sběratele? Potěšte ho novou mincí do sbírky. Co třeba čínskou mincí štěstí? Podle čínského Feng shui jsou tyto mince tradičním symbolem majetku, ochrany, lásky a zdraví. Nebyla by tato mince ráda součástí vaší peněženky? Najdete ji zde.   
Zobrazit článek >
 
Upečte si muffiny III
Muffinů není nikdy dost! Pojďme se ještě seznámit s méně tradičními sladkostmi, které stojí za to ochutnat! Perníkové muffiny  Budete potřebovat: Hladkou mouku (150 g) Polohrubou mouku (150 g) Vejce (2 ks) Třtinový cukr (90 g) Máslo (250 g) Olej (90 ml) Jedou sodu (1 lžíci) Zázvor mletý (2 lžičky) Skořici mletou (1/2 lžičky) Hřebíček mletý (1/3 lžičky) Pepř mletý (1/4 lžičky) Nové koření (špetka) Sůl (špetka) Postup: V jedné nádobě vyšlehejte vejce, přidejte cukr a máslo a potom znovu vyšlehejte směs i s ostatnímu surovinami. V druhé míse smíchejte ostatní ingredience a potom do nich přimíchejte vyšlehané suroviny. Pokud máte problém s tím, že směs není hladká, tak jí též našlehejte. Předehřejte si troubu na 190°C a naplňte košíčky. Pečte asi 20 minut. Mrkvové muffiny zdobené polevou Budete potřebovat: Na těsto: Hladkou mouku (150 g) Cukr krupice (100 g) Olej (220 ml) Vejce (2 ks) Mrkev (200 g) Skořici mletou (1 lžička) Kypřící prášek (1 lžička) Na polevu: Máslo (60 g) Cukr moučka (190 g) Vanilkový cukr (1/4 sáčku) Vanilkové aroma (1/2 lžičky) Smetanový sýr (60 g) Postup: Vyšlehejte v nádobě vejce, smíchejte ho s měkkým máslem a cukrem a poté přidejte ostatní suroviny na těsto. Předehřejte troubu na 180°C a pečte asi 25 minut, dokud muffiny nedostanou zlatavou barvu. V době, kdy se budou zákusky v troubě péct, si připravte polevu. Utřete smetanový sýr s máslem a vanilkovým práškem. Potom přidejte cukr a řádně promíchejte. Poleva by měla být hladká a nadýchaná. Muffiny vyndejte z trouby a nechte je vychladnout. Poté je potřete polevou a můžete podávat.  Další muffinové dobroty můžete objevovat v knize Snadné muffiny, kterou najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak otevřít láhev vína bez vývrtky?
Potřebujete na oslavě otevřít láhev vína, ale ztratila jste vývrtku? Žádný problém, s tímto návodem žádný otvírák nepotřebujete! Prvním způsobem je úkon, který začíná zavinutím láhve ručníkem. Pevně víno uchopte a přiměřeně s ním udeřte do hladké vertikální plochy. Pokud se vám podaří udeřit správně, korek z láhve vyleze hned ven. Při užití této metody si dejte pozor, abyste neudeřila do stěny moc a láhev by se nerozbila. Při malém úderu se zase s láhví přirozeně nic nestane. Bohužel se však nic nestane ani se zátkou. Asi budete muset začít pít víno často, abyste si tento úkon natrénovala. :-)  Další, trochu méně riskantnější, metodou je sevřít láhev mezi stehna dnem vzhůru. Tlačte současně oběma nohama proti sobě a následně udeřte do dna lahve pěstí. Po několika ránách by se měl korek z lahve uvolnit a vy byste ho měla lehce vyndat prsty ven. Pokud doma najdete nějaký delší šroub, máte taky vyhráno. Bude stačit, když se vám povede zarazit ho do dostatečné hloubky korku a následně ho můžete kleštěmi i se zátkou vyndat. Pokud nemáte kleště, pomozte si například vidličkou. U jídelního příboru ještě chvíli zůstaňme. Pokud se ve vaší domácnosti nenachází ani šroub, který by nedržel obraz ve zdi, tak budete muset použít ostrý nůž. Ideální by byl například nůž filetovací, pokud ho obsahuje vaše kuchařská sbírka. Krouživými pohyby ho opatrně tlačte do zátky a postupně se ji snažte nožem vytahovat. Silnější nůž do korku pouze zatlačte a poté ho jedním tahem vytáhněte. A teď už žádný problém s otevřením jakékoliv lahve! Pokud by vás zajímaly i návody na to, jak otevřít konzervu, zamiřte do našeho oddílu pro muže, kde najdete odpovědi. Vývrtku ve tvaru láhve najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Omlazující elixír s diamantovým práškem
PRODUKT: Diamondceutical - omlazující elixír s diamantovým práškem pro zářivou pleť 30 ml - omlazující elixír vyjímečně bohatého složení s diamantovým práškem na zralou pleť 40+ je revolučním krokem v omlazování pokožky, v prevenci tvorby vrásek a eliminaci hlubokých vrásek.  VHODNÉ: pro ženy i muže DIAMONDCEUTICAL POMÁHÁ: podporuje jas pleti, vyrovnává její tón, vytváří komplex věčné krásy, který prodlužuje životnost pleťových buněk, omlazuje pokožku, eliminuje hluboké vrásky. SLOŽENÍ: aqua, pentapeptide-3, caprylil glycol, paraffinum liquidum, glycerin, hydrolyzed milk protein, acetyl hexapeptide-8, acetyl heptapeptide-4, pseudoalteromonas ferment extract, hydrolyzed wheat protein, hydrolyzed soy protein, tripeptide-10 citrulline, tripeptide-1, lecithin, xanthan gum, titan dioxide, carrageenans, glucose, pentylene glycol, polysorbate-20, 3-aminopropane sulfonic acid, calcium hydroxymethionine, hydroxyethylcellulose, caprylic, octylmethoxycinnamate, isopropylmyristate, phospholipids, carrageenan, sodium hyaluronate, disodium edta, c12-14 pareth-30, glycerylstearate, butylmethoxydibenzoylmethan, dimethicone, cetearylalkohol, carbomer, triethanolamine, panthenol, tocopherol acetate, citronellol, geraniol, hydroxycitronellal, hexylcinnamal, limonene, linalool, lilial, parfum, diamond powder, phenoxyethanol, methyl-, ethyl-, propyl-, butyl-, isobutylparaben, imidazolidinyl urea, 2-brom-2-nitropropane-1-3-diol JAK POUŽÍVAT: Jemným stlačením dávkovače vytlačte potřebné množství emulze Diamondceutical přibližně velikosti hrášku, kterou pomocí ukazováčku aplikujte krouživou masáží na čistou a suchou pokožku. Přípravek Diamondceutical je natolik jemný a šetrný, že je určen ke každodennímu použití a můžete ho aplikovat i na okolí očí. Maximální účinnost přípravku Diamondceutical se projeví po 60 dnech při aplikaci 2x denně ráno a večer. Na udržení příznivého stavu pokožky se doporučuje aplikovat přípravek Diamondceutical 1x denně. Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: PÉČE o PLEŤ
Zobrazit článek >
 
Co ženy rády, ale muži neradi? II
Přílišné opálení Sluníčko je jasné. V létě dělá hezká těla, opticky totiž zakrývá nedokonalosti a ještě udělá každou ženu hubenější. Je tu někdo, kdo by si nedal říct? Zřejmě ne. Muži si však stojí za tím, že opálení je hezké, dokud vypadá přirozeně. Jestliže navštěvujete solárium, v létě tuto činnost omezte nebo ji úplně vynechte. Kombinace solária a sluníčka navíc není zdravá. Nechte si možnost umělého opálení až na zimní sezónu. Trocha bronzu se líbí všem. Předstírání orgasmu a sex ve tmě Jedno horší než druhé. Muži vás při sexu chtějí vidět, potřebují sledovat vaše pohyby i výraz, jak si okamžiků užíváte. Možná taky chtějí mít pod kontrolou vaše vyvrcholení. Tím se dostáváme k druhému bodu. Je známo, že ženám obvykle trvá mnohem déle, než se dostanou k orgasmu. Pokud se vám to hned nedaří, nezoufejte a příště zkuste naplánovat větší předehru. Nebylo by vhodné, kdyby prokoukl to, že orgasmus předstíráte. Přestal by si být jist a mohl by být taky podezíravý k vašim citům. Takže pozor, takhle ne! Řasy až do vesmíru Oči zvýraznit ano, ale nepřehánět. Průzkumy ukázaly, že někteří muži jsou přímo alergičtí na nalepené řasy. Proč používat umělé doplňky, když můžete zvýraznit vlastní kukadla? S řasenkou však taky opatrně. Žádný muž se nechce koukat na řasy připomínající pavoučí nožičky. Raději řasenku zkombinujte s použitím tužky na oči a tmavých stínů. Válenky I mezi ženami panuje velmi odlišný pohled na válenky. Některé by na ně nedaly dopustit. Nosí je doma i venku, jiné je nesnáší. Muži však patří pouze do druhé kategorie. Válenky považují za vůbec nejhorší boty, které si žena může na nohu obout. Jsou prý nepřitažlivé, neslušivé a ještě moc chlupaté. Jaký máte názor na válenky vy?  
Zobrazit článek >
 
Spodní prádlo dříve a dnes: Obnovte základní kousky svého šatníku I
Dnes vám v naší krátké sérii článků nabídneme pár tipů na pohodlné spodní prádlo. Nosíte ráda jednoduché kousky nebo nedáte dopustit na vyšperkované kalhotky s podprsenkou v setu? Ať už je váš styl jakýkoliv, v našem článku si můžete přečíst, jak se jednotlivé druhy spodního prádla zrodily. Začalo to u mužů, a proto bude součástí článku povídání i o spodním prádle pánském. Vše začalo bederní rouškou Bederní rouška je úplně prvním nalezeným dokladem, který se týká spodního prádla. Byla objevena ve starověkém Římě. Dnes můžete předpokládat, že šlo pravděpodobně nejen o pomůcku pro zakrytí genitálií, ale taky předmět, který chránil nositele před chladem. Spodky pro muže Pokud opomineme pyžamové kousky, které tvořím ve spodním prádle samotnou kapitolu, ženy si musely na své spodní prádlo docela počkat. Čistě mužskou záležitostí z dob raného středověku byly spodky. Ty nevypadaly tak, jak je znáte teď. Jejich délka sahala až k lýtkům, kde se taky pomocí tkanic uvazovaly. Později došlo k jejich vylepšení. Aby si muž při močení pokaždé nemusel sundávat celé kalhoty, byl vytvořen první poklopec. Ten se lehce rozepínal či rozvazoval. Ženy řešily menstruaci, jinak chodily ,,naostro‘‘ Jak to dělaly ženy při menstruacích? Prádlo bylo potřeba, ale nové vymoženosti se dlouho nezjevovaly. Bohatší ženy nosily speciální menstruační košile. Chudší dámy měly na své dny připravenou obdobu pánských spodků, jejich nohavice si však nastřihávaly a zavazovaly si je kolem pasu. Toto oblečení trochu připomínalo dětskou plenu. 
Zobrazit článek >
 
Allnature - Přeslička nať
Vždy když vidím jako součást bylinného čaje, případně samostatně název přeslička rolní, vzpomenu si na školní roky: paleontologické obrázky Zdeňka Buriana a přesličky a plavuně. Také na výukové procházky přírody a sběr léčivých bylin. Sbírali jsme při nich přesličku, kontryhel, jitrocel a už ani nevím, jaké další bylinky. Ve škole jsme je pak sušili a odnášeli do sběrny. Dnes bylinky pěstujeme, podobně jako levanduli, na „plantážích“, případně je dovážíme. Nejsem si totiž jista, že by se někdo profesionálně věnoval obcházení luk a sběru například právě přesličky rolní. A tak ji kupujeme již nasušenou. A víte, k čemu je tato takřka běžná bylinka dobrá? Zbystřit by měli hlavně lidé, které trápí špatná funkce močových cest, močové kameny a písek, krvácivost všeho druhu, dna, artritida, hemoroidy a bércové vředy. Ženy ocení účinky přesličky při gynekologických obtížích, jako jsou výtoky a záněty. Přispívá také ke zlepšení kvality nehtů, případně jejich zánětech. Podpoří i vaši paměť, hojení ekzémů a vyrážek a hojení polypů, vředů, zklidní křeče. Přesličku rolní lze používat k obkladům, oplachům i jako čaj. Nepochybně má mnoho dalších zde neuvedených účinků. Proto nezapomeňte přesličku zařadit do své domácí lékárny. Přesličku značky Allnatura zakoupíte v našem e shopu v sekci Zdraví.  
Zobrazit článek >
 
Akné v dospělosti: Jak s ním zatočit? I
Akné je kožní problém, kterým bezesporu trpí nejčastěji lidé v dospívajícím věku, to bezesporu platí. Mnozí se však problému v dospělosti nezbaví. Kožní problém je trápí i nadále. Patříte mezi ně? Pak je tento článek pro vás jako dělaný. Možná vám poradíme, jak s pupínky a nehezkými skvrnami zatočit jednou pro vždy. Je zajímavé, že o pupínkách se mluví zejména v souvislosti s pubertou. Podle průzkumů amerických vědců však další vlna akné přichází k lidem ve věku kolem pět a dvaceti let. Problém se znovu objevuje u žen i mužů. Ženy pak navštíví pupínky často na mateřské. Mohou se taky objevit s příchodem středního věku.  Akné vzniká ucpáváním pórů, ze kterých nemůže přirozeně odtéct maz. Ten se začne kumulovat a vzhledem k nahromaděným bakteriím se na místě obvykle objeví načervenalý zánět.  Akné může způsobovat mnoho příčin. My se na ně nyní podíváme blíž.  Možná vás překvapí, že problém jménem akné může být dědičný. Být ženou je krásné, ale vyžaduje to jisté oběti. Musíme se hlídat v jídle mnohem víc než muži, protože naše sklony k nadváze jsou až dvojnásobné. Dále více trpíme na záněty pokožky. Pokud někdo z rodiny má nebo měl problém s akné, můžete jej očekávat také.  Pokud nepoužíváte žádné přípravky na pleť, možná chybujete. Někdy vám totiž dobrá kosmetika může dobře pomoci. Vyberte si vhodný přípravek na pleť v našem e-shopu. 
Zobrazit článek >
 
Proč pít burčák? II
Mezi nevýhody burčáku patří fakt, že nápoj obsahuje poměrně dost cukru, čímž není vhodný pro diabetiky. Lidé reagující na přílišné množství cukru by měli pít burčák opatrně.  Na rozdíl od cukru, který burčák tělu dodává, tento alkoholický nápoj pomáhá odbourávat tuky. Samozřejmě je stále dobré myslet na to, že jde o alkohol. Pokud se však zaměříme na jeho účinky v malém množství, pamatujte si, že má dobrý vliv na cévy a bojuje proti vysoké hladině cholesterolu.  Na burčáku si můžete pochutnávat často, přistupujte však k jeho konzumaci s mírou. Ideální množství denního příjmu by se mělo držet do dvě stě mililitrů. Na tomto množství se shodují skoro všichni odborníci.  Výběr kvalitního burčáku vždy nebývá snadný. Přes velkou dávku cukru bohužel jeho chuť úplně nepoznáme, a tak je vhodné zaměřit se především na barvu. Ta by měla být zlatavá, okrová až nahnědlá. Pokud burčák nalijete do průhledné nádoby, rozhodně by neměl být kalný. Neznamenalo by to, že je nápoj starý, nýbrž že déle kvasí. To znamená, že ztrácí nad míru cukru a mění se v silnější alkohol. Tato informace nám napovídá další degustační znamení. Pokud je burčák méně sladký, pak už pravděpodobně kvasí déle. Jestliže v něm cítíte dosti alkoholu a cukr nevýrazně, to znamená, se jedná o méně čerstvou tekutinu.  Vyrazte taky pro vitaminovou bombu, která navíc dokonce posílí vaši imunitu. A pozor, po nákupu nezapomeňte povolit víčko, aby mohl oxid uhličitý z láhve unikat. Burčákové nápoje neustále kvasí, pokud by byla láhev plně uzavřena, mohla by vybuchnout. 
Zobrazit článek >
 
Knihy Marian Keyes I
Marian Keyes je irská spisovatelka. Narodila se v roce 1963 v Limecku, ale ve svém dětství se velmi často stěhovala. V osmdesátých letech se zabydlela v Londýně, zde si našla manžela. Později se však přestěhovali do Irska. Autorka začala s tvorbou před více než deseti lety. Za tuto dobu se vypracovala na pozici nejlepších spisovatelů Irska všech dob. Když s tvorbou začínala, byla účetní. Začala si psát krátké povídky, následně však zjistila, že asi nejsou úplně tak k zahození. V roce 1997 už vydala svůj první román. Pro všechna její díla je charakteristický výstřední humor. Píše literaturu, která je vhodná rpo všechny věkové skupiny. Zas svá díla dostala Marian Keyesová cenu Nový talent. Potom, už byla známá opravdu všude. Tři knihy autorky byly dokonce zfilmované. Kromě románů a povídek píše dnes autorka taky měsíční sloupky a jednorázové příspěvky do časopisů. Ráda se věnuje charitě, miluje kino, dobrou četbu, kabelky a feminismus. Žena, která mi ukradla život Jednoho krásného dne Stella Sweeneyová trčí v dopravní špičce a rozhodne se vykonat dobrý skutek. Je z toho bouračka, která život dublinské vdané paní a matky převrátí vzhůru nohama. Jednak potká mužského, jenž po ní chce telefonní číslo - jak se však ukáže pouze kvůli pojišťovně. To by bylo v pořádku. Stejně se Stelle nijak zvlášť nezamlouval. Vozem značky Range Rover jí úplně zrušil auto. Ovšem - za druhé - toto setkání zaseje semínko čehosi, co posléze Stellu zavěje na hony pryč od dosavadního života. Obyčejná ženská se mění v zářící bytost. Knihy Marian Keyes najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Voděodolný pleťový krém
Opalovačka, je-li provozována s mírou, je rozhodně zdraví prospěšnou činností, proto tolik lidí baví a jezdí kvůli ní k moři. Přitom v posledních letech máme dost slunce i v našich zeměpisných délkách. Sluneční paprsky spouštějí na naší kůži tvorbu vitaminu D, jehož potřeba se zvyšujícím věkem vzrůstá a sluníčko je jeho přirozeným a vlastně bezplatným zdrojem. Světlo, které paprsky provází, nám zlepšuje náladu a teplo s ním spojené svědčí pacientům s onemocněním pohybového aparátu. Chystáte-li se také vyhřívat, nezapomeňte dodržovat všeobecně známá základní pravidla. Zejména není vhodné na slunci pobývat v době, kdy  pálí, tedy přes nejprudčeji pálí - přes poledne a brzy odpoledne. Jste-li nuceni na na něm pobývat, měli byste se obléknout do prodyšného oblečení z pokud možno z přírodních a dobře savých materiálů, které dostatečně tělo chrání a saje pot. Přirozeně byste neměli zapomenout na dostatečný příjem tekutin. Co je ale nejpodstatnější je ošetření pokožky obličeje kvalitním pleťovým krémem s vysokým ochranným SPF faktorem. Na rozdíl od těla ji totiž jinak chránit nelze. Výborným ochráncem tváře je pleťový opalovací krém a balzám na rty v jedné tubě od znovuzrozené tradiční české kosmetické značky Dermacol. Kromě SPF 30, tedy vysokého stupně ochrany obsahuje, jako správný pleťový krém, pěstící a chránící alantoin, vlhkost zadržující glycerin, hojivý a zklidňující panthenol a protizánětlivý bisabolol. Vitamin E v něm působí proti předčasnému stárnutí. Jako třešnička na dortu pak působí skutečnost, že je voděodolný, proto se hodí nejen do města, ale i na cesty a k vodě. Voděodolný pleťový krém s balzámem na rty s SPF30 od Dermacolu najdete mezi Drogerií na opalování.  
Zobrazit článek >
 
Proč pečovat (nejen) o své ruce? Používejte krém na ruce! I
Zvláště v zimě je o pokožku na rukách nutné pečovat. Mráz s jemnou kůží udělá své, a tak by pro vás krém na ruce měl být samozřejmostí. V tomto článku se dozvíte nejen o tom, jak o ruce pečovat, ale taky zodpovíme vaši otázku, proč tak činit a jaké krémy při tom používat. Čtěte dál tento článek.  Říká se, že právě ruce, dlaně, nehty i hřbet ruky vypovídají o tom, jaká žena ve skutečnosti je. Ruce ukazují, jak o sebe jejich dáma pečuje. Víte, že prsty s dlaněmi patří do první pětky bodů, kterou si muž prohlédne při setkání s neznámou ženou. Pánové se nezaměřují jen na naše ústa nebo ňadra, právě ruce jsou jedním z ,,předmětů‘‘ v hledáčku mužů, kterého se chtějí dotýkat.  Bez rukou bychom se těžko obešli. Jejich zdraví je podstatné pro naši existenci. Někdo denně vystavuje své ruce větší námaze než jiný, ale potřebujeme je každý.  Vaše ruce mohou být pochroumané, s mozoly nebo jen popraskané od větru, ale v každém případě vám mohou znepříjemnit denní fungování. Víte, že zdraví rukou je důležité pro celkovou vitalitu jedince? Právě ruce dokážou člověku napovědět, že s jeho tělem není něco v pořádku. Z výčtu není možné vynechat ani riziko bakterií. Pravidelná desinfekce rukou nebo aplikace speciálního krému zajistí, že se do organismu dostane mnohem méně bakterií. Hlídejte si, jak často pohybujete rukama kolem obličeje. 
Zobrazit článek >
 
Tradice zásnubního prstenu III
Velkou oblibu si dnes vybírají drahokamy či levnější varianty barevných kamenů. Kámen se může vztahovat ke znamení zvěrokruhu či jen symbolizovat oblíbenou barvu partnerky muže. Diamanty, respektive (polo)průhledné zářivé kameny, jsou znakem čistoty, odolnosti, věčnosti. To platí i o levnějších variantách kamínků, jakými jsou například zirkony, které udělají taktéž skvělou parádu. Seskupení kamenů má taky svou symboliku. Tak ku příkladu trojice drahokamů zastupuje rodinu, tj. matku otce a děti. Dominantní kámen může zářit sám či za přítomnosti několika kamínků. Další variantu tvoří kroužek posetý velkým množstvím malých kamínků. Pro ty, kteří nejsou fanoušky vystouplých prstenů se vyrábějí varianty ploché, kdy je opravdu malý nepatrný kamínek zasazen dovnitř prstenu. Nejčastěji do tohoto typu zásnubních prstenů (ještě častěji pak snubních) si můžete nechat vyrýt vaše společné motto, symboly lásky, jména či cokoliv jiného. Dříve se nosily hlavně prsteny zlaté. Dnes vítězí stříbrné kroužky. Současným hitem jsou prsteny z růžového zlata nebo kombinované varianty. Již jde byl zmíněn prsten snubní. Co se zásnubním kroužkem ve chvíli, kdy se vdáte? Nebojte, nemusíte se ho vzdát. Prsten pak putuje z levé ruky na pravou a místo něho přichází prsten snubní. V jiném případě může žena nosit oba prsteny při sobě. Možní vás překvapí, že v některých kulturách nenosí zásnubní prsten jen žena, ale i muž. Při svatbě pak dojde ke spojení této dvojice prstenů. Jeden větší kroužek je pak nasazen na ruku nevěsty.   Příkladem oblíbených zásnubních prstenů je například 
Zobrazit článek >
 
Léčivé účinky ženšenu nejen na pleť - pleťové tonikum Natura Estonica
Ženšen pravý (Panax ginseng) - je bylina dorůstající výšky 30 až 60 cm. Kořeny má ve tvaru mrkve, které bývají silné 3 cm a dlouhé až 20 cm. K léčivým účelům se využívá právě kořen, který obsahuje ginsenosoidy, panaxosidy, polysacharidy, aminokyseliny, silice, peptidy, vitamíny skupiny B, E a PP, flavanoidy a minerální látky (draslík, síra, fosfor, železo, mangan, kobalt, měď a vápník). Výjimečně se používají také listy, které obsahují flavanoidy, trifolin a panaseniosid.  Všeobecně se využívá k: posilení imunity antioxidačním účinkům stimulaci krevního oběhu potlačení únavy, slabosti a vyčerpání udržení normální hladiny glukózy v krvi zlepšení paměti příznivě působí na celkovou vitalitu má pozitivní účinky na sexuální zdraví Při použití přípravků na pleť s obsahem ženšenu pravého jsou účinky následující: pomáhá proti akné = ženšen má protizánětlivé účinky zpomalení stárnutí pokožky zvýšení tvorby kolagenu Pleťové tonikum Ženšen a acai 200 ml obsahuje přírodní výtažek z ženšenu, acai a florentinského kosatce napomáhají vrátit pleti mladistvost a příjemnou barvu. Zlepšují vzhled a stav pleti a bojují proti jemným vráskám.    Způsob použití: večer i ráno aplikujte malé množství tonika na tamponek a dočistěte pleť, večer čistí - ráno osvěžuje.  
Zobrazit článek >
 
Slané pomazánky III
A jaké pomazánky si připravíme dnes, sledujte tento seriálový pomazánkový speciál a načerpejte inspiraci pro vaše každodenní kuchyňské čáry. Sýrová pomazánka s kousky šunky Budete potřebovat: Šunku (200 g) Pomazánkové máslo (1/2 kelímku) Tavený sýr (150 g) Cibuli (1 ks) Postup: Cibuli rozkrájejte na jemné kousky a osmahněte ji na pánvi. Nemusíte dozlatova, stačí, aby cibule trochu změkla. Přidejte nakrájenou šunku a mírně ji orestujte. Mezitím smíchejte pomazánkové máslo se sýrem. Jakmile směs z pánve vychladne, přidejte ji do másla. Můžete dochutit hořčicí nebo kečupem. Křenová pomazánka z tvarohu Budete potřebovat: Tvaroh (200 g) Zakysanou smetanu (60 g) Vejce (4 ks) Křen (4 lžíce) Jarní cibulku (1 ks) Sůl a pepř Postup: Vajíčka uvařte natvrdo. Smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou a ochuťte je. Nastrouhejte křen na nudličky a přidejte ho do směsi. Zasypte pomazánku jarní cibulkou a nakrájenými vejci. Vše dobře promíchejte. A vida, pochoutka je na světě. Křen samozřejmě přidávejte dle vašich chutí, pomazánku lze vytvořit výrazně pálivější, stačí přidat více křenu. Tradiční česneková pomazánka Budete potřebovat: Lučinu (150 g) Pomazánkové máslo (80 g) Majonézu (3 lžíce) Jarní cibulku (1 ks) Česnek (5 stroužků, můžete samozřejmě přidat více, záleží na vaší chuti) Hrozny bílé (pár kusů na ozobu) Postup: Smíchejte majonézu, pomazánkové máslo, lučinu a nakrájenou jarní cibulku. Prolisujte česnek a vmíchejte ho do směsi. Dosolte a opepřete pomazánku, jak je libo. Tato dobrota se hodí na menší jednohubky. Skvěle chutná s bílým hroznovým vínem. Nakrájejte kuličky na poloviny a vždy jeden díl položte na jednohubku. Další inspiraci najdete například v knize Pomazánky Dona, kterou koupíte zde. 
Zobrazit článek >
 
Graviola
Annona muricata je strom, který roste v Peru ve výškách okolo tisíc metrů nad mořem. Jedná se o nenápadného obyvatele tamních plání. Je neopadavý, má lesklé listy a je charakteristický svými plody jménem guanabana. Ano, hádáte správně, dnes bude řeč o graviole, známém léku, který opečovávali již místní obyvatelé před naším letopočtem. Pro své účinky se používají téměř všechny části stromu: kůra, listy, kořeny, plody i semena. Podle zkušenosti tradiční medicíny i současné vědy se graviola využívá poměrně všestranně. Působí proti únavě, při horečkách nebo astmatu. Pomůže taky v případě vysokého krevního tlaku. Ovlivňuje mozek z hlediska výkonu i psychické pohody. Působí proti nespavosti, celkově podporuje imunitní systém. Graviola pomáhá proti vředovým onemocněním, revmatismu nebo artróze. Možná vás překvapí, že výtažky z kořenů a listů stromu dokáží taky velmi aktivně povzbudit organismus v případě napadení nádorovým onemocněním a pomáhají s jeho léčením. Graviola působí taky proti průjmům, cukrovce nebo vředovým onemocněním. Výrazně omezuje výskyt epileptických příhod. Tento zázračný lék můžete svému tělu podávat hned v několika podobách. Výtažky z gravioly v tekuté formě se nejčastěji připravují z plodů stromu. Produkt je následně pasterizován, aby nedošlo k jeho zkažení, neobsahuje však žádné chemické látky. Ještě snadnější řešení je konzumovat graviolu prostřednictvím tobolek. Ideální doba užívání se točí okolo měsíce, po něm byste si měl dát od kapslí na stejnou dobu pauzu a následně můžete pokračovat v užívání. Produkt Imbio Graviola žvýkací tbl. 120 najdete zde: zdravi.eiffeloptic.cz. 
Zobrazit článek >
 
Jak využít kopřivu? I
Ať už máte kopřivy na zahradě nebo ne, určitě se hodí vědět, na co tuto rostlinu můžete použít. Kopřiva dvoudobá totiž není pouze štiplavý nepřítel. Víte, že má poměrně zázračné účinky na lidský organismus? Na co všechno se dá využít? V listech kopřivy se nachází obrovské množství tělu prospěšných látek. Za zmínku stojí například chlorofyl, hořčík, karotenoidy, vitaminy skupiny B a vitamin C, taky kyselina křemičitá a mravenčí. Kopřivu je dobré sbírat na začátku jara až do začátku podzimu, avšak je dobré si zapamatovat, že čím je rostlina mladší, tím je zdravější, začátkem června již pravděpodobně nebude mít takové účinky, jaké měla předchozí měsíc. Na sběr si nezapomeňte vzít rukavice, abyste se příliš nepopálila. Sbírat se vyplatí samozřejmě listy, ale i její natě. Pokud máte možnost, určitě se vydejte pro kopřivy čistě do přírody. Kopřivu můžete zpracovávat samozřejmě čerstvou, avšak nejčastěji je rostlina sušena. Sušit ji je nutné téměř ihned po sběru, aby došlo k uchování její pestré barvy. Sušit se dá přirozeně, ale i uměle, avšak při zvolení druhé cesty nesušte kopřivu ve více jak šedesáti stupních Celsia, jinak dojde ke ztrátě některých výše jmenovaných látek. Sušit kopřivu je vhodné v tom, že dojde k odstranění všech toxických látek, které by se mohly v kopřivě nacházet. Kopřiva pomůže snad každému člověku. Díky jejím pestrým účinkům ji ocení kdekdo. V čem je kopřiva prospěšná? Přejděte na druhou část článku. Kopřivové produkty najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Co je to blanšírování?
Blanšírování někdy taky blanžírování. Víte, co se pod tímto kuchařským termínem skrývá za činnost? Možná vám něco prozradí překlad tohoto pojmu. Slovo bylo odvozeno od francouzského blanchir, což znamená zbělit. Není nutné vás déle napínat. Blanšírování je krátký proces namáčení ovoce či zeleniny do horké vody a následného ochlazení ve vodě ledové. Možná teď přemýšlíte, proč tedy pojem blanchir. Tato technika totiž nemá původ v rostlinné stravě. Původně se namáčelo do horké vody maso. To po krátké horké lázni zbělalo a zatáhlo se. Díky tomu pak při tepelném zpracování nepustilo tolik vody a zůstalo šťavnatější. Tento způsob taky ulehčí porcování masa a odstraňování blán. Dnes se technika aplikuje především na ovoce a zeleninu. V první řadě je blanšírování výhodné v tom, že zajistí uchování živin včetně vitaminů a dále chuti. Zajišťuje taky jistou míru konzervace, takže brání zkažení potravin. Nejen že pomůže ovoci a zelenině zachovat jeho čerstvost, ale taky zajistí neměnící se barvu. Zabraňuje tmavnutí či vysychání plodů. Tato metoda se využívá třeba při přípravě pesta. Přeskočte do našeho magazínu pro muže a zjistěte, jak se bazalkové pesto připravuje. Technika blanšírování je taky ku prospěchu při odstraňování slupek z plodů. Namočte do horké vody rajčata, broskve nebo třeba meruňky a hned vám půjde jejich vrchní obal odstraňovat lépe. Tuto metodu vyzkoušejte taky na mandle nebo pistácie. Blanšírovat se vyplatí taky houby. Čiňte tak, než je zamrazíte. Vyzkoušejte si metodu blanšírování. Kupte si u nás třeba mandle a můžete návod testovat.
Zobrazit článek >
 
Dodejte své pleti výživu II
Jste to, co jíte Vynechte ze svého jídelníčku cukry. Příliš moc sacharidů pleti škodí. Omezte konzumaci těstovin, chleba, bílé rýže a samozřejmě cukrovinek. Nejen že jdou tyto potraviny na tloušťku, ale taky mohou způsobit záněty a přispívají k tvorbě celulitidy. Kůže kvůli nim mnohem rychleji zestárne. Napadlo by vás, že konzumace mléka přispívá k tvorbě akné? Mléko a mléčné výrobky mají dobrý vliv na pleť v případě vnější aplikace, při jejich zvýšené konzumaci jí však škodí. Neznamená to, že byste měla z jídelníčku vyřadit všechny produkty obsahující mléko, ale omezte pití nápoje jako takového. Mléko bohužel podporuje taky tvorbu kožních ekzémů. Bílkoviny najdete i v jiných potravinách. Z hlediska jídla je dobré ještě zmínit suroviny bohaté na antioxidanty. Zejména ovoce jako borůvky, ořechy nebo avokádo jsou celkově zdraví prospěšné a pro pleť blahodárné. Konzumace jakéhokoliv ovoce a zeleniny vám rozhodně neublíží, vždyť jde o to nejzdravější, co můžete jíst. Pozor si dejte jenom na rajčata. Říká se, že ta mají na svědomí zarudlost pokožky. Je pravda, že pleť člověka, který konzumuje hodně rajčat, se stává náchylnější ke spálení, ale na její přirozenou barvu nemají rajčata vliv. Rajčata naopak zvyšují odolnost pleti. Dbejte na peeling Tento bod byl už v některých z našich článků zmiňován několikrát. Vzpružte svou pleť pomocí peelingových prostředků. Odstraní odumřelé buňky a vyčistí pleť do hloubky. Pokud nevěříte světovým značkám, můžete si vytvořit svůj vlastní hydratační peeling, který dodá vaší pleti ještě živiny. Rozmixujte ořechy, využijte cukr krystal a tvaroh a vaše pleť se bude mít královsky.   
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Barcelona I
Barcelona je jedno z turisticky nejoblíbenějších míst Španělska. Tvoří hlavní město Katalánska a druhé největší město Španělska. Nachází se na východě země, přímo na pobřeží Středozemního moře. V Barceloně se nachází obrovské množství památek, navštívit zde můžete mnoho kulturních akcí. Najdete zde hned několik prestižních univerzit a řadu knihoven. Sídlí zde též arcibiskup. Španělsko si vede dobře i co se týče průmyslu. Možná si vzpomínáte, že Barcelona se stala v roce 1992 olympijským městem. Barcelona byla založena již v době třetího století před naším letopočtem pravděpodobně kartaginským generálem Barkasem. Ten své nové území pojmenoval jménem Barcina. Mezi další významné osídlence patří například Karel Veliký nebo králové Aragonské koruny. Největší rozvoj prodělalo město v průběhu devatenáctého století. Do města se začali stěhovat noví obyvatelé a Barcelona se stala místem významné kultury a poznání. Vezměte si s sebou do Barcelony skvělého průvodce! Knihu Barcelona do kapsy najdete zde. Pronikněte přímo k srdci města Hlavní zajímavosti - největší zajímavosti spolu se zasvěcenými radami jak si zpříjemnit pobyt. Jak se žije v Barceloně - průvodce po oblíbených zákoutích vám pomohou objevit pravou tvář města. To nejlepší z Barcelony - našli jsme pro vás ty nejlepší pěší trasy, restaurace, zábavní podniky, trhy, obchody a mnoho dalšího. - plánky všech městských čtvrtí - trasy vycházek a denní itineráře - mnoho zasvěcených tipů pro turisty - stoprocentně nezávislé rady Náš slib Našim informacím můžete věřit, protože autoři Lonely Planet osobně navštěvují místa, o nichž píší, a při sběru informací pro každé nové vydání se k nim znovu vracejí. Nepřijímáme žádné protislužby za pozitivní hodnocení a můžete se spolehnout na to, že jsme objektivní. Název: Barcelona do kapsy Edice: Lonely Planet Jazyk: čeština Nakladatelství: Svojtka Značka: Svojtka Druh: Kniha Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá Počet stránek: 192 V prodeji od: 08/2012 Rozměry (výška x šířka x tloušťka): 127x110x10 mm ISBN: 978-80-256-0590-5
Zobrazit článek >