EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Zábava

 
Original mix ovocných šťáv a rostlinných extraktů
PRODUKT: 100+ Original mix ovocných šťáv a rostlinných extraktů 1000 ml Produkt který celkově posílí Váš organismus. Bez chemických konzervantů. Určeno co nejširšímu spektru konzumentů.  Jedná se o směs ovocných šťáv a rostlinných extraktů stabilizovaných pouze pasterizací. Produkt je určen pro udržování tělních funkcí, dobrého psychického stavu a mentální aktivity, pro podporu imunitního systému, antioxidační ochrany a pro posílení obranyschopnosti. Blahodárně působí na srdce a cévy, pomáhá v programech pro redukci tělesné hmotnosti, podporuje funkce chrupavek a kostí. SLOŽENÍ: šťáva z vinných hroznů 1,048 g šťáva z višní 1,013 g ťáva z černého rybízu 968 mg šťáva z plodu maqui berry 19,5 mg extrakty z:  tykve obecné (dýně) 72 mg jetele lučního 39 mg fenyklu obecného 39 mg tymiánu obecného 39 mg pecek hořké meruňky 39 mg heřmánku lékařského 39 mg levandule lékařské 39mg lékořice uralské 39 mg jalovce obecného 39 mg pampelišky lékařské 39 mg třezalky tečkované 39 mg pískavice řeckého sena 39 mg zázvoru lékařského 39 mg šalvěje lékařské 39 mg petržele zahradního 39 mg bazalky pravé 39 mg kyselina L - askorbová (vitamín C) 80 mg v denní dávce 20 ml výrobku Dávka 20 ml obsahuje 80 mg vitamínu C, což představuje100 % jeho referenční hodnoty příjmu. DÁVKOVÁNÍ: 20 ml denně, dávku lze rozdělit na 10 ml 2 x denně, vypít 30 minut před jídlem. Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDRAVÍ
Zobrazit článek >
 
Halloweenské zajímavosti ze světa II
Pavouky na Halloween nevyhánějte. Možná jste si všimla, že další dekorací, která se pojí s tímto svátkem, jsou pavučiny s pavouky. Kreslí se na cukroví a malují se třeba na obličej. Pavouk o Halloweenu nikdy neměl znamenat prvek děsivý. Právě naopak. Pokud jedinec vidí pavouka o Halloweenu, znamená to, že ho nějaký dobrý duch pozoruje a po celý rok chrání. Proč oranžová a černá barva? To není těžké odhadnout. Oranžová symbolizuje podzim, tuto barvu nese většina dýní. Černá barva je symbolem tajemství, magie a smrti. Halloween je původem svátek keltský. Pochází z Evropy, nikoliv z Ameriky, jak si mnozí myslí. Jeho kořeny sahají opravdu hluboko. Původně se den nazýval Samhain. Lidé věřili, že právě v tento den se mohou mrtví dostat zpět do země živých. Stírala se hranice mez těmito dvěma světy. Aby duše našly cestu ke svým milovaným, připravovaly se svíčky, které se ukládaly do vyřezané řepy. Svíčka měla taky ochranářský účinek. Ze světa mrtvých bohužel údajně může vyjít kdokoliv, a tak jsou plamínky důležité pro každého člena rodiny, aby ho ochránily od zlých duchů. I z tohoto důvodu se lidé převlékali do strašidelných kostýmů. Věřili, že zapudí zlé duchy. Proč se dřív vyřezávala řepa? Jak již bylo zmíněno, svátek má velmi starou tradici. Keltové k dispozici řepu neměli, ta se na území dostala až z Jižní Ameriky. Dýně se stala jistě praktičtější variantou. Historické doklady nám také ukazují, že místo řepy se využívaly k ukrytí svíček taky brambory. To teda jistě nebyla snadná práce, vyřezat z brambory lucerničku. 
Zobrazit článek >
 
Naučte se základní fráze v chorvatštině
Čas dovolených je v plném proudu. Většina Čechů míří k Jandranskému moři. Velmi oblíbenou destinací se stává Makarská riviera. Taktéž se chystáte na dovolenou do Chorvatska? Ačkoliv můžeme být jazykově vybavení, tedy co se týče angličtiny nebo němčiny, málokdo z nás se umí domluvit chorvatsky. Ne nadarmo se říká: "Kolim umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem." Avšak se nemusíte obávat, pokud chorvatštinu neovládáte. Vhodným pomocníkem Vám bude učebnice chorvatštiny od H. Jiráskové z nakladatelství LEDA - Chorvatština nejen pro samouky, kterou doplňuje CD. Určitě se Vám bude hodit, když porozumíte základním větám a výrazům, jako jsou například: Dobrý den!     Dobar dan! Dobré ráno!     Dobro jutro! Dobrý večer!     Dobra večer! Dobrou noc!     Laku noć! Ahoj!     Zdravo! Děkuji.     Hvala. Děkuji pěkně.     Hvala lijepo. Prosím.     Molim. Ano.     Da. Jistě.     Svakako. Dobře.     Dobro. Ne.     Ne. Již ne.     Još ne. O KNIZE: První česká učebnice chorvatštiny přináší kompletní přehled chorvatskégramatiky, poznámky k výslovnosti, bohatou slovní zásobu (v rozsahu zhruba 3000 slov), nejčastější frazeologii a konverzační obraty. Texty v učebnici jsou aktuální, zahrnují hlavní oblasti života se zaměřením na chorvatskou realitu. Důraz je kladen na osvojení základní struktury chorvatštiny, pochopení odlišností (zvláště lexikálních) mezi chorvatštinou a češtinou, získání dovednosti aktivně používat chorvatštinu v každodenním životě, získání dovednosti porozumět psanému i mluvenému projevu. Učebnice je určena jak pro klasickou výuku pod vedením učitele, tak pro samostatné studium. Součástí publikace je Klíč, obsahující kromě řešení cvičení z učebnice i přehled gramatiky, poznámky k výslovnosti a rozsáhlý chorvatsko-český slovníček. V závěru klíče je uveden seznam stop, podle kterého se budete snadno orientovat na dvou přiložených CD. Nahrávka je namluvena rodilými mluvčími a je zaměřena na aktivní zvládnutí jazyka. Chorvatštinu pro samouky zakoupíte v eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz  
Zobrazit článek >
 
Vlastimil Vondruška - Mrtvý posel
Vlastimil Vondruška se zapsal, jako jeden z mála současných autorů, do dějin české literatury už za svého života. Z počátku se zaměřoval na literaturu faktu a faktografické publikace. Za zmínku stojí jeho výpravná obrazová publikace o vývoji českého sklářství České sklo z roku 1990, Církevní rok a lidové obyčeje z roku 1991 a Katovny a mučírny z roku 1993. Přestože stojí za mnohými beletristicky pojatými do minulosti zasazenými příběhy, proslavil se hlavně obsáhlou Husitskou epopejí. Právě díky jejímu autorství je možné ho zdánlivě připodobnit k Aloisi Jiráskovi. Nelze opomenout ani historické detektivní příběhy, jejichž hlavním hrdinou je většinou moudrý Oldřich z Chlumu. Přes historické nesrovnalosti nepochybně za přečtení stojí všechny jeho příběhy. Příběh Mrtvý posel (MOBA, 2016) je součástí série nazvané Letopisy královské komory a první s ústřední postavou – královským písařem Jiřím Adamem z Dobronína. Fiktivní děj se odehrává ve středověkém Starém Městě pražském. Pan Adam najde u dveří svého domu umírajícího muže. Ten mu před skonem stihne naznačit, že se chystá spiknutí. Pan Adam se proto pustí do pátrání po totožnosti mrtvého a okolnostech, které ho k němu přivedly. Nepochybně se jedná o oddychový příběh hodný přečtení. Zajímavý je tím, na rozdíl od předchozích Vondruškovým příběhů, že čtenář zná oběť i pachatele zločinu od počátku. Autor popisuje Adamovy úvahy a až do konce rozvíjí důvody a motivy, proč byl spáchán. Mrtvého posla najdete v sekci Knihy našeho e shopu.
Zobrazit článek >
 
Nejlepší seriály pro ženy všech dob
Ocitnete se někdy v okamžiku, kdy máte všechno hotovo? Uvařeno, uklizeno, co teď? Pusťte si nějaký seriál. Pokud si neumíte poradit s výběrem, načerpejte inspiraci v tomto článku. Tady jsou neoblíbenější dámské seriály všech dob:  Gilmorova děvčata Kdo by neznal mladou matku Lorelai a její dceru Rory. Navštivte malé městečko Stars Hollow, kde každý jeho obyvatel zná všechny lidi ve městě. Zastavte se u Luka Danese, který vám nalije tu nejlepší kávu v okolí. Prožijte léta radosti i strasti s dvěma hlavními hrdinkami. Já tomuto seriálu dávám jedničku s hvězdičkou.  Sex ve městě Třicetileté ženy se rozhodnou prozkoumat, zda i ony mohou mít sex jako muži. Novinářka Carrie Bradshaw bude během všech sérií prožívat nejskandálnější příběhy všech dob. Seznamte se s čtyřmi nerozlučnými kamarádkami a objevte kouzlo velkoměsta. Zoufalé manželky Romantika, komedie nejen s jednou záhadou? To jsou Zoufalé manželky. Proč se Mary Alice Young zastřelila? Jaké tajemství jí tížilo tak, že už s ním nemohla žít? Objeví její čtyři kamarádky příčinu její smrti? Co záhadného se ještě přihodí v jejich čtvrti? Prolhané krásky I když tento seriál byl původně určen teenagerům, zamilovala si ho spousta žen. Svým dějem se trochu podobá právě Zoufalým manželkám. Středoškolačky (později mladé ženy) se rozhodnou vyřešit záhadnou smrt své kamarádky Alison Di Laurentisové. Zemřela jejich kamarádka vůbec? Kdo je tajemná osoba, která se skrývá za přicházejícími SMS zprávami? Chirurgové Romantické a komediální drama z lékařského prostředí, tak by se dal popsat seriál Chirurgové. Poznejte hlavní hrdinku Meredith, mladou talentovanou doktorku. Co ji v životě čeká? A pokud i seriálů už máte dost, sáhněte po nějaké dobré knize. Vybírat můžete zde. 
Zobrazit článek >
 
Kniha: Určitá míra facky
  Kniha: Určitá míra facky Autor: ČERNÝ Jiří Hlavním těžištěm Černého publicistické tvorby je moderní populární hudba. V letech 1964–69 připravoval a později i jako speaker sám uváděl (společně se svou tehdejší manželkou Miroslavou Filipovou) každotýdenní rozhlasové hitparádové soutěžní pořady Dvanáct resp. Čtrnáct na houpačce, v nichž uplatňoval vysoká hodnotová kritéria a významně ovlivnil vkus tehdejší teenagerovské populace; pořady byly v době normalizace (březen 1969–89) zakázány. V letech 1966–67 uváděl v rozhlasovém Mikrofóru třikrát do týdne vlastní pořady Desky načerno. Už po srpnu 1968 sestavil a navrhl k vydání první album Karla Kryla Bratříčku, zavírej vrátka (Panton, březen 1969); po listopadu 1989 dále sestavil Krylova alba Tekuté písky (1990), Děkuji (1969), Jedůfky (1996) a To nejlepší 2 (1998, vše Sony Music/Bonton).  V letech 1969–88 nesměl Černý v žádné formě spolupracovat s tehdejším Čs. rozhlasem, avšak od roku 1971 působil na tzv. antidiskotékách po celé tehdejší republice jako svérázný discjockey, který v dramaturgii a v komentářích k hraným skladbám zcela pomíjel kritéria komerční popularity. V letech 1971 a 1972 se stal vítězem soutěže písničkářského sdružení Šafrán o nejpozoruhodnějšího kritika s názvem Zlatý blbec. V listopadu a v prosinci 1989 byl aktivním účastníkem tzv. sametové revoluce (člen Koordinačního centra Občanského fóra a moderátor) společně s disidenty, s nimiž spolupracoval od založení CHARTY 77.  Od roku 1990 zasahoval publicisticky i do sféry politické svými komentáři v Českém rozhlase (Načerno), ve společenském týdeníku Reflex (Osmý den), v Lidových novinách (pravidelná týdenní rubrika Pondělí Jiřího Černého)  ad. Z Černého rozsáhlé konferenciérské, resp. moderátorské činnosti jsou nejvýznamnější American Folk Art (Washington 1995) a festival Blues v lese (Řevnice u Prahy, od 2001). V roce 1990 obdržel Černý nejvyšší uznání za zásluhy o festival Porta, Zlatou Portu a cenu Českého hudebního fondu za kritickou činnost.       Z krásné lži nám nová naděje nevyroste," je věta, která snad výstižně shrnuje smysl této knihy. Jiří Černý patří nejen k nejpřesnějším a nejpřesvědčivějším glosátorům doby, ale také je znám posedlostí demystifikovat lži, polopravdy či omyly, včetně svých vlastních pochybení, a tím podněcuje naději. Určitá míra facky obsahuje komentáře o kulturním, společenském i politickém životě z let 2001-2008, které chronologicky vycházely v Mladé frontě Dnes, Reflexu, Lidových novinách a nakonec v Hospodářských novinách. Z celkového počtu téměř tří stovek zde uvádíme přibližně polovinu, vedeni snahou nabídnout čtenáři to nejkvalitnější, co snadno obstojí vzdor poryvům času. Tuto knihu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Nechte se pozvat na květinové výstavy
Sluníčko nám přeje a víkendy přejí výletování. Upravujete-li okrasnou zahradu, určitě byste přivítala nějakou odbornou radu nebo zajímavou inspiraci. Zavítejte na nějakou ze zajímavých výstav, odkud budete odcházet nejen se spoustou zajímavých nápadů, ale taktéž si můžete zakoupit nový květinový přírůstek do Vaší zahrádky. V neposledním si můžete některou z výstav zvolit, jako zajímavé téma pro rodinný výlet. Masožravé rostliny - Brno - do 7. června se v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty MU koná prodejní výstava masožravých rostlin. Tuto výstavu můžete navštívit každý den od 9 do 18 hodin. Jako doplněk výstavy jsou v areálu Botanické zahrady umístěny sochy, které vytvořili studenti fakulty výtvarného umění. Sukulenty v Troji - od 12. 6. do 21. 7. můžete navštívit výstavu sukulentů v Praze-Troji. Je zaměřena na méně známé rostliny, které jsou příbuzné například s vinnou révou. Výstavu doplňuje prodej rostlin a poradna profesionálních pěstitelů. Výstava růží - Lysá nad Labem - výstaviště v Lysé nad Labem pořádá ve dnech 13. - 16. 6. celostátní výstavu růží a ostatních letních květin. Výstava bude uvedena pod názvem RŮŽOVÁ ZAHRADA 2019. Můžete zde shlédnout šlechtitelské novinky, aranžmá z řezaných květin a zajímavé zahradní úpravy z růží rostlých. Výstava bude taktéž prodejní. Léčivky - Brno - centrum léčivých rostlin Lékařské fakulty v Brně (Údolní 74, Brno) vás zve od 13. do 30. června na 57. ročník výstavy léčivých rostlin. Najdete zde 900 druhů a odrůd lečivých, aromatických i toxických rostlin. Otevřeno bude denně včetně víkendů od 9 do 18 hodin. Na kosatce do Hlavňovic - Od 8. do 9. června proběhne v Hlavňovicích na Klatovsku výstava sto padesáti odrůd kosatců. Především budou k vidění velkokvěté, americké odrůdy, francouzské, ale i české odrůdy. těšit se můžete i na kolekci denivek a okrasných česneků. Otvírací doba po oba dny bude od 10 do 16 hodin. Jsme rádi, pokud jste si některou z uvedených výstav vybrala a bude pro Vás skvělou inspirací. Máte-li v záměru vytvořit si záhon léčivek, krom výstavy v Brně, najdete mnoho užitečných rad i v knize LÉČIVÉ ROSTLINY.  
Zobrazit článek >
 
Kniha: Portugalština
  Léto nás vybízí k cestování po různých koutech naší republiky, ale také často cestujeme za její hranice. Což takhle zavítat do Portugalska. Ochutnat vinikající portské víno, zažít chuťovou extázi při ochutnávkách místní kuchyně, navštívit zdejší památky a poznat portugalskou kulturu. Cože? Že neznáte ani slovo porugalsky? Náš e-shop Vám nabízí knihu: PORTUGALŠTINA NEJEN PRO SAMOUKY, s níž získáte přehled o tomto jazyce a naučíte se například: Jak se dostanu do Porta?     Como é que se vai para o Porto? Jaká je to ulice?     Que rua é? Děkuji pěkně.     Muito obrigado. Můžete mi doporučit dobrou restauraci?     Pode me aconselhar um bom restaurante? Učebnici určenou jak pro samostatné studium, tak pro výuku pod vedením učitele, tvoří 31 lekcí plus lekce úvodní se zásadami výslovnosti. Je zaměřena na evropskou portugalštinu a hlavními odlišnostmi portugalštiny brazilské se zabývá pouze ve dvou závěrečných lekcích. Každá lekce se skládá z úvodních textů, slovníčku k lekci (základního a doplňkového), mluvnického výkladu a řady cvičení s klíčem. Do učebnice je začleněna též Antologie doplňkových textů. Studující mají k dispozici portugalsko-český slovník, který obsahuje základní slovní zásobu učebnice (2 500 slov), i slovník česko-portugalský (stejného rozsahu). Orientaci v učebnici usnadňuje Mluvnický rejstřík, seznam konverzačních okruhů a odkazy na reálie Portugalska a zemí portugalského jazyka. Součástí učebnice jsou 3 audio CD.
Zobrazit článek >
 
Tipy ze světa kosmetiky I. část
Také se Vám občas stane, když stojíte před regálem plným krémů různých značek, že nevíte, které krém přesně zvolit? Jaká složka daného kosmetického výrobku je tou pravou, právě pro Vás? Dnešní doba se odívá do trendů zdravé výživy a vše co je BIO by mělo být to nejlepší. Péče o pleť se stále zlepšuje a již neplatí, kdysi zavedené pravidlo, že jeden krém se shodne pro všechny členy rodiny. Proto je důležité si vyrat jeden výrobek, který bude právě ten TOP pro naši pleť. 1. OLEJ OCM = oil cleansing method, čili čištění pleti oleji. Pro suchou až velmi suchou pleť je tato forma péče opravdu skvělá - sama mohu doporučit. Avšak, ač se nad tím možná pozastavíte, hodí se tato péče i pro pleť, které já smíšená i mastná. Že to postrádá logiku? Ne! Právě ony prostředky co naši pleť vysušují, mají za následek to, že naše pleť začíná produkovat více mazu. Tato metoda zaručí, že se pleť dostane do přirozené rovnováhy. Zajímavou variantou může být ricinový olej - má protizánětlivé a hojivé učinky. Dále, dle typu Vaší pleti, je vhodný za studena lisovaný: olivový, jojobový, mandlový či avokádový olej.  2. VITAMÍN C Působí jako antioxidant, který zabraňuje volným radikálům poškozovat Vaši pleť. Dále pomáhá vytvářet kolagen, čímž se oddaluje tvorba vrásek. Vitamín C též příznivě působí proti akné. Zároveň brzdí tvoru melaninu, čímž působí proti vzniku pigmentových skvrn.
Zobrazit článek >
 
Houbaření pro děti
Velmi ráda vzpomínám na své dětství, kdy jsme s tatínkem pořádali brzké ranní výpravy na houby. Jelikož jsme měli les jen pár kroků od domu, měli jsme většinou výhodu prvních houbařů. Košíky jsme brzy naplnili kuřátky, janky nebo modráky. Ač houby téměř nejím, ráda je sbírám i dnes. Nyní chodím na houby se svojí rodinou a musela jsem se naučit řádně rozpoznat, kterou houbu vzít a kterou ponechat v lese. Pomozte i vašim dětem, zábavnou formou, naučit se rozeznávat houby našich lesů. S knihou MOJE HOUBOVÁ ABECEDA vám to půjde jedna radost. Mochomůrku červenou lze snadno rozeznat od jiných hub. Na první pohled zaujme svojí výrazně červenou barvou kloboučku s bílými tečkami. Avšak u mochomůrky zelené nebo také bílé, jak se také nazývá se můžete splést. Je to velmi prudce jedovatý druh houby. Málo znalý houbař si ji může splést s žampionem. Při sběru hub je velmi důležité, všímat si všech znaků. Pokud se vydáte na sběr hub s dětmi, dejte na ně pozor, aby houby neochutnávaly. Mohly by ochutnat druh houby, která je prudce jedovatá už v syrovém stavu. Při otravě je dětský organismus více ohrožený než u dospělého člověka. Zapomeňte na pověry, které neplatí: jedovaté houby nejsou okousané od plžů ani červivé jed v houbách se zničí tepelnou úpravou jedovaté houby jsou pestře zbarvené stříbro v kontaktu s jedovatou houbou zčerná Dříve než se vypravíte na sběr hub, naučte se je dokonale poznávat!  
Zobrazit článek >
 
Recept: Třešňový dort
K narozeninám nebo k svátku. Taktéž k jakékoliv sváteční příležitosti se hodí nějaký skvělý dezert. A co třeba třešňový dort? Vězte, že jeho bohatá sladká náplň a šlehačka vás dostanou! Třešně už ze stromů neotrháme, ale někdo si je buď zavařil nebo je lze zakoupit v některém ze supermarketů. RECEPT: Třešňový dort Ingredience: 4 vejce 80 g cukru 1 lžíce kakaa 2 lžíce oleje 80 g polohrubé mouky 1/2 lžičky prášeku do pečiva Krém: 500 g třešní 5 lžic krystal. cukru 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky skořice 15 g bramborového škrobu 250 g zakysané smetany 200 ml smetany ke šlehání 5 g želatiny Dále budeme potřebovat: 50 ml smetany ke šlehání moučkový cukr podle chuti třešně na ozdobu Postup: Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, polohrubou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru 26 cm, kterou jsme předem vymastili tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Třešně rozmixujeme mixérem (ne úplně), dáme do hrnce, přidáme kr. a vanilkový cukr, skořici a přivedeme do varu - dusíme cca 8-10 minut. V troše vody si rozmícháme škrob a přidáme k rozmixované hmotě. Promícháme a odstavíme, necháme mírně vychladnout. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a smícháme ji se zakysanou smetanou. Když máme vychladlou třešňovou hmotu, pomalu ji přimícháme do smetanové hmoty a spojíme. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přidáme ji k utřeného krému. Promícháme a navrstvíme na upečený a vychladlý korpus. Vložíme do chladničky. Na ozdobu použijeme vyšlehanou šlehačku s cukrem a ozdobíme třešněmi. Nechte se inspirovat kuchařkou HELENČINO PEČENÍ a vytvořte další chutné dezerty.        
Zobrazit článek >
 
Recept: Chlebové kroužky
RECEPT: Chlebové kroužky Ingredience: 350 g jemné celozrnné pšeničné mouky 100 g jemně mleté špaldové mouky 50 g žitné mouky 2 lžičky soli 7 g sušeného droždí 100 g slunečnicových semínek 25 g kmínu 50 g máku 70 ml melasy tuk na vymazání plechu sezamová semínka na ozdobení kroužků Postup: Ve velké míse smícháme všechny druhy mouky, sůl, droždí, semínka, kmín a mák. Přidáme melasu a 300 ml vody a vše důkladně promícháme.  Těsto položíme na pracovní plochu posypanou bílou moukou. Ještě sedm minut důkladně těsto hněteme. Poté ho přesuneme do mírně vymaštěné mísy a necháme přibližně dvě hodiny kynout tak, aby hmota zdvojnásobila objem. Nakynuté těsto vyndáme na pomoučněnou plochu a znovu pečlivě prohněteme. Vytvarujeme kroužky, které posypeme sezamovým semínkem. Potom je přemístíme na plech a necháme kroužky ještě hodinu kynout. Těsto by opět mělo zdvojnásobit objem. Předehřejeme si elektrickou troubu na 220oC, horkovzdušnou na 200oC. Ostrým nožem uděláme na kroužcích několik zářezů. Pečeme 30 minut, dokud kroužky nezezlátnou a na poklep nezní dutě. Upečené chlebové kroužky necháme vychladnout na drátěné mřížce. Toto těsto můžete využít i na upečení celého bochníku. K pečení chleba je skvělou volbou "PEKÁRNA CHLEBA S BEZLEPKOVÝM PROGRAMEM", kterou zakoupíte v našem e-shopu  : ZDRAVÍ  
Zobrazit článek >
 
Kam na dýňové slavnosti
S příchodem podzimních dnů sklízíme dýně, které najdou uplatnění nejen v naší kuchyni, ale také jako dekorace našich exteriérů. Pokud si vypěstujete tykev olejnou, získáte z ní nejen vynikající a chutnou dužinu, ale také semena bez slupky, které jsou bohaté na vitamíny, minerály a esenciální mastné kyseliny Omega 3 a 6. Pravidelná konzumace dýňových semen zlepšuje kvalitu vlasů a nehtů. Snižuje cholesterol a redukuje vysoký krevní tlak. Během puberty minimalizuje vznik akné. Pravidelnou konzumací si také podpoříte dobrou náladu. Tradičními, podzimními akcemi, které se věnují těmto výpěstkům jsou dýňové slavnosti. Zde můžete zakoupit a ochutnat dýňové dobroty a zažít zajímavý doprovodný program pro celou rodinu. Kam na dýňové slavnosti: Brno-Modřice, Zahradnické centrum Brabec (5. - 6. 10. 2019) Praha, Zahradnické centrum Chládek (5. - 6. 10. 2019) Bakov, Flora Garden (5. - 6. 10. 2019) Teplice, Zahradnictví Dvořák a syn (5. - 6. 10. 2019) Šebrov, Zahradnictví u Kopřivů (5. - 6. 10. a 12. - 13. 10. 2019) Králův Dvůr, Zahrada Lisý (11. - 13. 10. 2019) Pardubice, AZ Garden (12. - 13. 10. 2019) České Budějovice, Zahradnické centrum Ferenčík (12. - 13. 10. 2019) Líbeznice, Zahradnictví Líbeznice (12. - 13. 10. 2019)   Pokud si chcete uvařit nějakou dýňovou dobrotu a nemáte inspiraci, zakupte si kuchařku DÝNĚ - 50 SNADNÝCH RECEPTŮ.
Zobrazit článek >
 
Příprava dýňového kompotu v zavařovacím hrnci
Dýňový kompot - dýně je zde pouze nositelem chutě a vůně, kterou kompotu uměle dodáme. Proto je velmi zajímavé, když můžeme chutě různě ovlivnit. Dýni omyjeme, oloupáme a nakrájíme ozdobným nožem na kostičky. Takto nakrájenou dýni namočíme na 12 hodin do roztoku octa. Roztok si připravíme v poměru 1:1, tedy 1 díl 8% octa s 1 dílem vody. Po vyjmutí z rotoku předvaříme kostky dýně 10 minut v cukernatém nálevu. Cukernatý nálev připravíme z 1 l vody a 0,40 kg cukru a jemně nakrájené citronové kůry. Dýni pak vyjmeme a necháme vychladnout na vzduchu. Na dno každé sklenice dáme 1/8 citrónu, 2 - 3 hřebíčky a kousíček skořice. Do nálevu můžeme přidat několik kapek pomerančové lihové tresti nebo kapku ananasové lihové tresti. Taktéž můžeme do některé ze sklenic přidat pomerančovou kůru. Sterilizujeme 40 minut při 85oC. Hrnec na zavařování CONCEPT ZH003 2000W je ideálním pomocníkem na zavařování ovocných kompotů i jiných pokrmů. S jeho pomocí můžete jednoduše připravit různé marmelády, džemy, ovocné nebo zeleninové směsi, houby a jiné. Můžete připravit i teplé nápoje jako např. čaje, svařené víno nebo grog. Jeho objem je 27 litrů a najednou můžete připravit až 11 kusů 720 ml nebo 34 kusů 370 ml sklenic. Nádoba hrnce je nerezová a můžete si nastavit i teplotu podle potřeby. Díky časovači budete vždy přesně vědět, kdy hrnec ukončí vaření. Nerezový hrnec CONCEPT 2000W na domácí zavařování je vynikající pomůckou pro přípravu chutných a zdravých ovocných kompotů. Můžete ho použít i pro přípravu hub, masa, paštik nebo jiných hotových pokrmů a vhodný je i na rozpouštění medu. S jeho pomocí můžete připravit i domácí marmelády, džemy, různé ovocné a zeleninové směsi. K jeho dalším funkcím patří i vaření a udržování teploty, díky čemuž můžete připravovat různé teplé nápoje, jako např. čaje, svařené víno nebo grog. Hrnec na zavařování zakoupíte v eshopu zde: zdravi.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Když můžeš, zůstaň. Když musíš, odjeď.
Helga Flatlandová, norská spisovatelka narozená v roce 1984, patří nyní mezi nejznámější osobnosti tamní kultury. Pochází z malé vesnice Flatdal, kterou bychom mohli hledat v oblasti Telemark. Neživí se pouze psaním knih, pracuje v oblasti reklamy a marketingu. Ve svých 26 letech si otevřela cestu do světa významných spisovatelů již svou první knihou Když můžeš, zůstaň. Když musíš, odjeď.   Když můžeš, zůstaň. Když musíš, odjeď. (Bli hvis du kan, dra hvis du ma, 2010) je román vydaný nakladatelstvím Větrné mlýny, do češtiny přeložený Miluší Juříčkovou. Později se stal součástí úspěšné trilogie. Trilogii doplňují romány: Domů chtějí všichni. Vrátit se nechce nikdo., 2011 a Ucelenost existuje, 2013. První román nás zprvu seznamuje se čtyřmi kamarády, Tarjeem, Kristianem, Trygviem a Bjornem, kterých se celá kniha bude týkat. Vyrůstají na klidném norském venkově. Celý život je tíží problémy, se kterými se vždy ale poměrně dobře vypořádají. Jednoho dne jsou všichni čtyři povoláni na vojnu. Po nějakém čase na ní strávené si uvědomují, že jim takovýto život vyhovuje a přihlásí se na misi do Afghánistánu. Po krátkém čase jejich příjezdu jsou tři z nich zabiti minou, která vybuchne pod jejich autem. Zpráva o nešťastné tragédii se dostane ven a celá vesnice bude zdrcena. Co ale vůbec zapříčinilo to, že se chlapci přihlásili na takovouto vojenskou misi? Stála za tím pouze nuda ze všedního života a touha zažít něco ojedinělého? A co bude s chlapcem, který zůstal bez přátel? Flatlandová dokonale propracovává psychologické stránky postav. Nenechte se zmást stručným výkladem obsahu. Ten je totiž ve skutečnosti velmi spletitý a mimo hlavní postavy zde vystupuje spousta rodinných příslušníků a blízkých přátel našich hlavních hrdinů. Dozvídáme se více o jejich rodinných situacích, láskách a dalších okolnostech. Ukazuje nám mezilidská dramata, která při nás budou stát vždy, i když budeme žít v míru a bezpečí. Kompletně jsou tyto okolnosti doplňovány tužbami, životním očekáváním, touhou jít si za svým a myšlenkou na svobodu a peníze. Po přečtení následujících dvou krátkých ukázek z knihy si sami můžete udělat obrázek o dvou liniích – klasické dny každé rodiny (citace 1.), ale taky vnitřní bolesti a strachu hrdinů (citace 2.). ,,Tarjei,“ volá táta z obýváku, směrem k televizi. „Ano,‘‘ říkám a dál se dívám, jak Ingrid a Jon Olav večeří. „Tarjei, pojď sem,“ říká táta. Jdu do obýváku. Stěny obložené borovým dřevem, zežloutlým kouřem z tátovy dýmky a máminých cigaret. „Co je?“ říkám. „Máš na zítra nějaké plány?“ Usmívá se, ale není to otázka. Nemám žádné plány a žádnou odpověď. „Pojedeme spolu zítra na pole? Můžeš řídit, jestli chceš.“ ,,Milý Bože, který jsi na nebesích. Ať se dobře vede všem, které mám rád. Prosím, opatruj mámu, tátu, Julii, babičku, dědu, ať trvá ještě dlouho, než umřou. Opatruj všechny mé strýce a tety, všechny bratrance a sestřenice a všechny mé kamarády. Dávej pozor na všechen náš dobytek a ostatní zvířata, obzvláště Čerta, dej mu dlouhý život. Moc prosím, ať se táta s mámou usmíří a ať se nerozvedou. A nedopusť válku, svrhnutí atomové bomby ani jiné katastrofy.‘‘Odpovědí na otázku, proč spisovatelka umístila děj právě na venkov, je ta, že sama vyrůstala v osamocené vesničce a přála si zpracovat příběhy ze života obyčejných lidí, kteří venkov obývají. Kompozice románu je rozložena do čtyř částí. Každá část se zaměřuje na jednu hlavní postavu. První tři se odehrávají před nešťastným incidentem a poslední po něm. V knize navíc autorka vytváří zajímavý nevšední jazykový styl. Vypráví příběh z pohledu své generace. Další díly románové trilogie na první příběh navazují. Je dobré, začít dílem prvním. Román Když můžeš, zůstaň. Když musíš, odjeď. najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Švestkový kompot v zavařovacím hrnci Concept
Švestkový kompot můžeme připravit v různých variantách. Konzervujeme buď celé (loupané, neloupané) nebo půlené (loupané, neloupané) švestky. Před samotným zavařovaním švestky řádně opereme a necháme je okapat. Kompot z celých neloupaných švestek - oprané švestky lehce předvaříme v teplé vodě (cca 85oC) zhruba 2 minuty. Tím získáme síťové popraskání slupky švestek. Poté je rychle ochladíme a naplníme je do sklenic. Zaléváme je horkým nálevem. Sterilujeme 25 minut při 85oC. Kompot z celých loupaných švestek - švestky ponoříme do vroucí vody, aby slupka popraskala. Potom švestky ochladíme a oloupeme slupky. Naplníme sklenice, zalejeme nálevem a sterilujeme stejně jako u neloupaných celých švestek. Kompot z půlených neloupaných švestek - omyté švestky rozpůlíme a odstraníme pecky. Naplníme sklenice, zalejeme nálevem a sterilujeme 25 minut při 85oC. Kompot z půlených loupaných švestek - je chuťově velmi jemný. Švestky připravíme k loupání stejně jako u kompotu z celých loupaných švestek. Pak jen švestky rozkrojíme a vyjmeme pecky. Naplníme sklenice, zalejeme nálevem a sterilujeme stejně jako u výše uvedených kompotů. Pro zvýraznění chuti přidáme na 1 litr nálevu 1 polévkovou lžíci rumu. Nálev: na 1 litr vody spotřebujete cca 3/4 kg cukru. Máte-li hodně ovoce a zeleniny a rádi byste ji zpracovali a uchovali pro pozdější využití.mámepro Vás skvělého pomocníka, se kterým to lehce zvládnete! Tento tradiční způsob uchovávání potravin patří k nejzdravějším a je to taky skvělý způsob, jak konzervovat velké množství potravin. Pořiďte si zavařovací hrnec Concept ZH-0020, který vám s tím rád pomůže. Technické parametry: objem: 27 l, kapacita: 11 ks sklenic 720 ml nebo 34 ks sklenic 370 ml, provedení: smalt, zvukový signál při dosažení nastavené teploty, vypouštěcí kohoutek (z praktických důvodů umístěný z boku spotřebiče), mřížka pod sklenice, regulace teploty: 50-100 °C, časovač: 20-120 min, příkon: 1800 W, tepelná pojistka: ano, vnější rozměr v cm: 41 x 41 x 45.
Zobrazit článek >
 
Péče o vlasy se vyplatí!
Pokud jste byla na dovolené u moře, dobře víte, jak se vaše vlasy změnily. Jsou vysušené od mořské vody a sluníčko napomohlo vyblednutí barvě vlasů. Především je důležitá pravidelná péče o vaši dlouhou hřívu. Pokud o vaše vlasy nepečujete pravidelně, obávám se, že zachránit poničené vlasy po dovolené u moře pomohou jen ostré nůžky a radikální zkrácení poškozených vlasů. Během roku je vhodné doplňovat vitamíny, které jsou prospěšné pro růst, lesk a výživu vlasů. A to především vitamíny: vitamín B - napomáhá proti tvorbě lupů a vypadávání vlasů. vitamín A - omezuje činnost mazových žláz. Taktéž je důležitá vhodná a šetrná péče o vlasy: pokud nemusíte - nefénujte - vlasy se pomocí fénu suší nerovnoměrně a již suché vlasy se horkým vzduchem pálí! lépe bude, když lehce zabalíte vlasy do ručníku, necháte odsát přebytečnou vodu a poté jemně pročešete a necháte vlasy uschnout na vzduchu. těsně před dovolenou u moře si nebarvěte vlasy - barvením se vlasy narušují a sluníčko společně s mořskou vodou by je více poškodili. při poledním slunci používejte pokrývky hlavy (klobouky, šátky, ...). pravidelně používejte vhodné vlasové přípravky! Vhodným přípravkem pro regeneraci vašich vlasů je vyživující maska od L´oreal Professionnel Mythic Oil, která je určená pro normální a jemné vlasy. Maska obsahuje složky jako zázvorový olej a extrakt z vonokvětky. Ty dodávají vlasům pružnost a vitalitu a působí do hloubky vlasového vlákna a vyživují ho. Neobsahuje parabeny.  
Zobrazit článek >
 
Intimní a něžné hrátky s Alií
Vibrační hračky od firmy Lelo rozvášní Vaše myšlenky i smyslnost. Objevíte s nimi vrchol blaha a užijete si spoustu něžných a zábavných chvil. Povrch těchto masážně erotických pomůcek je příjemný nejen na dotek vašich rokou, ale taktéž něžně pohladí i další části vašeho těla. Jeho vybrace vám zajistí příjemný a dlouhotrvající pocit, který vás dovede až na vrchol blaha. Alia je elegantní a hravý přikládací masážní strojek pro klitoridální stimulaci. Krása a jednoduchost inspiruje k mnoha neprozkoumaným hrám a nabízí nové možnosti. Je ideálním partnerským společníkem a neodolatelným dárkem. Silikonový, semišově jemný povrch snadno klouže po kůži a skvěle přenáší vibrace od výkonného a skvěle odhlučněného motoru. Alia je vyrobena z lékařského silikonu s jádrem z pokoveného ABS plastu. Je zcela vodotěsná a ovládá se přes třítlačítkové uživatelské rozhraní, které umožňuje 6 vibračních režimů, zesilování a zeslabování vibrací a samozřejmostí je i zámek tlačítek proti nečekanému zapnutí na cestách. Plně nabitá nabízí až 4 hodiny rozkoše. Je dodávána v luxusní krabičce s nabíječkou a saténovým pouzdrem pro uskladnění. Vlastnosti: zdravotně nezávadné materiály zámek tlačítek 6 vibračních programů rychlé dobíjení za 4 hodiny podsvícený ovládací panel tichý chod motorku vodotěsný výdrž až 4 hodiny pohotovostní doba až 90 dnů Intimní masážní strojek Alia zakoupíte v eshopu zde: krasa.eiffeloptic.cz       
Zobrazit článek >
 
Bylinky: Majoránka
Majoránka se řadí mezi oblíbené bylinky, které používáme v kuchyni k přípravě, zejména, masových pokrmů. Přidáváme ji do gulášů a také do polévek. Neopomenutelná je taktéž při výrobě zabíjačkových pochoutek, jako jsou jitrnice nebo tlačenky. Avšak majoránka je vynikající i jako bylinka na přípravu vynikajícího čaje při nachlazení či bolesti v krku. Osbobně mohu doporučit pěstování majoránky na zahrádce či v truhlíku, jelikož ta co se prodává v supermarketech, sušená majoránka balená v sáčcích, nemá prakticky s domácky usušenou majoránkou žádného srovnání. Ta domácí je nádherně aromatická a nemůže ji nic nahradit. Původ majoránky bychom dohledali až v Asii či Středomoří. V dnešní době se však pěstuje téměř po celém světě. Je to bylinka, která je příbuzná s hluchavkou. Dorůstá do výšky 20 - 40 cm. Pěstování: Vyžaduje slunečné závětrné stanoviště, jinak nedosahuje kvalitního aroma. Půda má být lehčí, zásaditá, bohatá na humus. Před výsadbou je vhodné půdu přihnojit organickým hnojivem Lze ji pěstovat ze semínek, nebo si ji zakoupíte předpěstovanou v nějakém zahradnictví. Semena se vysévají v březnu až dubnu do truhlíků. Poté lehce zasypeme zemí nebo pískem, aby se k nim dostalo světlo a probudilo je ke klíčení. Truhlík necháme buď v nepříliš teplé místnosti nebo středně teplém pařeništi. Vzešlé sazenice rozsadíme po několika kusech ve vzdálenosti cca 3 centimetry. Do volné půdy sázíme v květnu po posledních přízemních mrazících. Doporučená vzdálenost mezi rostlinami je 15 centimetrů. Pokud jste ještě majoránku nepěstovali, určitě to za to stojí, abyste si ji příští rok vyseli a měli tak kvalitní domácí koření. V čem je majoránka prospěšná: má protizánětlivé účinky skvělá proti nachlazení, neurózám, migréně a bolesti hlavy, střevní kolice pomáhá odstraňovat křeče přidává se do koupelí posilujících nervy odvar zmírňuje menstruační bolesti doprovázené křečemi a má uklidňující účinky při nespavosti inhalace pomáhá při astmatu naložená v oleji uvolňuje namožené svaly majoránková mast urychluje hojení ran    
Zobrazit článek >
 
Hrací deka s hrazdou clip-on
Měkká hrací deka Taf Toys byla speciálně navržena, aby podporovala hraní dítěte na bříšku. Polštářek pomáhá dítěti při hře na bříšku a podněcuje dítě ke zvedání hlavičky a krku. Pro malého kojence, který tráví většinu dne i noci ležením na zádech, je důležité, aby trávil několikrát denně čas ležením na bříšku a takzvaným “pasením koníčků”. Poloha na bříšku přináší děťátku jiný pohled na svět a posiluje krční a zádové svaly, které později umožňují dítěti začít se přetáčet, lézt a sedět bez opory. Díky unikátnímu způsobu uchycení hraček speciálními klipy lze hračky buď připevnit na hrazdu pro hru na zádech nebo postavit před dítě pro hru na bříšku uchycením do klipu na dece. Hračky jsou místo prostého zavěšení v klipu pevně uchyceny, takže dítě může při hře na zádech i na bříšku sledovat svůj odraz v bezpečném zrcátku, roztáčet měkký šustící míček nebo zkoumat cinkající stromeček. Přímo na dece jsou umístěny šustící části i pískátko. Různorodé aktivity podporují rozvoj hrubé a jemné motoriky i poznávacích schopností dítěte. Deku i polštářek zdobí krásné barevné ilustrace, které podněcují interakci rodiče a dítěte a podporují vývoj emoční inteligence dítěte. Hrazdu je možné oddělit a deku používat i samostatně. Vhodné od narození. Hrací podložku zakoupíte v našem e-shopu: ZDE  
Zobrazit článek >
 
Historie sýrů
Známe mnoho legend o svatých, kteří se nějakým způsobem dostali do naší historie. Ale stejně tak existují i legendy o sýrech. Před mnoha a mnoha tisíci lety v Asii, kdy člověk prošel změnou, a z lovce se stával pastevec, počal využívat mléko savců. Nejspíše se jednalo o koze, ovce a buvoly.  Ve 3. tisíciletí byl sýr v Mezopotamii již známou pochutinou. Jednalo se o zakysané mléko, které pastýři uchovávali v proutěných koších. Jednalo se nejspíš o tvaroh.  Ve starém Římě byl sýr velmi opěvovaný. Lidé oceňovali jeho ojedinělou chuť, kterou kombinovali nejčastěji s vínem. Z dochovaných písemných dokumentů je známo, že se vyrábělo vícero druhů sýry. Byly to například Caprino či Pecorino. Sýr byl v této době levným pokrmem, který si dopřávali pastýři a vesničané. Na stolech bohatých se nejspíše moc neobjevoval. V tomto období se také začíná vyrábět sýr z kravského mléka. Do roku 1000 se k výrobě sýrů využívaly nejvíce ovce.  Ve středověku italské mnišské řády zavedly praxi střídavého zemědělství. Počalo se více využívat hovězího dobytka a to nejen na práci, ale i k výrobě sýrů. Jelikož se v tomto období udržovaly bezmasé týdny, stal se sýr náhradním zdrojem bílkovin. Mniši taktéž více experimentovali ve výrobě sýrů. Vznikly nové druhy - Montasio, Mozzarella či Grana Padano. Ve 13. století se rozšířila výroba těstovin, a ve 14. století se sýr stává přílohou k těstovinám. V 15. století se sýr zpracovává jako surovina k výrobě paštik, karbenátků, polévek či salátů. Koncem 15. století v Itálii ztrácí sýr svůj obecný název "sýr" a každý druh dostává své vlastní jméno.     
Zobrazit článek >
 
Recept: Čínské masové taštičky
V čínské kuchyni se většinou používá pšeničná mouka k přípravě moučných jídel, kterými je proslulá. V menší míře se pak využívá mouka kukuřičná, sójová a prosná. Základní těsta jsou však na rozdíl od našich lehce stravitelná. Nepřidává se do nich tuk, vejce ani mléko. Zkuste si připravit velmi chutné: RECEPT: Čínské masové taštičky Ingredience na těsto: 1 kg hladké mouky 1/2 l vlažné vody Ingredience na náplň: 1 kg mletého vepřového ramínka 2 čaj. lžičky mletého zázvoru 1 čaj. lžička mletého kmínu 1/2 čaj. lžičky mletého pepře 2 menší lžičky Vegety 2 lžičky soli cca 0,3 l teplé vody Ingredience na omáčku: 1 díl sójové omáčky 1 díl vody 1/2 dílu octa lisovaný česnek podle chuti Postup: Mouku dáme do mísy a postupně přidáváme teplou vodu. Těsto zpracováváme vařečkou. Nakonec je vypracujeme rukou a necháme pod mísou asi půl hodiny odpočinout. V průběhu této doby ještě několikrát přepracujeme. Z těsta vytvoříme váleček a ten nakrájíme na malé kousky. Každý kousek zmáčkneme rukou a válečkem rozválíme placičku o průměru 6 cm. Okraje placičky by měly být tenší a střed silnější. Do středu placičky dáme masovou náplň, kterou jsme vytvořili smícháním všech ingrediencí. Okraje placičky zmáčkneme k sobě, aby vzniknul půlměsíček. Okraje se nesmí zamastit! Rozlepily by se. Hotové taštičky vaříme v nesolené vařící vodě. Vařečkou ve vodě mícháme jedním směrem, aby taštičky nezůstaly přilepené na dně. Vařením se vždy maličko zvětší, nafouknou se. Až vyplavou na povrch, jsou hotové. Uvařené taštičky se namáčí v misce s omáčkou. Vyzkoušejte dietní čínskou kuchyni podle receptů z kuchařky ČÍNSKÁ KUCHYNĚ V REDUKČNÍ VARIANTĚ.
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18