EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

25 nejzdravějších potravin

Publikováno od Karolína Arnoštová

Toto je seznam nejzdravějších potravin, které udělají vaše tělo zdravé.

Artyčoky je výborný při poruchách trávení, snižuje cholesterol a upravuje hladinu cukru.

Avokádo obsahuje zdravé mononenasycené tuky.

Banány regulují hladinu cukru v krvi a zasytí.

Batáty podporují imunitní systém a dodávají energii.

Borůvky mají příznivý vliv na zrak a zažívací potíže.

Brokolice je dobrým zdrojem vápníku, vlákniny a posiluje metabolismus.

Černé fazole mají hodně vlákniny, na dlouho zasytí a vyrovnávají hladinu krevního cukru.

Grapefruit obsahuje kyselinu listovou a pomáhá v boji s volnými radikály.

Hnědá mořská sůl pomáhá snižovat cholesterol, krevní tlak a obsahuje mimořádné množství jódu.

Chia semínka dodávají tělu pozvolna uvolňující se energii.

Chřest pomáhá udržet zdravý cévní systém, srdce a zlepšuje zásobování orgánů kyslíkem.

Kapusta má hodně vlákniny, železa a pomáhá udržet vyrovnané pH v těle.

Kustovnice podporuje imunitní systém a pomáhá proti únavě.

Losos má niacin pro krásnou plet a vlasy, navíc oproti jiným rybám více omega-3 mastných kyselin.

Maliny v sobě ukrývají hodně vitaminů, minerálů a také železo a vápník.

Mandle jsou zdrojem zdravých tuků, podporují mozkovou činnost, pevnost kostí a zdraví zubů.

Meloun kantalup je bohatý na vitamín A, C a antioxidanty.

Quinoa má hodně bílkovin a na dlouho zasytí.

Rajčata snižují riziko srdečních onemocnění a pomáhají v prevenci rakoviny.

Rukola detoxikuje, podporuje trávení a má močopudný efekt.

Řepa má hodně vitamínů a minerálů s nízkou kalorickou hodnotou.

Špenát je téměř bez kalorií, dodává spoustu energie a obsahuje vitamín A, K a kyselinu listovou.

Vejce jsou kvalitním zdrojem bílkoviny a minerálních látek.

Vodní meloun pomáhá v prevenci srdečních onemocnění a rakoviny.

Zelí příznivě působí na mikroflóru.