EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Emma Chase: od romantické komedie po milostný trojúhelník I
Máme tu pro vás speciální dvoudílný článek s tipem na četbu pro každou ženu. Láká vás romantika nebo neobyčejné milostné hrátky? Emma Chase vám ve svých knihách poskytne obojí. A nejen to! Spisovatelka se vyžívá v romantických scénách, které však díky schopnosti vymyslet barvité zápletky posouvá na jinou úroveň. První kniha od Emmy Chase u nás byla vydána v roce 2014. Prodalo se ohromné množství výtisků. Pojďme zjistit proč. Zapletený Začínáme. V prvním díle skvělé série, kterou vám postupně představíme, poznáte blíž Drewa a Kate, jak už můžete tušit, hrdiny všech příběhů. Kate se bude vdávat, a tak ji jsou okolní muži nějak fuk. Baví se, ale nikdy by nepřekročila práh. Nebo? Drew absolutně neřeší nějaký vztah či dokonce lásku. Vyhovuje mu život nespoutaného muže, který si může užít s kýmkoliv a skoro kdekoliv. Jenže zákon přírody tak moc ovlivnit nejde, stejně tak jako zákon schválnosti. Když si tyto dvě osoby potkají, začíná doslova show. Můžou se do sebe tyto dva lidé zamilovat? Kniha září svým vtipem, je čtivě napsaná a hodí se jako kamarádka v každém volném čase. Uvidíte, že se vám bude líbit. Zaskočený Druhý díl Zapleteného vám ukáže spíše stinné stránky vztahu. Hádky a krize patří bohužel ke každému vztahu. Pak přichází důležitá zkouška pro partnery, zda tyto problémy dokáží překonat. 
Zobrazit článek >
 
Podpořte svou imunitu!
S blížícím se podzimem je žádoucí podpořit svou imunitu. Můžete zkusit třeba rakytník, přesně rakytník řešetlákový. Sibiřské, mongolské a tibetské léčitelství jej zná od nepaměti. Celý keř, tedy kůra, listy i plody obsahují mnoho lidskému zdraví prospěšných látek. Rakytník je znám svým vysokým obsahem vitaminu C – má ho až 10 x více než pomeranč. Bohatý je na vitaminy A, řadou vitaminů B, D, K, P, železo - jednoduše je výživovou bombou. Navíc obsahuje hippophein – alkaloid, proměňující se v těle na serotonin. Z mimořádného složení plynou i jeho výjimečné léčebné účinky. Počínaje podporou imunity při jarní únavě, urychlením rekonvalescence po chřipkových onemocněních, přes hojení sliznic, léčbu žaludečních i kardiovaskulárních obtíží. Prokázán je pozitivní vliv při léčení šerosleposti a onemocnění oční rohovky. Podporuje krvetvorbu a krevní srážlivost i léčbu mužské sterility. Abychom ale nezapomněli na jeho vnější účinky. Olej z rakytníku omlazuje pokožku hlavy – podporuje růst vlasů, tak těla. Pozitivně působí na hemoroidy, ekzémy, lupénku, bércové vředy. Zlepšuje hojení popálenin a regeneruje pokožku po opalování. Nejsilněji rakytník čerstvý, ale je obtížně česatelný – keř je trnitý a plody jsou malé bobulky na krátkých stopkách. Proto je v domácím léčitelství používán jako čaj, džem, sirup a olej.
Zobrazit článek >
 
Zlo jménem žvýkačka: Vlasy, oblečení i boty II
Deodorant pomůže Deodorant nebo antiperspirant má doma asi každý. Dobře ho využijete nejen v letních dnech, ale taky na odstraňování žvýkačky. Nejlépe spolupracuje s vlasy. Postačí několikrát nastříkat a žvýkačku z vlasů lehce vyčešete. Pokud vám to dostatečně nejde, opatrně oddělujte vlas po vlasu a neustále žvýkačku přestříkávejte. Uvidíte, že za chvíli odstraňování půjde samo. Arašídové máslo Některé ,,recepty‘‘ vás možná udiví, podstatné je však to, že fungují. Žvýkačku poměrně snadno odstraníte pomocí burákového másla, a to odkudkoliv. Potřete zaschlou žvýkačku burákovým máslem a nechte působit. Jestliže není žvýkačka pevná, pak ji rovnou s máslem propracujte. Kružte jím kolem žvýkačky a postupně v něm žvýkačku jakoby rozmíchejte. Žvýkačka se časem spojí s máslem, stejně jako byste tvořila těsto. Nyní stačí odstranit z povrchu burákové máslo a máte hotovo. Líh Odstraňovat žvýkačku lihem můžete odkudkoliv. Vyplatí se používat na jemné materiály nebo věci, které jsou těžko přístupné jiným metodám. Pracujte ideálně za pomoci houbičky či hadříku. Na čistící pomůcku naneste líh a následně houbičkou roztírejte líh po povrchu látky. Chvíli jej nechte působit a následně žvýkačku pomocí slabší plochy odstraňte. Dolů půjde snadno, na látce nezanechá žádné stopy ani žvýkačka, ani líh. Ocet Stejně tak dobře jako líh funguje i ocet. Postupujte shodným způsobem a žvýkačka bude rázem pryč.
Zobrazit článek >
 
Romantika s Elizabeth Adler
Anglická spisovatelka Elizabeth Adler je velmi oblíbenou osobou literatury pro ženy. Její knihy jsou překládány do nespočtu cizích jazyků. Jaké stojí za přečtení? Prosím, mlč Mladé ženě Fen se začíná měnit život ve chvíli, kdy jí na dveře zaklepe neznámý cizinec. U dveří stojí zakrvácený muž, který měl údajně autonehodu. Zůstane přes noc u Fen a druhý den je dopraven do nemocnice, kde se o něho postarají. Ošetřuje ho Fenina neteř, která o cizinci zjistí další podrobnosti. Kdo je vlastně ten muž, který Fen zaklepal na okno? Situace se začíná komplikovat, když dvě ženy neohroženě pátrají po dalších skutečnostech.. Naposledy v Paříži Lara je velmi šťastná žena, má manžele Billa, který je chirurgem, krásný dům a vše, na co si jen vzpomene. Lara jednoho dne vzpomíná ne její nejšťastnější okamžiky – svatbu a líbánky s jejím milovaným Billem. Zasteskne se jí po Paříži, a tak se rozhodne navrhnout manželovi, že by si jejich krásné zážitky mohli zopakovat. Naplánuje odjezd, procházky po velkoměstě, výlety k památkám a již se těší na neuvěřitelně krásnou atmosféru kouzelné Paříže. Těsně před odjezdem však Laře manžel oznámí, že je v jeho životě ještě jedna žena, mnohem lepší. Laře se v okamžiku naprosto zlomí srdce. Jak se vypořádá s touto skutečností? Mezi další výborná díla Elizabeth Adler patří taky romány Za každou cenu, Z Barcelony s láskou nebo Všechno začalo v Monte Carlu. Tyto publikace včetně dvou výše popsaných a dalších knih najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Nejčastější chyby při praní prádla II
Pořiďte si více druhů pracích prostředků. Nejlepší jsou ty, které jsou určeny pouze na konkrétní materiály nebo barvy. Prášky není vhodné používat na jemné materiály, taky na vlněné prádlo. Dobře vám poslouží například prací gely. Asi nejuniverzálnějším řešením pro praní různorodého prádla jsou kapsle. Některé druhy jsou totiž speciálně upraveny tak, aby byly prospěšné prádlu kteréhokoliv materiálu. O poměru dávky ku samotnému prádlu vám více poví jednotlivý druh pracího přípravku. Každý výrobek je lehce odlišný. Pokud má nějaký kus prádla na sobě viditelná špinavá místa, je dobré je předtím namočit ve studené vodě s mýdlem nebo na ně použít přímo prostředek v podobě odstraňovače skvrn. Ten vždy pomůže! Skoro největší chybou při praní je absence avivážního prostředku. I když se samotný prací prostředek zdá být dosti voňavý, prádlo do sebe jeho vůni vstřebá, ani nebudete vědět jak. Aviváže nezajistí pouze dokonalou vůni, ale taky se postarají o to, aby na sebe prádlo nepřitahovalo špínu. Látka se nebude lepit na pokožku, u umělých materiálů díky ní zanikne elektrostatický náboj. Látky budou celkově měkčí i příjemnější na dotek. Pokud jste si do teď nebyla jista zda aviváž používat, nyní vidíte, že jednoznačně ano. Prádlo věšte ihned po jeho doprání. Bude pak méně zmačkané a zachová si svoji vůni. Pro uchování barev nenechávejte prádlo dlouho na sluníčku. Pokud chcete schnutí prádla urychlit, vložte jej do sušičky. Prádlo však při tomto úkonu ztratí část své vůně. Dejte si pozor na některé materiály. Vlněné oblečení nebo hedvábí či nylon do sušičky nepatří! Dělala jste všechno tak, jak by se mělo? Ať už ano nebo ne, nyní již jistě budete. Mějte dokonale vyprané prádlo, které se pro vás stane ještě větší potěchou než doposud.  
Zobrazit článek >
 
3 nejlepší party pláže Evropy
Venku je sice mrazivé počasí, to nám ale nebrání v tom, abychom zavítali do teplejších oblastí. Právě naopak. Pojďme se podívat na nejznámější slunečné party pláže. Cala Jondal Beach, Ibiza Skupiny převážně mladých lidí míří v období prázdnin právě do oblasti pláže Cala Jondal Beach. Vědí totiž, že zde zažijí takovou zábavu, jakou v České republice jen tak neuvidí. Na pláži se nachází více klubů, které jsou obvykle otevřeny nonstop nebo celou noc. Nejznámějším klubem zde je pub s názvem Blue Marlin. Zrce Beach, Chorvatsko – Novalja Chorvatsko je, co se týče Čechů i Slováků, nejnavštěvovanějším státem letních prázdnin. Jezdí sem rodiny z dětmi, které zde podnikají různé výlety, ale i lidé, kteří si chtějí užít dny pouze na pláži s alkoholickým drinkem v ruce a každý večer se těší na tu nejluxusnější party. Pláž Zrce Beach se nachází na severu Chorvatska na ostrově Pag. Oblast bývá nazývána taky jako druhá Ibiza. Tento pojem již snad není třeba vysvětlovat. Na pláži si můžete vybírat z klubů, ale i venkovních slavností. Na toto místo jezdí hrát DJové z celého světa. Pláž si můžete prohlédnout zde na obrázku.  Nissi Beach, Kypr - Ayia Napa Tato pláž se ocitla na neskutečném pátém místě světově proslulých party plážích celého světa. Proč? Třeba díky skvělým světelným show, které se konají každý den na otevřeném prostranství velké pláže Nissi Beach. Na diskotéce hrají dokonce i živé kapely. Navíc má tato pláž velký bonus – ojediněle čisté moře, které bylo oceněno různými cenami. V tomto místě se navíc nachází také hotely, které se pyšní těmi nejlepšími kuchařskými mistry. Přijeďte ochutnat místní speciality. Kam se vydáte v létě vy? Už přemýšlíte o dovolené? Bude to klidný odpočinkový výlet nebo nebezpečná tour? Těště se taky na další článek, ve kterém se podívám na nejlepší pláže světového měřítka. Napadá vás, kde se budou nacházet? 
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Stockholm IV
Hala Globen V roce 1989 byla otevřena největší budova netradiční architektury světa. Půlkruhová stavba má průměr neskutečných 110 metrů, její výška dosahuje 85 metrů. Multifunkční aréna Globen byla vybudována k příležitosti Mistrovství světa v ledním hokeji. Stavba je nepřehlédnutelná i v noci, neboť se na ni odehrává každým dnem světelná show. Do arény se na sezení vejde neskutečných 16 tisíc lidí, a proto je skvělou budovou nejen pro sportovní události, ale taky pro koncerty. ABBA muzeum Samozřejmě že při návštěvě Stockholmu nezapomeneme na proslulou kapelu ABBA. Skupina ABBA se dala dohromady ve Stockholmu roku 1970.V interaktivním muzeu poznáte nejen život zpěváků a historii kapely, ale taky se můžete zúčastnit spousty interaktivní zábavy.  Můžete zpívat a tančit, jak jen je libo. Mimo jiné si zde můžete prohlédnout taky celkovou historii švédské hudby. Muzeum najdete hned vedle muzea lodi Vasa, na ostrově Djugarden. Velký kostel Každý vládce alespoň jednou navštívil Storkyrkan, tedy Velký kostel. On ho navštívit přímo musel. Na tomto místě totiž dochází ke korunovacím. Jedná se o nejstarší památku ve městě. Zvenčí jde o klasickou gotickou stavbu, která je však uvnitř úchvatně zdobená. Součástí interiéru je například socha svatého Jiří s Drakem, která symbolizuje snahu Švédů dostat se z područí Dánska. Poznávejte Stockholm s dobrým průvodcem. S knihou Merian STOCKHOLM se ve městě neztratíte. Průvodce můžete koupit zde.
Zobrazit článek >
 
Vánoční cukroví - měkké perníčky
A opět nastává čas, kdy se mnohé hospodyňky vrhnou na pečení vánočního cukroví. Bezesporu mezi nejoblíbenější cukroví patří medové perníčky, vanilkové rohlíčky a linecké. Krásně provoněná a vyzdobená domácnost přímo nabádá naše myšlenky ke ztišení a k plnému užívání si adventního času. Proto, pokud patříte mezi ty šťastlivce, kteří už mají nakoupené dárky, vychutnejte si tuto dobu v klidném rozjímání a pečením sladkých kousků, kterých také nemusí být přehršle. Tradice pečení vánočního cukroví je známá už od 16. století. Jak by si mnozí mohli myslet, cukroví nepochází z řad křesťanů, ale byla to tradice pohanská. Do vánočního cukroví se vkládala myšlenka mocné síly a jeho tvary byly přímo symbolické. Cukroví se věšelo na ovocné stromy, což mělo přinést bohatou úrodu v příštím roce. Taktéž se věšelo na chlévy, aby zvířata prospívala. Zbylé cukroví dostali příbuzní rodin. Osobně nerada peču cukroví, na které se musí čekat, než zkřehne. Mám zkušenost, že zůstává tvrdé i za 2 či 3 týdny! Stejně tak je tomu i u medových perníčků. Našla jsem dobrý recept, u kterého se nemusí na změknutí čekat. RECEPT: Medové perníčky Ingredience: 2 vejce 50 g másla 2 lžíce medu 140 g moučkového cukru 1 lžička jedlé sody 2 lžičky koření do perníku 400 g hl. mouky Postup: V míse rozšleháme vajíčka a přilijeme rozpuštěné máslo. Metličkou postupě zašleháme med, cukr, sodu a koření. Pak přisypeme cca polovinu hl. mouky a vařečkou umícháme medovou směs. Postupným dosypáváním mouky doladíme těsto tak, aby bylo nelepivé a hladké. Těsto zabalíme do potrav. folie a necháme přes noc v chladu odležet. Perníčky vykrajujeme z vyváleného těsta na tloušťku 5 - 6 mm. Pokládáme na vymaštěný plech a pečeme v předehřáté troubě na 150oC zhruba 9 minut. Upečené perníčky ihned sudáme z plechu. Upečené perníčky si můžete potřít rozšlehaným žloutkem, aby byly lesklé. Poté si je krásně nazdobte bílkovou polevou a o vánočních svátcích si je naservírujte na krásný skleněný etažér, který zakoupíte v eshopu: zde Další skvělou inspiraci na vánoční cukroví naleznete v knize z nakladatelství APETIT Cukroví.  
Zobrazit článek >
 
Vánoce ve světě aneb kdo nosí dárky I
I když nám nosí dárky Ježíšek, v televizi můžeme snad každý den v době předvánoční nebo hlavně o svátcích vídat amerického Santa Clause. To jsou jen dva symboly dvou kultur Vánoc. Kdo nosí dárky v jiných státech světa a na který den je obdarování naplánováno? Přečtěte si tento článek, který je plný zajímavostí. Pojďme si prohlédnout trochu jiné Vánoce. Pro přehlednost je povídání rozděleno podle zemí.  Anglie Věděla jste, že v Anglii žádný Santa Clause nechodí? To je základní mýlka evropských obyvatel. I když má anglický stát mnoho společného s Amerikou, dárky zde naděluje Otec Vánoc, který má tajnou podobu. Každé dítě si ho tak jako našeho Ježíška představuje trochu jinak. Dárky se nadělují v noci do punčoch zavěšených na krbu. Francie Papa Noel, to je jméno bílého mužíka, který nosí v tomto státě dárky. Mezi dospělými se pak dárky rozdávají během slavnostní večeře o dvanácti chodech. Irsko  Pro Iry je nejdůležitější známka pohostinnosti každé rodiny. Proto každá společnost při večeři připravuje jídlo navíc pro Josefa, Marii i malého Ježíška. Dveře jsou otevřené každé návštěvě. Lidé taky roznáší dárky a jídlo chudým.  Argentina Argentina je sice pro nás vzdálenou zemí, ale za zmínku jistě stojí. Je hodně vzdálená evropským tradicím a zastupuje základ jiného světa. O Vánocích je v této zemi opravdu horko, a tak je naprosto běžná konzumace nejrůznějších druhů exotického ovoce, které nahrazuje cukroví. Místo ryby nebo krocana se podává páv. Dárky nenosí nikdo ze země lidské, nýbrž kůň Magi. Nemá ustálenou podobu, avšak mezi dětmi je o něm známo, že jí moc rád seno. 
Zobrazit článek >
 
Kategorie slunečních brýlí podle propustnosti II
Kategorie 3: Propustnost 8-18% Sluneční brýle s propustností osmi až osmnácti procent se vyrábí nejčastěji. Jedná se o nejvíce typický a nejžádanější faktor. S úbytkem procent propustnosti ubývá světelnost, brýle se vyznačují silnějším ztmavením. Brýle se skly z této kategorie jsou vhodné k běžnému nošení. Tyto pomůcky proti slunci se už nehodí pro nošení na stinných místech, určitě nejsou vhodné do šera. Kategorie 4: Propustnost 3-8% Brýle nejvyšší kategorie poznáte podle extrémně tmavých skel. Hodí se do náročných podmínek. Jejich nošení využijete při cestování směrem k rovníku, nutnou pomůckou by se měly stát na poušti. Pořiďte si tyto brýle i na výšlap do vysokých hor či přímo na ledovec. Skla zvládají odrážet paprsky, téměř zabraňují jejich průniku. Na běžné nošení nejsou tyto brýle příliš vhodné, pro oči nejsou za běžných podmínek tato skla ani pohodlná. V žádném případě tyto brýle nejsou určené k nošení při řízení motorových vozidel. Kategorie +: Dioptrické sluneční brýle Speciální kategorii pak tvoří dioptrické brýle, jejichž skla můžete připravit i jako sluneční. Brýle klasicky zvládnou napravit vadu zraku, ještě se však pyšní zabarvovacím efektem, obvykle do hněda nebo černa, díky němuž nemusíte neustále střídat dioptrické brýle se slunečními nebo používat dvoudílné brýle.   Už máte ve slunečních brýlích jasno? Rozbily se vám staré nebo pokukujete po novém doplňku? Neváhejte a zamiřte do našeho e-shopu, kde si jistě vyberete sluneční brýle přímo pro vás.  
Zobrazit článek >
 
Doba jedová I
Myslíte si, že když jíte pouze zdravé plodiny, soustředíte se na vyváženou a čerstvou stravu, děláte všechno správně? Ještě nejásejte. Kniha Doba jedová vám totiž prozradí, že i v čerstvých a pro nás plně zdravých potravinách se vyskaytuje spousta škodlivých látek, dokonce vlastně jedů. Tady je pro vás malý výtah z knihy. Jaké jedy se běžně v potravinách vyskytují? Aflatoxiny Tyto látky jsou produkovány plísněmi. Bohužel je můžete zkonzumovat i v případě, že se vyhýbáte plesnivým potravinám. Pokud totiž dostane zvíře plesnivé jídlo, tyto látky se dostanou do jeho masa. To sní člověk a aflatoxiny jsou rázem i v jeho těle. Ve velkém množství aflatoxiny oslabují funkci jater a přispívají ke zhoubnému bujení, ale nestrachujte se, do těla se vám obvykle dostane pouze malý zlomek látek, které tělo umí zase vyloučit. Dusičnany a dusitany Tak tyhle prvky jistě znáte. Jde o sloučeniny dusíku a kyslíku, které pojídáte zejména tehdy, když nedostatečně myjete zeleninu. Obsahuje je však taky hodně hnojená zelenina nebo produkty, u kterých byl urychlován růst. Dusitany jsou nezbytné při výrobě uzenin. Jedná se o látky, se kterými se tělo jedinců každým dnem setkává, to však nic nemělní na tom, že bychom se o omezení jejich konzumace měli alespoň pokusit. Polychlorované bifenyly Polychlorované bifenyly se používají jako přídavek do barev a olejů pro traktory. Z toho důvodu se pak přenášejí na zemědělské plodiny nebo do krmiv zvířat. Prostřednictvím jejich masa se pak dostanou i do lidského těla. V organismu ničí zárodečnou hmotu. Přečtěte si o škodlivých látkách víc. Publikaci Doba jedová od profesorky Anny Strunecké najdete zde: zdravi.eiffeloptic.cz.
Zobrazit článek >
 
Recept: Svařák & Punč
V zimě zahřeje a také chutná! Svařák nebo punč, každý z nich má něco do sebe. 1. RECEPT: Svařené víno Ingredience: voda 3 - 4 lžíce třtinového cukru 4 hřebíčky svitek skořice citron pomeranč Postup: Do hrnce nalijte zhruba centimetr vody ode dna, přisypte třtinový cukr, 4 hřebíčky a jeden svitek skořice. Přidejte tři plátky citronu a dva plátky pomeranče a dejte vařit. Ovoce by mělo ve vodě trochu plavat, aby se nepřipeklo. Pokud zjistíte, že se voda vyvařila, dolijte ji. Po 10 minutách přilijte i víno; to už jen zahřejte, nevařte. Vyndejte koření, víno doslaďte a případně dochuťte citronem. Ihned podávejte.   2. RECEPT: Punč Ingredience: 100 g rozinek 50 g sušených brusinek 30 ml rumu nebo griotky ½ litru silného černého čaje 1 litr červeného vína 1 citron nakrájený na plátky 4 svitky skořice cukr podle chuti Postup: Sušené ovoce nasypte do misky, zalijte je rumem nebo griotkou a nechte namáčet nejméně dvě hodiny (klidně i několik dní). Čaj, víno, plátky citronu a svitky skořice přiveďte k varu. Do nahřátých sklenic pak rozdělte sušené ovoce s rumem, zalijte punčem a podle chuti oslaďte.   3. RECEPT: Dětský punč Ingredience: 4 sáčky ovocného čaje bez barviv a aromat (nebo 4 lžíce sypaného čaje) 1 biopomeranč (i s kůrou) + skrojky na ozdobu 1 červené jablko 500 ml červené hroznové šťávy či moštu 1 lžíce rozinek, propláchnutých horkou vodou 5 hřebíčků, 1 svitek skořice, 2 hvězdičky badyánu + svitky skořice na ozdobu 2 lžíce hnědého cukru med a citronová šťáva na dochucení Postup: Omyté ovoce nakrájejte na úhledné tenké kousky, případně na kolečka. Jablka zbavte jádřinců, naopak slupky neloupejte, dodají punči hezkou červenou barvu. (Hrušky se pro tento účel moc nehodí – rychle se rozvaří a punč zakalí.) V hrnci přiveďte k bodu varu džus. Pak vhoďte čaj a přilijte dva litry vroucí vody; nejlépe přímo z varné konvice. Celou dobu udržujte tekutinu horkou, ale ne vroucí. (Pro dospělé můžete čaj a horkou vodu nahradit červeným vínem.) Přidejte ovoce, rozinky, koření a cukr. Plamen udržujte na minimu, aby punč nezačal vřít. Zahřívejte pár minut. Až ovoce trochu změkne, sejměte hrnec z ohně a nechte punč mírně zchladnout. Vyjměte koření a nápoj dochuťte medem a citronovou šťávou. Podávejte ozdobené svitkem skořice a/nebo skrojkem pomeranče.
Zobrazit článek >
 
Připravte si domácí mandlové máslo
Mandle jsou velmi oblíbeným druhem ořechů. Nesou v sobě významné živiny a taky antioxidanty. Působí pozitivně na krevního tlaku, snižují hodnotu cholesterolu v krvi. Po mandlích se budete cítit sytá, takže vám mohou pomoci k zahnání hladu při hubnutí. Obsahují hodně vitaminu E a hořčík. Nyní jste byla seznámena jen s těmi nejdůležitějšímu pozitivnímu účinky mandlí na lidské tělo a organismus. Tak proč si z mandlí nevyrobit něco zdravého a opravdu výborného? Co byste řekla na takové mandlové máslo? Tento produkt si můžete namazat na pečivo místo klasického másla, ale taky ho přidat například do salátů. V současné době je též in vmívhávat mandlové máslo do různých koktejlů a smoothies. Mandlové máslo je navíc významným zdrojem energie. Na jednu plnou sklenici másla budete potřebovat: Mandle (2-3 hrnky) Postup: Neoloupané mandle vložte do mixéru a po dobu pěti minut je nechte mixovat. Potom otevřete mixér a seškrábejte všechny drobnosti z okrajů nádoby. Pokračujte v mixování dalších patnáct minut. Po této době se opět do mixéru podívejte a prozkoumejte, jakou má máslo konzistenci. Opět seškrábejte usazeniny, které se nedostanou k nožíku a mixujte, dokud nevytvoříte krémové máslo. Poté hotovou směs vyndejte a vložte do zavařovací sklenice. Máslo vám bez jakékoliv konzervační látky vydrží až tři měsíce. Nechce se vám stát přes půl hodiny u mixéru? V tom případě je tu pro vás skvělé řešení. Kupte si máslo již hotové. Klikněte zde a objednejte si 170 g BIO lahůdku! 
Zobrazit článek >
 
Corolina Herrera 212 NYC
Osvěžte si den vůničkou 212 NYC od Caroliny Herrery. Jak tato kráska voní?  Venezuelská módní návrhářka Carolina Herrera se po letech spolupráce s jinými módními značkami rozhodla založit svou vlastní společnost, kterou pojmenovala po sobě. Učinila tak v roce 1980. Dlouho se soustředila pouze na vývin komfortního a vysoce módního oblečení, avšak v roce 1988 přidala ke kontu značky taky první parfém. Po tomto kroku návrhářka brzo rozšířila své řady o tělová mléka, sprchové gely, deo spreje a jiné kosmetické přípravky.  S Herrerou dnes spolupracuje spousta umělců, mezi něž patří i významní parfuméři, z těch známých například A. Morillas, R. Mateu a další.  Teď se ale přesuňme k parfémům. Rozhodně největší úspěch sklízí parfémy pojmenované 212. Herrera se poté, co prorazila její první vůně s tímto názvem, rozhodla pro založení celé kolekce. My se dnes podíváme blíž na 121 NYC.  Již pohled na flakon vám může napovědět, že se bude zřejmě jednat o voňavé osvěžení. Skutečně tomu tak je. Tento parfém je ideální do letních dní. Je smyslný a lehký. Ve vůni jsou obsaženy jak příjemné květiny, tak i trocha exotického ovoce, které parfému dodává říz. K dokonalosti vůni přivádí santalové dřevo, které z ní dělá voňavé pohlazení.  Základ: pižmo, santalové dřevo  Srdce: kamélie, gardénie, lilie Hlava: mandarinka, bergamot, pomeranč Netřeba dalších slov, otestujte parfém sama! Produkt 212 - EDT 100 ml + tělové mléko 100 mlnajdete zde: eshopeiffel.cz/parfemy.
Zobrazit článek >
 
Sbíráte správně houby? II
Sbírat do košíku Do lesa rozhodně nemiřte s igelitovou taškou nebo jinými plasty. Houby by se měly sbírat do košíku z toho důvodu, že se v něm nezapaří. Pokud byste totiž nechala své úlovky v igelitce déle, mohly by se začít nejenom kazit. Vzhledem k zapařenému prostředí se začnou rozrůstat bakterie. Bílkoviny v plodnicích se následně ihned začnou kazit. I když houby následně tepelně opracujete, můžete si po jejich snědení zadělat na trávicí potíže. Bolest břicha, průjmy nebo zvracení, to vše se může dostavit. Lidé pak při obtížích často míří k lékaři, neboť se bojí, že snědli nejedlou či jedovatou houbu. Obvykle se však ukáže, že jen neměli v lese košík. Pozor na jiné druhy Zaprvé je třeba říct, že pokud se vám houba již na první pohled nelíbí, neměla byste ji trhat. Nejprve radši prozkoumejte, zda se jedná o váš hledaný kousek, který znáte. Přece nechcete houbu jen tak připravit o život a pak ji zase zahodit v lese. Samozřejmě taky nesbírejte neznámé druhy. I když se houba shoduje s tou jedlou, kterou jste našla v atlase, nemusí to být přesně daný druh. Spoléhejte se jen na ty houby, které znáte, i kdyby se váš úlovek měl kvůli nejistým druhům razantně zmenšit. Houby uchovávejte v chladu Pokud houby vezete delší cestu domů a máte v autě přenosnou lednici, klidně do ní alespoň část úlovků z chladničky přemístěte. Doma pak houby upravte a pokud se chystáte zpracovávat je až následující den, ponechte je v chladničce.  
Zobrazit článek >
 
Národné parky Prírodné Krásy Slovenska
KNIHA: Národné parky Prírodné Krásy Slovenska Slovensko je bohaté na rastlinstvo a živočíšstvo a lesy napríklad pokrývajú až 36 % z celkovej plochy územia. Hoci človek svojou činnosťou veľmi silno pozmenil pôvodný charakter krajiny, snahou nás všetkých by malo byť udržať najzachovanejšie územia a chrániť ohrozené druhy rastlín a živočíchov. Publikácia Národné parky z edície Prírodné Krásy Slovenska má ambíciu napomôcť tejto snahe. Jej úlohou a cieľom je zmapovať a priblížiť nielen ochrancom a milovníkov prírody, ale aj širokej verejnosti všetky prírodné pozoruhodnosti, ktoré v sebe skrývajú naše národné parky. Poukazuje nielen na množstvo ich prírodných zaujímavostí a hodnôt, ale má snahu i zorientovať čitateľa v problematike ich ochrany. Samozrejme, že v dôsledku sprísnenej ochrany nemožno navštíviť väčšinu maloplošných chránených území v národných parkoch, pokiaľ tam nevedú turistické alebo náučné chodníky. Aj napriek tomu však poskytujú naše národné parky nepreberné množstvo nádherných prírodných scenérií a zákutí, ktoré vám iste poskytnú veľa zážitkov. Publikácia detailne mapuje jednotlivé národné parky Slovenska (ich geológiu, povrch, vodstvo, rastlinstvo, živočíšstvo) a podáva v nich aj charakteristiku všetkých maloplošných chránených území a oblastí Natura 2000. Nechýba v nej množstvo obrázkov, mapiek a ilustrácií. Vyberte sa preto spolu s nami na putovanie Slovenskom, navštívte jeho nádherné národné parky a nazrite do ich najzaujímavejších lokalít. Tuto krásnou knihu zakoupíte v našem e-shopu: KNIHY
Zobrazit článek >
 
Samantha Towle a její knihy II
Trable Mia Monroe vždy toužila po nekonečné lásce, avšak tento en se jí zatím nevyplnit. Svoje chvíle momentálně tráví na útěku. Prchá před člověkem, kterého už nikdy nechce vidět. Jednoho dne se seznámí s Jordanem. Ten vůbec není takový, jaký by měl její přítel být. Tělo má potetované, žije volným životem a věci plánuje z minuty na minutu. Má rád jednoduchý život bez problémů. Když pozná Miu, svůj status však změní. Najednou má chuť této ženě pomoci. Srdce drsňáka se láme a pomalu se do Mii zamiluje. Zvládne však ona mít ráda jeho? Zastaví se někdy její útěk? Jaké následky ponese, když se rozhodne žít klidný život? Přečtěte si tuto knihu plnou nejen lásky a romantiky, ale taky napětí a akce. Zkrocení bouřliváka Po úspěšné knize s názvem Bouřlivák, o níž jste se mohla dozvědět více v první části našeho článku, přišel na scénu úspěšný druhý díl. Nese se v podobném duchu, děj se však ještě více zamotává. Tru Bennettové se podařilo naštvat všechny fanynky úspěšného rockera Jakea Wetherse. Čím? Že ukořistila jeho srdce, takže žádná žena už u něj nemá šanci! Přestože vyhlídky na manželství s Jakem jsou úžasné, musí Tru čelit řadě nástrah života s celebritou. A že to nebude jednoduché, se přesvědčí téměř okamžitě, když se z Londýna přestěhuje do Los Angeles. Ani Jake nemá s Tru vyhráno. Sice mu přísahala lásku až za hrob, ale člověk míní, život mění. Co kdyby Tru ztratil? Dokázal by žít bez ní? Jenže jeho oddanost k dívce svých dětských snů je silnější než osud. Knihy Samanthy Towle najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Klasika co nesmí chybět - Chanel No. 5
Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel (19. srpna 1883 - 10. ledna 1971) byla francouzská módní návrhářka a podnikatelka. Byla zakladatelkou, dnes již známé, značky CHANEL. Coco byla známá svým celoživotním odhodláním, ambicí a energií, kterou uplatnila ve svém profesním a společenském životě. Dosáhla finančního úspěchu jako podnikatelka a navázala na společenský význam ve francouzské vysoké společnosti díky propojení, které dělala prostřednictvím své práce. Stala se patronkou pro mnoho řemeslníků a umělců. Produkt: Chanel No. 5 edp Jedná se o květinově-dřevitou vůni pro ženy. Medově žlutý nápoj lásky předávaný z generace na generaci. To je prostě osobitý šarm a oslava pravého ženství! S parfémem No.5 budete minimálně tak svůdná a smyslná jako Marilyn Monroe, která si dnes již klasickou vůni oblíbila také. Na počátku vás okouzlí esence z květu hořkého pomerančovníku umocněný ylang-ylang. Klasické sladké tóny jasmínu a růže vám dodají francouzský styl a šarm. Jedinečná kombinace opojné burbónské vanilky, santalového dřeva a vetiveru z Réunionu smyslně obstoupí vaše tělo a vydrží vás těšit nesmírně dlouhou dobu. Parfémy Chanel jsou číslem jedna mezi luxusními a osobitými vůněmi. Z dílny této světoznámé značky již vyšlo mnoho skvostů. Parfém Chanel No.5 je však naprosto jedinečný a neopakovatelný. Od roku 1921, kdy byl poprvé uveden na trh, se prodalo nesmírné množství této prověřené klasiky. I dnes patří No.5 mezi 10 nejoblíbenějších vůní světa. Dopřejte si luxus a pořiďte si i vy nejslavnější parfém všech dob! Pokud se řadíte mezi náročné ženy, které milují svůdnost a šarm, je pro Vás No. 5  jedinečnou volbou! Tento luxusní parfém zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Navlečte se do podzimních trendů IV
Stříbro všude Zlatavé paprsky opustily molo. Nyní je střídají stříbrné a měděné odstíny. Při pohledu na tyto barvy vám bude ještě chladněji, než vám doposud bylo, avšak představte si sebe ve stříbrné nádheře uprostřed zasněžených ulic. Větší kouzlo už váš outfit mít nemůže. Bílá neumírá Co se týče bot, vrátila se k nám opět bílá sezóna. Nic neuklidní módní výstřelky návrhářů lépe než bílé boty. Pokud zvolíte bílé tenisky, nepůjde moc o žádnou novinku. Zkuste z obchodních regálů vytahat i páskové bílé boty na podpatku. Za nevkus se nebudou považovat ani bílé silonové ponožky, které vám budou z bot vykukovat. Ňadra ven Krajka a dost. I takový může být podzim. Žádná podprsenka a prsa pouze schovat drobnou krajkou. Modely s těmito druhy topů jsou nejen vyzývavé, ale taky zatraceně sexy. Vyzkoušejte jeden z krajkových modelů a sestavte si s ním neodolatelný večerní look. Každý se za vámi ohlédne. Klobouky a kšilty Po přečtení nadpisu jste si asi vzpomněla na tradiční pokrývky hlavy. Jakékoliv zvyky jsou však letošní rok stranou. Nejvíce in jsou čepice s kšiltem. Jejich hlavní část je mírně nabíraná a obvykle dole spjata silnější gumou. Zabodujete s jakýmkoliv materiálem, naprostým hitem jsou však čepice z jemné kožešiny a taky manžestrové doplňky. Některé čepice jsou spojeny s jemnější šálkou či s kuklou přes rty a nos. Pokud dáváte přednost raději kloboukům, zpestřete si den s drobným baretem, který posunete pro styl našikmo. Nové podzimní trendy si můžete vybírat zde. Nezapomeňte si prohlédnout i naši nabídku trendy módních doplňků.    
Zobrazit článek >
 
Lehká osvěžující jahodová polévka
V horkých letních dnech nemáme na těžká jídla téměř pomyšlení. Už pro samotné vysoké teploty míváme pocit těžkosti a k občerstvení vyhledáváme spíše jídla chlazená a osvěžující. Máte-li ráda polévky, zkuste si připravit nějakou netradiční. Na zahrádkách dozrávají jahody a tak je můžete plně využít jako hlavní ingredienci. Touto skvělou, osvěžující dobrotou potěšíte nejen svůj žaludek, ale také, s vynecháním červeného vína, Vaše děti. RECEPT: Jahodová polévka se zmrzlinou Ingredience: 400 g čerstvých jahod 2 dcl červeného vína (varianta pro dospělé) 50 g cukru krupice 1 vanilínový cukr 100 g zakysané smetany 1 limetka vanilkovou zmrzlinu lístky máty na ozdobu Postup:   Nejprve očistíme a omyjeme jahody. Vložíme je do hrnce a rozmačkáme je společně s oběma druhy cukru. Při variantě pro dospělé, přidáme červené víno a směs rozmixujeme. Poté dobře omyjeme limetku a nastrouháme kůru, kterou smícháme se zakysanou smetanou. Zakysanou smetanu s limetkovou kůrou vmícháme do jahodové polévky. Polévku dáme vychladit do lednice. Při servírování přidáme do talíře s polévkou kopeček vanilkové zmrzliny, který ozdobíme lístkem máty.  Vyzkoušejte další skvělé lehké polévky, které Vás svojí konzumací neunaví a dodají vitamíny. Recepty najdete v kuchřce pod názvem LEHKÉ POLÉVKY - RECEPTY OD BABIČKY.  
Zobrazit článek >
 
Aby lak na nehty dlouho vydržel…
Také vás nebaví neustálé lakování a odlakovávání nehtů? Přemýšleli jste, jaké by to bylo, kdybyste nehet hned druhý den nemuseli upravovat? Přečtěte si pár rad, jak vyzrát nad neposedným odlupujícím se lakem.   Ještě než se pustíte do lakování, je třeba mít nehty perfektně čisté. Nejprve upravte lůžko i celé prostředí kolem nehtu. Kůžičku zatlačte dolů. Nikdy ji netrhejte ani nestříhejte. Nyní přichází na řadu odmaštění. Možná vám to přijde zvláštní, ale nehty se opravdu dost mastí. Na perfektní vyčištění a redukci mastnoty užijte nejlépe alkohol. Samotná voda nestačí, jelikož nehet nevysuší, pouze ho očistí. Pokud nemáte k dispozici alkohol, postačí vám mýdlová voda nebo jar. A teď už k samotnému lakování. Ještě předtím než nanesete vámi vybranou barvu, použijte podkladový lak. Je přesně určený k tomu, aby k nehtu přilnul. Jeho složení také pomáhá barevné vrstvě usadit se. Dokonce chrání nehet. Jak? Sytě barevné laky můžou pronikat až do samotného nehtu a tam se usazovat. Pokud myslíte, že vám lak na nehty nepřilne ani díky base coatu, tedy podkladovému laku, tak ještě nehty před celkovým lakováním potřete jablečným octem. Nechte je přirozeně oschnout a pak hned lakujte. Kyselina octová je dobrým kamarádem laků na nehty, ty se teď ještě lépe vstřebají a zapůsobí tak, jak mají. Po nalakování první vrstvy zkontrolujte, zda jste lak dostali do všech stran. Pečlivě ho naneste do všech rohů. Máte tak zajištěno, že se vrstvy začnou olupovat déle.   Dejte si pozor na velké nánosy barvy, nejvíce u hlavního laku, tedy barevného. Naneste pouze jednu vrstvu. Při nalakování silné vrstvy lak nikdy perfektně neuschne a může taky vytvořit bublinky. Nanášejte ho směrem od kořene až ke konečkům. Vždy používejte lak krycí. Prodlouží délku výdrže nehtu, přilne k barevnému laku, takže zabraňuje odlupování a dodává nehtům nádherný lesk. Po nalakování jedné vrstvy vyčkejte alespoň deset minut, než položíte nátěr druhý. Po dokončeném lakování vyčkejte nejlépe půl hodiny. Na začátku jsme si řekli, že alkohol je základ pro čištění nehtů. Ano, to je pravda, avšak je také zlo pro nalakované nehty. Jak už víme, vysušuje je. Vysuší dokonce i lak a ten může popraskat a taky se hned oloupat. Platí to bohužel i u antibakteriálního gelu, který možná denně používáte k lepší hygieně.   A co s nehty, když už jsou vrstvy laku oprýskané? Samozřejmě odlakovat, ale hodně šetrně! Aceton nehtům ubližuje už sám o sobě, a tak je přeci nebudeme ničit ještě více. Naneste prostředek na odlakování na vatový tampon a ten podržte lehce přiložený na nehtu. Snažte se omezit přejíždění a zamezte dření. Přirozeně platí, že čím déle ruce máte ve vodě, tím dříve se vám lak poničí. Voda měkčí nejen kůži, ale i lak. Na úklid, při kterém je voda nutností užívejte rukavice. To by bylo vše k samotnému procesu lakování a k ochraně. Nyní si připomeňme výživu. Každý nehet si zaslouží tu nejlepší péči. Pokud mu každý den dopřejete vitamín E, tak se vám odvděčí svou pevností. Pokud jím budete nehet pravidelně potírat, bude dokonalý a zdravý. Jestliže trpíte na lámavé nehty a stává se vám, že se lak odštípne i s kouskem nehtu, zkuste si pořídit doplňky stravy s obsahem vápníku, hořčíku a zinku. Pomohou nejen nehtů, ale i vašim vlasům. A nyní už dokonalé nehty, které vydrží až týden! Všechny druhy laků na nehty včetně nehtového příslušenství najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Přinese vám "Happy bean" štěstí?
Happy bean, v překladu šťastná fazole, je sukulentní druh pepřince. Nejedná se tedy o žádnou specialitku z oblasti luštěnin. Původem tato rostlina pochází z Peruánska, ale pozor, pepřinců najdeme mnoho druhů, konkrétně tento se latinsky nazývá peperomia ferreyrae. Popis Peperomia, nenápadný „trifid“ rostoucí až neuvěřitelně rychle, se k nám začal před lety dovážet z holandských velkopěstíren. Ne nadarmo květina získala přezdívku „šťastná fazole“, svým zjevem připomíná fazolové či hrachové lusky. I když si šťastnou fazoli koupíte docela malou, košatou, věřte, že roste na silném dužnatém kmínku, který časem nabírá na síle. Listy jsou typické pro sukulenty, jako například aloe, jsou plné vody, jsou šťavnaté a kulatějšího tvaru. Jsou nepatrně rozevřené, nikdy se však nerozevřou úplně, stále si uchovávají svůj tvar, pouze se celkově zvětšují. Pěstování Peperonia není nijak zvlášť složitá na pěstování. Snese i přímé slunce, můžete ji tak umístit na okno, ale je pravda, že více ocení polostín. Teplotu jí dopřejte min 15°C. Díky její zásobárně vody v listech není třeba rostlinku zalévat nějak často a hodně, stačí klasická zálivka jednou týdně. Pokud odjedete na 14 dní na dovolenou a nebude po tu dobu ani jednou zalita, rozhodně se nemusíte bát, že byste o ni přišli. Tvořte a vymýšlejte tvary Jakmile šťastnou fazoli v květinářství uvidíte, hned si ji zamilujete pro svou roztomilost. Malý, polokulatý sytě zelený pankáček. Doma za pár týdnů, měsíců, ovšem poznáte jeho pravou tvář. Je až neuvěřitelné, jakou rychlostí roste. Jeho kmen sílí, začíná se rozvětvovat, zanedlouho tak máte v květináči roztomilý stromeček. Bez ostychu můžete ustřihnout postraní výhonek, ponořit do vody, nechat zakořenit, zasadit a můžete se radovat z další rostliny. Samozřejmě ti zkušenější a odvážnější mohou zkusit i rostlinku, jak se říká, potrápit a vytvořit z ní postupně bonsaj.  Stačí ji pomalu tvarovat za pomoci drátků, tyček nebo provázků a odstraňovat spodní lístky. Můžete tak docílit silného kmene s košatou bambulí nebo z několika rozmnožených výhonků jednoho propletence. Fantazie se meze nekladou. Zda vám šťastná fazole opravdu přinese štěstí, to nezaručíme. Ačkoliv se říká, že pokud vám květinu někdo daruje z lásky, štěstí vám určitě přinese. Nesmí to být ovšem něco pichlavého, jako je například kaktus. Každopádně dárek v podobě této květiny jistě udělá radost nejen vám, ale i někomu z vašeho okolí. Navíc se tato střapatá rostlinka líbí i dětem, může to tak být příjemný doplněk do jejich pokojíčku. Chcete darovat květinu, ale ještě nemáte rozmnoženou šťastnou fazoli? V tom vám můžeme pomoci. Stačí kliknout zde.
Zobrazit článek >
 
Vyznáte se v sýrech? IV
Roquefort Znáte roquefortové taštičky? Ne? Pak o hodně přicházíte. Rokfór je sýr vyráběný z ovčího mléka. Vždy ho mezi ostatními sýry poznáte díky jeho ostré chuti. Jho barva je bílá až smetanová, má na sobě navíc modrozelený mramor z plísní. Sýr zraje ve velmi vlhkém prostředí, v jeskyních v pohoří Combalou. Ochutnejte tuto dobrotu. Niva Pro někoho delikatesa, pro jiného zase něco, co by si nikdy nedal. Jak působí sýr s modrou plísní na vás? Jeho konzistence je poloměkká, jedná se o napodobeninu francouzského ovčího sýra Roquefort. Ementál Věděla jste, že ementálské sýry mohou proudit do obchodů klidně i několik let? Nejen že se nekazí, ale taky velmi dlouho zrají. I když ementál patří do kategorie levnějších sýrů, jeho výroba patří mezi nejnáročnější výrobní procesy. Sýrař musí provést až dvacet specifických operací, aby došlo vývinu nám známé dobroty. Ementál si s jiným sýrem nespletete díky jeho vnitřní dírkované vizáži. Správný sýr by neměl mít děr ani málo, ale ani mnoho. Ideální jsou díry průměrně velké. Pokud má sýr prázdné prostory moc velké, nelze ho krájet. Když se však v něm nachází moc děr drobných, nejedná se pak prý o tak kvalitní odrůdu sýra, Ementál může vážit od 60 až po 130 kilogramů. Obsah tuku v sušině musí být minimálně 45%. Jeho chuť je nasládlá, mírně oříšková. Pokud však dozraje, je typický svou výraznou štiplavou chutí. Poznejte další druhy ještě specifičtějších sýrů. Přečtete si knihu Sýry APETIT, kterou najdete zde. V publikaci se dozvíte nejen více o tom, jak sýry rozeznávat. Kniha vám podá informace, jak nejlépe sýry zpracovat. 
Zobrazit článek >
 
Forever sportovní kamera + kamera do auta zdarma
PRODUKT: Forever sportovní kamera SC-400,4K rozlišení + kamera do auta zdarma Sportovní outdoorová kamera s 4K rozlišením je určena pro sportovce všeho druhu a pro milovníky extrémních zážitků. Dovolí vám pořídit záznam z vašich aktivit, ať už se jedná o jízdu na motorce, skok padákem nebo potápění do hloubky až 30 m. Kamera má: perfektní obraz s rozlišením 12 Mpx a natáčení videa ve 4K Ultra HD ( 25 fps ) širokoúhlý objektiv s pozorovacím úhlem 170° zabere široké okolí v jediném záběru Na zadní straně kamery najdete: 2“ displej, který poslouží k úpravě nastavení nebo k prohlížení pořízených snímků vestavěný mikrofon, díky kterému budou vaše videa obohacená o zvuk Komunikace přes Wi-Fi umožňuje uživatelům ovládat zařízení ze smartphonu nebo tabletu a to prostřednictvím aplikace, která je k dispozici pro systémy Android a iOS. Můžete také snadno celé video sdílet na internet ihned a bez nutnosti připojení k počítači. Kamera je velmi snadno ovladatelná, umožňuje rychlé připojení s konektory mini USB a mini HDMI a natáčí videa s rozlišením microSD/SDXC karty do velikosti 64 GB. ROZMĚRY: 59,3×24,6×41,1 mm HMOTNOST: 44 g PŘÍSLUŠENSTVÍ: voděodolné pouzdro s nástavcem nástavec na kolo nástavec na helmu klip upínací proužek šroubovací redukce sada redukcí baterie USB kabel Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ELEKTRONIKA
Zobrazit článek >
 
Trápí vás špatné nehty?
Ruce jsou důležitým pracovním nástrojem i příborem králů. Slouží jako komunikační nástroj a vytvářejí o nás, hned po pohledu do očí, druhý dojem. Pevné a hladké nehty bez skvrn vypovídají o našem zdraví a kondici. Jejich kvalita je nám  sice dána geneticky, růst a vzhled však můžeme podpořit vhodnou péčí. Vnitřní vlivy, k nimž řadíme dopady užívání léků a hormonální nerovnováhu ovlivnit nemůžeme. Ve svých rukou máme faktory vnější. Zamysleme se nad nimi: ochranné rukavice při práci na zahradě a úklidu domácnosti, ochrana před chladem a chemikáliemi, hydratace pokožky rukou a nehtů, ochrana před sluncem, mytí rukou nevhodnými mýdly a příliš teplou vodou. Jakost nehtu významně ovlivňuje dlouhodobé nošení umělých nehtů, kouření a životospráva, tedy vyvážená strava a správný pitný režim. Přílišná péče jako časté mytí a lakování nehtů ruce a nehty vysušují. Nehtům škodí i pilování nevhodným pilníkem a špatnou technikou. Správné je šetrně pilovat od kraje ke středu a nekovovým pilníkem nepohybovat, aby se nenarušila keratinová vlákna a nehet se netřepil. Nehtovou kůžičku nestříhejte, pouze dřívkem jemně zatlačte zpět ke kraji nehtu. Suchým nehtům vrátí vitalitu, lesk a vláčnost vitamin E zevně i vnitřně. Křehkým a nepružným nehtům prospěje potírání olivovým a mandlovým olejem. Dehydrovaným, štěpícím se a odlupujícím se nehtům pomůže zpevňující lak a olejíčky, pečující o nehtovou kůžičku.
Zobrazit článek >
 
Jak to bylo s adventním věncem? I
Adventní věnec je oblíbený symbol adventu a Vánoc celkově, většina rodin by bez věnce o Vánocích nemohla existovat. Ať už si ho vyrábíte nebo máte doma věnec koupený, přečtěte si zajímavou historii, která se s touto dekorací pojí. Možná čekáte, že se nyní přesuneme nejméně o deset století zpět. Tak tomu ale doopravdy není. Tradice věnců se vyvinula v první polovině devatenáctého století. První písemná zmínka o věncích pochází z roku 1838. Nad dveřmi sirotčince ve městě Hamburk se tohoto roku objevil věnec vyřezaný ze dřeva. Jeho tvůrcem byl J.H. Wichern. V době adventu na něj přichytil svíčku a tu pak v první adventní neděli zapálil. Mimo toto gesto udělal však ještě jiné a větší. Umístil pod věnec malou pokladničku, která měla sloužit pro milodary osiřelým dětem. Jeho nápad se uchytit a truhlička pod věncem nezůstala prázdná, ba naopak. Tato myšlenka překvapila natolik, že se ujala i v okolních státech. Dřevěné věnce se obarvovaly nazeleno, ale postupem času je lidé začali pokrývat čerstvým zelením. To symbolizovalo věčný život a naději. Postupně se na věnci začali objevovat svíčky čtyři, pro každou neděli jedna. A to je příběh adventního věnce. Od této doby zdobí naši vánoční výzdobu a obohacuje drahocenný rodinný čas. Vybavte se novými bytovými dekoracemi a zkrášlete si pokoje, ať už Vánočně či ne. dekorativní předměty můžete nakupovat zde. 
Zobrazit článek >
 
Péče o pleť s rozšířenými póry II. část
Pokud bojujete s rozšířenými póry na obličeji, je nutné, abyste pravidelně dopřála svojí pleti tu nejlepší péči. Každopádně si občas udělejte čas i na profesionální ošetření pleti v nějakém kosmetickém salónu. Ale i domácích podmínkách zvládnete péči o Vaši pleť. Mám tu pro Vás několik rad: 3.) Pleťové masky - efektivní způsob, jak zjemnit rozšířené póry Vám zaručí i pravidelná aplikace čístících pleťových masek. Zde, narozdíl od peelingu, můžete tyto masky aplikovat 2 - 3 krát do týdne. Díky nim prokrvíte Vaši pleť a také omezíte tvorbu kožního mazu. Pokud Vás trápí právě ona mastná pleť, zvolte masky obsahující jíl nebo aktivní uhlí. Zajímavou variantou jsou i tzv. peel-off masky, jedná se o slupovací masky, které na sebe nalepí nečistoty usazené na pleti, a po zaschnutí pak stačí jen sloupnout. 4.) Vhodný make-up - pokud patříte mezi ženy, které používají make-up, je důležité si opravdu dobře vybrat, který make-up zvolíte, abyste více nepodpořila tvorbu rozšířených pórů. Pro optické zakrytí oněch pórů si zakupte make-up, který má funkci matovat pleť a zároveň ji sjednocovat. Takovýto make-up minimalizuje viditelnst pleťových nedokonalostí, taktéž absorbuje přebytečný maz a zabraňuje nepříjemnému lesknutí pleti. Zároveň je vhodné použití podkladové báze s podobným účinkem. Ale i zde platí pravidlo, že méně je více, a tak podkladovou bázi nepoužívejte každý den, protože má tendence vrstvit kosmetické přípravky na Vaši pleť a ucpávat póry.  
Zobrazit článek >
 
Výroba čokolády
Jak probíhá výroba jedné z nejlepších cukrovinkových lahůdek? Jaká tajemství skrývají složky čokolády?  Samotná výroba samozřejmě začíná sesbíráním plodů. Kakaové boby, které vyrůstají přímo z kmene kakaovníku se odsekávají mačetou. Ihned po odseknutí se boby vyloupávají. Jsou pokládány na banánové listy. Následuje fermentace, tj. kvašení. Tento proces trvá kolem tří dnů. Je zajímavé, že před tímto procesem jsou boby bílé. Hnědou barvu a aroma získávají až za pár dnů. Následuje téměř nejdůležitější část – sušení kakaových bobů. Tato fáze rozhoduje totiž o celkové kvalitě kakaa. Při špatném sušení dochází k zapařování nebo hnilobným procesům. Boby se taky nesmí přesušit, aby neztratily svou kvalitu. Následně jsou boby obvykle ošetřovány přípravky proti škůdcům. Sklizeň probíhá dvakrát ročně. Po tomto aktu jsou boby čištěny a následně pak praženy. Proces pražení trvá od půl po dvě hodiny. Praží se v teplotě kolem 120°C. Pražení je důležité ke zjemnění chuti a odpaření vody. Aroma upražených bobů je po vychladnutí úplně jiné než před pražením. V následující fázi se boby separují od slupky. Některé boby při pražení popraskají, není to však jejich stálou vlastností, takže se většina z nich musí nadrtit. Pomocí fukarů dojde k oddělení vnitřní části od nechtěných slupek. V srdci každého bobu se nachází kakaová směs, která se skládá ze specifických bílkovin, kakaového másla a škrobu. V dalším kroku dojde znovu k drcení, tentokrát však už jen samotné směsi. Poté se ještě jednou hmota řádně očistí. K tomu, aby mohlo dojít k výrobě čokolády je potřeba směs ještě umlet nebo zjemnit. K tomu slouží kakaový mlýn nebo válcovač. Stroje pracují za teploty 80°C. Ze směsi pak díky tomu vzniká horká kakaová hmota. Dochází k rozdělení kakaového másla a kakaového koláče, tedy kapalné a pevné části. Z kakaového koláče totiž vzniká nám již známý kakaový prášek. Po této části práce již nezbývá nic jiného, než příprava samotné čokolády. Do kakaové hmoty pevného skupenství se přidá kakaové máslo, mléko, vanilka a dle chuti i cukr. Takto jsou vyráběny všechny druhy čokolády kromě netradiční bílé. Ta neobsahuje žádnou kakaovou hmotu. Směs je dlouho míchána z důvodu zjemnění. Ovšem mícháním se čokoláda zcela nevyhladí. Musí dojít k tzv. konšování. To je proces, díky kterému se čokoláda stane dokonale hladkou. Směs je míchána při teplotě 60°C celé tři dny. V této fázi jsou do čokolády přidávána různá aromata či příchutě. V dalším kroku dojde k temperování. Téměř hotová čokoláda se vloží do jiné nádoby, kde je zchlazena na 28°C a následně zahřáta na teplotu o čtyři stupně vyšší. Díky temperovacím strojům získá čokoláda dokonalý vzhled. Finální vzniklá směs by měla být hladká, aromatická a chutná. Čokolády můžete znát kořeněné, květinové nebo ovocné. Každá z nich se pyšní specifickou chutí. Každá správná čokoláda by měla mít lesk. Pro výrobu tabulkové čokolády stačí tuto směs nalít do vybraných tvarovacích nádob. Čokoláda se nechá vystydnout. Poté dojde k očištění a vyhlazení na povrchu. Čokoláda musí asi hodinu odpočívat a potom může být hned balena. Pamatujte, že výroba kvalitní čokolády není až tak levná záležitost. Nemůžete se divit, že kvalitnější značky čokolád něco stojí. Cena se odvíjí od počtu surovin a množství kakaových složek. Ceny kvalitních tabulkových čokolád stojí nejméně 70 korun. Výrobci nevyrobí čokoládu se vším všudy pod korun 40. Také jste už slyšela nebo na sobě sama cítila, že čokoláda udělá člověka šťastnějším? Uspokojí naše vybíravé chuťové buňky a navíc může povzbudit. Při její konzumaci dochází totiž k uvolňování serotoninu, tzv. hormonu štěstí. Navíc čokoláda obsahuje ještě méně známou látku nazývanou fenylethylamin, která působí v těle a posiluje pocit zamilovanosti. Nejrůznější druhy té nejlepší čokolády najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Huawei P20 Pro Blue
HUAWEI P20 Pro je inspirován oslňující energií samotného světla a je k dispozici v nových atraktivních provedeních s barevnými přechody. Výsledkem je opalizující prolínání barev, které u žádného jiného smartphonu nenajdete. Výjimečný v každém ohledu. Smartphone využívá HUAWEI FullView Display nové generace s technologií OLED a úhlopříčkou 6,1". Poskytuje špičkový barevný gamut a jde o náš dosud nejlepší displej. Hladce integrovaná čtečka otisků prstů podporující chytrá gesta nabízí další možnosti ovládání a práce s notifikacemi. Seznamte se s prvním trojitým fotoaparátem Leica na světě. HUAWEI P20 Pro posouvá hranice kreativního fotografování pomocí smartphonu. Je inspirován kinetikou světla a pečlivě vyroben tak, aby dokázal zachytit detailní, syté a působivé snímky ve dne i v noci. HUAWEI P20 Pro je vybaven objektivem Leica a nabízí až 5x hybridní zoom. Můžete tak využívat možnosti přiblížení a i z dálky pořídit špičkové fotografie s neuvěřitelnými detaily. Se smartphonem HUAWEI P20 Pro můžete snadno nahrávat i rychlé akce a v mžiku zachytit prchavé zábavné okamžiky. S využitím nočního režimu a systému pro stabilizaci obrazu HUAWEI AI Image Stabilization můžete pořizovat dokonale ostré snímky i při focení z ruky a za zhoršených světelných podmínek. Už žádný stativ. V nočním režimu dochází rovněž k optimalizaci scén s vysokým kontrastem, aby bylo možné s jakýmkoli nastavením vytvářet čisté fotografie s vyváženou expozicí. Zpomalte čas – extrémně ho zpomalte – na 960 snímků za sekundu ve videorežimu 960 fps Super Slow Motion. Slouží k zachycení nejcennějších okamžiků předtím, než se nenávratně propadnou do minulosti. Přední fotoaparát s rozlišením 24 Mpx udělá z každého snímku umělecké dílo. Vždy a všude. Produkuje pouze jasné a ostré snímky, ve dne i v noci. HUAWEI P20 Pro využívá technologii pro 3D modelování obličeje s podporou umělé inteligence, která sleduje kontury vašich rysů a optimalizuje nastavení tak, abyste vždy dosáhli dokonalých selfie. 3D portrétní osvětlení rovněž nabízí řadu profesionálních světelných efektů, které promění rychlé selfie v působivé autoportréty. HUAWEI P20 Pro dokáže prostřednictvím technologie Master AI v reálném čase rozpoznat, 19 různých kategorií. Profesionální fotografické parametry jako např. Osvětlení a další nastavení jsou následně automaticky optimalizovány technologií AI tak, aby bylo dosaženo nejlepší možné kvality výsledných snímků. Díky technologii AI, která pracuje na úrovni čipové sady, je fotoaparát smartphonu HUAWEI P20 Pro schopen rozpoznat fotografovanou scénu a automaticky podle ní přizpůsobí vyvážení barev. Jakmile pořídíte snímek, HUAWEI P20 Pro vám okamžitě nabídne návrh inteligentního rozvržení, aby byla vaše kompozice ještě lepší. Vaše snímky tak budou bez jakékoli námahy vypadat zcela profesionálně. Fotoaparát podporovaný umělou inteligencí u smartphonu HUAWEI P20 Pro využívá čipovou sadu Kirin 970. Ta poskytuje celou řadu nových prémiových funkcí a kreativních nástrojů, které zpříjemňují používání tohoto smartphonu. HUAWEI P20 Pro je vybaven výkonnou baterií, kterou lze rychle a bezpečně dobíjet a zajišťuje smartphonu mnohem delší výdrž. Pomocí nabíječky HUAWEI SuperCharge lze baterii s impozantní kapacitou 4 000 mAh dobít extrémně rychle a pohodlně.
Zobrazit článek >
 
Klíšťák Ixoderm
Jedinečné složení přípravku Klíšťák Ixoderm vychází z originálních poznatků týkajících se rizik vznikajících během odstraňování klíšťat. Prvním a zásadním účinkem přípravku je okamžitá anesteze (zneschopnění) klíštěte bez vyvolání jakékoliv jeho obranné reakce (především zvýšené slinění či vyzvracení obsahu útrob klíštěte do ranky). Současným účinkem přípravku je bezprostřední dezinfekce povrchu klíštěte.Dalším dosaženým účinkem přípravku Klíšťák Ixoderm je narušení a změkčení tzv. cementové vrstvy, která se vytvořila kolem hypostomu a jíž je klíště v rance pevně uchyceno. Působením přípravku dochází k šetrnému a spolehlivému usmrcení klíštěte a jeho současnému zpevnění do té míry, že je následně možné ho jednoduše a bezpečně odstranit. Jak používat Otvor tuby s přípravkem Ixoderm po odšroubování uzávěru opatrně přiložíme až ke klíštěti a samovolně, případně velmi mírným stlačením tuby, na klíště naneseme 1-3 kapky přípravku tak, aby bylo klíště přípravkem zcela pokryto. Asi po 2-5 minutách (podle množství použitého přípravku) částečně zaschlý přípravek očistíme a klíště bezpečně odstraníme pinzetou, kterou přiložíme co nejblíže ke kusadlům klíštěte, či jiným vhodným způsobem. Pohyb při odstraňování klíštěte je kývavý, nikoliv otáčivý. Po odstranění klíštěte můžeme nakápnout na postižené místo ještě 1 kapku přípravku. Doporučujeme místo 1 měsíc sledovat, zda se neobjeví na kůži v místě, kde bylo klíště přisáté, začervenání, které se postupně může rozšiřovat (v tomto případě je třeba neodkladně vyhledat lékaře). Klíšťák Ixodertm koupíte v eshopu zde: zdravi.eiffeloptic.cz  
Zobrazit článek >
 
Cukrovinky po domácku? Co třeba výborné Mozartovy koule s marcipánem? I
Přemýšlíte nad pěkným dárkem, který byste nejraději sama po domácku vyrobila? Co takhle potěšit obdarovaného sladkou pochoutkou? V dnešním dvoudílném článku vám přinášíme recept na skvělé kuličky, které se spolehlivě svou chutí i vizáží podobají pravým Mozartovým koulím. Nejprve se podíváme trochu do historie, v dalším článku už na vás čeká pečlivě vypracovaný recept. Hurá do toho! Mozartovy koule, v původním názvu Mozartkugeln, jsou pralinky, které poprvé vytvořil salcburský cukrářský mistr Paul Fürstem roku 1890. Původně je pojmenoval Mozartovy bonbony, až později byly pralinky přejmenovány na Mozartovy koule, samozřejmě po hudebním skladateli W. A. Mozartovi. Stalo se tak právě v době, kdy propukl ve městě tzv. Mozartův kult. Z ničeho nic jako by Mozart začal dobývat svět. Vznikly Mozartovy dorty a cukrovinky, dokonce i Mozartův krém na boty. Možná vás zaujme, že právě s krémem na obuv přišla prvně firma Hladík od nás z Čech. Dnes jsou pravé a původní kuličky vyráběny Cukrářstvím Fürst právě v Salzburgu. Firma je tvoří podle původního receptu a stále bez pomoci přístrojů. Šikovní cukráři dodnes vyrábí koule ručně. To je také hlavním důvodem, proč jsou tyto pralinky tak drahé. Firma vyrobí za rok asi 1,4 milionu koulí. Existuje řada napodobenin a pravé Mozartovy koule moc Čechů nezná. Někdy ani lidé netuší, že jedí levné náhražky. V jádru originálních koulí se skrývá pravý marcipán a krém z pistáciových oříšků, druhou vrstvu tvoří nugátový krém a poslední vrstvu hořká čokoláda. Každá pralinka je jedinečná a hlavně není zcela kulatá, příčinou nepravidelného tvaru je postup při výrobě. Koule se tvaruje kolem tyčky a až po zaschnutí prvních vrstev je z tyčinky vytahována. Jak budeme tuto cukrovinku péct my? Dozvíte se v dalším článku. 
Zobrazit článek >