Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Znáte dobře těstoviny?
Takové množství těstovin. Kdo se v tom má vyznat. Přijdete do restaurace a na lístku je napsáno snad deset druhů různých těstovin. Objednáte si vždy ty správné? Přečtěte si o těstovinách něco víc. Těstoviny se u vás doma rozhodně neztratí. Pokud nevíte, jaké rychlé jídlo uvařit, je vhodné sáhnout právě po těstovinách. Můžete je uvařit na tisíc způsobů. Přidat je do salátu, užít je jako přílohu nebo z nich vytvořit hlavní chod. Jak každý asi dobře ví, těstoviny pochází z Itálie. První historický záznam se dochoval už z prvního století našeho letopočtu. V takzvané Apiciově knize je zaznamenán recept na jídlo, které se podobá dnešním lasagním. Zmínku o pojídání makarónů jako slavnostního jídla máme až ze století dvanáctého. Nejčastěji je těsto na těstoviny připravováno z pšenice, pitné vody a dalších surovin nebo koření dle chuti. Těsto se nenechává kynout ani se obvykle nekypří. Dobré je těstoviny vařit ve slané vodě. Obecným předpisem pro vaření těstovin je položení sta gramů těstovin do jednoho litru vroucí vody. Základem je rozdělit těstoviny, vzhledem k jedné surovině na vaječné a bezvaječné. Dále je těstoviny možné dělit podle způsobu použití, na polévkové a přílohové, dále plněné a neplněné. Taky známe těstoviny krátké, středně dlouhé nebo dlouhé. Těstoviny jsou připravovány z mouky, tvrdé pšenice (semoliny) nebo z rýžové mouky. Jejich poddruhy jsou ještě těstoviny celozrnné, špaldové, ječné a žitné. Vyrábí se samozřejmě taky bezlepkové – pevný podíl je zde zastoupen buď již zmíněnou rýžovou moukou nebo pohankou či kukuřičnou moukou. Poměrně často se na talířích vyskytují taky různobarevné těstoviny. Žluté jsou barveny kurkumou, červené rajčaty, oranžové karotkou, zelené jsou barveny špenátem a ty černé sépiovým inkoustem. Některé těstoviny jsou barveny chemicky. Pokud jste odpůrci umělých barviv, čtěte na barevných těstovinách složení. A jak se jmenují ty nejznámější těstoviny? PLNĚNÉ Ravioli Typickým pokrmem Italů ze severu jsou právě Ravioli. Jedná se o semolinové těstoviny, někdy nazývané jako taštičky, které mají tvar čtverečků a jsou naplněny masem. Tortellini Tortellini jsou u nás možná ještě známější. Ačkoliv v Itálii tak oblíbené nejsou, u nás si na nich pochutnává spousta Čechů. Jedná se opět o semolinové těstoviny, které jsou zatočené do malého hnízda nebo prstýnku. Uvnitř se skrývá maso, sýr, špenát, někdy i třeba houby. NEPLNĚNÉ Penne Krátké vroubené roury šikmo ořezané jsou jedny z nejčastěji vařených těstovin. Díky jejich zešikmení v nich uvízne hustá omáčka. Farfalle Dalšími omáčkovými těstovinami jsou Farfalle. Mají tvar mašliček nebo motýlků. Fusilli Fusilli uzavírají trio těch nejlepších omáčkových těstovin. Jedná se o zatočené spirálky. Mimo omáčky jsou vhodné taky do salátů. Rotelle Tyto těstoviny připomínají svým tvarem kola od vozu. Hodí se do salátů nebo na zepékání. Orecchiette Orecchiette jsou velmi drobné těstoviny ve tvaru ořechových skořápek nebo mušliček. Lasagne Jsou pláty lisovaných těstovin, ze kterých se připravuje stejnojmenný pokrm. Tradiční lasagne se skládají s mletým masem, rajčaty, smetanovým sýrem a tvrdým sýrem. Existují ještě například lasagne smetanové se špenátem. Spagetti Na Spagetti rozhodně nesmíme zapomenout. Jsou odvozeny od slova spago, které pojmenovává provaz. Spagetti se i v Itálii podávají s rajčatovou omáčkou, ale maso na nich Italové nevyžadují. U nás špagety bez masa nebo párku nejsou špagety, že? Maccheroni Od Spagett se tyto těstoviny liší dutým vnitřkem. Jsou taky silnější. Hodí se k masovým omáčkám. V Americe jsou tradičně podávány se sýrem. Ačkoliv se vám tento výčet těstovin může zdát dlouhý, tak vězte, že na světě existuje kolem 300 druhů těstovin. Takovéto množství asi nikdo ještě neokusil. Plánujete některé z nich ochutnat a odstartovat tak těstovinový maraton? Více o těstovinách se dozvíte v knize Miluji těstoviny, kterou najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Vyberte tu správnou školní aktovku II.
Vzpomínáte si na svoji aktovku, se kterou jste chodili do školy? Jestliže se teprve chystáte na nákup školní aktovky, určitě vyberte takovou, která bude mít řádnou oporu zad, aby se vašemu dítěti nejen dobře nosila, ale aby mělo stále rovná záda. Více v článku - Vyberte tu správnou školní aktovku I. 5. U výběru myslete i na bezpečí. Proto zvolte školní aktovku s reflexními prvky. Kromě výrazné barvy aktovky se zamřte na refexní pásky, pruhy a odrazky. 6. Ucho na aktovce by mělo být snadno uchopitelné i pro dětskou ruku v zimní rukavici. 7. Pro snadnou údržbu volte omyvatelné materiály. 8. Dno školní aktovky by mělo mít opěrné nožičky, aby nedocházelo k oděru materiálu. Pevné dno je oporou pro stabilitu aktovky, když ji dítě položí na zem. 9. Pro lepší přehlednost je vhodná aktovka, která má rozdělenou vnitřní část přihrádkami. 10. Využitelné kapsičky, kam dítě vloží svačinu, klíče nebo jiné nezbytnosti. Jak by se vaší ratolesti líbil školní batoh PUSHEEN? Dívčí kvalitní batoh v designu kočičky Pusheen s jednou prostornou hlavní kapsou a jednou přední kapsou, zapínání na zip, jedna boční síťovaná kapsa na láhev, polstrované popruhy a záda batohu, poutko na zavěšení, materiál: 100% polyester. Rozměry: 29 x 39 x 10,5 cm, vč. přední kapsy 14,5 cm, nízká hmotnost cca 320 g. Vhodný pro II. stupeň ZŠ a pro studenty.
Zobrazit článek >
 
Sportu brýle nevadí
Pokud sportujete, jistě znáte situaci, že létající hmyz si vybere právě naše oko za svůj cíl. Nebo nás prudké letní slunce donutí “mžourat” a tím si přidělat vrásky. Řešením jsou kvalitní brýle s UV filtrem.   Mnoho firem dnes již vyrábí brýle určené pro letní sporty a není problém je běžně sehnat. Na trhu jsou k dostání levnější jednoduché modely až po ty nejlepší a nejdražší, například pro závodní cyklistiku. Od zimních lyžařských se většinou liší lepším odvětráváním a absencí dvojitého vakuového skla. U některých typů jsou speciální úchyty pro připevnění, tzv. “strhávačky”, což jsou přídavné fólie nalepené na skle, které se v případě zašpinění dají například za jízdy na kole jednoduše strhnout. Tím se snadno a rychle vyčistí hledí, což je důležité zejména při závodech v deštivém počasí, kdy se bláto a voda dostane prakticky všude a na klasické čištění není čas. Většině víkendovým cyklistům postačí vybrat si některý z modelů sportovních brýlí a ideální je navštívit přímo specializovanou prodejnu.     Polarizační efekt Při výběru brýlí pro sportovce hraje důležitou roli volba správného odstínu skla, protože jízda na kole s příliš tmavými odstíny v podvečer se může stát nebezpečnou. Stejně tak jako čiré nebo žluté zabarvení je naprosto nevhodné do prudkého denního slunce. Za tímto účelem dělají někteří výrobci speciální obruby, ve kterých lze skla podle potřeby vyměňovat, a z tmavých brýlí jsou během několika málo sekund světlé. U brýlí pro sportovní účely sice mluvíme o sklech, ale jsou zde použity výhradně plasty. Vše je pochopitelně opatřeno UV filtrem a většina značkových brýlí využívá dalších povrchových úprav zornic, které zvyšují jejich odolnost proti oděru. Pro ostatní sporty jsou velmi vhodné polarizované sluneční brýle. Dříve je používali hlavně jachtaři a rybáři, aby eliminovali nepříjemné odlesky vodní hladiny. Během posledních několika let byly výhody polarizovaných skel objeveny i pro fanoušky dalších sportů. Popularita a dostupnost těchto skel se výrazně zvýšila. A jak vlastně polarizační efekt funguje? Světlo odražené z povrchů, jako je golfová tráva, hladká silnice, tenisová antuka nebo lesklá hladina vody je převážně horizontálně polarizované. Toto světlo je blokováno vertikálními polarizátory v čočce. Výsledkem je redukce obtěžujících a někdy i nebezpečných odlesků. Dvoje brýle na jednom nose Kdo má dioptrickou korekci svého zraku a v běžném životě musí používat brýle, nemusí se svého milovaného sportu vzdávat. Technika 21. století je již vyspělá a tak se i v tomto směru nabízí široká škála možností. Zřejmě nejjednodušší to mají majitele kontaktních čoček, ale ani ti, kteří si nemohou z nějakého důvodu čočky aplikovat, nemusí věšet hlavu. Pro tyto případy se vyrábějí například pro cyklisty speciální dioptrické brýle, které se skládají z dvojice zorníků. Na nose tak má dotyčný vlastně dvoje skla. Dioptrické, které jsou zpravidla umístěny v obrubách blíže k obličeji, a ochranné, které bývají výklopné a jsou umístěny před dioptrickými obrubami. Než usednete na sedlo vašeho kola a vyrazíte do přírody, nezapomeňte kromě pláštěnky do nepohody zabalit sebou také kvalitní brýle, které ochrání vaše oči. A teď už stačí vybrat správnou cestu, najít pěkný kurt nebo vyrazit někam k vodě za letními sporty. Takže šťastnou cestu, dobrý forhend a každopádně slunečné počasí. Zdroj: www.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Oslaďte si život aneb přírodní cukry I
Průměrná osoba žijící ve vyspělé zemi zkonzumuje až čtyřikrát více cukru, než by doopravdy měla. Dávka cukru na den při normální denní aktivitě by neměla přesáhnout 200 gramů. Za zdravou dávku se pro tělu se však považuje pouze třicet gramů. O tom ale nebude náš dnešní článek. My se podíváme na to, zda není nějaká možnost sladit zdravěji. Pojďme si prohlédnout přírodní sladidla. Bílý cukr Tím lidé nejčastěji sladí již od sedmnáctého století. Má velmi vysokou sladivost. Tento druh cukru je nyní však mezi lidmi známý jako bílý jed. I odborníci souhlasí a mnohem méně ho jako sladidlo doporučují. Máte mnoho možností, jak ho nahradit. Třtinový cukr Dokonce i v cukrárenském průmyslu se od bílého cukru umělci odsouvají. Nahrazují ho cukrem třtinovým. Ten je nerafinovaný, má tmavší barvu a mírně rozdílnou chuť. Je zdravější. Jedinou jeho nevýhodou je obsah balastních látek. Ty mohou u lidí vyvolávat alergické reakce. Slady Pojďme se podívat na slady obecně. Slad se obecně používá ke slazení nápojů a taky dezertů. Můžete znát například kukuřičný slad, rýžový, ten však u nás zásadní roli nehraje, a nebo ječmenný, který jistě znají i ženy. Slady mají nižší sladivost než klasický cukr, proto je nutné je užívat ve větší míře. V porovnáním s klasickým cukrem jsou mnohem zdravější. Melasa Pokud potřebujete doplnit vitaminy, zkuste melasu. Jde o tmavý hustý sirup, který vzniká při výrobě cukru. Mírně se chutí od klasických cukrů liší, je podobný spíše cukru třtinovému. Svou sladkou úlohu však dokonale plní. Ukrývá se v něm hlavně velký podíl vitaminů skupiny B, taky mnoho minerálů. Bio Naturala přírodní třtinový cukr najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Kniha: Vůně domova - PEČENÍ
 nabízí a doporučuje: S knihou Vůně domova Pečení se z vaší kuchyně bude stále linout vůně čerstvě upečeného domácího pečiva. Ať již patříte mezi nové příznivce či dlouhodobé fanoušky pečení, s naší knihou připravíte báječné pečivo pro každou příležitost. Názorně uvidíte, jak vypadá správně ušlehaný sníh z bílků, jak připravovat stříkané cukroví, jak zdobit pečivo polevou nebo jak vyrobit šátečky z těsta fi lo. Podrobné a přesné postupy vás krok za krokem provedou pečením. Už žádná nejistota a „odhadování“ – naše návody ocení zejména začátečníci, kteří se podle nich naučí péct během krátké chvíle! Kuchařka Vůně domova Pečení je opatřena odolnou obálkou, která se při práci v kuchyni jen tak nezašpiní. Kromě skvělých receptů a kuchařských rad i tipů uvnitř navíc naleznete skvělé pomocníky, jako například 2 plastové chrániče, které ochrání aktuální stránku před kousky těsta a otisky lepkavých prstů. Praktická kroužková vazba zajistí, že kniha zůstane otevřená přesně na zvolené stránce, plastová záložka se postará o rychlé vyhledávání a do stránek s kapsami si můžete ukládat vlastní poznámky či recepty. Zevrubné rejstříky, včetně seznamu receptů u každé kapitoly a věcného a abecedního rejstříku vám navíc pomohou se v knize rychle orientovat a bez problémů vyhledat potřebné informace. Kniha obsahuje v 15 kapitolách najdete 725 vyzkoušených receptů na báječné pochoutky užitečná řešení problémů od zkušených kuchařů, praktické tipy pro pečení a spousta nových nápadů záznamník. Díky praktickým stránkám s kapsami můžete mít recepty i výstřižky z časopisů na jednom místě a vždy po ruce! 2 plastové chrániče stran pevnou záložku stránky s kapsami na recepty Název: Vůně domova Pečení Nakladatelství: Readers Digest Výběr Značka: Readers Digest Výběr Druh: Kniha Vazba: Pevná bez přebalu lesklá Počet stránek: 510 ISBN: 978-80-7406-130-1 Tuto knihu, plnou báječných a chutných receptů zakoupíte v našem e-shopu Eiffel Optic: ZDE
Zobrazit článek >
 
Delikátní příprava ryb
Nyní si povíme, jak správně připravit rybu podle typu masa a jak jí ochutit. Candát Candáta osolte a opepřete. Zprudka opečte na rozpáleném másle se šalvějí kůží dolů. Otočte a nechte dojít v teple. Jeseter Jesetera bez tuků a kůže osolíme a vložíme do pekáče s nakrájenou cibulí a sklenkou vína. Připravíme si na něj marinádu z oregana, koriandru, tymiánu, česneku a oleje, kterou ho budeme potírat. Pečeme na 200 stupňů Celsia přibližně tři čtvrtě hodiny. Kapr Maso z kapra nakrájíme na nudličky a v misce smícháme s pár kapkami citronu, majoránkou, solí a pepřem. Necháme uležet do druhého dne. Potom jednotlivé kousky obalíme v hladké mouce a smažíme na pánvi. Mořský vlk Rybu, osolenou, opepřenou a potřenou olivovým olejem, položíme na pečící papír do pekáče. Přidáme nakrájená rajčata, máslo a skleničku vína. V troubě pečeme pod alobalem 35 minut na 160 stupňů Celsia. Platýz Na pekáč vymazaný máslem rozprostřeme cibuli, na kterou rozložíme osoleného a opepřeného platýze bez kůže. Posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným tučným sýrem a polijeme bílým vínem. Pečeme za 180 stupňů Celsia asi tak 20 minut. Pražma Rybu okořeníme solí, pepřem a rozmarýnem, rozložíme na pečící papír do pekáče a potřeme olivovým olejem. Grilujeme v troubě asi 20 minut. Pstruh Pstruha naplníme citronovým tymiánem, oregánem, rozmarýne a petrželkou. Z bílků si vyšleháme sníh, který smícháme s hrubou solí. Polovinu této směsi naneseme na pečící papír, položíme na ní pstruha a druhou polovinou ho přikryjeme. Pečeme na 160 stupňů Celsia přibližně 15 minut. Treska Pekáč vyložíme uvařenými bramborami, na ně položíme filety a zalijeme smetanou s orestovanou cibulkou. V troubě zapékáme 20 minut. Tuňák Tuňáka budeme tepelně upravovat jen malou chvíli, jinak se vysuší a zešedne. Na pánvi s rozpáleným olejem opékáme osoleného a opepřeného tuňáku maximálně 2 minuty z každé strany. Úhoř Úhoře, který je stažený z kůže, nakrájíme na válečky. Na pečícím papíru ho osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme malé kousky másla a pečeme doměkka.
Zobrazit článek >
 
Hydratační dárková sada Clinique
Základem péče o pleť je čištění a tonizace. Jeho důležitost je neustále zdůrazňována, proto předpokládám, že ho není třeba připomínat. Každá z nás má svůj oblíbený rituál, který mění jen v nutnosti a po čase se k původnímu vždy instinktivně vrátí. Dalším krokem péče je aplikace séra. Vyzkoušejte třeba vrásky vyhlazující Clinique Smart Custom-Repair Serum. Podpoří účinnost následně naneseného pleťového krému. Zklidní, rozzáří a sjednotí tón pleti. Na sérum je vhodný krém, nejlépe téže značky. Pak se nejlépe hodí Clinique Custom-Repair Moisturizer Very Dry to Dry. Denní krém pro suchou a velmi suchou pleť skvěle sérum doplní a významně zvýší úroveň hydratace - až o 70%. Omlazuje, zaplní případné jemné linky. Dodá tváři odpočatý vzhled a chrání před pocitem pnutí i předčasným stárnutím. Krém má SPF 15 pro ochranu před slunečními paprsky. Denní hydratační krém zakončete očním omlazujícím sérem, určeném pro horní i dolní víčka Clinique Smart Custom-Repair Eye Treatment. Sérum oční okolí osvěží, zpevní, podpoří mikrocirkulaci a zasvětlí oční okolí. Vypíná a zmírní viditelnost vějířků vrásek. V našem e shopu můžete sadu všech tří zmíněných hypoalergenních výrobků značky Clinique v dárkové taštičce zakoupit za zvýhodněnou cenu. Navštivte výprodej sekce Kosmetiky.
Zobrazit článek >
 
První měsíc s miminkem I. - přebalování
S příchodem miminka se stanete nejen hrdou a milující mámou, také vám přibydou radosti i starosti s péčí o malého človíčka. Veškerý svůj volný čas budete věnovat tomu malému uzlíčku, který si bude vyžadovat tu nejlepší péči. Přebalování Dnes si můžete vybrat z mnoha druhů plenek. Na trhu jsou k dostání jednorázové nebo látkové plenky. Každá máma bude preferovat něco jiného a taktéž velmi citlivá pokožka miminka. Počůranou plenku vyměňte pokaždé, když bude "naplnená". Nikdy ji nenechávejte déle, než je nezbytně nutné. Na jemné pokožce novorozence mohou vznikat nepříjemně bolestivé opruzeniny.  Po každém přebalení ošetřete pokožku miminka speciálním krémem. U děvčátek utírejte genitálie vždy zepředu směrem dozadu. V opačném případě hrozí zanesení infekce do močové trubice. Po každém přebalení si pečlivě umyjte ruce. Pokud kojíte, vyvarujte se pikantních a nadýmajících jídel. Zbytečně byste tím potrápila bříško Vašeho miminka. V našem eshopu Eiffel Optic nabízíme: Bambusové plenky - vzor sloni - bílé Mušelínové plenky - šedé - modré - vzor králíčci Látkové pleny - vzor sloni Jednorázové plenky   Jestliže si vyberete variantu jednorázových plenek, vyzkoušejte EKO PLENKY KIT & KIN. Tyto plenky jsou mnohem ohleduplnější k citlivé pokožce novorozence. Obsahují daleko méně chemikálií, které by mohly podráždit citlivou kůži miminka. Nejsou běleny chlórem.    
Zobrazit článek >
 
Kniha: Předškolní pedagogika
Eva Opravilová je renomovaná česká autorka uvádějící čtenáře do studia předškolní pedagogiky jako vědní disciplíny a seznamuje je s jejími teoretickými problémy. Kniha představuje základní zdroj ke studiu předškolní pedagogiky v odborné profesní přípravě pracovníků předškolního vzdělávání a může být inspirací i laické veřejnosti. Kniha: Předškolní pedagogika Autor: OPRAVILOVÁ Eva Nakladatelství: GRADA Publikace představuje výchovu dítěte jako významnou sociálně komplexní činnost, jejíž zákonitosti působí v kontextu každodenních zkušeností a prožitků vychovávaného i vychovávajícího. Prostřednictvím poznatků, kterými současná věda vládne, i zhodnocením zkušeností získaných mnoha generacemi podává přehled pedagogických prostředků, jež přispívají k naplnění výchovných cílů. Rovněž vysvětluje optimální podmínky pro růst, vývoj a zrání předškolního dítěte, které je nutno připravit a respektovat. Práce také upozorňuje na některé křižovatky, slepé uličky, tradiční omyly a rizika, s nimiž se ve výchově předškolního dítěte setkáváme. Výchova je proces dynamický a proměnlivý, který ustavičně přináší nečekané výzvy a jehož všechny souvislosti nelze vyčerpávajícím způsobem postihnout. Proto tato kniha zahrnuje také náměty a otázky k dalšímu samostatnému studiu a vlastnímu tvořivému bádání. Tuto knihu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Cukroví za pár minut VI
Tradiční čokoládové kuličky obalené kokosem Budete potřebovat: Rum (3 lžíce) Potravinářské barvivo (špetka) Cukr (120 g) Bílek (2 ks) Čokoláda na vaření (1 balení) Kokos (strouhaný, 250 g) Postup: Ušlehejte sníh z bílků, do něj pak postupně přidávejte cukr, rum a taky kokos. Přidejte i rozpuštěnou čokoládu. Těsto vypracujte do hladka. Mělo by držet při sobě. Z těsta pak vytvářejte kuličky a ty postupně obalujte v kokosu. Můžete však kuličky zkrášlit taky sekanými ořechy nebo čímkoliv jiným dle fantazie. Čokoládové otisky Budete potřebovat: Kakao (100 g) Žloutek (2 ks) Máslo (240 g) Mouku hladkou (270 g) Cukr (200 g) Smetana ke šlehání (30 ml) Vanilkový lusk (1 ks) Sůl (dvě špetky) Postup: Mouku s kakaovým práškem prozatím nechte stranou. Vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a postupně do něj přidávejte žloutky. Přidejte smetanu a taky vanilkovou dřeň. Jakmile budete mít tuto směs hotovou, přidejte k ní ostatní suroviny. Z těsta vytvořte malé kuličky a v nich pak vytvarujte důlek. Dejte péct do trouby na 180°C asi na deset minut. Jamile bude cukroví upečeno, připravte s cokoliv, čím vyplníte prázdnou skulinku. Naplňte důlek čokoládou nebo třeba ovocem. Fantazii se meze nekladou. Marcipánové placky Budete potřebovat: Heru (150 g) Mouku hladkou (200 g) Marcipán (50 g) Cukr moučka (50 g) Čokoláda na vaření (1 ks) Ořechy lámané nebo sekané (1 hrst) Postup: V míse zpracujte těsto. Vyválejte z něj plát a poté z něj vykrajujte kolečka. Pečte pouze pár minut na 160°C. Upečená kolečka nechte vychladnout, zdobte je čokoládou a následně je posypte ořechy. Knihu Cukroví podle vyzkoušených receptů najdete zde. Objevte další sladké poklady.   
Zobrazit článek >
 
Chorvatsko: VRSAR
Vrsar leží na severu Istrijského poloostrova v Chorvatsku. Rozkládá se 3 km od Limského zálivu. Městečko je známé pro své historické památky, bohatý lesní porost, romantické pobřeží, které má velmi příhodné podmínky ke koupání. Historie Vrsaru se píše již od římského období. V této době městečko dosáhlo významného postavení pro svoji polohu na silnici Via Flavia, která vedla z Poreče do Terstu. Tím se Vrsar stal velmi významnou obchodní křižovatkou. Historická část Vrsaru s významnými historickými památkami se kaskádovitě rozkládá na 54 metrů vysokém kopci nad přístavem. Dominantou je zámek Vergotiniů, který byl v 18. st. přebudován z bývalého biskupského paláce postaveného na přelomu 12. a 13. století. Nedaleko zámku se nachází kostel sv. Martina z r. 1935. Shlédnout můžete i dochované části středověkého opevnění, zejména dvě brány. Starší románská brána pocházející z 2. poloviny 13. st., nazývaná též Mořská brána, je zdobená reliéfem lva sv. Marka. V dosahu této brány stojí kostel sv. Antonína ze 17. století, který je postaven v barokně-renesančním slohu. Nejvýznamější památkou Vrsaru je kostel Panny Marie z 10. století. Jedná se o významnou románskou památku Istrie. Kostel má prostou fasádu, avšak uvnitř vás okouzlí nádhernými freskami. Zajisté vás zaujme i nádherná mozaiková dlažba s květinovým vzorem. Na východní straně kostela se tyčí zvonice, ze které se vám naskytne nezapomenutelný pohled na město, přístav a okolí. V dálce také zahlédnete městečko Rovinj a jeho dominantu kostel sv. Eufemie s kostelní věží. Ke koupání nabízí Vrsar upravené oblázkové pláže, nebo skalní plotny s betonovými deskami či travnatými plochami. Můžete také využít blízké zalesněné ostrůvky, které vám nabídnou téměř soukromé malé pláže. Na jednom z ostrůvků je postaven kostel sv. Jiří. Dopravu na ostrůvky zajišťují místní najmuté čluny. Mezi další mořské radovánky patří i potápění. Pro začátečníky zde fungují potápěčské školy, kde vás budou učit profesionálové ve sportovním potápění. Nedaleko Vrsaru se rozkládá Limský záliv, který je dlouhý 6 km. Záliv byl vyhlášen za mořskou rezervaci. Za návštěvu stojí i poloostrov Montraker, který se nachází na okraji staré části Vrsaru. Městečko Vrsar vám nabídne mnoho variant k využití vašeho volného času. V turistické sezóně se zde koná mnoho kulturních a společenských událostí (např. folkové festivaly, koncerty klasické hudby,...). Každý milovník dobrého jídla a pití si zde najde svoji hospůdku či restauraci. Zde pak můžete vybírat z bohaté nabídky rybích specialit a mořských plodů, ze specialit z istrijské kuchyně a nepřeberného množství kvalitních lahodných vín.            
Zobrazit článek >
 
Mia Sheridan a její knihy II
Kyvadlo vykoupení Tato kniha vás zavede do hornického městečka, kde každý mladý člověk touží po stipendiu, které mu umožní dostat se ven  města a studovat na univerzitě. Každým rokem dostane stipendium pouze jeden člověk. Bojuje o něj hlavní hrdinka Tenleigh, která si již od mala přeje odejít z města. K ní se však přidává i Kyland, který má město svázané jen se vším špatným. Jak vyřeší tuto situaci? Poperou se o místo nebo jeden nechá druhého vyhrát. V tomto příběhu si připomenete, jak obyčejná láska může zkomplikovat dříve tak jednoduchou situaci. Archerův hlas Archerův hlas není obyčejnou romantickou knihou se zápletkou a následným rozuzlením. Vypráví o ženě Bree, který se přestěhuje do malého městečka po poměrně krušných rocích a doufá, že zde konečně nalezne klid a mír. Hned po příjezdu se však seznámí s neznámým a tajemným Archerem, který jí život obrátí naruby. Stingerův pád Ona byla dokonalý plánovač všech detailů, on žil z minuty na minutu. Jak dva naprosto rozdílní lidé dopadnou, když se jejich život spojí? Dokáží spolu žít?  Kniha vypráví příběh Grace, která vždy přesně věděla, co chce a kam se její život bude ubírat. Každého naplánovaného cíle dosáhla. Nikdy nesešla z cesty, vždy překonala nástrahy. Život měla zkrátka nalinkovaný. Jednoho dne se však objevil Carson, slavná osobnost zábavního průmyslu, který ji jaksi okouzli. Jeho život byl naprosto spontánní, nikdy nic neplánoval a neřešil budoucnost. Jak se jejich život změní, když bude pár nucen být chvíli ,,na samotce‘‘ v naprosté izolaci? Dokáží překonat rozdíl mezi sebou?   Všechny zmíněné knihy najdete zde. Zpestřete si chvíle volna záživnou četbou pro ženy jako stvořenou.
Zobrazit článek >
 
Myčka nádobí PHILCO
Plně integrovaná myčka Philco PDR 1592 BIT energetické třídy A++ s ochranou aquastop je opatřena 9 programy mytí, mezi něž patří i 3 automatické programy. Využít můžete také funkce pro tablety, poloviční náplň nebo odložený start. Příjemnou výhodou této myčky je vnitřní osvětlení, které zaručí lepší přehled nad vaším nádobím. Myčka nabízí celkem 9 programů mytí, mezi něž patří 3 automatické programy, 2 rychlé s trváním 55 a 30 minut, úsporný program a oplach. Zajímavostí myčky je funkce poloviční náplně, která má trojí využití. Zvlášť můžete nastavit mytí poloviční náplně pro horní koš, pro dolní koš nebo pro oba koše zároveň. Programy: Auto intenzivní mytí – 60–70 °C – detekuje míru zašpinění nádobí a stanoví teplotu, množství vody a délku mycího cyklu Auto mytí normal – 50–60 °C – detekuje míru zašpinění nádobí a stanoví teplotu, množství vody a délku mycího cyklu Auto jemné mytí – 30–50 °C – detekuje míru zašpinění nádobí a stanoví teplotu, množství vody a délku mycího cyklu Hygienické mytí – 60 °C – silně znečištěné nádobí pro hygienické odstranění nečistot Hygienické extra – 70 °C – silně znečištěné nádobí pro hygienické odstranění nečistot s předmytím Rychlý 50 – 60 °C – trvá 55 minut, vhodný na nádobí od polévky, omáčky,vařeného masa, smažených potravin Eco 50 °C – úsporný pro málo zašpiněné nádobí od kávy, mléka, čaje, studeného masa a zeleniny Rychlý 30 – 40 °C – trvá 30 minut, pro málo zašpiněné nádobí od kávy, mléka, čaje, studeného masa, zeleniny Předmytí – předmytí a odstranění nečistot z nádobí Myčku nádobí zn. Philco zakoupíte v eshopu zde: bile-zbozi.eiffeloptic.cz       
Zobrazit článek >
 
Jak vybrat chytré hodinky? II
Zhodnoťte displej  Nejčastějším a zároveň asi nejvyhledávanějším displejem je druh IPS. Tím se pyšní zejména dražší modely, které však stojí za hřích. Určitě je vhodné vyzkoušet si nejprve hodinky na vlastní kůži, tj. je zapnout, otestovat jas i podsvícení. Pozor na některé druhy displejů, jež s vámi moc dobře nebudou spolupracovat na slunci. U některých hodinek se vám může stát, že na ně ve dne téměř neuvidíte.  Jak si hodinky rozumí s telefonem?  Další velice důležitou otázkou je kompatibilita s telefon. Ta je opravdu důležitá. Prověřte si, zda hodinky budou s vaším mobilem pracovat. Hodinky pracují na základě Androidu, speciální operační systém má Apple, dále existuje například sytém Tizen a další. Výbava a hardware Hodinky by samozřejmě měly mít přinejlepším všechny funkce, které vy od chytrého přístroje požadujete. Je však taky velmi důležité, aby rychle pracovaly. Prozkoumejte doplňkové funkce, které hodinky nabízí. Určitě je dobré rozmyslet si, zda na hodinkách chcete odpovídat na zprávy, volat a ještě jinak s nimi komunikovat.  Co ta cena?  Na trhu seženete chytré hodinky s několika funkcemi v poměrně levné variantě, k dostání jsou však i modely kolikrát dražší než luxusní smartphony. Pokud si nejste jista, že vám hodinky přirostou k srdci, pak si můžete raději pořídit jejich levnější variantu a model otestovat. Přijdete na funkce, které jsou pro vás nezbytné a naopak zjistíte, jaké vlastnosti hodinek vám nejsou k ničemu. Přečtete si recenze jednotlivých uživatelů, díky nimž se lecco dozvíte. Výběr hodinek může být sice dřina, ale správně zvolený doplněk se vám pak patřičně odvděčí. 
Zobrazit článek >
 
Zkrášlující mangová maska
O mangu, sladkém a zdravém ovoci si můžete přečíst v našem článku. Zjistíte, že se může pochlubit mnoha pozitivními účinky působení na naše zdraví. Mango působí blahodárně na pokožku a pleť. Zabraňuje jejímu stárnutí, regeneruje kožní buňky a obnovuje celkovou pružnost pokožky. Konzumace manga vás může zbavit akné včetně černých teček. Jde však o dlouhý proces a mango je třeba konzumovat pravidelně. V případě léčby pleti si můžete pomoct ještě jinak a mnohem rychleji. Jak? Přece skvělou pleťovou maskou. Budete potřebovat: Mango (5 lžic) Med (2 lžičky) Mandlové olej (1 lžičku) Postup: Mango rozmačkejte a smíchejte ho spolu s medem a kapkami mandlového oleje. Měla by vám vzniknout tuhá hmota. Aplikujte j na pokožku a nechte asi dvacet minut působit. Výhoda? Tato maska je vhodná pro všechny typy pleti, prospěje úplně každému. Mango lze taky smíchat s bílým jogurtem a spojit dvěma žloutky, problém je však v tom, že tato maska na obličeji samovolně moc nedrží, proto jsem do článku vybrala kvalitnější masku. Vyzkoušejte skvěle osvěžující Tělový sprej Mango 200 ml značky Naturalium. Najdete ho zde. Tělový sprej voní jako opravdu čerstvé ovoce. Budete k nakousnutí! Stimulující a energizující aroma. Vůně manga má schopnost zvednout náladu a dát nám energii. Ideální pro použití v ranních hodinách, začněte den s energií.
Zobrazit článek >
 
Hojivá dubová kůra
Míváte-li často popraskanou kůži a neradi používáte mastné krémy, mám pro vás řešení ve formě gelu. O skvělých a příznivývch účincích důbové kůry nelze pochybovat. Náš e-shop nabízí Balcann gel, který obsahuje vysoké množství výtažků z dubové kůry, kterým zaručí, že s prasklinami už nebudete mít trápení. Tento gel bude o vaši pokožku pečovat díky své konzistenci bez pocitu mastnoty. Balcann dubová kůra lze využít pro všechny typy pleti. Je vhodný také pro citlivou či problematickou pleť. Proč používat Balcann gel: obsahuje: výtažky z dubové kůry a konopí, koloidní stříbro, D-panthenol, alantoin a hesperidin, které zmírňují akutní i dlouhodobé obtíže. pečlivě vybrané přírodní látky, které jsou zde obsažené, jsou vysoce účinné při aplikaci na popraskanou kůži a kůži po hemoroidech. tento gel je vysoce bohatý na nenasycené mastné kyseliny omega 3-6. Neobsahuje chemické stabilizátory. Produkt: GEL - DUBOVÁ KŮRA Balcann dubová kůra gel z konopí s koloidním stříbrem příznivě působí na kůži po hemoroidech a prasklinách. Gel obsahuje: Aqua, Propylene Glycol, Quercus Robur Bark Extract, Glycerin, Cannabis Sativa Seed Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hamamelis Virginiana Leaf Extract, Ruscus Aculeatus Root Extract, Cannabis Sativa Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Panthenol, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Alcohol Denat., Carbomer, Triethanolamine, Aesculus Hippocastanum Fruit Extract, Allantoin, Bisabolol, Diosmine, Eugenia Caryophyllus Bud Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Hesperidin, Chamomilla Recutita Flower Oil, Colloidal Silver. Tento vynikající GEL Z DUBOVÉ KŮRY zakoupíte v našem e-shopu: ZDE  
Zobrazit článek >
 
Co dělat, když něco omylem rozbijete v obchodě?
Stalo se Vám někdy, že jste nechtěně něco rozbili v obchodě a ihned k Vám přiběhl velice „aktivní“ a „nabroušený securiťák“, který se dožadoval náhrady škody? Pak čtěte dále a dozvíte se, co dělat v takové situaci.   Zachovejte klid a chladnou hlavu, nepanikařte! Existuje opravdu mnoho obchůdků s úzkými uličkami, či přeplněných regálů v supermarketech, kdy zboží je na sobě naskládáno k prasknutí. Nešikovnost, nepozornost, ale i úplná náhoda mohou sehrát svou roli a škoda je na světe. Nemusíte však ihned spěchat k pokladně zaplatit škodu, kterou jste na první pohled způsobili.   Důležité si zapamatovat! Myslete na to, že „Osoba, která způsobí škodu, bude osvobozena, jestliže prokáže, že škoda nebyla způsobena jejím zaviněním.“   Co z toho pro Vás plyne? Pokud regály nejsou zajištěny ochrannou lištou a Vy omylem (opravdu omylem a nechtěně, toto se nevztahuje, pokud cíleně vezmete lahev rumu a hodíte ji o zem) rozbijete nákupním vozíkem nebo košíkem drahý alkohol, není to Vaše vina, ale chyba obchodníka. Všechny produkty by měly být v regálech patřičně a stabilně umístěny, tak aby nepřesahovaly regál, toto se týká zejména křehkých a ostrých výrobků.   Bezpečí a pohodlí pro zákazníka Ve sféře obchodu platí určitá pravidla. Vše by mělo být umístěno tak, aby to bylo pohodlné pro zákazníka, nehrozilo případné nebezpečí vzniku škody nebo úrazu. Mezi regály by pak měla být vzdálenost nejméně 1,4m Tato vzdálenost se však liší podle velikosti obchodu, de malý přehled: Vzdálenost mezi regály 1,4m do rozlohy 100m2, 1,6m na rozlohu od 100 do 150m2, 2m při rozloze od 150 do 400m2, 2,5m na ploše 400m2 a více.   Nenechte se zastrašit! Pokud se Vám něco nešťastnu náhodou podaří v obchodě rozbít, může se u Vás ihned objevit nepříjemná ochranka, která Vás bude táhnout k pokladně a naléhat, abyste ihned uhradili škodu, případně Vás začne prohledávat. Nenechte se v žádném případě zastrašit! Takovéto činy jsou v rozporu se zákonem a jedná se o zneužití moci!   Nyní začnu z jiného konce a tedy s prohledáváním. Prohledat osoby, případně fyzickou prohlídku může pouze osoba stejného pohlaví, ale hlavně osoba, která je tomu oprávněna dle zákona. Pokud Vás, tedy bude chtít nějaký „securiťák“ prohledat, okamžitě trvejte na zavolání policie, případně jej zavolejte Vy. Ochranka, tedy „securiťák“ má z každého takového „zákroku“ slíbenou odměnu (i když mu ji ve většině případech zaměstnavatel slibuje, ale stejně odměnu nakonec nedostane), proto tedy bude „aktivní“ a bude se snažit vše rychle řešit. Mějte na paměti, že rozbité zboží musíte zaplatit jen tedy, pokud Vám bude prokázána Vaše vina. V opačném případě se nemáte čeho obávat. Po nehodě si zkuste všechno zapsat, případně nahrajte okolí na mobilní přístroj, včetně rozbitého zboží, prostoru kolem a neuškodí, pokud byl někdo na blízku, dotyčného poprosit, aby s Vámi chvilku počkal a dosvědčil, že se jednalo o nehodu. Zaměřte se na podlahu, zda nebyla kluzká, na uličky mezi regály a zda byly produkty správně a řádně zajištěny. Pokud ani přesto se problém v klidu nevyřešil, můžete si stěžovat na státním orgánu na ochranu práv spotřebitelů.
Zobrazit článek >
 
Lahůdkové droždí neaktivní II
Pokračujeme. V tomto článku si můžete přečíst další tipy, jak využít lahůdkové droždí.  Droždí skvěle chutná se sezamovým semínkem. Pokud máte ráda hummus, můžete tuto pomazánku ozvláštnit právě droždím. Do sezamové pasty přisypte trochu neaktivního sypaného droždí a nová chuť je na světě.  Pokud se snažíte omezit solení, pak vyzkoušejte sílu droždí. Stačí ho přidat do pokrmu místo zhruba poloviny soli a slaná plná chuť se dostaví stejně tak, jako by místo droždí byla sůl. Vhodné je droždí přidávat do knedlíčků, halušek, šišek nebo noků.  Už jste někdy zkoušela vyrobit domácí sýr? Lahůdkové droždí vám s tím pomůže. Udrží správnou konzistenci sýrové dobroty, stačí přidat pár lžiček do celého sýru.  Droždí můžete lehce osmahnout na lžíci oleje a následně jím posypat salát, polévku nebo jiný pokrm, který potřebuje ještě nějakou tečku na dozdobení. Hodí se na pizzu, zapečené těstoviny nebo jakékoliv směsi zeleniny. Droždí výborně zahustí váš pokrm. Přidávat ho můžete do omáček, mletého masa nebo třeba nákypů. Budete překvapena, jakou dokáže odvést službu.  Obdivujete konzistenci krémových polévek v restauracích? Možná za nimi stojí umění kuchařovo, možná však kuchař používá lahůdkové droždí. Pro zachování krémové konzistence využijte trochu sypaného droždí. Přidat jej můžete do sýrové, česnekové nebo zeleninové polévky, v tomto ohledu se meze nekladou. Droždí na sebe váže vodu a polévku zanechá nejen dokonale krémovou, ale taky hladkou. 
Zobrazit článek >
 
Co do mikrovlnky nepatří – Máte doma mikrovlnnou troubu? I
Bez mikrovlnné trouby by se v současné době dost lidí neobešlo. Používáte ji primárně k ohřevu jídel nebo v ní běžně taky ,,vaříte‘‘ oběd či pečete buchtu? Ať už je vám ku pomoci jakýmkoliv způsobem, měla byste vědět o základních potravinách či jiných surovinách do jídla, které do mikrovlnky zkrátka nepatří. V našem článku se taky dozvíte, proč vlastně některé produkty nemůžete do mikrovlnky strčit. Vajíčka Vajíčka natvrdo v mikrovlnce připravovat rozhodně nezkoušejte. Každé vejce by se sice spolehlivě ohřálo a připravilo k snědku, jenže mu překáží skořápka. Ihned se zapnutím mikrovlnky se vejce začne ohřívat a dokonce vařit, jenže pára vzniklá působením mikrovln nebude mít kam unikat a nakonec donutí skořápku prasknout. Vejce se doslova roztříští a ve vaší mikrovlnce nastane pohroma. Někdy to bohužel neskončí jen u zcela špinavé mikrovlnky. Tlak vzniklý pod skořápkou jednoho jediného vejce může způsobit dokonce otevření dvířek trouby a máte pohromu v celém bytě. Takže ještě jednou, vajíčka ve skořápce opravdu ne! Kovové předměty Termosky, lžičky a jiné předměty z kovu rozhodně do mikrovlnky nepatří. I věci, které v sobě ukrývají pouze částečky kovu by mohly zapříčinit to, že trouba začne doslova jiskřit. Hliníkové fólie nebo běžný kov způsobí, že jídlo a následně i celá mikrovlna může začít hořet. Pokud uvidíte v mikrovlnce jiskření, nic nemeškejte a vypněte ji, vypojte ze zásuvky nebo popřípadě shoďte na chvíli celý proud. Hořící mikrovlna může způsobit opravu velkou pohromu.  
Zobrazit článek >
 
Těhotenství a sport
O sportu v těhotenství by se žena měla nejprve poradit se svým gynekologem, to je třeba velmi důrazně zmínit v úvodu. Pokud není těhotenství rizikové, sport udržuje ženu v kondici, zabraňuje nadměrnému nárůstu kil a předchází bolestí zad. Velký pozor je třeba dávat na možné pády, které mohou ohrozit jak těhotné ženu, tak i její plod, může se narušit placenta nebo pád může také vyvolat předčasný porod. Vhodné a nevhodné sporty v těhotenství Vhodné sporty Procházky – chůze pomáhá při těhotenských nevolnostech a je prevencí před otoky nohou a nízkým tlakem. Jízda na kole pozitivně ovlivňuje činnost srdce a pomáhá proti bolesti zad. Je třeba se ale vyhnout náročnějšímu terénu, kde hrozí pád a zadýchání. Obrovskou výhodou takovýchto aerobních sportů je snížení krevního tlaku a prokrvení dělohy. Relaxace – při jóge a pilatesu se žena naučí správně dýchat a meditovat. Plavání – vhodnější než rybníky jsou plavecké bazény, kde je voda čistější. Tento sport je blahodárný na záda a klouby. Nevhodné sporty In-liny – hrozí nebezpečí pádu a otřesy nejsou pro dítě bezpečné. Sjezdové lyžování a snowboarding Gymnastika Skákání na trampolíně Horolezectví Potápění Bojové sporty Nebezpečné příznaky při sportu Vysoká tepová frekvence Mdloby, nevolnost a bolest hlavu Krvácení nebo odtok plodové vody Bolest pánevního dna Otoky rukou, kotníků a obličeje
Zobrazit článek >
 
Cestovní náhrady v roce 2017
Ministerstvo práce a sociálních věcí vydalo pro rok 2017 novou vyhlášku o cestovních náhradách. Ve Sbírce zákonů vyšla 23. prosince 2016 pod číslem č. 440/2016 Sb. Mění se tuzemské cestovní náhrady pro státní i podnikatelskou sféru, a to sazba základní náhrady, stravné i průměrná cena pohonných hmot. Zaměstnanci si od nového roku na sazbách stravného mírně polepší, naopak průměrná cena pohonných hmot klesá. Tuzemské stravné Pro stanovení sazeb stravného je určující vývoj indexů cen jídel a nealkoholických nápojů ve veřejném stravování. Vývoj cen zaznamenal oproti předchozímu roku nárůst, proto dochází ke zvýšení navrhovaných sazeb stravného v jednotlivých časových pásmech o 1 až 5 Kč oproti výši stanovené vyhláškou pro rok 2016. Minimální výše stravného stoupla oproti roku 2016 z 70,- Kč na 72,- Kč pro trvání pracovní cesty 5-12 hodin, z 106,- Kč na 109,- Kč pro trvání pracovní cesty 12-18 hodin a z 166,- Kč na 171 Kč pro trvání pracovní cesty nad 18 hodin. Sazba základní náhrady za používání vozidel v roce 2017 Pro stanovení sazby základní náhrady za používání silničních motorových vozidel jsou určující výchozí hodnoty stanovené zákoníkem práce a vývoj indexů cen položek spojených s pořízením a provozem motorových vozidel. Vývoj cen spojených s pořízením a provozem motorových vozidel proti předchozímu roku zaznamenal pouze velmi mírný vzestup. Náhrada za 1 km jízdy u osobních silničních motorových vozidel se zvýší o deset haléřů z 3,80,- Kč/km na 3,90,- Kč/km. Zaměstnanci tak obdrží na základních náhradách od svých zaměstnavatelů za každých ujetých 100 kilometrů na služební cestě svým vozidlem o 10 Kč více, než v roce 2016. Nová průměrná cena pohonných hmot Průměrné ceny pohonných hmot odpovídají statisticky zjištěným hodnotám a zákonem stanovenému způsobu jejich zaokrouhlování. Ve srovnání s průměrnými cenami stanovenými na rok 2016 se jedná o mírný pokles. Nová průměrná cena za jeden litr pohonné hmoty pro rok 2017 je stanovena na 29,50 Kč u benzinu automobilového 95 oktanů, 32,50 Kč u benzinu automobilového 98 oktanů, 28,60 Kč u motorové nafty.   Autorem textu je Daniel Macek, advokát www.maceklegal.cz
Zobrazit článek >
 
Je koženka nová kůže? II
Výhodou kůže je její trvanlivost a odolnost. V případě, že chcete podpořit její dlouhověkost, pravidelně ji umývejte vlhkým hadříkem a mýdlovou vodou. Taky jednou za čas materiál impregnujte. Je flexibilní a měkká. Pokud vás lákají kabelky, které hodně vydrží, je pro vás materiál jménem kůže to pravé. Za nevýhodu bychom mohli považovat její cenu. Nákup kožené předměty vás vyjdou dráž než ty umělé. S kůží bývá často spojován materiál jménem štípenka. Jde o tenčí část kůže, která postrádá buď podkožní vazivo nebo horní vrstvu s pokožkou. Tato kůže je však v současné době velmi často mixována s jinými materiály, a tak se pravou kůží rozhodně nazývat nemůže. Za zmínku stojí i eko kůže, která je poměrně moderní záležitostí. Většina lidí o ni má chybnou představu. Její největší výhodou je asi to, že si ji v klidu mohou užívat alergici. S kůží totiž nemá nic společného! Eko kůže je silná svou strukturou, přesto je prodyšná. Z této ,,kůže‘‘ lze vyrobit jakoukoliv barevnou variantu doplňku. Pořizovací cena je vzhledem k umělému materiálu opět nižší. Největší problém má eko kůže s prachem. Je potřeba ho z kabelky vysávat speciální hlavicí nebo vytírat hadříkem. Nezapomínejte na veškeré záhyby, protože kvůli prachu opět hrozí popraskání. Existuje však mnoho impregnací, které jsou určené právě proti prachovým částicím, je nutné je alespoň jednou za čas používat. 
Zobrazit článek >
 
Základ krásných vlasů spočívá v jejich správném česání! II
Délka a šířka vroubků na hřebenu či štětin na kartáči je hodně různá. Každý jedinec by si měl vybrat takový, který bude nejvíce svědčit jeho vlasům. Délka by měla odpovídat celkové hustotě vlasů. Se vzrůstajícím objemem by se měla prodlužovat a šířka. Rozestupy hřebenových zoubků či štětin byste měli zvážit sami. Na zacuchané vlasy jsou vhodné větší mezery, na hladké, jemné a hlavě nezacuchané vlasy se hodí ty, které mají mezery menší. Nejlepší je však vlastnit hřebeny oba. Větší rozestupy užijeme nejprve a potom můžeme do ruky vzít kartáč a nebo hřeben s malými rozestupy. Velký omyl je rozčesávat vlasy po užití laku nebo gelu. Nejprve musíte vlasy řádně rozčesat a až poté dbejte na jejich styling. Tužící prostředky nanášejte až na rozčesané vlasy. Lehký finální styling vlasů hřebenem je povolen. Nyní jsme si vytyčili základní pravidla a zásady česání a teď už stačí najít ten správný hřeben. Co takhle Tangle Teezer? Tento profesionální kartáč můžete vidět snad v každém salónu. Je doporučován předními vlasovými stylisty. Vytvořil ho v Velké Británii roku 2007 stylista Shaun P., který jím doslova dostal celý svět. Doposud žádný vlasový umělec nepřišel na takový hřeben, který by velmi snadno rozčesal i ten nejhustší a nejzacuchanější vlasy. Tangle Teezer to však dokázal. Tangle Teezer dokonale spojuje funkci hřebene i kartáče. Tato inovativní vlasová pomůcka navíc zabraňuje častému lámání vlasů a obnovuje jejich lesk a pružnost. Vykrojený tvar předmětu nám umožní snadnější manipulaci, možná i to je důvodem, že se každou minutu, prodalo sedmnáct kartáčů. Jsou vyváženy do více než 60 zemí světa. Sami jste asi poznali, že správná technika česání je důležitá pro každou délku i typ vlasů. Když budete o vlasy správně pečovat a hlavně dodržovat techniku česání, zajistíte si dokonalý look, tak dokonalý, že vám ho každý bude závidět! Hřeben profesionálů Tangle Teezer najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Tak trochu jiné Vánoce - Japonsko
Kdo rád cestuje i o Vánocích, může navštívit například Japonsko a užít si tak trochu jiné Vánoce. Myslíte si, že Japonci slaví podobné Vánoce jako u nás nebo v Americe? Tento článek Vám přináší základní informace, jak se v zemi vycházejícího slunce oslavují vánoční svátky. O ŠTEDRÉM VEČERU ... ... Japonci slaví taktéž jako u nás 24. prosince. Avšak celá oslava tohoto dne se nese v zcela jiném duchu. V dašich domácnostech tento den slavíme v rodinném kruhu u štedrověčerní večeře, ale Japonci to mají naprosto jinak. V tento den, především večer, vycházejí především mladé páry do ulic města a užívají si bohaté osvětlení, poté si zajdou na večeři a předají si dárky.  ŠTĚDROVEČERNÍ MENU ... ... jak už jsem uvedla, Japonci netráví čas v rodinném kruhu a večeři si dávají v nějaké restauraci. Avšak převažují fast foody. V jejich kultůře není zvykem jíst kapra. S chutí si dopřávají smažené kuře. Co je však pro ně důležité - zarezervovat si místa v rychlém občerstvení několik měsíců dopředu, neboť v daný sváteční den prakticky není žádná šance najít volné místo v jakémkoliv fast foodu. JAKÉ SI DÁVAJÍ DÁRKY ... ...z výše uvedeného by se mohlo zdát, že se jedná spíše o svátek zamilovaných, jelikož si dárky dávají většinou jen mladé zamilované páry. Za překvapení tedy berou: kvalitní plyšové hračky, šály, rukavice a dražší šperky pocházející ze západních zemí.    
Zobrazit článek >
 
Větrníky a další předměty k rozproudění energie podle Feng Shui
Podle učení Feng Shui existují předměty které vám pohou s rozprouděním energie v místech, kde je energie slabá nebo dokonce stagnuje. Jejich pohyb aktivuje příliv příznivé energie čchi, která doslova dokáže vyživit daný prostor. Větrníky nebo větrné mlýny či korouhvičky zlepšují tok pozitivní energie čchi. Tam kde je tok energie příliš rychlý, tam ji dokáží zklidnit a harmonizovat. Zábrání tak toku jedovaté energie sha čchi. Podobně jako zvonkohra umí větrníky lákat pozitivní energii u vchodu do domu. Při špatném počasí dokáže aktivovat čchi a dodává místu vitalitu. Mimořádný prospěch vám přinese větrná korouhvička na štítu domu. Vlajky se hodí především ke zklidnění rychlého toku energie v dlouhých chodbách. Umí zabránit stagnaci v rozích místností, kde je tma. Vlajky všeobecně prospívají podnikání. Umístěte si je u vchodu do vaší firmy, pomohou vám nalákat zákazníky. Voda proudící voda oživuje prostor. Dopomáhá k relaxaci a rozproudí léčivé záporné ionty. Umístěte si fontánu s tekoucí vodou do vašeho domu nebo do vaší firmy. přivoláte si tak zdraví a bohatství. Vůně aktivují náš čich, přináší radost, zklidnění a umí připomenout zážitky, které jsme si s danou vůni spojili. Správně vybranou vůní dokážete dosáhnout svých cílů, vyčistíte a zaktivujete daný prostor. Taktéž podpoříte lásku, zdraví nebo bohatství. K tomu můžete použít i vonné tyčinky, vonné difuzéry nebo esenciální olej v aromalampě. Zharmonizujte svůj oblíbený prostor pomocí MAXI HOLOGRAMOVÉHO VĚTRNÍKU.
Zobrazit článek >
 
Nejdražší hotely na světě I
Do pokojů těch nejdražších hotelů světa se člověk asi osobně ani nepodívá. Pojďme se ale o nich něco dozvědět. Víte, kde za ubytování zaplatíte obrovské sumy? Hotel Atlantis (Dubaj) V tomto hotelu není lákadlem jen samotné apartmá, ale taky systém akvárií, ve kterých proplouvá kolem 65 tisíc zvířat. Součástí hotelu je aquapark, různé posilovny a fitness centra, kadeřnictví, restaurace a soukromá opečovávaná pláž. Můžete si zde zaplavat třeba i s delfíny. Nejdražší apartmány se nachází ve špičkách dvou růžových věží. Noc v těch nejdražších pokojích stojí asi 25 tisíc korun, za ty ,,obyčejné‘‘ pokoje však taky zaplatíte tisíce. Tenhle hotel je asi pro lidi nejvíc známý. Nyní se podíváme do jiných, pro vás spíše neznámých, míst. Mandarin Oriental, prezidentské apartmá (Šanghaj) Těm největším milovníkům vína se možná tento hotýlek vyplatí. Pokud si zaplatíte noc v prezidentském apartmánu, bude vám přístupný vlastní vinný sklípek s neuvěřitelně velkou zásobou těch nejlepších vín. U popíjení a degustace si užijete výhled na šanghajská panoramata. K dispozici vám bude komorník, který vám splní každičké přání. Hotel dříve účtoval cenu pobytu hodinově, není klasicky zaplatíte za každých 24 hodin. Cena za jednu noc šplhla na neskutečných 26 450 korun. Hledáte cestovatelské tipy? Nevíte, kam se vydat na výlet? Užijte si prodloužený víkend někde mimo domova zažijte nějaké nové dobrodružství. Není nutné trávit chvíle v drahých střediscích. Kam se vydat? Inspirujte se zde. 
Zobrazit článek >
 
Zajímavosti z příběhů Indiana Jonese I
Znáte tradiční filmové klasiky režiséra Stevena Spielberga s názvem Indiana Jones? Viděla jste film Indiana Jones alias Dobyvatelé ztracené archy? Jakých zajímavostí a pozoruhodností jste si ve filmu určitě nevšimla? Jaké události provázely nejen herce natáčením? Čtěte dál tento článek. V hadí scéně si zahrálo celkem 7000 hadů a dalších 2000 umělých hadic. Letadlo, kterým odlétá Indiana Jones je totožné letadlo, včetně popisného čísla, jako ve Hvězdných válkách. Bič Indiany Jonese byl vydražen za 43 tisíc amerických dolarů. Bič měří tři metry, avšak pro některé scény, musely být vytvořeny zkrácené repliky. Pro vytvoření dokonalého dobového prostředí muselo být z domů odstraněno přes 300 antén. Na nebezpečné scény byli pouze jen za Indiana Jonese najati tři různá kaskadéři. Každý měl jinou funkci. Natáčení trvalo 73 dní. Toto číslo je vzhledem ke kvalitě filmu velmi malé. Ve filmu zemřelo celkem 84 lidí. Indianu Jonesovi ani v těch nejnebezpečnějších a nejméně praktických scénách nespadne klobouk, jež provází Indyho i v dalších dílech. Měl ho k hlavě přilepen oboustrannou páskou. Ve scéně, kdy René Balloq promlouvá s Indianem Jonesem, herec omylem spolkne mouchu. Větu ,,Jdi do hajzlu.‘‘, kterou vysloví Indiana Jones na náměstí, původní a originální znění vůbec neobsahuje. Tu si do filmu čeští dabéři přidali. Během natáčení v Tunisku postihla nemoc téměř všechny filmové tvůrce i herce. Nad nemocí zvítězil jen sám režisér Spielberg. Nemoc byla způsobena otravou z jídla a on jedl celé natáčení pouze konzervy s těstovinami. Tento díl filmu Indiana Jonese se stal nejvýdělečnějším filmem roku 1981. Knihu Indiana Jones Dobyvatelé ztracené archy najdete zde. Další dobrodružné a westernové romány najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Upečte si beránka III
,,Hle, beránek Boží, který snímá hřích světa.‘‘ tuto větu si můžete přečíst hned na začátku Janova evangelia. Víte, proč vlastně pečeme velikonočního beránka? Beránek jíž od pradávna byl symbolem něčeho božského. Symbolizoval záchranu a milosrdenství. Postupem času se dostal i na sváteční velikonoční stoly. Zachovejte tradici pečení beránka a vyberte si toho svého. Olejový beránek Budete potřebovat: Polohrubou mouku (200 g) Cukr (120 g) Vejce (4 ks) Olej (6 lžic) Prášek do pečiva (1 ks) Vanilkový cukr (1 balíček) Vaječné žloutky utřete s cukrem, poté do směsi přidejte i olej. Do tohoto těsta přidejte i zbylé suroviny a řádně promíchejte. Na závěr vmíchejte sníh z bílků. Formu na beránka vymažte máslem nebo vytřete olejem a vysypte hrubou moukou. Beránka vložte do speciální uzavíratelné formy. Pokud tuto pečící pomůcku doma nevlastníte bude stačit, když beránka přikryjete pečícím papírem. Troubu rozehřejte na 180°C a pečte asi 40 minut. Tomuto druhu beránka sluší nejvíce moučkový cukr na povrch. Pistáciový beránek Budete potřebovat: Polohrubou mouku (200 g) Cukr krystal (150 g) Vejce (4 ks) Vanilkový cukr Kypřící prášek (1/2 balíčku) Citronovou kůru (2 lžičky) Postup: Postup již pro vás nebude jistě žádným překvapením. Utřete žloutky s vanilkovým cukrem i krystalem. Poté přidejte i citronovou kůru. Vyšlehejte si bílky a ty přidejte do těsta. Nakonec vmíchejte zbylé suroviny. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, nejlépe hrubou. Pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 45 minut. A kde zjistit například to, co ještě na Velikonoce měli lidé ve zvyku péci? Třeba v knize s názvem Velikonoce, kterou najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Express Diet - 7 proteinových jídel
PRODUKT: Express Diet - 7 proteinových jídel Proteinová dieta slouží jako alternativa stravy při redukci tělesné hmotnosti. Obsahuje vysoce kvalitní přírodní proteiny. Proteinová dieta je bílkovinná ketonová dieta, která funguje na principu ketózy - tedy rychlém spalování tuků bez pocitu hladu. Při hubnutí s proteinovou dietou jsou tělu dodávány vysoce kvalitní proteiny za snížení přísunu sacharidů a tuků. Program ketonové diety je založen na procesu ketózy - která spouští spalování vlastních uložených tuků. Jíte čtyři jídla proteinové diety denně, ty vám poskytnou živiny, vitamíny a minerály, ale zároveň vás udržují ve stavu ketózy, tedy spalování tuků bez pocitu hladu. Použití: Úplná náhrada stravy, pro regulaci tělesné hmotnosti: 4 porce Express diet denně Částečná náhrada stravy na regulaci tělesné hmotnosti: 2-3 porce Express diet a 1-2 jídla běžná strava. 7 instantních hyperproteinových jídel: 1 ks vanilkovo-malinová kaše, 1 ks jablečno-skořicová kaše, 1 ks polévka s kuřecí příchutí, 1 ks nugety s kuřecí příchutí, 1 ks bramborová kaše, 1 ks čokoládovo-malinový koktejl, 1 ks jahodový smoothie. Pro zabránění jo-jo efektu doporučujeme první týden přidat jedno teplé jídlo denně, ideálně poloviční porci a 3 produkty Express Diet. Druhý týden 2 a třetí týden 3 běžná jídla denně. Porce zvyšujte velmi postupně. Při programu Express Diet dodržujte pitný režim 2-3 litry vody, minerální vody nebo jiné nekalorické tekutiny denně, aby se dobře odplavovaly odpadní látky a nedošlo k překyselení organismu. Do nápojů můžete přidat nekalorické sladidlo, doporučujeme zdravé varianty jako stévie nebo xylitol. Během proteinového dietního programu doporučujeme jen lehké cvičení, jako je chůze, plavání, nebo jízda na kole. V případě, že děláte namáhavé cvičení, například v posilovně, doporučujeme, abyste zkonzumovali 30-50 g sacharidů 30 minut před cvičením. Tuhle energii vám zabezpečí například jeden banán. Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: Přípravky na HUBNUTÍ
Zobrazit článek >
 
Saláty jako hlavní chod – Speciální salát s polentou a lososem
Pojďme si společně připravit speciální salát s polentou. Víte, co polenta vlastně je? Jde o speciální kukuřičný prášek ze kterého se přidáním vody, stane kaše. Tento pokrm je rozšířený zejména ne jihu Evropy, například v Chorvatsku nebo v Itálii. Pokud v těchto oblastech trávíte dovolenou, možná jste pokrm i ochutnala, jen o tom nevíte. U nás se polenta prodává nejčastěji pod názvem instantní kukuřičná polenta. Tu využíváme i  našem receptu. Můžete si ji však připravit sama z kukuřičné mouky. Z polentové kaše se může snadno smažením či pečením stát i křupavá dobrota. Budete potřebovat: Ledový salát (1 ks) Cherry rajčata (150 g) Papriku (2 ks, ideálně žlutou) Losos (200 g) Sůl a pepř Olej, ocet, cukr Na křupavou polentu: Polentu instantní (100 g) Vývar masový (400 ml) Máslo (20 g) Parmazán (20 g) Rozmarýn, oregano, tymián Pepř a sůl Postup: Salát natrhejte něco rozkrájejte a vložte jej do misky. Přidejte i ostatní zeleninu, nezapomeňte ji nakrájet spíš na menší kousky. Ochuťte salát běžným způsobem dle vaší chuti. Přidejte pepř. Na pánvi zprudka opečte lososa. Pokud ho máte celé plátky, nakrájejte je na kousky ještě před smažením. Teď je na řadě připravit polentu. Přiveďte vodu k varu a následně do ní přidejte instantní polentu. Tu povařte asi tři minuty, směs musí zhoustnout. Přidejte koření, parmazán, máslo a sůl. Následně vyklopte směs na plech vystlaný pečícím papírem. Polentu teď můžete nechat odpočívat a následně z ní vykrájet tvary, stačí například obyčejné kostičky a nebo ji můžete dát ihned péct. V druhém případě však hrozí, že se vám upečená polenta bude lámat. Pečte asi dvacet minut v troubě rozehřáté na 200°C. Dejte si pozor, aby se vám připravovaná dobrota nespálila. V případě potřeby troubu zmírněte. Jakmile budete mít upečeno, už jen ozdobte salát lososem a polentou, přidejte na vrch trochu koření a můžete salát podávat. Dobrou chuť! Publikaci Saláty s láskou plnou dalších skvělých receptů najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Vánoční cukroví - měkké perníčky
A opět nastává čas, kdy se mnohé hospodyňky vrhnou na pečení vánočního cukroví. Bezesporu mezi nejoblíbenější cukroví patří medové perníčky, vanilkové rohlíčky a linecké. Krásně provoněná a vyzdobená domácnost přímo nabádá naše myšlenky ke ztišení a k plnému užívání si adventního času. Proto, pokud patříte mezi ty šťastlivce, kteří už mají nakoupené dárky, vychutnejte si tuto dobu v klidném rozjímání a pečením sladkých kousků, kterých také nemusí být přehršle. Tradice pečení vánočního cukroví je známá už od 16. století. Jak by si mnozí mohli myslet, cukroví nepochází z řad křesťanů, ale byla to tradice pohanská. Do vánočního cukroví se vkládala myšlenka mocné síly a jeho tvary byly přímo symbolické. Cukroví se věšelo na ovocné stromy, což mělo přinést bohatou úrodu v příštím roce. Taktéž se věšelo na chlévy, aby zvířata prospívala. Zbylé cukroví dostali příbuzní rodin. Osobně nerada peču cukroví, na které se musí čekat, než zkřehne. Mám zkušenost, že zůstává tvrdé i za 2 či 3 týdny! Stejně tak je tomu i u medových perníčků. Našla jsem dobrý recept, u kterého se nemusí na změknutí čekat. RECEPT: Medové perníčky Ingredience: 2 vejce 50 g másla 2 lžíce medu 140 g moučkového cukru 1 lžička jedlé sody 2 lžičky koření do perníku 400 g hl. mouky Postup: V míse rozšleháme vajíčka a přilijeme rozpuštěné máslo. Metličkou postupě zašleháme med, cukr, sodu a koření. Pak přisypeme cca polovinu hl. mouky a vařečkou umícháme medovou směs. Postupným dosypáváním mouky doladíme těsto tak, aby bylo nelepivé a hladké. Těsto zabalíme do potrav. folie a necháme přes noc v chladu odležet. Perníčky vykrajujeme z vyváleného těsta na tloušťku 5 - 6 mm. Pokládáme na vymaštěný plech a pečeme v předehřáté troubě na 150oC zhruba 9 minut. Upečené perníčky ihned sudáme z plechu. Upečené perníčky si můžete potřít rozšlehaným žloutkem, aby byly lesklé. Poté si je krásně nazdobte bílkovou polevou a o vánočních svátcích si je naservírujte na krásný skleněný etažér, který zakoupíte v eshopu: zde Další skvělou inspiraci na vánoční cukroví naleznete v knize z nakladatelství APETIT Cukroví.  
Zobrazit článek >
 
Zářivá pokožka v zimě
Dopřáváte Vaší pleti různé plaťové masky a krémy a snažíte se potlačit tvorbu vrásek? Pak v zimním období musíte být na svoji pleť ještě pečlivější. Kůže v zimním období více trpí a následky na ni mohou být brzy znát. Mezi teplotami v domácím či pracovním prostředí a venku dělí třebas i desítky stupňů. Střídání teplot naší pleti nesvědčí. Někdo má sklony k červenání či praskání rtů, nebo dokonce k ekzémům. Někomu zase pleť šupinatí nebo svědí. I pacienti s atopickým ekzémem v tomto období zažívají doslova muka. Pleť je důležité chránit před mrazem a zároveň ji hydratovat, když pobýváme v přetopených místnostech se suchým vzduchem. Proto je dobré uvést na pravou míru, že používání hydratačního krému v zimním období je vhodné. Důležité je nanést tento krém nejlépe hodinu před tím, než výjdete do chladného prostředí. Pleť si za tuto dobu vstřebá všechny složky krému. Pokud máte doma suchý vzduch, používejte vodní odpařovače na radiátory. Nejen že Vám zvlhčí vzduch, ale také prospějí celkovému zdraví. Pokud bude venku mráz, používejet hutnější krémy na obličej. My ženy ještě můžeme použít vhodný make-up a pudr, čímž zvýšíme ochranu pleti. Nezapomínejte ani na pravidelný a dostatečný pitný režim a kvalitní spánek! Dále můžete doplňovat vitamíny A, C a E. A nakonec se vyhýbejte, pokud je to alespoň trošku možné, stresu!
Zobrazit článek >
 
Zlatěnka lněná vláknina s chia
Zlatěnka je potravinou skládající se ze lněné vlákniny a chia semínek. Jejím obsahem jsou dále důležité omega 3 mastné kyseliny, lignany a další látky. Zlatěnka je nazývána zlatem mezi vlákninami a my víme proč.  Užívat ji může každý. Jedná se o látku vhodnou pro ty, kteří se zajímají o zdravý životní styl. Využijí ji zejména aktivní jedinci. Hodí se i v případě, že držíte bezlepkovou dietu, taky pro diabetiky a vegetariány.  Mezi hlavní účinky zlatěnky patří regulace hladiny cholesterolu i cukru v krvi. Potravina působí jako detoxikační prostředek, má pozitivní vliv na trávicí soustavu, zejména na játra. Podporuje taky vylučování. Zlatěnka podporuje normální činnost srdce. Je dobrým doplňkem stravy ve věku přicházející menopauzy. Podporuje funkci prsních žláz. Mužům zase pomůže s řešením prostaty, dodá sílu pohlavním orgánům.  Zlatěnku můžete přidávat do vybraných pokrmů i nápojů. Skvěle se hodí jako snídaňový doplněk. Přidat ji můžete do jogurtu, kaše, přesnídávky nebo třeba salátů. Nebojte se zamíchat ji taky do tekutin, dobře bude chutnat ve vodě, mléce i džusu. Jako přísada do teplých nápojů není vhodná, neboť by vzhledem k prostředí vysokých teplot ztratila důležité zdraví podporující látky.  Zlatěnka je 300 gramová, skládá se z 250 gramů lněné vlákniny a 50 g semínek chia. Pero dosažení plných účinků užívejte dvě čajové lžičky, respektive deset gramů obsahu, denně. Ochutnejte produkt Zlatěnka s přirozenou oříškovo-máslovou chutí. 
Zobrazit článek >