EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Jak se oblékat při postavě ve tvaru hrušky
Tělo ve tvaru hrušky má drobný trup, který je vyvážený větším pozadím (boky, stehna, hýždě). Tento typ postavy má například Jennifer Lopez. Bude nutné zvýraznit horní partii těla. Můžete použít ramenní mikrovycpávky z molitanu. Avšak ne takové, které se nosily v devadesátých letech minulého století. Ve kterých si každá žena připadala jako hráč amerického fotbalu. V letních měsících si oblékejte šaty bez ramínek nebo šaty s lodičkovým výstřihem. Tím si zajistíte pozornost k výše umístěným partiím. Dolní část těla pomohou vyvážit splývavé a dole rozšířené sukně. V případě sukní máte zakázáné veškeré sklady, které spodní partie rozšiřují. Kalhoty by měly být klasické, měkké, raději bez módního vysokého pasu. V dolní části by se neměly zužovat, jinak můžete vypadat jako zmrzlina v kornoutku. Pozor na záševky a sklady v pase. Pokud nejsou náležitě vypracované, vytvářeji efekt nafouklého balónu. Nejsou vhodná ani obtažená trička, která obepnou váš útlý pas a dají vyniknout širokým bokům. Popusťte uzdu výrazným barvám a vzorům v horních partiích. V dolních partiích zachovejte jednobarevnost. Taktéž doplňky, jako jsou náúšnice a náhrdelníky, umí přitáhnout pozornost k vašemu obličeji. Stejný efekt má i objemný účes. Co se týče obuvi, jsou vhodné podpatky a boty na klínu. Další zajímavé rady, jak osvěžit svůj šatník a konečně se vzdát věty: "Já zase nemám co na sebe!", najdete v knize: STYLISTKOU SAMA SOBĚ.
Zobrazit článek >
 
Siri Pettersen a její knihy I
Norská spisovatelka Siri Pettersen narozená v roce 1871 pracuje již od svého mladého věku jako spisovatelka. Je autorkou řady komiksů pro děti i dospělé. Jejím nejznámějším dílem komiksovým je série Anti-Klimaks, které je zaměřené humoristicky s trochou politického ražení.  Co se týče jejich prozaických děl, má za sebou Petterson napsání úspěšné trilogie Havraní kruhy. O všech třech publikacích se dnes budeme bavit. Kvalitu její literatury dokazuje například ocenění nejlepší norské knihy v žánru sci-fi a fantasy nebo Cena knižních blogerů. Cena knihkupců a nominace na Cenu norského ministerstva kultury pro debutanty. Trilogie spisovatelky bude v nejbližší době taky zfilmována.  Petterson ilustruje taky knihy. V současné době pobývá v Trondheimu.  Ódinovo dítě  První díl série havraní kruhy byl vydám v roce 2013 a ihned dosáhl velkého úspěchu. Příběh vypráví o mladé dívce Hirce, která čerstvě oslavila patnáct let. Její dospívání však naruší zjištění, že je Ódinovým dítětem. Žije mezi dvěma světy, mezi lidmi a zrůdami. Jak se s tím vyrovná? Bohužel nemusí čelit jen této novince. Žijí ještě jiní než Ódinové děti, ještě mnohem více zlí..  Kniha splňuje žánr fantasy. Jedná se o příběh, který se nejprve musí rozjet, ale poté vás strhne tak, že už knihu nebudete chtít odložit. Kniha je ceněná zejména díky originalitě autorky. Seznámíte se s překvapivými postavami, zapletete se do podivných napínavých situací. Nakonec s autorkou vstoupíte do té největší bitvy, jakou jste kdy zažila. Nudit se určitě nebudete.
Zobrazit článek >
 
CARS2
Kovový model autíčka Race Team Mater (Burák) z filmu CARS 2 (Auta 2) v klasickém provedení s logem McQueenova týmu na dveřích. Mater (Burák) se v druhém pokračování oblíbeného filmu CARS (Auta) vrací jako hlavní hrdina. V městečku Radiator Springs (Kardanová Lhota), které se stalo oblíbenou turistickou destinací, má rezavá stará odtahovka Mater (Burák) řadu rolí - je majitelem odtahové služby Tow Mater Towing and Salvage, velkým vypravěčem a srdcem a duší města. Ale Burákovým nejoblíbenějším titulem je "nejlepší přítel Lightning McQueena (Bleska)". Mater (Burák) si cení každé malé promáčklinky, kterou získal v průběhu let při eskapádách s Lightning McQueenem (Blesk) a moc se těší na další zábavu a ztřeštěné kousky, které se svým přítelem zažijí, hned jak se Blesk vrátí s posledním pohárem, který vyhrál na Piston Cupu. Veselý, upřímný a loajální, Mater (Burák) spěchá na pomoc svému nejlepšímu příteli Lightningu McQueenovi (Blesk). Když Lightning McQueen (Blesk) pozve Buráka, aby jel s ním jako člen jeho týmu, Mater (Burák) souhlasí a poprvé ve svém životě opouští Carburetor County (Karburátorový okres). Bezprostředně po příjezdu do Tokia si Mater (Burák) uvědomí, že svět mimo Radiator Springs (Kardanová Lhota) je zcela jiný a že může trvat nějaký čas, než si zvykne na všechny jeho hypermoderní vymoženosti. Avšak poté, co je omylem označen za tajného amerického agenta poté, co se vrátil z koupelny kvůli "úniku ropy" (viníkem byl Miles Axlerod), pouští se do vlastního fascinujícího dobrodružství. A teď Burák neví pro kterou ze dvou rolí se rozhodnout - má být podporou nejlepšímu příteli při celosvětových závodech, nebo se má plně zhostit své nové role v mezinárodní špionáži. Nakonec Mater (Burák) skončí v divoké honičce ulicemi Tokia a Evropy společně s týmem britských špionů a mezinárodních padouchů. Během své špionážní mise je Mater (Burák) nejprve obviněn McQueenem (Bleskem) že jeho chybou ztratil první závod. Hned poté je Mater (Burák) nelezen Finnem McMissilem a Holley Shiftwell na letišti v Tokiu, kde díky pomoci špionážního letadla Spy Jet Siddeley uniknou Lemonům, kteří je sledovali a zaútočili na ně. Mater (Burák) pak odletí do Paříže, kde mu Finn a Holley řeknou o záhadném "velkém šéfovi" Lemonů, který stojí za spiknutím Lemonů při němž vybuchují závodní vozy, a že se musí infiltrovat na další setkání Lemonů, které se bude konat ve městě Porto Corsa v Itálii, což je zároveň místo konání druhého závodu. Během jízdy vlakem Stephensonem do Itálie nainstalují Burákovi Finn a Holley na střechu holografické maskovací zařízení, které jej má zamaskovat tak, že vypadá jako odtahovka Lemonů jménem Ivan. Po příjezdu je Mater (Burák) v přestrojení poslán do kasina, kde se koná zasedání Lemonů. Bohužel, v průběhu meetingu Mater (Burák) nešťastnou náhodou zničí svůj holografický převlek a umožní tím Lemonům ho poznat. I přesto se mu ale podaří uniknout díky padáku a raketám a odletí varovat McQueena před komplotem Lemonů. Je však zajat a poslán do Londýna (místa posledního závodu), kde jsou spolu s Finnem a Holley přivázáni k ozubeným kolům hodin ve věži Big Bentley a mají být rozdrceni na padrť. Mater (Burák) pak řekne Gremovi a Acerovi, dvěma Lemonům uvnitř věže s hodinami, aby ho nechali jít poté co vyslechne, že nainstalovali bombu do závodního boxu McQueena (Blesk), která má McQueena (Bleska) zabít po jeho příjezdu, což mu umožní varovat McQueena (Blesk) před bombou, ale po příchodu do McQueenova (Blesk) závodního boxu zjistí, že byl Lemony podveden, a že bomba je ve skutečnosti uvnitř něho samotného. Mater pak odvleče McQueena (Bleska) od závodiště, aby mu zachránil život a po boji mezi Finnem, Holley, obyvateli Radiator Springs (Kardanová Lhota) a Lemony Mater (Burák) zjistí, že bomba exploduje za pár minut a že byla aktivovaná hlasem a může být deaktivována jen tím samým hlasem, který ji aktivoval - hlasem samotného "velkého šéfa" Lemonů. Mater (Burák) se pak vrátí k cíli, kde si všimne Milese Axleroda na tribuně před Buckinghamským palácem a řekne všem, že Axlerod je šéf Lemonů zodpovědný za spiknutí, které má za následek exploze aut, stejně jako předchozí únik oleje v Tokiu. Axlerod je nucen pouhou vteřinu před explozí deaktivovat bombu a pak je na místě zatčen. Ještě než policie odvede Axleroda pryč, otevře Mater (Burák) jeho kapotu a odhalí přesně stejný motor, jaký je vidět na fotografiích Holley. Těsně před koncem filmu pasuje britská kráovna Buráka na rytíře za jeho statečnost. Po návratu do USA vrátí Mater (Burák) veškeré špionážní zařízení Finnovi a Holley ale rozhodne se nechat si rakety. Burák je vyroben v měřítku 1:55 s detailním propracováním měnících se čočkových kukadel. Buráka koupíte v eshopu hracky.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Druhy olejů: Arašídový, makadamový a kukuřičný olej
Olej s ostropestřce Ostropestřec mariánský je jednou ze zázračných bylin, která se pyšní velkými účinky na lidské zdraví. O jeho účincích jsme již s vámi v našem magazínu sdíleli samostatný článek, nyní vám tedy pouze sdělíme, že se jedná o olej vhodný jen do studené kuchyně, neboť nesnese vysoké teploty. Potěší vás zejména dostatek vitaminu E a esenciálních mastných kyselin. Arašídový olej Oproti hroznovému oleji je ten arašídový opravdu výrazný. Vlastně nebudete vůbec daleko, od pravdy, pokud si vybavíte chuť burákové másla. Z arašídů se dá kromě másla samozřejmě připravit taky přímo olej. Můžete na něm smažit. Olej z buráků z jakéhokoliv pokrmu vyklouzlí exotický speciál, který si zamilujete. Makadamový olej Za studena lisovaný makadamový olej se využívá jak v potravinářství, tak i v kosmetickém průmyslu. Vzhledem k tomu, že se jedná o jeden z nejdražších olejů na světě, není v tradiční kuchyni téměř používán. Kukuřičný olej Ano, i z kukuřice se dá připravit olej se speciálními vlastnostmi. Pokud hledáte alternativu k olejům, na kterých běžně připravujete smažené pokrmy, pak je kukuřičný olej tou pravou volbou. Jeho velká výhoda je nižší energetická hodnota. Do těla dodává železo, zinek, mangan, hořčík, taky vápník nebo lutein. Hodí se v případě, že trpíte zvýšenou hladinou cholesterolu v krvi. Kukuřičný olej vydrží vysoké teploty, avšak někdy se připravuje taky lisováním za studena, v tomto případě se pak většinou stává součástí kosmetických a farmaceutických produktů. 
Zobrazit článek >
 
Znáte dobře těstoviny?
Takové množství těstovin. Kdo se v tom má vyznat. Přijdete do restaurace a na lístku je napsáno snad deset druhů různých těstovin. Objednáte si vždy ty správné? Přečtěte si o těstovinách něco víc. Těstoviny se u vás doma rozhodně neztratí. Pokud nevíte, jaké rychlé jídlo uvařit, je vhodné sáhnout právě po těstovinách. Můžete je uvařit na tisíc způsobů. Přidat je do salátu, užít je jako přílohu nebo z nich vytvořit hlavní chod. Jak každý asi dobře ví, těstoviny pochází z Itálie. První historický záznam se dochoval už z prvního století našeho letopočtu. V takzvané Apiciově knize je zaznamenán recept na jídlo, které se podobá dnešním lasagním. Zmínku o pojídání makarónů jako slavnostního jídla máme až ze století dvanáctého. Nejčastěji je těsto na těstoviny připravováno z pšenice, pitné vody a dalších surovin nebo koření dle chuti. Těsto se nenechává kynout ani se obvykle nekypří. Dobré je těstoviny vařit ve slané vodě. Obecným předpisem pro vaření těstovin je položení sta gramů těstovin do jednoho litru vroucí vody. Základem je rozdělit těstoviny, vzhledem k jedné surovině na vaječné a bezvaječné. Dále je těstoviny možné dělit podle způsobu použití, na polévkové a přílohové, dále plněné a neplněné. Taky známe těstoviny krátké, středně dlouhé nebo dlouhé. Těstoviny jsou připravovány z mouky, tvrdé pšenice (semoliny) nebo z rýžové mouky. Jejich poddruhy jsou ještě těstoviny celozrnné, špaldové, ječné a žitné. Vyrábí se samozřejmě taky bezlepkové – pevný podíl je zde zastoupen buď již zmíněnou rýžovou moukou nebo pohankou či kukuřičnou moukou. Poměrně často se na talířích vyskytují taky různobarevné těstoviny. Žluté jsou barveny kurkumou, červené rajčaty, oranžové karotkou, zelené jsou barveny špenátem a ty černé sépiovým inkoustem. Některé těstoviny jsou barveny chemicky. Pokud jste odpůrci umělých barviv, čtěte na barevných těstovinách složení. A jak se jmenují ty nejznámější těstoviny? PLNĚNÉ Ravioli Typickým pokrmem Italů ze severu jsou právě Ravioli. Jedná se o semolinové těstoviny, někdy nazývané jako taštičky, které mají tvar čtverečků a jsou naplněny masem. Tortellini Tortellini jsou u nás možná ještě známější. Ačkoliv v Itálii tak oblíbené nejsou, u nás si na nich pochutnává spousta Čechů. Jedná se opět o semolinové těstoviny, které jsou zatočené do malého hnízda nebo prstýnku. Uvnitř se skrývá maso, sýr, špenát, někdy i třeba houby. NEPLNĚNÉ Penne Krátké vroubené roury šikmo ořezané jsou jedny z nejčastěji vařených těstovin. Díky jejich zešikmení v nich uvízne hustá omáčka. Farfalle Dalšími omáčkovými těstovinami jsou Farfalle. Mají tvar mašliček nebo motýlků. Fusilli Fusilli uzavírají trio těch nejlepších omáčkových těstovin. Jedná se o zatočené spirálky. Mimo omáčky jsou vhodné taky do salátů. Rotelle Tyto těstoviny připomínají svým tvarem kola od vozu. Hodí se do salátů nebo na zepékání. Orecchiette Orecchiette jsou velmi drobné těstoviny ve tvaru ořechových skořápek nebo mušliček. Lasagne Jsou pláty lisovaných těstovin, ze kterých se připravuje stejnojmenný pokrm. Tradiční lasagne se skládají s mletým masem, rajčaty, smetanovým sýrem a tvrdým sýrem. Existují ještě například lasagne smetanové se špenátem. Spagetti Na Spagetti rozhodně nesmíme zapomenout. Jsou odvozeny od slova spago, které pojmenovává provaz. Spagetti se i v Itálii podávají s rajčatovou omáčkou, ale maso na nich Italové nevyžadují. U nás špagety bez masa nebo párku nejsou špagety, že? Maccheroni Od Spagett se tyto těstoviny liší dutým vnitřkem. Jsou taky silnější. Hodí se k masovým omáčkám. V Americe jsou tradičně podávány se sýrem. Ačkoliv se vám tento výčet těstovin může zdát dlouhý, tak vězte, že na světě existuje kolem 300 druhů těstovin. Takovéto množství asi nikdo ještě neokusil. Plánujete některé z nich ochutnat a odstartovat tak těstovinový maraton? Více o těstovinách se dozvíte v knize Miluji těstoviny, kterou najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Starter Kit pro začátek chovu mláďat agam vousatých
Starter Kit Bearded Dragon je skleněné terárium ve dvou barevných provedeních, černé a bílé. Obsahuje vše, co je třeba pro začátek chovu mláďat agam vousatých, včetně osvětlení, dekorací, plakátu na pozadí, substrátu a misky na krmení. Součástí balení je brožurka a/nebo DVD v cizím jazyce o chovu agam. Precizně provedené terárium je konstruováno tak, aby plně vyhovalo chovaným zvířatům a samozřejmě chovateli. Nenajdete v něm žádné visící kabely, houpající se květináče jako kryty na osvětlení nebo neúčelné a nepotřebné součásti. PROHLÉDNĚTE SI VIDEO S KOMPLETNÍ INSTALACÍ TERÁRIA (odrážka „Video“ pod popisem variant produktu). Starter Kit stačí pouze vybalit, vložit osvětlení do krytu, vsypat substrát a je připraven k vypuštění zvířat. Balení obsahuje: skleněné terárium s účelným plastovým krytem (se skrytými technickými vychytávkami) vestavěnou provozní jednotku pro zářivku a připravené objímky pro výhřevný halogen UVB zářivku a halogenovou žárovku substrát ideální pro daný druh zvířat misky na krmení a napájení přírodní dekoraci (např. korkovou tubu) plakát jako pozadí terária s vyobrazeným přirozeným biotopem umělé rostliny nejsou součástí balení Starter Kit je možné modifikovat a přetvářet podle individuálních požadavků. Je plně kompatibilní s ostatními produkty Lucky Reptile a obsahuje připravené klipsy, výřezy a dostatek prostoru pro umístění přídavného technologického vybavení, jako např. mlhovače, rosícího systému apod.  Kryt terária obsahuje součásti pro modifikaci na jiný typ osvětlení, technologie Bright Sun a nočního osvětlení. Dovnitř krytu je možné umístit spínací hodiny, schovat do něj kompletní kabeláž. Kryt má důmyslné větrací otvory a otevírání. Kryt je možné opatřit zámkem. Poznámka: v závislosti na velikosti terária může být doporučen osobní odběr nebo doručení na dřevěné paletě. Přírodní dekorace se mohou mírně lišit tvarem a velikostí. Obal obsahuje příklady vybavení terária a vyobrazuje další produkty, které nejsou součástí balení, ale je možné je dokoupit zvlášť.
Zobrazit článek >
 
Kreativní omalovánky
Tyto omalovánky mi připomněly dětství. Ne, nejsem sentimentální. Ale zjistila jsem, že teorie o opakujících se dějinách se jimi potvrdila. Anebo jinak: dobré nápady se vracejí. V nedávné minulosti děti velmi často pobývaly v letních táborech, ozdravovnách, lázních, školách v přírodě a podobně. Pobyty jim rodiče zpříjemňovali častou korespondencí, mobilní telefony byly hudbou daleké budoucnosti. Posílali dopisy a hlavně pohledy s různými dětskými obrázky. Oblíbené byly takové ty „mrkací“ obrázky hlavně kočiček a panenek. Ještě větší radost ale působily vystřihovací pohledy. Některé byly barevné, jiné k vymalování. K dostání jich bylo několik druhů. Přečetli jste si hezký pozdrav, co dělá třeba domácí pejsek, a mohli jste si hrát. Jak? Pohled vyobrazoval panenku a „obleček“, který bylo panence možné obléknout. Součástí každého dětského penálu byly nůžky. Stačilo, dle naznačených značek, vše vystřihnout. Oblékání panenky pak bylo snadné: naznačené záhyby po přehnutí sloužily k zavěšení. Tyto detaily mi připomněly omalovánky Oblékací panenka Ivanka v tanečních. Vystřihovací omalovánky jsou podobně zábavnou hračkou, jakou byly ony vystřihovací pohledy. Panenku je možné, pro lepší manipulaci a delší trvanlivost podlepit čtvrtkou nebo kartonovým papírem. Vystřihovánku Oblékací panenka Ivanka v tanečních zakoupíte v sekci Papírenského zboží.
Zobrazit článek >
 
Největší krásy Madagaskaru v několika článcích I
Když se řekne Madagaskar, někdo si vybaví tamní obyvatele Malgaše, jiní lemury nebo třeba baobaby. Jak zanedlouho zjistíte, tento ostrov skrývá mnohá další tajemství, pojďme se na některé z nich podívat. Začněme trochu oficiálně, něco málo o Madagaskaru jako zemi. Madagaskarská republika je ostrovním státem ležícím v Indickém oceánu. Nejblíže se na něj dostanete z afrického kontinentu, ostrov je taky k Africe řazen. Jedná se o její největší ostrov a zároveň čtvrtý největší ostrov na světe. To, že ostrov oddělen od pevniny, nám už naznačuje, že se zde budou vykytovat mnozí endemité. I lidé zde žijí svým vlastním životem, o tom se dozvíte již za pár okamžiků v tomto článku. Hlavní město Madagaskaru je Antananarivo, k němu se samozřejmě ještě vrátíme. Rozloha Madagaskaru je samozřejmě poměrně veliká, konkrétně ostrov zabírá 587 tisíc kilometrů čtverečných. Na ostrově žije přes 25 milionů obyvatel. K Madagaskaru se řadí ještě další ostrůvky, které se nachází v jeho blízkosti. To, že Madagaskar je jedním pouhým ostrovem, si myslí většina lidí. Drobnější ostrůvky jsou většinou pod správou Francie nebo jiných států. Další podrobnosti o Madagaskaru a samozřejmě plno zajímavostí se dozvíte v následujícím povídání. Madagaskar je opravdu veliký ostrov, podíváme se na jeho největší zajímavosti. Pokud plánujete výlet do těchto koutů světa, vyhraďte si na zkoumání minimálně týden. Pokud se chcete dostat do různých zákoutí ostrova, ani tento časový úsek vám zdaleka nebude stačit. Zaujal vás náš výlet na Madagaskar? Zjistěte o krásách této země víc! Zajímat by vás mohla zejména publikace Madagaskar – Laboratoř bohů, najdete ji zde.  
Zobrazit článek >
 
Jak se vyznat mezi různými druhy kávy – 1. díl
Kavárny nabízejí mnoho druhů kávy, ale jak si vybrat tu správnou, po které toužíme a co se vlastně skrývá pod názvem té kávy, jak je velká, silná a jak chutná? To vše se dozvíte v následujícím článku. Espresso Espresso je malý šálek silné kávy, v poměru 7 g kávy a 25-30 ml vody. Aby bylo espresso, tak jak má být, použije se voda horká 80-90 °C a protlačí se tlakem 9 barů přes kávu. Ristretto Káva, kterou si oblíbili Italové. Káva se připravuje stejně jako espresso, ale doba přípravy je o polovinu kratší. Z toho důvodu je káva silnější a přibližně o polovinu menší (15-20 ml, což jsou asi tak dva loky). Piccolo Piccolo znamená v italštině malý a takovou kávu si v Čechách objednávají Italové, abychom jim v restauracích nenalili obrovský šálek kávy. Z toho vyplývá, že Piccolo je vlastně espresso, které pijí v Itálii. Lungo Do šálku se připraví klasické espresso a dolije se horkou vodou. Pokud by se horká voda protlačovala přes kávu minutu, tak se káva přepaluje a louhují se z ní škodlivé látky s nepříjemnou chutí. Espresso doppio Neskutečně silné espresso připravená z dvojité dávky, tedy 14g mleté kávy. Dolévá se vodou a má tedy větší objem – 50-70 ml. Cappuccino Pravé italské cappuccino se tvoří z 1/5 espresso, z 2/5 našlehané mléko a z 2/5 horké mléko, jehož teplota je 70 °C.
Zobrazit článek >
 
Recept: Třešňový dort
K narozeninám nebo k svátku. Taktéž k jakékoliv sváteční příležitosti se hodí nějaký skvělý dezert. A co třeba třešňový dort? Vězte, že jeho bohatá sladká náplň a šlehačka vás dostanou! Třešně už ze stromů neotrháme, ale někdo si je buď zavařil nebo je lze zakoupit v některém ze supermarketů. RECEPT: Třešňový dort Ingredience: 4 vejce 80 g cukru 1 lžíce kakaa 2 lžíce oleje 80 g polohrubé mouky 1/2 lžičky prášeku do pečiva Krém: 500 g třešní 5 lžic krystal. cukru 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky skořice 15 g bramborového škrobu 250 g zakysané smetany 200 ml smetany ke šlehání 5 g želatiny Dále budeme potřebovat: 50 ml smetany ke šlehání moučkový cukr podle chuti třešně na ozdobu Postup: Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, polohrubou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru 26 cm, kterou jsme předem vymastili tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Třešně rozmixujeme mixérem (ne úplně), dáme do hrnce, přidáme kr. a vanilkový cukr, skořici a přivedeme do varu - dusíme cca 8-10 minut. V troše vody si rozmícháme škrob a přidáme k rozmixované hmotě. Promícháme a odstavíme, necháme mírně vychladnout. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a smícháme ji se zakysanou smetanou. Když máme vychladlou třešňovou hmotu, pomalu ji přimícháme do smetanové hmoty a spojíme. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přidáme ji k utřeného krému. Promícháme a navrstvíme na upečený a vychladlý korpus. Vložíme do chladničky. Na ozdobu použijeme vyšlehanou šlehačku s cukrem a ozdobíme třešněmi. Nechte se inspirovat kuchařkou HELENČINO PEČENÍ a vytvořte další chutné dezerty.        
Zobrazit článek >
 
Nový účes? Inspirujte se historií! Co třeba netradiční cop?
Účes prezentuje celou vaši osobnost. Starejte se o své vlasy a každý den je upravujte. A jak vnímaly v dobách minulých účesy jednotlivé kultury? Pojďme si udělat malou procházku dalekou historií. V Římě svým vlasům ženy moc prostoru k prohlédnutí cizím okem nenechávaly. Přes jakýkoliv účes totiž nosily závoj. Postupně s vývojem módy však jemné pokrývky odhalovaly a začaly zdobit vlasy perlami i čelenkami. Často si vlasy spínaly vlásenkami do drdolů. V Řecku byli hlavně v Antice kadeřníci těmi nejváženějšími osobami. Kadeřnický úkon si obyčejný člověk obvykle nemohl dovolit. Vlasy si ženy svazovaly do splétaných drdolů a copů. V oblibě byly taky lokny lemující obličej a nebo čelenky ze spletených vlasů, tradiční řecký účes si můžete prohlédnout na úvodním obrázku.  Taky ostrov Kréta stojí za zvláštní zmínku. Kréťanky si vždy uměly úpravu vlasů užit. Pokud kadeře nosily rozpuštěné, neodpustily si alespoň pár okouzlujících vlasových doplňků nebo klobouk. Vlasy si však taky již od pradávna splétaly do nejrůznějších účesů. Bohaté ženy na tyto úkony měly samozřejmě své služebné. Ve staré Persii a Babylonu nebylo ženy, která by neměla vlasy v oranžovo-červeném tónu. Na území těchto států si ženy barvily takto vlasy až do středověku. Egypťanky pečovaly o své husté kadeře den co den. Soustředily se hlavně na pěšinku uprostřed hlavy, která byla jejich největší pýchou. S postupem let se egyptské ženy naučily nosit hedvábné čelenky. Později si pro méně tradiční look vlasy barvily, nejčastěji do bílých, zelených či červených tónů. Germáni si libovali v copech. Takto spletené vlasy nosili jak muži, tak samozřejmě i ženy. Omrzel vás váš účes. Inspirujte se účesy starých Germánů. Knihu Pleteme copy a copánky najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Vánoční večírky a alkohol. Přiberete po něm? II
Bílé víno dokáže metabolismus v přiměřené míře snadno spálit, pokud nejíte sladkosti a jídlo taky konzumujete s mírou, nic vám v tomto ohledu nehrozí. Vždyť si vybavte typické Francouzsky. Ty vypijí klidně několik sklenek vína denně a jak jsou krásné a hubené. Dobře je na tom šampaňské. Vyznačuje se nejnižším obsahem cukru a kalorií ze všech druhů alkoholu. Pokud se zaměříme na samotný cukr, je na tom šampaňské taky nejlépe. Novoročních přípitků se tedy absolutně bát nemusíte. Jen si dejte pozor na to, že bublinky rády stoupají do hlavy. Na večírcích se často podává takzvaná ovocná bowle. Znáte tento nápoj? Jedná se většinou o čerstvé nebo mražené ovoce v podobě pomerančů, grep, lesního ovoce a ananasu, které se nakrájí na kousky a následně je zalito proseccem nebo šampaňským. Někdy se do nápoje přidává ještě sodovka a bílý rum, ani ten vaší linii však v takovém rozložení neuškodí.   Pojďme se ještě pozastavit u tvrdého alkoholu. Obecně platí, že průhledné nápoje jako vodka, tequilla, gin i bílý rum jsou na tom nejlépe. Tmavé drinky jsou totiž přibarvovány karamelem, což je jasná známka toho, že budou taky, co se týče cukru, mnohem bohatší. Panákujte tedy světle. Není asi třeba připomínat, že míchané drinky jsou vzhledem k sladkým nealkoholickým nápojům zlo. Pokud si chcete alkohol něčím naředit, vyzkoušejte vodku se sodou. Jen ta vaší linii neublíží. Těšíte se na vánoční svátky? A co dárky, máte už nachystáno? Pokud ne, sledujte naše články, ve kterých ještě dostanete mnoho skvělých tipů. Nevíte si rady s přípravou novoročních koktejlů? Inspiraci najdete třeba v knize Koktejly.
Zobrazit článek >
 
Bezoplachová pěna Invigo Volume Boost
Kdysi populární televizní pořad „Nikdo není dokonalý“ si svůj název vypůjčil z repliky oblíbené americké Někdo to rád horké. Že je tato věta platná i dnes, si může ověřit každý z nás. Nevztahuje se jen lidské charakterové nedostatky, platí i pro náš vkus a vzhled. Budeme-li se zabývat vzhledem, jedním z nejčastějších „trápení“ moderního lidstva je, kromě problémů s nadváhou a padání a řídnutí vlasů, ztráta pevnosti a jejich přirozeného objemu. U někoho je jemnost vlasů záležitostí vrozenou, zděděnou po některém z předků. Může být dočasným nedostatkem, zapříčiněným hormonální nerovnováhou, onemocněním, výživovým deficitem, nebo také nešetrným a nevhodným nakládáním s vlasy. Jsou-li vaše vlasy jemné dlouhodobě, je třeba přizpůsobit jejich stavu i péči o ně, včetně té doplňkové. Rozhodně by měla být kvalitní, aby stav ještě nezhoršovala. Wella Professionals za tímto účelem vyvinul pěnu Invigo Volume Boost. Bezoplachová koncentrovaná péče se zaměřuje se na výživu a posílení objemu jemných a řídkých vlasů. Nezatěžuje, nemastí a působí antistaticky. Díky pěně Invigo Volume Boost, obsahující extrakt z bavlny, vydrží vás účes hebký, přítom pevný a lesklý celý den. Wella Professionals bezoplachovou pěnu Invigo Volume Boost zakoupíte v sekci Krása našeho e shopu.
Zobrazit článek >
 
Krásná vždy a všude II
Lesk na rtech udělá divy I když je právě doba rtěnek, měla byste si pořídit lesk na rty. Právě díky němu mezi ostatními ženami vyniknete. Sáhněte klidně po bezbarvém. V zimě se vám taky bude hodit červený odstín, který v kombinaci s mrazem vypadá opravdu božsky. Nalákejte opačné pohlaví na své rty. Nezapomeňte linii vašich rtů zdůraznit pomocí tužky na rty. Pokud si troufáte, přidejte na lesk ještě drobné třpytky, které váš úsměv opatří jedinečností. Bez narůžovělých tvářích by to nebylo ono Zima vám růžové tváře možná vykouzlí sama, ale tento efekt mrazu na nich zůstane pouze chvíli. Nespoléhejte se na něj a pořiďte si tvářenku růžového nebo meruňkového nádechu, která dovede vaše kosmetické umění k dokonalosti. Na tváře se nebojte přidat ani lehký bronzer. Fixace je nezbytná Aby make-up vydržel, je třeba ho něčím zabezpečit. Pořiďte si fixátor make-upu, který se o výdrž vašeho nalíčení postará za vás. Nastříkejte jím každičký detail a umělecké dílo na vaší tváři vám vydrží celý den. Lesk na rty Colour Elixir Gloss 3,4 ml značky Max Factor najdete zde. Super lesklé rty s jemným pocitem balzámu v moderní barevné paletě odstínů. Zvýšený obsah pigmentu dodá rtům dokonalou barvu s lesklou technologií. Složení lesku je velmi dobře vyvážené, kombinuje všechny benefity, které zákaznice požadují, v jednom produktu.  
Zobrazit článek >
 
Jaké druhy kávy znáte? I.
Kdo z nás by nemiloval onen černý, aromatický a chutný nápoj. Ano, řeč bude o kávě. Při šálku lahodné kávy se setkáváme s přáteli, nabízíme ji návštěvám a taktéž si u něj vychutnáváme chvilku pohody. Dříve byl u nás k dostání onen klasický český "turek" nebo v lepším případě bylo možné zakoupit kávu rozpustnou. Avšak ony časy jsou ty tam, a my si můžeme vybírat a zároveň vychutnávat mnoho druhů káv, které nám přinesou ojedinělé chuťové zážitky. AU LAIT Zní to příliš francouzsky? Jedná se o klasickou kávu zalitou mlékem. Lze ji připravit nejen z espressa, ale také přes filtr. Co se týče poměru kávy a mléka, většinou se dávají půl na půl. Tato káva je servírovaná zvlášť, tedy šálek kávy a sklenička mléka. Tudíž si poměr můžete upravit dle sebe. AMERICANO V tomto případě se jedná o klasické espresso dolité horkou vodou. Množství horké vody může být až pětkrát více než kávy. Esperesso se klasicky servíruje ve velkém šálku, abyste si jej mohli dolít vodou, kterou dostanete v konvici. Opět i u této kávy si poměr vody a kávy upravíte podle sebe. CAFFÉ LATTE Servíruje se ve sklenici s ouškem. Jeho příprava spočívá zhruba v 210 ml mléka, které se našlehá do pěny a dolije se do espressa. Pokud je barista i umělcem, někdy se dočkát i tzv. "latte artu", kdy vám do pěny vykouzlí i nějaký obrázek.   Máte chuť na domácí caffé latte s hustou mléčnou pěnou? Připravte si tuto kávu v kávovaru PHILIPS EP5310/10. Automatický kávovar v moderním designu připraví dokonale vyladěnou kávu přesně podle vaší chuti. Snadno si nastavíte sílu, objem kávy i teplotu. Váš oblíbený nápoj si jednoduše uložíte do paměti přístroje a vytvoříte si svůj osobní profil. Díky rychlému ohřívači budete mít svou kávu připravenou jedna dvě. Vlastnosti: Nastavení síly kávy a aroma Klasický napěňovač mléka Osobní profil Filtr AquaClean až na 5000 šálků bez nutnosti odstraňovat vodní kámen 3 druhy kávových nápojů 20 000 šálků té nejlepší kávy díky odolnému keramickému mlýnku s 5 stupni nastavení hrubosti mletí Horká káva od prvního šálku díky rychlému ohřívači Funkce MEMO – přístroj si zapamatuje, jakou kávu máte nejraději Vyjímatelná spařovací jednotka Možnost horké vody Možnost mleté kávy
Zobrazit článek >
 
Přírodní antibiotikum i lék na psychiku jménem třezalka tečkovaná
Třezalka tečkovaná vzhlíží poměrně nenápadně. Nedorůstá se velkých výšek, louku zdobí žlutými kvítky. Její moc je však nenahraditelná. Objevte sílu třezalky třeba prostřednictvím výborného čaje, který si můžete zakoupit v našem e-shopu. Třezalku jako lék využívají nejrůznější druhy alternativní medicíny. Než se podíváme na zdravotní přínos této byliny, ještě připomeneme, že třezalku můžete znát taky pod pojmenováním krevníček, čarovník, děravec, prostřelenec nebo taky jako bylinku svaté Jany či svatojánský květ. Třezalka obsahuje téměř dvě stě různých látek, z nichž má celá řada prospěšný vliv na lidský organismus. Obsahuje například třísloviny, několik druhů esenciálních olejů, flavonoidy, fenoly a spoustu minerálních látek. Na její moc přišli lidé již ve středověku, kdy se bylina používala jako jedna z hlavních medicín skoro na všechny druhy nemocí. V současné době se moc třezalky využívá například jako antidepresivum. Třezalka uklidňuje psychiku a podrážděné nervy. Má tlumící efekty. Pomáhá s usínáním, je vhodným doplňkem stravy při pocitech úzkosti. Léčí i lehké deprese. Třezalka je taky obdařena výjimečnou schopností čistit krev. Má vliv na trávicí systém. Pomáhá s prací žaludku, podporuje stahování střev. Sílu dodává celé trávicí soustavě, čímž celkově usnadňuje proces trávení. Působí proti spáleninám, ekzémům a zánětům svalů. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, reguluje krevní tlak a působí proti alergiím, celkově tlumí alergické reakce. 
Zobrazit článek >
 
Pryč s kruhy pod očima!
,,Pytle‘‘ pod očima rozhodně nejsou hezká věc. Ve většině případů se jich můžete zbavit a dokonce velice snadno! Jak na to? Příčiny tvoření kruhů pod očima jsou různé: Bohužel je můžete zdědit. Pokud je na tuto vadu na kráse náchylné vaše příbuzenstvo, pravděpodobně na ni budete trpět taky. Jestliže se velmi ráda opalujete, bude na to pravděpodobně reagovat vaše kůže pod očima. Kožní pigment v této oblasti vysoce reaguje na slunce. Pokud dojde ke spálení pokožky, je možné, že kruhy pod očima vydrží ještě dlouho po jejím zahojení. Noste sluneční brýle a pokožku na obličeji mažte opalovacím krémem s vyšším faktorem. Nezapomeňte taky na krémy po opalování. Při nedostatku spánku se vám může hromadit krev v žilách pod očima. Kůže kvůli tomu tmavne a kruhy jsou na světě. Spěte více a zažeňte je! Ideální doba spánku se pohybuje v čase okolo osmi hodin. Kruhy pod očima může taky způsobit neustálé drbání kůže. Její svědění může být způsobeno nějakou alergickou reakcí. Kruhy pod očima trpí lidé, kteří jsou náchylní na sennou rýmu. Nedostatek železa, dehydratace a celkový nedostatek vitamínového komplexu může způsobit tmavnutí kůže pod očima. Pijte hodně vody. Snažte se vypít minimálně jeden a půl litru klasické vody. Sladké pití omezte. Jezte hodně zeleniny a ovoce. Doplňte železo mořskými plody, rybami nebo listovou zeleninou. Nesolte moc. Další skvělou ochranou jsou speciální krémy nebo korektory, které dodají vaší pokožce potřebné živiny a ještě otoky očí zamaskují. Korektor na tmavé kruhy pod očima najdete zde. Dekorativní kosmetiku nejdete zde. Kruhů pod očima se lze dočasně zbavit taky botoxem. O této proceduře se dozvíte více v tomto článku.
Zobrazit článek >
 
Zásady Kneippovy léčby vodou
Kneippova léčebná metoda je velmi přirozená a jednoduchá. Sprcha obličeje Kolem krku si omotejte ručník a předkloňte se nad vanu. Pusťte slabý proud studené vody. Začněte od pravého spánku, postupujte směrem k bradě a zpět nahoru k levému spánku. Nyní čelo a pak kruhovým pohybem přes celý obličej. Obličejová sprcha slouží k prokrvení a je vhodná při únavě, proto je neprovádějte před spaním. Sprcha paží Proud studené sprchy směřujte od hřbetu ruky až k rameni, kde vydržte asi 10 vteřin. Znovu sjeďte ke hřbetu ruky a zpět nahoru. Celou postup opakujte na druhé paži. Toto je dobré na prokrvení a látkovou výměnu, proto to opět není vhodné provádět před spaním. Sprcha střídavá Naplňte si jeden kbelík studenou a druhý teplou vodou – rozdíl teploty 20 stupňů. Posaďte se na židli a obě nohy ponořte na 5 minut do teplé vody a na 15 vteřin do studené. Opakujte 3x Tato metoda se může aplikovat odpoledne nebo večer. Pomáhá proti studeným nohám, uvolňuje a otužuje. Koupel stoupající teploty Napusťte si vanu s teplotou 35 stupňů a na několik minut si lehněte do vody. Pak pozvolna přidávejte horkou vodu do teploty maximálně 40 stupňů. Po 20 minutách pomalu vstaňte, osprchujte se studenou vodou a nezapomeňte si odpočinout pod přikrývkou. Metoda pomáhá předcházet nachlazením a uklidňujte. Bohužel není vhodná pro lidi se srdečním, oběhovým a žilním onemocněním. Snažte se některé z těchto postupů zařadit do svého každodenního programu.
Zobrazit článek >
 
Recept na omlazení a dlouhověkost? Meruňky!
Jíme je v syrovém stavu, jako kompot, v koláči, v knedlíkách, v pevném i v tekutém stavu. Meruňky má rád snad každý, ale už málokdo ví, že meruňky obsahují látky, které mohou prodloužit život a pomohou předejít rakovině. Meruňky původně pocházejí zřejmě ze severní Číny, kde byly známy už od roku 2 000 př. n. l., pomalu se dostaly do celého světa, kam se nejen dovážejí, ale také na mnoha místech pěstují. Dokonce i u nás. Lidé dožívající se až 160 let V údolí řeky Hunza, pod nádhernými vrcholky Himalájí mezi pohořími Karákóram a Hindúkuš žije kmen sčítající něco okolo 15 tisíci obyvatel, který je zahalen tajemstvím dlouhověkosti. O obyvatelích tohoto kmene kolují legendy, legendy o lidech dožívajících se až 135 let, některé prameny uvádějí dokonce věk až 160 let. Lidé z toho kmene jsou údajně i ve věku 100 let stále schopni pracovat, 65leté ženy i v takto pokročilém věku rodí děti, 40leté ženy vypadají jako mladé dívky. Může za to nejen prostředí a životní styl, tedy život v přírodě bez vlivu moderního světa, ale především strava. Hunzové se stravují převážně vegetariánsky, hlavní složku tvoří syrové ovoce, pohanka, proso, ječmen a luštěniny. Vejce a mléčné výrobky tvoří jen malé množství. Nejoblíbenější jsou ovšem meruňky, které jsou nejdůležitější a nejhlavnější složkou potravy a dle vědců i příčinou dlouhověkosti obyvatel tohoto kmene. Zázračné meruňky Meruňky obsahují asi 200 účinných látek, zvláště pak bioflavoidy. Některé dokonce nebyly vědci ještě zcela prozkoumány. Mimo jiných prospěšných látek a vitamínů obsahují meruňky také velké množství prekurzoru vitaminu A, typ karotenu, kterému je přisuzováno omlazení a dlouhověkost.  Meruňky jsou účinné i v boji proti rakovině. Sušené plody jsou pak bohaté na železo, zvyšují hladinu hemoglobinu, draslíku a beta-karotenu. vysoký obsah vitamínu A - zlepšuje zrak snižují riziko infarktu, posilují imunitu omlazují a zpomalují stárnutí buněk zlepšují náladu zmírňují astma působí pozitivně na sliznici plic kuřáků vhodné ovoce pro bledé a chudokrevné osoby obsahují niacin - proti napětí a podrážděnosti, na nervy kyselina pantotenová - pro vitalitu, odbourávání tuků a zdravé vlasy Buďte krásná nejen díky meruňkám, vyberte si některý z našich produktů ze sekce „Krása“.
Zobrazit článek >
 
Jaké dekorace by ve vašem bytě neměly chybět? II
Květiny Podstatnou roli hrají ve vybavení pokojů taky květiny. Bez nich váš byt nikdy nebude dokonalý. Že se o ně jistě nebudete dostatečně starat? Existují druhy rostlin, které takovou starost nevyžadují. Zapátrejte po nich. Stačí, když si nastavíte upozornění dvakrát do týdne na zalévání. Opravdu to s živými rostlinami nepůjde? Nevadí. Vkusně budou působit i květiny umělé. Sklenice se surovinami v kuchyni Pokud se vám zdá vaše kuchyně prázdná, můžete ji zaplnit s pomocí několika průhledných zavařovacích sklenic. Naplňte je různými druhy těstovin, kořením nebo dalším kuchařským materiálem, který může volně stát na světle i v pokojové teplotě, a vystavte je do kuchyňských polic. Tato dekorace působí stylově a navíc se vám někdy její obsah může hodit. Vzpomínky na krásné chvíle Rozmístěte po pokoji nejrůznější rámečky a do nich samozřejmě vložte vaše oblíbené fotografie nebo výtvarná díla vašich dětí. Jeden pokoj můžete vyzdobit taky snímky míst, kam se toužíte podívat.   Lampy a diody Co takhle ozdobná lampa, LED diody, zkrátka něco, co váš pokoj prosvětlí. Můžete se vyřádit, nemusíte zůstávat jen u bílých tónů. Pouze si dejte pozor na to, aby vaše osvětlení bylo buď celkově chladné nebo teplé. V případě barevných linií využívejte maximálně kombinaci dvou barev, ať to u vás doma nevypadá jako na diskotéce. Už žádné holé bílé stěny Tapety nebo různé malby váš pokoj rozveselí a dodají mu šťávu. Nasaďte tapetu jedné z vašich stěn, vylepte na ni mandalu nebo nechte děti, aby se kreativně vyřádily. Holé zdi ozdobí taky obrazy a zrcadla. Větší zrcadla nebo průhledné sklo dokáže pokoj dokonce opticky zvětšit. 
Zobrazit článek >
 
Nově odkrytá tajemství pyramid
Pyramidy,  stavby opředené mnoha záhadami, které lákají po všech těch letech stále řadu badatelů, záhadologů, ale také i širokou veřejnost a turisty.  Jejich kouzlo patrně nikdy nepřestane fascinovat svět a lákat k sobě řadu návštěvníků. K čemu, ale skutečně pyramidy sloužily ? Jednalo se opravdu o hrobky pro někoho důležitého? Nebo snad byl jejich význam daleko hlubší?   Nejdříve si řekneme co je to vlastně pyramida. Inu pyramida je z pravidla jehlanovitá stavba, jejíž základem bývá většinou čtyřúhelník nebo trojúhelník, nicméně to však může být prakticky jakýkoli polygon. V překladu to znamená, že pyramida má zpravidla tři nebo čtyři strany a tyto strany musí být trojúhelníkové.  Konstrukčně nejjednodušším řešením je postavit pyramidu na čtvercové základně. Díky tomu nevzniká následně problém spojit stěny do jednoho hlavního bodu. Touto konstrukcí se vyznačuje velké množství starověkých pyramid. Nejznámější jsou egyptské pyramidy a núbijské pyramidy, které byly oproti egyptským znatelně menší. Egyptské pyramidy jsou takřka ukazatelem času, byly totiž budovány od doby vlády panovníka Džosera ze třetí dynastie až do doby prvního krále 18. dynastie Ahmose I. tedy po období čítající téměř 1500 let. Záměr byl vybudovat tyto monumenty jako hrobky králů a později některých jejich významných manželek. Pyramidy byly součástí celého rozsáhlého komplexu náboženských budov. Nicméně i když na první pohled mohl celý komplex působit na někoho malým dojmem, tak tyto komplexy byly vysoce propracované i v podobě tajných průchodů a chodeb, vedoucích  někdy i několik desítek metrů do podzemí. V těchto labyrintech se nacházely různé pasti a a bludné kruhy, aby tak byl ochráněn poklad a mumifikované tělo panovníka. Celkový komplex se vedle pyramidy samotné skládal, také z údolního chrámu, vzestupné cesty, zádušního chrámu a satelitní pyramidy. Stavby se však od sebe mohou značně odlišovat a to hlavně díky silné proměně náboženských představ. V okolí pak vznikaly zejména za Staré říše rozsáhlé nekropole s hrobkami členů královské rodiny a jiných příslušníků společenské elity. Čím blíže byla hrobka hodnostáře samotné pyramidě s panovníkem ( i když to mohlo být klidně i několik kilometrů) , tím byl hodnostář nebo člen královské rodiny důležitější a váženější.   Nicméně pyramidy jsou stále opředeny mnoha tajemstvími. Jsou zde teorie, že díky bezchybnému uspořádání a spojitosti s hvězdami měly pyramidy krom famózních hrobek, sloužit také jako jakýsi satelit pro další civilizace. Nebo, že duše faraona se poté odebere do míst na noční obloze, ke kterým byla pyramida natočena. Podle některých teorií zejména se jedná o teorie zastánců pravěkých astronautů se říká, že pyramidy sloužily jako přistávací rampy pro mimozemská plavidla, tuto teorii jsme mohli vidět i zfilmovanou ve filmu a později i seriálu Hvězdná brána.   Autoři knihy však mají vlastní teorie a hlavně metody, kterými se přibližují k odhalení tajemství pyramid. Autoři přistupují k vyřešení záhady z matematického hlediska a docházejí k zajímavým poznatkům.  Zejména přicházejí s poznatky, že pyramidy nebyly primárně postaveny jako hrobky faraonů, ale jako kamenné učebnice, chrámy poznání a vědění,které přenechala vyspělá kultura lidstvu. Pyramidy v Gize a další pyramidy v okolí Nilu, pak mají zobrazovat hvězdnou mapu naší galaxie a dokonce mají odhalovat i tajemství, ze které části galaxie, kterou nazýváme mléčná dráha tato vyspělá civilizace pochází. Je navíc, zcela nepochopitelné, jak mohou být v pyramidách takřka přesně popsané vzdálenosti Země od Slunce a sousedních planet, poloměr zeměkoule nebo dokonce vlastnosti šroubovice DNA. Ano v dnešní době, už tyto informace známe, ale vezměte v potaz,kdy byly pyramidy postaveny nebo se máme spíše ptát kým byly pyramidy postaveny?     Knihu můžete zakoupit zde
Zobrazit článek >
 
Domácí zmrzlina? Proč ne! II
Výkonnějším a tedy dražším zmrzlinovačům musíte nechat na výrobu zmrzliny dostatečný čas. Paradoxně nejlevnější přístroje mají zmrzlinu hotovou ani ne za hodinu, ale následně je nutné dochlazení směsi v mrazáku. Větší stroje připraví zmrzlinu se vším všudy, ale je třeba dát jim na to patřičný prostor. Příprava zmrzliny může trvat až několik hodin. Je to z důvodu přítomnosti vlastního chladícího zařízení, které však zatím nedokáže mrazit až tak rychle. Na co si dát dále pozor při vybírání zmrzlinovače? Prohlédněte si pořádně jeho součástky a materiál. Pokud plánujete zmrzlinu připravovat často, měla byste volit spotřebič z nerezu nebo oceli. Plastové metly i nádoby by se mohly časem poničit či dokonce zohýbat. Co se týče nádob, zajímejte se taky o jejich objem. Měla byste si vystačit s jeden a půl litrovou miskou. Myslete taky na možnost uskladnění spotřebiče. Před jeho nákupem vymyslete, kam se vám vejde a vyberte místo pro uskladnění. Nezapomeňte ani na mrazák. V případě nákupu zmrzlinovače bez chladiče by se jeho nádoba měla vejít do mrazáku. Ne vždy znamená vyšší cena větší kvalitu, ale obvykle to platí. Cena u zmrzlinovačů vám taky napoví délku přípravy pochoutky. Jak již bylo řečeno, levnější stroje jsou většinou rychlejší. I když na internetu najdete mnoho návodů a receptů k výrobě kvalitní zmrzliny bez stroje, připravujete se o delikátní chuť, kterou vám zmrzlinovač nabízí. Zapomeňte na nanuková tvořítka či podobné předměty a tvořte zmrzlinu jako ze zmrzlinárny klidně každý den! 
Zobrazit článek >
 
Sušíme houby v sušičce Concept
Sušení hub je nejběžnějším způsobem jejich konzervace. Houby sice ztratí něco málo z cenných látek, ale většina houbařů zase ocení jejich vůni. Takto upravené houby se nejčastěji používají do polévek, omáček, pod maso, do rýže, těstovin nebo po uvaření v mléce jako čerstvé. K sušení jsou nejvhodnější všechny hřibovité houby. Dají se také sušit václavky, ryzce pravé a jiné houby, které se běžně nesuší. Plodnice důkladně očistíme nožem, odstraníme červivé části a otřeme suchým hadříkem. Zásadně houby nepereme! Nakrájíme je na plátky tlusté 3 - 5 mm tak, aby kloboučky zůstaly pokud možno spojené s nožičkami. Nakrájené plátky ihned ukládáme na plata sušičky. Plátky klademe tak, aby se nepřekrývaly. Způsobů sušení je mnoho: v troubě na slunci na půdě v sušičce Při sušení v troubě nesmí počáteční teplota překročit 45oC do doby, než budou plátky na povrchu suché. Na sluníčku můžeme houby úplně usušit, nebo předsušit a dosušit v sušičce. Hlavně dbáme na to, abychom houby nenechávali venku i přes noc, aby nenasákly vlhkost. Pokud máte tmavou a větratelnou půdu, i zde krásně houby usušíte. Avšak nejrychlejším a pro všechny nejdostupnějším způsobem sušení hub je sušení v sušičce. K tomuto způsobu konzervace Vám e-shop Eiffel Optic nabízí SUŠIČKU OVOCE A ZELENINY IN TIME SO-1060 CONCEPT, kterou zakoupíte zde: zdravi.eiffeloptic.cz  
Zobrazit článek >
 
Noste hodinky! Víte, jak přišly na svět?
Lidé potřebovali nějakým způsobem měřit čas odjakživa. V dávných dobách se stačilo řídit pomocí slunce. Déle, kdy se dny začaly dělit na tematické úseky, nastavila se pracovní doba a začaly vznikat městské státy, se čas potřeboval měřit trochu detailněji. Prvním krokem byly sluneční hodiny. Vynálezci pak přišly díky zkušenosti s jemnější mechanikou na výrobu kamenných hodin, které pracovaly na základě přírodních sil nebo za pomoci hodináře. Přeskočme však do doby šestnáctého století, když už hodiny, tak jak je známe dnes, měly své místo mezi lidmi. První kapesní hodinky pak vznikly v roce 1510 pod vedením norimberského hodináře P. Henleinema. O zdokonalení norimberských vajec, tak se totiž prvním hodinkám říkalo, se pak postaral Čech J. Zech, jehož práce se samozřejmě dostala za hranice a díky němu se mohly začít vyrábět kapesní hodinky ve velkém. Během šestnáctého a sedmnáctého století docházelo k drobné úpravě hodinek, avšak jejich základ zůstával stejný. V devatenáctém století pak již začaly vznikat první úzce zaměřené továrny, které se zaměřovaly pouze na výrobu hodinek a velkých hodin. Jedny z největších hodinových společností se nacházely v Švýcarsku, dále v Rusku a taky v USA. Jistě vás zajímá, kdy vlastně vznikly pro nás tradiční náramkové hodinky. Jejich počátek shledáváme v roce 1904 kdy firma Cartier vyrobila pro brazilského letce první páskové hodinky. Po první světové válce již většina firem přešla na výrobu těchto skvostů místo dosavadních kapesních.  V současné době se na trhu nachází neskutečné množství kusů a hlavně druhů hodinek. Dáváte přednost elektrickým nebo se držíte klasiky? Pořiďte si luxusní náramkové hodinky KLINGA Ivory, které najdete zde: moda.eiffeloptic.cz. 
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Stockholm IV
Hala Globen V roce 1989 byla otevřena největší budova netradiční architektury světa. Půlkruhová stavba má průměr neskutečných 110 metrů, její výška dosahuje 85 metrů. Multifunkční aréna Globen byla vybudována k příležitosti Mistrovství světa v ledním hokeji. Stavba je nepřehlédnutelná i v noci, neboť se na ni odehrává každým dnem světelná show. Do arény se na sezení vejde neskutečných 16 tisíc lidí, a proto je skvělou budovou nejen pro sportovní události, ale taky pro koncerty. ABBA muzeum Samozřejmě že při návštěvě Stockholmu nezapomeneme na proslulou kapelu ABBA. Skupina ABBA se dala dohromady ve Stockholmu roku 1970.V interaktivním muzeu poznáte nejen život zpěváků a historii kapely, ale taky se můžete zúčastnit spousty interaktivní zábavy.  Můžete zpívat a tančit, jak jen je libo. Mimo jiné si zde můžete prohlédnout taky celkovou historii švédské hudby. Muzeum najdete hned vedle muzea lodi Vasa, na ostrově Djugarden. Velký kostel Každý vládce alespoň jednou navštívil Storkyrkan, tedy Velký kostel. On ho navštívit přímo musel. Na tomto místě totiž dochází ke korunovacím. Jedná se o nejstarší památku ve městě. Zvenčí jde o klasickou gotickou stavbu, která je však uvnitř úchvatně zdobená. Součástí interiéru je například socha svatého Jiří s Drakem, která symbolizuje snahu Švédů dostat se z područí Dánska. Poznávejte Stockholm s dobrým průvodcem. S knihou Merian STOCKHOLM se ve městě neztratíte. Průvodce můžete koupit zde.
Zobrazit článek >
 
Salátové mňamky bez kalorií III
  V tomto třetím díle článku se podíváme na poslední duo výtečných salátů, které taktéž samozřejmě neobsahují téměř žádné kalorie. Tentokrát to budou recepty trochu exotičtější.     Bagetový salát s červeným vínem Budete potřebovat: Okurku (1/2) Cherry rajčátka (hrst) Cibuli červenou (1 ks) Petrželku (cca 3 stonky) Kapary (35 g) Jablečný ocet (1 lžíci) Červené sladké víno (3 lžíce) Hnědý cukr (1 lžíci) Olivový olej (1 lžíci) Bagetku (menší, ½) Postup: Nakrájejte veškerou zeleninu, rajčátka rozkrojte pouze na polovinu. Dochuťte směs zmíněným množstvím surovin. Kapary přidejte až úplně na závěr. Připravte čerstvou křupavou bagetku a nakrájejte ji na kousky. Nasypte ji na salát a už nepromíchávejte. Ihned podávejte, aby se pečivo na salátu úplně nerozložilo. Tato pochoutka pochází z Toskánska. Salát s mátou a žlutým melounem zasypaný sušenými rajčaty Budete potřebovat: Salátovou okurku (1/2) Sušená rajčata (hrst) Mátu (cca 1 stonek) Citronovou šťávu (2 lžíce) Olivový olej (1 lžíci) Meloun žlutý (1/4) Cukr krystal (1 lžičku) Postup: Nakrájejte okurku a smíchejte ji s melounem. Přidejte nasekanou mátu, veškeré suroviny na dochucení a pečlivě promíchejte. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky. Pokud nejsou slaná, můžete je prosolit. Zasypte jimi salátovou směs a máte hotovo. Tuto dobrotu je dobré nechat asi hodinu odležet v lednici. Všechny složky se vpijí do sebe a salát dostane výjimečnou chuť. Knihu Hravě o živé stravě najdete zde. Další knihy o zdraví najdete zde.
Zobrazit článek >