EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Nově odkrytá tajemství pyramid
Pyramidy,  stavby opředené mnoha záhadami, které lákají po všech těch letech stále řadu badatelů, záhadologů, ale také i širokou veřejnost a turisty.  Jejich kouzlo patrně nikdy nepřestane fascinovat svět a lákat k sobě řadu návštěvníků. K čemu, ale skutečně pyramidy sloužily ? Jednalo se opravdu o hrobky pro někoho důležitého? Nebo snad byl jejich význam daleko hlubší?   Nejdříve si řekneme co je to vlastně pyramida. Inu pyramida je z pravidla jehlanovitá stavba, jejíž základem bývá většinou čtyřúhelník nebo trojúhelník, nicméně to však může být prakticky jakýkoli polygon. V překladu to znamená, že pyramida má zpravidla tři nebo čtyři strany a tyto strany musí být trojúhelníkové.  Konstrukčně nejjednodušším řešením je postavit pyramidu na čtvercové základně. Díky tomu nevzniká následně problém spojit stěny do jednoho hlavního bodu. Touto konstrukcí se vyznačuje velké množství starověkých pyramid. Nejznámější jsou egyptské pyramidy a núbijské pyramidy, které byly oproti egyptským znatelně menší. Egyptské pyramidy jsou takřka ukazatelem času, byly totiž budovány od doby vlády panovníka Džosera ze třetí dynastie až do doby prvního krále 18. dynastie Ahmose I. tedy po období čítající téměř 1500 let. Záměr byl vybudovat tyto monumenty jako hrobky králů a později některých jejich významných manželek. Pyramidy byly součástí celého rozsáhlého komplexu náboženských budov. Nicméně i když na první pohled mohl celý komplex působit na někoho malým dojmem, tak tyto komplexy byly vysoce propracované i v podobě tajných průchodů a chodeb, vedoucích  někdy i několik desítek metrů do podzemí. V těchto labyrintech se nacházely různé pasti a a bludné kruhy, aby tak byl ochráněn poklad a mumifikované tělo panovníka. Celkový komplex se vedle pyramidy samotné skládal, také z údolního chrámu, vzestupné cesty, zádušního chrámu a satelitní pyramidy. Stavby se však od sebe mohou značně odlišovat a to hlavně díky silné proměně náboženských představ. V okolí pak vznikaly zejména za Staré říše rozsáhlé nekropole s hrobkami členů královské rodiny a jiných příslušníků společenské elity. Čím blíže byla hrobka hodnostáře samotné pyramidě s panovníkem ( i když to mohlo být klidně i několik kilometrů) , tím byl hodnostář nebo člen královské rodiny důležitější a váženější.   Nicméně pyramidy jsou stále opředeny mnoha tajemstvími. Jsou zde teorie, že díky bezchybnému uspořádání a spojitosti s hvězdami měly pyramidy krom famózních hrobek, sloužit také jako jakýsi satelit pro další civilizace. Nebo, že duše faraona se poté odebere do míst na noční obloze, ke kterým byla pyramida natočena. Podle některých teorií zejména se jedná o teorie zastánců pravěkých astronautů se říká, že pyramidy sloužily jako přistávací rampy pro mimozemská plavidla, tuto teorii jsme mohli vidět i zfilmovanou ve filmu a později i seriálu Hvězdná brána.   Autoři knihy však mají vlastní teorie a hlavně metody, kterými se přibližují k odhalení tajemství pyramid. Autoři přistupují k vyřešení záhady z matematického hlediska a docházejí k zajímavým poznatkům.  Zejména přicházejí s poznatky, že pyramidy nebyly primárně postaveny jako hrobky faraonů, ale jako kamenné učebnice, chrámy poznání a vědění,které přenechala vyspělá kultura lidstvu. Pyramidy v Gize a další pyramidy v okolí Nilu, pak mají zobrazovat hvězdnou mapu naší galaxie a dokonce mají odhalovat i tajemství, ze které části galaxie, kterou nazýváme mléčná dráha tato vyspělá civilizace pochází. Je navíc, zcela nepochopitelné, jak mohou být v pyramidách takřka přesně popsané vzdálenosti Země od Slunce a sousedních planet, poloměr zeměkoule nebo dokonce vlastnosti šroubovice DNA. Ano v dnešní době, už tyto informace známe, ale vezměte v potaz,kdy byly pyramidy postaveny nebo se máme spíše ptát kým byly pyramidy postaveny?     Knihu můžete zakoupit zde
Zobrazit článek >
 
Jak otevřít láhev vína bez vývrtky?
Potřebujete na oslavě otevřít láhev vína, ale ztratila jste vývrtku? Žádný problém, s tímto návodem žádný otvírák nepotřebujete! Prvním způsobem je úkon, který začíná zavinutím láhve ručníkem. Pevně víno uchopte a přiměřeně s ním udeřte do hladké vertikální plochy. Pokud se vám podaří udeřit správně, korek z láhve vyleze hned ven. Při užití této metody si dejte pozor, abyste neudeřila do stěny moc a láhev by se nerozbila. Při malém úderu se zase s láhví přirozeně nic nestane. Bohužel se však nic nestane ani se zátkou. Asi budete muset začít pít víno často, abyste si tento úkon natrénovala. :-)  Další, trochu méně riskantnější, metodou je sevřít láhev mezi stehna dnem vzhůru. Tlačte současně oběma nohama proti sobě a následně udeřte do dna lahve pěstí. Po několika ránách by se měl korek z lahve uvolnit a vy byste ho měla lehce vyndat prsty ven. Pokud doma najdete nějaký delší šroub, máte taky vyhráno. Bude stačit, když se vám povede zarazit ho do dostatečné hloubky korku a následně ho můžete kleštěmi i se zátkou vyndat. Pokud nemáte kleště, pomozte si například vidličkou. U jídelního příboru ještě chvíli zůstaňme. Pokud se ve vaší domácnosti nenachází ani šroub, který by nedržel obraz ve zdi, tak budete muset použít ostrý nůž. Ideální by byl například nůž filetovací, pokud ho obsahuje vaše kuchařská sbírka. Krouživými pohyby ho opatrně tlačte do zátky a postupně se ji snažte nožem vytahovat. Silnější nůž do korku pouze zatlačte a poté ho jedním tahem vytáhněte. A teď už žádný problém s otevřením jakékoliv lahve! Pokud by vás zajímaly i návody na to, jak otevřít konzervu, zamiřte do našeho oddílu pro muže, kde najdete odpovědi. Vývrtku ve tvaru láhve najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Nespálit se ani jednou za celé léto není nemožné! II
Síla mrkve vás překvapí  Strouhaná mrkev s jablky nebo čerstvá mrkvová šťáva? Ať už vyberete cokoliv, vězte, že beta karoten v ní obsažený dodá pokožce živiny pro snazší opálení a ještě ji ochrání před spálením. Dopřávejte si mrkev ideálně celé léto. Látky je třeba v těle nahromadit, konzumujte mrkvové produkty klidně už čtrnáct dní před opalováním i v jeho průběhu.  Oči potřebují ochranu Speciální zmínku si zaslouží taky oči. Chraňte svůj zrak před ostrým sluncem slunečními brýlemi. V tomto ohledu se nevyplatí pořizovat levné sluneční brýle, u kterých nemáte jistotu dostatečného filtru. Pořiďte si kvalitní skla se stoprocentní ochranou pro své oči třeba v našem e-shopu.  Pálení je jasný signál I když jste dobu působení krému vypočítala na celý den, je možné, že vám tak úplně stačit nebude. Pokud ucítíte pálení pokožky, ihned sáhněte po krému. Jetsliže se vyskytujete v oblasti bližší rovníku nebo ve vysokých nadmořských výškách, počítejte s přimazáváním.  Krémy potřebují svůj čas Jakémukoliv přípravku na opalování musíte dát čas. Žádný nepůsobí okamžitě, aplikace je pro plnou ochranu nutná zhruba dvacet minut před tím, než vůbec vyjdete na slunce.  Spočítejte si svůj fototyp  Článek, který se věnoval určení vašeho fototypu jsme v našem magazínu už zveřejnili. Dohledejte v archívu a zjistěte, za jak dlouho bez ochrany se vaše kůže spálí. Právě pomocí tohoto údaje pak vyhledejte krém přímo pro vás. Volně raději vyšší SPF nežli nižší.
Zobrazit článek >
 
Jezte semínka pro lepší zdraví!
Malá velikostně, ale velmi prospěšná. Taková je většina semínek. Jaká skrývají tajemství? Proč jsou tak prospěšná našemu zdraví? Chia semínka Semena šalvěje hispánské jsou zdrojem snad každé dobré látky, která pomůže k naší obranyschopnosti a taky tělesné výkonosti. Celý článek o tomto pokladu najdete zde. Slunečnicová semínka Slunečnicová semínka jsou velmi bohatá na vitamin E a B1, hořčík a železo. Působí jako prevence srdečních chorob. Dejte si pozor při jejich pražení. Pražená semínka jsou možná chutnější, ale po tepelné úpravě v nich zbyde pouze 8% výživných látek z celkového původního množství. Sezamová semínka Sezam indický je rostlina původem tropické oblasti. Dnes se pěstuje po celém světě. Jeho semínka obsahují řadu vitamínů, převážně vitaminy skupiny B a beta karoten. Pomáhají při zácpě. Díky vysokému obsahu železa jsou vhodným doplňkem stravy pro lidi trpící anémií. Dýňová semínka Semínka z dýně je vhodné užívat při zánětech močového měchýře. Pomáhají taky při zánětech trávícího traktu. Snižují krevní tlak i cholesterol. Jsou bohatá na vitaminy E, A a D. Obsahují taky velké množství Omega 3 mastných kyselin. Konopná semínka Díky kompletnímu spektru esenciálních aminokyselin obsahují konopná semínka ty nejkvalitnější bílkoviny rostlinného původu. Tato semínka pochází z technického kopí. Jsou prodejná v obchodech s biopotravinami. Přispívají k mozkovému vývoji a lepšímu metabolismu. Lněná semínka Tato semena můžete znát zlatá nebo hnědá. Působí pro dobrou činnost střev, pomáhají proti zácpě nebo při žaludečních vředech. Výborný je i lněný olej. Díky jeho šetrné výrobě neztrácí tento produkt téměř žádné výživné látky. Semena lnu najdete zde. Další potraviny prospěšné zdraví najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Markéta Harasimová: Vůně noci
Markéta Harasimová je českou spisovatelkou, autorkou detektivní a dobrodružné literatury, jejíž tematika zaujme víc ženy než muže. Autorka již na střední škole věděla, že se stane spisovatelkou. Psala detektivky, thrillery a krimi příběhy, které někdy propojovala s dávkou erotiky. U knihy Harasimové se rozhodně nebudete nudit. Čeká vás napětí, akce, trocha té ženské romantiky a hlavně neočekávané originální scény. Spisovatelka má na svém kontě už skoro dvacet knih, z jedné se dokonce tvoří filmový scénář. Dnes se podíváme blíž na román Vůně noci. Jedná se o detektivní knihu z lékařského prostředí. Obsahuje erotické vsuvky. Kniha se hodí pro odpočinkovou četbu, při které se chcete bavit. Vanda, mladá lékařka, je špičkou v oboru neurochirurgie, její soukromí však za zářivou kariérou pokulhává. Vandra přije o sestru i rodiče, neboť je chladnokrevně zastřelil neznámý vrah, který po sobě nezanechal jedinou stopu. Major Hons se svým týmem pracuje s několika vyšetřovacími verzemi a v hledáčku kriminalistů se postupně objevuje víc podezřelých. Není ovšem vůbec jisté, zda se zaměřují na správné osoby. Stále totiž nedokážou připadnout na pachatelův motiv. Navzdory těžkým okolnostem se o mladou lékařku, která nedávno ukončila neperspektivní vztah, začínají zajímat hned dva muži. Současná konstelace však lásce příliš nepřeje. Zachová si hrdinka lidskou i lékařskou čest, anebo se rozhodne pomstít milovanou rodinu i za cenu, že ztratí vlastní budoucnost? Harasimová vás odbourá neobvyklým koncem, který určitě nebudete čekat. 
Zobrazit článek >
 
Retro šlehačková láhev
Výrobky tohoto typy z módy nikdy nevyjdou, jsou příjemně retro. Proč retro? Už naše babičky je v kuchyni využívaly a řekla bych, že se prakticky nezměnily. Řeč je pomocnících, jako jsou sifonové a šlehačkové láhve. Dnešní milovníci nealko bublinkových nápojů znají tzv. SodStream plný plastu. Přestože se designéři snaží a pracují s tvarem a barvami, plastem vždy zůstane. Podstatně elegantnější a dekorativně efektnější, dodnes ji lze ve vybraných obchodech zakoupit, byla skleněná lahev. Naprosto bezpečná, stabilní, uchycená v drátěné síti. Do hlavice se zasunula bombička s CO₂, pootočilo se s ní a nápoj byl hotový. Stačilo stisknout tlačítko. Podobné to bylo se šlehačkou. Kuchaři dnes zařazují šlehačku do hotových pokrmů a výrobci nám rádi podsouvají „šlehačku“ v lahvi, ze které se aplikuje přímo na moučník či kávu. Nemá smysl vysvětlovat, že název šlehačka je pouhou mystifikací, jde jen o částečně rostlinný, víceméně synteticky vyrobený produkt. Pravou šlehačku nic nenahradí. Chutí i konzistencí. Ruční šlehače skrývají riziko, že ji tzv. přešleháte. Proto je skvělá Dessert Whip Plus W láhev. Našleháte v ní až 0,5 litru šlehačky na principu, který jsem výše popsala. Tedy stačí jen nalít do láhve, uzavřít je a do hlavice zasunout bombičku. Jediným rozdílem, že k vyšlehání dochází za pomoci dusíku, přesněji N₂O. Připravená šlehačka v ní vydrží až 10 dní, přitom je bez chemických přísad. Moderní nerezová láhev na přípravu šlehačky Dessert Whip Plus W je vylepšena protiskluzovou silikonovou vrstvou a dávkuje stiskem páčky aplikátoru. Zakoupíte ji v sekci doplňků pro Kuchyň.  
Zobrazit článek >
 
Vánoce ve světě aneb kdo nosí dárky II
Švédsko  Ve Švédsku tak jako v ostatních severských státech nosí dárky skřítci nebo trpaslíci. Ti vyrábí hračky ve své dílně. Ve Švédsku je doprovází starý muž Jultomten neznámé podoby.  Finsko Ve Finsku tomu není jinak, jen je zástupcem člověka dědeček Velký Ukko. Nosí červenou čepici a dlouhé bílé vousy.  Německo  Jak brzy zjistíte, některé státy nemají ustálené národní tradice. Třeba právě v Německu přichází Weinachstmann nebo Christkind, náš Ježíšek. Naděluje se obvykle pod stromeček, ale někdy i do punčoch nebo dokonce pod krb.  Polsko U našich sousedů chodí Mikuláš až dvacátého čtvrtého prosince, stejně jako náš Ježíšek. Nosí dárky v pytli.  Itálie V Itálii se tradice dost liší. Každá rodina má totiž kromě svých mnohých starých tradic na výběr mezi dvěma zvyky. Zejména na severu přiváží dárky Babbo Natale, muž podobný našemu Mikuláši, přijíždí však z Finska, a to ještě na Štědrý den večer nebo během noci. Už je na každé rodině, kdy Mikuláše bude očekávat. Dárky se tedy rozbalují jak večer, tak i ráno. V ostrovních oblastech a u moře pak sedmého ledna přijíždí Befata, čarodějnice, která naděluje dárky.  Řecku V Řecku se rozdávají dárky na Nový rok, tj. prvního ledna. Klasickým zvykem je zde obcházení domů ve městě či vesnici a zpívání koled. Za to děti sbírají sladké pohoštění. Dárky se pak nadělují, jak již bylo řečeno, na den svatého Basileje. 
Zobrazit článek >
 
Čaj na průdušky a plíce
  PRODUKT: čaj na průdušky a plíce ZNAČKA: TEEKANNE Bylinná směs vhodná pro usnadnění vykašlávání. Hlavní složky bylinného čaje jsou: ANÝZ OBECNÝ - Anýz obecný podporuje obranyschopnost organismu. Obsahuje látky, které zlepšují vykašlávání. FENYKL OBECNÝ- Fenykl obecný napomáhá ochraně dýchacích cest a plic, zvyšuje tvorbu hlenů a usnadňuje vykašlávání. NAŤ TYMIÁNU OBECNÉHO – Nať tymiánu podporuje normální stav horních dýchacích cest. ŠALVĚJ – List šalvěje pozitivně působí v případě podráždění krku a hltanu, přispívá k přirozené obranyschopnosti těla. LÉKOŘICE – Lékořice zklidňuje horní dýchací cesty   Složení: Pod anýzu obecného 30,8%              Plod fenyklu obecného 30,8%              Kořen lékořice lysé 22,8%              Nať tymiánu obecného 5,8%              List šalvěje lékařské 4,9%              List mateřídoušky obecné   Upozornění: Obsahuje lékořici. Osoby trpící vysokým krevním tlakem by se měli vyvarovat nadměrné spotřeby.   Obsah: 10 nálevových sáčků á 2,0 g ( Hmotnost netto 20 g)+-5% Příprava: 1 sáček zalijte vroucí vodou (cca 150 ml) a nechte  asi 10  minut vyluhovat. Dávkování: 2-3 šálky denně.   Upozornění:    Chraňte před světlem a vlhkostí. Ukládat mimo dosah dětí. Výrobek není určen pro děti do 3 let.    Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Tento čaj zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Sušíme houby v sušičce Concept
Sušení hub je nejběžnějším způsobem jejich konzervace. Houby sice ztratí něco málo z cenných látek, ale většina houbařů zase ocení jejich vůni. Takto upravené houby se nejčastěji používají do polévek, omáček, pod maso, do rýže, těstovin nebo po uvaření v mléce jako čerstvé. K sušení jsou nejvhodnější všechny hřibovité houby. Dají se také sušit václavky, ryzce pravé a jiné houby, které se běžně nesuší. Plodnice důkladně očistíme nožem, odstraníme červivé části a otřeme suchým hadříkem. Zásadně houby nepereme! Nakrájíme je na plátky tlusté 3 - 5 mm tak, aby kloboučky zůstaly pokud možno spojené s nožičkami. Nakrájené plátky ihned ukládáme na plata sušičky. Plátky klademe tak, aby se nepřekrývaly. Způsobů sušení je mnoho: v troubě na slunci na půdě v sušičce Při sušení v troubě nesmí počáteční teplota překročit 45oC do doby, než budou plátky na povrchu suché. Na sluníčku můžeme houby úplně usušit, nebo předsušit a dosušit v sušičce. Hlavně dbáme na to, abychom houby nenechávali venku i přes noc, aby nenasákly vlhkost. Pokud máte tmavou a větratelnou půdu, i zde krásně houby usušíte. Avšak nejrychlejším a pro všechny nejdostupnějším způsobem sušení hub je sušení v sušičce. K tomuto způsobu konzervace Vám e-shop Eiffel Optic nabízí SUŠIČKU OVOCE A ZELENINY IN TIME SO-1060 CONCEPT, kterou zakoupíte zde: zdravi.eiffeloptic.cz  
Zobrazit článek >
 
Vína k itaským sýrům
Chuť sýrů zdůrazníte spojením dalších kvalitních potravin a nápojů. Objevit ideál, který by se k danému druhu sýra hodil, není tak jednoduché, neboť chuťové, čichové, vizuální i hmatové vlastnosti sýra se průběžně mění. Hlavním pravidlo zní: "Nepřebít jakýmkoliv způsobem organické vlastnosti sýra!" Při degustacích se nesmí opomenout chléb a víno. Od starověku tyto dvě pochutiny tvoří se sýry neodlučitelný svazek. Na světě existuje mnoho druhů chleba a proto je důležité znát vlastnosti daného druhu. Dále se při degustacích užívají: sladké zavařeniny džemy ovocné či zeleninové hořčice čerstvá zelenina čerstvé a sušené ovoce extra panenský olivový olej Co se týče pití, používají se: vína bílá a červená perlivá a neperlivá voda pivo čaj destiláty SÝR a VÍNO - být schopen vybrat správné víno k určitému druhu sýra vyžaduje jistou zkušenost.  1.) k čerstvým sýrům nautrální nebo nasládlé chuti: lehké a méně alkoholické bílé víno svěží chuti př. sýr Burrata se šumivým vínem Franciacorta Satén - toto víno lze též spojit se sýrem Sant´ Agata de´ Goti Falanghina, jenž voní po bylinkách 2.) k středně uleželým sýrům: př. 3 až 8měsíční sýr Fontina se krásně pojí s červeným vínem, kde dominuje vůně malého červeného ovoce (rybíz a maliny) a plané růže, což jsou vína: Valle d´Aosta Petit Rouge, Friuli Grave Cabernet 3.) k velmi uleželým sýrům: vhodná jsou červená vína, která se vyznačují bohatou vůní (sušená švestka, ovocná marmeláda, koření) př. uleželý sýr Bitto je vynikající s vínem Valtellina Sforzato 4.) k plísňovým sýrům: u těchto sýrů je lépe volit vína sladká, likérové konzistence, jemná a aromatická (př. Marsala) př. sýr Gorgonzola je skvělý se suchou Marsalou Superiore starou cca 3 roky př. sýr Castelmagno tvoří dokonalou harmonii s vínem Vin Santo del Chianti Classico  
Zobrazit článek >
 
PlaqueOff™ Powder Cat 40 g
Produkt: PlaqueOff™ Cat pro kočky balení vydrží cca 4 měsíce potlačuje zápach z tlamy redukuje zubní kámen odstraňuje zubní plak Zlepšení nastává v rozmezí 3 – 8 týdnů. Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDE Více o výrobku: PlaqueOff™ Cat je přelomový prostředek v péči o zuby a dásně koček. Významně omezuje zubní plak a zubní kámen a odstraňuje zápach z tlamy. Přípravek je ve formě prášku a proto se lehce přidává do běžné potravy. PlaqueOff™ Cat na rozdíl od ostatních metod odstraňování zubního plaku působí přípravek systematicky. Přes zažívací trakt se dostává do krevního řečiště a z něj pak do slin, kde rovnoměrně působí na dásně a na všechny zuby. Ovlivňuje schopnost zachycování bakterií, které se podílí na vzniku zubního plaku a změkčuje již vytvořený zubní kámen. Klinické studie provedené na lidech prokázaly, že akumulace látek na zubní sklovině je redukována až o 88 % a zubní kámen buď úplně zmizel, nebo se stal velmi porézním a tak snadno odstranitelným. Látky obsažené v přípravku PlaqueOff™ Cat: Mořská řasa Ascophyllum Nodosum (D1070™), pivovarské kvasnice Mořská řasa Ascophyllum Nodosum (D1070™) U mořské řasy Ascophyllum Nodosum byl prokázán revoluční účinek na bakterie v tlamě, které způsobují zápach tlamy, zubní plak, zubní kámen a krvácení dásní. V přípravku PlaqueOff™ Animal je řasa Ascophyllum Nodosum pěstovaná v čistých severských mořích u pobřeží Norska a Islandu. Řasy jsou schváleny WHO (Světová zdravotnická organizace), FDA (Americký ústav pro kontrolu potravin a léčiv) a FAO (Organizace Spojených národů pro potraviny a zemědělství). Schváleno jako GRAS (obecně klasifikováno jako bezpečné). Pivovarské kvasnice Pivovarské kvasnice obsahují vysokou koncentraci všech vitamínů B, které jsou důležité pro metabolický proces v trávicím traktu a v nervovém systému. Pivovarské kvasnice také přispívají ke zlepšení trávení, vstřebávání a vylučování potravy a působí jako prevence nespavosti, depresí, nervozity a pocitů únavy. Díky svému obsahu železa a mědi působí také proti chudokrevnosti a jejím příznakům. Pivovarské kvasnice mají také příznivý vliv na vývoj kůže a kvalitu srsti. PlaqueOff™ Cat doporučujeme podávat: kočkám, které mají problémy se zubním kamenem preventivně pro zabránění vzniku zubního plaku a zubního kamene Dávkování: Jednu odměrku PlaqueOff™ Cat nasypat jednou denně do krmiva. Nedojde-li ke zlepšení během 3 – 8 týdnů, zvyšte denní dávku  
Zobrazit článek >
 
Pěstování kaktusů II
Co se týče přesazování kaktusů, tento proces můžete praktikovat v kteroukoliv roční dobu. Ideální je však na jaře nebo s koncem léta. Přesazování kaktusů vyžaduje speciální techniky, které zde v článku již nebudou popsány. Bylo by vhodné, si je před tím, než se dáte do přesazování, nastudovat. K samotnému zalévání je třeba připomenout, že vždy, když budete kaktusu dodávat vody, měl by být substrát zcela vyschlý. Dále pamatujte na to, že kaktus by měl mít v květináči vodu pouze den, následně je vhodné ji slít. Za dvacet čtyři hodin si vytáhne vody, kolik potřebuje. Kaktusy zalévejte večer. Zahradníci doporučují kaktusy pěstovat v plastových květináčích, neboť do těch hliněných se vsakuje voda. Květináč by se měl mírně rozšiřovat, avšak ne moc. Nezapomínejte na nezbytné otvory na spodní části květináče, které by měly být dostatečně velké. Pozor si dejte na fakt, že i kaktus potřebuje výživu. Použijte klasický substrát, který se skládá z minerální drtě, dále škváry nebo písku. Tuto směs smíchejte s klasickou zahradní zeminou. Pokud kaktus pravidelně ročně přesazujete, není třeba jakkoliv hnojit. Pamatujte na to, že kaktusům se bude dařit jen ve slunném prostředí. Nikdy mu nebude dobře v temnu a chladu. Pokud například chcete umístit kaktus do koupelny bez oken, pak ale musíte zvolit speciální druh kaktusu, který je zvyklý na vlhko a nepotřebuje se slunit. Kaktus vždy stavte k oknu, které míří na jih. Výhled na severní oblast se kaktusu líbit zaručeně nebude. 
Zobrazit článek >
 
Esteé Lauder
Venku se sype sníh a v noci klesají teploty pod bod mrazu, není se čemu divit, vždyť je leden. Pojďme si však připomenout léto, nebo je vzpomínkou přilákat, alespoň k nám do vyhřátých domovů. S létem jsou spojeny rozmanité vůně, nejen vůně rozličných laskomin, ale především vůně přírody a květin. A právě substance květinových vůní nás mohou doprovázet i v těchto třeskutých zimních měsících. Firma Estsé Lauder nabízí široké množství parfémů pro ženy i pro muže. Dejme dnes přednost parfému Pleasures, který má několikero variant: Pleasures, Pleasures Florals, Pleasures Intense, Pleasures Aqua, Pleasures Exotic, Pleasures Delight, Pleasures Bloom, Pleasures Eau de Fraiche. A právě ten prvně zmíněný nás bude zajímat. Esteé Lauder, Pleasures edp: je parfémová voda. Složení: 1. Hlava: bílá lilie, lístek fialky, 2. Srdce: černý šeřík, bílá pivoňka, růže, květ karo karounde, 3. Základ: santalové dřevo, pačuli. Lze zakoupit ve třech různých objemových flakonech: 30 ml, 50 ml a 100ml. Co se týče výdrže vůně, mohu osobně doporučit. Vůně aplikovaná na tělo vydrží po celý den a na oděvu ji cítím ještě den poté. Je to vůně, která se stoprocentně snoubí s letním obdobím pro příležitosti jako jsou večírky i romantické večeře, ale hodí se pro zimní plesovou sezonu.   V našem e-shopu: http://parfemy.eiffeloptic.cz/pleasures-parfemova-voda-s-rozprasovacem/d19746.htm      
Zobrazit článek >
 
Bílý povlak na čokoládě? Co je zač? I
Čokoláda. To sladké pokušení, které byste mohla jíst každý den. Stalo se vám ale někdy, že jste na hnědé lesklé tabulkové krásce objevila bílé flíčky? Víte, co jsou tyto nehezké skvrnky zač?  Když zahlédnete smetanový povlak na tmavé čokoládě, možná vás na ni přejde chuť. Hned pro začátek je však třeba připomenout, že tato vrstva neznačí zas tak nic děsivého. Bílý povlak určitě nedělá z čokolády starý nebo nejedlý produkt. Cizím termínem se může proces zjevování bílého povlaku nazývat temperováním.  Bílá vrstva vlastně čokoládu popisuje. Na první pohled vypovídá o tom, že se na ní vyskytuje takzvaný cukerný nebo tukový výkvět. Co to v překladu znamená? Jedná se o čokoládu, která do své struktury nemá zmíněný cuk nebo tuk správně zapracován. Povlak nemusí hned značit to, že čokoláda obsahuje víc cukru či tuku, než by měla. Objevit se na čokoládě může hned z několika dalších důvodů, v následujících odstavcích se u nich pozastavíme. V první řadě je třeba brát ohled na teplotu, ve které je čokoláda skladována. Pokud jste někdy čokoládu schovala do mrazáku nebo i ledničky, možná jste si neobvyklých bílých skvrn všimla. K chemické reakci, jejímž následkem je zbělení povrchu čokolády, dochází i v případě, že sladkost necháte v příliš velkém horku. Na její stav má vliv taky vlhko. Cukráři si samozřejmě na své výtvory dávají pozor, avšak pokud dochází k jejich transportu, je nutné čokolády uchovávat ve speciálních boxech, které izolují zvolenou teplotu a nepropustí vlhkost. Stačí totiž, aby řidič kamionu delší dobu nechal automobil na mrazu bez vytápění a změna barvy čokolád je na světě. 
Zobrazit článek >
 
Vyrobte si domácí zábaly na ruce
Máte stále suchou a popraskanou kůži na rukách? Tak ta vás už dlouho trápit nebude. Vytvořte si domácí masky na ruce. Ovesný zábal Budete potřebovat: Ovesné vločky (2 lžíce) Vejce (1 žloutek) Med (1 lžíci) Olivový olej (1 lžíci) Rukavice Tyto suroviny vystačí na 1-2 zábaly. Postup: Pečlivě rozšlehejte žloutek. K němu poté přimíchejte tekuté suroviny a nakonec přidejte i vločky. Vzniklou směsí obalte ruce. Na ně ihned navlečte rukavice. V takovémto stavu nechte ruce odpočívat celé dvě hodiny. Po uplynulém čase smyjte veškerou masku teplou vodou. Změnu stavu vaší kůže pocítíte ihned. Jednoduché, že? Mandlový zábal Budete potřebovat: Mandle (mleté, 25 g) Med (1 lžíci) Vejce (celé, 1 ks) Prášek z kostivalu nebo z ostropestřce (hrst) Rukavice Tyto suroviny vystačí na 1-2 zábaly. Postup: Vyšlehejte vejce. Postupně do něho přidávejte med. Nakonec přidejte sypké suroviny. Touto směsí své ruce potřete, opět nasaďte rukavice a nechte je takto odpočívat celou noc. Tuto masku je vhodné užít několik nocí za sebou. Vazelínový zábal Budete potřebovat: Vazelínu (4 lžíce) Citron (1 ks) Rukavice Tyto suroviny vystačí na 1 zábal. Postup: Vyjměte z kelímku potřebné množství vazelíny. K ní přidejte asi čtyři lžíce čerství citronové šťávy. Složky spolu dokonale promíchejte. Natřete směsí ruce, nezapomeňte si nasadit rukavice. Masku můžete nechat působit celou noc. Mimo obnovení kůže dojde taky k napravení polámaných a změklých nehtů. Bílou kosmetickou vazelínu najdete zde.                
Zobrazit článek >
 
Doba jedová I
Myslíte si, že když jíte pouze zdravé plodiny, soustředíte se na vyváženou a čerstvou stravu, děláte všechno správně? Ještě nejásejte. Kniha Doba jedová vám totiž prozradí, že i v čerstvých a pro nás plně zdravých potravinách se vyskaytuje spousta škodlivých látek, dokonce vlastně jedů. Tady je pro vás malý výtah z knihy. Jaké jedy se běžně v potravinách vyskytují? Aflatoxiny Tyto látky jsou produkovány plísněmi. Bohužel je můžete zkonzumovat i v případě, že se vyhýbáte plesnivým potravinám. Pokud totiž dostane zvíře plesnivé jídlo, tyto látky se dostanou do jeho masa. To sní člověk a aflatoxiny jsou rázem i v jeho těle. Ve velkém množství aflatoxiny oslabují funkci jater a přispívají ke zhoubnému bujení, ale nestrachujte se, do těla se vám obvykle dostane pouze malý zlomek látek, které tělo umí zase vyloučit. Dusičnany a dusitany Tak tyhle prvky jistě znáte. Jde o sloučeniny dusíku a kyslíku, které pojídáte zejména tehdy, když nedostatečně myjete zeleninu. Obsahuje je však taky hodně hnojená zelenina nebo produkty, u kterých byl urychlován růst. Dusitany jsou nezbytné při výrobě uzenin. Jedná se o látky, se kterými se tělo jedinců každým dnem setkává, to však nic nemělní na tom, že bychom se o omezení jejich konzumace měli alespoň pokusit. Polychlorované bifenyly Polychlorované bifenyly se používají jako přídavek do barev a olejů pro traktory. Z toho důvodu se pak přenášejí na zemědělské plodiny nebo do krmiv zvířat. Prostřednictvím jejich masa se pak dostanou i do lidského těla. V organismu ničí zárodečnou hmotu. Přečtěte si o škodlivých látkách víc. Publikaci Doba jedová od profesorky Anny Strunecké najdete zde: zdravi.eiffeloptic.cz.
Zobrazit článek >
 
Bio amarantové lupínky
Nadváha trápí stále více lidí. Stala se civilizačním onemocněním, které souvisí především se životním stylem. Je ale prokázáno, že za ní nestojí jen objem snědeného jídla. Stále více se ukazuje, že některé lidské rasy jsou jí zasaženy více, než předkové. Stačí se porozhlédnout. Děti, jejichž rodiče a prarodiče přišli do tehdejšího Československa z Asie a Afriky, například z Vietnamu, se svou hmotností mohou s nimi sotva srovnávat. Je to tím, že se začaly stravovat, jako my, Evropané. Významnou složkou jejich jídelníčku se staly rafinované cukry, nezdravé ztužené tuky, bílá mouka a podobně. Místo ovoce si raději dopřejí sycené nápoje plné kofeinu, barviv a cukrů. Místo alespoň celozrnného pečiva, svačí smažené brambůrky. Netuší, že tělo nepřiměřeně zatěžují a tvoří základ pro budoucí metabolický syndrom, onemocnění srdce, vysokou hladinu cholesterolu, diabetes a jiná civilizační onemocnění. Proto je načase začít je seznamovat se zdravějšími variantami tolik žádaných dobrot. Patří k nim například bezlepkové lupínky MCLLOYD´S z amarantové mouky. Moc dobře chutnají – vyzkoušejte oblíbenou příchuť rajče a bazalka, nebo jen solené mořskou solí. Určitě mi dáte zapravdu. Bio amarantové lupínky MCLLOYD´S poslouží jako zdravější varianta svačiny. Proti klasickým smaženým lupínkům obsahují podstatně méně tuku a mají nižší energetickou hodnotu. Koupíte je v sekci Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Bambus: Látka dvacátého prvního století I
Jistě jste zaznamenala, že v posledních letech proniká do světa trend látek z přírodních materiálů. Největší boom z hlediska oděvní módy prožívá nyní bambus. Vyrábí se oblíbené bambusové spodní prádlo, ponožky nebo i klasická trika. Proč je bambus tak skvělý? Přečtěte si nejen o výhodách a nevýhodách bambusu v naše článku. Bambusové textilní vlákno se vyrábí ze stonků bambusu. Do oděvního průmyslu pronikla technologie zpracování bambusových materiálů až na konci dvacátého století, na oblíbenosti a žádanosti však stále stoupá. I když bambus jako takový byl hojně využíván za do Mezopotámie či v antických kulturách, jeho oděvní zpracování si muselo dost dlouho počkat. S první teorií výroby přišla Čína, zde se taky vlákna z bambusu propojovala a začalo vznikat běžné oblečení. Dnes se bambus zpracovává i na jiných územích. Bambusový výskyt je velmi hojný v Americe i střední Africe. Za největší výhodu bambusu vzhledem k ekologii se dá považovat to, že bambus sám o sobě velmi rychle a snadno roste. Nedochází k téměř žádnému negativnímu dopadu na životní prostředí. Jistě vás potěší informace, že látka z bambusu není ani drahá, neboť je možná její téměř neustálá produkce. Výhodou bambusu je to, že není chemicky ošetřován, čímž nezajišťuje pronikání škodlivých látek do organismu. Lidé s kožními alergiemi to mají těžké, jen tak nějaký materiál jim nesedne. Bambus však s jistotou hrdě mohou nosit. Bambus nevyvolává žádné alergické reakce, naopak uklidňuje. Nevadí citlivé kůži, léčí vyrážky a ekzémy. 
Zobrazit článek >
 
Jak a čím zabavit děti? I
Máte doma kupu práce nebo si jen potřebujete oddychnout, avšak právě kolem vás poletuje nejméně jeden malý divoch? Jak dítě zabavit a užít si chvilku pro sebe? Práce pro malé kuchaře Obdivuje váš syn či vaše dcera kuchařské umění, kterým zásobujete celou rodinu? Zaměstnejte je třeba pečením. Na stůl připravte veškeré ingredience, mísu, lžíci a váhu. Nechte vaše dítě, aby se postaralo o těsto samo. Jakmile se mu podaří vše navážit a zamíchat, stačí, abyste přišla zkontrolovat těsto a doladit detaily. Poté váš koláč či bábovku nalijte do formy a vložte do trouby. Budete jistě překvapena tím, že vaše dítko vydrží celou dobu sedět u trouby, aby kontrolovalo svůj výtvor. Domácí kino Děti milují kino. Nalaďte je na domácí promítání pohádky a čerstvý popcorn z mikrovlnky nebo popcornovače. Kelímky naplňte džusem, do zásoby můžete přidat i bonbóny. Sama po takovéto první akci zjistíte, že své děti neuvidíte do té doby, dokud pohádka neskončí. Ve dvou to jde vždy líp Pokud je vás potomek jedináčkem, pozvěte si domů návštěvu. Možná s samo s autodráhou či domečkem pro panenky nehraje, avšak se svým kamarádem se situace jistě změní. Vaše dítě si užije spoustu legrace a vy ještě uděláte radost jiným rodičům, protože si užijí pár chvilek pouze pro sebe. A co navíc? Příště zase o hlídání budete moci požádat vy. A co dál? Jak ještě dítě zaměstnat abyste o něm nevěděla nejméně další půl hodinu? Přejděte do sekce pro muže, kde najdete otázku na tuto odpověď. Inspirujte se různými hrami pro děti a nakupte nové hračky pro své milované. Vybírat můžete zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak vybrat správný zavařovací hrnec? II
Pokud chcete trochu ušetřit, můžete si pořídit klasický zavařovací hrnec, který se využíval hlavně dřív. Některé hospodyňky však na něj ani dnes nedají dopustit. Většinou je vyroben z plechu. Obsahuje teploměr pro hlídání horkosti vody, neboť tekutinu v nádobě je nutné zahřívat pomocí sporáku či kamen a udržovat její teplotu po celou dobu zavařování. Už byl zmíněn také výrobní materiál. U klasického zavařovacího hrnce nemáte materiálově co řešit, důležitá otázka se týká hrnců elektrických. Kromě nerezového druhu totiž máte možnost pořídit si hrnec z takzvaného smaltu. Jde o levnější látku, takže je hrnec finančně dostupnější, avšak problém může nastat při jeho údržbě, smaltové hrnce taky často dokonce praskají. Na materiálu se nevyplatí šetřit, pořiďte si raději nerez.  Výběr taky zakládejte na velikosti hrnce. Pokud zavařujete často a po větším množství, pak volte hrnec s větší vnitřní nádrží. Sklenice přeměřte a vypočítejte, jaká velikost se vám vyplatí. Promyslete si také, zda budete zavařovat i nápoje. Pokud kupujete zavařovací hrnec pro prodejní účely, jistě vyberete nějaký větší. Velkou výhodou je výpustný ventil, který poslouží pro nalévání nápojů i odlévání vody.  Při výběru je také vhodné sáhnout po stroji s časovačem, který bude hlídat dobu zavařování a celkové přípravy. Některé hrnce nabízí taky možnost pozdního zapnutí nebo na nich lze nastavit doba vypnutí.  Vyberte si nový zavařovací hrnec v našem e-shopu. Prohlédněte si naše tipy, které jsme vložili do odkazů na konci obou částí článku. 
Zobrazit článek >
 
Krém na ruce s včelím voskem
Včelí vosk je takový malý zázrak přírody. Připravuje se z medu, avšak jeho výroba není tak lehká, jak se může zdát. Možná vás překvapí už fakt, že na výrobu jednoho kilogramu včelího vosku je obvykle potřeba kolem sedmi kilogramů medu. Včelí vosk je prospěšný zejména pro to, že obsahuje některé estery kyselin, dále volné kyseliny a uhlovodíky, taky vitamin A. V kosmetice shledáváme jeho využití při výrobě balzámů na rty, taky mýdel, deodorantů, vlasové kosmetiky v podobě balzámů a kondicionérů. Včelí vosk je obsažen taky téměř v každé depilační kosmetice, přidává se do přípravků na a po opalování. Včelí vosk tvoří důležitou složku ve vazelínách a mastích, přidává se do krémů a tělových mlék. Jak vidíte, využití a zpracování včelího vosku je velice pestré, my se dnes zaměříme na využití krémů. Pokud aplikujete kosmetiku s vyšším obsahem včelího vosku na svou kůži, ochráníte ji před dehydratací. Vosk funguje jako chladivá emulze, vytváří taky ochranný filtr při opalování. Do jisté míry dokáže včelí vosk ochránit pleť před nebezpečným UV zářením. Na druhou stranu vám bude tato složka ku pomoci v době zimních mrazíků. Neboť spolehlivě ochrání pleť před námrazou. Krémům, do kterých je vosk přidán, dodává jemnou strukturu. Včelí vosk má antioxidační a antiseptické vlastnosti, hojí a zklidňuje pleť. Není tajemstvím, že působí taky jako elixír mládí, neboť vyhlazuje vrásky a omlazuje pleť. Otestujte náš produkt Aviril krém na ruce se včelím voskem 100 ml za úžasnou cenu, který zvláční a hydratuje vaše ruce. 
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Vídeň IV
V posledním článku se podíváme hlavně na některé Vídeňské speciality, nejen památková místa. Tady jsou ty nejlepší. Jestliže máte na prohlídku Vídně pouze opravdu omezenou dobu, můžete využít možnosti projížďky v tramvaji Vienna Ring Tram v čase od 10 do 17:30. Spolu s dalšími třiceti pasažéry vám budou poskytnuta sluchátka, díky kterým uslyšíte vše potřebné o okolních památkách, které autobusem budete míjet. Nejmenší okružní trasa vám zabere necelých třicet minut. To se vyplatí, ne? Chystáte se do Vídně o víkendu? Pak se můžete vydat na klasický černobílý film z prostředí poválečného města, který je každý víkend promítán v jednom z městských kin. Navštívit taky můžete muzeum, jehož všechny exponáty patří k tomuto snímku. Naplánujte si večer před Státní operou, kde budete na plátně moci sledovat živé promítání opery nebo dramatu, které jsou zrovna na jevišti pořádány. Místo navštíví v den vysílání nespočetné množství lidí. Přidejte se k nim. Nezapomeňte taky na návštěvu tradiční rakouské kavárny, kde si musíte objednat samozřejmě pravou Vídeňskou kávu a sachr. Zastavte se třeba v hotelu Sacher, v místě, kde byl recept na oblíbený dort vymyšlen. Na závěr článku je samozřejmě nutností podat vám informaci o nejlepším průvodci, který vás Vídní na jedničku provede. Tentokrát vítězí kniha od nakladatelství JOTA. Publikaci Vídeň – turistický průvodce najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Špagety tak, jak je neznáte I
Milujete špagety, ale už vás nebaví rajčatová omáčka a mleté maso? V tom případě se inspirujte těmito recepty, které ozvláštní tradiční špagetové jídlo. Které si uvaříte jako první? Spaghetti CARBONARA Budete potřebovat: Špagety (350 g) Bůček nebo slaninu (120 g) Sýr (nejlépe ovčí, 60 g) Parmazán (50 g + 25g) Vejce (4 ks) Česnek (4 stroužky) Máslo (60 g) Sůl a pepř Množství surovin vystačí na 4 porce. Postup: Dejte vařit špagety dle návodu na obalu. Nejlépe budou chutnat na skus, takzvaně al dante. Mezitím si připravte slaninu. Tu nakrájejte na velmi jemné plátky. Ve zbytku času nastrouhejte sýry. Připravte si pánev a na ní rozpusťte máslo. Jakmile začne pěnit, přihoďte slaninu a nakrájený česnek. Smažte minimálně tři minuty. Poté česnek ze směsi vyjměte! Pamatujte, že v těstovinách carbonara by se stroužky česneku nikdy neměly nechávat. Slaninu dále smažte, dokud nebude křupavá. Těstoviny vytáhněte z vroucí vody a přihoďte je na pánev. V misce si rozšlehejte vejce. K němu nakonec přidejte i sýr. Polijte směsí všechny špagety. Pokud těstovinám chybí omáčka, přidejte na pánev pár lžic vody. Ještě chvíli poduste téměř hotové jídlo. Připravte si talíře na těstoviny. Nejlépe uděláte, když je naservírujete v hlubokých talířích na polévku. Naaranžujte špagety a na ně přidejte zbylé množství parmazánu. Jídlo můžete ještě dozdobit pažitkou či lístky bazalky. Ihned podávejte. A jak jíte doma špagety vy? Používáte ozdobné dózy na uskladnění těstovin? Plechovou dózu ‚,RAPHAEL-oval‘‘–špagety najdete zde. Další plechové dózy nejen na těstoviny a potraviny najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Zbavte se plevele na zahradě I
Už zase vám roste na zahradě nějaký vetřelec? Další starost navíc? Přečtěte si článek, který vám poradí, jak plevel zneškodnit jednou pro vždy. Kdyby plevel rušil jenom krásu pěstovaných plodin či květin, tak moc by to jistě nevadilo. Jenže plevel vám může způsobit mnoho starostí. Jedním z jeho negativních vlastností je to, že potřebuje ke svému životu velké množství vody. Tu si přirozeně bere z půdy. Tím se půda vysušuje a vaše pěstované rostliny jsou v nevýhodě. Může docházet až k úhynům jednotlivých kusů. Pokud plevel doroste do velkých výšek, může zastiňovat jiné rostliny, které bez slunce nedokáží fungovat. Plevel je škůdce. A co škůdci obvykle přenášejí? Ano, jistě různé nemoci. I u rostlin tomu není výjimkou. Plevel může vaše rostliny nakazit nejrůznějšími látkami. Do rostlin přenáší viry, které mohou zpomalit růst rostliny nebo dokonce zruší schopnost plodnosti rostliny. Plevel taky může způsobit uvolňování oxidu uhličitého do půdy. Samozřejmě vám přidělá práci na zahradě. Jak zvládnout proces hubení plevele? Podívejte se na rady do knihy Jak na plevel bez chemie, který najdete zde. Zapomeňte na chemikálie a zkuste vaše okrasné rostliny ubránit přírodní cestou. Zahrada bez plevele, to je jistě sen každého zahradníka. Plevel je noční můrou všech pěstitelů a zahrádkářů. Stále více však přibývá těch, kteří kvůli tomu nehodlají zamořovat svět chemií a sahají raději k prostředkům, jež jsou k přírodě šetrnější. O tom, že mohou být stejně účinné, vás přesvědčí tahle knížka z nové zahradnické BIO série. Kromě toho se naučíte konkrétním metodám a postupům práce, dovíte se, co na které druhy plevele platí, a získáte pár zajímavých tipů, které vám pomohou vykázat nepříjemné rostlinné vetřelce za hranice své zahradní říše.  
Zobrazit článek >
 
Černým čajem ku zdraví a kráse
Šálek černého čaje má pozitivní účinky na naše zdraví, avšak si ho musíte dopřávat pravidelně a bez cukru. Černý čaj je prospěšný při: vysokém krevním tlaku - narozdíl od kávy dokáže černý čaj krevní tlak snížit. Zprvu nečekejte nějaké závratné snížení. Musíte pít černý čaj pravidelně a bez cukru. Zhruba za půl roku se objeví první výsledky. nadváze - pití černého čaje urychluje metabolizmus. prevence infarktu - černý čaj obsahuje flavonoidy, které působí jako antioxidanty a zároveň jsou mnohonásobně výkonnější než antioxidační vitamíny.  nachlazení - doporučuje se pití černého čaje, protože má schopnost rozšiřovat průdušky, čímž se vám bude lépe vykašlávat.  prevence zubního kazu - pití černého čaje 2 x denně snižuje výskyt zubního kazu až o polovinu. Černý čaj je výborným antioxidantem a jeho účinky můžete vyzkoušet i na vaší pleti. Právě teď, když potřebujeme chránit naši pleť před ostrými slunečními paprsky, je černý čaj tou nejlepší volbou. Sluneční paprsky obsahují UV záření a po dopadu na naši pokožku způsobují poškození buněk, které vede k předčasnému stárnutí pokožky. Užívejte černý čaj vnitřně, ale taktéž vyzkoušejte pleťovou masku - Černou textilní masku s extraktem z černého čaje - která vyživí vaši pleť. Pravidelným používáním těchto masek docílíte toho, že budete mít pleť jemnou, pružnou a bude působit mladistvě. Očišťující a hydratační maska pro zmatnění mastící se pleti Pure Charcoal se složením obohaceným o černé uhlí, extrakt z černého čaje, LHA a kyselinu hyaluronovou pomáhá k očištění, hydrataci a zmatnění pleti. Maska s extraktem z černého čaje pleť čistí, zmatňuje a zároveň intenzivně hydratuje. Maska je vhodná i pro citlivou pleť. Dopřejte své pleti intenzivní očistnou péči zaměřenou na zmatnění mastné pleti bez jejího vysušování během pouhých 15 minut!
Zobrazit článek >
 
Nejkrásnější adventní města Evropy
Co vám dodá tu pravou vánoční atmosféru? No přece trhy. Udělejte si výlet do těch nejkrásnějších vánočních měst. Jaké kouty Evropy jimi jsou? Praha (Česká republika) Začněme u nás doma. Ve světovém výběru deseti nejlepších vánočních trhů a měst se občas vyskytne i Praha. V evropském seznamu má své místo každý rok. Trhy se vyskytují po celé Praze, avšak turisté nejčastěji svůj výlet míří přímo do srdce Vánoc – na Staroměstské náměstí. Kromě vysokého, přepychově zdobeného vánočního stromečku zde můžete podniknout výšlap na několikametrovou ,,bránu‘‘, ze které budete mít rozhled na celé náměstí. Zakoupit si zde můžete nejrůznější druhy teplých jídel a nápojů, samozřejmě taky vánočních dekorace nebo drobné dárky. Praha se může pochlubit jednou velkolepou výhrou. Lidé z USA totiž v roce 2015 hlasovali v anketě o nejlepší vánoční destinaci. S velkým překvapením vyhrála Praha. Na seznam TOP 10 se mimo ni dostaly pouze další 3 evropské státy – Francie, Norsko a Finsko. Mimo Prahu je trhy vyhlášená ještě Olomouc. Ta však v průzkumech a hodnoceních spadá obvykle až pod desátá místa. Kodaň (Dánsko) V zábavním parku Tivoli jsou každoročně pořádány velkolepé trhy, na kterých seženete, co se týče Vánoc, naprosto vše. Pro nás netradičním zbožím je zde porcelán nebo dřevěné panenky. Při návštěvě rozhodně musíte ochutnat místní nápoj nazývaný glogg, který se skládá z likéru, svařeného džusu a svátečního koření. Pochutnáte si taky na ableskiverech. Pod tímto názvem se skrývají tradiční dánské vánoční koblihy. Největší kuriozitou je zde kluziště na zamrzlém jezeře. U mnoha obchodníků si můžete zapůjčit brusle a podniknout vánoční projížďku náměstím, na kterém se přes noc rozsvítí téměř milion různých světel. Drážďany (Německo) Již 582 let se na náměstí zvaném Štrýclmarkt pořádají velkolepé vánoční trhy. Tradičně je zde umístěno přes 200 stánků. Toto místo můžete znát také pod názvem Štolový trh. Pojmenování vzniklo od svátku slaveného vždy v sobotu před druhou adventní nedělí. Tisíce lidí se sejde tohoto dne na náměstí, aby se mohlo účastnit velkolepého průvodu štol, jež vede osoba s obrovskou štolou v rukách nebo na voze. Trhy však najdete po celých Drážďanech. Velkým bonusem hlavně pro děti bude určitě možnost povozit se na zářivém vánočním kolotoči, který najdete za náměstím. Pokud se vám na toto místo nechce jezdit autem, máte možnost zaplatit si autobusový zájezd. Ceny nejsou nijak drahé. Pohybují se od 300 do 800 korun na osobu. Vídeň (Rakousko) Tradiční náměstí se každoročně již před začátkem Adventu proměňuje v pohádkovou říši. Na hlavním náměstí můžete prozkoumat přes sto stánků. Určitě si Vídní udělejte procházku. V centru jsou totiž rozmístěny různé další trhy a atrakce. Děti určitě potěší tradiční srdíčkový strom a dílničky, kde si budou moci vyrobit různé vánoční dekorace. Nezapomeňte se při vaší výpravě zastavit taky na zámku Schönbrunn, kde se nachází novorenesanční trhy. Celá Vídeň na vás bude sršet velkými proudy romantiky a vánoční náladou. Paříž (Francie) V našem výčtu těch nejlepších měst nesmí chybět ani hlavní město Francie. Trhy se zde vyskytují po celém městě. Při návštěvě trhů nesmíte zapomenout na tradiční makronky, které jsou již i u nás velkým hitem. Každý den zde můžete spatřit Santu Clause i se saněmi a dokonce taky soby. Nekrásnějším vánočním místem je trh na Avenue des Champs Elysées, kde každý den vyhrávají vánoční koledy. Londýn (Velká Británie) Návštěvou Londýna na Vánoce chybu určitě neuděláte. Nejznámějším londýnským vánočním stromem je ten na Trafalgar Square. Kolem něho najdete tradiční trhy. Pokud máte v plánu nakupování, rozhodně vyrazte právě do Londýna. U nás začínají slevy obvykle až po Vánocích, tady již před nimi. Můžete zde nakoupit spoustu věcí ve vánočních slevách. Mimo ně zde objevíte spoustu atrakcí v podobě cirkusových vystoupení, dětských kolotočů, ledového království nebo kluziště. Na výlet do Londýna si pokud mono udělejte čas nejméně dva dny. 
Zobrazit článek >
 
Recept na omlazení a dlouhověkost? Meruňky!
Jíme je v syrovém stavu, jako kompot, v koláči, v knedlíkách, v pevném i v tekutém stavu. Meruňky má rád snad každý, ale už málokdo ví, že meruňky obsahují látky, které mohou prodloužit život a pomohou předejít rakovině. Meruňky původně pocházejí zřejmě ze severní Číny, kde byly známy už od roku 2 000 př. n. l., pomalu se dostaly do celého světa, kam se nejen dovážejí, ale také na mnoha místech pěstují. Dokonce i u nás. Lidé dožívající se až 160 let V údolí řeky Hunza, pod nádhernými vrcholky Himalájí mezi pohořími Karákóram a Hindúkuš žije kmen sčítající něco okolo 15 tisíci obyvatel, který je zahalen tajemstvím dlouhověkosti. O obyvatelích tohoto kmene kolují legendy, legendy o lidech dožívajících se až 135 let, některé prameny uvádějí dokonce věk až 160 let. Lidé z toho kmene jsou údajně i ve věku 100 let stále schopni pracovat, 65leté ženy i v takto pokročilém věku rodí děti, 40leté ženy vypadají jako mladé dívky. Může za to nejen prostředí a životní styl, tedy život v přírodě bez vlivu moderního světa, ale především strava. Hunzové se stravují převážně vegetariánsky, hlavní složku tvoří syrové ovoce, pohanka, proso, ječmen a luštěniny. Vejce a mléčné výrobky tvoří jen malé množství. Nejoblíbenější jsou ovšem meruňky, které jsou nejdůležitější a nejhlavnější složkou potravy a dle vědců i příčinou dlouhověkosti obyvatel tohoto kmene. Zázračné meruňky Meruňky obsahují asi 200 účinných látek, zvláště pak bioflavoidy. Některé dokonce nebyly vědci ještě zcela prozkoumány. Mimo jiných prospěšných látek a vitamínů obsahují meruňky také velké množství prekurzoru vitaminu A, typ karotenu, kterému je přisuzováno omlazení a dlouhověkost.  Meruňky jsou účinné i v boji proti rakovině. Sušené plody jsou pak bohaté na železo, zvyšují hladinu hemoglobinu, draslíku a beta-karotenu. vysoký obsah vitamínu A - zlepšuje zrak snižují riziko infarktu, posilují imunitu omlazují a zpomalují stárnutí buněk zlepšují náladu zmírňují astma působí pozitivně na sliznici plic kuřáků vhodné ovoce pro bledé a chudokrevné osoby obsahují niacin - proti napětí a podrážděnosti, na nervy kyselina pantotenová - pro vitalitu, odbourávání tuků a zdravé vlasy Buďte krásná nejen díky meruňkám, vyberte si některý z našich produktů ze sekce „Krása“.
Zobrazit článek >
 
Olejová péče o tělo značky Nivea
Každé roční období nás ovlivňuje ať už pozitivně, nebo negativně. V létě nám je sice teplo, ale ze slunce čerpáme barvu i energii. Můžeme se sice spálit, ale jinak pokožka výrazně nestrádá, protože letní oblečení je měkké a jemné. Zima je náročnější nejen pro nás, ale také pro tělo. Trpí samotným chladem, pokožku ale poznamenává nutné teplé oblečené, které chladem může měnit své vlastnosti. Stačí si namátkou připomenout, co dokážou v mrazu džíny. Přestože jsou vyrobené z bavlny, zima z nich dovede udělat solidní struhadlo, které nepříjemně ohobluje naše nohy. Působení chladu na pleť obličeje je samostatnou kapitolou. Všechny víme, že bez adekvátní péče to prostě v zimě nejde, nevhodná péče může znamenat předčasné stárnutí a nepříjemná drobná poranění. Proto je vhodné do koupelového rituálu zařadit olejové koupele, které nám dopřejí nejen relaxaci, ale pokožku těla očistí, hydratují, vyživují, zvláčňují, regenerují a pěstí. V obchodech lze sice zakoupit produkty privátních značek, ale já sázím na tradici jménem Nivea. Beauty Oil značky Nivea obsahuje 87 % přírodních olejů té nejvyšší kvality. Po takové jemně voňavé koupeli už tělo nevyžaduje další ošetření, stačí se jen lehce osušit a hotovo. Koupelový olej Nivea Beauty Oil najdete v sekci Krása našeho e shopu.
Zobrazit článek >
 
Čištění podlah podle jejich druhu I
Po krátkém úvodu, který se zabýval vytíráním obecně a zmiňoval základní rady, se již zaměříme na jednotlivé druhy podlah a na to, jak k nim s mopem přistupovat. Dřevěné podlahy Tento druh podlahy a péče o něj je hodně individuální. Záleží na tom, jakou má dřevo strukturu. Pokud jde o hladké parkety, postupujte tak jako při stírání PVC. V případě vroubkovaných podlah se snažte omezit zejména na zametání. Podlahy stírejte suchou metodou, v případě nutnosti odstranění nečistot je pak velmi důležité hadr dobře vyždímat. Pokud preferujete časté mokré vytírání, pamatujte si, že je vhodné hned po vyčištění podlahy přejet zem ještě suchým hadříkem nebo nenavlhčeným mopem, který do sebe vsákne případnou vodu. PVC PVC podlahy vám poděkují, když je budete pravidelně zametat nebo luxovat. Vytírejte je teplou vodou s čistícím prostředkem. Pokud se na tomto druhu podlahy udělá flek, neodstraňujte jej leštidly s rozpouštědly, ale použijte klasické mýdlo nebo prací prášek. Tyto podlahové krytiny se celkově udržují velmi dobře. Kamenná dlažba V případě kamenné dlažby samozřejmě opět velmi záleží na tom, jakou podlahu přesně máte položenou. Glazované kamenné podlahy to mají nejvýhodnější, neboť na ně platí všechny univerzální čističe. Pokud potřebujete zvýšit živost dláždit, potřete je na noc lněným olejem, ráno vyzkoušejte, zda je olej opravdu vysušený a následně nemyjte podlahu po dobu dvou týdnů. Můžete sledovat, jak ji lněný olej dokáže oživit. V případě hrubé struktury dlažby se vyplatí mnohem více luxovat než vytírat. Pořiďte si novou pomůcku na úklid podlah. Co říkáte na naše vymakané mopy, které vám při vytírání velmi usnadní páci? Vyberte si, stačí kliknout zde: domacnost.eiffeloptic.cz. 
Zobrazit článek >
 
Zajímavosti z historie mýdel II
Anglické slovo soap pochází ze slova Saipa, které je původem galské. Použil ho v jedné písemné památce, dnes známém díle Historia, římský spisovatel Plinius. Od něj pak pojmenování nepřešlo pouze do Anglie, nýbrž též do španělského nebo francouzského jazyka, taky do německého, portugalského a rumunského pojmenování. O výrobu mýdla se staraly především hospodyně. Tak jako pekly, připravovaly i mýdlo. Na trhu mýdla nebyla k dostání. Cech mydlářů v Praze vznikl až v roce 1464. Mýdla, která se však prodávala veřejně byla spíše honosného rázu a koupě takového mýdla přišla každého poměrně draho. Mydláři totiž do mýdel přidávali tajné suroviny, vonné silice nebo taky kusy kvítí, aby ze svého řemesla udělali parádu. Recepty na výroby mýdla byly vždy rodinným nebo kmenovým tajemstvím. První podrobný návod, který pravděpodobně sloužil veřejnosti, pochází z dvanáctého století. Byl nalezen ve spisu s řemeslnými výrobními tajemstvími. Největším výrobním centrem ve středověku a raném novověku byla Francie, zejména měst Marseille a Paříž. Zde se vyráběla mýdla té nejlepší kvality, která u nás v Čechách nebyla vůbec k dostání. Přišly s zajímavou novinkou barvení mýdel, kterou od nich převzal snad každý výrobce. Od té doby máme mýdla barvená. Vyzkoušejte pečující tuhé mýdlo Pearl & Beauty (Care Soap) 100 ml. Najdete ho zde. Pro vláčnou a hebkou pokožku rukou! Popis Vlastnosti: obohaceno o přírodní výtažky z perel, jemně myje, hydratuje, hydratuje a zjemňuje pokožku rukou, má jemnou vůni, krémová textura, tvoří bohatou krémovou pěnu. Nevysušuje. Bez parabenů. Jak používat Mnutím mýdla aplikujte na vlhkou pokožku rukou a důkladně opláchněte.
Zobrazit článek >
 
Poznejte Milán! IV
Nákupní galerie Viktora Emanuela II. Galleria Vittorie Emanuele II. je název obří nákupní galerie, do které se musíte vyrazit podívat, i když zrovna nic kupovat nepotřebujete. Procházka po tomto obchodním centru stojí za to. Čekají na vás pasáže plné obchodů s krásnými výlohami, ale hlavně neobyčejný architektonická zážitek. Prosklená střecha, načančané budovy a taky impozantní malby. Bazilika svatého Amrbože Otec Ambrož byl milánským arcibiskupem již ve čtvrtém století našeho letopočtu. Dodnes je považován za patrona města. V bazilice se nachází krásné muzeum, které ukrývá obří pokladnici, jež v bazilice Ambrož prý dodnes střeží. Noční život v Miláně Milán nabízí obrovské možnosti týkající se nočního života. Pokud milujete rozsvícené ulice nebo dokonce toužíte navštívit zahraniční bar či party, Milán je pro vás tou pravou příležitostí. Vydejte se i na okraj města, zde to žije také. Hojně je doporučována čtvrť Brera a úchvatné středisko s kanály Navigli, o kterých už byla řeč. Večerní procházky jsou zde romantickým zážitkem. Pochutnáte si Tradičně pro vás na konci článku máme připravený seznam těch nejlepších pochoutek, které v městě musíte ochutnat. Okusit zde můžete například telecí řízek, ze kterého vznikl pravý vídeňský, na kterém si pochutnáváme i u nás. Milán je domovem gorgonzoly, výborného sýra. V Milánu musíte zaskočit na aperitiv, respektive odpolední drink. K němu si obvykle Italové dávají drobnou pochoutku, která i vám jistě bude nabídnuta. Samozřejmě si zde ,,pošmáknete‘‘ na italské klasice, zmrzlině, pizze nebo Aperolu. 
Zobrazit článek >
 
Volné místo na zahradě? Zaplňte jej houpací sítí nebo závěsným křeslem I
Léto se sice přehupuje do druhé poloviny, stále však není pozdě na to pořídit si na zahradu pohodlné odpočívadlo v podobě houpací sítě. Jak se od ní liší závěsné křeslo? Vše se dozvíte v našem článku. Pomůžeme vám s výběrem. Ukážeme si také, jaké druhy sítí a křesel máte k dispozici. Vybíráte síť pro pevné umístění na zahradu a nebo byste raději nakoupila příslušenství na cesty? Houpací sítě Užívat si chvíli klidu v houpací síti je k nezaplacení. Odpočinek s dobru knihou či výbornou kávou, ten je prostě boží. Každá houpací síť se skládá ze silného plátna, ve kterém se můžete uvelebit, další komponenty závisí na druhu houpací sítě nebo účelu jejího využití. Před nákupem houpací sítě je nejprve nutné zamyslet se nad tím, zda máte kam houpací síť pověsit. Dva stromy, pevný kůl či jiný záchytný bod vám bude stačit. Pokud však nemáte k dispozici vhodně od sebe vzdálené stojany, pak můžete výběr zúžit na houpací sítě s praktickým držákem. Ten lze libovolně přemisťovat, takže houpací síť můžete přenášet z místa na místo dle preferencí. Houpací síť můžete vybírat taky speciálně podle počtu osob. Za klasickou houpací síť se považuje ta, která je běžně určená pro jednu osobu. Existují však taky sítě pro dvě osoby nebo sítě vyráběné na míru pro děti.
Zobrazit článek >
 
Módní klasika jménem bílá košile I
Bílá košile je kousek oblečení, který by prostě neměl chybět ve vašem šatníku. Košili můžete nosit ke všemu a se vším. Inspirujte se našimi tipy! Vyzkoušejte klasické kombinace i ty méně tradiční. Košile pod šaty Šaty na ramínka s pořádným výstřihem a bílá košile s dlouhým rukávem možná zní trochu děsivě, avšak tato kombinace se stala hitem sezóny už minulé léto. Tento outfit se vám šikne zejména pokud venku není úplně letní počasí. Košili můžete s sebou nosit taky pouze pro případ zimy. Vezměte si vaše oblíbené šaty a do kabelky složte volnočasovou košili. V případě ochlazení ji navlékněte pod šaty. Nejlépe bude bílá košile vypadat pod tmavým oděvem. Nebojte se vytáhnout tento outfit i do práce! Působí vkusně a elegantně.  Pod crop top nebo mikinu Nebojte se na prvotně formální košili nasadit volnočasovou oversized mikinu. Límeček vystrčte ven, nechte vykukovat i její spodní cípy nebo zkrátka celou košilovou část. Pokud si vezmete košili pod mikinu, dodá vám na seriózním a vyspělém vzhledu. Spolu s rebelskou mikinou se stane nerozlučným párem.  Půjčená košile Hezky působí taky oversized košile pánských střihů, které můžete zkombinovat s pouzdrovou sukní, s kraťasy nebo dlouhými kalhotami. Dlouhou košili však můžete využít taky jako horní vrstvu. Zapněte ji na šaty nebo spojte krátký top na ramínka s kraťasy a celý outfit přehoďte košilí. Budete vypadat ,,free‘‘ a sexy! Základem pro každé kombinování je šik košile, která se přizpůsobí všem vašim nápadům! Kvalitní dámskou košili od Q/S designed by najdete zde: eshopeiffel.cz/moda.  
Zobrazit článek >
 
Hledáte elixír mládí? Zkuste hlívu ústřičnou!
Dřevokazná houba hlíva ústřičná nejen výborně chutná, ale má i skvělé účinky na lidské zdraví. Jaké? - podporuje imunitní systém - snižuje hladinu cholesterolu v krvi - má dobrý vliv na krvetvorbu - udržuje stabilní hladinu cukru v krvi - pomůže při léčbě ekzémů, alergií i bradavic - posiluje stěnu střev a harmonizuje trávící trakt - významně působí na kosti, uvolňuje bolavé svaly, podporuje vazy a šlachy - tělu navíc doplní potřebné látky, obohatí ho o minerály i vitaminy Díky tomu, že je hlíva dřevokaznou houbou, dokáže absorbovat mnoho látek, které jsou našemu tělu velmi prospěšné a které si náš organismus neumí vytvořit. Minerály, vitaminy a další pro zdraví vhodné částice přebírá od zelených organismů. Houba v sobě nese například látky, které dokáží aktivovat přirozenou imunitu organismu. Nachází se v ní taky proteiny, steroly, vláknina a mastné kyseliny. Z prvků je zde ve větším množství k nalezení chrom, měď, jód, selen, zinek a taky sodík. Chcete mít hlívu ústřičnou stále při sobě? Co si ji vypěstovat? Jde to! Hlíva své plodnice vytváří hlavně na kmenech stromů. Jestliže však nemáte doma zahradu, nesmutněte. Bude se jí dařit i na slámě nebo na kukuřičných palicích. Houba vám doma vyroste za dva až tři měsíce, vykoukne většinou na podzim, lze však zajistit její růst třeba i během léta. Na teplotu je velmi přizpůsobivá. Roste téměř ve všech podnebných pásech, zvykne si na jakékoliv podmínky. Kupte si hlívu ústřičnou obohacenou o vitamin C. Najdete ji zde.    
Zobrazit článek >