Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Vše, co potřebujete vědět o masožravkách II
Všimněte si taky, kde se masožravky při nákupu nachází. Jedná se o rostliny, které vyžadují dostatek světla k životu, a tak pokud jsou schované ve stínu, můžete na nich spatřovat stopy únavy. Zjistěte si, jak dlouho jsou masožravky na místě poskládané a pokud ve stínu stojí déle než týden, raději si rostlinu domů neberte, mohla by zvadnout úplně.  Je potřeba rostlinu krmit?  Všimla jste si, že vaše rostlinka dlouho nechytila žádnou potravu? Máte ji tedy sama nakrmit? Určitě je třeba připomenout, že masožravka je schopná fotosyntézy. Získává si živiny z půdy, a tak se nemusíte bát, že by bez přísunu vnější potravy v podobě mušek nepřežila. Nicméně mouchy a podobní drobní živočichové jsou pro masožravku skvělým doplňkem stravy, něco jako vitaminy pro člověka. Svou rostlinu tedy klidně v případě nedostatku potravu dokrmovat můžete. Jen myslete na to, abyste ji nepřekrmila. Rostlina musí stačit kořist rozkládat, pokud nebude stíhat, potrava může začít hnít, což samozřejmě rostlinu znehodnotí.  Když už jsme u krmení, měli bychom se ještě pozastavit u toho, jak je vlastně nejlepší masožravky pěstovat a jaké podmínky jim nabídnout. Pro masožravé rostliny je samozřejmě nejvýhodnější jejich rodná rašelina. Přidat do ní můžete křemík nebo perlit. Ještě důležitější než samotné složení půdy je její vlhkost. Pravidelně hlínu zalévejte a rostlinu samotnou kropte. Přesazovat se ji vyplatí každý druhý nebo třetí rok. 
Zobrazit článek >
 
Hlemýždí extrakt
Ráda v kosmetice objevujete novinky? Už jste slyšela o šnečím extraktu? Poměrně mladým módním trendem je léčení pomocí hlemýždí síly. Jeden vědec objevil, že dělníci, kteří pracují na hlemýždích farmách se vyznačují neobvykle jemnýma rukama. Pokud se zraní, jsou jejich rány zahojeny během několika dní, tedy rekordní rychlostí. Hledal příčinu a našel ji. Právě sliz, díky kterému se hlemýžď může pohybovat má na lidskou kůži tak vřelé účinky. Extrakt z hlemýždě je bohatý na kyselinu glykolovou, která má sílu právě ve vyhazování kůže. Pomáhá taky v rychlejší obnově pleťových buněk a pokožce dodává živiny. Ve slizu se dále nachází vitamin A, E a taky C. I elastin zde hraje nezastupitelnou roli, ten totiž působí zejména proti vráskám. Extrakt pochází bohužel z hlemýždího druhu Helix Aspersa, ne odnašich hlemýžďů zahradních. Vyzkoušejte tento malý zázrak nejen pokud se potřebujete zbavit mazových žlázek nebo chcete vyhladit či hydratovat pokožku. Pleťové prostředky jsou vhodné i pro muže! Pleťový gel s hlemýždím extraktem Vit Vit 50 ml najdete zde. Pleťový gel Vit Vit s vysoce efektivními proteiny, které se získávají z hlemýždího slizu, napomáhá k regeneraci pokožky a omezuje výskyt vrásek, skvrn a jizev. Gelová textura je ideální pro denní i noční péči o mastnější a problematickou pleť. Pacientům trpícím jizvami po těžkém akné tak svítá nová naděje. Právě pleťový gel s hlemýždím slizem pomáhá znovu obnovit hladkou a čistou pleť.
Zobrazit článek >
 
Šťavnatý duet: Červený jetel + jeřáb ptačí
Víte, že čtyřlístky, po kterých jste možná v dětství na louce tak často pátrala patří právě k jeteli? O čtyřlístcích však nebude náš článek, my se zaměříme na účinky červeného jetele. Jetel se vyznačuje antibakteriálními i antivirovými účinky, čímž zajišťuje posílení obranyschopnosti. Tato drobná rostlina je vhodná k pročištění organismu. Hodí se zejména na léčbu plic, dále dokáže protáhnout dýchací cesty. Mezi jedny z hlavních účinků jetele patří rychlá léčba kašle i zánětů dýchacích cest. Jetel má vliv taky na pokožku. Působí proti zánětům kůže, léčí ekzémy, vyrážky i akné. Léčí horečku. K těmto účelům se z jetele připravuje především čaj a silné odvary. Působí taky na kosti. Podporuje transport živin, dodává minerály zejména kostní dřeni a zajišťuje kostem pevnost. Pokud vás trápí vypadávání vlasů, vyzkoušejte jetel také, posiluje vlasové kořínky, podporuje růst nových vlasů a přidává kadeřím na jejich hustotě. Jetel čistí krev a celkově pomáhá dostávat cholesterol z krve. Celkově podporuje taky krevní oběh. Červený jetel je vhodný pro snižování příznaků menopauzy. Působí proti návalům horka, zabraňuje taky depresím a úzkostem. Jetel seženete v kapslích, jak již bylo zmíněno taky ve formě čaje, dále jej do těla dostanete prostřednictvím tabletek, které obsahují výtažky. Je na vás, v jaké podobě látky z jetele do těla dostanete. 
Zobrazit článek >
 
Jako královna – i nenalíčená! I
Trápí vás dlouhý čas strávený u zrcadla. Vykašlete se na zdlouhavé líčení, když ho třeba ani nepotřebujete. Přečtěte si článek, který vám prozradí, jak vypadat dobře i bez make-upu. Je asi jasné, že záleží hlavně na pleti. Pokud si nenamalujete řasy nebo rty, to asi zvládnete, problém však nastává ve chvíli, kdy potřebujete zakrýt nedostatky pleti. Z tohoto důvodu se budeme soustředit hlavně na ni. Čistit a čistit Tento bod je omílán stále dokola. Jistě jste si i v některém z našich článků přečetla, že čištění pleti je prostě základ. Bez něj to nepůjde. Nakupte si dobré a účinné čistící prostředky. Nezůstávejte u prvního, vyzkoušejte jich více, ať zjistíte, které pleťové mýdlo vám nejvíce vyhovuje. Je to nutné. Pokud pleť nebudete dobře čistit, nebude moci dostatečně dýchat, nevstřebá ani pečujíc přípravky a nikdy nebude vypadat dokonale. Pleť je nutné čistit si dvakrát denně, častěji však ne. Pokožka se častým mytím vysušuje. Myjte si pleť pravidelně, vždy ráno a večer. Peeling Používejte peelingový prostředek, díky kterému se zbavíte mrtvých kožních buněk. Není nutné používat speciální peelingy, pokud vám to bude vyhovovat víc, užijte pouze čistící mýdlo a pleť zbavte odumřelých buněk pomocí žínky a teplé vody. Nikdy na pleť netlačte příliš silně, tím si ji jen podráždíte. Tonikum Pleťová voda je důležitá. Hlavně tedy pro ty typy pleti, které trpí na mastnotu a akné. Tonikum používejte každý den po čištění, po něm nanášejte krém. Pečujte o pleť s pomocí přírodní kosmetiky. Vyzkoušejte sílu našich i cizokrajných rostlin, bylin nebo plodů. Vyberte si i svou kosmetiku na cesty. Prohlédněte si zde naši nabídku. 
Zobrazit článek >
 
Arganový olej proti vráskám
Arganový olej se získává z plodů marockého polopouštního stromu argánie trnité. Tento olej se tradičně používá v kosmetice, gastronomii a při léčbě různých onemocnění. Jedná se o jeden z nejoblíbenějších produktů, protože v sobě spojuje mnoho účinků najednou. V oblasti kosmetiky je to především přirozená hloubková hydratace a výživa pro pokožku a vlasy, či odstraňování vrásek. V gastronomii se jedná o velmi chutnou ingredienci, zároveň je to účinný prostředek v boji proti zvýšenému cholesterolu, nadměrnému krevnímu tlaku, a dále také jako prevence srdečních, cévních a dokonce i rakovinných onemocnění. Arganový olej se dělí na dva druhy: kosmetický a kulinářský. Každý z těchto olejů se vyrábí trochu jiným způsobem a také se liší vůní, zabarvením a obsahem účinných látek. ARGANOil je vhodný pro každodenní péči o Vaši pleť hned z několika důvodů: Silný antioxidační (anti-aging) efekt - vysoký obsah vitamínu E a skvalenu pro optimální regeneraci Vaší pokožky Hloubková hydratace a výživa - sametově hebká pleť ihned po aplikaci Vyhlazování vrásek – ta pravá přírodní kosmetika na vrásky a stárnoucí pleť Snižování tvorby kožního mazu - znatelně nižší tvorba kožního mazu již po 14 dnech užívání Léčebné účinky - vhodné na ekzémy, akné, lupénka, sluncem namáhanou pokožku, podráždění a kožní záněty Tento olej je nejuniverzálnější přípravek, která pomáhá v boji proti stárnoucí pleti. Arganový olej obsahuje velmi vysoké procento vitamínu E - například až dvojnásobně tolik, co olej olivový. E vitamín je silný přírodní antioxidan. Dále stimuluje v pokožce tvorbu kolagenu a elastinu, čímž brání tvorbě vrásek a dopomáhá vyhlazovat i ty již existující. Aplikuje se na celou pokožku, tedy i na oblast kolem očí a rtů. Arganový olej, kterému se také říká elixír mládí, je tedy skutečnou prevencí proti stárnutí.   Zkuste tento přírodní zázrak na vaší pleti a jednoduše si jej zakupte v našem e-shopu: ZDE  
Zobrazit článek >
 
Jak na make-up? II
Při výběru je dobré zaměřit se i na jeho další plusové funkce. Chcete, aby kryl póry nebo neutralizoval zarudlou pokožku? Nebo hledáte make-up speciálně pro stárnoucí pleť? Jistě najdete make-up přímo pro vás. Jakmile si vyberete make-up, je třeba jeho funkci otestovat v kombinaci s dalšími prostředky, které používáte. Ne všechny produkty totiž spolu mohou kvalitně fungovat. Make-up by se neměl drolit, neměl by vaši pleť příliš mastit. Poraďte se s vaší kosmetičkou, zda vám kombinace produktů, kterou na pleť denně nanášíte, opravdu sedne. To, jak make-up na pleť nanesete, zůstává čistě na vás. Nedá se říct, jaký postup je nejlepší, jde opravdu o vlastní pohodlnost. Pamatujte si jen, že houbička by měla být určena speciálně k nanášení make-upu, obvykle ji naleznete pod názvem beauty blender. Pokud používáte raději štětec, pak volte pouze ten, který má syntetické štětiny. Ani roztírání pouze pomocí prstů není chybné. Většinou stejně musíte při každém způsobu nanášení prsty použít, abyste docílila dokonalého rozetření. Vezměte v potaz samozřejmě i typ své pleti. Každá pokožka potřebuje jiný make-up. Pro citlivou a suchou pokožku se hodí zvlhčující make-up, který je šetrný a pleť ještě rozjasní. Mastná pleť vám poděkuje naopak za speciální matující make-up, který ji nepřitíží. V případě mastné pleti je vhodnější využívat pudrových make-upů, které jsou celkově lehčí, ale zato zvládnou i řádně krýt. Vzácným klenotem jsou make-upy s vysokým SPF, které jsou v dnešní době téměř nutností. Co takhle Intenzivní liftingový make-up SPF 30 (Ultimate Lifting & Shield Make-Up) 30 ml? Najdete ho zde.    
Zobrazit článek >
 
BIO Arganový olej
  Arganový olej je jedním z nejvzácnějších olejů na světě vzhledem k velmi omezené oblasti rozšíření argánie. Tento strom roste v polopouštích, kde je díky hlubokému kořenovému systému chráněn před vlivem eroze a slouží jako přirozená bariéra proti dezertifikaci. Různé odrůdy argánie kdysi rostly po celé severní Africe, nyní jsou ohrožené a pod ochranou UNESCO. Organizace prohlásila oblast na jihozápadě Maroka mezi Atlantským oceánem a pohořími Atlas a Antiatlas o rozloze 25 687,8 km² za biosférickou rezervaci. Jak již bylo řečeno, arganový olej se vyrábí z plodů stromu Argania Spinosa, který roste pouze v jihozápadní části Maroka. Plody Arganie jsou stále ještě tradičním postupem vytloukány na kamenných mlýncích berberskými ženami. Tento proces je velmi časově náročný. Na jeden litr arganového oleje je potřeba až 30 kg plodů arganie, což odpovídá zhruba 4-5 stromům. Výroba jednoho litru arganového oleje zabere až 20 hodin. Pro srovnání výroba jednoho litru olivového oleje spotřebuje jen 5 kg oliv.   Arganové plody se sbírají třemi různými metodami. První metoda spočívá v tom, že zemědělci vyčkají až plody uzrají a samy spadnou ze stromu. Jiní zemědělci shazují plody Arganie na zem pomocí dlouhých tyčí. Třetí metodou je sběr plodů pomocí koz, které se plody Arganie živí a vybírají se poté z jejich trusu. Tato metoda je nezvyklá, nicméně není pro plody škodlivá. Často si tak na stromech Arganie můžete všimnout koz, které po nich poskakují. Produkt: BIO Arganový olej Výrobce: Natural Medicaments Objem: 250 ml Arganový olej potravinářský se vyrábí z šetrně pražených jadérek plodů stromu Argania spinosa.   Tento olej zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Nedobrovolná dieta – 1. část
Cukrovka Cukrovka neboli úplavice cukrová, odborně Diabetes mellitus se projevuje poruchou metabolismu sacharidů, tělo si začne vytvářet protilátky proti buňkám slinivky břišní a ta neprodukuje správně inzulin, takže tělo není schopné zpracovat a využít glukózu. Z života cukrovkáře zmizí všechny sladkosti, ale ostatní potraviny může jít všechny, ale jen v určitém množství. Jídelníček se odvíjí od glykémie, které se měří několikrát denně glukometrem a dávky inzulinu, kterou si píchá. Inzulin je hormon bílkovinné povahy a umožňuje glukóze obsažené v krvi vstup do buněk, ve kterých je glukóza štěpena na jednodušší látky, přičemž se uvolňuje energie. Diabetická dieta Rozdělení nutričních hodnot z celkového kalorického příjmu: 55% sacharidů 30% tuků 15% bílkovin Sacharidy se přijímají hlavně ve formě škrobů a vlákniny, lipidy ve formě nenasycených tuků. Mezi nevhodné potraviny patří cukr, med, sladké a bílé pečivo, živočišné tuky, tučná masa, mléčné výrobky, uzeniny, smažená jídla a alkohol. Každý diabetik by měl znát glykemický a inzulinový index, krom toho také počet výměnných jednotek základních potravin, aby věděl, jak bude glykemie reagovat na potravinu, kterou jí. Po určité době už diabetik zná vhodné množství, které dokáže přesně odhadnout bez vážení a klidně se může najíst i v restauraci. Pro některé lidi s nepravidelným jídelníček bude možná trochu problém zvyknout si na pravidelnost v rovnoměrně rozdělených pěti až šesti porcích denně. Dědičnost Diabetes I. typu se přímo nedědí, jen jeho určité vlohy. Děti dvou diabetiků mají asi 50% pravděpodobnost zdědění této choroby. Horší je to u diabetu II. typu, kde jsou dědičné sklony mnohem větší.
Zobrazit článek >
 
Tajemství Karibiku - Kuba IV
Do jakých oblastí se vydat při návštěvě Kuby? Přečtěte si o těch nejzajímavějších místech ostrova. Rozhodně nebudete litovat!  Viňales Tato oblast se nachází asi dvě stovky kilometrů od hlavního města Kuby. Toto místo dojme hlavně milovníky přírody. Narazíte zde na obrovské množství mogot, vápencových útvarů homolovitého tvaru. Zkušenějším horolezcům je dovoleno na ně vylézt. Uprostřed území Viňales se nachází taky Zeď prehistorie, o které se říká, že díky její specifičnosti ji budete buď milovat nebo se na ni nebudete moci ani podívat. Stěna je plná nákresů vývoje člověka. Zobrazuje proces jeho růstu od trilobita po rok 1959, který považuje jako mezník, zřejmě kvůli kubánské revoluci. V těchto místech můžete navštívit taky vápencové jeskyně, které lze pozorovat nejlépe při plavbě loďkou. Milovníky tabáku taky jistě zaujmou živé ukázky výroby doutníků. Varadero Za nejslavnější kubánské letovisko by se dalo považovat Varadero. Název byl odvozen od výrazu varader, jež znamená v překladu slova kotva. Toto jméno nebylo letovisku přiděleno náhodou. Již od pradávna zde kotvily nejrůznější lodě a dokonce se sem plavili i světoví šlechtici s cílem odpočinku. Oblast proslavila taky obrovská naleziště soli. Dnes můžete Varadero znát i pod názvem Kubánská riviéra. Místo nabízí něco pro každého. Najdete zde hotely nízkých i těch nejvyšších tříd. Velkým klenotem Varadera jsou mnohakilometrové písečné pláže, které nadchnou i ty nejnáročnější turisty. A kam se vydáte vy? Budete to cesta poznání a nebo spíše dovolená odpočinku? Těšte se na další články, které se budou i nadále zaměřovat na ta nejskvostnější místa v Karibiku.  Naučte se alespoň základní španělské fráze. Knihu Španělština nejen pro samouky najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Co při vaření děláte špatně? Jakých chyb se dopouští i zkušení kuchaři? I
Máte ráda vaření? Ať už v kuchyni trávíte pět minut nebo celé hodiny, seznamte se se základními chybami, které dělají i zkušení kuchaři. Schválně si spočítejte, kolika z nich se dopouštíte vy. Necháváte na plotně stydnout večeři a pak ji znovu ohříváte, něž se zbytek rodiny vrátí domů? Proč dát jídlo alespoň na chvíli do lednice? Teplota asi od pěti do padesáti stupňů Celsia tvoří nejideálnější prostředí pro vývoj a rozmnožování bakterií. Pokud necháte jídlo na stálém ohřevu, můžou se s ním stát divy. Potraviny se nestihnout zkazit, a tak ani nepoznáte, že je v jídle něco škodlivého. Vařte v ten pravý čas a nebo uchovávejte jídlo v lednici, abyste nějakému strávníkovi nezpůsobila zbytečné zdravotní potíže. Dokonce i každé malé dítě by mělo vědět, že před jídlem se musí mýt ruce. To platí i u vaření. Vy byste si však jako správná hospodyňka měla umýt ruce pokaždé, něž do nich vezmete jiný druh potravin. Pokud na mytí rukou zapomínáte, tak si ale zapamatujte, že po mase, mořských plodech a vejcích byste si na umytí rukou měla vzpomenout stoprocentně.  Myslete taky na prkénko. Pokud na něm krájíte maso, rozhodně byste ho předtím, než na něj položíte zeleninu měla omýt jarem a horkou vodou. Maso je rozhodně lepší krájet na plastovém prkénku, jelikož se v něm bakterie těžko uchytí. Na dřevěných prkénkách si rády hoví. Schovají se do štěrbin a někdy ani horká voda na ně nedosáhne. Co ještě děláme při vaření špatně? To se dozvíte v dalším článku.  Knihu vůně domova Vaření najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Účinky skořice k nezaplacení I
V kuchyni nám skořice bude ku prospěchu při pečení hruškových a jablečných sladkých specialit, využijeme ji taky na maso, zejména jehněčí nebo drůbež. Výborně se skořice kombinuje taky s čokoládou nebo rýží. Otestujte sama, jak dokáže dodat jednoduchému pokrmu šmrnc.  Skořice se dá kombinovat s mnohými druhy koření, jen dbejte na to, abyste to s aromatem nepřehnali. Výborně bude skořice spolupracovat například s kardamomem, semeny koriandru, hřebíčkem, zázvorem nebo muškátovým oříškem.  Pojďme se nyní podívat na účinky, které skořice vašemu tělu nabízí. Ve skořici je obsaženo velké množství antioxidantů. Tyto látky chrání naše tělo před působením volných radikálů. Skořice obsahuje například polyfenoly. Díky speciálním látkám funguje taky jako antioxidant.  Skořice se pyšní zejména vysokým obsahem vápníku. Má v sobě však i mnohé další minerály a zdraví prospěšné látky, ze kterých stojí za zmínku zejména mangan. Díky vápníku skořice posiluje kosti. Dostatek vlákniny zase pomáhá z těla vyplavovat nadbytek soli.  O skořici je známo, že je dokonalým doplňkem na hubnutí. Jasně že vám pravidelná konzumace skořice nezajistí o pár kilo méně, ale není tajemstvím, že dokáže výrazně snížit hladinu cukru v krvi. Skořice zvládne při jejím pravidelném užívání zlepšovat funkci inzulinu, čímž usnadňuje shazování nadbytečných kil i moc sladkého najednou. Když budete jíst skořici při hubnutí, rozhodně chybu neuděláte, váha by vám měla jít dolů alespoň o trochu snadněji.   Látky obsažené ve skořici přispívají k ředěné krve, čímž zabraňují vzniku krevních sraženin.  Vůně jablečného závinu se skořicí nebo teplé krupičné kaše, to jsou určitě vzpomínky, ke kterým se rádi vracíme. Skořice a sladké pokrmy se spolu neodmyslitelně pojí, a tak není divu, že se toto koření objevuje v rozličných sladkých kaších nebo jablečných dezertech. Skořice se nicméně hodí také do pikantních pokrmů, a proto ji lze často nalézt ve směsích koření spolu s chilli. Etiopská směs BerBer či asijské koření pěti vůní jsou toho jasným důkazem. Složení: Produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíHmotnost: 45gZemě původu: Česká republika 
Zobrazit článek >
 
Hupsněte na to hned po ránu
Leckde si můžete přečíst, že sex po ránu je tím nejlepším sexem. Prý prospívá i organismu. Přečtěte si pár důvodů, které vám toto tvrzení potvrdí. Sex po ránu se většinou odehrává bez větších prodlev. Nemáte ráda dlouhé předehry? Pak je sex ráno pro vás tím pravým. Budete plná adrenalinu. Vše půjde rychle a na jedničku. Nemáte na to přece celý den, za chvíli se oba chystáte do práce. Mužům prospívá sex hlavně z hlediska stresu. Ventilují pomocí něj totiž špatné myšlenky ven. Ženy jsou zase k sexu připravené tehdy, když si pořádně odpočnou. Žhavé chvilky v posteli jsou pro vás ráno tedy nejlepší volbou. Výhoda číslo dvě? Muži jsou po ráno maximálně připraveni také. V jejich těle koluje denní nejvyšší hladina testosteronu. Jako důkaz tohoto fakt by vám mohla stačit jejich ranní erekce. Není tajemstvím, že ranní sex posiluje imunitu. Zvyšuje například hladinu imunoglobulinu, který tělo chrání před infekcemi, viry a bakteriemi. Lepší než polykat vitaminy, že? Startujete metabolismus ranním cvičením, párem prvků z jógy nebo snad alespoň šálkem zeleného čaje? Nic z toho nebude potřeba po kvalitním sexu. Za hodinu hrátek v posteli spálíte až 240 kalorií. Vaše postava získá křivky, o kterých jste dřív jenom snila. Estrogenu nikdy není dost. Každá žena si přeje míti zdravější pleť a lesklé vlasy. Při sexu dochází k vylučování hormonu jménem estrogen. Díky němu budete krásnější. Pokoušíte se o miminko? Pak si na program naplánujte ranní sex. Sperma je totiž ráno mnohem kvalitnější než večer. Nechcete na svět přivést nového potomka? Pak používejte ochranu nebo dbejte na důsledné braní pilulek. Co spojit ranní hrátky s masáží? Různé masážní pomůcky najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Salátové mňamky bez kalorií II
Náš (večerní) salátový jídelníček pokračuje. Nyní se podíváme na takzvané antivegetariánské saláty, tedy směsi s masem. Opět připomínám, že zmíněné množství surovin je vhodné pro jednu porci. Klasický tuňákový salát s vejcem Budete potřebovat: Plechovku tuňáka (1 menší balení) Vejce (1 ks) Cherry rajčata (10 ks) Okurku (1/2) Listový salát nebo baby špenát (asi 30 g) Jarní cibulku (2 kusy) Česnek (2 stroužky) Hořčici (1 lžičku) Olivový olej (1 lžíci) Chilli, sůl a pepř Postup: Dejte vařit vejce. Otevřete konzervu s tuňákem a slijte veškerý olej, který obsahuje. Pokrájejte zeleninu na drobné kousky. Cherry rajčátka rozkrojte pouze na polovinu. Smíchejte veškerou zeleninu kromě špenátu (Pokud použijete listový salát, můžete ho přidat k ostatní zelenině hned.) a dochuťte ji zmíněnými surovinami. Dobře promíchejte. Přidejte tuňáka a opět promněte. Na závěr přisypte nakrájené vejce a baby špenát. Výborný salát je na světě. Zelený salát zasypaný sušeným masem a brusinkami Budete potřebovat: Sušené maso (dle chuti, 50 g) Polníček (50 g) Baby špenát (25 g) Okurku (1/4) Brusinkovou marmeládu (2 lžíce) Sušené brusinky (menší hrst) Olivový olej (1 lžíci) Sůl Postup: Omyjte polníček a špenát. Okurku oškrabejte a nakrájejte ji na menší kousky. Zelenou směs smíchejte s brusinkovou marmeládou. Přidejte olivový olej a sůl. Na závěr nakrájejte sušené maso na menší plátky a salát jím zasypte. Na vršek salátu přidejte ještě alespoň pár sušených brusinek pro lepší šmak. Knihu Hravě o živé stravě najdete zde. Další knihy o zdraví najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Kniha: Paul McCartney - Rozhovory
  James Paul McCartney se narodil 18. června 1942 v Liverpoolu. Je to skladatel, hudebník a především bývalý člen skupiny THE BEATLES. Skupina The Beatles začala svoji dráhu v roce 1957, kdy se na pouti ve Wooltonu seznámili Paul s Johnem Lennonem, který ho přijal, jako kytaristu, do skupiny Quarry Men. Tímto počinem vzniká nejslavnější hudební spojení všech dob = John Lennon & Paul McCartney. John a Paul poté´začínají společně pracovat na tvorbě písní. Během prvních dvou let jejich spolupráce napsali kolem jednoho sta písniček. Veškerý volný čas trávili spolu a hráli na kytary. Ačkoliv měl Paul ve škole velmi dobrý prospěch, avšak naštěstí dal přednost muzice a začal vystupovat se skupinou po Británii. Paul působil ve skupině The Beatles do jejího rozpadu v roce 1970....atd. Kniha: Paul McCartney - ROZHOVORY je autorským počinem Paula Du Noyera Rozhovory s Paulem McCartneym. Nabízí vám portrét jedné z nejvýraznějších osobností pop-rockové hudby druhé poloviny dvacátého století i začátku století jednadvacátého. Vychází přitom z rozhovorů, jež autor, významný anglický hudební novinář a rovněž rodák z Liverpoolu, vedl s Paulem McCartneyem většinou při neformálních příležitostech od roku 1979 do současnosti. Kniha nabízí ucelenou představu o hudbě a myšlení této ikony současné hudby od dětství až do dnešních dnů. Na rozdíl od většiny biografií detailně rozpitvávajících atraktivní a mnohokrát předestilované necelé desetiletí existence Beatles a zbytek kariéry odbývajících jen ve stručných obrysech. Kniha je rozdělena do dvou částí, z nichž první podává víceméně chronologický přehled životní dráhy Paula McCartneyho, zatímco druhá dává v krátkých tematických kapitolách nahlédnout do McCartneyova přemýšlení o svém životě i o dnešním světě. Velkou předností díla je, že ponechává povětšinou promlouvat protagonistu knihy vlastními slovy. Tuto skvělou knihu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE  
Zobrazit článek >
 
Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele
Jak moc zapomínáme na maličkosti všedních dnů. Neustále dokola se pachtíme za tím, abychom ráno vstali, připravili se do práce a děti do školy, po práci zase to stejné...nákupy, vyzvednutí dětí, a po všem tom shonu padneme do postele natolik unavení, že ani nevíme, co pěkného nám onen den přinesl. Kolikrát za den se zastavíte a uvědomíte si daný moment, to že jste tu, že jste zdraví, že jste vděční za to co už máte a taktéž, že můžete chtít víc...mnohem víc? Kniha ÚTERKY S MORRIEM popisuje příběh dvou, zdánlivě odlišných, lidí. Mitch Albom, autor knihy, po absolutoriu odcházel ze školy, a domníval se, že na něj čeká celý svět s otevřenou náručí. Nechtěl se stát pouhým článkem nějakého procesu, jako jeho strýc, který veškerý svůj čas trávil tím, že se snažil vydělávat velké peníze, ale život mu vlastně utekl mezi prsty. Ale nakonec dochází k tomu, že i jako velmi populární novinář se svému strýci začíná podobat. Mitch si v dobách studií oblíbil profesora Morrieho Schwartze, se kterým se setkává po dvaceti letech. Profesor je vážně nemocný a každý den se pro něj stává vzácností. Žije s myšlenkou na smrt každý nový den, protože ví, že už umírá. Morrie už od svých učitelských let vnímá svět a veškeré dění z jiného úhlu, než většina z nás. Mnoho lidí jej navštěvuje a probírají s ním různé životní situace. Taktéž i Mitch si u svého bývalého profesora zamlouvá další lekce, které probíhají každé úterý. Tato kniha vám dodá opravdu jiný náhled na svět, naučí, nebo alespoň vás vyzve k tomu, abyste si uvědomovali to dobré, co už máte a neztráceli čas titěrnostmi, které vám do života nevnesou nic zajímavého a obohacujícího. Možná, že budete nejprve cítit lítost, ale nakonec se budete ptát a žasnout nad tím: "Jak duševně silný člověk to byl, onen profesor Morrie?"
Zobrazit článek >
 
CD Případ Lída Baarová
Kdo by neznal krásnou a okouzlující herečku, která byla lidmi milovaná, ale také byla zatracovaná za svoji lásku k mocnému muži třetí říše. O její srdce usiloval nejen Vlasta Burian, ale také již zmíněný Joseph Geobbels. Lída Baarová se narodila do rodiny úředníka pražského magistrátu Karla Babky a jeho manželky Ludmily. Matka byla operní pěvkyně a hrála na klavír. Občas zpívala ve sboru opery Národního divadla, ale většinou se věnovala rodině. Matčin talent podědila nejen Lída, ale také její mladší sestra Zorka. Rodinný přítel Jindřich Šimon Baar byl vzorem pro volbu jejího uměleckého jména. Lída byla vyhledávaná pro role sličných dívek a mladých žen. Ve 30. letech natáčela také v hitlerovském Německu. Bulvární tisk ihned uvedl zprávu, že je milenkou ministra propagandy Josepha Goebbelse. Ona však tato trvzení neustále popírala, pouze se vyjadřovala, že se s Goebbelsem pouze zná. Hitlera však Baarové v srpnu 1938 nakázal okamžité ukončení veškerých kontaktů s Goebbelsem. Lída tak v roce 1939 Německo opustila. Důvodem bylo, že byl Hitler požádán manželkou Geobbelse, aby jí pomohl udržet manželství. Goebbels však Lídu miloval natolik, že Hitlerovi nabídl svoji rezignaci a odjezd do Japonska, avšak Hitler jeho návrh zamítnul.  Lída Baarová odjela v roce 1941 do Itálie, odkud se ještě před koncem války vrátila do Prahy. V době, kdy se druhá světová válka blížila ke svému konci uprchla Baarová do Německa. Avšak byla internována americkými okupačními orgány a 23. září 1945 byla předána do Československa. Byla vyšetřována a vězněna za údajnou kolaboraci. Po 16 měsících vězení a výslechů  byly všechny žaloby a obvinění postupně vyvráceny. Dopoledne na Štědrý den v roce 1946 byla propuštěna. V lednu 1948 bylo trestní řízení proti Lídě Baarové definitivně zastaveno.  Lída Baarová se provdala 27. července 1947 za loutkáře Jana Kopeckého. V té době jezdila se svým mužem a hrála loutkové divadlo a po únorovém převratu – opět za mimořádně dramatických okolností – spolu utekli do Rakouska. Zde poznala svého druhého muže lékaře Kurta Lundwalla. Žila s ním dohromady 23 let, manželství však uzavřeli až v roce 1969.   Produkt: PŘÍPAD LÍDA BAAROVÁ (3 CD) Dvanáct magnetofonových kazet, na kterých je zachycena celá hereččina pravdivá zpověď, věnoval později Josef Škvorecký Ondřeji Suchému. Z celkem osmnácti hodin vznikl nyní komplet 3CD, zachycující v chronologickém sledu životní osudy této slavné české hvězdy předválečného a válečného filmu. V roce 1982, kdy byl záznam pořízen, neměla problém s otevřeností svého vyprávění. Po roce 1990 však vzala své přiznání zpět a snažila se vše, co Josefu Škvoreckému sdělila, popřít. Nyní je možnost poslechnout si podstatné pasáže z její zpovědi – bez „autocenzury“. Vyprávění Lídy Baarové je doprovázeno třemi filmovými písněmi z let 1934-1940 v jejím podání. Tuto sadu třech velmi poslechově poutavých CD zakoupíte v našem e-shopu: ZDE    
Zobrazit článek >
 
Poznejte Milán! IV
Nákupní galerie Viktora Emanuela II. Galleria Vittorie Emanuele II. je název obří nákupní galerie, do které se musíte vyrazit podívat, i když zrovna nic kupovat nepotřebujete. Procházka po tomto obchodním centru stojí za to. Čekají na vás pasáže plné obchodů s krásnými výlohami, ale hlavně neobyčejný architektonická zážitek. Prosklená střecha, načančané budovy a taky impozantní malby. Bazilika svatého Amrbože Otec Ambrož byl milánským arcibiskupem již ve čtvrtém století našeho letopočtu. Dodnes je považován za patrona města. V bazilice se nachází krásné muzeum, které ukrývá obří pokladnici, jež v bazilice Ambrož prý dodnes střeží. Noční život v Miláně Milán nabízí obrovské možnosti týkající se nočního života. Pokud milujete rozsvícené ulice nebo dokonce toužíte navštívit zahraniční bar či party, Milán je pro vás tou pravou příležitostí. Vydejte se i na okraj města, zde to žije také. Hojně je doporučována čtvrť Brera a úchvatné středisko s kanály Navigli, o kterých už byla řeč. Večerní procházky jsou zde romantickým zážitkem. Pochutnáte si Tradičně pro vás na konci článku máme připravený seznam těch nejlepších pochoutek, které v městě musíte ochutnat. Okusit zde můžete například telecí řízek, ze kterého vznikl pravý vídeňský, na kterém si pochutnáváme i u nás. Milán je domovem gorgonzoly, výborného sýra. V Milánu musíte zaskočit na aperitiv, respektive odpolední drink. K němu si obvykle Italové dávají drobnou pochoutku, která i vám jistě bude nabídnuta. Samozřejmě si zde ,,pošmáknete‘‘ na italské klasice, zmrzlině, pizze nebo Aperolu. 
Zobrazit článek >
 
Je koženka nová kůže? I
Znáte hlavní rozdíly mezi zmíněným přírodním materiálem a syntetickou látkou? Přečtěte si článek, který vám odhalí základní rozdíly a třeba vám pomůže i s výběrem nového doplňku. Koženka Nejčastějším typem umělých materiálů je takzvaná nepravá kůže. Koženka má tu výhodu, že se dá vzhledově hodně upravovat. Lze vytvořit povrch lakovaný, hladký nebo hrubší, jde na ni zobrazit různé vzory. Její výroba není nákladná, a tak předměty z ní vyrobené jsou cenově dostupné. Koženka se nesnese se solí, to je její velká nevýhoda. Pokud se na ni sůl dostane, začne praskat. Pozor na koženkové boty v zimě, kdy se solí chodníky. Koženka se udržuje téměř stejně jako kůže. K údržbě vám bude stačit vlhký bavlněný hadřík. Větší znečištění se pak řeší mýdlovým roztokem. Na tento materiál není vhodné používat jakékoliv chemikálie. Kůže Kůže se získává nejčastěji z těl obratlovců, například z koz, prasat nebo ovcí. Po jejím dokonalém vyčištění se z ní stane useň. Usně se pak dle účelu rozdělují a zpracovávají dál. Nejčastějšími usněmi jsou oděvní, obuvnické, čalounické, ale taky technické. Veškeré výrobky z usní se pak nazývají kožené. Pravá kůže má póry nerovnoměrně rozložené, umělé materiály pak většinou rovnoměrně. U kůže nelze vytvořit perfektní hrany při šití, v rámci většího zkoumání zjistíte, že některé spoje mohou být hrubé a nepravidelné. U koženek bývají okraje naopak ještě naleštěné. 
Zobrazit článek >
 
Cestovní náhrady v roce 2017
Ministerstvo práce a sociálních věcí vydalo pro rok 2017 novou vyhlášku o cestovních náhradách. Ve Sbírce zákonů vyšla 23. prosince 2016 pod číslem č. 440/2016 Sb. Mění se tuzemské cestovní náhrady pro státní i podnikatelskou sféru, a to sazba základní náhrady, stravné i průměrná cena pohonných hmot. Zaměstnanci si od nového roku na sazbách stravného mírně polepší, naopak průměrná cena pohonných hmot klesá. Tuzemské stravné Pro stanovení sazeb stravného je určující vývoj indexů cen jídel a nealkoholických nápojů ve veřejném stravování. Vývoj cen zaznamenal oproti předchozímu roku nárůst, proto dochází ke zvýšení navrhovaných sazeb stravného v jednotlivých časových pásmech o 1 až 5 Kč oproti výši stanovené vyhláškou pro rok 2016. Minimální výše stravného stoupla oproti roku 2016 z 70,- Kč na 72,- Kč pro trvání pracovní cesty 5-12 hodin, z 106,- Kč na 109,- Kč pro trvání pracovní cesty 12-18 hodin a z 166,- Kč na 171 Kč pro trvání pracovní cesty nad 18 hodin. Sazba základní náhrady za používání vozidel v roce 2017 Pro stanovení sazby základní náhrady za používání silničních motorových vozidel jsou určující výchozí hodnoty stanovené zákoníkem práce a vývoj indexů cen položek spojených s pořízením a provozem motorových vozidel. Vývoj cen spojených s pořízením a provozem motorových vozidel proti předchozímu roku zaznamenal pouze velmi mírný vzestup. Náhrada za 1 km jízdy u osobních silničních motorových vozidel se zvýší o deset haléřů z 3,80,- Kč/km na 3,90,- Kč/km. Zaměstnanci tak obdrží na základních náhradách od svých zaměstnavatelů za každých ujetých 100 kilometrů na služební cestě svým vozidlem o 10 Kč více, než v roce 2016. Nová průměrná cena pohonných hmot Průměrné ceny pohonných hmot odpovídají statisticky zjištěným hodnotám a zákonem stanovenému způsobu jejich zaokrouhlování. Ve srovnání s průměrnými cenami stanovenými na rok 2016 se jedná o mírný pokles. Nová průměrná cena za jeden litr pohonné hmoty pro rok 2017 je stanovena na 29,50 Kč u benzinu automobilového 95 oktanů, 32,50 Kč u benzinu automobilového 98 oktanů, 28,60 Kč u motorové nafty.   Autorem textu je Daniel Macek, advokát www.maceklegal.cz
Zobrazit článek >
 
Jak jíst sladké dobroty, když se blíží léto? I
Asi už vám je jasné, o čem dnes bude řeč. Tento článek byl stvořen pro všechny milovnice sladkých dobrot, které však dbají na svou linii a chtějí si do plavek vypracovat co nejhezčí postavu. Že sladké a hezké tělo nejde dohromady, ale ano, jen musíte vědět, jak na to. Tento článek vám pomůže mlsat nenásilně a skoro bez rizika. Přečtěte si naše tipy! V první řadě je třeba připomenout následující. Sladké jezte nejlépe ráno, maximálně v odpoledních hodinách, nikdy ne večer. Nejlepší je, když dávku sladkého vyčerpáte již na snídani. Co taková ovesná kaše, která nejen dokonale zasytí na několik hodin, dodá energii a ještě skvěle chutná s každým druhem ovoce. Pokud potřebujete ke snídani něco přikusovat, vyzkoušet můžete takzvané racio chlebíčky se sladkou polevou, skvěle nahradí pečivo. Výbornou náhradou sladkých pochoutek je müsli. Ke snídani si asi nejradši nasypete produkt do misky a zalijete mlékem, na svačinu se nebojte zakousnout i do müsli tyčky. Není sladkost jako sladkost. Jaké potraviny nejsou kaloricky tak náročné a neobsahují až tak velké množství cukru? Vyzkoušejte želé. To uspokojí vaše chutě a neobsahuje žádné zbytečné tuky. V létě si kupujte vodové nanuky, které sice dost sladké jsou, ale jejich největší procento samozřejmě tvoří voda, která vás navíc krásně osvěží. Další pro tělo méně náročná potravina je pudink. Při jeho přípravě navíc můžete nahradit klasické mléko odtučněným a cukr nemusíte do pudinku přimíchat žádný. 
Zobrazit článek >
 
Jak na ztvrdlé paty? I
Léto je v plném proudu a vaše paty jistě začínají trpět. Proč? Otevřené boty a prach, který s na ně chytá, velmi škodí spodním částem vaší nohy. Paty se prachu a neustálému foukání brání tvrdnutím. Tvrdé paty však nejsou nic hezkého. Pomozte vašim patám vrátit se do normálu s těmito jednoduchými triky. Pravidelně používejte pemzy, škrabky nebo odřezávače Pemzu je dobré používat až poté, co bude vaše kůže změkčená, jinak tyto hrubé nástroje nemají účinek a akorát byste si podráždila chodidla. Nevýhodou těchto nástrojů je jejich složité udržování. Kvůli nerovnoměrné struktuře se vám v prohlubních začnou usazovat zbytky kůže a jiné bakterie. Ty ve spojení s teplem a vodou snadno vytvoří plísně. Pemzy je dobré čistit zubním kartáčkem, abyste odstranila usazené bakterie, které by se jen vodou nevymyla. Škrabky mají tu výhodou, že je můžete používat na nenavlhčenou a nezměkčenou kůži. Fungují na principu brusného papíru, pilníku nebo drobného struhadla. Ideální jsou skleněné škrabky, které snadno ošetříte vodou. K dostání jsou však i jiné. Odřezávače vám rozhodně ztvrdlou kůži odstraní nejrychleji, avšak musíte s nimi pracovat opatrně, abyste nenapadla i zdravou měkkou část chodidla. S odřezávačem pracujte opatrně a jen tehdy, pokud je vaše kůže změkčená. Elektrické přístroje Existují samozřejmě i nákladnější pomocníci na zbavování se ztvrdlých pat. Jsou velmi rychlé a poměrně šetrné. Mají výměnné hlavice, které můžete libovolně střídat dle míry ,,poškození‘‘ vašich pat. Elektrická sada obvykle obsahuje i další pomocníky na udržování pěkných nohou. Maxidermu – Balzám na paty a chodidla najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Velký speciál o stravování: Jakých chyb se dopouštíte? III
Jak je to vlastně s dietami? Pokud se rozhodnete držet jakoukoliv dietu, pořádně si nejprve tento krok rozmyslete. Ne všechny, ať už hubnoucí nebo čistící kúry, vám totiž prospějí. Základní a nejdůležitější trik, který můžeme doporučit úplně každému, spočívá v pravidelném režimu jídla. Naučte se snídat, obědvat i večeřet ve stejnou dobu. Svačte kvalitní potraviny, nikoliv rychlé snacky nebo sladkosti. I když je vhodné konzumovat pouze zdravé potraviny, někdy je třeba udělat si jednou z vašich oblíbených lahůdek radost. Diety držet můžete, ale nebuďte tak striktní, raději se odměňujte. Maso je dobré, ale nejezte ho příliš mnoho Živočišné bílkoviny tvoří důležitou součást potravy, kterou každý vegetarián musí nahrazovat velkou dávkou bílkovin rostlinných, plně je však nikdy nenahradí. Tělo bez těchto komponentů v klidu přežije, ale musí si zvyknout na méně energie. Pokud však jíte maso každý den a někdy třeba i dvakrát denně, pomyslete na omezení jeho konzumace. Tělo tolik bílkovin zase nevyužije, vhodnější je konzumace rostlinných proteinů. Jezte luštěniny, taky vejce a mléčné produkty. Nejsou sacharidy jako sacharidy Přílohy nejsou zakázané, ale snažte se omezit ty s vysokým glykemickým indexem. Mezi ně patří knedlíky, těstoviny, ale i brambory. Snažte se alespoň občas vyměnit doplnění hlavního jídla za zeleninu, rýži, ale vynechte tu předvařenou, taky kroupy nebo třeba oblíbený amarant a samozřejmě luštěniny a další. Co se týče sacharidů, omezte pokud možno sladkosti, pití limonád, opatrně i s příliš sladkým ovocem. 
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Lisabon I
Lisabon. Nejzápadnější město Evropy a zároveň hlavní město Portugalska. Patří dokonce do dvacítky nejnavštěvovanějších měst na světě, pojďme si říct proč. Nachází se zde nespočetné množství historických památek a jiných turisticky atraktivních míst. Ve městě a jeho nejbližším okolí žijí více než tři miliony obyvatel. Město je rozděleno do několika oblastí a následně do 24 městských částí. Téměř v každé z nich se nachází kulturní zajímavost nebo historická památka. Ať už vyrazíte kamkoliv, nebudete se nudit. Prozkoumejte město do hloubky s pomocí turistického průvodce. Lisabon – MERIAN live! najdete zde. Vzrušující směsice pulzujícího velkoměstského života a teskné melancholie, oprýskané zdobnosti a architektonické nádhery - to je Lisabon, metropole, jež si zachovala svůj původní šarm… Portugalské hlavní město, které se rozkládá na sedmi pahorcích v široce rozvětvené deltě řeky Tejo, se návštěvníkům představuje na první pohled jako velké hlomozící společenství, a přece je tento starý námořnický přístav plný okouzlujících oáz! MERIAN live! vás zavede na nejkrásnější místa Lisabonu: k nádhernému arabskému paláci Casa do Alentejo, do idylických uliček starého městského jádra Alfama, nahoru k hrdé pevnosti Castelo de Sao Jorge. K nezapomenutelným zážitkům bude též patřit jízda elektrickou drahou linky číslo 28: její trať vede mezi dolním městem a Largo da Graca úzkými uličkami a je plná vlásenkových zatáček - a stoupá do mimořádného svahu! Večer pak můžete naslouchat ve stylové hospůdce nezapomenutelně tklivým portugalským písním a spolu se zpěvákem prožít hořkosladký opar světabolu… Návštěva Lisabonu je s MERIAN live! prostě mimořádným zážitkem.
Zobrazit článek >
 
Bílý povlak na čokoládě? Co je zač? I
Čokoláda. To sladké pokušení, které byste mohla jíst každý den. Stalo se vám ale někdy, že jste na hnědé lesklé tabulkové krásce objevila bílé flíčky? Víte, co jsou tyto nehezké skvrnky zač?  Když zahlédnete smetanový povlak na tmavé čokoládě, možná vás na ni přejde chuť. Hned pro začátek je však třeba připomenout, že tato vrstva neznačí zas tak nic děsivého. Bílý povlak určitě nedělá z čokolády starý nebo nejedlý produkt. Cizím termínem se může proces zjevování bílého povlaku nazývat temperováním.  Bílá vrstva vlastně čokoládu popisuje. Na první pohled vypovídá o tom, že se na ní vyskytuje takzvaný cukerný nebo tukový výkvět. Co to v překladu znamená? Jedná se o čokoládu, která do své struktury nemá zmíněný cuk nebo tuk správně zapracován. Povlak nemusí hned značit to, že čokoláda obsahuje víc cukru či tuku, než by měla. Objevit se na čokoládě může hned z několika dalších důvodů, v následujících odstavcích se u nich pozastavíme. V první řadě je třeba brát ohled na teplotu, ve které je čokoláda skladována. Pokud jste někdy čokoládu schovala do mrazáku nebo i ledničky, možná jste si neobvyklých bílých skvrn všimla. K chemické reakci, jejímž následkem je zbělení povrchu čokolády, dochází i v případě, že sladkost necháte v příliš velkém horku. Na její stav má vliv taky vlhko. Cukráři si samozřejmě na své výtvory dávají pozor, avšak pokud dochází k jejich transportu, je nutné čokolády uchovávat ve speciálních boxech, které izolují zvolenou teplotu a nepropustí vlhkost. Stačí totiž, aby řidič kamionu delší dobu nechal automobil na mrazu bez vytápění a změna barvy čokolád je na světě. 
Zobrazit článek >
 
Chorvatsko: UMAG
Umag je letovisko, které leží na severozápadním pobřeží Istrie. Objevíte zde krásné historické centrum. Kromě senzačního koupání tu najdete spoustu příležitostí, jak si skvěle zasportovat a dobře se pobavit. Toto okouzlující přístavní městečko čítá téměř 13 tisíc obyvatel. Nabídne vám okouzlující historii v podobě urbanistické výstavby v centru města a také mnohá moderní sportoviště a pláže, kde si nejen užijete vodních radovánek, ale také si zde krásně odpočinete. Budete-li cestovat do Umagu, zabrouzdejde nejprve prstem po mapě. Toto městečko leží na SZ pobřeží Istrie. Okolo Umagu se sdružují další neméně pěkná letoviska, jako jsou Katoro, Polynezija, Punta či Stella Maris. Histroické jádro Umagu leží na poloostrůvku mezi dvěma zálivy. Severně položený má funkci jachtařského přístavu. Nová část města se rozkládá na přilehlé pevnině. V brzkém ránu tu potkáte rybáře, kteří nahodili návnady ve zdejších mělčinách. Jinak během dne až do pozdních nočních hodin tu panuje čilý společenský ruch. Podnebí tu přeje pěstování vinné révy a právě ty největší vinařské sklepy najdete právě zde.  Umagu se také říká "město tenisu". A pro ty, kteří milují tenis a také jej rádi hrají, nabízí Umag na 60 tenisových kurtů. Každoročně se tu pořádá tenisový turnaj ATP Croatia Open.   Pro více informací zavítejte přímo na stránky města: Grad Umag Odkaz na články: Chorvatsko: POREČ Chorvatsko: PULA                        
Zobrazit článek >
 
Pekárna chleba s bezlepkovým programem PC-5040
PRODUKT: Pekárna chleba s bezlepkovým programem PC-5040 Chcete mít denně čerstvou snídani? Nechte si chléb upéct přes noc pomocí funkce odloženého startu této domácí pekárny. Pekárna vyniká i speciálním funkcí na přípravu bezlepkového chleba, marmelád a těsta na nudle a těstoviny. Domácí pekárna chleba Concept VITA STYLE mácelou řadu výhod, díky kterým umí usnadnit život v každé domácnosti. Celý proces pečení chleba jeplně automatický, stačí vložit ingredience a zvolit příslušný program. Pekárna je přizpůsobenápro 750 g – 1250 g těsta, je jen na Vás, pro kolik strávníků si budete přát chléb upéct. Pekárna Vás okouzlírozmanitým množstvím programů, díky kterým má pekárna opravduširoké využitív našich domácnostech. Kroměpečení různých druhů chleba(pšeničný, žitný, celozrnný, francouzský, sladký, bezlepkový) lze pekárnu Concept využít taképro přípravu těstk dalšímu použití (kynuté koláče, rohlíky, moučníky, těstoviny, nudle) a takék výrobě džemů, zavařenin a kompotů. Pečící nádoba je opatřenadvěma hnětacími hákypro kvalitní hnětení těsta, nepřilnavou povrchovou úpravou a také možností mýt nádobu v myčce. Nastavitelný12ti hodinový časovačpohodlně zajistí, že pečení chleba začne zcela automaticky a díky tichému provozu pekárny je možné nechat chleba péct i přes noc. Po ukončení programu se pekárna přepne do speciálního režimuKEEP WARM, kterýudržuje teplotuještě dalších 60 minut. TECHNICKÉ PARAMETRY: Speciální funkce: pečení bezlepkového chleba + výroba marmelád, zavařenin a kompotů + příprava těsta na nudle a těstoviny Dva hnětací háky Pro 750 g – 1250 g těsta 1 nepřilnavá vyjímatelná forma: hranatá 12 předvolených programů Velký LCD displej s popisem programů Možnost zvolit stupeň propečení kůrky: světlá, střední, tmavá Odložený start až 12 hodin Funkce udržení teploty po dobu 60ti minut (KEEP WARM) Velké okénko Protiskluzové nožičky Nádobka s odměrkou Formu lze mýt v myčce nádobí Rozměry: 430 x 280 x 280 mm (š x v x h) Délka přívodního kabelu: 80 cm Hmotnost: 5,9 kg Barva: bílá Příkon: 850 W Napětí: 220-240 V Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDRAVÍ  
Zobrazit článek >
 
Krásná vždy a všude II
Lesk na rtech udělá divy I když je právě doba rtěnek, měla byste si pořídit lesk na rty. Právě díky němu mezi ostatními ženami vyniknete. Sáhněte klidně po bezbarvém. V zimě se vám taky bude hodit červený odstín, který v kombinaci s mrazem vypadá opravdu božsky. Nalákejte opačné pohlaví na své rty. Nezapomeňte linii vašich rtů zdůraznit pomocí tužky na rty. Pokud si troufáte, přidejte na lesk ještě drobné třpytky, které váš úsměv opatří jedinečností. Bez narůžovělých tvářích by to nebylo ono Zima vám růžové tváře možná vykouzlí sama, ale tento efekt mrazu na nich zůstane pouze chvíli. Nespoléhejte se na něj a pořiďte si tvářenku růžového nebo meruňkového nádechu, která dovede vaše kosmetické umění k dokonalosti. Na tváře se nebojte přidat ani lehký bronzer. Fixace je nezbytná Aby make-up vydržel, je třeba ho něčím zabezpečit. Pořiďte si fixátor make-upu, který se o výdrž vašeho nalíčení postará za vás. Nastříkejte jím každičký detail a umělecké dílo na vaší tváři vám vydrží celý den. Lesk na rty Colour Elixir Gloss 3,4 ml značky Max Factor najdete zde. Super lesklé rty s jemným pocitem balzámu v moderní barevné paletě odstínů. Zvýšený obsah pigmentu dodá rtům dokonalou barvu s lesklou technologií. Složení lesku je velmi dobře vyvážené, kombinuje všechny benefity, které zákaznice požadují, v jednom produktu.  
Zobrazit článek >