EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Halloweenské zajímavosti ze světa III
Nevíme, kdy přesně se tento svátek dostal z Irska do Ameriky a masově se na tomto kontinentu rozmohl. Můžete však předpokládat, že se tak stalo v devatenáctém století, kdy zaznamenáváme jednu z nejmasovějších imigrací Skotů a taky Irů na území americké. Den má být připomínkou všech svatých a milovaných. Původně se se svátek jmenoval All Hallows‘ Evening, v překladu doslova Předvečer všech svatých. Postupně se tento název zkrátil na dnešní podobu. Nejprodávanějšími sladkostmi Halloweenu jsou čokoládové tyčinky, konkrétně druh Snickers. Ty k tomuto svátku dokonce barevně ladí. Velmi oblíbená aktivita pojící se s Halloweenem je lovení jablek pouze pomocí úst z nádoby plné vody. Vyzkoušejte také tuto starou tradici, jistě se pobavíte.   Vidět čarodějnici? Ano či ne? Pokud vás pohled na tajemnou ženu láká, pak si oblečte 31. října jakýkoliv kus oděvu naruby a po setmění choďte pozpátku. Tradice praví, že pak čarodějnici alespoň zahlédnete. Halloween je pěkná tradice, její oslavy u nás však nevrcholí rozhodně tak značně jako v Americe. Lidé ve velkém nakupují nejen dýně, ale taky sladkosti. Tipla byste si, kolik se před Halloweenem prodá sladkostí? Kila se počítají na miliony. Průměrná váha prodaných sladkostí se pohybuje okolo tři sta milionů kilogramů. Američané za toto množství utratí kolem dvou miliard dolarů. Čísla jsou až neuvěřitelná, viďte. Jak oslavíte Halloween vy? Nezapomeňte navštívit náš magazín pro muže, kde na vás čekají recepty k přípravě halloweenských specialit.  
Zobrazit článek >
 
Jak šetřit životní prostředí v domácnosti? Je to snazší, než si myslíte! II
Ach to balení svačin Jistě tušíte, o jaké balící prostředky jde. Alobal, potravinové fólie i igelitové sáčky. Všechno toto pakování se vám nejen během několika měsíců může pěkně prodražit, ale taky jím zničíte životní prostředí. Umělé materiály ubírají na hodnotě samotného jídla a ještě jej neudrží čerství. Používejte papírové ubrousky nebo ještě lépe jemné látkové obaly. Problém nutnosti každodenního balení svačin samozřejmě taky velmi snadno vyřeší krabičky. I když si koupíte plastovou nádobu, ublížíte přírodě stonásobně méně než při používání jednorázových umělých balících materiálů. Jednorázové kapsle jsou zlo Ne, nechceme vás učit odpírat si denní příjem kávy. Ranní probuzení, dopolední relaxace či odpolední osvěžení? To přece máme rád každý. A ničemu ani nikomu vaše konzumace kávy nevadí do chvíle, kdy nepoužíváte kapslové kávovary. Ty se bohužel v současné době staly ,,must have‘‘ mnohých jedinců. I když některé firmy jako například Nespresso dorazily na trh s kapslemi ke znovupoužití, lidé tento fakt ignorují a vyhazují nádobky na porci kávě do běžného odpadu. Vhledem k jejich složení samozřejmě zatěžují životní prostřední a dělají zbytečnou neplechu. Pokud kapsle nebudete ekologicky odvážet a doplňovat, pořiďte si raději jiný druh kávovaru, například stylu frenchpress. Výtečnou kávu vám taky zajistí papírové filtry. Zbytečný proud Než odjedete na dovolenou, vypněte kromě lednice proud v celém bytě, vždyť bez vás ho domácnost potřebovat nebude. Ušetříte tak spotřebovanou energii a omezíte taky riziko zkratu a podobných elektrických příhod. Vytahujte ze zásuvky nepoužívané nabíječky, které taky ,,žerou‘‘ i bez připojení k zařízení. 
Zobrazit článek >
 
Druhy olejů: Arašídový, makadamový a kukuřičný olej
Olej s ostropestřce Ostropestřec mariánský je jednou ze zázračných bylin, která se pyšní velkými účinky na lidské zdraví. O jeho účincích jsme již s vámi v našem magazínu sdíleli samostatný článek, nyní vám tedy pouze sdělíme, že se jedná o olej vhodný jen do studené kuchyně, neboť nesnese vysoké teploty. Potěší vás zejména dostatek vitaminu E a esenciálních mastných kyselin. Arašídový olej Oproti hroznovému oleji je ten arašídový opravdu výrazný. Vlastně nebudete vůbec daleko, od pravdy, pokud si vybavíte chuť burákové másla. Z arašídů se dá kromě másla samozřejmě připravit taky přímo olej. Můžete na něm smažit. Olej z buráků z jakéhokoliv pokrmu vyklouzlí exotický speciál, který si zamilujete. Makadamový olej Za studena lisovaný makadamový olej se využívá jak v potravinářství, tak i v kosmetickém průmyslu. Vzhledem k tomu, že se jedná o jeden z nejdražších olejů na světě, není v tradiční kuchyni téměř používán. Kukuřičný olej Ano, i z kukuřice se dá připravit olej se speciálními vlastnostmi. Pokud hledáte alternativu k olejům, na kterých běžně připravujete smažené pokrmy, pak je kukuřičný olej tou pravou volbou. Jeho velká výhoda je nižší energetická hodnota. Do těla dodává železo, zinek, mangan, hořčík, taky vápník nebo lutein. Hodí se v případě, že trpíte zvýšenou hladinou cholesterolu v krvi. Kukuřičný olej vydrží vysoké teploty, avšak někdy se připravuje taky lisováním za studena, v tomto případě se pak většinou stává součástí kosmetických a farmaceutických produktů. 
Zobrazit článek >
 
Nezvládám vánoční úklid
Všichni samozřejmě dopředu víme, kdy jsou Vánoce a že je třeba upéct vánoční cukroví a hlavně uklidit. Ne, jen tak uklidit, utřít prach, vyluxovat a udělat ostatní věci, které běžně děláme. Jde o to, že je třeba, vyklidit skříňky, šuplíky a vyleštit vše a všude, kde se běžně neuklízí. Kde na to ale najít čas? Vůbec se nestresujte. Mnoho lidí si raději užívá klid a pohodu nejen během vánočních svátků, ale i před tím a věnujte se mnohem důležitějším věcem, a to jsou blízcí nebo nákup dárků na poslední chvíli, což ovšem už není zas tak pohodové, pokud je to den před Vánocemi. Není na tom nic špatného, pokud si zavoláte úklidovou firmu. Nejprve si promyslete, co všechno chcete uklidit. Důležitá je samozřejmě i cena. V dnešní době obrovské konkurence si můžete vybírat kvalitu za rozumnou cenu. V případě, že s úklidem nebudete spokojeni, nebojte se ozvat. Neplatíte kvantitu, ale kvalitu. Před tím, než začne úklid Nechte si sdělit časový a organizační plán Samozřejmě cenu Ověřte si, zda firma ručí na své zaměstnance, kteří mohou něco rozbít S tím souvisí i pojištění zaměstnanců proti úrazu Správná firma řeší i případné neshody a stížnosti na zaměstnance Nechte si předložit smlouvu, která bude obsahovat veškeré požadované náležitosti Všichni samozřejmě dopředu víme, kdy jsou Vánoce a že je třeba upéct vánoční cukroví a hlavně uklidit. Ne, jen tak uklidit, utřít prach, vyluxovat a udělat ostatní věci, které běžně děláme. Jde o to, že je třeba, vyklidit skříňky, šuplíky a vyleštit vše a všude, kde se běžně neuklízí. Kde na to ale najít čas? Vůbec se nestresujte. Mnoho lidí si raději užívá klid a pohodu nejen během vánočních svátků, ale i před tím a věnujte se mnohem důležitějším věcem, a to jsou blízcí nebo nákup dárků na poslední chvíli, což ovšem už není zas tak pohodové, pokud je to den před Vánocemi. Není na tom nic špatného, pokud si zavoláte úklidovou firmu. Nejprve si promyslete, co všechno chcete uklidit. Důležitá je samozřejmě i cena. V dnešní době obrovské konkurence si můžete vybírat kvalitu za rozumnou cenu. V případě, že s úklidem nebudete spokojeni, nebojte se ozvat. Neplatíte kvantitu, ale kvalitu. Před tím, než začne úklid Nechte si sdělit časový a organizační plán Samozřejmě cenu Ověřte si, zda firma ručí na své zaměstnance, kteří mohou něco rozbít S tím souvisí i pojištění zaměstnanců proti úrazu Správná firma řeší i případné neshody a stížnosti na zaměstnance Nechte si předložit smlouvu, která bude obsahovat veškeré požadované náležitosti
Zobrazit článek >
 
Víte co je to Melissa officinalis?
Melissa officinalis je vlastně meduňka lékařská, kterou můžeme znát i pod názvy: Včelařka, Včelník, Matečník, Marulka, Lemonka, Citronelka, Elixír života, Citronový balšám, Doušník nebo Ženské koření. Je to vytrvalá rostlina s bílými květy dorůstající výšky 70 až 150 cm. Její aromatické listy voní po citrónu. Původem je z východního Středozemí a Malé Asie. Vyhovují jí slunná stanoviště s propustnou humózní půdou. Sbíráme celou nať zásadně před květem, kterou je třeba sušit rychle, ne však na slunci. Použití meduňky: uklidňující prostředek, nejvíce v oblasti trávícího traktu (žaludeční neurózy) a srdce (srdeční neurózy, bušení srdce apod.) tiší záchvaty kašle vyšuje sekreci žluče zabraňuje tvorbě plynů zpomaluje tep mírně snižuje krevní tlak čaj z meduňky - snižuje stres, uvolňuje a zpříjemňuje spánek má protivirové účinky - zvláště proti herpesvirům  posiluje centrální nervový systém působí sedativně uvolňuje křeče a napětí svalstva lze ji použít u lehčích forem neurastenií, depresí i proti migréně na alergie nervového původu (např. astma vyvolané stresem) pomáhá při bolestech břicha při infekčních průjmových chorobách při bolestivé menstruaci i v klimakteriu zevně lze meduňku použít na: revmatické opuchliny, pohmožděniny a krevní podlitiny a u kojících žen při nebezpečí ztvrdnutí mléka v prsech.
Zobrazit článek >
 
Různé střihy kalhot pro různé postavy I
Vyznáte se v základních střizích kalhot? Pojďme je společně objevit. V našem článku se jednak budeme zabývat typy kalhot, ale taky se podíváme na to, jak sluší jednotlivým postavám. Nosíte ty správné? Prozkoumala jste již nabídku kalhot v našem e-shopu? Bootcut Tyto kalhoty jsou charakteristické díky svému rozšíření ve spodní části. Jsou upnuté v místě zadečku, začínají se rozšiřovat v oblasti stehen nebo kolen. Jejich cílem je odpoutání od velikosti boků. Nohavice potlačují šířku v místech nad zadečkem, některým se podaří zamaskovat i větší stehna. Pokud máte problém s vizáží zmíněných partií, vsaďte na tyto kalhoty. Rovné Kalhoty s rovnými nohavicemi tvoří takový univerzál. Džíny, ,,pláťáky‘‘, elastické kalhoty a další materiálově odlišné spodní díly se v tomto střihu šijí. Jedná se o klasiku, která tu vždycky bude. Džíny se dělají většinou s nižším sedem, a tak se hodí zejména těm, které chtějí zachovat čistotu svých linií. Džíny by měly jemně obepínat vaše horní partie nebo by měly být lehce vzdušné. Boyfriend Ohrnuté nad kotníky nebo jen zahnuté, aby na noze nevypadaly moc dlouhé. Volný střih, obvykle záplata nebo trhaný efekt. Kalhoty boyfriend nejvíc dají na pohodlnost. Hodí se na hubené postavy, neboť opravdu nemají žádné partie obepínat. Pokud máte problém s tím, že vám úplně nepadnou, raději se zaměřte na jiný druh kalhot.  
Zobrazit článek >
 
Poznávejte Slovinsko
Slovinsko je nádherná, někdy i opomíjená, země. Každý z nás si tu najde to svoje. Od hor, jeskyní, řek, měst až po moře, to vše nabízí Slovinsko. Tato země je znovu objevovaná našimi turisty, i přes to, že se nejedná o laciný kraj. Zkuste si někdy naplánovat cestu do Chorvatska přes Slovinsko a to mimo dálniční síť. Určitě začnete tuto zemi vnímat úplně jinak. Například hlavní město Ljubljana: ...bylo založeno už ve Středověku, kdy neslo název Aemona. Po pádu Říma bylo vypleněno Huny a nový rozmach zaznamenalo až ve 12. století. V letech 1270 - 76 vládl tomuto městu i český král Přemysl Otakar II. V centru hlavního města Slovinska se tyčí hrad, který může být takovým orientačním bodem. Pod hradem teče řeka Ljubljanica. Hrad byl v minulosti několikrát vypálen. Pokud se dostanete až k hradu, stojí za to vystoupat do hradní věže, kde se Vám, na jejím vrcholu, naskytne nádherná vyhlídka na město. Můžete z výšky shlédnout katedrálu sv. Mikuláše, která byla založená ve 12. století nebo Trojmostí - trojici mostů vedoucí přes řeku. V roce 1898 bylo město poničeno zemětřesením a centrum města tak bylo opraveno v moderním stylu. Na obnově města se podílel například architekt Josip Plečnik, který působil v Praze a také pro T. G. Masaryka prováděl četné úpravy na Pražském hradě. Kdo má rád jeskyně, kterých Slovinsko nabízí nespočetné množství, může naštívit nejznámější a to Škocjanske jame. U města Postojna se pak nachází jeskyně Postojanska jama. Kniha SLOVINSKO - Inspirace na cesty nabízí ucelený přehled zajímavostí Slovinska. Od adrenalinových sportů přes wellness centra až po vinné sklepy: využijte naplno svůj volný čas. Slované, Habsburkové a nezávislost: nahlédněte do minulosti i současnosti Slovinska. Praktické rady: kde se ubytovat, najíst a jak cestovat. Přehledové mapky Slovinska a centra hlavního města.  
Zobrazit článek >
 
Kávovar Magnifica DELONGHI
Příprava kávy nemusí být tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá. Chce to zkušenosti a nějaké ty vědomosti. Jak připravit to nejlepší espresso? Jakoukoliv kávu i tu rozpustnou nikdy nesmíte zalívat vařící vodou. Teplota vody by se měla pohybovat okolo devadesáti stupňů! Na to je třeba opravdu myslet. Toto pravidlo platí i pro přípravu jakéhokoliv čaje. Ať už nápoj chystáte pomocí jakéhokoliv kávovaru nebo jiným způsobem, pamatujte si, že tradiční espresso se připravuje přesně ze sedmi gramů mleté kávy. Takový nápoj bude mít plnou a výraznou chuť. Ucítíte v něm vybrané kávové odrůdy. Nezapomeňte se před přípravou kávy přesvědčit o patřičné hrubosti jejího namletí! Káva se musí před přípravou utlačit. Bez tohoto kroku nikdy nebude delikátní. Kávovary tento krok vykonávají obvykle samy, avšak některé starší modely tak činí s dopomocí. Příprava samotné kávy v kávovaru pak trvá kolem dvaceti pěti vteřin. To je docela rychlost, že? Delikátní espresso a mnoho dalších druhů káv vám připraví náš oblíbený kávovar DELONGHI. Jedná se o automatický typ kávovaru, který se navíc pyšní funkcí pěniče mléka, obsahuje pěnící trysku, dále lze u něj nastavit automatické čištění. Šetří spotřebu energie. Snadno se díky odnímatelným nádržkám a zásobníkům myje. Jistě vás potěší, že do prostoru pro kávu se vejde až čtvrt kila zrn, díky čemuž se nemusíte neustále starat o doplňování, jak byste činila například s kapslemi. Stačí zmáčknout knoflík a nápoj se už připravuje! Kávovar DELONGHI je vyroben v černém a stříbrném designu, který doplňuje nerezová ocel.
Zobrazit článek >
 
Příběh Velikonoc II
Název Easter a jemu foneticky podobné výrazy vznikly odvozením ze slova, které vyjadřovalo poklonu starogermánské bohyni jara Ostraře. Nejstarším symbolem, který je vyzdvihován dodnes, je beránek. Již dříve lidé pekli sváteční dobrotu v hliněné formě. Jednalo se o druh obřadního koláče, který značil rozkvět a příchod něčeho nového. Je však třeba připomenout, že beránci jsou tradicí jiných kultur, k nám a zejména do střední Evropy přišel zvyk pečení beránka až v devatenáctém století. Jistě vás napadne, že tradičně jsou obdarováváni koledníci taky čokoládovými zajíčky. Ti jsou původem keltské, od nich je vzali za své Germáni a následně se dostali i k nám do Čech. Můžete sledovat, že ne všude jsou zajíčci tradicí. Někdo si s Velikonocemi prvotně spojí kozu, jiný zase koroptev a dokonce i medvěda, i území Evropy je co se týče proměnlivé. Tradicí konce devatenáctého století a taky celého století dvacátého byli ptáčkové z těsta. Dnes se pečou také, převážně z jidášovského základu, ale určitě v menší míře. Ptáčci měli symbolizovat zejména vyhnání kruté zimy. Dříve s ptactvem údajně přilétal nový rok. U nás je bez pochyb k Velikonocům zařaditelná taky pomlázka a samozřejmě velikonoční vajíčka či kraslice. Pomlázka předává ženám ,,život‘‘, zdraví a vitalitu, vždyť je taky vyroben á z vrby. Navštivte náš magazín pro muže, kde se dozvíte více nejen o pomlázce, hlavním symbolu Velikonoc, něco víc. A jedna zajímavost na závěr. Víte, že s velikonočními svátky se pojí i křen? Ten má připomínat hořkost a utrpení Krista. Je používán hlavně v Rakousku nebo v Polsku. Taky mléko s medem patří k Velikonocům. To má symbolizovat trojjedinost Kristovu. Poslechněte si tradiční velikonoční koledy. Co třeba CD ze Studia Trnka? Najdete ho zde. 
Zobrazit článek >
 
Věčný problém jménem prach: Zatočte s ním jednou pro vždy I
Máte pocit, že prach s vámi doslova bydlí? Neustále musíte vysávat a otírat police? Nebo vás trápí časté kýchání, neboť se prachové částice jen tak proletují ve vzduchu? Pak je tento článek připraven přímo pro vás. Poradíme vám, jak se prachu jednou pro vždy zbavit. Zapomeňte na každodenní úklid, představíme vám šikovné triky i ty nejlepší pomocníky! Skříně potřebují uzavřít  Máte doma velkou knihovnu, která je přístupná bez jakéhokoliv otevírání dveří? Nebo místnost zdobí příliš polic se samými ozdobami? Pamatujte si, že prach se drží ve všech otevřených prostorách, nejlépe však na místech, kam se prach dostane například pomocí průvanu. Pak stačí, aby se prachu usadil, už se nepustí.  Větrejte  Pravidelné větrání je velmi důležité i pro naši dýchací soustavu a přívod kyslíku. Jak větrat, aby se prach zevnitř dostal ven, nikoliv naopak? Větrat je vhodné po dešti, kdy jsou prachové částice zvenčí usazeny na zemi. Pokud doma vytvoříte průvan, pěkně vzduch obměníte, avšak prachu to moc nepomůže.  Kvalitní vysavač je základ  Nebudeme chodit kolem horké kaše, pojďme si přiznat, že kvalitní luxovací pomůcka je pro proces zbavování se prachu v domácnosti velmi důležitá. Pořiďte si takový vysavač, který vás zvládne zbavit prachu snadno a bez nutnosti vaší námahy. Pořídit si můžete kulatého robota, který práci odvede za vás. Vsadit se vyplatí taky na vysavač s výměnnými hlavicemi, které poslouží k čištění jednotlivých předmětů.   
Zobrazit článek >
 
Jak jíst sladké a nepřibrat?
Milujete různé zákusky v podobě dortíků a koláčků nebo sladké bonbóny? Neumíte si představit život bez sladkostí. Takový život si od teď už nemusíte ani představovat. Mám pro vás tipy, jak jíst sladké a vůbec nepřibrat! Pokud ráda pečete, vyměňte sušenky a tradiční dortová těsta na korpusy za obyčejné piškoty. Když piškoty řádně rozmixujete a slepíte je k sobě pouze kouskem rozehřátého másla a vodou, výsledek korpusu bude stejný až na to, že finální dort bude mít o dost méně tuku. Piškoty mají v sobě totiž maximálně 5% tuku. Věděli jste, že jsou takto lehké? Výbornou náhražkou sladkých dortů je müsli. Chuť je výborná a navíc můžete střídat druhy müsli dle libosti. A pozor! Existuje spousta receptů na výborné müsli dorty. Sladké jezte nejlépe ráno, maximálně v odpoledních hodinách, nikdy ne večer. Nejlepší bude, když dávku sladkého vyčerpáte již na snídani. Co taková ovesná kaše, která nejen dokonale zasytí a dodá očekávaný přísun cukru, ale i uspokojí mlsný jazýček? Před každým vašim sladkým hříchem vypijte sklenici vody. Ta vám pomůže v tom, že se budete cítit plnější, dort nebo jinou dobrotu budete jíst pomaleji, více si je užijete a na sladké pokušení budete vzpomínat déle. Dostatečný přísun tekutin po celý den je též velmi důležitý pro udržení té správné line.  Velkému počtu lidí se také stává to, že po sladkém jídle mají chuť na něco slaného a naopak. Chuť na sladké po slaném jídle eliminuje pivo. Abyste neměla chuť na slané, pijte ke sladkému pokušení kávu, nejlépe bez mléka. Pokud držíte kdejakou dietu, odměňujte se za její plnění. Dala jste si dnes o porci méně? Obdarujte se jedním nebo dvěma dílky čokolády. Budete mít dobrý pocit sama ze sebe a uspokojíte tak i vaše chuťové buňky. Nedojídejte. Pokud už nemůžete, zkrátka už nejezte. Jídlo si můžete nechat na další den. Pokud jíte v restauraci, můžete si zbytek jídla nechat zabalit. Uvidíte, že se najednou budete cítit lehčí.  Není tajemstvím, že kdo miluje sladké a k tomu se jakkoliv hýbe, nepřibyde. Zajděte si minimálně dvakrát týdně    někam zacvičit. Určitě je ve vaší blízkosti nějaké fit centrum, kde si můžete vybírat z různých skupinových lekcí, například jógy, zumby a dalších. Cvičit můžete i sama doma. Když je venku hezky, běžte se na hodinku projít nebo si zaběhat. A které sladkosti jsou nejlepší na udržení vaší váhy? Želé – Gumoví medvídci a další bonbóny tohoto typu vás uspokojí a tělu nedodají nechtěný tuk. Nanuky – Kupujte nanuky vodové, s nimi určitě nepřiberete. Pudink – Nahraďte tučné mléko nízkotučným a omezte přídavek cukru. ,,Polystyren‘‘ aneb racio chlebíčky s příchutí nebo polevou – Skvěle nahradí pečivo. Nezní tyto ,,recepty‘‘ na udržení krásné linie tak snadno? Ano, zní, jelikož jejich dodržení je opravdu lehké. Stačí trocha chtíče a uvidíte, že vaše váha přestane stoupat. A co navíc? Budete šťastnější, jelikož budete vědět, že tyto metody opravdu fungují a vy si budete moci dopřávat dál nějaké sladké dobroty. 
Zobrazit článek >
 
Kuchyňský robot, nepostradatelná součást kuchyňského vybavení
Investice do kuchyňského robota se vám skutečně vyplatí. Proč? V tom vám napoví náš článek. Dlouhodobá investice Kuchyňský robot samozřejmě není pomocníkem na jeden rok, bude vám věrně sloužit podstatně dlouhou dobu. Už žádné jednorázové investice do ručních pomůcek! Vystačí si sám a ještě v krátkém čase Už vás nemusí trápit nekonečné míchání nebo šlehání, které vám do teď bralo takového času. Robot zvládne veškerou práci sám bez asistence, vy v době jeho práce můžete dělat úplně něco jiného. Skvělé taky je, že díky vysokému výkonu a speciálním pohybům kuchyňský robot zvládne veškerou práci velice rychle a navíc důkladně. Už žádný stres a těžká dřina Přiznejme si to na rovinu. S kuchyňským robotem se vám bude při vaření i pečení skvěle spolupracovat. Už žádný stres zapříčiněný tím, že nestíháte, ani dlouhá námaha při míchání tuhého těsta. Teď už pobyt v kuchyni budete jen milovat! Ozdobí kuchyň V našem e-shopu nabízíme mnoho klasických designů, avšak seženete taky originální a jedinečné roboty, které se mohou stát předností vaší kuchyně. Co třeba krásný světle růžový robot značky SENCOR? Může se pochlubit nejen extrémní výkonností, LED osvětlením mixovací nádoby a velkým množstvím příslušenství. Jeho součástí je například masomlýnek se třemi nástavci, dále hnětací hák, metla, šlehací příslušenství. U robota najdete taky tvořítko na cukroví, nástavec na přípravu klobás a další skvělé náčiní. No nestojí tento pomocník za investici?  
Zobrazit článek >
 
Největší krásy Madagaskaru v několika článcích III
Nosy Be Tento ostrov je turisticky nejvyhledávanější oblastí na Madagaskaru vůbec. Jedná se o ostrov s palmami a bouganviliemi. Kolem hlavního ostrova se nachází ještě mnoho dalších ostrůvků, na které se taky můžete vyjet podívat. Zajímat by vás mohl hlavně ostrov vůní, místo plné nejrůznějších odrůd koření. Alej baobabů Morondava Největší alej Madagaskaru plnou stromů starších než tisíc let musíte přijet navštívit. Nechte se ohromit jejich velikostí. Deštné pralesy Atsinanana Deštné pralesy musí být chráněny celosvětově, avšak na Madagaskaru je toho třeba nejvíc. Právě v deštných pralesech žije nejvíce ohrožených druhů a vzácných endemitů. V regionu zkráceně Nana, který je chráněn na seznamu světového dědictví UNESCO, si užijete nezapomenutelné dobrodružství. Pokud nemáte s přírodou až takové zkušenost, vezměte si s sebou zkušeného průvodce. Anakao Oblast Anakako se bude líbit zejména milovníkům písečných pláží. Modré nebe, zelená vegetace, tyrkysová voda a bílý písek, pohled na tuto krajinu pro vás bude něco nezapomenutelného. Royal Hill of Ambohimanga Pozastavme se ještě u zmíněného pohřebiště. Toto místo je považováno ze nejposvátnějších oblast celého Madagaskaru. Jedná se o známé poutní místo, které je cílem mnoha průzkumníků. Pokud chcete prozkoumat Madagaskar se vším všudy, neměla byste toto místo vynechat. Zaujal vás náš výlet na Madagaskar? Zjistěte o krásách této země víc! Zajímat by vás mohla zejména publikace Madagaskar – Laboratoř bohů, najdete ji zde.  
Zobrazit článek >
 
Poznejte Řím s publikací Římské ozvěny I
Koloseum Gladiátorské hry, krvavé zápasy, hony na zvířata i divadelní hry. To vše se stihlo konat v průběhu let v Koloseu. Do Kolosea se vešlo padesát tisíc návštěvníků. Navštěvovali ho nejen Římané ale i lidé z nejbližšího okolí. Tato památka byla prestižním místem, kde mohli lidé trávit své dlouhé chvíle a užívat si velké zábavy. Koloseum bylo rozděleno na několik sekcí pro různé třídy obyvatel. Bojovníci byli i otroci, ale ve většině případů se muži ,,na scénu‘‘ hlásili dobrovolně, aby ukázali svou sílu a oddání městu i císaři. To taky potvrzuje věta Ave imperatore, morituri te salutant!, což znamenalo Buď zdráv, císaři, jdoucí na smrt tě zdraví!. Španělské schody Tak jako my se v Praze setkáváme ,,u ocasu‘‘, Římané si dávají sraz u schodů, v srdci novějšího centra postrádajícího antickou výstavbu. Vznikly v osmnáctém století za účelem krátké a důstojné cesty ke kostelu Trinitá dei Monti. V současné době jde o významnou filmovou kulisu a taky místo pro odpočinek mnohých turistů i místních obyvatel.  Bazilika sv. Petra Když pojedete do Říma, vlastně navštívíte dva státy, Itálii a Vatikán. V miniaturní zemi Vatikán tvoří bezesporu nejznámější památku bazilika sv. Petra - nádherná kopule Michelangela Buonarrotiho, antické sloupy tvořící slavnostní příchod na nádvoří a celkově rozsáhlá na slunci zlatě zářící stavba.  Chystáte se do Říma? Pak si jistě oblíbíte netradičního průvodce Římské ozvěny. Publikace vás seznámí nejen s nejznámějšími památkami a jejich historií, ale taky vám pomůže objevit méně známá krásná místa. Co ještě o Římě nevíte a co by se vám hodilo vědět? Na všechno vám odpoví naše cestopisně laděná kniha Římské ozvěny Marka Šuly, kterou najdete zde: eshopeiffel.cz/knihy.  
Zobrazit článek >
 
Jak si vybrat správnou podprsenku II
Když už jsme u té délky, pozastavme se ještě u ramínek. Nikdy byste je neměla mít utažené tak, aby se kvůli nim zvedla zadní část podprsenky. Ramínka by se samozřejmě neměla taky zařezávat. Jsou vaše ramínka v pořádku, ale zadní část podprsenky vám stále stoupá vzhůru? Pak se vraťte zpět k řešení otázky obvodu, je třeba zvolit o číslo menší. Je dobré si pamatovat, že ramínka by měla být u každé podprsenky takovým doplňkem, který není nejnutnější. I když vybíráte podprsenku bez možnosti odepnutí ramínek, vyzkoušejte si kousek bez nich. Drží podprsenka i bez jejich pomoci? Správně jste si ji vybrala! Při výběru podprsenky byste měla zkoušet vždy co nejvolnější zapínání, tj. vždy testujte kousek s co největším obvodem. Tak byste měla činit z toho důvodu, že podprsenka se trochu vytáhne a vy pak případně nebudete mít možnost spodní prádlo více utáhnout. A co kostice? Ta by měla lemovat alespoň spodní část konce prsou, aby podprsenku dobře podepřela a zajistila taky její vhodný tvar. Asi není nutné připomínat, že v případě, kdy vás podprsenka tlačí, byste měla pravděpodobně vybrat její jinou velikost nebo tvar. Jestliže vám však podprsenka hlavně mezi prsy odstává a kostice míří ven, vyberte menší velikost modelu. Pamatujte si, že ne každá podprsenka sedí každé nositelce. Košíčky podprsenky by měly překrývat minimálně dvě třetiny prsou, při pohybu by se neměly košíčky hýbat a nebo dokonce odhalovat vaše ňadra. Sháníte pohodlné spodní prádlo na sport? Nejlepší volbou je sportovní podprsenka.
Zobrazit článek >
 
Sladké muffiny a vše o nich
Znáte typy muffinů? Jak se vlastně správně připravují?  Muffin je sladké pečivo, které se od ostatních sladkých pochoutek odlišuje hlavně svým tvarem a množstvím cukru. Muffin se obvykle vejde do dlaně dospělého člověka, tvar má zakulacený a jeho spodek tvoří vroubkovaný košíček. Co se týče cukru, tak muffin je jedním z druhů nejméně sladkého pečiva. Typy muffinů Muffiny v pohárcích Tyto muffiny zná asi každý. Tvoří je forma z papíru a jejich tvar je houbovitý. Můžete si upéct nespočetné množství druhů těchto muffinů, například čokoládové, ovocné, kokosové nebo oříškové. Pokud ráda experimentujete, přidejte do muffinů dýně, datle nebo třeba okurku. Tyto muffiny se pečou jak tmavé, čokoládové, tak i světlé, vanilkové. Anglický muffin Všechny muffiny však nemají houbovitý tvar. Příkladem muffinů naprosto jiného tvaru jsou anglické dobroty. Anglickým muffinem je nazýván světlý kynutý chléb. Jeho průměr činí obvykle maximálně 10 cm. Slouží jako klasický chleba a nebo i jako zákusek například ke kávě. Z anglického muffinu se postupně vyvinul muffin americký. Kukuřičné muffiny Základem pro kukuřičné muffiny je samozřejmě kukuřičná mouka. Tento typ je oblíbený hlavně v USA. Jejich specialitou je podávat muffin s chilli. Košonky Suroviny, které určitě musíte do pravých košonek přidat? Žádné. Každá ingredience je správná. Dejte do nich zkrátka to, co doma najdete. Tento typ muffinů vznikl za války, kdy byl všeho nedostatek. Hospodyňky přidaly do surovin, které doma našly větší množství cukru a vytvářely tak sladké pochoutky. Máte ráda muffiny? V tom případě neváhejte a nějaké si upečte. Knihu Snadné muffiny najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Chorvatsko: Poreč
Poreč patří mezi jedno z nejkrásnějších přístavních měst na Istrii. Toto město čítá asi 8000 obyvatel. Je to rušné město, které má nádherné historické centrum. Dále se vám tu nabízí nesčetně možností k ubytování, a ke koupání tu využijete nejednu náramnou pláž. Poreč je městem kontrastů. Průzračné Jaderské moře, spousta zeleně a borové lesy, které sahají až k mořskému břehu, dělají z Poreče ideální místo pro rodinnou dovolenou. Je to město s přístavem ležící na nízké vápencové pláni mezi zátokou Lima a údolím řeky Mirna. Ekonomika oblasti je založena na zemědělství, pěstování vinné révy, ovoce, rybolovu a cestovním ruchu. Místní klima je neobyčejně mírné, bez úmorných veder (průměrná teplota v srpnu je 24°C, v lednu 4,5°C). Hlavní jádro města leží na úzkém poloostrově. Poreč se honosí vzácnou histrorickou památkou - Eufraziovou bazilikou. Bazilika pochází ze 6. st. a patří i do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Pokud zatoužíte po plavbě po moři, můžete se nechat přepravit jednou z lodí nabízejících výlet na 400 metrů vzdálený ostrůvek Sveti Nikola, kde zažijete příjemný odpočinek mimo dosah rušného města a lidí. Máte-li rádi vodní radovánky, zavítejte do aquaparku ve Funtaně, kde je otevřen i dinopark. Funtana je od Poreče vzdálená 7 km směrem na Vrsar. Více informací naleznete přímo na stránkách města Poreče. Odkazy na články: Chorvatsko - PULA Chorvatsko - VRSAR      
Zobrazit článek >
 
Z minulosti k současnosti aneb jaké módní trendy se neustále opakují? III
Pestré vzory Barevné kombinace, které vlastně ani nejdou k sobě, jsou tak výrazné, že ej zkrátka oko nepřehlédne. Takto to vypadalo v osmdesátkách. V současné době přicházejí módní odborníci na trh s mnohými takovými módními výstřelky. Kombinace neobvyklých barev a ještě vzorů dohromady, je v současné době poměrně běžnou záležitostí. Špagetová ramínka Když si vzpomenete na pár předchozích let, jistě vás napadne, že se nosila hlavně tílka bez rukávů. Pokud rukávy měla, tak ale ty klasické. Ramínka topů tvořily silnější pruhy, frčely taky topy se zadním boxerským výstřihem. V současné době je kladen důraz naopak na špagetová ramínka. Zkrátka čím užší, tím lepší. Máte už taky ve svém šatníku kousky s úzkými ramínky? Určitě si nějaký model obstarejte, špagetová ramínka budou v módě přetrvávat minimálně další rok. Volánky Čím víc volánků, tím lépe! Tak to vidí návrháři současnosti. Volánkové šaty, topy a dokonce i kalhoty byly trendem na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Volánkové střihy se nejčastěji ladily s kloboukem. Ženy v té době se snažily o co největší projev své ženské stránky. Myslíte, že se jim to povedlo? Oversize střihy Svetry, kabáty, košile, vlastně úplně cokoliv z ,,horních kousků oblečení‘‘. Vaše košile vypadá, jako byste si ji půjčila od přítele? Svetr takový, že byste se do něj vešla dvakrát? Přesně takhle vypadala i móda v osmdesátých letech. Byl to trend několika let tak jako v současnosti. Velké šály a šátky V poslední době se vrátily mezi nás taky maxi šály. Proč ne, konečně něco, co pořádně zahřeje. Vrátily se zpět z osmdesátek přírodní barvy a kombinace, na trhu však najdete taky spoustu extravagantních kousků. Vyberte si nové kousky v našem e-shopu. Nabídku si můžete prohlédnout zde. 
Zobrazit článek >
 
Příběh pokrmu jménem polévka II
Za velice jednoduchou, avšak velmi často připravovanou, polévku se dá považovat takzvaný oukrop. Příprava porce polévky byla velmi jednoduchá. Na dno talíře se položil chléb, na který se přidal namačkaný česnek. Tyto dvě suroviny se následně zalily horkou vodou a polévka byla na světě. Pokud lidi měli k dispozici sádlo nebo kmín či jiné koření, přidávali jej do polévky také. Za sváteční polévku by považován jakýkoliv vývar nebo sýrová či tvarohová polévka. Velice zajímavým pokrmem byla velmi oblíbená pivní polévka, která se podávala za účelem slavnostní příležitosti nebo jako lék v případě nemoci. S přibývajícími staletími se taky zvyšoval počet surovin, které do polévky byly přidávány. Pokud zůstaneme u národních pokrmů, je třeba přiznat to, že jednotlivé přídavky do polévky se přivážely jako inspirace. Ze severských zemích to byly například ryby, ze západní části si cestovatelé přivezli například recept na hořčičnou polévku. Američané už, co se týče polévek, žili ve svém, samozřejmě na jejich přípravu využívali kukuřici, rajčata a typické americké koření. Zatímco u nás polévky byly vždy vedlejším chodem, který startoval nebo alespoň patřil před chod hlavní, v asijských zemích byla polévka tím nejváženějším jídlem. U nás je v každé vietnamské i jiné asijské restauraci dostupná například polévka Pho Bo, která je vlastně hlavním jídlem. Je zajímavé, že některé asijské kultury taky polévku pijí k snídani. Pozastavme se ještě u zahušťování polévek. Jde totiž o poměrně nový trend. Mouka se do polévek přimíchává až v posledních letech. Pokud nechtěli mít lidé dřív polévku tak řídkou, přidali do ní kousky chleba. Za zahušťovadlo by se dal považovat tvaroh. Polévka s touto přísadou však sloužila ke konzumaci spíše vyšším vrstvám. V dnešní době taky mnoho lidí vaří polévku z již předem připraveného bujónu, což se nedá považovat za zdravé. 
Zobrazit článek >
 
Kategorie slunečních brýlí podle propustnosti I
Zajímáte se při nákupu slunečních brýlí o jejich vlastnosti nebo vybíráte své favority jen podle vzhledu? Sluneční brýle sice dokážou být skvělým módním doplňkem, ale v první řadě by měl chránit váš zrak a oči. Je velmi důležité, abyste si vybrala brýle s dostatečnou ochranou. U moře nebo na horách má slunce úplně jinou sílu, podstatný je odraz paprsků od vody nebo sněhu. Přečtěte si článek, který vám pomůže s výběrem slunečních brýlí. Dozvíte se více i kategoriích skel a jejich propustnosti. Kategorie 0: Propustnost 80-100% Kategorie 0 se vlastně jako ochrana pro oči vůbec nedá počítat. Patří do ní brýle se zcela průhlednými skly nebo módní doplňky s barevnými sklíčky, které vás však neochrání proti slunečnímu záření. Co se týče sportu a pracovních pomůcek, řadíme sem taky brýle chránící proti větru, nečistotám nebo nebezpečným látkám. Kategorie 1: Propustnost 43-80% Skla s těmito procenty propustnosti jsou většinou velmi světle zabarvená nebo bezbarvá. Bývají žlutá nebo oranžová. Tyto brýle jsou ideálním doplňkem v tmavších dnech, jsou skvělé ku příkladu do podzimního období, neboť dokáží rozjasnit okolí. Hodí se k užívání i za tmy. Kategorie 2: Propustnost 18-43% Brýle se zmíněnou hodnotou propustnosti se za sluneční již považují, avšak nejsou vhodné do letních jasných dní, spíše je využijte na jaře nebo na podzim, kdy slunce nemá takovou sílu. Hodí se na řízení do auta, neboť s nimi nemáte problém střídat pobyt očí na slunci a ve stínu v rychlých intervalech. Brýle průchodu světla zas až tak nebrání. 
Zobrazit článek >
 
Udělejte si test, jaké auto se pro vás hodí
Chcete vědět, jaké auto vám sedne? Pak si udělte test. Ze svého data narození si vypočítejte: Například: 17. března Sečtěte den a měsíc narození: 17 + 3= 20 = 2 + 0 = 2 Dle výsledného čísla, zjistěte, jaké auto se k vám hodí 1 – luxusní Kvalitní a luxusní auto řídíte s hrdostí. Za volantem takového auta jste sama sebou, tedy rozhodná, odvážná a sebevědomá. 2 – sportovní Dvousedadlové auto, které je navíc trendy, je pro vás to pravé. V autě chcete být jen se svým přítelem, který je z auta nadšený stejně tak jako vy. 3 – kabriolet Milujete volnost a vítr ve vlasech. Při řízení i v životě máte pocit, že neexistují hranice, ráda objevujete a nikdy se nevzdáváte před koncem. 4 – minivan Vaší volbou jsou ekonomická a bezpečná auta, ve kterých můžete procestovat skoro celý svět. 5 – prototyp Revoluční designové auto, které jakoby řídilo samo. Auto je sice převratné, ale vy jste všechny jeho přednosti ještě neobjevila a čtení příručně není nic zábavného. 6 – kombík Máte hodně přátel, a proto potřebujete velké auto, aby se tam všichni vešli. Funkční a prostorné auto vždy oceníte. 7 – klasika Ke svému autu máte vztah a že už je několik let staré a možná nemoderní vás vůbec nezajímá. Prožili jste toho spolu přeci už tolik, tak jak se ho můžete vzdát? 8 – SUV Silné a elegantní auto pro sebevědomou ženu – takhle to vidíte. SUV je mimořádné a nepřehlédnutelné, stejně tak jako vy. 9 – karavan Žádná cesta není dost daleká na to, abyste se na ní nevydala. Je jedno, jestli jedete jen na víkend s přáteli nebo na celý týden k moři. Čeká vás dobrodružství, a to si nenecháte ujít.
Zobrazit článek >
 
Těmto potravinám se ráno vyhýbejte II
Jogurt Jogurt snídá téměř třetina lidí, opravdu se zařazuje do potravin, které by se neměly snídat? Záleží na výběru. Snídaňové jogurty vybírejte pečlivě, aby opravdu zvládly zastat roli pomoci s trávením. Kynuté koláče a nadýchané pečivo Vyhněte se pokud možno veškerým potravinám, které obsahují kvasnice. Ty totiž způsobují nadýmání. Celkově se snažte omezit konzumaci pečiva. Káva Lékaři a odborníci na stravování rozhodně nedoporučují pít kávu ihned po probuzení, vlastně ani před jídlem. Káva dokáže prázdný žaludek pěkně pozlobit. Pokud vás trápí zažívací obtíže a pijete ráno kávu, možná jste právě nalezla jejich příčinu. Kávu pro strat dne si dopřejte až po snězení několika soust nebo ideálně až úplně po snídani. Rajčata Pokud si dáte na snídani polovinu rajčete, nic vám nehrozí, avšak rajčatový salát s cibulí nebo mozzarellové pokušení s rajčaty odložte až na oběd či večeři. Rajčátka po ránu nemusí prospět vašemu žaludku ani střevům. Chlazené potraviny a nápoje Ráno se vyhněte všemu ledovému. Příliš chlazené potraviny nebo studená voda mohou mít špatný vliv na vaše trávení. Tekutiny pijte vlažné nebo teplé, jídlo vyndejte včas z lednice. Sladkosti Známé pravidlo tvrdí, že sladké byste měla jíst v dopoledních hodinách, rozhodně ne v těch odpoledních. Má pravdu, sladké zkonzumované večer by vám šlo tak akorát na tloušťku. I v ranní konzumaci sladkého byste se však měla omezit. Sladké rozhodně nejezte každý den, dopřejte si ho pouze občas, pak vás jeho konzumace bude taky mnohem víc těšit. A co snídáte vy? Bude třeba upravit jídelníček nebo zvládáte vše podle pravidel vyvážené a doporučené stravy?   
Zobrazit článek >
 
Italština - konverzace a slovník - začněte abecedou
Známe to už ze školních lavic: "Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem". Pokud se Vám líbí melodičnost italského jazyka a rádi cestujete po Itálii, spojte příjemné s užitěčným a učte se italštinu! Učte se každý den! Nejlépe, když novému jazyku, v našem případě italštině, budete věnovat 15 - 20 minut denně, než když u gramatiky a slovíček budete sedět 2 až 3 hodiny jednou za týden. Jelikož neustálým a soustavným studiem a opakováním si lépe ukotvíte základy cizího jazyka.  V počátcích si nejprve nastudujte výslovnost, která v italském jazyce není složitá. Pokud můžete, čtěte a říkejte si dané výrazy nahlas. Tím si lépe nová slovíčka a běžná spojení zapamatujete. Abeceda - italská abeceda se až tak moc od české neliší. Rozdíl je v pojmenování jednotlivých písmen. A [á]          H [a´ka]          Q [kú] B [bí]          I [í]          R [erre] C [čí]          L [elle]          S [esse] D [dí]          M [emme]          T [tý] E [é]          N [enne]          U [ú] F [effe]          O [ó]          V [vú, ví] G [dží]          P [pí]          Z [dzéta] Určitě jste postřehli, že se v italské abecedě nevyskytují písmena: J, K, X, Y a W. Italština je ve svých slovech neužívá, ale objevují se v cizích slovech, proto si zapamatujte názvy těchto písmen: J [í lunga] K [ka´pa] X [iks] Y [ipsilon] W [vú do´pja] O KNIZE: Kapesní itaslká konverzace a slovníček ( 2000 hesel)  pro všechny cestovatele, kteří se chystají do Itálie a chtějí se bez problémů domluvit ve všech běžných situacích ... Obecná anotace: Právě vychází pět slovníčků – Angličtina, Němčina, Francouzština, Italština a Španělština. Knížky popisují situace, které se vám na cestě snadno mohou přihodit, a poskytnou vám dostatečnou slovní zásobu, abyste je mohli pokud možno co nejsnáze vyřešit. První kapitola se vždy věnuje základům – gramatika, čísla, výslovnost. Následně přecházíme do praktických informací – doprava, přechody hranic, ubytování a tak dále. Cestovatelské základy. Ale slovník vás připraví i na navazování kontaktů během cestování – jak konverzovat s novými známými nebo kdybyste se zamilovali do Jean-Pierra, který rozumí pouze své rodné francouzštině, budete taktéž vybaveni. Dále nemůže chybět kapitola zaměřená na bezpečnost: komunikace v nemocnici, na policii a o zdraví. No a v neposlední řadě samozřejmě jde i o jídlo. Nejen konverzace o restauracích a vaření, ale i tzv. průvodce jídelním lístkem. Na závěr jsme pro vás připravili slovník jak z češtiny do cizího jazyka, tak naopak. Knihu ITALŠTINA - konverzace a slovník zakoupíte v eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz    
Zobrazit článek >
 
Zima se blíží, připravte se na ni II
Hebkost těla Žádná seschlá pokožka už vás trápit nemusí. Postačí krémy, které vaše tělo dostatečně hydratují, stejně tak jako to zvládnou pleťové přípravky. Použijte masážní oleje nebo gely. Tyto prostředky jsou ostatně taky skvělé pro regeneraci, pokud sportujete. Vyzkoušet můžete taky například bambucké máslo, skvělého pomocníka pro každý případ. Využijete ho pro hydrataci, výživu a jinou ochranu. Obsahuje velké množství biologicky aktivních látek, pokožce dodává jemnost, vláčnost a elasticitu.  Máte ráda dlouhé lázeňské procedury, dlouhé koupání ve vaně a další relaxační příležitosti? Skvělé! V zimě totiž máte k prohřívání skutečný důvod, avšak začínejte opatrně. Vždy se nejprve osprchujte ideálně vlažnou, zkrátka ne horkou, vodou. K této hygieně vyberte speciální gel, který nevysušuje.   Pro vitalitu vaší kadeře V zimě bezesporu trpí i vaše vlasy. Lámou se, třepí, elektrizují. V každém případě myslete na primární ochranu prostřednictvím čepice. Kořínky vlasů je zejména důležité ochránit, a proto byste je měla udržovat v teple každým dnem. Je jasné, že ne vždy se vám čepice k outfitu šikne. Někomu tento doplněk sluší víc, jinému zase míň. Najít hezkou pokrývku hlavy dá někdy opravdu zabrat, a tak pokud zrovna žádný klobouk nebo čepici nenosíte, zaměřte se na speciální hygienické potřeby. Využívejte kosmetiku pro suché a poškozené vlasy. Dejte si však pozor na přípravky s velkým množstvím chemikálií, které vašim vlasům rozhodně neprospějí. Pokud sháníte levnou a spolehlivou kosmetiku, vyzkoušejte třeba značku Kallos. 
Zobrazit článek >
 
Nespálit se ani jednou za celé léto není nemožné! II
Síla mrkve vás překvapí  Strouhaná mrkev s jablky nebo čerstvá mrkvová šťáva? Ať už vyberete cokoliv, vězte, že beta karoten v ní obsažený dodá pokožce živiny pro snazší opálení a ještě ji ochrání před spálením. Dopřávejte si mrkev ideálně celé léto. Látky je třeba v těle nahromadit, konzumujte mrkvové produkty klidně už čtrnáct dní před opalováním i v jeho průběhu.  Oči potřebují ochranu Speciální zmínku si zaslouží taky oči. Chraňte svůj zrak před ostrým sluncem slunečními brýlemi. V tomto ohledu se nevyplatí pořizovat levné sluneční brýle, u kterých nemáte jistotu dostatečného filtru. Pořiďte si kvalitní skla se stoprocentní ochranou pro své oči třeba v našem e-shopu.  Pálení je jasný signál I když jste dobu působení krému vypočítala na celý den, je možné, že vám tak úplně stačit nebude. Pokud ucítíte pálení pokožky, ihned sáhněte po krému. Jetsliže se vyskytujete v oblasti bližší rovníku nebo ve vysokých nadmořských výškách, počítejte s přimazáváním.  Krémy potřebují svůj čas Jakémukoliv přípravku na opalování musíte dát čas. Žádný nepůsobí okamžitě, aplikace je pro plnou ochranu nutná zhruba dvacet minut před tím, než vůbec vyjdete na slunce.  Spočítejte si svůj fototyp  Článek, který se věnoval určení vašeho fototypu jsme v našem magazínu už zveřejnili. Dohledejte v archívu a zjistěte, za jak dlouho bez ochrany se vaše kůže spálí. Právě pomocí tohoto údaje pak vyhledejte krém přímo pro vás. Volně raději vyšší SPF nežli nižší.
Zobrazit článek >
 
Jakých chyb se ženy dopouští při líčení? II
S pudem s mírou Pokud nesprávně používáte pudr, můžete si ještě více zviditelnit své vrásky. Vaše pleť taky nemusí vypadat hladce. Pudr nanášejte v malém množství a řádně ho po obličeji rozprašte. Rozjasňovač je malý zázrak, ale musíte ho umět použít Neplýtvejte s rozjasňovačem. Sice se vaše pleť možná bude více blýskat, ale zamyslete se nad tím, zda je ve vašem případě tato pomůcka nutná. Pokud ano, naneste rozjasňovač po celé ploše vaší pleti, ale neplýtvejte s ním. Řasy horního víčka na prvním místě I milovník velmi hustě namalovaných řas by vám napověděl, že na své řasy sice můžete nanést nekonečné množství barvy, ale vždy musíte sledovat vyrovnanost mezi horním a spodním víčkem. Na spodních řasách byste nikdy neměla mít řasenky víc než na těch vrchních. V opačném případě budete vypadat unaveně. Na dramatický pohled rovnou můžete zapomenout. Obočí radši vůbec než moc Vyhněte se výraznému líčení obočí, které vám zabere nejen dost času, ale taky nikdy nebude vypadat dobře. Stíny na obočí a tužky slouží hlavně k doladění tvaru obočí, aby tvář jeho nositelek vypadala přepychově. Nepřežeňte to s očními stíny Na víčku linka, od ní stíny, které se kouřově vznáší až k obočí. Na ples ano, ale ne na denní nošení. Tmavým stínům by se měly vyhnout hlavně starší ženy, které si chtějí zachovat mladistvou vizáž. Pokud stíny nemůžete z pravidelného ranního malování vynechat, zaměřte se na hnědé varianty. Někomu bude zase slušet tónování s bílou barvou. Všechny kosmetické potřeby hledejte u nás v e-shopu. Doplňte své zásoby od odličovačů po dekorativní kosmetiku. Klikněte zde a můžete nakupovat. 
Zobrazit článek >
 
Jak skládat puzzle? I
V našem magazínu pro muže jste si mohla všimnout článku, který shrnoval několik nejvýznamnějších důvodů k tomu, proč skládat puzzle. Pokud jste si článek ještě nepřečetla, můžete druhou sekci magazínu navštívit a udělat tak nyní. Tedy vlastně ne úplně hned, nejprve tu pro vás máme návod k tomu, jak vlastně puzzle skládat. Řadíte dílky k sobě stejnými metodami jako my nebo máte svou speciální taktiku? Základem je dobré místo pro skládání Skládejte puzzle ideálně na jednobarevné ploše, která nebude příliš splývat s většinou dílků. Ke skládání si vyberte takové místo, na kterém budete moci puzzle ponechávat i v době, kdy jej zrovna neskládáte. Většina výrobců uvádí rozměry poskládaného puzzle, tak prvně přeměřte plochu, abyste si pojistila, že se na vámi vybrané místo skutečně celý obrázek vejde. Důležitým bodem je taky světlo. Ideálně puzzle skládejte v okolí okna, abyste na činnost dobře viděla. V případě, že s puzzlem pracujete i večer, otestujte umělé světlo. Neměla byste si na puzzle svítit jen bodovými lampičkami, neboť ty vytvoří nepříjemný odraz, kvůli kterému nejen na dílky dobře neuvidíte, ale taky vás z něj pěkně budou bolet oči. Pokud vám po domě běhají domácí mazlíčci, uchovávejte puzzle v místě, na které nemůžou nebo jej jakýmkoliv způsobem zabezpečte. I malé děti při kontaktu s puzzlem dokáží provést pořádnou neplechu. 
Zobrazit článek >