Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Grulich: Apiglukan
Přečtěte si o produktu, který se musí stát vaším ,,musthave‘‘ nejen ve chvíli, kdy potřebujete zvýšit svou imunitu.  Firma Grulich se, jak už si brzy díky produktu ověříte, specializuje zejména na produkci výrobků z medu. Soustředí se i na další včelí produkty, které obsahují beta-glukan, jež se pyšní významnými účinky pro organismus. Společnost Grulich na trh dostala jako první produkt Apiglukan, o kterém se nyní dozvíte něco víc.  Apiglukan obsahuje beta-glukan, který je doplněn včelím medem. Med pro zachování správných odstínů je pastovaný a smetanové barvy.  Produkt obsahuje spoustu zdravých přírodních látek, vitaminy, minerály i jiné látky posilující odolnost organismu.  K nejvýznamnějším obsaženým látkám beta glukanu patří vláknina, které produkt musí obsahovat nejméně osm gramů ve svém balení. Tato vláknina je speciální, pyšní se svou plností arabionaxylanu. Obsahuje zdravé sacharidy, žádný přidaný cukr. Apiglukan můžete tak jako med přidávat ideálně do čaje nebo využívejte na přípravu jiných pokrmů. Tento produkt chutná moc dobře, pokud máte ráda med, oblíbíte si jej.  Pro dosažení znatelných účinků je vhodné užívat dvě až čtyři lžičky produktu denně. Konzumujte toto množství každý den, ideálně po dobu kolem čtyř až pěti týdnů. Následně zastavte užívání alespoň na měsíc a znovu můžete opakovat.  Produkt sklízí úspěch u spokojených zákazníků, kteří posílení imunity pociťují dlouhodobě, zejména co se týče onemocnění. Jsou odolní vůči virózám. Apiglukan je chválený tak pro svou netekoucí formu. 
Zobrazit článek >
 
Paul Glaser – Tanec s nepřítelem
,,Pak začínám. Budu tancovat na hudbu z gramofonu. Chvíli ještě přemýšlím, kterou desku vybrat. Kurt zvedá ruku. Všichni ztichnou. Představím se a říkám, jaký tanec předvedu. Je to mazurka. Nejdřív pomalá, pak rychlejší. Potom zatancuju ještě tři tance a asi po půlhodině svůj výstup ukončím. Nikdo netleská.‘‘ Přečtěte si poutavou knihu zahraničního autora Paula Glasera, která vám osvětlí tematiku druhé světové války. Publikace byla vydána v Nizozemí v roce 2013. U nás došlo k vydání v roce 2014. Texty přeložila Jana červenková spolu s Lenkou Strnadovou. Tento příběh je spojen se skutečností. Sám autor najde při cestě do Osvětimi mezi exponáty kufr z Nizozemska, na kterém je jeho jméno. Rozhodne se tedy pátrat. Čí zavazadlo to bylo? Postupně odhalí, že jde právě o jeho tetu, která zde strávila čas. Najde dokonce její deník, fotografii, filmy, dopisy a písně. Roosje byla úspěšnou učitelkou tance, bohužel byla židovka, a tak byla odvedena do koncentračních táborů. Udal ji dokonce sám její manžel, který sympatizoval s nacisty. V knize se dozvídáme, že Roosje byla velmi sympatickou a nebojácnou ženou nezlomily ji ani ty nejděsivější zkušenosti. Stále v ní tkvěla alespoň kapka optimismu. Jak to s ní dopadne, co všechno se podaří autorovi knihy a jejímu synovci vypátrat. Podívejte se blíž na poutavý příběh, který bohužel má svého konce. Jak již bylo řečeno, jde o skutečný příběh, který je nutné předat dál. Knihu si můžete zakoupit zde. Název: Tanec s nepřítelem Podnázev: Válečné tajemství mé rodiny Autor: Paul Glaser Jazyk: čeština Nakladatelství: Triton Značka: Triton Druh: Kniha V prodeji od: 04/201 Rozměry (výška x šířka x tloušťka): 127x127x22 mm ISBN: 978-80-7387-751-4
Zobrazit článek >
 
Sbíráte správně houby? II
Sbírat do košíku Do lesa rozhodně nemiřte s igelitovou taškou nebo jinými plasty. Houby by se měly sbírat do košíku z toho důvodu, že se v něm nezapaří. Pokud byste totiž nechala své úlovky v igelitce déle, mohly by se začít nejenom kazit. Vzhledem k zapařenému prostředí se začnou rozrůstat bakterie. Bílkoviny v plodnicích se následně ihned začnou kazit. I když houby následně tepelně opracujete, můžete si po jejich snědení zadělat na trávicí potíže. Bolest břicha, průjmy nebo zvracení, to vše se může dostavit. Lidé pak při obtížích často míří k lékaři, neboť se bojí, že snědli nejedlou či jedovatou houbu. Obvykle se však ukáže, že jen neměli v lese košík. Pozor na jiné druhy Zaprvé je třeba říct, že pokud se vám houba již na první pohled nelíbí, neměla byste ji trhat. Nejprve radši prozkoumejte, zda se jedná o váš hledaný kousek, který znáte. Přece nechcete houbu jen tak připravit o život a pak ji zase zahodit v lese. Samozřejmě taky nesbírejte neznámé druhy. I když se houba shoduje s tou jedlou, kterou jste našla v atlase, nemusí to být přesně daný druh. Spoléhejte se jen na ty houby, které znáte, i kdyby se váš úlovek měl kvůli nejistým druhům razantně zmenšit. Houby uchovávejte v chladu Pokud houby vezete delší cestu domů a máte v autě přenosnou lednici, klidně do ní alespoň část úlovků z chladničky přemístěte. Doma pak houby upravte a pokud se chystáte zpracovávat je až následující den, ponechte je v chladničce.  
Zobrazit článek >
 
Hrnec Prestige LTSS1810
Ve špatném nádobí se špatně vaří. Nejen, že může ohrožovat lidské zdraví, ale jeho funkčnost může vaření zpomalovat a dále komplikovat: snadno se o něj spálíte, jídlo se v něm připaluje. Nekvalitní plastová ucha při ohřátí se snadno roztékají a podobně. Naše babičky si libovaly v nádobí litinovém, na vnitřních stranách glazovaném. Mělo mnoho výhod: jídlo v něm vydrželo velmi dlouho teplé, nepřipalovalo se a uchovávalo si skvělou chuť. Jednoduchou úpravou mohlo sloužit i jako pekáče k pečení například masa. Jeho pozitivem i negativem byla jeho hmotnost, která značně znesnadňovala manipulaci. Moderní kuchyně dovolila spatřit světlo světa nádobí ocelovému. Nejenže krásně vypadá a je zdravotně nezávadné. Dobře vodí teplo a jídlo se v něm nepřipaluje. Vynikajícím, přitom cenově dostupným, je ocelové nádobí značky Lamart. Vyzkoušet můžete například robustní hrnec Prestige LTSS1810 o celkovém objemu 2,6 litru. Snadno udržovatelný hrnec s mírami po vnitřní straně má dvě ocelová, ergonomicky tvarovaná ucha a průměr 18 cm. Umožňuje zdravé vaření a uplatní se v každé, i té nejmenší kuchyni. Při vaření lze jeho obsah dobře sledovat přes skleněnou poklici s ventilem a kovovým madlem, kterým uniká nadměrná vařením vznikající pára. Sendvičové dno zaručuje rovnoměrné vaření bez rizika připalování. Snadno jej umyjete v myčce. Potencionální zájemce potěší, že hrnec Prestige od Lamartu je vhodný k vaření na plynovém, elektrickém, sklokeramickém i indukčním vařiči. Kvalitní hrnec Prestige najdete v sekci Kuchyň.
Zobrazit článek >
 
Šípková omáčka uvařená v kvalitním nerezovém hrnci
Šípky se už krásně zabarvily do rudě červené a nadešla doba jejich sběru. Z šípků se připravuje chutný čaj neo šípková omáčka, ale také se můžete setkat i s šípkovým vínem. Šípek obsahuje vysoké množství vitamínu C (v čerstvém stavu asi 0,5 - 1,7 mg%, v sušeném stavu asi 10 - 20 mg%), taktéž má vysoký podíl vitamínu P, provitamínu A. Dále obsahuje: flavonoidy,B vitamíny, vitamíny E a K. Z minerálních látek to jsou: draslík, fosfor, hořčík, vápník, železo aj. Rovněž obsahuje cukry, pektin, třísloviny, kyselinu jablečnou a citronovou aj. Taková šípková omáčka s knedlíkem a pečeným masem z divočáka, to je balada pro chuťové buňky! Už jste zkoušela uvařit šípkovou omáčku? Ne? Tak hurá do toho: RECEPT: Šípková omáčka Ingredience: 100 g sušených šípků (nebo 200 g šípkové zavařeniny) trochu octa 2 dcl suchého červeného vína 150 g másla 1 l vody (nebo jemný nemastný vývar) hl. mouka 1 citron sůl hřebíček skořice nové koření celý pepř Postup: Sušené šípky namočíme pře noc do vody. Druhý den šípky řádně rozvaříme. S použitím marmelády z šípků bude příprava snadnější. Rozvařené šípky nebo marmeládu vložíme do hrnce - KASTROL 24X13,5 HNĚDÝ JOLI Přidáme vodu, ocet, koření, šťávu z 1 citronu a lehce citronové kůry. Povaříme až do úplného rozvaření šípků. Mezitím si připravíme světlou máslovou jíšku. Přes husté jemné síto přepasírujeme šípkovou směs a přidáme jíšku.  Povaříme 20 minut. Zhruba 5 minut přd koncem přidáme červené víno. Dle potřeby dochutíme a můžeme zjemnit máslem. K přípravě omáčky použijte kastrol JOLI, který je vyrobený z kvalitní nerezové oceli. K němu je ve vybavení skleněná poklice s otvorem pro únik páry. Uvnitř kastrolu je praktická stupnice litráže. S tímto kastrolem zajisté šípkovou omáčku, nebo jiné jídlo, nepřípálíte!  
Zobrazit článek >
 
Česká tajemství aneb co nevíte o naší zemi I
Máme tu výroční, pojďme si připomenout nemalé významné události a činy, které pozdvihují náš národ na vyšší úroveň. Český vědec Antonín Holý významně přispěl zahraničním lékařům v bádání, které se týkalo léčby AIDS. Náš chemik Holý tehdy působil v Ústavu organické chemie a biochemie akademie věd České republiky. Tým pod jeho křídly vynalezl hned několik léčebných přípravků. Jistě víte, že lidská krev se dělí do čtyř základních skupin. Toto rozdělení odhalil český neurolog Jan Janský. Poprvé jmenoval typy A, B, AB a 0. Zjistil, že skupiny se navzájem nesnáší. Nezávisle na něm tento objev ukázal taky Karl Landsteiner z Vídně. Prvním rozhlasem, který pravidelně vysílal, bylo britské BBC. Češi sklízí úspěch hned po něm, neboť Československý rozhlas byl druhou vysílající stanicí v celé Evropě. I když náš pivní průmysl není rozvinut na takovou úroveň jako dřív, stále Češi patří k největším konzumentům piva na světě. V počtu vypitých piv na osobu se téměř rovnáme Německu. Mezi další pijáky patří Irsko, Rakousko nebo Slovensko. V přepočtu Čech vypije sedm piv za týden, za rok pak na jednu hlavu připadá asi 160 litrů piva, toto číslo zahrnuje i děti, respektive všechny obyvatele republiky. Pokud bychom je z výpočtů vyřadili, bylo by číslo ještě mnohem vyšší. Dle průzkumů si na pivu nejvíce pochutnává věková skupina od třiceti do čtyřiceti pěti let. Jedna zajímavost od našich sousedů, která vás jistě potěší. Napadlo by vás, že česká republika zvítězí v obřím polském průzkumu nejoblíbenějších národů světa?
Zobrazit článek >
 
Recept: Panettone
RECEPT: Panettone Ingredience: 650 g polohrubé mouky 200 g rostliného tuku 150 g kandovaného ovoce 150 g krupicového cukru 150 g rozinek 50 g droždí 250 ml mléka 4 ks žloutky 2 ks vajec 1 ks vejce na potření 1 lžička soli tuk na vymazání pergamenového papíru špetka nastrouhaného muškátového oříšku kůra z 1 ks citrónu forma vysoká 12 cm o průměru 16 cm pergamenový papír Postup: Droždí smícháme se lžičkou cukru a polovinou vlažného mléka, dobře rozmícháme, přidáme ještě 2 lžíce mouky a vše našleháme, na teplém místě necháme kvásek kynout. Prosátou mouku smícháme se žloutky, vejci, muškátovým oříškem, citronovou kůrou, solí, rozinkami a na drobno nasekaným kandovaným ovocem, přidáme nakynutý kvásek, krátce propracujeme a nakonec vlijeme rozehřátý rostlinný tuk. Těsto důkladně vypracujeme a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout. Pak těsto zlehka propracujeme a vytvoříme z něj bochánek. Formu vyložíme pergamenovým papírem, kterou potřeme tukem, vložíme do ní bochánek a necháme dalších zhruba 30 minut kynout. Před pečením povrch panettone nařízneme do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Troubu předehřejeme na 190-200 °C a moučník nejprve asi 15-20 minut zapékáme, potom teplotu snížíme na 160-170 °C a dopékáme asi 35-45 minut. Po upečení necháme panettone asi 30 minut ve formě chladnout, potom ji vyklopíme, nejlépe na nějakou mřížku (aby nám vychladla i ze spodu) a jakmile úplně vystydne, sejmeme pergamenový papír. POZNÁMKA K PEČENÍ:  Místo originální formy na panettone lze použít i hrnec o stejné velikosti a šířce, který však nesmí mít umělohmotná ucha! Taktéž lze formu nahradit formu hlíněným květináčem.    
Zobrazit článek >
 
První knížky pro vaše nejmenší
Knížku můžete vašemu dítěti samozřejmě pořídit ještě dřív, než se naučí číst nebo dokonce i mluvit. Pro nejmenší se vyrábí leporela, kousací knížky, speciální publikace s chrastítky a další zajímavé interaktivní knížky, které nemusí obsahovat ani řádek textu, ale pouze pestře zbarvené veselé obrázky. Knížky pro nejmenší děti nejsou obvykle vyrobeny ani z papíru, ale například z plyše nebo bezpečného plastu či textilu. Knížky tohoto typu mohou zůstat o dítěte v postýlce nebo si je může vzít třeba do vany.  Prohlédněte si naše produkty a udělejte radost svému drobečkovi.  Kouzelný hrací panel s aktivitami Beruška má podobu textilního leporela. Obsahuje šustící části, zrcátko, chrastítko a po zmáčknutí vydává i další zvuky. Součástí knížky je samostatná drobná plyšová hračka beruška. Pro využití všech funkcí knihy je nutné přidat do knížky baterky.  Speciální knížka pro nejmenšíje zase zaměřena zejména na podporu kreativity a fantazie vašeho nejmenšího. Hodí se jako hračka do kočárku, postýlky i na hrací podložku. Knížka podporuje hraní dítěte na bříšku, je vhodná pro jedince od narození.  Knížka s aktivitami Kravičkaje na několika stránkách pomalována jednoduchými obrázky, které podporují vnímání a cvičí zrak dítěte. Obsahuje opět interaktivní součástky v podobě chrastítka nebo šustítka. Je měkoučká a příjemná na dotek. Knížku nemusíte nechat u dítěte položenou, ale zavěsit ji třeba nad postýlku nebo ji připevnit ke kočárku.  Prohlédněte si všechny Prví knížky určené pro nejmenší. Pokud si nevíte rady s dárkem k příležitosti oslavy narozeného miminka, pořiďte právě jednu z knížek. Budete originální a ještě podpoříte zdravý vývoj dítěte. Knížky nakoupíte zde: eshopeiffel.cz/pro-deti.
Zobrazit článek >
 
Superpotraviny, znáte je?
Superpotraviny – potraviny, které jsou výjimečné. Čím? Obsahují obrovské množství důležitých živin, jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoce antioxidační účinky, pomáhají podpořit imunitní systém. Prostě jsou super. Superpotraviny díky svým účinkům využívali už naši předci před tisíci lety. Mnoho z nich pochází z Jižní Ameriky, Asie či Severní Afriky. Díky drsným podmínkám ve kterých rostou jsou tyto rostliny donuceny zachovávat v sobě maximum výživných látek. V superpotravinách díky tomu najdeme živiny ve vysokých hodnotách. Super potraviny bychom měli konzumovat v čisté formě, mnoho z nich tepelnou úpravou své super živiny ztrácejí. Mezi superpotraviny se řadí některé luštěniny, většina ořechů, semínka, některé druhy ovoce a zeleniny.   Superpotraviny jsou super výživné Nejznámější exotické i čeké super potraviny jsou bobule Acai, Gója kustovnice čínská, Afa modrozelená řasa, bobule Camu Camu, Chlorella, Chia semínka, kokosové ořechy, Maca kořen, Quinoa, Spirulina, včelí produkty, fazole, dýně, sója a další. Super potraviny obsahují antioxidanty, vitamíny, minerály, proteiny, enzymy a koenzymy a vlákninu. Tyto látky mají blahodárný vliv na lidský organismus, pomáhají s jeho regenerací, dodávají všechny potřebné látky. Pomáhají detoxikovat organismus, vyživovat těle zevnitř. Díky super potravinám budete mít hezčí pleť, zdravé nehty, vlasy, zuby, budete se cítit skvěle.   Plody kustovnice čínské obsahují 18 druhů aminokyselin, 21 stopových prvků a jsou nejbohatším zdrojem karotenoidu. Zakoupit ji můžete zde.
Zobrazit článek >
 
Omlazující kaviárový noční krém značky Dermacol
Kosmetická značka Dermacol patří k českému rodinnému stříbru, její účinnost a kvalita jsou lety prověřené. Do dějin dekorativní kosmetiky vstoupila už v roce 1966 díky první dámě české kosmetiky a propagátorce značky Olze Knoblochové a její demonstraci korekce kožního defektu za pomoci dokonale krycího make-upu. Sortiment značky posléze obohatila také cenově dostupná pleťová kosmetika, cílící na všechny věkové kategorie. Hypoalergenní produkty od Dermacolu jsou koncipovány do komplexně sestavených řad zaměřených na konkrétní specifické požadavky. V poslední době obohatily portfolio značky parfémy pro dámy a pány. Poněkud nezvyklým počinem jsou také bytové difuzéry. Samozřejmě se nezastavil vývoj dekorativní kosmetiky. Značka přirozeně reflektuje moderní trendy líčení, přitom se zaměřuje specifické potřeby mladých dívek i zralých žen. Právě zralé pleti je určen Omlazující kaviárový noční krém z řady Gold Elixir, určený k výživě, regenerování, zpevnění zralé pleti. Pomáhá udržet dostatečnou ochrannou bariéru a dopřeje jí dostatek svěžesti a hydratace. Rozjasní ji a vyrovná barevný tón i hluboké vrásky. Navrátí jí pružnost a mladistvý vzhled.  Omlazující kaviárový noční krém má hypoalergenní složení a je nejlépe vyhoví zralé suché a normální pleti. Najdete ho v sekci Krása mezi kosmetikou v našem e shopu.
Zobrazit článek >
 
Na únavu vytaste železo!
Stává se vám teď nějak často, že se cítíte vyčerpaná? Nemáte chuť jít do práce, ale ani za zábavou? Možná vám chybí železo. Co všechno jeho nedostatek může způsobit a jak železo doplnit? Velké procento železa v našem těle se nachází přímo v krvi. Železo je součástí hemoglobinu, látky důležité pro přenos kyslíku. Největší nedostatek železa mívají ženy při menstruaci, během těhotenství a kojení. Malé množství železa způsobuje slabost, únavu, špatné soustředění, dokonce i duševní potíže. Nejjednodušší způsob a vlastně asi jediný, který vám podá informaci o aktuálním stavu železa včetně ostatních látek v krvi, je její rozbor. Věděla jste, že železo existuje ve dvou podobách? Nazývají se hem železo a non-hem železo. První varianta železa je pro člověka přínosnější. Ta se totiž v těle vstřebává velmi rychle a potřebné látky se dostávají do krve téměř ihned. Hem železo se nachází v živočišných produktech. Druhou variantu zvanou non-hem železo byste našla v listové zelenině nebo i luštěninách. Zpracování této látky je pro tělo trochu těžší, ne však nijak závratně. Vegetariáni by však měli myslet na to, že by bylo dobré železo doplňovat třeba v tabletách, pokud nemají dostatečný denní přísun zeleniny. Jestliže chcete podpořit rychlost vstřebávání železa, jezte taky vitamin C, který vám v tom pomůže. A v čem najdete železa nejvíce? Hem železo se vyskytuje v játrech, kuřecích i hovězích, dále v kuřecím mase, králičím mase a taky v krůtí pečínce. Non-hem železo byste mohla úspěšně hledat v čočce, fazolích, hrachu, špenátu, ale i v tofu a dokonce i v rozinkách. Tablety ŽELEZO Plus najdete zde. Další doplňky stravy najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Jak si zpříjemnit leden? Dobijte energii!
Jsou tu sychravé dny, málo sluníčka, tak kde brát tu energii? Přečtěte si naše tipy, jak se pozitivně naladit a získat trochu toho náboje. Naučte se spát s prázdnou hlavou Vše začíná již večer. Udělejte veškerou práci, ať můžete jít spát s čistým svědomím. Co nestihnete, zapište si na stůl do bloku s připomínkami, ať přes noc na nic nemusíte myslet. Výhodou je taky mít věci na další den nachystané již den předešlý. Mnohem lépe se vám bude začínat nový den. Zacvičte si Ráno se sotva vyhrabete z postele a že byste ještě měla cvičit? Nebojte, nemusíte se hned vrhnout do kardia, postačí vám deset minut jógy a hned vám bude hej. Probudíte tělo i mysl. Pohled od zrcadla s úsměvem Že úsměv dělá divy, to jistě už víte. Možná ale ještě netušíte, že když se usmějete sama na sebe, taky si zlepšíte den. Opravdu. Nasnídejte se Je důležité, abyste do tělo dostala energii v podobě jídla hned po ránu. Rozpumpujte si metabolismus a přijměte energii. Vhodné je snídat například ovesnou kaši. Vyjděte ven Každý den se běžte projít, nebo na sebe neustále pouštějte čerstvý vzduch. Je prokázáno, že lidé, kteří pravidelně v místnosti větrají udělají o polovinu práce víc než ti, kteří sedí v kanceláři s vydýchaným vzduchem? Pokud je to možné, dejte přednost procházce. Díky ní splníte i denní povinnost pohybu. Nastartujte svůj den trochou kofeinu. Kávy té nejlepší kvality můžete nakoupit zde.
Zobrazit článek >
 
Dopřejte si vitamíny a zdravé tuky z oříšků II. část
Kromě toho, že oříšky obsahují proteiny, zdravé tuky, viatmíny a minerály, a jsou prospěšné pro naše zrdaví, je nutné brát v potaz, že tato pochutina patří mezi nejčastější alergeny. Proto, než je podáte, v jakékoliv úpravě, Vašim přátelům, optejte se, zda-li netrpí alergií. Ořechy jsou také náchylné k tvorbě plísní, proto při jejich koupi dbejte na datum spotřeby a na podmínky, při kterých se v obochodech skladují. LÍSKOVÉ OŘECHY - jsou velmi bohaté na tuky a předevšímna mononenasycené mastné kyseliny, proteiny a vitamín E. Získává se z nich lískový olej, který se hojně využívá při výrobě čokolád. MANDLE - pěstují se například na Moravě v Hustopečích, kde naleznete nejunikátnější sad mandloní v naší republice. Z mandlí se vyrábí marcipán, což je velmi chutná cukrářská surovina. Dále je velmi oblíbený mandlový olej využívaný v kosmetickém průmyslu. Mandle obsahují mnoho tuků, jsou bohaté na proteiny a vlákninu. Mezi obsažené vitamíny se řadí vitamín E a z minerálů to jsou: draslík, fosfor, hořčík, mangan a zinek. VLAŠSKÉ OŘECHY - patří mezi nejchutnější a nejkonzumovanější ořechy. Nejvíce se využívají jako mleté při pečení vánočního cukroví nebo dortů. Dále jsou součástí výroby ořechového likéru a taktéž se z nich lisuje vynikající a vysoce kvalitní olej. Vlašské ořechy jsou bohaté na polynenasycené mastné kyseliny, jenž plní podpůrnou funkci na činnost našeho srdce, cév, zraku, mozku, a udržují normalní hladinu cholesterolu v krvi. Vlašské ořechy zakoupíte v našem e-shopu: zde V našem eshopu nabízíme velmi chutné MANDLE z produkce firmy Allnature v 500 g balení.    
Zobrazit článek >
 
Recept: Schwarzwaldský višňový dort
RECEPT: Schwarzwaldský višňový dort Ingredience: 100 g cukru krupice + 1 lžíce na náplň 3 vejce 2 balení vanilkového cukru 75 g pol. mouky 2 lžíce kakaa 60 g solamylu 2 lžičky kypř. prášku do pečiva 1 sklenice višní 800 ml smetany ke šlehání 1 ztužovač šlehačky 150 g strouhané hořké čokolády Postup: Rozdělíme žloutky od bílků. Z bílků a 3 lžic studené vody vyšleháme tuhý sníh. Ke konci postupně přisypeme 100 g cukru a 1 vanilkový cukr.. Sníh musí být ve směsi rozpuštěný. Poté do směsi zašleháme žloutky. Pěkně jeden po druhém. Mouku smícháme s kakaem, 25 g solamylu, a práškem do pečiva. Tuto směs prosejeme na vaječnou hmotu a zašleháme. Těsto nalijeme do dortové formy (spodní část vyložíme pečícím papírem). Pečeme na 175oC asi 15-20 minut. Piškot necháme vychladnout. Vodorovně jej pak prořízneme na 2 poloviny. Spodní díl vložíme do dortové formy. Slijeme třešně. 100 ml šťávy rozmícháme s 35 g solamylu dohladka. Zbylou šťávu přivedeme k varu a přidáme rozmíchaný škrob. Vše asi 1 minutu povaříme. 12 třešní dáme stranou a zbytek vmícháme do šťávy. Kompot rozdělíme na korpus (spodní díl). Vyšleháme si dotuha 250 ml smetany se ztužovačem a druhým vanil. cukrem. Šlehačku dáme na třešňovou náplň a stěrkou ji uhladíme. Lehce přiložíme horní díl korpusu. Dort uložíme na 30 minut do chladničky. Zbylých 550 ml smetany vyšleháme se lžící cukru. 1/3 šlehačky dáme do zdobícího sáčku. Zbytek rozetřeme po povrchu dortu (i na boky). Kolem okrajů přitiskneme asi 2/3 nastrouhané čokolády. Na dort nastříkáme pusinky a dozdobíme třešněmi. Do středu dortu vsypeme čokoládu.  
Zobrazit článek >
 
Energie pro oči I
Jaké nástrahy si zima připravila na vaše oči? Co potřebují kukadla každého nás zejména v zimě? Přečtěte si náš článek a zjistěte, jak dodat vaším očím energii do každého dne. Pokud budou spokojené vaše oči, budete spokojená i vy! Pozor na sluníčko Většina lidí po uplynutí léta schovává sluneční brýle hluboko do skříně a vyndává je zase až na jaře. To je ale velká chyba. I v zimě dokáže sluníčko pěkně pálit. Zvýšenou pozornost byste měla věnovat očím hlavně na horách. Noste brýle, které vás uchrání před prudkým sluncem. Sluneční paprsky, které se odráží od čistě bílého sněhu jsou pro oko nebezpečné. Na lyžování si pořiďte speciální brýle s UV filtrem a máte vystaráno. Zvláště na horách můžete mít ještě jeden problém, může vás trápit zamlžování brýlí. Pokud navíc nemáte dioptrické brýle se samozabarvovacími skly, určitě jsou pro vás mnohem lepším řešením kontaktní čočky, které se nezamlží a navíc si na oči můžete nasadit sluneční brýle. Víte, že u brýlí je třeba dbát taky na barvu skel? Pokud si vybíráte nové brýle na horskou ,,lyžovačku‘‘, pak si zapamatujte že brýle zbarvené do oranžova a žluta se hodí ideálně do mlhy nebo na sport, tyto čočky rozjasňují. Hnědá a šedá výborně chrání před ostrým sluncem. Modrá barva je sice moc pěkná, ale pro zrak nikterak výhodná. Nebezpečí při rekreaci Pokud jste typ, který se v zimě chodí prohřívat do sauny, myslete na vysušování očí. Vysoká teplota a sucho vašemu oku nesvědčí. Pořiďte si kapičky alias umělé slzy nebo jiné kapky, které působí proti vysychání očí. Do sauny byste si ideálně neměla vůbec brát kontaktní čočky. Vyzkoušejte zázrak mezi kapkami Visine unavené oči 10 ml. Najdete je zde. 
Zobrazit článek >
 
Když jsem byla malá, myslela jsem si, že...
Minulý týden jsem byla na tradičním posezení s kamarádkami a dostaly jsme se ke vzpomínkám na naše dětství. Od vyprávění různých příhod jsme přešly k tématu, které se týkalo našich kouzelných dětských myšlenek. Začaly jsme přemýšlet nad tím, v co všechno jsme věřily a jak jsme si vysvětlovaly některé tehdy nevysvětlitelné úkazy. Když jsem byla malá já, tak jsem si myslela, že v bankomatu sedí člověk, který bere od lidí karty, následně spočítá a vystrčí peníze a když při výběru budete vyprávět opravdu něco zajímavého, tak se třeba přepočítá a vystrčí jich víc. Jaké to bylo zklamání, když jsem zjistila, že je to jen stroj a že se na bankomat nemusím usmívat. Toto rozpravování mě nadchlo natolik, že jsem se rozhodla shromáždit daleko více takových myšlenek. Během minulého týdne jsem se snažila sesbírat různé vzpomínky, na nichž jsem se pak opravdu bavila. Se souhlasem všech tázaných je zde zveřejňuji. Ještě bych ráda připomněla, že se jedná pouze o vzpomínky skupiny lidí kolem mě a pár lidí cizích, nikoliv o veřejný průzkum. Na přání přidávám veškeré výpovědi anonymně. A jaké jsou ty nejlepší z nich? ,,Myslela jsem si, že v noci prostě všichni na zeměkouli spí, že ve tmě nikdo nepracuje.‘‘ ,,Vzpomínám si, jak jsem někdy ve druhé třídě nechápala rozdíl mezi slovy písanka a písemka. Netušila jsem, proč jsou z písemky všichni tolik nervózní.‘‘ ,,Chytla jsem jednou dost velkou paniku z toho, že jsem omylem snědla semínko z jablka. Myslela jsem si totiž, že ze mě za chvíli vyroste strom.‘‘ ,,Vždy, když jsem potřebovala na záchod a nebylo kam, jedla jsem pečivo. Myslela jsem si, že se ta tekutina vsákne do toho pečiva.‘‘ ,,Největším překvapením pro mě bylo, že se moje máma nejmenuje Máma, ale Kateřina a babička není Babička.‘‘ ,,Vždy když se stmívalo, tak jsem si myslela, že se natahuje přes nebe roleta. A občas to natahoval nějaký ňouma, který to neuměl pořádně, protože mu roletou prosvítalo slunce (hvězdy).‘‘ ,,Nikdy mě ani nenapadlo, že si nebudu moci popovídat se svým psem. Myslela jsem si, že psí jazyk je prostě jazyk jako každý jiný. Jen je těžký a většina lidí, včetně mých rodičů, se ho nechtějí učit. Vtipné je, že jsem jazyk nenazývala psí, ale říkala jsem mu hafací mluva.‘‘ ,,Já jsem si myslela, že můžu otěhotnět, když mi kluk dá pusu a stále jsem přemýšlela, jak to udělat, když budu chtít dát pusu někomu jen tak a nebudu chtít mít miminko.‘‘ ,,Smávala jsem se nejlepší kamarádce, že zemře dřív, protože je starší. Taky jsem si myslela, že i všechno ostatní se mi stane potom, až se to stane jí. A ještě si vzpomínám na jednu věc: Připadalo mi, že čím jsou lidi straší, tím jsou menší, viz moje babička. Myslela jsem si, že z ní za pár let bude moje panenka na hraní a pak se ztratí a umře.‘‘ ,,Moje sestra si myslela, že má za oknem dinosaury a vždy, když šla spát, tak musela počítat do deseti a pak už neotevřít oči, aby ji dinosaurus nesežral. Jednou zapomněla zhasnout, a tak jí nezbylo nic jiného, než aby se plazila po zemi ke dveřím, aby ji ten dinosaurus neviděl.‘‘ ,,Bohužel jsem si až donedávna myslela (Slečně je nyní 24 let.), že má kuře čtyři nohy. Doma nás bydlelo pět, a tak máma nakupovala vždy o dvě stehna navíc, aby jich bylo dost.‘‘ ,,Dlouho mi nedocházelo, že film podle skutečné události není natáčen při té události. Když jsem viděla Titanic, tak jsem stále vyčítala lidem, proč nezachránili ty ve vodě a jen tam poletovali s vrtulníky a točili, jak lidi mrznou.‘‘ ,,Byla jsem přesvědčená, že komíny vyrábí mraky. Můj bratr zase věřil, že přišel z vesmíru. Na procházce se nechtěl pustit číkoliv ruky, protože si myslel, že nebyl moc hodný a uletí tam zpět.‘‘ ,,Chtěla jsem být prostitutkou. Nějak jsem si myslela, že tyto ženy mají za úkol rozveselovat řidiče tak, že je vezmou do auta, ony jim povypráví tak deset vtipů a muži budou šťastní. Zaplatí pak ženě podle toho, kolik mu jich řekla a zase ji vysadí u silnice. No, něco mi trochu uniklo.‘‘ ,,Jako malá jsem si myslela, že Ježíšek je ježek a že na bodlinách má napíchané všechny dárky.‘‘ ,,Myslela jsem si, že strýcovo auto samo ví, kam má odbočit, protože než strýc zatočil, začalo samo blikat. Navíc když někomu děkoval, myslela jsem si, že ty konkrétní lidi zná a jen je zdraví. Nechápala jsem, jak může mít tolik přátel a ještě po celé republice.‘‘ ,,Když u titulků cizího filmu jmenují dabing, myslela jsem si, že překládají do češtiny jména herců.‘‘ ,,Nechápala jsem, jak to, že když já řeku: ,,Čáry, máry, fuk!‘‘, tak se nic nestane. Byla jsem naštvaná, protože tomu kouzelníkovi ve filmu se to vždy povedlo.‘‘ ,,Moji rodiče po mně od mala chtěli, abych jim dělala kávu, protože ji umím zaručeně nejlépe. S postupem věku mi došlo, že se jim zkrátka jen nechtělo vstávat.‘‘ Tak a to byl výběr těch nejlepších dětských poznatků a myšlenek. Zavzpomínejte taky na svá dětská léta. Máte nějaké podobné? 
Zobrazit článek >
 
Nejkrásnější vánoční reklamy
K vánoční svátkové pohodě patří samozřejmě i sledování televize, ve které od rána do večera dávají hlavně spoustu pohádek a romantických komedií. Sledujete i reklamy uprostřed televizních pořadů či filmů? Všímáte si vánočních reklam? Některé z nich jsou totiž opravdu kouzelné. Jsou na Vánoce vysílány již po mnoho let. Jaké vánoční reklamy můžete v televizi zastihnout a jaké jsou ty nejlepší? Coca Cola Víte, že v reklamách na Coca Colu se před mnoha lety poprvé objevila tvář a postava Santy Clause? Předtím byl Santa pouze výplodem lidské fantazie a každé dítě vidělo tuto postavičku trochu jinak. Dnes už pro všechny existuje pouze jediná podoba Santy, bělovlasého dědečka v červené s dlouhými vousy. Tradiční song v reklamě, který hraje jedoucímu osvětlenému kamionu rozvážejícímu Coca Colu na cestu, se vám vryje do paměti. Kofola Vánoce bez reklamy na Kofolu? To by nebyly ty pravé Vánoce. Věta ,,Ne ne, já nemusím, já už ho vidím.‘‘, kterou vysloví v reklamě malá holčička, když jí tatínek slibuje, že uvidí prasátko, se ocitá na televizních obrazovkách už přes deset let. Sainsbury’s Zamířit musíme i ven z České republiky. Z reklamy supermarketu Sainsbury’s vám bude doslova běhat mráz po zádech. Vyšla v roce 2014 k příležitosti výročí první světové války. Vojáci se rozhodnou oslavit Vánoce společně bez bojů a bitev. Tato reklama dostane nejen ženy, ale i muže. WestJet Před několika lety odvysílaly aerolinky WestJet reklamu, díky které udělaly spoustu lidí ještě šťastnějšími. Nefalšovaná radost cestujících letu z Toronta do města Hamilton vás prostě dojme. Není divu, že tato reklama si během měsíce získala 37 milionů zhlédnutí. 
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Vídeň IV
V posledním článku se podíváme hlavně na některé Vídeňské speciality, nejen památková místa. Tady jsou ty nejlepší. Jestliže máte na prohlídku Vídně pouze opravdu omezenou dobu, můžete využít možnosti projížďky v tramvaji Vienna Ring Tram v čase od 10 do 17:30. Spolu s dalšími třiceti pasažéry vám budou poskytnuta sluchátka, díky kterým uslyšíte vše potřebné o okolních památkách, které autobusem budete míjet. Nejmenší okružní trasa vám zabere necelých třicet minut. To se vyplatí, ne? Chystáte se do Vídně o víkendu? Pak se můžete vydat na klasický černobílý film z prostředí poválečného města, který je každý víkend promítán v jednom z městských kin. Navštívit taky můžete muzeum, jehož všechny exponáty patří k tomuto snímku. Naplánujte si večer před Státní operou, kde budete na plátně moci sledovat živé promítání opery nebo dramatu, které jsou zrovna na jevišti pořádány. Místo navštíví v den vysílání nespočetné množství lidí. Přidejte se k nim. Nezapomeňte taky na návštěvu tradiční rakouské kavárny, kde si musíte objednat samozřejmě pravou Vídeňskou kávu a sachr. Zastavte se třeba v hotelu Sacher, v místě, kde byl recept na oblíbený dort vymyšlen. Na závěr článku je samozřejmě nutností podat vám informaci o nejlepším průvodci, který vás Vídní na jedničku provede. Tentokrát vítězí kniha od nakladatelství JOTA. Publikaci Vídeň – turistický průvodce najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Oslaďte si život aneb přírodní cukry II
Javorový sirup Velmi vysokou sladivost má sirup javorový. Znát ho můžete zejména z pekárenského průmyslu, kde je v současné době poměrně dost využívaný. Oblíbený je zejména u Američanů. Javorový sirup se hodí na doslazování čistě sladkých pochoutek, do salátu ho moc nevyužijete. Jeho nevýhodou je velmi vysoká kalorická hodnota. Z tohoto důvodu je dobré s javorovým sirupem komponovat s rozvahou. Jistě vás potěší, že tato sladká bomba v sobě skrývá vysoký obsah manganu a zinku. Med Asi není nikdo, kdo by neznal med. Dříve se jednalo o nenahraditelné sladidlo. Medík obsahuje velké množství minerálů, vitaminů, které prospívají z velké části lidskému zdraví. Je jako sladidlo zdravotně asi nejvhodnější. Med snižuje krevní tlak, pomáhá předcházet kornatění tepen. Působí na nespavost. Pokud budete pít čaj s medem před spaním, pravděpodobně prožijete klidný spánek až do rána. Problém je však ve štíhlé linii. Asi není tajemstvím, že med je jedna z kalorických bomb. Není vhodný ani pro lidi, kteří trpí alergií na pyly. Dvě lžičky medu každý den vám ale jistě neuškodí. Pokud budete dodržovat toto denní dávkování, med vám jen a jen prospěje. Vyzkoušejte jeho sílu. Dalším sladidla tvoří stévie a diaben. O těchto přírodních sladidlech se dozvíte víc ve speciálním článku. Bio Naturala přírodní třtinový cukr najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
UV vs. LED lampa: V čem je vlastně rozdíl?: UV lampa
Nosíte gelové nehty nebo máte zájem naučit se pořádnou domácí manikúru? Pokud hodláte na své nehty aplikovat gel, budete k tomu potřebovat troubu či pec, která se postará o zapečení umělých nehtů. Jenže jakou využít? Je lepší UV nebo LED světlo? Všechny důležité informace se dočtete v našem článku. UV lampa Na začátek celkového popisu je třeba říct, že UV lampy jsou jednoznačně rozšířenějším druhem jak v domácnosti, tak v kosmetických salonech. To je taky důvod k tomu, proč na trhu shledáte daleko širší nabídku UV lamp než LED lamp, což je vlastně sama o sobě už výhoda. Mezi další velké plusy patří to, že pořizovací cena tohoto zařízení je nižší než LED kamarádky. Samozřejmě i samotných UV lamp existuje několik druhů. Tradičně se dělí podle toho, jak velkou sílu vydává v lampě světlo, respektive kolik lampiček celkový přístroj obsahuje. Na této charakteristice záleží velice, neboť právě podle výkonu můžete vypočítat průměrnou délku zapékání připravovaných nehtů v troubě. Nezapomínejte však na to, že světlo je zhruba po třech stovkách hodin nutné vyměnit. Kromě toho, že vezmete při výběru v potaz wattový výkon, svůj nákup rozhodujte taky podle dalších vychytávek. Co takhle lampa s displejem, trouba, která má v sobě zabudovaný ventilátor a další vymoženosti? 
Zobrazit článek >
 
Variace na ostružinový džem II.
Po domácku připravený džem co do chuti bezkonkurenční. Je to převážně dané tím, že k domácí výrobě používáme čerstvé ovoce, které hotovému výrobku dodá typickou vůni použitého druhu. Skutečný džem musí ovšem mimo zmíněnou typickou ovocnou vůni mít i přiměřeně tuhou konzistenci, ne však jako povidla, a jasnou barvu. II. Ostružinový džem s bezinkami Při přípravě doporučuji jiný postup při vaření, než u prve zmíněného receptu ostružinového džemu s jablky. Poměr bezinek a stružin volíme 1:1, popř. 1:2. Neodstopkované plody nejprve opereme. Bobule zcela zralých bezinek odstopkujeme a ve vodě mírně vaříme, dokud nezměknou, potom je na lisovacím mlýnku vystřeme. Protlak odvážíme a přidáme k němu stanovené množství celých ostružin. Směs zahustíme na žádanou míru, přidáme cukr a střední dávku pektinových přípravků. Prudce vaříme, dokud džem podle výsledku zkoušky na rosolotvornou schopnost není hotový. Návod na vaření džemu: Džem méně sladký, více zahuštěný, s obsahem přidaného cukru asi 50% hmotnosti hotového džemu, který plníme a uzavíráme za teploty minimálně 88oC, nebo jej po naplnění sterilujeme. Vyrábí se téměř ze všech druhů ovoce bez přidání pektinových přípravků a kyselin. Dávku džemu vaříme maximálně z 1,5 kg ovoce. Z 1 kg ovoce odpaříme 0,5 l vody a přidáme 0,5 kg cukru. Pro kvalitní konzervování ovoce a zeleniny musíte začít s nejvybranějšími ingrediencemi, vypěstovanými nebo koupenými v pro ně nejpříhodnější době. Tehdy si můžete s kuchařkou Džemy a zavařeniny připravit např. meruňkový džem s vanilkou, malinový džem s pistáciemi, třešně v brandy, melounové čatní a hříbky v oleji.
Zobrazit článek >
 
Jak zvýšit výdrž baterie II
Za další je vhodné upravit jas a výkonnost telefonu. Sílu záření displeje snižte tak, abyste na něj dobře viděla, ale aby nebyl zbytečně moc rozsvícený. Vypněte taky automatickou regulaci jasu, kvůli které se telefon vyčerpává a ještě navíc není v případě šetření baterie výhodná. Na slunci se vám jas zvýší na maximum, což není třeba.  Pokud jste v místě bez signálu, můžete telefon přepnout do režimu Letadlo, čímž taky ušetříte baterii. Zapněte ho zpět do normálu až ve chvíli, kdy zase budete mít signál.  Pokud máte přístup k nabíječce, svůj telefon aktualizujte a měňte staré verze aplikací za nové. Většinou se totiž jejich propagátoři snaží o vývoj alespoň o trochu úspornějších verzí. Spousta aplikací poskytuje taky možnost zapnutí verze, která spotřebovává méně energie.   Jednou za čas restartujte svůj telefon, aby došlo k vyčištění cache. Některé informace mohou být pro telefon zbytečné a taky můžou vyčerpávat baterii. Na druhou stranu časté vypínání telefonu taky není dobré, neboť se cache musí znova vytvářet.  Určitě se vyplatí zkontrolovat, které aplikace ,,žerou‘‘ nejvíce baterie. Ty pokud možno daný den nepoužívejte.  Myslete na power banku Dobrým řešením, pokud potřebujete užívat svůj telefon a nijak se neomezovat, je zakoupení power banky, která dodá vašemu telefonu potřebnou energii. Dobíjecí banky jsou různých druhů. Seženete drobné a lehké dobíjecí stanice, které zvládnou jedno nabití smartphonu, ale k dostání jsou i mnohem výkonnější power banky s daleko větší výdrží.     
Zobrazit článek >
 
Jezírko do zahrady
Jezírko v zahradě je zábava i relaxace. Voda obohatí zahradu o příjemné mikroklima. Můžete zde pěstovat různé vodní rostliny a živočichy, nebo se můžete v takovém jezírku i koupat. Jaké jsou varianty: - jezírek je nepřeberné množství. Můžete mít od jednoho jezírka až po soustavu propojených vodních ploch i ve tvaru kaskád. Kam s jezírkem: - pokud nevíte kde umístit jezírko, jako první plán nanečisto si můžete vzít zahradní hadici a zkusmo si jezírko na zahradě vyznačit. Druhy dle materiálu: laminátové - umožňuje nám vymodelovat si libovolný tvar. Vyžaduje pevný podklad. betonové - velmi častá varianta. Opět je velmi důležitý pevný podklad. Okraje musí být dostatečně šikmé, aby je přes zimu nepoškodil led. Povrch je nutné impregnovat hydroizolačním nátěrem. fóliové - nejpopulárnější jezírka v zahradách. I zde lze vytvořit libovolný tvar. Fólie se musí podložit geotextilií. Podklad musí být dokonale vyhlazený. Další nezbytnosti: Důležité bude zajistit v jezírku proudění uzavřeného okruhu vody s možností připouštění a vypouštění vody. Nezbytná je i filtrace. Okysličování napomůže i malý vodopád či vodotrisk. Odtok nutné zajistit mřížkou, aby jej neucpalo spadané listí. Do úvahy vemte i oslunění jezírka, míru předpokládaného znečištění (koupací jezírka) a pH vody. 1/3 vodní hladiny by měla být osázená rostlinami. Jezírko, kde budou rybičky, by mělo mít min. hloubku 1 metr. Jezírko tak nezamrzne a v létě se nebude přehřívat. Na jeden m3 vody max. 1 kg ryb.
Zobrazit článek >
 
Ovocné koktejly pro štíhlou linii
Ananasový ,,energeťák‘‘ O ananasu jistě víte, že sám o sobě má účinky na lepší štěpení tuků. Urychluje metabolismus a pročišťuje organismus. Zkombinováním ananasu s asijským ovocem jménem liči vykouzlíte dokonalou potěchu pro vaše chuťové buňky a ještě si zajistíte štíhlou linii. Pijte nápoj minimálně dvakrát týdně a za měsíc pozorujte výsledek. Budete se divit, co ananas dokáže! Jahodová odměna Omyjte dvě hrstky jahod a minimálně jednu hrstku čerstvých mátových lístků. Do koktejlu přidejte jedno jablko, aby šťávy bylo více. Pití tohoto koktejlu bude mít účinek nejen na váš trávící systém, ale taky vybělí o pár stupínků vaše zuby. No není to dobrý bonus? Hruška a avokádo Sice dnes na programu máme ovocné koktejly, ale na hruškový koktejl s avokádem bychom zapomenout neměli. Nakrájejte hrušku, menší banán a pár lístků máty. Poté sáhněte po avokádu. Abyste vyvážila poměr zeleniny a ovoce přidejte ještě pár lístků bazalky, které skvěle podpoří trávení. Tento koktejl chutná velmi speciálně, trochu exoticky. Nebojte se ho vyzkoušet. Mango a jablko Tento nápoj nepodpoří pouze proces hubnutí, ale dokáže taky pořádně nabudit. Dužinu z celého manga rozmixujte společně s párem jablek. Pro lepší chuť můžete přidat trochu mléka. Chuť koktejlu se jím úplně změní. Tak který koktejl je vaším favoritem? Jen ze slov se těžko vybírá, ochutnejte raději všechny! Vyzkoušejte nové smoothie, které jste ještě nepila, s knihou 36 Smoothies pro duši. Publikaci najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Klíšťák Ixoderm
Jedinečné složení přípravku Klíšťák Ixoderm vychází z originálních poznatků týkajících se rizik vznikajících během odstraňování klíšťat. Prvním a zásadním účinkem přípravku je okamžitá anesteze (zneschopnění) klíštěte bez vyvolání jakékoliv jeho obranné reakce (především zvýšené slinění či vyzvracení obsahu útrob klíštěte do ranky). Současným účinkem přípravku je bezprostřední dezinfekce povrchu klíštěte.Dalším dosaženým účinkem přípravku Klíšťák Ixoderm je narušení a změkčení tzv. cementové vrstvy, která se vytvořila kolem hypostomu a jíž je klíště v rance pevně uchyceno. Působením přípravku dochází k šetrnému a spolehlivému usmrcení klíštěte a jeho současnému zpevnění do té míry, že je následně možné ho jednoduše a bezpečně odstranit. Jak používat Otvor tuby s přípravkem Ixoderm po odšroubování uzávěru opatrně přiložíme až ke klíštěti a samovolně, případně velmi mírným stlačením tuby, na klíště naneseme 1-3 kapky přípravku tak, aby bylo klíště přípravkem zcela pokryto. Asi po 2-5 minutách (podle množství použitého přípravku) částečně zaschlý přípravek očistíme a klíště bezpečně odstraníme pinzetou, kterou přiložíme co nejblíže ke kusadlům klíštěte, či jiným vhodným způsobem. Pohyb při odstraňování klíštěte je kývavý, nikoliv otáčivý. Po odstranění klíštěte můžeme nakápnout na postižené místo ještě 1 kapku přípravku. Doporučujeme místo 1 měsíc sledovat, zda se neobjeví na kůži v místě, kde bylo klíště přisáté, začervenání, které se postupně může rozšiřovat (v tomto případě je třeba neodkladně vyhledat lékaře). Klíšťák Ixodertm koupíte v eshopu zde: zdravi.eiffeloptic.cz  
Zobrazit článek >
 
Chce to relax! II
Důvěřujte hudbě Hudba ovlivňuje výkonnost i mysl člověka. Nabízí skvělý útěk od reality a hlavně zpříjemňuje jakkoliv strávené chvíle. Jaro je ročním obdobím outdoorových koncertů a samozřejmě taky oblíbených festivalů. Sledujte, co se děje ve vašem okolí a vyrazte za zábavou.   V ovoci je síla Uspokojovat své chuťové buňky můžete i zdravě a to zejména v létě, když je k dispozici tolik dobrého ovoce. Červené plody nejvíce podporují imunitu a metabolismus. Žlutě zbarvené ovoce obsahuje ,,Céčko‘‘. Dále podporuje trávení, zejména činnost střev. V oranžových plodech zase vede svým zastoupení betakaroten, který dodá sílu vlasům a nehtům, taky má skvělé účinky na pleť a zrak. Fialové a modré ovoce je bohaté na antioxidanty, zelené zlepšuje krevní oběh. Bílé plody snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu. Poznávejte   K odpočinku patří i zážitky. Zpestřete si běžný den výletem do přírody. Neseďte doma a vydejte se k vodě nebo vyjeďte objevovat nová místa. Hezké počasí se pojí taky s adrenalinovými sporty, které vám obvykle přinesou ty nejzajímavější vzpomínky. Vyzkoušejte bobovou dráhu, tříkolky nebo odvážnější aktivity jako například bungee jumping. Čas, který věnujete sama sobě je tím nejcennějším, který máte. Opravdu. Myslete na sebe. Milujte se. Odpočívejte. Relaxujte. Vyčistěte si hlavu u dobrého filmu i knihy. Otevřete svůj oblíbený časopis nebo zapátrejte po novinkách na internetu. Obohaťte své vědomosti o informace z dobré knihy nebo si zpříjemněte chvilku dobrou pochoutkou. Je to jen na vás, dělejte, co si vaše duše sama poručí. Zbavte se stresu s pomocí doplňku stravy. Vyzkoušejte sílu tablet Relax & Anti-Stress BIO. Relax & Anti-Stress je zcela přírodní doplněk stravy v bio kvalitě určený pro podporu při zatížení stresovými situacemi. Je ve formě přírodních tablet spojených patentovanou složkou vyrobenou pouze z rýže. Obsahuje výhradně přírodní složky zaměřené na uklidnění a dlouhodobou podporu psychické kondice. Může tak být užitečným pomocníkem pro každého, kdo hledá účinnou a zároveň i k tělu šetrnou podporu.
Zobrazit článek >
 
Druhy olejů: Sezamový, avokádový a palmový olej
Sezamový olej Sezamový olej u nás není hojně rozšířen. To je ale škoda, neboť sezamová semínka, jejichž lisováním vzniká právě tento poklad, obsahují velké množství prospěšných látek a esenciálních mastných kyselin. Kromě toho, že je olej zdravý, dokáže taky zpestřit chuť. Olej chutná trochu orientálně, vždyť se taky využívá nejčastěji k přípravě asijských pokrmů. Pokud znáte sezamovou pastu a dokonce vám chutná, s olejem se spřátelíte ihned. Palmový olej S palmovým olejem se bohužel obchoduje v současné době úplně nejvíc. Jeho produkce zejména v poslední době několikanásobně stoupla. Olej se vyrábí z palmy olejné, která však vzhledem ke své spotřebě musí být pěstována v celé oblasti tropů. Výroba tohoto oleje má extrémní dopad na faunu i flóru nejen v místním podobném páse, ale v celém světě. Aby mohlo docházet k výrobě olejů, je třeba vysazovat neustále nové palmy místo deštných lesů. Vzhledem k jejich kácení neumírá jen flóra, ale taky zvěř, hmyz i ptactvo. Palmový olej přináší výrobcům obrovské výnosy. Obchodníci se však taky radují, neboť je olej podstatně cenově výhodný. Vyrábí se z něj sladkosti, margaríny, instantní pokrmy a další. Palmový olej sice obsahuje některé prospěšné látky, ty však tlumí problém zmíněný výše. Vsaďte raději na jiný druh oleje, ochráníte tak třeba kus lesa. Avokádový olej Avokádo je velmi zdravé. Obsahuje vitamin C a E a velký počet minerálních látek. Můžete jej používat při vaření, hodí se do studených salátů nebo zálivek. Avokádový olej se vyrábí z dužiny tohoto plodu a zachovává si všechny významné látky. Pokud u vás není olej k dostání, užijte si avokádo alespoň v neupravené podobě. S pomocí mixéru z něj i zálivku připravíte. 
Zobrazit článek >
 
Kokos podpoří vaši krásu a dodá vám na zdraví
Okuste sílu obyčejného kokosu. Máte ráda tuto dobrotu? Bezvadné! Skrývá se v ní mnoho látek, které jsou prospěšné zdraví. V obchodě běžně seženete dva druhy kokosu. Jedná se o stejný plod avšak s rozdílným stářím. Každý asi zná kokosy s pevnou slupkou, které se prodávají v celku a obsahují velmi hutnou a suchou dužinu. Mají v sobě velmi málo vody, uprostřed se vyskytuje kokosové mléko. Seženete však taky ještě mladé zelené kokosy, které mají měkkou lupku a obsahují jemnou bílou dužinu. Voda v tomto nezralém plodu se pohybuje od 230 do 355 mililitrů. Jenom v kokosové vodě najdete velký podíl draslíku. Kokosy obsahují velký podíl kyseliny laurové, která nese antioxidační, antimykotické a antibakteriální účinky. Kokosový olej se proto hodí jako léčivo při kožních potížích. Léčí ekzém lupénku a další. Mimo tuto oblast zdraví vám kokos pomůže v boji proti chřipce a nachlazení. Léčí opary, žloutenku a taky spalničky. Usmrcuje viry i bakterie hlavně v oblasti úst a krku. Kokosový olej redukuje ukládání tuků, snižuje produkci cholesterolu. Zlepšuje metabolismus a celkově posiluje imunitní systém. Kokos taky zlepšuje zažívání a vstřebávání vitaminů a minerálů do celého těla. Koupila jste si kokos, ale nevíte si rady s tím, jak ho otevřít? Neprostupná slupka vám zabraňuje okusit? Pak zamiřte do našeho magazínu pro muže, kde si budete moci přečíst návod, jak kokos snadno otevřít. Bio Kokosový olej 250 ml najdete zde. Bio Kokosový olej se pro své unikátní vlastnosti řadí mezi oleje s velmi širokým spektrem vnějšího použití. Jako čistá přírodní surovina je ideální k péči o celé tělo i obličej, zvláště pro citlivou a suchou pokožku, kterou chrání a zvláčňuje. Jeho jemnou vůni oceníte obzvláště při masážích, pro které je kokosový olej přímo předurčen.  
Zobrazit článek >
 
Vlasy roku 2017
Přemýšlíte nad tím, že byste změnila účes, ale nenapadá vás žádný šik střih? Inspirujte se v tomto článku, který vám prozradí, jak se v letošním roce blýsknout. V dnešním článku se zaměřím na běžné každodenní účesy jak pro vlasy krátké, tak i pro ty dlouhé. Během následujícího týdne vás taky seznámím s nejvíce preferovanými účesy budoucích období.  Krátké vlasy Zatímco loňský rok jste ombré na krátkých vlasech asi ani nezahlédla, letos to bude jiné. Kadeřníci si i u krátkých vlasů budou pohrávat s tónováním a kouřovými efekty. Frčet bude taky melír. Mezi nejvíc trendy střihy bude patřit ten s delšími vlasy vepředu. I mikádo se bude novému roku líbit. Polodlouhé vlasy Znovu je tu rovné zastřižení. Vlasy zarovnané přesně podle pravítka budou největším hitem jarní a letní sezóny. I s prostříhanými vlasy nebudete out. Pokud preferujete účes na styl ,,hala bala‘‘, dejte přednost patce nebo nerovné ofině. Dlouhé vlasy Dlouhé vlasy budou letos ve znamení průstřihů a taky vln. Žehličku na vlasy schovejte hluboko do skříně, protože dlouhovlasé krásky budou letos nosit vlny. Povolen je i mírný ledabylý rozcuch fénem. Barva vlasů Pokud chcete vyniknout, vsaďte na červené tóny. Můžete si pomocí červeného tónování nechat kadeřníkem vykouzlit například zmiňované ombré. Jestliže ráda zapadnete do davu, volte mírně světlejší odstíny než klasicky nosíte. V létě dejte přednost hnědavým a nazlátlým tónům. Na podzim můžete naplánovat šedou či stříbrnou změnu.  Vše pro dokonalou vlasovou péči najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
BIO Azuki
Azuki nebo taky Adzuki jsou fazole, které se pěstují zejména ve Východní Asii. Daří se jim taky v oblasti Himalájí. Co se týče rostliny, jedná se o jednoletku, jejíž plody jsou září červenohnědou barvou. Tento druh fazolí není zas až tak známý, přesto je však velmi zdravý. To dokládá fakt, že fazole byly pěstovány již stovky let před naším letopočtem v Koreji, dokázaly to odborné studie. V Japonsku je tato plodina oblíbená velice, jedná se o druhou nejčastěji využívanou luštěninu hned po sójových bobech. Azuki obsahují hodně vitaminu B, dále podstatné množství vlákniny, sacharidy, minerální látky a samozřejmě spoustu bílkovin. Jde o luštěninu nízké energetické hodnoty, a tak je vhodná ke konzumaci téměř při všech dietách. Ze stopových prvků stojí za zmínku hořčík, zinek, měď, mangan, železo a vápník. Fazole mají schopnost snižovat nebezpečný cholesterol v krvi, dále podporují funkci ledvin. Jedná se o důležitou pomůcku při léčbě trávicího traktu. Konzumace Azuki vám pomůže ubránit se jakémukoliv srdečnímu onemocnění. Působí proti srdečním příhodám a celkově udržuje srdce zdravé. Je prevencí proti rakovině. Lidé, kteří trpí velkou únavou, by měli Azuki konzumovat alespoň jednou týdně. Dodává energii a zvyšuje kvalitu spánku. Fazole můžete jíst klasicky uvařené, nebo je rozmačkejte či rozmixujte a připravte vydatnou a delikátní fazolovou kaši. Tu můžete navíc jíst na slano i na sladko. Azuki tvoří taky skvělou příměs do salátů nebo jsou dobré jako běžná příloha. Vyzkoušejte taky účinky této zázračné plodiny a otestujte, jak vlastně chutná!    
Zobrazit článek >
 
Jak se naučit šít? – Šití na stroji I
Vy, která jste ještě šicí stroj ani nevzala do ruky, si musíte myslet, že tento způsob šití je malé umění. Chce to však pouze čas a trpělivost. Šití na stroji není žádná věda a s trochou tréninku zvládne základy šití opravdu každý. Nevzdávejte se po prvním nevydařeném pokuse. Je samozřejmé, že zezačátku vám šité kousky asi nebudou moci přijít na výstavku, avšak po pár pokusech už vám to půjde úplně samo. Toto téma jsem rozdělila do dvou článků, protože šicích rad je poměrně velké množství. Série bude zaměřena pouze na šití na stroji, jak už sama můžete z nadpisu usoudit. Základem je samozřejmě šicí stroj. Můžete si ho nejprve vypůjčit od kamarádky, avšak pro častou oděvní tvorbu by se vám hodil váš vlastní. Nezapomeňte se seznámit s funkcí samotného stroje, nechte si vysvětlit, jak ho zapnout, kde vyměňovat nitě a další důležité poznatky, bez kterých něco jen těžko ušijete. V případě koupi vlastního stroje si hlavně uchovejte návod, nikdy nevíte, kdy se vám kapitoly z návodu budou hodit. Pokud například zapomenete, jak a kudy provlékat horní a dolní nitě, určitě budete ráda, že máte kde najít odpověď. Dalším bodem je příslušenství. Obstarejte si dobré nůžky, křídu, krejčovský metr, střihový papír, fixu, špendlíky a samozřejmě jehly a nitě. Jehly vybírejte takové, aby pasovaly k vašemu stroji. Existuje jich obrovské množství, jsou obvykle rozděleny podle tvrdosti látky a celého materiálu. Nitě kupte bavlněné nebo hedvábné, nespoléhejte se na nitě umělých materiálů. Pro lepší pohodlnost při šití si pořiďte krejčovskou pannu. Najdete ji zde.   
Zobrazit článek >
 
Kniha: To je Mnichov
Miroslav Šašek se narodil v Praze na Žižkově. Po absolvování reálky studoval  ČVUT v Praze (škola architektury a škola kreslení a malování, prof. Oldřich Blažíček). V letech 1938 a 1939 podnikl studijní cesty do Anglie, Francie, Německa, Belgie, Holandska, Anglie a Skotska. V lednu 1946 se v Jablonci nad Nisou oženil s Jindřiškou Tumlířovou, zvanou Dynda, která pocházela z Loun. V Jablonci krátce žili a navrhovali loutky. Ve třicátých a čtyřicátých letech Miroslav Šašek ilustroval řadu knih, kreslil karikatury a vtipy do Svobodného slova, Českého slova a Večerníku, byl stálým spolupracovníkem nedělní přílohy Českého slova „Kvítko“, dělal i grafickou úpravu několika týdeníků. V roce 1947 odešli Šaškovi do Paříže, kde Miroslav začal studovat na Ecole des Beaux Arts, dokončoval ilustrace pro české vydání Chevallierových Zvonokosů. Začal zde také pro Kuncířovo nakladatelství kreslit turistického průvodce městem pro děti, ale zůstalo jen u přípravných prací. Po únoru 1948 zvolil emigraci a tři roky se v Paříži zkoušel živit jako grafik a architekt. V letech 1951 – 57 byl Miroslav Šašek změstnancem rádia Svobodná Evropa. Nastoupil jako produkční spolupracovník, ale prakticky přes noc se zde stal hlasatelem, hercem, recitátorem i zpěvákem. S Františkem Smrčkem pro své spolupracovníky vydávali cyklostylovaný časopis Škorpion. Do Mnichova a redakce Svobodné Evropy svého manžela následovala i Dynda, která tu pracovala jako asistentka režie. Pro Svobodnou Evropu kreslil Miroslav Šašek i obrázky na letáky, které byly v padesátých letech prostřednictvím balónů dopravovány na území Československa. Spolupracoval také s exilovými časopisy a nakladatelstvími, je autorem grafických úprav, obálek a ilustrací řady titulů. Po rozvodu s Dyndou strávil Miroslav Šašek v roce 1956 několik měsíců u rodiny Ladislava Čerycha v Bruggách. Na podzim roku 1957 ukončil zaměstnání v rádiu Svobodná Evropa, a vrátil se do Paříže k přerušené práci na turistickém průvodci pro děti. V Mnichově měl v tomto roce výstavu obrazů. Zahajovala provoz instituce Haus der Begegnung (Dům setkání), která měla sloužit ke kontaktu uprchlíků ze zemí za železnou oponou a místních obyvatel. Kniha This is Paris se Šaškovými ilustracemi i textem vyšla v roce 1959 v nakladatelství Allen v Londýně, brzo poté i v nakladatelství McMillan v New Yorku. Následovaly knihy o Londýně, Římě, New Yorku, Edinburgu, Mnichově, Benátkách, San Francisku, Izraeli, mysu Cape Canaveral, Irsku, Hong Kongu,  Řecku, Texasu, OSN, Washingtonu D.C., Austrálii a historické Británii. Neuskutečnily se plány na knížky o Bombaji, Dillí (nabídka Air India), Bermudách, Kanadě (návrh přišel od Canadian Pacific), Riu de Janeiru, Kodani, Stockholmu, Vídni, Amsterdamu… Knihy z řady This is byly přeloženy do mnoha jazyků, vycházely ve Francii, Itálii, Německu, Španělsku, jižní Americe, Japonsku i ve Skandinávii v desetitsícových nákladech. Přinesly svému autorovi několik ocenění, podle čtyř z nich (New York, Izrael,  Benátky, Irsko) byly natočeny filmy, motivy z Šaškových ilustrací se objevily na pohlednicích, plakátech a užitkových předmětech. Kromě ilustrovaných průvodců po městech a zemích Šašek vydal další dvě autorské knížky: Stone is not Cold a Mike and the Modelmakers, a několik dalších titulů ilustroval. Pro rádio Svobodná Evropa v šedesátých letech pravidelně psal a namluvil fejetony a postřehy z cest po světě. V únoru roku 1961 se Miroslav Šašek oženil s Annou Molkovou, která v rádiu Svobodná Evropa pracovala pod jménem Anka Dušanová jako hlasatelka. Anna a její syn Pedro Dušan se mu stali rodinou, za níž se ze svých četných cest do Mnichova vracel, ale i toto manželství se po deseti letech rozpadlo. Ani během práce na knihách Miroslav Šašek nepřestával malovat. V posledních patnácti letech života uspořádal řadu výstav svých obrazů v Německu, Švýcarsku, Velké Británii, Austrálii a USA. Zemřel 28. května 1980 ve Wettingenu u Zürichu u své sestry Věry. Obrazový průvodce Miroslava Šaška po nám blízké metropoli doplněný o sešit Mnichovská oklika současné autorky Magdaleny Rutové. Knihu klasika a světově uznávaného ilustrátora doplňuje vtipný a aktuální pohled o několik generací mladší výtvarnice. Kniha: To je Mnichov Autor: ŠAŠEK Miroslav Nakladatelství:Baobab Tohoto obrazového průvodce zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Používejte bronzer
Zvýraznit opálení nebo jen dodat pleti šmrnc? V obou případech se vám bronzer zaručeně bude hodit. Víte, jak ho používat? Pro začátek je třeba zmínit, že bronzer neexistuje pouze v jedné podobě, Seženete sypkou variantu, taky pudrovou a perlovou. Bronzer byste měla nanášet speciálním štětcem, počítejte s tím, že z něj třpytky jen tak nedostanete. Využívejte spíše služeb širokého štětce, kterým po aplikaci můžete zbytky bronzeru rozmést do stran. Bronzer se umisťuje do stejných pozic jako tvářenka. Nanášejte ho na lícní kosti, do linii mezi uchem a koutkem rtů. Vytvářejte jemné čáry. Pokud váš obličej nese ostré hrany, můžete aplikovat bronzer dokulata. Bronzer se vždy snažte nanášet do ztracena, nesmí být vidět jasné přechody mezi běžným nalíčením a bronzovým doplňkem. Se třpytkami to taky nepřežeňte, líčení by se mělo držet jemného duchu. Pod třpytivý doplněk je vždy nutné nanést krém a případně make-up nebo klasický pudr. Sypká směs na holé pleti neudělá vaší tváři dobře a navíc na obličeji moc dlouho nevydrží. Při aplikaci bronzeru se vyplatí používat taky konturovací tužky, které vám napoví, kam přesně byste měla toto líčidlo nanést. Bronz lze odlíčit klasickým způsobem. Nemusíte mít strach, že ho z tváří nedostanete. Otestujte bronzer v trochu jiné podobě Co takhle bronzující make-up? Najdete ho v našem e-shopu.  
Zobrazit článek >