EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Účinky skořice k nezaplacení I
V kuchyni nám skořice bude ku prospěchu při pečení hruškových a jablečných sladkých specialit, využijeme ji taky na maso, zejména jehněčí nebo drůbež. Výborně se skořice kombinuje taky s čokoládou nebo rýží. Otestujte sama, jak dokáže dodat jednoduchému pokrmu šmrnc.  Skořice se dá kombinovat s mnohými druhy koření, jen dbejte na to, abyste to s aromatem nepřehnali. Výborně bude skořice spolupracovat například s kardamomem, semeny koriandru, hřebíčkem, zázvorem nebo muškátovým oříškem.  Pojďme se nyní podívat na účinky, které skořice vašemu tělu nabízí. Ve skořici je obsaženo velké množství antioxidantů. Tyto látky chrání naše tělo před působením volných radikálů. Skořice obsahuje například polyfenoly. Díky speciálním látkám funguje taky jako antioxidant.  Skořice se pyšní zejména vysokým obsahem vápníku. Má v sobě však i mnohé další minerály a zdraví prospěšné látky, ze kterých stojí za zmínku zejména mangan. Díky vápníku skořice posiluje kosti. Dostatek vlákniny zase pomáhá z těla vyplavovat nadbytek soli.  O skořici je známo, že je dokonalým doplňkem na hubnutí. Jasně že vám pravidelná konzumace skořice nezajistí o pár kilo méně, ale není tajemstvím, že dokáže výrazně snížit hladinu cukru v krvi. Skořice zvládne při jejím pravidelném užívání zlepšovat funkci inzulinu, čímž usnadňuje shazování nadbytečných kil i moc sladkého najednou. Když budete jíst skořici při hubnutí, rozhodně chybu neuděláte, váha by vám měla jít dolů alespoň o trochu snadněji.   Látky obsažené ve skořici přispívají k ředěné krve, čímž zabraňují vzniku krevních sraženin.  Vůně jablečného závinu se skořicí nebo teplé krupičné kaše, to jsou určitě vzpomínky, ke kterým se rádi vracíme. Skořice a sladké pokrmy se spolu neodmyslitelně pojí, a tak není divu, že se toto koření objevuje v rozličných sladkých kaších nebo jablečných dezertech. Skořice se nicméně hodí také do pikantních pokrmů, a proto ji lze často nalézt ve směsích koření spolu s chilli. Etiopská směs BerBer či asijské koření pěti vůní jsou toho jasným důkazem. Složení: Produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíHmotnost: 45gZemě původu: Česká republika 
Zobrazit článek >
 
Co jste o šampaňském ještě nevěděla
Šampaňské se hodí ke každé slavnostní příležitosti. Máte ráda tento alkoholický nápoj? Přečtěte si pár zajímavostí, o kterých jste jistě neměla ani tušení. Šampaňské se řadí do tříd šumivých vín. Ta vznikají delším kvašením vína přímo v lahvích. Rozlišujeme dva hlavní druhy šumivého vína – ročníkové, které se vyrábí z různých odrůd vypěstovaných ve stejný rok a neročníkové, jež nerozlišuje ročníky vína. Ročníková vína jsou ta, která se archivují. Šampaňské převzalo svůj název od oblasti Champagne, který se nachází v severní Francii. Známé vinařské domy najdete v ulici jménem Avenue de Champagne. Zde vám vinaři nabídnou i degustaci šampaňského té nejvyšší kvality. Výskytu řetězců bublinek v šampaňském bylo věnováno dlouhé bádání. Vědci si mysleli, že bublinky v láhvi vznikají z důvodu mikroskopické nerovnosti plochy nádoby. Toto tvrzení však vyvrátil student Liger-Belaira. Dokázal, že řetězce bublinek se v šampaňském tvoří kvůli drobným vláknům celulózy. Tato vlákna se nachází taky vy sklenkách. Dostanou se tam například při leštění. Na jednom celulózovém vláknu se vytvoří až 30 bublinek za sekundu. Láhev šampaňského obsahuje asi 49 milionů bublinek. Správná teplota šampaňského by měla neustále činit 10°C. Těsně před podáváním je vhodné šampaňské ochladit asi na dva až čtyři stupně Celsia. Jak zaručeně poznáte, že vaše láhev nebyla dostatečně vychlazena? Úplně jednoduše. Láhev se správnou teplotou by při otevření neměla udělat žádný zvuk. Pokud při otevírání bouchne, budete vědět, že její teplota je vyšší než 5°C. Šampaňské je vhodné pít taky při degustaci některých jídel. Hodit se bude k paštikám, zvěřině nebo kaviáru. Neovlivňuje totiž chuť jídla. Obří slavnostní sklenice na sekt najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Saláty jako hlavní chod – Salát s fenyklem a kuřecím masem
Fenykl obecný bojuje zejména proti nadýmání. Podporuje trávení a léčí téměř všechny nemoci s ním spojené, limituje křeče v žaludku, taky méně časté křeče střev. Působí taky na tvorbu mateřského mléka, pomáhá proti kašli i zahlenění. Podporuje unavené oči. Uvařme si speciální fenyklový salát, který tou zdravostí úplně září. Budete potřebovat: Fenykl (1 ks) Hlávkový salát (1 menší ks) Kuřecí prsa (800 g) Olivy (černé, 200 g) Česnek (3 stroužky) Olivový olej (2 lžíce) Sůl a pepř Na dresink: Olivový protlak (2 lžíce) Olivový olej (3 lžíce) Šťáva z čerstvého citronu (2 lžíce) Med (2 lžičky) Sůl a pepř Postup: Kuřecí maso tepelně opracujte na pánvi tak, jak máte ráda. Pro lepší chuť ho můžete potřít česnekem. Zatímco se vám bude dělat maso, připravte salátový základ. Smíchejte všechny zbylé suroviny bez fenyklu dohromady. Připravte si i dresink a ten se salátem promíchejte. Fenykl nastrouhejte na plátky a na pánvi s trochou oleje ho začnete marinovat. Jakmile budete mít hotové maso a připraven bude i fenykl, můžete je přidat do salátu. Pokud chcete, aby byl salát více fresh, dejte tepelně opracované suroviny pouze na vrch salátu. Pokud je vaším cílem komplexnější chuť, všechny suroviny společně promíchejte. Salát dekorativně ozdobte cherry rajčátky nebo kousky oliv. Jak vám chutnala tato dobrota? Publikaci Saláty s láskou plnou dalších skvělých receptů najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Svatomartinské tradice od počátku věků III
Tušila jste, že svatomartinská vína musí procházet patřičnou kontrolou? Pokud si tedy objednáte nebo zakoupíte víno pojmenované jako svatomartinské, máte jistotu, že pijete opravdovou kvalitu, která prošla rukama odborné komise. Zapomenuté svatomartinské pokrmy Víte, že s tradicí svatého Martina souvisí ještě mnohé další tradiční pokrmy či doplňky k jídlu? Například takové svatomartinské pečivo. Jedná se o tenké rohlíky nebo podkovy. Dřív šlo o nezbytné pečivo, které jedenáctého listopadu pekly dívky svým milým. Štědřejší hospodáři pak rohlíky plněné mákem nebo povidly děkovali za práci svému služebnictvu. Kromě těchto pokrmů se taky pekly bohatě zdobení svatomartinské koláče, které nesměly chybět na žádném svátečním stole. Tato dobrota měla jako jediná výjimku, mohla se jíst i den po slavnosti. Svatomartinská koleda Na svatého Martina bylo taky zvykem, zejména tedy v západních zemích, že chudé děti v předvečer svátku, tedy desátého listopadu, klepaly na dveře celé vesnice. Za svou koledu dostávaly bohaté pohoštění v podobě špeku, šunky nebo párků, dále získaly například ořechy nebo sladké ovoce. Lidé obdarování dětí považovali za jistou tradici přenechání darů samotnému svatému Martinovi, který by se stejně o svou štědrou nadílku rozdělil s chudými. Tradice svatomartinských ohňů V devatenáctém století se zrodila taky tradice zapalování svatomartinských ohňů. Jednalo se o zvyk, v rámci něhož všichni obyvatelé vesnic nebo měst vycházeli ven s lucerničkami nebo jinými svítilnami. Zpívaly se písně a hodovalo se. Tento zvyk v současné době přetrvává pouze v některých městech, u nás se již nezachoval. Dodnes žije v povědomí obyvatel Německa, Holandska nebo Belgie. 
Zobrazit článek >
 
Udržet si svého partnera navěky? Zkontrolujte, zda vše děláte správně. I
Ve vztahu občas přijde krize, avšak s těmi to body se některým můžete snadno vyvarovat. Zkontrolujte, jak se ke svému partnerovi chováte a zda není třeba něco změnit. Naučte se správně žít ve dvou. Neměňte ho Máte ho snad ráda takového, jaký je, nebo ne? Snaha změnit partnera je nejběžnější trik žen, který nejčastěji končí ostrými hádkami, někdy až rozchodem. Proč toužíte po tom, aby byl jiné? Vždyť by ve vašem vztahu byla nuda, kdyby se choval stejně jako vy. Milujte ho takového, jakým je. Nezabývejte se zbytečnostmi a užívejte si vašeho krásného vztahu. Jak slíbíte, tak i učiňte Slíbila jste vašemu partnerovi pomoc? Nebo jste si snad domluvili společný víkend bez práce? Snažte se vaše sliby dodržet. Když tak nebudete činit, hrozí, že vám váš partner přestane důvěřovat a navíc si bude myslet, že vám na něm vůbec nezáleží. A to přece nechcete ne? Nežárlete To se snadno řekne, že? Ale vztah bez vzájemné důvěry jako by ani vztahem nebyl. Přestaňte sledovat servírku, na kterou se usměje a nevyčítejte mu, že jde na posezení se svou starou známou. Jestliže je váš vztah v pokročilém stádiu, jistě byste měla vědět, zda je vám váš partner věrný. Pokud ano, žárlení není na místě. Máte podezření? Pak máte povolení zkoumat, avšak vše dělejte v tajnosti, abyste neprojevila svou nedůvěru před ním. Mohlo by ho to nejen velmi mrzet, ale jistě byste mohla taky vyvolat zbytečnou hádku, jež by nemusela dopadnout dobře. Potěšte vašeho milého nějakým pěkným dárkem, nakupovat můžete zde.  
Zobrazit článek >
 
Zeleninou k imunitě - cibule a křen
Potřebujeme-li posílit naši imunitu, není nutné ihned spěchat do lékárny. Není totiž od věci použít plodiny, které sami můžeme vypěstovat, nebo je najdeme v našich kuchyňských zásobách. Mezi tyto plodiny patří zejména: Cibule: Cibuli kuchyňskou máme zajisté všichni doma k dispozici. Obsahuje velké množství cenných a prospěšných látek (draslík, jód, vápník a železo). Dále pak vitamíny např. B1, B2, B3 a C. K jejímu pěstování je zapotřebí hlinitopísčitá půda. Lze pěstovat z výsevu nebo ze sazečky. Cibulový sirup - oloupejte cibuli a nakrájejte na kostičky. Polijte medem a tuto směs nechte několik hodin odstát (nejlépe přes noc). Poté sceďte a tento sirup užívejte dvakrát denně 1 polévkovou lžíci.   Křen: Naše babičky dříve pěstovaly křen na zahrádkách. Tento jev je v dnešní době spíše ojedinělý. Avšak se dá křen najít ve volné přírodě. Pěstuje se pro posílení imunity a jako pomocník při léčbě zánětů.  Obsahuje draslík, hořčík a vápník plus vitamíny B, C, a E. Pro jeho dobrý růst potřebuje humózní půdu. Lze jej pěstovat z kořenových řízků, které sázíme rovně nebo šikmo. Křenová směs - oloupejte a nastrouhejte křen a smíchejte s medem. Křenová pomazánka - oloupejte a nastrouhejte křen a smíchejte s tvarohem. Můžete přidat i Lučinu či žervé. Dochuťte solí a mletou sladkou paprikou. Křen s jablky - u nás je rodinnou tradicí podávat k vařenému masu křen s jablky. Oloupejte a nastrouhejte křen a k tomu přimíchejte nastrouhaná jablka. Je to vynikající pochoutka nejen k masu.   Inspiraci naleznete: ZDE  
Zobrazit článek >
 
Kostivalová mast s arnikou
Bolestí zad, svalů a kloubů strádá vysoké procento populace. Příčin je mnoho: od degenerativních, přes civilizační až po zátěžové. Zřídkakdy se postiženým daří nad nimi trvale zvítězit. Lze je ale eliminovat. Není k tomu třeba užívat analgetika, často negativně působící na játra. Únavu a bolest dokáže zdolat originální kostivalová mast s arnikou, harpagem, mandlovým olejem, bambuckým máslem, glycerinem a vitaminem E originální receptury MedPharma. Po prvním přečtení složení masti je zřejmé, že je nabita samými skvělými ingrediencemi, přitom neobsahuje barviva a parfemaci. Kostival lékařský je brutnákovitá léčivka se schopností hojit pohmožděniny, záněty žil a dokonce i zlomeniny. Arnika horská je hvězdicovitá rostlinka. Eliminuje otoky a zlepšuje prokrvení. Je využívána také pro protizánětlivé účinky, k hojení vředů, křečových žil, artritidy a zánětů kloubů. Harpago, nebo také čertův dráp je sezamovitá rostlinka. Prokazatelně omezuje ukládání škodlivin v kloubech a působí protizánětlivě. Tím zlepšuje celkovou hybnost kloubů a ulevuje při chronických onemocněních, jako je dna a artróza. Jeho anestetické a tišící působení lze přirovnávat k účinku analgetik. Pokožku zvláčňující a pěstící složky – glycerin, mandlový olej a bambucké máslo umožňují mast využívat jako masážní prostředek. Přírodní oleje pokožku promastí a dobře se vstřebávají. Originální kostivalovou mast MedPharma najdete v sekci Zdraví mezi kosmetikou.
Zobrazit článek >
 
O narození Ježíška
Tesaře Josefa trápily velké starosti. Marie, kterou miloval, čekala miminko, ale ne jeho. Byli pouze zasnoubení a svatba je teprve čekala. Všimli si toho i lidé, kteří si o tom začali mezi sebou povídat. Josef se rozhodl, že s Marií zruší zasnoubení, když v tom se mu v oné nocí rozhodnutí zdál sen, ve kterém k němu promluvil anděl. Řekl mu, aby svatbu s Marií nerušil, že nic špatného neudělala. Bůh si ji vybral, aby se stala matkou slíbeného krále, který zachrání lid z jeho hříchu a mají mu dát jméno Ježíš, což znamená Spasitel. Josef Marii miloval a na lidské řeči nedbal, rozhodl se, že jí vezme a postará se o ní i o dítě. Nyní je čekali ale další starosti. Císař Augustus vydal příkaz, že všichni v římské říši se musí zapsat a platit daně, proto vzal Josef Marii a vydali se Betléma, kde se narodil král David, z jehož rodu pocházela Josefova rodina. Byla to dlouhá cesta přes hory po neschůdných prašných cestách. Když dorazili do Betléma, byla Marie už vyčerpaná a každou chvíli čekala narození miminka. Nikde však nebyla volné místo k přespání. Jediné teplé místo, které mohl hostinský nabídnout byla stáj, kde si mohla Marie odpočinout. Té noci se jí narodil syn, kterého zabalila a položila do jeslí. V okolí na kopcích hlídali pastýři své stádo a náhle uviděli jasnou a oslnivou záři, ze které přicházel hlas anděla přinášející radostnou novinu jim i celému světu o tom, že se narodil Bohem slíbená král. Pastýři se rozhodli vydat do Betléma a přesvědčit se. Marii a Josefovi řekli o všem co se jim přihodilo a všem koho potkali vypověděli o narození dítěte a andělské zvěsti.
Zobrazit článek >
 
Probuďte svoji krásu II.
Udržet si mladistvý vzhled nemusí být jen zasluhou plastických operací. Taktéž vnitřní vyrovnanost, sebeláska a pravidelná péče dokáží velké divy, aniž byste musela jít takzavně "pod kudlu". Na sebelásce, pokud ji nemáte vypěstovanou, můžete zapracovat pomocí různých knih nebo odborníků, kteří Vám pomohou mít se ráda. Přijmout svůj život, jaký je nemusíte. Pokud chcete více, začněte na tom pracovat už teď. Jedno s druhým je velkou magií, která dokáže přímo zázraky. jestliže budete se sebou spokojená, bude to z Vás přímo sršet a okolí to příjme, stejně jako Vy sama, za pravdu a bude Vámi okouzleno. Prozatím jste o sebe téměř nepečovala? V každém věku je důležité, abyste na sebe dbala. Pomůže Vám to i po psychické stránce. K posílení imunity můžete čas od času zajít do sauny. Kromě imunity podpoříte i látkovou výměnu. Meditujte! Pokud nestíháte přes den, najděte si čas před spaním. Můžete si pustit vedenou motivaci do sluchátek, která Vám pomůže k uvolnění těla a eliminaci stresu. K odstranění jemných šupinek na obličeji používete kvalitní pleťový peeling. Aplikujte jej před spaním. Po peelingu naneste na svoji pleť výživný krém a nechte jej přes noc působit. Taktéž na tělo použijte speciální ZPEVŇUJÍCÍ TĚLOVÝ PEELING COLLISTAR. Zpevňující tělový peeling s exfoliační solí, třtinovým cukrem, kořením a esenciálními oleji promění vaši pokožku k nepoznání! Vaše pokožka bude po pravidelném používání zpevněná, jemnější, pružnější a hladší.
Zobrazit článek >
 
Hubněte jídlem – Jaké potraviny zrychlují metabolismus?
Nebaví vás už hledat další a další diety, které stejně nepomáhají? Už to dělat nemusíte! S těmito potravinami půjde hubnuti snáz. Losos Losos není jen zdravý, ale taky účinný na hubnutí. Zabraňuje tvorbě leptinu, tj. hormonu hladu a díky specifickým tukům ještě urychlí trávení i spalování. Krevety Napadlo vás někdy jíst krevety před cvičením? Ne? Tak byste to měla zkusit. Oranžové nebo narůžovělé barvivo, které je součástí krevet urychluje spalování téměř na polovinu klasického času. Ořechy S ořechy to nesmíte přehánět, jelikož jsou dosti tučné. Pokud je však denně dokážete konzumovat v malé míře (do 30 gramů), tak máte vyhráno. Nejen že si pochutnáte, ale taky přijdete o pár procent tuku. Omega-3 mastné kyseliny, které každý druh ořechů obsahuje, mají totiž vliv na jejich ukládání. Zabraňují přebytečnému zásobování těla tuky. Kromě ořechů jsou též výborná dýňová semínka, která na hubnutí mají pozitivní vliv. Skořice Skořice dokáže působit na tělesnou teplotu. Téměř hned od okamžiku snědení zvýší teplotu organismus a ten díky tomu rychleji potravu vstřebá a vyloučí nechtěné látky z těla. Užívání skořice je vhodné i v době nemoci. Výborně zabraňuje množení bakterií. Chilli Dalo by se říci, že chilli prohřeje organismus také. Zažehnává chuť k jídlu a po pikantním obědu už nebudete mít chuť na sladký zákusek, ale taky obsahuje kapsaicin, který urychluje metabolismus. Vejce Lidé, kteří trpí na nedostatek vitamínu D, mají problém se spalováním tuků. Kvůli absenci tohoto vitamínu se jim totiž téměř veškerý tuk ukládá do tkání. Jezte vejce a doplňte tak potřebné ,,Déčko‘‘, které navíc působí proti cukrovce. Jablka Ne že by jablka v sobě nosila spalovače tuků, ale díky vysokému procentu vlákniny ničí pocit hlasu a navozují pocit sytosti. Avokádo Avokádo. Zdroj téměř všech vitamínů, které člověk potřebuje. Navíc je hodně syté. Díky jeho konzistenci nedostanete hlad ještě dlouho po jeho spořádání. Brokolice a květák Tito dva zástupci klasické syté zeleniny bojují proti rakovině i jiným nemocem. Obsahují vysoký obsah vlákniny, která vám zaručí pocit sytosti. Zelené složky  v brokolici navíc urychlují metabolismus. Výhodou je, že vařením tato zelenina neztrácí téměř žádné výživné látky, takže není problém ji připravit například jako teplou večeři.   Čokoláda Hurá! Něco, co má rád snad každý. Dobrá čokoláda s vysokým obsahem kakaa přispěje k lepšímu spalování tuků díky flavonoidům. Ty snižují hladinu cholesterolu v krvi. Také podporují tvorbu serotoninu, známého hormonu štěstí. Jablečný ocet Lžička jablečného octa každý den urychlí lidský metabolismus. Kromě toho zahání chutě k jídlu. Pokud si neumíte představit, že byste měla sníst samotný jablečný ocet, tak jednu lžičku rozmíchejte do horké vody. Pijte ráno vždy na lačno. Káva Nyní samozřejmě nemám na mysli rozpustné kávy, které se dají běžně koupit v supermarketech nebo v automatech na teplé nápoje. Kvalitní káva obsahuje velké množství kofeinu, který stimuluje metabolismus. Při pravidelném pití kávy můžete spálit až o polovinu více kalorií, než je u vás běžné. Zelený čaj Též kvalitní zelený čaj obsahuje nějaké to množství kofeinu, které působí pozitivně na lidský metabolismus. Navíc se může pochlubit velkým množstvím antioxidantů. Výzkumy bylo zjištěno, že pravidelné pití zeleného čaje má vliv na tuky hlavně v oblasti pasu. Voda Možná si po přečtení tohoto ,,nápoje‘‘ budete klást otázku, jak by vám mohla pomoci s hubnutím obyčejná voda. Ale ona opravdu pomůže. Nemá sice vliv na rychlejší spalování tuků, ale díky pití dostatečného množství tekutin tělo dokáže snadněji pracovat a tedy i hubnout. Pokud chcete přispět ještě něčím tekutým ke spalování, zkuste minerální vodu. Ta obsahuje velké množství vápníku, díky němuž tělo tuky rychleji vstřebá. Vytvořte si nový jídelníček tak, aby obsahoval alespoň některé zde zmíněné suroviny. Uvidíte, že se vám hubnutí začnete konečně dařit.  Knihu Lehké obědy a svačiny najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Kombucha - kultura pro domácí výrobu nápoje
Kombucha je lahodný, osvěžující a hlavně zdraví prospěšný živý nápoj. Obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B6, B12). Odstraňuje toxické látky z těla, normalizuje imunitní systém, dodává organismu bioenergii. Jak používat Návod na přípravu nápoje z kombuchy: Připravíme si skleněnou nádobu o obsahu nejméně 2 litrů, 2 litry vody, 180 g krystalového cukru, 6 g sypaného čaje, mateční kulturu, speciální zákvas. Svaříme vodu, necháme vyluhovat čaj, rozmícháme cukr a přes sítko slijeme do nádoby. Do vychladlého čaje přelijeme speciální zákvas, zamícháme a vložíme mateční kulturu (omytou ve vlažné vodě) hladší stranou nahoru. Nádobu zakryjeme plátnem a připevníme gumičkou. Uložíme na místo chráněné před přímým slunečním zářením, výpary a kouřem. Kvasný proces musí probíhat minimálně 7 dní při teplotě mezi 20-25 °C. Ideální teplota je 23 °C. Doporučujeme slévat 8.-10. den, ale časem si dle chuti nápoje určíte, kdy slévat. Delší kvašení není na závadu, nápoj je jen kyselejší. Před sléváním vyndáme mateční a na povrchu nápoje nově vzniklou dceřinou kulturu. Tento postup stále opakujeme, pouze speciální zákvas nahradíme 2 dcl vámi vyrobeného nápoje. Pokud chcete více nápoje, můžete uvařit čaj do dalších nádob a použít dceřiné kultury. Důležité je dodržet 2 dcl ráno na lačno.
Zobrazit článek >
 
Podprsenka jako základ perfektního outfitu II
Podprsenku můžete nechat vykukovat jakýmkoliv způsobem, nikdy neuděláte chybu. Pořiďte si krásnou novou braletku a skryjte ji třeba jen z poloviny. Oblékněte na sebe košili, horní knoflíčky nechte rozepnuté, aby byla podprsenka schována jen ze stran. Podprsenka může vykukovat i shora. Máte volné tričko, jehož výstřih vám někdy spadne až do půlky prsou? S vaší novou podprsenkou svoje oblečení nebudete muset mít stále pod kontrolou. Vykukující modely krajkové podprsenky budou navíc vypadat zatraceně sexy. Braletky se vyplatí kombinovat taky s tričky, která mají odhalená zády. Podprsenky totiž nejsou obvykle pěkné jen zepředu, ale mívají taky prošívaná či zdobená záda. Mrzí vás, že některé vaše oblíbené topy jsou průhledné? S bralette podprsenkou vás trápení může opustit. Pořiďte si braletku v jakékoliv barvě a zkombinujte ji s průhledným tílkem. Můžete volit oblíbenou kombinaci černé nebo tmavé podprsenky pod světlým vrškem. Průsvitné halenky dokáží z obyčejného modelu udělat netradiční nádheru. Doplňte oblečení nějakým pěkným náhrdelníkem. Můžete se setkat i s netradičním vrstvením oblečení, kdy módní návrháři navléknou na tělo modelek prvně top a následně až braletku. Takové kombinace jsou poměrně extravagantní. Promyslete si, zda takovéto nošení bude pro vás vhodné. Pokud máte chuť na odvážnější, ale vkusné kombinace, sáhněte po bralette prodloužené pod prsa. Nic na ni neoblékejte. Jako spodní díl zvolte kalhoty nebo sukni s vysokým pasem. Mezi vrškem a spodní částí oblečení by měla vzniknout mezera maximálně kolem pěti centimetrů, pupík by vám nikdy neměl koukat. Tento model doplňte sáčkem nebo bundičkou. Plunge podprsenka Plunge podprsenka je vlastně opačným typem bardotky. Jedná se o vykrojenou podprsenku, která z vnitřní části lemuje prsa až ke úzkému spojení obou košíčků. Jedná se o typ podprsenek, který je vhodný například pod basic trička. Podprsenky se vyrábí hladké i krajkové. Většinou mají ramínka připevněná napevno. 
Zobrazit článek >
 
Jaké účinky má mák na naše zdraví?
Je mák lidskému zdraví vůbec prospěšný? Jaké množství byste ho měla za den zkonzumovat a jak s těmito semínky naložit? Na všechny otázky a mnohé další vám odpoví náš článek.  Mák je velice významnou zásobárnou vápníku. Obsahuje taky dostatek hořčíku a železa. Do těla doplní i bílkoviny, dále zdravé tuky. Součástí máku je podstatné množství vitaminu E, taky skupina vitaminu B.   Mák má v sobě víc účinků, než si myslíte. Poslouží při tolika obtížích, že budete opravdu překvapena. Pojďme se podívat, na co zabírá a jakým partiím těla je zaručeně prospěšný. Začněme u vnitřních funkcí. Mák působí velice dobře na paměť. Zlepšuje ji jak v případě nutné nárazové vytíženosti, tak i ve stáří, brání totiž vzniku Alzheimerovy choroby. Mák dodává tělu sílu a novou energii, obecně posiluje i imunitu.  Mák detoxikuje organismus. Co se týče jednotlivých částí těla, pomáhá uvolňovat svalové křeče, podporuje sílu kostí a taky regeneruje dýchací soustavu, při potížích s dýcháním je opravdu skvělým pomocníkem.  Mák přispívá ke kráse. Dostávají díky němu sílu nehty a taky vlasy. Mák ve větší míře působí omamně, z toho však můžeme usoudit i to, že přispívá ke klidnému spánku jedince.   Z máku se velmi často vyrábí olej. Ten má ještě další specifické účinky, mezi něž patří například snižování krevního tlaku nebo ochrana před rakovinou.  Co se týče nutričních hodnot i základních vlastností, je makový olej podobný lněnému a konopnému oleji.  Vyzkoušejte taky tento malý zázrak. Náš makový olej má navíc regenerační a revitalizační účinky pro pleť, takže díky němu omládnete o několik let.  Mák můžete dále použít k přípravě makové kaše nebo dokonce makového mléka. O těchto potravinách až zase někdy příště. 
Zobrazit článek >
 
Jaký nápoj můžete připravit ve svém kávovaru? I
Máte doma kávovar? Dá se s ním kouzlit víc, než si myslíte! Znáte nejznámější druhy káv? Jaké horké kofeinové nápoje můžete návštěvě připravit? Cappuccino Správné italské cappuccino se vyrábí ve třetinovém poměru, skládá se tedy ze třetiny espressa, třetiny mléka a třetiny mléčné pěny. Připravuje se do šálků, do kterých se vejde kolem 150 ml nápoje. Konzistence kávy by měla být velice jemná, obzvláště pěna, která by neměla obsahovat příliš velké bublinky. Základem přípravy správného cappuccinového nápoje je nalít do hrnečku první espresso a až poté dolévat mléko zahřáté na více než 60 stupňů. Mléčná pěna se přidává až úplně nakonec. Baristé často vytvářejí v hotové pěně obrázky. Toto ,,umění‘‘ se nazývá café art. Caffé latte ,,Kávomilové‘‘, kteří nevyhledávají kávovou intenzitu, ale spíše množství nápoje, si jistě pochutnají na ,,latttéčku‘‘. Připravuje se z malého presa, mléka a našlehaného mléka jako cappuccino. To však obsahuje v porovnání s latté víc mléka i kávy a o trochu méně mléčné pěny. Latte macchiato Pokud jste milovníci velkého množství kávy, mléka i našlehané pěny, zvolte latte macchiato. Káva krásně vypadá, jelikož díky tomu, že se první do nádoby lije mléko a následně až káva, nápoj střídá barvy. Při správné přípravě byste měla dosáhnout tříbarevného efektu. Latte macchiato se vždy podává ve skle. České kavárny se dopouští pro Italy nesmazatelného hříchu, protože dávají do kávy brčko. Velmi oblíbená je kombinace tohoto druhu kávy s příchutěmi.  
Zobrazit článek >
 
Stačí jedna patnáctiminutovka cvičení a budete zas fit!
Ach ty Vánoce. Všude plno jídla, sladkého pití a hlavně taková hromada cukroví! Co s tím? Nemůžete přestat mlsat, ale ráda byste zachránila svou postavu a tělo udržela v kondici? Udělejte si každý den 15 minut čas a věnujte ho cvičení. Prostřídejte pár těchto cviků během zmíněné patnáctiminutovky a máte vyhráno. Sed leh Není nad dobrou klasiku. Lehněte si na podložku, kolena mírně pokrčte a zvedejte tělo ke kolenům. Ruce nechte za hlavou, pokud by to na vás bylo příliš těžké, držte je zpevněné podél těla. Dřepy Stůjte rovně nebo držte horní část těla v mírném předklonu. Ruce nechte napnuté před sebou. Pokrčujte kolena, dokud vás nebudou táhnout hýžďové svaly. V této pozici zastavte a vydržte asi pět vteřin. Pokud jste byla zvyklá dělat dřepy až na zem, odnaučte se to. Škodí to kolenům. Výpady Stůjte vzpřímeně a střídavě dělejte výpady na každou nohu. Mezi stehnem a lýtkem by měl být pravý úhel. Zkuste alespoň 15 cviků na každou nohu. Kliky Silné ruce se vždy můžou hodit. Nejlepšími cviky pro posílení celých ramen jsou kliky. Opřete ruce o zem tak, aby dlaně držely linii s rameny. Nohy držte ve stejné linii jako ruce. Cviky dělejte klidně pomalu, nezáleží na počtu cviků, ale na jejich provedení. Při plnění těchto cviků nezapomeňte správně dýchat. Mimo toto cvičení dodržujte pitný režim a správnou životosprávu. Zkuste se překonat a vynechat večer alespoň sladké bomby v podobě sladkostí. Ty si užívejte nejlépe v ranních hodinách. Dámské fitness podkolenky najdete zde. Další punčochy a podkolenky najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Překyselený organismus? Co s ním? II
Dodržujte pitný režim. Vyhněte se slazeným nápojům, pijte ideálně vodu. Můžete do ní přidat pár kapek citronu, ale opravdu vodu ochuťte jen mírně. Pokud vodě nemůžete přijít na chuť, vsaďte na ovocné čaje. Směsi kvítků bylin a sušené ovoce vám neublíží. Do těla doplňujte vitaminy a minerály. Přidejte do svého jídelníčku ovoce a taky zeleninu, ty vám dodají potřebnou složku energie bez užití doplňků stravy. S odkyselením organismu pomáhá himalájská sůl. Tu není nutné jíst na kila, vlastně vůbec nemusí projít vašimi ústy. Pokud máte možnost si tuto zdravou sůl sehnat, pak si ji nakupte raději víc. V první řade si z ní můžete vytvořit speciální koupel. Tu si připravte hodinu před tím, než půjdete do vany. Napusťte na její dno trochu horké vody a přisypte sůl, čím víc, tím líp. Asi po šedesáti minutách připusťte do koupele horkou vodu a vlezte si do vany. Relaxujte minimálně půl hodiny. Sůl se dostane na vaši kůži a potřebné látky budou přeneseny do celého těla. Pokud vás slaná koupel neláká, napusťte si di hrnce trochu vody a nasypte sůl. Nešetřete s ní! Nechte jí celý den se vstřebávat a večer pak do nádoby namočte ponožky. Vyždímejte je a mokré je navlékněte na nohy. S mokrými ponožkami spěte celou noc. Aby vám nebyla zima, je vhodné nohy zabalit ještě do jedněch, zvenku suchých ponožek. Sůl se bude celou noc vstřebávat do kůže a následně do krve. Krev přijme minerály, pomocí kterých snadno vyloučí kyselé látky z těla. Vyzkoušejte účinný doplněk stravy, který byl speciálně vyvinut a vyroben na úpravu acidobazické rovnováhy organismu, tedy na jeho odkyselení. Produkt pH Minerals na odkyselení organismu 320 g najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Konzervace sýrů a stolování
Dříve se sýry uskladňovaly v dobře větratelných sklepech. Takovéto prostory byly tmavé, měly správnou vlhkost a sloužily jako spižírna. Dnešní doba nám nabízí ke skladování potravin ledničky, neboť málokdo vlastní sklep, který by měl příhodné podmínky pro skladování potravin. JAK DOBŘE UCHOVÁVAT SÝRY pokud zakoupíte sýr zabalený ve speciálním obalu a krabičce, je dobré jej, pokud sýr nesníte celý, opět zabalit do onoho papíru a zpět vložit do krabičky. nebalené sýry se ponechávají ve speciálním papíru, do kterého byly zabaleny při nákupu. plísňové sýry zabalte do alobalu. měkké sýry by měly být hermeticky zabaleny. tvrdé sýry můžete zabalit do utěrky, kterou předem navlhčíte v bílém víně. Mozzarellu můžete uložit do vody smíchané s mlékem. JAK PODÁVAT SÝRY K JÍDLU nepodávejte nikdy sýry studené. po vytažení z chladničky je nechte hodinku až dvě odležet v pokojové teplotě. JAKÉ POUŽÍT NOŽE NA KRÁJENÍ na jemné sýry - nůž s dlouhou lehce zajřivenou čepelí s rozdvojeným koncem. na měkké sýry - plochý tupý nůž. na velmi uleželé sýry - nůž s krátkou čepelí ve tvaru kapky. Nůž sýr nekrájí, ale odlupuje sýr po šupinách. JAK NAKRÁJET SÝRY válcovité sýry s měkkým těstem - krájíme na dílky jako dort. kulaté sýry (př. Mozzarella) - krájíme na plátky. sýry s tvrdým těstem (př. Parmigiano Reggiano) - krájíme na šupiny. čtvercové sýry (př. Taleggio) - nakrájíme nejdříve na čtvrtky a poté na trojúhelníky. menší, válcovité či nízké sýry - krájíme na polovinu nebo na kousky.
Zobrazit článek >
 
Triky na zmatnění pleti II
Je důležité, jak se líčíte Jasně, vždyť make-up vám vytváří vlastně takovou obličejovou masku. Je velice důležité, čím svou pleť namalujete, bude to mít vliv na její celkový vzhled. Zajímá vás víc? Nalistujte náš článek, který se týkal make-upů a jejich použití.  Nebojte se korektoru Nanášíte denně na pleť velké množství make-upu pro to, abyste zamaskovala své nedostatky? Odložte tento přípravek stranou a raději si pořiďte korektor! Tato drobná pomůcka si poradí se zamaskováním i těch nejviditelnějších skvrn, které obyčejný make-up neschová. Korektor si poradí s akné, červenými místy, žilkami, kruhy pod očima a s dalšími nedokonalostmi. Naučte se ho používat. Dobrým pomocníkem se taky může stát pleťový rozjasňovač, jen si je třeba dát pozor na to, že někdy přispívá k lesknoucí se pleti.  Báze pod make-up  Skoro za nejdůležitější a určitě nezbytnou složku by se dala považovat báze pod make-up. Ta se nepostará jen o celkovou výdrž líčení na obličeji, ale taky pleť hydratuje, nenechá ji, aby se vysušovala, a naopak ji taky dokáže zbavovat mazu. Pokud se vám vaše pleť zdá mastná již po nanesení této báze, můžete k jejímu vyčištění využít matující papírky. Ty mají ve vlastnosti to, že neničí make-up, ale vsakují do sebe mastnotu. Pudr pomůže, když už nikdo nemůže Pudr je doslova zázrak v kosmetice, pokud jde o lesklou pleť. Se zamaskováním lesklého tónu si skvěle poradíte, když si pořídíte pudr o odstín tmavší, než je vaše pleť. Pamatujte si, že pudr by měl dotvářet jen finální vzhled obličeje, a tak se snažte nanášet ho na pleť s mírou.   
Zobrazit článek >
 
Chvilky romantiky a Lindou Needham – Kouzlo polibku
Slečny a paní, udělejte si čas pro sebe a ponořte se do romantické četby, která vás alespoň na chvíli odvede ze světa reality do ciziny kouzelné romantiky. Každá žena by měla mít alespoň půl hodinku pro sebe. Proč ji nevyužít k četbě dobré knihy?   Linda Needham je americkou spisovatelkou již od roku 1972. Vystudovala bakalářský obor zaměřený na divadlo na Kalifornské státní univerzitě. Nyní žije v Hillsboro v Oregonu se svým manželem a synem. Vždy byla vášnivá čtenářka a již za mládí prožívala doby, kdy přemýšlela o kariéře spisovatelky, avšak později přiznává, že definitivně ji k psaní přesvědčil až román od K. E. Woodiwiss s názvem Plamen a květ. Do příběhu se vžila natolik, že zapomněla a krocana, kterého následně převařila na Den díkůvzdání. Po dočtení knihy měla definitivně jasno. Psaní divadelních her i divadlo samotné ji sice velmi bavilo, dokonce uspěla i jako herečka, ale sama si za čas přiznala, že práce spisovatelky by ji naplňovala ještě více. Pokusila se tedy napsat historickou romanci. Už její první dílo s názvem For My Lady’s Kiss mělo velký úspěch. Román Pleasure Of Her Kiss, v českém překladu Kouzlo polibku, vyšel v Americe už v roce 2003. Na český trh se dostal o něco déle. O překlad se postarala překladatelka Magda Cindričová  a dílo bylo vydané v nakladatelství Oldag. Nyní se přesuňme k samotnému ději. Jak už bylo před chvílí naznačeno, jedná se o historický milostný román, který vypráví příběh Jareda, hraběte z panství Hawkesly, a jeho ženy Kathryn, se kterou se kvůli nutné a neodkladné záležitosti oženil. Jared se s Kate ani nestačil poznat, tak jak by chtěl, jelikož jako hrabě musel odjet na dlouhou cestu. Manželku zanechal ve svém sídle. Ponechal ji všechnu zodpovědnost za hospodaření. Když se však Jared po dvou letech vrací domů, tak zjišťuje, že jeho manželce se povedlo proměnit velmi nudné a tiché sídlo v prosperující centrum, ve kterém se to lidmi jen hemží. Její sebevědomá povaha se dokázala vypořádat s nepřítomností muže na panství. Snaží se pomáhat hladovějícím dětem, jak to jen jde. Jared s úžasem začíná svou ženu obdivovat. Když zjistí, že ho jeho manželka po tak dlouhé době nepoznává, rozhodne se žít na sídle v anonymitě. Stále více začíná obdivovat svou ženu a čím dál více ji miluje. Propadne taky Kathryn lásce a dokáží se oba do sebe šťastně zamilovat?  Získá Jared její srdce? Kouzlo polibku je jen jeden z románů Lindy Needham. Dnes se chlubí deseti úspěšnými láskou zabarvenými příběhy. U nás vyšlo doposud románů pět: Krásná rebelka, Nevídaný skandál, Manželská lože, Kouzlo polibku a Ztracená nevěsta. Pokud máte v oblibě milostný historický žánr a jedna kniha od této spisovatelky vám stačit nebudu, vřele doporučuji k přečtení román Ztracená nevěsta, který vás okouzlí nejen svým dějem. Knihu Kouzlo polibku od Lindy Needham najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Trendy šperky: osobní motivy, kombinace materiálů
Doby, kdy  se šperky  vyráběly  jen  ze zlata a dalších drahých kovů jsou dávno pryč. Dnes si můžeme vybírat doplňky z nejrůznějších materiálů jako jsou dřevo, plast, kůže nebo dokonce z betonu. Kam šperky nosit a jak vybírat? Šperky vyjadřují náš styl, naši osobnost.  Může být velmi  decentní  nebo  naopak  výrazné a hravé. Fantazii  se  meze nekladou. Vedle tradičních šperků ze stříbra, zlata a drahých kovů se objevují nové materiály i postupy výroby. Šperky mohou být inspirovány přírodou, tradicemi  i osobním stylem a historií. Do města Do města si vybírejte šperky pohodlné, které  jsou volné, pohodlné a nebrání  vám  v pohybu. Důležitá je přirozenost a komfort při všech vašich aktivitách. Jsou  vhodné prsteny, které nám nebrání v manipulaci, při nošení o nich nevíme. Do práce Při  volbě šperků do práce bychom měli být střídmější a opatrnější. Na pracovní schůzku se nebojte zvolit si masivní hodinky v pánském stylu, ale v ostatních špercích se držte raději při zemi. Velké šperky, které přitahují  pozornost, se hodí  na večírek či na rande. Na ples Šperky využijete především v nastávající plesové sezoně.  Šperky volte podle účesu i šatů. K šatům na jedno rameno se nehodí náhrdelník, pokud máte vyčesané vlasy, budou vám slušet visací náušnice. Je potřeba vyzdvihnout šaty nebo šperk. Vyvarujte se přeplácaných kombinací.  Náhrdelník použijte k šatům, které jsou řešeny až ke krku nebo se stojáčkem. Šaty s výstřihem do V ozdobte delším náhrdelníkem, který opticky protáhne šíji. Plesové šaty můžete ozdobit také broží, ke které doladíte prsten, náušnice nebo náramek. Ať už se chystáte do práce, na ples nebo do města, vždy si  vyberte kvalitní šperky.  Vyvarujte se laciným napodobeninám, které nemají dlouhou životnost.
Zobrazit článek >
 
Jak poznat špatnou podprsenku
Podprsenka je nezbytnou součástí oblečení každé ženy, přesto si  jen málokterá  vybere tento kousek oděvu správně. Téměř 70 % žen si vybere špatnou velikost nebo špatný tvar. Poradíme vám, jak správně podprsenku vybrat, abyste se cítila pohodlně.   Jak správně podprsenku vybrat Spousta žen své spodní prádlo zanedbává. Myslí si, že když není vidět, je zbytečné dát si s jeho výběrem práci a sáhnou po prvním kousku, který se jim líbí. Dvě podprsenky a patery kalhotky vám ke spokojenosti stačit nebudou. Naopak výběr kvalitního prádla rozhodně nepodceňujte. Protože ho nosíme celý den, musí být pohodlné a kvalitní. Nejčastější chybu, kterou ženy dělají, je zapínání podprsenky na nejmenší  velikost háčků. Zapínat se má podprsenka na nejdelší velikost, protože každá podprsenka časem povolí. Obvod podprsenky má být v jedné rovině a zapínání musí být uprostřed zad. Kostice má být za prsem, aby nešlo ze strany ven. Měla by prso lemovat a přiléhat zejména na hrudníku. Oblíbeným střihem podprsenky je balonová, tzv. bardotka, která má hranatý výstřih a ňadra zaoblí. Další jsou jemně zpevněné podprsenky, které mají kostice uzpůsobeny tak, aby ňadra tlačily dopředu. Tento střih se hodí pro výstřih do V, protože vám vytvoří mezi prsy čárku. Klasická podprsenka uzavře celá prsa. Push up podprsenka dokáže zvednout prsa až o dvě velikosti. Vedle výběru správného tvaru košíčků, obvodu podprsenky vybírejte správně také správné utažení ramínek . Pokud se vám zařezávají, máte moc velký obvod prádla. Šířka ramínek musí korespondovat s velikostí prsou. Menší velikosti mají úzké ramínka, větší naopak široká. Na sport si pořiďte sportovní podprsenku, která vaše prsa drží při sportu pevně. Kvalitní  podprsenky najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Aby byly zuby zdravější
Máte strach ze zubního kazu nebo úbytku dásní, tzv. paradentózy? Tak těmto onemocněním zkuste předejít s několika následujícími radami. Pravidelné čištění Již od malička nás provází jednoduché heslo: „Dvakrát denně čistit zuby, dvakrát ročně k doktorovi.“ Ještě lepší je, vyčistit si zuby po každém jídle, aby se zbytky potravy nestaly kořistí bakterií. A čistit si zuby před spaním je naprostá nutnost, jinak mají kyseliny celou noc čas na svoji činnost. Správné čištění Správně se zuby čistí od červeného k bílému – tedy směrem od dásní až ke korunce zubů. Důkladně si vyčistěte vnější stranu všech zubů i jejich mezizubních prostor. Následně pak vnitřní stranu zubů a na závěr kousací plošky stoliček. Zubní nit Jsou místa, kam se zubní kartáček nedostane, a do těchto prostor je potřeba použít zubní nit. Čištění mezizubních prostor provádějte opatrně, aby nedošlo k poranění citlivé dásně. Sprcha Sprcha odplaví poslední zbytky jídla a promasíruje dásně. Zubní pasta Pokud nejste alergičtí na fluoridy, používejte pasty s jejím obsahem, protože posiluje sklovinu. Pozor na bělící pasty, které sklovině nesvědčí. Bělení Pokud chcete mít bělejší zuby, vyzkoušejte přírodní bělení plátkem citronu, který krom bělení, posílí dásně a osvěží dech. Posilování Neloupané jablko vcelku, nenakrájené, výborně posiluje dásně. Tak se s chutí zakousněte!
Zobrazit článek >
 
Pokojové rostliny, které čistí vzduch II.
Už ze základní školy víme, že zelené rostliny obsahují chlorofyl. Díky němu v nich probíhá složitý proces, který se nazývá fotosyntéza. Při něm se přeměňuje kysličník uhličitý na kyslík. Rostliny také umí zvlhčovat vzduch. Pokud máte ve svém bytě či domě velké sucho, pořiďte si rostliny s velkými listy. Víte, že břečťan, který dosáhne délky jednoho metru dokáže vyčistit až 10m2 prostoru? Dokáže pohltit toxické látky a přeměnit je na látky, které jsou pro člověka neškodné. V první části tohoto článku na pokračování - Pokojové rostliny, které čistí vzduch I. jste se mohli dočíst o tom, jaké jsou vhodné květiny do obývacího pokoje a ložnice. Pracovna Kaktus Cereus perucianus - skvěle pohlcuje elektromagnetické záření z elektrických přístrojů. Ficus elastica - doslova spolykají formaldehydové výpary. Umí lapat i prach, proto je nutné jeho listy, jednou za čas, otřít vlhkým hadříkem. Červený filodendron - absorbuje výpary z tiskáren a potištěných papírů. Také si umí poradit s cigaretovým kouřem. Kuchyně  Gerbera - pohlcuje výpary z čistících prostředků. Chryzantéma - pohlcuje formaldehyd, které obsahují staré druhy překližek nebo izolací. Palmenka - pohlcuje vlhkost, která vzniká při vaření. Umí pohltit i amoniak, který se uvolňuje z řady čistidel. Nejen, že dané květiny nám zkvalitní vzduch, který vdechujeme, ale zároveň dokrášlí náš interiér. Dopřejte jim správnou péči a dolaďte jejich krásu pěkným obalem na květiny. Jak se Vám líbí PLECHOVÝ KVĚTNÍK S DEKORACÍ?  
Zobrazit článek >
 
Zajímavosti o psech
Máte rádi psy a zajímá vás, co a proč dělají nebo co dalšího je na nich zajímavého? Tak jste na správné adrese. Roční pes je stejně fyzicky vyvinut jako patnáctiletý člověk. Psi se potí jen mezi polštářky spodních tlapek, jinak se ochlazují jazykem. Na svém obličeji dokážou s pomocí uší vykouzlit přibližně 100 různých výrazů. Otisk psího čenichu je jako náš otisk prstů, stejně jedinečný a nezaměnitelný. Psí čich je 100 000x silnější než lidský. Pes vnímá nejprve pohyb, pak jas a nakonec tvar objektu. Pro pohyb uší mají psi dvakrát více svalů než lidé. Dokáží se sebe vydávat až deset různých zvuků. Nejsou barvoslepí, jak si mnozí myslí. Vidí odstíny modré, žluté, zelené a šedé. Pouze červenou barvu vidí v odstínech šedé. V šeru vidí lépe než lidé, protože mají v očích za sítnicí speciální vrstvu odrážející světlo. Štěňata čivav, stejně jako lidská miminka, se rodí s neuzavřenou částí hlavy – fontanelou, a tak se zaceluje v průběhu dalších 6 měsíců. Novofundlandský pes skvěle plave díky kůži, která mu spojuje prsty. A baseti zas plavat neumí. Chrti dokáží běžet rychlostí až 72 km/hod. Jsou proto nejrychlejšími psi na světě. Z lodi Titanic se zachránili 3 psi – Novofundlandský, Pomeranian a Pekingský palácový psík. Retrívr je nejoblíbenější plemeno v USA, Kanadě a Velké Británii. U nás je na pátém místě. Basenji neumí štěkat, vydává jen jódlovací zvuky. Nejchytřejší plemeno psů je Border kolie, hned za ní Pudl a Zlatý retrívr. Nejhloupější je Afgánský chrt.
Zobrazit článek >
 
Vyrábíme si vlastní víno
Z většiny druhů ovoce můžeme připravit různé typy vín. Základními typy doma vyráběných vín jsou tzv. lehká stolní vína a vína dezertní. Stolní víno - označujeme víno s obsahem alkoholu 10 až 12 %, tzn. přicukřované jen natolik, aby po prokvašení zůstalo odolné vůči různým onemocněním. Hotové víno obsahuje jen nepatrné množství cukru, nebo vůbec. Dezertní víno - obsahuje 80 - 200 g cukru v 1 l, aby bylo chuťově vyvážené i přiměřeně odolné vůči dodatečnému prokvašení cukru, který do vína přidáváme po skončení kvašení, musí obsahovat minimálně 14 % alkoholu. Často se stává, že se kvašení zastaví. Musíme dodržovat určité zásady: ředit mošt vodou jen tolik, kolik je nutné pro snížení obsahu kyselin do moštu přidáváme celé množství cukru určené k prokvašení, zcela rozpuštěné a najednou pokud možno zakvasit mošt ihned po jeho vylisování pro rychlé rozkvašení umístit mošt do teplé místnosti kontrolovat dokvášející mošt a občas jej promíchat Prosté dezertní víno - získáme přicukřením 80 - 120 g cukru na 1 l vína. Vyrábí se z velmi aromatického ovoce. Dezertní víno likérové - přídavkem koření, suchých plodů, vinného destilátu a dalších přísad můžeme zhotovit dezertní ovocné víno podobné likérovým vínům. Vlastníte-li menší vinohrad, nebo si jen chcete vyzkoušet výrobu vína z hroznů, zakupte si praktickou příručku "Výroba vín u malovinařů", kde se dozvíte jak probíhá samotný proces výroby vína, základní informace o moderní výrobě vín a jiné zajímavé informace pro vinaře. Knihu "Výroba vín u malovinařů" zakoupíte zde: knihy.eiffeloptic.cz    
Zobrazit článek >
 
Historie pikniku
V jednom z předchozích článků jste si mohla přečíst něco o pikniku obecně. Nyní přejděme již k samotné historické stránce. Slovo picnicue pochází z francouzského jazyka, vznikl někdy na začátku osmnáctého století. Za počátky pikniku by se daly považovat svačiny lovců, kteří během celého dne měli několik loveckých přesnídávek, o kterých si dávali do nosu. Tradičními jídly, které při této příležitosti pojídali, byly například kuřata s chleby, švýcarské sýry nebo rokfór. Vše zapíjeli lovci kvalitním vínem. Čím výše postavený lovec byl, tím byla jeho svačina bohatší. Pokud šlo o královský hon, tabule byla opravdu pestrá. Mohla byste na ní najít například i zákusky či exotické ovoce, nechyběla ani paštika nebo nakládané pochoutky. Tato záležitost prvopočátku pikniku neboli přesnídávky byla čistě francouzská záležitost. Víte jak to vypadalo v Anglii? V Anglii byl piknik pořádán nejprve královskými hodnostáři, poté se ho naučili provozovat i měšťané. Od devatenáctého století byl piknik neodmyslitelnou součástí letních radovánek. Britové si pochutnávali nejraději na roastbeefu, šunce, holubech nebo humrech, taky na kandovaném ovoci či pudinku. Jejich nápojový lístek byl též velmi pestrý. Skládal se z vín, šampaňského, sherry i piva. U nás, tedy na území dnešní České republiky, se pikniky pořádaly také. V devatenáctém století byl dokonce 13. červenec nazýván dnem pikniku. Po poledních modlitbách všichni Pražané vyráželi do blízkého lesa, aby si v něm našli pohodlné místo, kde mohou roztáhnout ubrus a začít obědvat. Krmnými pochoutkami byly nejčastěji pečeně a koláče. K nim blo podáváno víno i pivo. Po hlavním aktu došlo taky k radovánkám - zpívalo se a tancovalo až do noci. Mimo to taky děti trávily volné chvíle po jídle různými hrami. Oblíbená byla například hra na slepou bábu nebo obyčejná schovávaná. I míčové hry měly na piknicích své místo. Pokud byste se chtěla vrátit v historii a prožít takový piknik, jaký běžně podnikali lidé ve středověku, můžete se zúčastnit jedné ze speciálních akcí, které se zaměřují na historické pikniky. Co třeba Historický piknik v dobách Karla IV, kde se dozvíte něco o historii, ochutnáte tradiční karlovské pochoutky a taky strávíte den plný přírody a slunce. Tato akce je každoročně pořádána na Krušnohorsku, historické pikniky však taky objevíte i v Praze. Při stolování se vám rozhodně bude hodit piknikový set, který najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Gurmánská dárková sada
Ke každé části roku patří typické atributy. Zamyslíme-li se, k jaru mohou patřit například prvosenky, sněženky, pučící a kvetoucí stromy. K létu pak zrající třešně a jahody, slunce, písek a další. Když se řekne podzim, napadají nás sezónní plody vinic a zahrad – švestky, jablka, hrušky, padající listí a jeho barvy. Zimu napovídá sníh, teplé oblečení, vánoční stromeček, vůně svařeného vína se skořicí a hřebíčkem, pomerančů a čokolády. Že se zima blíží, jako by měla v plánu předběhnout barevný podzim, je z posledních dní vice než patrné. Uvidíme, kdo vyhraje, ale stejně není na škodu se na ni připravit. Hřejivá vůně pomerančů a belgické čokolády nepochybně navozuje gurmánskou atmosféru zimních večerů a cukroví. Kosmetická dárková sada Dermacol Aroma Ritual Belgická čokoláda, obsahuje vše, co sváteční pocit potřebujete: sprchový gel, tělové mléko a krém na ruce. Relaxační a hydratační péče s aromatickou vůní pomerančů může potěšit každou ženu a přispět uvolnění mysli. Všechny tři produkty obsahují zvláčňující a hydratující glycerin, mysl uvolňující pomerančový olej, předčasnému stárnutí zabraňující vitamin E a regenerující bambucké máslo. Chcete-li vůni belgické čokolády a pomerančů pro začátek jen vyzkoušet, najdete v naší nabídce v sekci Kosmetika každý z produktů samostatně.
Zobrazit článek >
 
Kristy Bomberg – Rychle a nespoutaně
Kristy Bomber je mladá americký spisovatelka, která žije v jižní Kalifornii. Mezi téma tvorby na které má rozhodně talent patří hlavně milostné romány se špetkou pikantní erotiky. Užijte si dej s jednou z jejích knih. Bomberg moc ráda sportuje, mezi její největší sportovní záliby patří běh a plavání. Miluje sladké a ráda se prý pobaví nad lechtivými knihami od jiných spisovatelů. Přečtěte si třeba její knihu Rychle a nespoutaně, díky níž si o spisovatelce uděláte dokonalý obrázek.   Kolem Rylee a Coltona se všechno hroutí a jejich vztah je podroben několika těžkým zkouškám. Najdou v sobě sílu bojovat o to jediné, bez čeho nedokážou žít – jeden o druhého? V posledním díle milostné série Kristy Brombergová plnými hrstmi dávkuje sex, vášeň i napětí. Třetí díl začíná dramatickými okamžiky Coltonovy havárie na závodní dráze. A i když Colton jako zázrakem přežije, Rylee se obává následků, jež by se mohly promítnout na jejich křehkém vztahu, který tak dlouho pracně slepovali. Coltonova zranění jsou vážná, ale daleko větší muka se odehrávají v jeho duši. Rylee tak s hrůzou sleduje jeho boj s démony minulosti. Když už se zdá, že jejich vztah přeci jen dojde naplnění, osud znovu zasáhne nečekanou silou. Příběh Coltona a Rylee nabere dramatický spád a stává se přímo thrillerem, ve kterém jde doslova o život. A právě v takových vypjatých okamžicích, kdy si člověk sáhne až na dno a skutečně pozná sám sebe, se nezkrotný bouřlivák Colton a nesmírně obětavá Rylee musí rozhodnout, co dál. Knihu Rychle a nespoutaně najdete zde.     
Zobrazit článek >
 
Hydratační šampon na suché vlasy
Malé děti mají vlásky většinou jemné. V době dospívání se začnou rychleji mastit. Důvodem této nepříjemnosti jsou v těle probíhající různě intenzivní hormonální bouře. Každá bouře se jednou zklidní, nutnost častého mytí vlasů zvolna odezní a ve většině případů nastane čas, kdy máme vlasy ideálně takzvaně normální. Mít normální vlasy je ovšem pro mnohé zbožným přáním, protože existuje mnoho vlivů, které kvalitu vlasů ovlivňují. Podílí se na ní genetická dispozice, výživa, kvalita prostředí – chemikálie v ovzduší, tvrdost či případná kontaminace vody, stres a také způsob, jakým o ně pečujeme. Ke zlepšení stavu vlasů mohou přispět produkty, jimiž vlasy udržujeme. Jsou-li vaše vlasy suché, nejedná se o opak mastných. Suché vlasy trápí nedostatek hydratace, za kterým mohou stát hormonální vlivy, povětrnostní podmínky – slunce i mráz, případně jednoduše nevhodný vysušující šampon, jímž vlasy myjeme. V tom případě je pomoc jednoduchá: stačí zakoupit šampon, který má schopnost vláhu naopak rychle doplnit. Vyzkoušejte hydratační šampon pro suché a poškozené vlasy z výprodeje sekce Kosmetika. Nese značku Paul Mitchell. Instant Moisture Daily Shampoo obsahuje pšeničné proteiny, heřmánek, aloe vera a jojobu. Šetrně myje, zklidňuje a pečuje o vlasy i vlasovou pokožku. Vlas hydratuje, uhlazuje, chrání jeho barvu a zvyšuje objem..
Zobrazit článek >
 
Je koženka nová kůže? I
Znáte hlavní rozdíly mezi zmíněným přírodním materiálem a syntetickou látkou? Přečtěte si článek, který vám odhalí základní rozdíly a třeba vám pomůže i s výběrem nového doplňku. Koženka Nejčastějším typem umělých materiálů je takzvaná nepravá kůže. Koženka má tu výhodu, že se dá vzhledově hodně upravovat. Lze vytvořit povrch lakovaný, hladký nebo hrubší, jde na ni zobrazit různé vzory. Její výroba není nákladná, a tak předměty z ní vyrobené jsou cenově dostupné. Koženka se nesnese se solí, to je její velká nevýhoda. Pokud se na ni sůl dostane, začne praskat. Pozor na koženkové boty v zimě, kdy se solí chodníky. Koženka se udržuje téměř stejně jako kůže. K údržbě vám bude stačit vlhký bavlněný hadřík. Větší znečištění se pak řeší mýdlovým roztokem. Na tento materiál není vhodné používat jakékoliv chemikálie. Kůže Kůže se získává nejčastěji z těl obratlovců, například z koz, prasat nebo ovcí. Po jejím dokonalém vyčištění se z ní stane useň. Usně se pak dle účelu rozdělují a zpracovávají dál. Nejčastějšími usněmi jsou oděvní, obuvnické, čalounické, ale taky technické. Veškeré výrobky z usní se pak nazývají kožené. Pravá kůže má póry nerovnoměrně rozložené, umělé materiály pak většinou rovnoměrně. U kůže nelze vytvořit perfektní hrany při šití, v rámci většího zkoumání zjistíte, že některé spoje mohou být hrubé a nepravidelné. U koženek bývají okraje naopak ještě naleštěné. 
Zobrazit článek >
 
Jaké druhy kávy znáte? II.
Káva má nejen povzbuzující účinky, ale také pomáhá při hubnutí. Z rozdrcených kávových zrnek si můžete připravit vynikající pleťový peeling. Avšak o kosmetických účincích tentokrát psát nebudu. Opět zabrousíme ke kávě, jako k lahodné pochutině, kterou si zpříjemníte nejen chvilky relaxování nebo pohodové posezení s přáteli. Z první části - Jaké druhy kávy znáte? I. už víte, jak mají být připravéné kávy - AU LAIT, AMERICANO a CAFFÉ LATTE. Dnes si představíme další tři druhy kávy, kterými jsou: CAPPUCCINO Cappucino je středně velká káva o objemu cca 160 ml. Je rozdělena do tří třetin. První tvoří káva, druhou třetinu tvoří mléko a ta poslední je vytvořena slěhanou mléčnou pěnou. Jako příjemný bonus bývá mléčná pěna posypaná skořicí, kakaem nebo čokoládou. ESPRESSO Je hojně využívané jako základ u káv uvedených v první části článku Jaké druhy kávy znáte? I. Při jeho objednávání zapomeňte na výraz pressso, protože nic takového neexistuje. Vždy a všude používejte název espresso! Při jeho přípravě voda protéká namletými zrnky zhruba 20 - 30 sekund. Servíruje se do šálku o objemu 25 - 35 ml. FLAT WHITE Je dvojité espresso, které se dolije zhruba jedním centimetrem mléka. Na povrch se vyšlehá hustá pěna bez bublinek. I zde se můžete setkat s výtvarným duchem baristy, takzvaným "latté art". Tato káva se velmi podobá latté, jen je o něco málo mléčná, ale silnější.   Připravte si některou z uvedených káv nejen pro sebe a partnera, ale oslňte i své známé a rodinu. S kávovarem PHILIPS EP5314/10. V pohodlí domova si můžete kávu té nejvyšší kvality užít i bez toho, aniž byste se museli „trápit“ se složitým nastavováním pákového kávovaru. Automatické espresso Philips EP5314/10 vám umožní připravit jak espresso, tak i americano nebo cappuccino a další kávové speciality. Přináší totiž nejen vysoký výkon, ale také klasický napěňovač Pannarello a bohaté možnosti personalizace kávy, u níž lze ovlivnit její chuť i sílu. Kávovar dokáže připravit dva šálky najednou a zde výčet jeho vlastností ani zdaleka nekončí. Bude vás reprezentovat i stylovým designem a z praktického hlediska potěší snadná údržba díky vyjímatelné spárovací jednotce i filtru AquaClean. Benefitem je také zásobník na použitou kávu, který stačí vyčistit pouze jednou za 15 použití.  
Zobrazit článek >
 
Jednoduché nepečené piškotové dorty
Znáte tradiční recepty na sladké a velmi jednoduché nepečené pochoutky, které chutnají opravdu božsky? Ne? Tak se s nimi rychle seznamte. Článek vám dodá inspiraci pro vaši další kuchařskou výrobu, na kterou vám bude stačit kolem patnácti minut. Ovocný dort se zakysanou smetanou Budete potřebovat: Piškoty (2 balíčky) Zakysanou smetanu (minimálně 3 kelímky o 200 ml) Kompotované/mražené/čerstvé ovoce (4 konzervy/2 balíčky/400g) Šlehačku (1 kelímek) Cukr krystal (dle potřeby, cca 6 lžic) Postup: Vezměte větší dortovou formu. Piškoty, které pokryjí dno formy namažte zakysanou smetanou. Naskládejte je na dno. Nezapomeňte vyskládat taky jeden řádek piškotů podél formy. Poté tuto vrstvu jemně potřete zakysanou smetanou. Připravte si slité a namačkané kompotové ovoce, rozmrzlé mražené ovoce smíchané s cukrem a nebo čerstvé ovoce též ocukrované. To Naskládejte na smetanovou vrstvu. Poté přidejte opět piškoty, dále smetanu a nakonec ovoce. Tento snadný postup opakujte do té doby, dokud nezaplníte celou dortovou formu nebo dokud vám nedojdou piškoty. Poslední krok by měl končit jemným nátěrem zakysané smetany. Téměř hotový dort dejte vychladnout do lednice alespoň na čtyři hodiny. Poté ho opatrně oddělte od formy, tu otevřete a dort jemně překlopte na talíř. Pro hladký efekt ho potřete šlehačkou. Na okrasu můžete přidat vámi vybrané ovoce. Dobrou chuť. Čokoládovo-banánový dort Budete potřebovat: Piškoty (2 balíčky) Zakysanou smetanu (minimálně 3 kelímky o 200 ml) Banány (minimálně 5 ks) Hořkou čokoládu na vaření (2 ks) Kakao (5 lžic) Postup: Způsob přípravy bude podobný předchozí pochoutce, zakysanou smetanu však smíchejte s kakaem. Rozehřejte čokolády na vaření. Polovinu horké směsi přilejte do zakysané smetany a rychle promíchejte. Druhou čokoládu si nechte na ozdobu dortu. Do formy opět střídavě skládejte piškoty, čokoládovou smetanu a banány. Nechte opět ztuhnout. Poté dort vyjměte na talíř a celý jeho povrch zalijte rozpuštěnou čokoládou. Můžete přidat i banány. Knihu Báječné dorty a jiné moučníky najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Historie laků na nehty
Nehty si lidé museli upravovat odjakživa. V Turecku si je brousili pomocí mušlí, jinde je zase lidé opalovali svíčkou. Prostředkem, jímž své nehty barvili byla hlavně hena nebo taky měděná barva z výměšků hmyzu. Egypťanky přišly před stovkami let taky s jinou inovací – píchaly si barvivo přímo do lůžek nehtů, to se rozprostřelo a údajně jim pak už rostly pouze nehty barevné. V Číně zlatě barevné nehty znamenaly luxus. Červená a černá barva zase dávala najevo sílu a moc. Až do konce 19. století se každý člověk staral o své nehty sám. S rozvojem techniky vznikly i nové salóny, které začaly nabízet úpravu a barvení nehtů. Rozšířily se hlavně v USA. Na počátku 20. století už byly lidem známy tekuté laky. Do 30. let tohoto století nenosily ženy jinak upravené nehty než na takzvaný moonlook. Toto zdobení se vyznačovalo červenou nebo růžovou barvou, která se však nenanášela na celé nehty. Dole se nechalo volné místo ve tvaru měsíčku, asi dva milimetry na špičce nehtu zůstávaly též volné. Díky bratrům Revsonovým přišly na svět i jiné barvy. Bratři totiž naučili lidi míchat barevné laky pomocí pigmentu a ne barviv, jak bylo doposud zvykem. Od let 50. se začaly nosit nehty umělé. Tento trend byl odstartován v Hollywoodu. První umělý nehet vynalezl zubní lékař Fred Slack. Gelové nehty vznikly též díky zubní technice. Materiál, ze kterého se nehty vyráběly slouží totiž taky na tvoření zubních plomb. Díky nejrůznějším průzkumům je nám dnes známo, že nejoblíbenější barva laku byla vždy červená. Platí to i u vás? Je to vaše top barva? Naše produkty nejen na manikúru najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Sezóna jahod je tu! Co o tomto ovoci nevíte? I
Přišlo období jahodových bedýnek a vaniček, které vás budou lákat na trzích, u silnice nebo v supermarketech. Máte snad jahody i na své zahrádce? Zpestřete si den jahodovým zajímavostmi. Věděla jste tohle všechno o tomto chutném ovoci? Jahody se na našem území začaly účelně pěstovat na konci devatenáctého století díky českému správci a velkému americkému průzkumníkovi Rudolfu Strimplovi. Od roku 1896 na svém statku začal sázet jahodníky. Jejich plody se staly samozřejmě velmi oblíbenou potravinou. Byly podobné našim současným lesním jahůdkám. Postupem času se tento muž rozhodl taky podle amerických tradic vyzkoušet své pěstitelské umění na borůvkách, malinách nebo ostružinách. Přišel taky na snadné dobytčí hnojivo, které bylo navíc pro rostliny všeho druhu velmi účinné. Každý občan naší republiky sní v průměru tři kilogramy jahod ročně. Do tohoto počtu jsou zahrnuty jahody vypěstované jak na našem území, tak i z dovozu. Celkově se počet zahraničních jahod na našem území pohybuje v 70% množství. Nejvíce se k nám jahody přiváží ze Španělska, dále z Afriky. S českou produkcí bychom tedy jen tak nevystačili. Není pochyb o kvalitě jahod českých farmářů. Díky omezení nebo úplnému vynechání chemických postřiků máte jistotu, že je toto ovoce opravdu zdravé. Prodej u stánků od maloobchodníků je taky výhodnější z hlediska čerstvosti. Lidé prodávají jahody hned po sběru, obvykle je tato fáze obchodování velmi rychlá. Chuť jahod je taky lepší, neboť ovoce není šlechtěno, aby vydrželo transport a strojové balení.   Díky jahodám budete mít zdravější a bělejší zuby. Jsou dobrým odstraňovačem bakterií, bělící účinek mají díky kyselině jablečné. Plátýnkovou masku s jahodami pro zjemnění a antioxidaci najdete zde: krasa.eiffeloptic.cz.   
Zobrazit článek >
 
Vyvarujte se nejčastějším chybám při holení nohou II
Nepoužíváte peeling Přiznejme si to na rovinu. Kolik žen používá peeling na nohy? Sotva si vzpomeneme, že potřebujeme ošetřit obličej. Peeling je však velmi důležitý, neboť pomůže zabránit zarůstání chloupků. Díky peelingu se navíc zbavíte zbytků odumřelé kůže a ušetříte tak svou žiletku. Používáte žiletku nebo její hlavici moc dlouho Jistě víte, že v případě stáří a opotřebovanosti holítka vám odstraňování chloupků nejde snadno. Jakmile dojdete do této fáze, je potřeba vyměnit hlavici nebo případně celý holicí nástroj. Holení starými žiletkami vám zabere moc času a ještě dojde podráždění kůže. V celém procesu holení si vystačíte jen s žiletkou Neholte se nasucho, ani pod tekoucí vodou. Pokud chcete docílit hladkého oholení, šetrně přistupovat k pokožce a omezit růst chloupků nebo výskyt pupínků, používejte holicí gely nebo krémy, záleží, který typ produktu vám vyhovuje. Tento fakt taky souvisí s péčí ,,po‘‘. Hydratujte pokožku pomocí vhodného krému, který ji zklidní a hodí do pohody. Užijete si tak mnohem déle hladkých nohou, neboť se zbavíte fáze pupínků. Spěcháte Udělejte si na holení čas, nic není horší než holit si nohy s časovými pauzami. Celé holení by mělo probíhat v jedné fázi. Myslete taky na péči o žiletku. Po holení ji umyjte a ukliďte na bezpečné místo, kde se na ni nedostanou bakterie ani voda. Prostředky a přípravky na holení pro ženy i muže najdete zde: krasa.eiffeloptic.cz.
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Salzburg IV
Přírodovědecké a technické muzeum Salzburg Haus der Natur se nachází v centru města. Jedná se o jednu z nejvyhledávanějších atrakcí ve městě. Zastavte se a poznejte, jak žili pravěcí lidé nebo naopak nahlédněte do budoucnosti. V muzeu si budete moci prohlédnout vývoj lidstva a následně taky techniky v průběhu věků. Uvidíte taky kdejaké zajímavé živočichy nebo rostliny. Děti, ale i dospělé jistě zaujmou interaktivní pokusy a prezentace. Pro milovníky biologie je zde taky místnost. Chcete se dozvědět, jak funguje lidský sluch nebo jak vidí moucha? Snad všechny vaše otázky ohledně fungování organismů i mnohé jiné budou zodpovězeny. Prohlédnout si zde taky můžete poutavé fotografie, které vás zavedou na severní pól nebo vám ukáží jak vypadá pravý deštný prales. Opravdu na každého návštěvníka toto muzeum zapůsobí. Díky neobyčejným kulisám zažijete v tomto centru neobvyklé dobrodružství. Zoologická zahrada Hellbrunn Hellbrunn není jen název pro památku a vodní fontánu. Je tak pojmenovaná i zoo, která se nachází v hellbrunnském areálu. Vydejte se na jih města za trochu jinými obyvateli kraje. Prohlédnete si zde více jak 140 druhů zvířat. Zaujmout by vás mohly noční prohlídky zoologické zahrady. Ty se konají od srpna do září vždy v pátek a v sobotu. Tato trochu jiná návštěva zoo se určitě vyplatí. Jinde se za divokými šelmami v noci asi nepodíváte. Malé děti jistě potěší tradiční výběh s domácími zvířátky, které mohou nakrmit. A pokud budete mít štěstí, zachytnete zde alespoň jedno mládě. Zoologická zahrada se pyšní stále novými přírůstky. Plánujete výpravu do tohoto města? Pak se řádně připravte a vezměte si s sebou průvodce. Knihu Merian Salcburk – Salcbursko najdete zde.    
Zobrazit článek >