EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Dárky na poslední chvíli – PRO NĚJ
Dárkový poukaz Dárkový poukazem nic nezkazíte. Vyberte zážitek, jakým by mohla být třeba ochutnávka piva, nebo klidně dovolenou pro dva, tu váš přítel jistě čekat nebude a ještě poukazem obdarujete sama sebe. Sportovní potřeby Není snad muž, který by v něčem s někým nesoupeřil. Pokud máte doma posilovacího maniaka, určitě ho potěšíte čímkoliv na sport. Vyberte mu nějaký doplněk stravy nebo samotné sportovní náčiní. Každého jistě taky potěší oblečení z funkčního materiálu, které poslouží nejen do posilovny, ale i pro horaly. Něco na zub Každého muže potěší nějaké luxusní občerstvení. Co takhle sýrový balíček? Nebo nedá dopustit na kvalitní klobásy? To už víte vy. Co vašemu mužovi udělá radost? ,,Ujíždí‘‘ váš blízký na sladkém? Kdy jindy ho jím obdarovat než o Vánocích, že? Parfém Parfém je předmět, který si muž obvykle sám nekoupí. Takže máte možnost, obdarovat ho voňavým potěšením právě na Vánoce. Vyberte luxusní parfém, k tomu přidejte do setu vodu po holení nebo nějaký deodorant. Kniha Kniha potěší vždycky. Pokud zamíříte v knihkupectví pro nějaký bestseller, nic tím nezkazíte. V případě, že nemá vaše žena na čtení moc času, můžete zapátrat po audioknize. Vyberte si publikaci od nás, naši širokou nabídku si prohlédněte zde. Jste na Vánoce již plně připravena?  
Zobrazit článek >
 
Dokonalý make-up? Co vše na to potřebuji?
Patříte k ženám, které nedají dopustit na perfektní make-up? Aby byl váš look dokonalý, měla byste použít nemálo kosmetických přípravků. Které do seznamu patří? Přečtěte si článek se seznamem produktů, jež je třeba užívat na denní líčení. PLEŤ: Krém Pod každý make-up je vhodné nanést podkladový krém, který nejen vaši pokožku hydratuje, ale taky zajistí výdrž líčení. Korektor Vaše větší nedostatky zamaskujte šikovným korektorem. Make-up Pro celistvý look vaší tváře použijte make-up vhodný pro vaši pleť. Tvářenka Bez tvářenky nikdy nebudete vypadat dokonale. Tato růžová kráska totiž dokáže s každým obličejem udělat divy. Vyzkoušejte několik barevných odstínů a vyberte si ten svůj. Pudr nebo bronzer Veškeré líčení ještě přepudrujte, pro zlatavý nádech vaší pleti použijte pudrový bronzer. OČI a OBOČÍ: Stíny Vystínujte vaše oči do přírodních barev. Není nutné užívat silné a výrazné barvy. Stačí, když víčkům dodáte čerstvý béžový nádech. Linky Nezapomeňte vytáhnout váš pohled černými linkami, které dokonale dokreslí oční nedostatky. Řasenka Bez řasenky ani krok! Řasenka patří k nejdůležitějším zkrášlovacím prostředkům vůbec. Když ji z denního pořádku vynecháte, nemusíte se líčit vůbec. Tužka nebo stíny na obočí Myslete taky na své obočí. Dokreslete linku nenápadnou tužkou na obočí nebo místo vystínujte. RTY: Konturka Nezapomeňte rty obtáhnout konturovací tužkou v barvě vaší rtěnky. Rtěnka Jakmile budou vaše rty vyrýsovány tužkou, naneste na ně libovolný odstín rtěnky. Lesk na rty Pro okouzlující úsměv obohaťte vaše rty leskem na rty. Dekorativní kosmetiku můžete vybírat zde. 
Zobrazit článek >
 
Pekárna chleba s bezlepkovým programem
Z pekárny je chleba vždy čerstvý Také zbožňujete, když Vás někdo ráno probudí vůní čerstvého pečiva, nejlépe snídaní do postele? S pekárnou od Conceptu se můžete takto luxusně probouzet třeba každé ráno. Nastavitelný 12 hodinový časovač pohodlně zajistí, že pečení chleba začne zcela automaticky a díky tichému provozu pekárny je možné nechat chleba péct i přes noc. Můžete si vybrat velikost bochníku 750 g nebo 1250 g těsta. Je jen tedy na Vás, pro kolik strávníků si budete přát chléb upéct. Pečící nádoba je opatřena dvěma hnětacími háky pro kvalitní hnětení. Má nepřilnavou povrchovou úpravou a je možné ji mýt v myčce nádobí. Svůj volný čas budete moci věnovat svým blízkým. Pekárna nepeče jen chleba Pekárna nabízí rozmanité množství přednastavených programů, které Vám usnadní život. Díky nim má pekárna opravdu široké využití v našich domácnostech. Kromě pečení různých druhů chleba (pšeničný, žitný, celozrnný, francouzský, sladký, bezlepkový), lze pekárnu využít také pro přípravu těst k dalšímu použití (kynuté koláče, rohlíky, moučníky, těstoviny, nudle), k výrobě džemů, zavařenin a kompotů. Usnadnění práce a úspora času Pekárna od Conceptu nabízí celou řadu výhod, které usnadní život v každé domácnosti. Celý proces pečení chleba je plně automatický, stačí tedy jen vložit ingredience a vybrat si jeden z programů dle Vašeho přání. Po ukončení programu se pekárna automaticky přepne do speciálního režimu KEEP WARM, který udržuje teplotu ještě dalších 60 minut. Pro inspiraci je v návodu pekárny uvedeno několik zajímavých receptů. Pekárnu koupíte v eshopu zdravi.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Parfém - Duetto
Sergio Momo založil v roce 2011 značku unikátních niche parfémů Sospiro. Sergio Momo je zakladatelem dalších luxusních niche značek jako je např. Xerjoff. Značka niche parfémů Sospiro je speciální v tom, že v sobě spojuje unikátní kolekci vůní a hudebního umění. Parfémy této značky byly vytvořeny ve spolupráci s parfuméři Chrisem Maurice, Christianem Carbonnel a Laurou Santander.Okouzlující vůně s nádechem středomoří jsou protkané tóny klasické hudby a divadelní opery. Luxusní parfémy jsou uložené do barevně vyvedených flakonů s ozdobným uzávěrem, které působí okázalým dojmem a budou skvěle zdobit váš kosmetický stolek.Krásné balení parfémů přímo vybízí k tomu, aby se staly originálním dárkem, který ženy nebo muže zaručeně potěší. Vyzkoušejte okouzlující vůně od značky Sospiro, které vás budou příjemně provázet celým dnem! Parfém: Duetto Značka: Sospiro Objem: 100 ml Určení: pro ženy Řada: Duetto Typ: Parfémová voda Duetto je fougerová vůně pro ženy s nádechem květinových tónů. Parfumér Chris Maurice vložil do této vůně akcenty ylang-ylang, růžového pepře a koriandru. Srdce voní po růžích, hřebíčku a jasmínu. V základu se mísí dřevité tóny santalového a vzácného agarového dřeva s pačuli, vetiverem, pižmem a jantarem. Sladkou tečku tvoří vanilka. Vůně byla uvedena na trh v roce 2011. Hlava: růžový pepř, koriandr, ylang-ylang Srdce: růže, hřebíček, jasmín Základ: santalové dřevo, pačuli, vetiver, lišejník, pižmo, jantar, agarové dřevo, vanilka Tento parfém zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Tajemství Karibiku – Kuba I
Jak se žije na ostrově Kuba? Na co se před cestou připravit? Co si s sebou sbalit a kam se nezapomenout podívat? To vše vám prozradím v následující trojici článků. Jistě se dozvíte spoustu nových informací. Největší ostrovním státem Karibiku je Kuba. Patří do souostroví Velkých Antil. Mimo hlavní ostrov se pyšní dalšími čtyřmi tisíci ostrůvky. Ty jsou rozděleny do dvou hlavních skupin. Ostrovy se zdroji pitné vody se nazývají Isla. Pod názvem Caya se skrývají ostrovy s nulovým přísunem pitné vody. Na většině území se nachází nížiny. Při pobřeží velmi často narazíte na korálové útesy a atoly. Kuba se nachází v tropech, celoročně je ovlivňován pasáty. Pamatujte, že před cestou na Kubu si potřebujete zařídit cestovní vízum. S tím vám může pomoci cestovní kancelář. Na měsíc vás vízum vyjde asi na 650 Kč. Další podmínkou pro vstup do země je taky přihlašovací formulář, do kterého vyplníte své osobní údaje včetně místa pobytu. Dále je vaší povinností zaplatit si zdravotní pojištění, vyplníte taky zdravotní formulář. Pokud vše řádně neprovedete ještě v České republice, budete nuceni veškeré výkony učinit na místě, konkrétně na letišti. S penězi je to na Kubě trochu složitější. Kubánci mají měny dvě. Kubánské peso CUP používají hlavně maloobchodníci. Běžně za tuto měnu nakoupíte místní ovoce, zeleninu a jiné farmářské výrobky. Konvertibilním pesem CUC budete moci platit v obchodních řetězcích, ve většině hotelů, taky v restauracích. Některé společnosti však přijímají měny obě. Při vstupu na Kubu je dobré vyměnit si své peníze hlavně za primární měnu CUC, avšak bude se vám hodit i menší hodnota CUP. Na Kubě se domluvíte hlavně Španělsky. Přibalte si s sebou španělskou konverzaci a průvodce. Anglicky umí menší skupina lidí. V hotelech a větších centrech je anglický jazyk samozřejmostí.  Knihu Španělština nejen pro samouky najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Dětská literatura: Lucie Lomová, Anča a Pepík
Když se řekne Anča a Pepík, troufám si uvést, téměř všem nad třicet let se vybaví knihovnička Čtyřlístek a dobrodružné příběhy dvou myšek. Záměrně jsem uvedla věk dospěláků, jelikož jsme na těchto příbězích jako děti vyrůstali. Ačkoli už jako dítě jsem tyto komiksy opečovávala, neměla jsem všechna vydání, a tak jsem se dlouho pídila po těchto příbězích. Nakonec se v nakladatelství Práh stal, pro mne a ostatní co měli a mají rádi tyto příběhy, vyjímečný počin a Lucie Lomová, autorka Anče a Pepíka, zde vydala dvě knihy s těmito příběhy. Pojďme představit Anču a Pepíka našim nejmenším: Tyto dvě knihy obsahují příběhy dvou myších kamarádů Anči a Pepíka. Anča bydlí v malém domečku s maminkou a Pepík bydlí nedaleko se svým tatínkem. Obě myšky společně prožívají různá dobrodružství, ať už se jedná o rodinné trampoty či setkání s duchem na hradě, dostávají se i do nebezbečných situací s lupiči. Jsou to věrní přátelé, kteří si vzájemně pomáhají a také ostatním a když je to zapotřebí nebojí se postavit i silnějšímu. Tyto příběhy jsou vyprávěny formou komiksu, což je pro malé čtenáře velice oblíbené. Určitě si k nim najde cestu nejedno dítko, ale se vzpomínkou se do těchto příběhů začtou i rodiče. První kniha obsahuje 10 příběhů a 109 stran, a druhá kniha obsahuje 15 příběhů a 101 stran. Knihy lze zakoupit: http://knihy.eiffeloptic.cz/?s=an%C4%8Da+a+pep%C3%ADk        
Zobrazit článek >
 
Dejte svým chodidlům jen tu nejlepší péči II
Peeling se nevyrábí pouze na horní část obličeje. Seženete i očišťující kúru speciálně určenou pro nohy. Přípravek testujte asi tak dvakrát do týdne. Doplňte svou hygienu o krémový přípravek. Pokud máte problémy s pocením nohou nebo s jejich zápachem, sežeňte si nějaký krém se složkou antiperspirantu či s deodorantem. Po použití jakýchkoliv pomůcek je nutné je vydesinfikovat, abyste si případné bakterie nezanesla na nohy i příště a nebo abyste je nepředala někomu jinému. Nohy si po celém dni můžete procvičit a zase přivést k životu hned několika způsoby. Stoupněte si do sprchového koutu a na část nohou od kolen dolů na sebe nechte proudit asi tak po dobu minuty studenou vodu. Sedněte si na židli a nohy nechte viset. Měly by kopírovat pravý úhel. Na nárt položte jakýkoliv předmět jako závaží. Můžete použít penál nebo třeba osušku. Pomalu zvedejte závažíčko na chodidle směrem ke kolenu a pak zase zpět. Položte na zem stránku přečtených novin a zkuste je pouze vašimi prsty na nohou roztrhat na co nejvíce kousků. Zdá se to být jednoduché, ale věřte, že to bude boj. Toto cvičení provádějte v sedě. Postavte se předními části nohou na schod a paty se snažte držet ve vzduchu tak, jako by byly položené na zemi. Pomalu paty zvedejte nejvýš jak jen můžete, stoupejte si tedy co nejvíce na špičky a pak zase nohy vracejte do původní polohy. Pokud máte chvíli času, položte své nohy co nejvíce nahoru. Zvlášť kotníky si budou užívat dobrého povzbuzení cév. Vyzkoušejte naše tělové mléko, které bylo vyvinuto speciálně pro léčbu unavených nohou a chodidel. Produkt Body 10 najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
Zhruba dvacet let si u nás doma nakládáme vlastní krouhané zelí. Máme k tomu speciální kameninovou nádobu, kam se bílé, nakrouhané a osolené zelí natlačí a nechá se takzvaně zkvasit. Minulý rok jsem se rozhodla, že si tímto způsobem zkusím připravit červené zelí, ke kterému jsem přidala kopr a hořčičné semínko. Výsledek byl naprosto vynikající a zelí zachutnalo i malým dětem. Letos jsem udělala směsku z pekingského zelí, červené papriky, mrkve, cibulky a salátové okurky. Samozřejmě, že jsem použila mořskou sůl a hořčičné semínko. Pokud si chcete tuto směs připravit, budete potřebovat: 2 hlávky pekingského zelí, které jsem pokrájela na kostky, taktéž 2 červené papriky, 4 střední mrkve jsem oloupala a nastrouhala na hrubém struhadle, okurku na plátky a 4 cibulky, použila jsem jarní, jsem pokrájela na kolečka. Při cpaní této směsi do sklenice o obsahu 3,7 litrů se mi nedostávalo potřebného láku, kterým musí být zelenina zalitá. Proto jsem převařila vodu a lehce ji dosolila, ne moc, protože samotná zelenina už byla prosolená. Takto připravenou zeleninu je nutné přitlačit, aby se lák držel nad zeleninou. Já jsem použila kolečko z balzy a kámen. Pozor na to, aby kámen neobsahoval žulu. Vše musí být stoprocentně čisté. Sklenici jsem uzavřela a u radiátoru nechám stát zhruba týden. Poté si zeleninu předělám do menších sklenic a uskladním v lednici. Kvašená zelenina udržuje zdravou střevní mikroflóru, která je potřebná pro správné trávení. Kromě je tato zelenina velice bohatá na minerály, vitamíny, enzymy a probiotika, zvyšuje imunitu a pomáhá vylučovat toxiny z těla. Krom toho Vás zbaví únavy, sníží stresové napětí a vysoký krevní tlak. Přes zimu, kdy je velice obtížné zakoupit chutnou zeleninu, se kvašená zelenina stává více než důstojnou náhradou zeleniny čerstvé. Zkuste si připravit zdravou a chutnou kvašenou zeleninu. Postupy k přípravě naleznete v knize KVAŠENÁ ZELENINA PRO ZDRAVÍ A VITALITU.
Zobrazit článek >
 
Valašské tradiční dobroty: Ochutnáváme východní kuchyni III
Slivovice Abychom nezůstali jen u jídla, připomeneme vám alkoholický nápoj jménem slivovice. I když se pije po celé republice i v zahraničí, originál pochází od nás z České republiky, pravděpodobně konkrétně z Valašska. Alespoň tak tomu je se slivovicí ze švestek. Slivovici se taky občas říká valašský penicilin, neboť se jedná o nápoj, kterým se kdysi léčily nemoci. Samozřejmě i dnes dokáže bacily z těla vyhnat či alespoň zahubit. Pohanka O pohance jsme v našem e-shopu již několikrát psali v souvislosti s jejími zdravotními účinky. Děkovat za pestré využití a vlastně i objevení můžeme valašskému obyvatelstvu žijícímu v sedmnáctém století. Pravděpodobně v této době začala být dle písemných památek pohanka využívána. Z pohanky se připravovala kaše, později se začala surovina využívat taky k přípravě jiných pokrmů. Povidla Už byly zmíněny koláče, tak vás možná napadne, že se některé hospodyňky snažily dříve vymýšlet nejrůznější náplně. Díky vytvoření povidel byla práce se švestkami a přípravou koláče mnohem rychlejší. Místo vykládání švestek stačí povidlovou pomazánku natřít na koláč a dát zapéct. Víte, že pravá povidla jsou produktem nedoslazovaným? Samotné švestky se podělí o tolik cukru, že není třeba náplň nijak dochutit.  
Zobrazit článek >
 
Nejdražší hotely na světě II
The Royal Penthouse Suite v Hotelu President Wilson (Ženeva, Švýcarsko) Napadlo by vás hledat úplně ten nejdražší hotelový komplex zrovna na území Švýcarska? Za noc v hotelu zaplatíte 68 tisíc dolarů. Přímo pokoj, který vám bude za tuto částku nabídnut, obýval například Billa Gates nebo Michael Douglas. Apartmán se skládá z mnoha místností, najdete v něm soukromý výtah, tělocvičnu, kulečník a samozřejmě si užijete nádherný výhled na Ženevské jezero. Lover’s Deep British Submarine Hotel (Svatá Lucie) Z klasický nejdražší hotel je považován již zmíněný švýcarský. Existuje však mnohem větší kuriozita. Co takhle strávit noc v hlubinách oceánu? Za 150 tisíc dolarů dostanete pokoj na jednu noc. Tento hotýlek nenabízí vzhledem k podvodní hladině tak velké prostory, ale to snad ani není třeba. Jednotlivé apartmány sídlí v blízkosti korálového útesu Svatá Lucie. Hotel Connaught (Londýn) Vlastní komorník, menu od slavné šéfkuchařky Helene Darrroze, která byla oceněna Michelinskou hvězdou. U komorníka se ještě pozastavme. Zajímavé je, že tento muž pro vás udělá opravdu cokoliv a to i poté, co hotel opustíte. Poletí za vámi třeba do Paříže, když si v pokoji zapomenete boty. Z apartmánu uvidíte na slavnou londýnskou čtvrť Mayfair. Na pokoji najdete naprosto vše, na co si vzpomenete. Za jednu noc v tomto hotelu zaplatíte v současnosti přesně 23 500 dolarů. Hotel Cala di Vope a jeho prezidentské apartmá (Porto Cervo, Itálie) Najdete zde několik ložnic, každou z nich vybavenou extra velkou sprchou a vlastní vířivkou. Ve vašem apartmánu budete mít k dispozici taky soukromý bazén, posilovnu a dokonce i solárium. Za noc zaplatíte kolem 26 tisíc dolarů. Hledáte cestovatelské tipy? Nevíte, kam se vydat na výlet? Užijte si prodloužený víkend někde mimo domova zažijte nějaké nové dobrodružství. Není nutné trávit chvíle v drahých střediscích. Kam se vydat? Inspirujte se zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak poznat, že vám partner zahýbá?
Odhalte jeho nedůvěru včas! Bohužel až třetina párů a manželských dvojic se potká ve vztahu s nevěrou. Vnímáte jakési změny?  Jaké mohou být signály nevěry? Pojďme si společně projít body, které mohou cosi naznačovat. Kdy byste měla zpozotnit?  Pokud váš začne najednou víc pečovat o své tělo. Navštíví posilovnu, ve které roky nebyl.  Začal více nakupovat? Objevilo se nové oblečení v jeho šatníku?  Naznačuje vám přehnanými gesty, jak moc vás miluje, ale nevypadá při nich upřímně.  Nikdy váš přítel nezůstával v práci déle? Nyní dostává nějak moc směn navíc? Opravdu za tím stojí jeho šéf?  Doma začne uklízet, vařit, s chutí chodí vyvenčit psa. I když tyto činnosti jsou pro ženy zcela běžné, muži jimi obvykle zahání vinu.  Přehnaně kontroluje telefon, nechce, abyste byla poblíž, když je přihlášen na sociální síť, hlídá si svůj notebook. Maže ihned SMS a historii vytáčených čísel? Prezervativy v pracovní tašce? K čemu?  Najednou nemá chuť na sex, i když ještě před pár týdny po vás toužil každý den.  Nestojí o vaše rozvozy autem. Nemá zájem, abyste ho kamkoliv doprovázela, ačkoliv to dříve bylo běžné?  Začně mu vadit přehnaně moc věcí, které předtím bral za úplně běžné. Nesrovnává vás s někým? Jeho nálady se mění den ode dne. Čím dál víc se hádáte?  Jak to vidíte? Dělala jste si zbytečné starosti nebo budete muset prozkoumat situaci více?       
Zobrazit článek >
 
Neobyčejné knihy Teal Swan
Americká spisovatelka Teal Swan se narodila v roce 1984 v Novém Mexiku. Již od svého dětství byla speciálním člověkem. Měla totiž jakousi moc jasnovědectví –jasnoslyšení, cítění i vidění. Uměla manipulovat s elektromagnetickými poli a komunikovat na základě myšlenkových forem. S věkem se však její schopnosti neztrácely. Její rodiče se se přestěhovali do Utahu, kde získali práci v národním parku Wasatch-Cache. Toto prostředí však pro malou Teal nebylo vůbec dobré. Jakmile se o jejích schopnostech dozvěděla místní komunita, začaly se o ni vytvářen hrozné pověsti. Někteří se jí dokonce báli. Teal byla zavlečena do náboženské sekty, rodiče o tomto kroku však vůbec nevěděli. V této sektě byla Teal třináct let mučena a programována. Když jí bylo devatenáct, utekla. Od té doby se zabývá duchovnem. Pomáhá lidem vzpomínat na jejich minulost a spojuje je s jednotou vesmíru. Píše taky knihy. A my si nyní jednu z nich představíme. Stíny před úsvitem Taky vám celý život říkali, že štěstí druhých je přednější než to vaše? Že se máte obětovat pro jiné, jinak budete sobci? Že musíte dělat, co po vás kdo žádá, jinak vás nikdo nebude mít rád? Nejspíš ano. A je to veliká lež. Určitě jste také slýchali, že sebeláska smrdí. Tak ani tohle není pravda. Láska k sobě je klíčem ke štěstí. Tealina slova vám budou rezonovat v duši ještě dlouho poté, co tuhle knihu dočtete a povedou vás na cestě ke štěstí a sebelásce – bez ohledu na to, kdo jste a čím jste si v životě museli projít. Knihu Stíny před úsvitem můžete koupit zde.     
Zobrazit článek >
 
Co na něj prozradí oči? II
Zelené oči Smyslnost a spousta tajemství, které musíte prozkoumat. Muži se zelenýma očima jsou spíše temperamentnějšími typy, taky vášniví, dokáží zaujmout. Pestrých zelených očí nenajdete mnoho. Jejich majitelé proto na sebe dokáží ihned upoutat. Schopnost zaujmout se přenesla z očí do celé osobnosti. Jak již bylo řečeno ,,zelenáči‘‘ si s sebou nosí spoustu tajemství. Tím taky v lidech vzbuzují nedůvěru. I když se vám může muž se zelenýma očima zalíbit na první pohled, zřejmě vám pak potrvá, než si k němu vytvoříte plnou důvěru. Buďte opatrná a zjistěte si o něm no nejvíc informací sám vám toho obvykle totiž moc neprozradí. Na druhou stranu zelenoocí jsou schopni každým dnem kolem sebe rozdávat tunu lásky. Je však třeba jim to oplácet. Pokud se jim nedostane toho, chtějí, mohou být až zlí. Šedé oči Pokud se dáte ,,do kupy‘‘ s mužem s šedýma očima, vězte, že váš vztah bude naplněn nekonečnou romantikou a vášní. Šedé typy se vyznačují velkou empatií, vnímají všechno kolem sebe a život prožívají naplno. Ve vztahu však mají občas chuť zahýbat a neumí odhadovat hranice. V komunikaci si vždy stojí za svým. Libují si ve chvilkových vztazích. Skryjte své tajemství pomocí barevných kontaktních čoček. Jejich použití je naprosto šetrné. Při použití našich čoček nikdo nepozná, že máte ,,uměle‘‘ vybarvené oči. Jaká barva vyhraje? Klikněte zde a můžete vybírat.   
Zobrazit článek >
 
Zmrzlinové FIT pokušení I
Tvarohová zmrzlina s ovocem Lehčí už to být nemůže! Jak připravit zmrzlinu pro celou rodinu, která navíc neobsahuje tučnou smetanu? Budete potřebovat: Ovoce (lze použít i mražené, 250 g) Nízkotučný tvaroh (500 g) Bílý jogurt (150 g) Ovocná šťáva (20 ml) Postup: Smíchejte nejprve tvarohy spolu s jogurtem, rozmixujte ovoce v mixéru nebo jej přimíchejte v menších kouscích do mléčné směsi. Pokud chcete, aby měla zmrzlina ještě lepší chuť přidejte spolu s ovocem do mixu ještě trochu ovocné šťávy či poctivého džusu. Jakmile budete mít všechny přísady pospolu, pořádně směs vyšlehejte a zmrzlinu přendejte do krabičky a dejte do mrazáku. Měla by tuhnout minimálně šest hodin, následně ji už můžete konzumovat. Zmrzlinovou přípravu můžete například nalít taky do menších nádob a vytvořit jednotlivé nanuky s dřívkem nebo špejlí. Výhoda? Tato zmrzlina skvěle chutná a vůbec se po ní nepřibírá! Proteinová zmrzlina Jeden recept pro ty, které potřebují po cvičení dodat do těla trochu proteinů. Co byste řekla na malý fitness zákusek? Budete potřebovat: Banán (2 ks) Jogurt bílý (150 g) Kakao (1 lžička) Protein (dle chuti, 80 g) Postup: Ingredience smíchejte dohromady. S touto zmrzlinou vám bude ideálně ladit vanilkový nebo čokoládový protein, ale vyzkoušet můžete samozřejmě i jiné příchutě. Rozmixujte směs a pak ji už naneste do vhodné nádoby či formiček. Nechte ztuhnout minimálně tři hodiny a pak můžete konzumovat.  
Zobrazit článek >
 
Účinky přírodního léku jménem bříza
Březová míza obsahuje velké množství tělu prospěšných látek. Je bohatá na vitamin C, dále antioxidanty, aminokyseliny nebo fruktózu či xyliol. Ze stopových prvků stojí za zmínku křemík, sodík, dále draslík, vápník nebo měď, mangan, zinek a železo. Moci mízy si opravdu važte. Jako jeden z mála přírodních produktů dokáže míza krásně pročistit pokožku. Poradí si s vnějšími i vnitřními záněty. Je lékem na ekzém, kožní dermatitidu nebo lupénku. Bojuje taky s celulitidou, kterou dokáže nejen z libovolných partií odstranit, ale taky limituje jejich vznik. Míza snižuje silné alergické reakce. Zbavuje tělo otoků, které mohou souviset taky s uchováváním přebytečných tekutin v těle. Březová míza je skvělou látkou snižující hladinu cholesterolu v krvi. Omezuje chuť k jídlu a zlepšuje trávení a celkové vstřebávání sacharidů. Jak vidíte, pro hubnutí je míza alias zdraví prospěšný doplněk stravy ideální. Náš produkt vám pomůže s léčbou celé řady nemocí. Postará se o léčbu ledvinových kamenů, poradí si s bolestmi hlavy. Kromě toho má silné hydratační a detoxikační účinky. Březová míza stimuluje růst buněk, zejména těch v pojivových tkáních. Díky této schopnosti zajistí dokonalé vypnutí a hladkost pleti. Otestujte produkt Březová míza natural bez přidaného cukru. Jedná se o přírodní 99,84% březovou mízu neředěnou vodou, která obsahuje pouze přírodní cukry a samozřejmě velké množství cenných prospěšných látek. 
Zobrazit článek >
 
Mazanec z plněných bochánků
Bochánek se peče na Velikonoce a používá se na něj stejné sladké kynuté těsto jako na vánočku. Peče se na Bílou sobotu a bývají v něm zapečené rozinky a třeba i kousky kandovaného ovoce. Před tím, než se strčí do trouby, se na něm udělá kříž a posype se mandlemi. Takto vypadá tradiční bochánek, ale my si ho letos upečeme jinak. Ingredience: 500 g hladké mouky 1 lžíce cukru 250 g másla 80 ml mléka 3 vejce + 3 žloutky 2 lžíce medu 15 g droždí 10 g soli Nutella Postup: Mouku smícháme se solí, uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Potom přidáme cukr, vlažné mléko a necháme vzejít kvásek na teplém místě. Poté co vznikl kvásek, přidáme žloutky, dvě celá vejce a také med a propracujeme dohromady. Opět budeme přidávat další surovinu a tou je změklé máslo, se kterým znovu propracujeme těsto. Nyní vrátíme na teplé místo a necháme hodinu kynout. Následuje další propracování těsta, foliový zábal a zchlazení v ledničce na dvě hodiny. Vychladlé těsto rozkrájíme na 12 větších a 10 menších kuliček, které naplníme Nutellou. Naplněné kuličky pak vyskládáme do kulaté formy tak, aby po celém okraji byly velké kuličky a malé pak ve středu. Mezi kuličkami necháme dostatek místa, protože při pečení nakynou. Mezitím než kuličky nakynou (za cca hodinu) si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Před vložením do trouby je potřeba rozšlehaným vejce a v troubě potom necháme péct do zlatova cca 30 minut.
Zobrazit článek >
 
Co při vaření děláte špatně? Jakých chyb se dopouští i zkušení kuchaři? I
Máte ráda vaření? Ať už v kuchyni trávíte pět minut nebo celé hodiny, seznamte se se základními chybami, které dělají i zkušení kuchaři. Schválně si spočítejte, kolika z nich se dopouštíte vy. Necháváte na plotně stydnout večeři a pak ji znovu ohříváte, něž se zbytek rodiny vrátí domů? Proč dát jídlo alespoň na chvíli do lednice? Teplota asi od pěti do padesáti stupňů Celsia tvoří nejideálnější prostředí pro vývoj a rozmnožování bakterií. Pokud necháte jídlo na stálém ohřevu, můžou se s ním stát divy. Potraviny se nestihnout zkazit, a tak ani nepoznáte, že je v jídle něco škodlivého. Vařte v ten pravý čas a nebo uchovávejte jídlo v lednici, abyste nějakému strávníkovi nezpůsobila zbytečné zdravotní potíže. Dokonce i každé malé dítě by mělo vědět, že před jídlem se musí mýt ruce. To platí i u vaření. Vy byste si však jako správná hospodyňka měla umýt ruce pokaždé, něž do nich vezmete jiný druh potravin. Pokud na mytí rukou zapomínáte, tak si ale zapamatujte, že po mase, mořských plodech a vejcích byste si na umytí rukou měla vzpomenout stoprocentně.  Myslete taky na prkénko. Pokud na něm krájíte maso, rozhodně byste ho předtím, než na něj položíte zeleninu měla omýt jarem a horkou vodou. Maso je rozhodně lepší krájet na plastovém prkénku, jelikož se v něm bakterie těžko uchytí. Na dřevěných prkénkách si rády hoví. Schovají se do štěrbin a někdy ani horká voda na ně nedosáhne. Co ještě děláme při vaření špatně? To se dozvíte v dalším článku.  Knihu vůně domova Vaření najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Proč se pánové nechtějí ženit? II
Jste jen čekající dráha Tak tohle je asi nejsmutnější, avšak o nic méně pravdivý bod než předchozí. Někteří muži zkrátka nechtějí být sami, a tak chodí s partnerkou, kterou však považují jen jako přestupní stanici. Nikdy by si ji nechtěli vzít, jen díky ní snáz čekají na svůj ideál. Bojíte se, aby to u vás nebylo stejné? Nebojte se zeptat, jak vidí vaše pokračování. Na tom není nic špatného, alespoň budete mít jistotu, že on za to čekání stojí. Rodiče Pokud ještě neznáte jeho rodinu nebo on tu vaši, před svatbou na to bude muset dojít. Téměř každý muž má strach z rodičů své přítelkyně nebo ze seznamování s rodiči obecně. Jestliže už se vaši s ním znají, padli s do oka? Pokud ne, možná je to právě ten důvod, proč se do vztahu nehodní. Vždyť po zásnubách už budou společné návštěvy nebo oslavy svátků nezbytností. Změníte se V tomto odstavci nebude řeč o vašem chování, ale o zevnějšku. Zajisté je pravda, že žena s přibývajícím věkem už nemá takovou potřebu vypadat vždy nejkrásnější. Mnohokrát bylo dokázáno, že dámy v manželském svazku už nechodí tak často ke kadeřníkovi, vynechávají manikúru a taky už se neoblékají tak sexy. Ukažte svému nápadníkovi, že vás móda a péče o sebe baví a nezapomeňte ho nenápadně ujistit, že se o sebe starat nepřestanete. I holení nohou ob den překousnete, že? Zpříjemněte si den kvalitní četbou, která vám o mužích prozradí mnohem víc.      
Zobrazit článek >
 
Řežeme a omlazujeme okrasné keře a stromy I.
Práce na zahradě prakticky nikdy nekončí. Brzy z jara připravujeme půdu k osetí a osázení. Během léta sklízíme úrodu nebo se radujeme z květenství. Řez okrasných dřevin a stromů lze prováděd, při vhodném počasí od měsíce října do března. Každý strom i keř dostal do vínku svůj tvar, který mu v budoucnu zajistí ty nejlepší podmínky pro život. Pokud jej vsadíte do své zahrady, postupem času se dočká nějakého omezení. Ať už pro prostor nebo z důvodu tvaru. Řez i střih, který u okrasné dřeviny nebo stromu provedete v nejčastějších případech navždy změní jejich tvar. Pokud nejste odborníky, může se stát, že se výsledek vašeho zásahu nesetká s danou představou, kterou jste si vytvořili. Kdy řezat a kdy ne? v některých případech nemusíte okrasnou dřevinu nijak upravovat. Pokud máte dostatečně velký pozemek, kde větve daného keře či stromu nijak neohrožují vaši bezpečnost a nebrání úžívání pozemku, můžete nechat dřevině volný prostor k růstu. dále se řez a střih řídí podle formování větví nebo omlazování. Pak nastvává fáze občasného nebo každoročního zásahu. Kde nezasahovat listnaté stromy - dub, jilm, ořešák, líska, neopadavý dřišťál, cesmína, kdoulovec, štědřenec, magnólie, vilín, dřevitá pivoňka, pěnišník, aj. jehličnany - jedle, borovice, okrasný cedr, některé druhy cypřišů, okrasné kultivary smrků, aj.   Práci při střihu okrasných keřů a stromů vám ulehčí ZAHRADNICKÉ NŮŽKY FLO.
Zobrazit článek >
 
Recept: Chodské koláče
RECEPT: Chodské koláče Ingredience na 5 kusů: 25 g droždí 100 g krupicového cukru 500 g polohrubé mouky 250 ml vlažného mléka 1 malé vejce 1 žloutek sůl 50 g mandlí 125 ml rozpustěného másla 1 vejce na potření Tvarohová náplň: 250 g mekkého tvarohu 40 g cukru 1 žloutek 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku Povidlová náplň: 100 g povidel 1 lžička rumu 40 g strouhaného perníku špetka skořice Maková náplň: 150 g mletého máku 250 ml mléka 3 lžíce medu 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku Postup: Z droždí, 1 lž. cukru, 2 lžic mouky a trocha vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Do mísy prosyjeme mouku, přidáme vejce, žloutek, cukr a sůl. Ke směsi přidáme kvásek a vše důkladně promícháme. Přidáme zbylé mléko a rozpuštěné máslo. Propracujeme robotem. Těsto necháme vzejít na teplém místě. V době kynutí těsta si připravíme náplně:      Tvarohová: vyšleháme tvaroh s cukrem, žloutkem, cukrem a pudink. práškem.      Povidlová: rozmícháme povidla s rumem a přidáme postrouhaný perník. Dochutíme skořicí.      Maková: svaříme jemně umletý mák s mlékem a medem. Směs necháme vychladnout a přidáme pudinkový prášek. Vymícháme do hladké konzistence. Z vykynutého těsta vypracujeme 5 koláčů se zvýšeným okrajem. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Na koláče klademe náplně dle naší fantazie a zdobíme mandlemi. Pečeme při 160oC asi 50 minut.
Zobrazit článek >
 
Nejčastější chyby při praní prádla I
Jako správná hospodyňka byste měla vědět, jak správně prát prádlo. I když si možná říkáte, že na této činnosti není nic těžkého, přesvědčte se v našem článku, zdali všechno opravdu děláte tak, jak byste měla. Na začátku článku si zmíníme hned několik největších chyb, kterých se lidé při praní dopouští, následovat bude manuál s radami pro nápravu. Zásadní chybu tvoří výběr pracího prostředku. Věděla jste, že je nutné mít v domácí zásobě hned několik druhů prášku? Nezapomínejte na aviváž a odstraňovač skvrn. Zásadní chybou praní je vlastně i péče o samotnou pračku. Zjistěte, jak se o ni máte starat. V našem magazínu jsme již na tuto problematiku vytvořili samostatný článek. Rozklikněte jej a zjistěte, jak pračku čistit a zajistit její lepší funkčnost. Množství prášku neurčuje jen objem prádla, ale taky materiál a teplota praní. Zásadním krokem před samotným procesem praní je korektní vytřídění prádla. Rozdělte oblečení do jednotlivých barevně odlišných hromádek. Zvlášť perte prádlo čistě bílé, zvlášť černé a tmavě modré. Čím více barevných kupiček vytřídíte, tím lépe. Zaměřte se taky na materiál prádla. Jemné látky perte na třicet stupňů, povlečení můžete zapnout až na šedesát stupňů. Praní materiálově odlišných věcí se opravdu nevyplácí, hlavně, když pračku nastavíte na vyšší stupně praní. Pračku neplňte příliš hodně, prádlo by se pak nemuselo řádně vyprat, bude zmačkané a půjde obtížně vyžehlit. 
Zobrazit článek >
 
Jak skládat puzzle? II
Můžete třídit Pokud skládáte puzzle o velkém množství dílků, rozhodně se vyplatí nejprve si jednotlivé součástky roztřídit. Můžete tak učinit nejlépe podle barev. Do jednoho místa přidávejte díly žluté a béžové, do druhého modré. Důležité je taky to, abyste jednotlivé součástky puzzle otočila barvou vzhůru a následně na ně dobře viděla. V rámci třídění taky vyjměte všechny kousky s rovnou hranou, které budou tvořit okraj, jak se brzy dozvíte, ten je strategicky nejvhodnější skládat jako první. Nejprve okraje Vlastně to již bylo řečeno v předchozím odstavci. Pokud skládáte puzzle s velkým počtem dílků, určitě je výhodné nejprve si složit okraj a následně až jeho vnitřek. Okrajových dílků nikdy není zas tak tolik a jejich skládání vám půjde od ruky. Ze začátku je nemusíte zkoumat, stačí, když dílky poskládáte k sobě. Díky okrajům navíc dostanete základní barevné ohraničení díky kterému budete moci snáz pokračovat dál nebo lépe zapasujete poskládaný motiv.   Skládejte společné prvky a nejlehčí motivy To je asi jasné. Nemusíte skládat od kraje, právě naopak. Zaměřte se na prvky, které vám k sobě ladí a pak postupujte dál. Kousky celého puzzle je vhodné skládat uprostřed rámečku, ať je pak nemusíte složitě přenášet. Části můžete mít rozeseté uprostřed puzzle. Pospojujete je, až přijde čas. Nejtěžší na konec V závěru budete samozřejmě třeba připojit zbylé dílky a pospojovat jednotlivé části k sobě. Podívejte se na výsledný obrázek a dílky přemístěte do patřičných zón. Pak už vám nezbyde nic jiného než je zkoušet, do jakých míst se váš dílek zrovna vejde. 
Zobrazit článek >
 
Proč jíst pistácie? I
Pistácie jsou takovým malým zázrakem přírody. Jsou velmi zdravé, obsahují mnoho prospěšných látek a dokonce nejsou tučné. Pojďme je prozkoumat blíž. Pistácie se vyznačují typickou zelenou barvou. Obecně platí, že čím víc je plod zelenější, tím lepší. Mnoho lidí si myslí právě opak. Pistácie lze konzumovat syrové i pražené. Obě verze jsou dobře stravitelné. Pistácie rostou nejvíce v Asii, konkrétně na Středním východě nebo přímo v centru. Plody rostou na nižších stromech, které obvykle nepřesahují deset metrů. Stromy jsou velmi nenáročné a hodně vydrží. Konkrétně zvládnou pohyb v podnebí od minus deseti stupňů Celsia až po neskutečných padesát stupňů Celsia nad nulou. K životu potřebují jen dostatek slunce. Vodu spíše nemusí, klidně může růst v pouštní oblasti. A co v pistáciích najdete? Obsahují fosfor, vápník, zinek, selen, z vitaminů je zde obsažen nejvíce A, B a E. Pistácie jsou bohaté taky na esenciální kyseliny, minerály i tuky. Konkrétně jsou pistácie složené z více než poloviny procent oleje, dvacet procent zde zastupují bílkoviny a patnáct cukry. Asi největší roli hraje, co se týče pistácií, měď. Jeden šálek pistácií vám dodá polovinu nutného příjmu mědi na celý den. O nouzi zde nemá ani železo. Měď je nutná zejména pro červené krvinky, pokud někdo trpí na chudokrevnost, určitě by měl dát pistáciím zelenou. Důležitá je též pro tvorbu kolagenu. Bio Pistácie 100 g najdete zde. Pistácie loupané BIO Výjimečné nesolené a nepražené pistáciové oříšky pro různorodé využití. Pistácie jsou dobře stravitelné oříšky s jemnou konzistencí. Mají svou typickou chuť, která skvěle doplní téměř každé jídlo. Jsou vhodné také při redukčních dietách, protože zasytí již v malém množství. Obsahují železo a měď, které se dobře vstřebávají spolu s vitamínem C, takže je dobré jíst pistácie společně s ovocem.  Druhou část tohoto článku najdete v našem magazínu pro muže. 
Zobrazit článek >
 
Urychlovač zaschnutí laku
Znají to všechny ženy, které si pro radost, nebo z ryze estetických důvodů lakují nehty. Má to ale háček: lakování nehtů vyžaduje dostatek času na schnutí laku. Neznalý může argumentovat, že reklamy jsou plné laků na nehty, které slibují uschnutí do vteřiny. Zjistila jsem, že to není tak docela pravda. Do minuty lak vytvoří lesklý hladký povrch který se nepromáčkne, ale bezpečně proschlý je až po dalších minutách. Zřídkakdy vám však postačí jediná vrstva, například v případě tmavšího laku. Stačí nerovnoměrné přitlačení na štěteček nebo přílišné otření štětečku před aplikací a jdete do druhého kola. Ve druhé vrstvě bohužel už tak rychle neschne skoro žádný lak. Chcete-li, v zájmu prodloužení trvanlivosti manikúry, lak barevný přetřít bezbarvým vrchním lakem, musíte si na žádaný výsledek počkat déle než pár minut. Naštěstí existují opravdu dobří pomocníci. Sama jsem ho koupila ze zvědavosti a mohu ho jen a jen chválit. Urychlovač schnutí a současně vrchní lak INSTA-DRI Sally Hansen čas na manikúru významně zkrátí. Nanáším ho i na opravdu dlouho schnoucí laky a úspěch je vždy zaručen. Stačí krátce, zhruba 2 minuty po nalakování počkat, a nehty jím přetřít. Barevný lak díky vrchnímu laku INSTA-DRI Sally Hansen déle chrání před olupováním, stabilizuje a při opakované aplikaci osvěžuje barvu, protože obsahuje UV filtry. Nehtům dodá navíc tak žádaný lesk. Vrchní lak a urychlovač schnutí INSTA-DRI Sally Hansen najdete mezi dekorativní kosmetikou v sekci Krása v našem e shopu.
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Paříž I
Pojďme si udělat výlet na jedno z turisticky nejnavštěvovanějších míst světa. Kam? No přece do města Paříž. Paříž je nejen hlavní město Francie, ale taky je největším městem ve státě. Hospodářsky je ze všech měst nejaktivnější. Paříž je domovem pro celou polovinu mezinárodních francouzských firem a společností. Počet zde trvale žijících obyvatel se blíže ke 2,5 milionům. Jméno hlavního města Francie prošlo dlouhým vývojem. Při založení města název Paříž ještě neexistoval. Místo kultury a obchodních cest neslo dlouho latinský název Lutetia. Později bylo město přejmenováno na Parisii, pravděpodobně podle galského kmene Parisů a nebo taky kvůli bohatému osídlení řemeslníků, neboť v galštině znamenalo slovo parisis v překladu pracující muž. Později se z Parisie stala Paříž (tedy Paris nikoliv Parisis). To však nebyl ještě konec vývoje názvu. Ve dvacátých letech byl vznesen nový návrh na pojmenování již hlavního města Francie. Paříž měla dostat jméno Paname. Nakonec však z tohoto pojmenování sešlo a město Paříž Paříží zůstalo. Pojmenování Paname však můžete najít v mnoha dílech známých francouzských autorů. Nezapomeňte si pořídit jednoho z nejlepších pařížských knižních průvodců. Průvodce Paříž najdete zde. Hledáte něco speciálnějšího, než je průvodce? Pak si musíte přečíst knihu Třicet dní v Paříži, která vás po městě provede dokonale. Objevte pařížské kouzlo s touto publikací. Najdete ji zde. Paříž je gastronomickým rájem, není však snadné se v něm vyznat. Tato knížka je pozvánkou do třiceti vybraných restaurací a bister se zajímavou historií, zvláštním šarmem a záhadnou mystikou. Vyznejte se v pařížské gastronomii Tento ideální průvodce vám pomůže orientovat se ve spletitých gastronomických uličkách francouzské metropole. Navštívíte s ním maličké rodinné podniky, kde se najíte za velmi příznivé ceny, i vůbec nejlepší restaurace z celé Paříže s hvězdičkami Michelin. Všechny mají svůj příběh a všechny autor osobně prošel, aby nám je spolu s radami sommeliera a gastronomického experta Zlatka Míčky doporučil. Vychutneje si jednotlivé perly pařížské gastronomie Ke každé restauraci v knize najdete „návod k použití“. Co si objednat, a hlavně jaké víno se k vašemu výběru hodí, aby byl váš zážitek ještě umocněn. Rada autora na závěr „Odpoutejte se od dnešní doby, kdy je posezení v dobré restauraci pro mnohé z nás běžnou věcí. Listujte touto knihou, nasávejte atmosféru a vyberte si ten pravý podnik vašemu srdci a žaludku blízký; podnik, jejž jednou navštívíte. U toho stolu, který už vlastně dobře znáte, pak proměňte své sny ve skutečnost. Potom budeme i my, autoři, spokojeni – vy se skvěle najíte a náš cíl tak bude splněn.“
Zobrazit článek >
 
Bazalka posvátná a její účinky
Vyzkoušejte náš oblíbený čaj Dr.Popov, který obsahuje velkou dávku zázračné bazalky posvátné. Víte, jaké má tato bylinka účinky? Přečtěte si náš článek a zjistěte víc. Bazalka posvátná je jednou z nejváženějších bylin alternativní medicíny. Například v hinduistické víře jde o vzácný klenot, který posiluje celou lidskou auru. Vždyť taky původní název rostliny obsahující přívlastek tulsi či tulasi znamená v překladu nejlepší. Nenechte se zmást pojmem bazalka. Tato rostlina se řadí do čeledi hluchavkovitých a s rostlinou na našich zahrádkách se nedá srovnávat. Její účinky jsou úplně jiné, taktéž se liší i její složení zdraví prospěšných látek. Bazalka posvátná roste v teplých deštivých oblastech, téměř přebytek jí je v Arábii, Polynésii nebo Indii či Indonésii. Pojďme se podívat na její složení. Jedná se o rostlinu, která je bohatá na živiny a zdraví prospěšné látky zejména v oblasti natě. Z vitaminů vás potěší velká dávka ,,Céčka‘‘ a taky beta karotenu. Obsahuje gykosidy, taniny, alkaloidy nebo saponiny. Dále je bohatá na vzácnější druhy silic, například eugenol nebo citral. Kromě těchto látek obsahuje taky isotymusin nebo isotymonin. Tyto termíny vám možná moc neprozradí, ve stručnosti jde o prvky, které mají výrazné protizánětlivé a antioxidační účinky. Mezi nejvýznamnější účinky bazalky posvátné patří právě schopnost posílení imunity. Dále tato bazalka skvěle pomůže v případě zmírňování alergií. Bylina je skvělá jako doplněk stravy při hubnutí, neboť zabraňuje ukládání tuků v těle. Celkově dodá tělu energii a posílá mozkovou činnost. Doplňte spoustu živin prostřednictvím dobrého čaje. 
Zobrazit článek >
 
Proč kastrovat kočky
V rámci tématu o kastraci koček se lidská populace dělí na dva tábory. Ať už jste zastánkyní kastrace nebo jste zásadně proti, to nechám na Vás. V následujícím článku si přečtěte o výhodách, které jsou s kastrací spojené. V zákonu na ochranu zvířat proti týrání (246/1992 Sb.) je stanoveno, že se nesmí narozená koťata topit (§ 5, odst. 5. a)) a zároveň je zakázáno užít jiného zbůsobu utrácení pro jejich nadpočet! A kdo měl možnost, například na prázninách u babičky, vidět nespočet malých koťat, které pravidleně vyváděla jejich kočičí máma k plným miskám, ví, jak se umí rychle a aktivně množit. Pokud bydlíte na venkově a máte kočku i kocoura, které necháváte volně běhat po venku, a nestojíte o koťata a chcete Vašim mazlíkům prodloužit život, tak neváhejte a dejte je vykastrovat. Proč kastrovat kočičku? Nejen pro to, že nemáte zájem o kočičí potomky, ale taktéž je kastrace vhodná z dalších důvodů: sexuální neklid kočky se zcela vytratí, přestane takzvaně mrouskat nebude vyhledávat společnost kocourů, tudíž se bude více držet doma stane se více mazlivou Průběh kočičí říje Během tohoto období kočka skoro nepřijímá potravu.  Je velmi neklidná. Často močí. Průběh kastrace kočky Je o něco složitější než kastrace kocoura. V celkové narkóze se otevře dutina břišní, ze které se vyjmou vaječníky a děloha. Pokud necháte kočičku kastrovat v menší veterinární ordinaci, ihned po zákroku si berete uspanou kočičku domů. Po příjezdu z kastrace ji zajistěte klidné a teplé místo, někde na zemi, nejlépe ji nechte probouzet v přepravce. Kočička bude mít po operaci na bříšku dva až tři stehy, které by si neměla nijak poranit.   Po kastraci ji nechte doma, aby si odpočinula a neporanila si sešité bříško. Až bude kočička více aktivní, můžete ji zabavit hračkou pro kočky "CHYŤ MYŠKU".
Zobrazit článek >
 
Řím II. část
Odkaz na I. část: ZDE Pokud na vás ve Vatikánu dýchne půvab historie, zajisté si nenechte ujít návštěvu Fora Romana. Nachází se v nejstarší části Říma mezi pahorky Esquilinem, Kapitolem a Palatinem. V období starověkého Říma zde stávaly budovy jako senát, kde se řečnilo a uzavíraly se zde důležité a významné dohody, dále baziliky a jiné důležité veřejné budovy. Dnes však musíte zapojit svoji velkou představivost, neboť z těchto, tenkrát skvostných budov a domů, zbylo jen titěrné torzo, jako jsou oblouky či několikero sloupů. Ale zajisté si zde krásně odpočinete a zrelaxujete. Vzhůru na Španělské schody! Nejvíce schůzek se odehrává právě na tomto místě. Schází se zde mnoho mladých lidí, umělců i filmařů. Tyto schody si podmanil i svět módy. Často se zde odehrávají velkolepé módní přehlídky známých světových návrhářů. Fontána di Trevi vás může v horkých letních dnech svádět k vykoupání, ale raději to nedělejte! Co však můžete udělat, je to, že vhodíte do kašny minci, což by vám mělo zajistit opětovný návrat do Říma. Až si prohlédnete veškeré památky, které toužíte shlédnout, dopřejte si také čas a jen tak se toulejte Římem. Toto město vás naprosto nadchne a pohltí do svého života. Dopravní chaoz, který je zde na denním pořádku vás naprosto fascinuje. Není auta, které by nepoužívalo svůj klakson a do těchto zvuků se ještě prolíná ten klasicky známý zvuk jedoucího skútru. Pokud budete mít v plánu přejít silnici, nečekejte, že vás někdo z motorizovaných pustí. Chce to trochu kuráže a předvídavosti a s tím vším a ještě s odvahou se musíte sami pustit do přechodu silnice. Pokud také toužíte splynout s místními, zavítejte do části města zvané Trastevere. Zde se zastavil čas. Zajísté i váš žaludek zatouží po nějaké té italské dobrotě. Dobrým tipem pro vás může být ulice Via Otranto nedaleko Vatikánu. Zde najdete perfektní Luma Bistro, kde objevíte vynikající kuchyni za příznivé ceny.
Zobrazit článek >
 
Aby lak na nehty dlouho vydržel…
Také vás nebaví neustálé lakování a odlakovávání nehtů? Přemýšleli jste, jaké by to bylo, kdybyste nehet hned druhý den nemuseli upravovat? Přečtěte si pár rad, jak vyzrát nad neposedným odlupujícím se lakem.   Ještě než se pustíte do lakování, je třeba mít nehty perfektně čisté. Nejprve upravte lůžko i celé prostředí kolem nehtu. Kůžičku zatlačte dolů. Nikdy ji netrhejte ani nestříhejte. Nyní přichází na řadu odmaštění. Možná vám to přijde zvláštní, ale nehty se opravdu dost mastí. Na perfektní vyčištění a redukci mastnoty užijte nejlépe alkohol. Samotná voda nestačí, jelikož nehet nevysuší, pouze ho očistí. Pokud nemáte k dispozici alkohol, postačí vám mýdlová voda nebo jar. A teď už k samotnému lakování. Ještě předtím než nanesete vámi vybranou barvu, použijte podkladový lak. Je přesně určený k tomu, aby k nehtu přilnul. Jeho složení také pomáhá barevné vrstvě usadit se. Dokonce chrání nehet. Jak? Sytě barevné laky můžou pronikat až do samotného nehtu a tam se usazovat. Pokud myslíte, že vám lak na nehty nepřilne ani díky base coatu, tedy podkladovému laku, tak ještě nehty před celkovým lakováním potřete jablečným octem. Nechte je přirozeně oschnout a pak hned lakujte. Kyselina octová je dobrým kamarádem laků na nehty, ty se teď ještě lépe vstřebají a zapůsobí tak, jak mají. Po nalakování první vrstvy zkontrolujte, zda jste lak dostali do všech stran. Pečlivě ho naneste do všech rohů. Máte tak zajištěno, že se vrstvy začnou olupovat déle.   Dejte si pozor na velké nánosy barvy, nejvíce u hlavního laku, tedy barevného. Naneste pouze jednu vrstvu. Při nalakování silné vrstvy lak nikdy perfektně neuschne a může taky vytvořit bublinky. Nanášejte ho směrem od kořene až ke konečkům. Vždy používejte lak krycí. Prodlouží délku výdrže nehtu, přilne k barevnému laku, takže zabraňuje odlupování a dodává nehtům nádherný lesk. Po nalakování jedné vrstvy vyčkejte alespoň deset minut, než položíte nátěr druhý. Po dokončeném lakování vyčkejte nejlépe půl hodiny. Na začátku jsme si řekli, že alkohol je základ pro čištění nehtů. Ano, to je pravda, avšak je také zlo pro nalakované nehty. Jak už víme, vysušuje je. Vysuší dokonce i lak a ten může popraskat a taky se hned oloupat. Platí to bohužel i u antibakteriálního gelu, který možná denně používáte k lepší hygieně.   A co s nehty, když už jsou vrstvy laku oprýskané? Samozřejmě odlakovat, ale hodně šetrně! Aceton nehtům ubližuje už sám o sobě, a tak je přeci nebudeme ničit ještě více. Naneste prostředek na odlakování na vatový tampon a ten podržte lehce přiložený na nehtu. Snažte se omezit přejíždění a zamezte dření. Přirozeně platí, že čím déle ruce máte ve vodě, tím dříve se vám lak poničí. Voda měkčí nejen kůži, ale i lak. Na úklid, při kterém je voda nutností užívejte rukavice. To by bylo vše k samotnému procesu lakování a k ochraně. Nyní si připomeňme výživu. Každý nehet si zaslouží tu nejlepší péči. Pokud mu každý den dopřejete vitamín E, tak se vám odvděčí svou pevností. Pokud jím budete nehet pravidelně potírat, bude dokonalý a zdravý. Jestliže trpíte na lámavé nehty a stává se vám, že se lak odštípne i s kouskem nehtu, zkuste si pořídit doplňky stravy s obsahem vápníku, hořčíku a zinku. Pomohou nejen nehtů, ale i vašim vlasům. A nyní už dokonalé nehty, které vydrží až týden! Všechny druhy laků na nehty včetně nehtového příslušenství najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Jak jíst sladké dobroty, když se blíží léto? I
Asi už vám je jasné, o čem dnes bude řeč. Tento článek byl stvořen pro všechny milovnice sladkých dobrot, které však dbají na svou linii a chtějí si do plavek vypracovat co nejhezčí postavu. Že sladké a hezké tělo nejde dohromady, ale ano, jen musíte vědět, jak na to. Tento článek vám pomůže mlsat nenásilně a skoro bez rizika. Přečtěte si naše tipy! V první řadě je třeba připomenout následující. Sladké jezte nejlépe ráno, maximálně v odpoledních hodinách, nikdy ne večer. Nejlepší je, když dávku sladkého vyčerpáte již na snídani. Co taková ovesná kaše, která nejen dokonale zasytí na několik hodin, dodá energii a ještě skvěle chutná s každým druhem ovoce. Pokud potřebujete ke snídani něco přikusovat, vyzkoušet můžete takzvané racio chlebíčky se sladkou polevou, skvěle nahradí pečivo. Výbornou náhradou sladkých pochoutek je müsli. Ke snídani si asi nejradši nasypete produkt do misky a zalijete mlékem, na svačinu se nebojte zakousnout i do müsli tyčky. Není sladkost jako sladkost. Jaké potraviny nejsou kaloricky tak náročné a neobsahují až tak velké množství cukru? Vyzkoušejte želé. To uspokojí vaše chutě a neobsahuje žádné zbytečné tuky. V létě si kupujte vodové nanuky, které sice dost sladké jsou, ale jejich největší procento samozřejmě tvoří voda, která vás navíc krásně osvěží. Další pro tělo méně náročná potravina je pudink. Při jeho přípravě navíc můžete nahradit klasické mléko odtučněným a cukr nemusíte do pudinku přimíchat žádný. 
Zobrazit článek >
 
Tajemství šamponu a kondicionéru
Šampon a kondicionér – dva hygienické prostředky, bez kterých by se ženy neobešly. Jaká skrývají tajemství? Co jste se o šamponech a kondicionérech ještě nedozvěděla? Slovo šampon, má svou dlouho historii. V původním a prvotním překladu znamená champo masáž nebo drbání. Výraz pochází z Indie, kde také pravděpodobně byla používána první šamponová směs. Zatímco evropští obyvatelé užívali k mytí vlasů tradiční mýdlo s aromatickými látkami, Indové se pyšnili vodnatou směsí ze zeleninových lusků a rýžové slámy. První práškový šampon a zároveň úplně první šampon, nacházející se v klasické drogerii, mohli obyčejní lidé spatřit roku 1903. Díky Hansu Schwarzkopfovi se stal tento prodejní předmět dostupným. Tekutá varianta byla k dostání od roku 1927. Za první šampon, který nesloužil pouze k mytí vlasů, nýbrž i k péči o ně, by se dal považovat přípravek značky Pantene od švýcarských mistrů. Jak už z názvu můžete vydedukovat, tento šampon obsahoval panthenol, jež zlepšoval kvalitu vlasů. Věděli jste, že vlasům nejlépe prospěje hydratace kondicionérem a následně poté až omytí šamponem? Je totiž dokázáno, že kondicionér se snadno z vlasů nevymývá a nikdy ho z nich nedostanete všechen. Díky šamponu snáz sleze veškerý obsah dolů a navíc ještě vlasy jednou omyjete. Zkuste při mytí vlasů praktikovat tento postup! Všechny kondicionéry, ať už jsou na lesk nebo objem, obsahují většinou naprosto stejné složení. Pro dosáhnutí cíle určení (například lesku) je do základního balzámu přidána obvykle pouze jedna jediná složka navíc, která zajistí požadovaný cíl.  Největší milovnice mytí vlasů byla asi Sissi, rakouská císařovna. Ta sice tuto péči provozovala jednou za tři týdny, avšak v den, kdy mělo dojít k mytí jejich vlasů mělo město svátek. Šlechtična navíc trvala proceduře, která probíhala celý den.  Šampony a kondicionéry najdete zde. 
Zobrazit článek >