Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
QW GT24F443I Myčka nádobí
Volně stojící myčka v nerezovém provedení a energetické třídě A+++ slouží pro 15 sad nádobí. Myčka Sharp QW-GT24F443I zajistí rychlejší a efektivnější sušení nádobí díky systému AutoDoor. Ten na konci programu otevře dveře, kterými může zvolna unikat pára. Volně stojící myčka pro 15 sad nádobí spadá do úsporné energetické třídy A+++. S myčkou Sharp QW-GT24F443I bude vaše nádobí lépe usušené díky technologii AutoDoor, která na konci mytí mírně pootevře dveře, kterými následně uniká pára. Systém IntelliWash dokáže automaticky změřit množství nádobí a podle toho nastavit program tak, aby bylo zajištěno efektivní mytí. Pokročilá technologie Dual ProWash dovolí spustit jedno mytí, které používá dva samostatné vodní tlaky. Během toho, co se v horním koši jemně myje sklo, ve spodním koši se perfektně rozmočí i silně připečené mastnoty. PROGRAMY: Jetwash 35 °C krátký program pro mírně znečištěné nádobí Jemné 30–50 °C umývání jemného skla a sklenic, které nejsou velmi špinavé Auto Intense 50–70 °C zjistí úroveň znečištění nádobí, množství potřebné vody a délku času Dual Wash 65 °C dlouhý program pro silně znečištěné nádobí Rychlý 30 min pro lehce znečištěné nádobí, 30minutový program Eco 50 °C ekologický program Super 50 min mytí středně znečištěného nádobí na 65 °C Hygienický antialergenní program myje při 70 °C    
Zobrazit článek >
 
Vietnamská kuchyně: Hovězí polévka Phở
Název phở vznikl zkomolením francouzského slova "feu". Když býval Vietnam francouzskou kolonií, vařívalo se phở jako pouliční jídlo na malých přenosných vařičích, což Francouzům připomínalo oheň neboli "le feu". INGREDIENCE: 1 balení nudlí phở 1 kg nasekaných morkových kostí 1 kg zadního hovězího masa rybí omáčka sůl 1 malá lžička cukru 2 badyány 7 kuliček černého pepře troška semen koriandru 60 g koriandru 80 g zázvoru 1 celá skořice 1 cibule 1 jarní cibulka 3 hřebíčky 2 kuličky koření thao qua POSTUP: Do mísy se studenou vodou ponořte nudle phở. Do hrnce nalijte 1 l vroucí vody a přidejte nasekané morkové kosti s 1 lžící soli. Vařte 30 minut, poté slijte vodu a kosti lehce propláchněte. Omyté kosti vložte do 4-5 litrového hrnce a přidejte 3 l vody. Kosti vařte na nízkém plameni 3-6 hodin. 1 1/2 h před koncem vaření kostí si připravte hovězí maso. Rozdělte jej na dvě poloviny. Jednu z nich nechte v menším hrnci s vroucí vodou provařit cca 10 minut. Poté ho přidejte do hrnce s vývarem a dochuťte 5 lžícemi rybí omáčky s 1 lžičkou cukru. Během vaření sbírejte tuk. Zahřejte si grilovací pánev a krátce ugrilujte voňavé koření (badyán, pepř celý, semínka koriandru, skořici, hřebíčky, a thao qua). Asi po 5 minutách koření vyjměte a z obou stran grilujte cibuli rozkrojenou na poloviny a zázvor nakrájený na silnější plátky, tak aby byly lehce osmahlé. Poté odeberte a přidejte do hrnce s vývarem. Do sítka vložte ugrilované koření a ponořte do vývaru. Cca 10 min před koncem vaření sítko s kořením odeberte. V hrnci přiveďte k varu 1 l vody a vložte do ní cedník s namočenými nudlemi phở. Vařte 3-5 minut do změknutí. Vývar zesilte na maximální stupeň a maso vyndejte, nakrájejte na tenké plátky a přidejte do misek s nudlemi. Druhou nezpracovanou polovinu masa si nasekejte nadrobno a poté ho sekacím nožem rozetřete na kuchyňském prkénku. A vložte do misek s nudlemi a uvařeným masem. Zalitím vroucího vývaru se rozetřené maso dovaří. Na provonění přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a koriandr. Zalijte vroucím vývarem a podávejte. K dochucení použijte citron, nakládaný česnek, chilli papričky nebo chilli omáčku.
Zobrazit článek >
 
Mlsejte zdravě - raw čokoládový dort s banánem
Oblíbila jste si raw stravu, nebo si občas odlehčíte jídelníček a zkusíte si připravit něco zdravějšího? Ať už je to tak nebo jinak, v každém případě se vyplatí jíst zdravě, a to už nejen pro lepší zdraví, ale i pro vlastní pohodu a pocit. Nemusí se jednat jen o jídla slaná, ale zdravě se dá i mlsat. Pojďte si s námi připravit raw dortík, který zachutná i těm zapřísáhlým odpůrcům zdravé výživy. RECEPT: Raw čokoládový dort s banánem Ingredience na datlovou pastu: 3/4 hrnku datlí 1/2 hrnku vody Ingredience na korpus: 1/2 hrnku datlové pasty 1 hrnek vlašských ořechů 1 hrnek kešu ořechů 1 menší banán 1/4 kokosového oleje Ingredience na krém: 1 a 1/2 hrnku kešu ořechů 1 hrnek kakaa 1/2 sirupu z agáve 1 hrnek vody 1/2 hrnku datlové pasty 1/2 banánu špetka soli lžička vanilky Postup: Nejprve si připravíme datlovou pastu: vypeckujeme datle, zalijeme vodou a rozmixujeme je dohladka. Poté přejdeme k výrobě korpusu: do mixéru vložíme všechny ořechy a rozmixujeme je najemno. Přidáme ostatní ingredience a spojíme vše do jednoho těsta. Směs natlačíme do formy. Krém na dort připravíme opět v mixéru: začneme nejprve mixovat kešu ořechy s vodou a agáve sirupem. Když je krém naprosto bez hrudek, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme. Nakonec přidáme roztavený kokosový olej. Výsledkem musí být hladký krém se zcela spojenými ingrediencemi, který nalijeme na krustu. Inspiraci na další zdravé sladkosti najdete ve stejnojmenné kuchařce: ZDRAVÉ SLADKOSTI z nakladatelství Bookmedia.    
Zobrazit článek >
 
Vyhrajte boj s neposedným lakem na nehty II
Po nalakování jedné vrstvy vyčkejte alespoň deset minut, než nalakujete nátěr druhý. Po dokončeném lakování vyčkejte nejlépe až půl hodiny. Na začátku jsme si řekli, že alkohol je základ pro čištění nehtů. Ano, to je pravda, avšak je také zlo pro nalakované nehty. Jak už víme, vysušuje je. Vysuší dokonce i lak a ten může praskat a taky se hned oloupat. Platí to bohužel i u antibakteriálního gelu. A co s nehty, když už jsou vrstvy laku oprýskané? Samozřejmě odlakovat, avšak hodně šetrně! Aceton nehtům ubližuje už sám o sobě, a tak je přeci nechceme zničit ještě více. Naneste prostředek na odlakování na vatový tampónek a ten nechte přiložený na nehtu. Snažte se omezit přejíždění a zamezte dření. Přirozeně platí, že čím déle ruce máte ve vodě, tím dříve se vám lak poničí. Voda měkčí nejen kůži, ale i lak. Na úklid, při kterém je voda nutností užívejte rukavice. To by bylo vše k samotnému procesu lakování a k ochraně. Nyní si však připomeňme i výživu. Každý nehet si založí tu nejlepší péči. Pokud mu každý den dopřejete vitamín E, tak se vám odvděčí svou pevností. Pokud si pořídíte přípravek bohatý na vitamín E a budete jím nehet pravidelně potírat, bude dokonalý a zdravý. Pokud trpíte na lámavé nehty a stává se vám, že se lak odštípne i s kouskem nehtu, zkuste si pořídit doplňky stravy s obsahem vápníku, hořčíku a zinku. Pomohou nejen nehtů, ale i vlasům. Laky na nehty a další nehtovou kosmetiku najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Masožravka Vás ochrání od dotěrného hmyzu.
   Možná i Vás, stejně tak jako mě dost často štve, když Vám při usínání bzučí u ucha komár. Letošní léto, to bylo stejné. Jelikož byly teplé noci, tak jsem si pro lepší spaní otevřel okno. Vzduch byl v ložnice sice hned o trochu lepší, ale i tak jsem neusnul, kolem ucha mi bzučel otravný hmyz. Zkoušel jsem různé pasti, spreje, návnady, ale nic z toho pořádně nefungovalo. Pak jsem možnost spát v jednom nejmenovaném hotelu, ve kterém byla masožravá nebo tedy spíše řečeno hmyzožravá rostlina. Žádné bzučení, žádné malé mušky nebo podobný hmyz, mě po celou dobu mého pobytu v pokoji neobtěžoval. Samozřejmě, člověk nemusí být velký myslitel, aby mu došlo, čí to byla zásluha. Masožravka plnila skvěle svoji práci.   Hmyzožravé rostliny nebo též nazývány masožravé rostliny jsou zvláštním druhém rostlin, které získávají více či méně živin, tím, že chytají drobné živočichy, zejména hmyz. Masožravé rostliny se vyskytují nejčastěji v místech, kde je půda chudá na živiny. Často se vykytují například v kyselých bažinách, v písčitých či kamenitých oblastech a celkově v určitých nehostinných podmínkách. Masožravé rostliny, tedy získávají živiny krom půdy i tím, že „ konzumují“ hmyz, ovšem nezískávají tak energii, tu jim zajišťuje, stejně tak jako ostatním rostlinám slunce. Často se uvádí, že si masožravé rostliny vyvinuly tento neobvyklý způsob výživy kvůli nedostatku dusíku v těchto půdních oblastech. Hlavním limitujícím činitelem jsou pro ně však spíše některé těžké kovy, které jsou nutné pro správnou funkci enzymů. Rostlina se považuje za masožravou, pokud dokáže svou potenciální kořist nalákat, polapit a využít látky z ní získané. Způsoby, jak tohoto cíle rostliny docilují, je velmi mnoho. Zajímavostí však je, že se podobné mechanismy v přírodě vyvinuly vícekrát a to nezávisle na sobě. Příroda, je opravdu fascinující, nemyslíte? Známý britský vědec a zakladatel evoluční biologie Charles Darwin v roce 1875 napsal první velké pojednání o masožravých rostlinách. Studium masožravých rostlin, bylo dříve velmi oblíbené a věnovali se mu jak Darwinovi předchůdci, tak i současníci.  Sám Darwin se pěstování těchto rostlin začal věnovat kolem roku 1860. Po patnácti letech v roce 1875 vydal v Londýně první ucelenou monografii o masožravých rostlinách Insectivovous Plants. Tato publikace byla následně přeložena do francouzštiny a němčiny a je považována za počátek systematického výzkumu se zaměřením na masožravé rostliny. Český spolek pěstitelů masožravých rostlin se na Darwinovu počest pojmenoval Darwiniana. S masožravkami se setkáme v různých klimatech. Dokonce v České republice se vyskytuje hojná řada druhů masožravých rostlin. Nejčastěji v horských oblastech. Masožravky jsou bezpochyby fascinující rostliny. I přes určitou exotičnost masožravek, není pěstování některých druhů vůbec náročné a zvládne to takřka každý. Já jsem se už pevně rozhodl a na příští léto už budu připravený a co Vy?   Vše potřebné pro pěstování hmyzožravky naleznete  zde
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Upečte si beránka I
Beránek s citronovou polevou Budete potřebovat: Na těsto: Polohrubou mouku (250 g) Cukr krupice (170 g) Vejce (celé, 2 ks) Žloutky (4 ks) + bílky (4 ks) Vanilkový cukr (1 balíček) Citronovou šťávu (2 lžíce) Citronová kůra (2 lžičky) Na polevu: Cukr moučka (100 g) Citronovou šťávu (5 lžiček) Bílek (1 ks) Postup: Nejprve si ušlehejte sníh, ten potom jemně vmíchejte do těsta zhotoveného ze žloutků, vajec, cukru krupice i vanilkového cukru, citronové kůry a šťávy a mouky. Troubu rozehřejte na 190°C. Připravte si formu na beránka a vymažte ji máslem, následně vysypte hrubou moukou. Těsto vlijte do formy a zaklopte ji. Pokud vaše forma příklopku nemá, položte na beránka pečící papír. Pečte dozlatova asi čtyřicet minut. Dejte si však pozor na to, že každá trouba peče jinak. Bedlivě sledujte váš výtvor. Že je beránek hotový poznáte tak, že ho propíchnete špejlí a pokud se na ní nenachytá těsto, je čas beránka vyndat. Nechte ho vychladnout. Mezitím si našlehejte bílek a moučkový cukr. Postupně přidávejte citronovou šťávu. Na beránka rozetřete polevu. Ještě než na něm směs zatuhne, můžete ho ozdobit například mandlemi či jinými ořechy. Pokud mají členové domácnosti oblíbenou hlavně čokoládu, můžete ji na beránka přidat. V kombinaci s citronem bude chutnat ještě lépe. A nyní už jen zbývá čekat do Velikonoc, ať si na beránkovi konečně můžete pochutnat. Určitě se máte na co těšit. A kde zjistit například to, co ještě na Velikonoce měli lidé ve zvyku péci? Třeba v knize s názvem Velikonoce, kterou najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Při opalování nezapomeňte na hydrataci
Pro mnoho lidí je slunečné počasí symbolem pro dobu volna, odpočinku a dovolených. Bledí pracovníci uzavřených pracovišť se v tomto období snaží dohnat, nač nemají během roku a v teplých pracovních dnech čas. Chtějí být více venku, aktivním odpočinkem načerpat sílu a získat „zdravější barvu“. Aby nabytá barva byla maximálně zdravá, je třeba se dostatečně chránit před přemírou slunce, zejména škodlivou částí slunečního spektra. Hlavě postačí jen pokrývka, očím nejlépe polarizační sluneční brýle s hnědými, šedými případně tmavě zelenými skly. A jak před slunečními paprsky chránit tělo? Vhodným oblečením a krémy na opalování. Správný opalovací krém by měl mít především dostatečně vysokou ochranu před nežádoucími paprsky UVA a UVB, alespoň v prvních dnech by měl mít nejméně SPF 30. Současně by měl pokožce dopřát dostatečnou a dlouhodobou hydrataci, nejlépe hloubkovou. Výhodou je, pokud je krém voděodolný. Oceníte to při koupání a při nadměrném pocení, například při sportu. Splnění všech uvedených požadavků by bylo marné, kdyby se krém špatně nanášel. Skvělý je proto, je-li v podobě spreje. Přesně tyto parametry naplňuje sprej na opalování Protect & Moisture Sun Spray značky Nivea: SPF 30, chrání a hloubkově hydratuje. Mechanický rozprašovač umožňuje jeho pohodlnou aplikaci i na hůře dostupná místa na těle. Za sebe oceňuji specifický tvar obalové dózy, protože zabraňuje vyklouznutí z ruky. Hydratační sprej na opalování Protect & Moisture Sun Spray značky Nivea s SPF 30 zakoupíte v sekci Drogerie na opalování.
Zobrazit článek >
 
Aby bílá byla zase bílá.. II
Bělení prádla pokračuje. Pojďme se podívat na další skvělé tipy, jak si poradit s nažloutlým prádle, a se skvrnami. Tekutý škrob Aviváž se sice hodí na praní oblečení, které příjemně provoní. Nepřidávejte ho však do pračky tehdy, když perete záclony nebo ubrusy či jakékoliv jiné předměty, které se perou poměrně málo často a jsou vystaveny prachu. Aviváž má totiž schopnost na sebe přitahovat částice ve vzduchu. Předměty se pak dříve zapráší. Tento prací přídavek taky ruší bělavost prádla. Přidejte k právě vypraným záclonám tekutý škrob a znovu je v něm vymáchejte. Pokud máte odvahu, přidejte do pračky taky pár kapek modrého inkoustu. Ale pozor, opravdu jen pár kapek. Inkoust dokáže totiž z bílého prádla udělat ještě bělejší a zářivější odstíny. Pokud jednou tuto metodu vyzkoušíte, už ani jinak prát nebudete. Prášek do pečiva Na bělení prádla, ale hlavně na jakékoliv skvrny se hodí použít prášek do pečiva. Posypte jím poskvrněné místo a nebo jej nasypte přímo do bubnu pračky. Prášek do pečiva se hodí i na odstraňování mastnoty a nečistot třeba ze sporáku. Sůl Takovým originálním pomocníkem je sůl. Vytvořte si roztok z kuchyňské soli a vložte do něj prádlo. Za několik hodin bude bílé a beze skvrn. A teď už vaše prádlo bude krásně bílé. Jako z reklamy! Myslete při praní na životní prostředí. Kvalitní prací prášky ekodrogerie najdete zde. Vyzkoušejte třeba EKO Sprej na skvrny na kojeneckém prádle. Najdete ho zde. 
Zobrazit článek >
 
Snídejte! Třeba ovesnou kaši.. I
Proč je důležité snídat? Přečtěte si hned několik důležitých výhod. Přemýšlíte nad tím, zda je lepší snídaně sladká nebo slaná, teplá či studená? Vše se dozvíte v našem článku. Snídaně je vhodná z mnohých důvodů. Zejména vás dokáže nabudit a správně nastartovat do celého dne. Dodá vám energii pro první hodiny vašeho fungování. Snídaně je důležitá nejen pro vitalitu těla, ale i pro váš mozek. Ani ten nedokáže bez nových živin tak dobře fungovat. Dodejte mu to, co si zaslouží a on s se vám pak odvděčí svým plným výkonem. Pokud máte děti, měla byste snídat už jen z toho důvodu, že jste pro ně tím největším vzorem. Co byste měla každý den na ráno na stůl připravovat se dozvíte za chvíli, teď ještě jeden odstavec s důvody k snídani. Ukázalo se, že lidem, kteří pravidelně snídají, hrozí mnohem menší riziko onemocnění a taky mnohem méně tloustnou. Snídejte a udržujte se v kondici. Co snídat? Jaké druhy potravin jsou vyhovující? Možná jste si už někdy pokládala otázku, zda je lepší snídaně teplá nebo studená. To je čistě individuální záležitost, která se odvíjí od vašich preferencí. V zimě více lidí ocení teplou stravu v podobě dobré kaše nebo jiného hřejícího pokrmu a v létě si zase raději mnoho z nás pochutná na celozrnné housce s lučinou a okurkou. Důležité je, aby přijímané potraviny byly energeticky vyvážené a aby vám chutnaly. Teplota jídla nijak neovlivňuje snídaňový rituál. Vyzkoušejte výbornou ovesnou kaši s vanilkou od výrobce Semix. Produkt najdete zde: eshopeiffel.cz/zdravi.   
Zobrazit článek >
 
Dýňové žně
Podzim je v plném proudu a jak to tak každý rok bývá, začalo období „dýňových slavností“. Dýně se v tomto čase sklízí, zpracovávají a připravují se z nich báječné pokrmy. A přitom ještě před pár lety nebyla dýně moc oblíbená ani u pěstitelů, ani v kuchyni. Bylo to především díky tomu, že na trhu se objevil pouze jediný druh této tykvovité odrůdy. Navíc jsme pořádně nevěděli, co s takovou zeleninou vlastně provést. Dnes už si můžeme vybírat z mnoha druhů dýní a z mnoha možností jejího zpracování. Jinak řečeno, tato tykev už nám není cizí. I když stále ještě je některým lidem celkem neznámá. Pojďme se tedy na ně podívat trošku blíže. Okrasné dýně Chcete-li si vyzdobit kuchyň, předsíň, stůl v obývacím pokoji nebo i zahradu a terasu nějakým hezkým plodem přírody výtečně se hodí tzv. okrasné dýně. Okrasné ovšem neznamená nejedlé. Tyto dýně lze samozřejmě jíst, ale je s nimi spíše více práce než užitku. Jsou však obdařeny zajímavými, někdy až bizardními tvary a barvou. Tyto tykve mají nejen dlouho trvanlivost, kterou ještě prodloužíte tím, že ponecháte stonek delší a neporušený, ale mají také menší vzrůst, díky němuž si tak najdou místo téměř kdekoliv ve vaší domácnosti. Uveďme si pár dýní, za které se jistě nemusíte na žádném stole stydět. Výzdobu si můžete obohatit pestrobarevnými podzimními listy, kaštany, vlašskými ořechy, jehličnatými větvičkami či šiškami. Vše je pouze o vaší fantazii a kreativnosti. galaxy of stars – malé plody dýně s výraznou, zajímavou, kresbou andělská křídla – velmi malé plody, lépe zvané „dýněčky“, které jako by měly po celém svém obvodu malá křídla jack be little – malé, drobné, zploštělé plody oranžové barvy, lze je přirovnat ke známým obrovským oranžovým dýním, jaké známe především z amerických filmů kačenky – neboli „labutěnky“, anglicky crookneck (zahnutý krk), tento název zcela vystihuje jejich tvar, někomu mohou připomínat i dýmku, mají žlutou až oranžovou barvu pear bicolor – svým tvarem tento druh připomíná hrušky či kuželky, mají žluto-zelenou barvu trnová koruna – opět se jedná o malé plody, které jsou typické svými trnovitými výrůstky sweet dumpling – kulovité až mírně zploštělé plody, jsou dvoubarevné, mají bílou slupku se zelenými podélnými pruhy Jedlé dýně Když se řekne dýně, jistě se vám hned vybaví dýně velkoplodá, která může dorůstat až do hmotnosti 30 kg. Používá se především pro svátek Halloween, který se slaví hlavně v anglicky mluvících zemí, tedy v Americe, Anglii, Irsku atd. A právě v Americe je tato dýně velmi oblíbená a často se stává i příčinou sousedských sporů. Jsou to právě Američani, kteří se tolik vzájemně předhánějí o to, kdo bude mít letos větší dýni a kdo ji zároveň bude mít nejlépe „vydlabanou“. Ačkoliv jsou i tyto dýně jedlé, nejsou tolik chutné. Navíc jsou, už díky své velikosti, obtížnější pro zpracování, mají velký jádřinec, jsou velmi vodnaté a chuť nemají nijak výraznou, respektive skoro až „nijakou“. Z jedlých dýní je pro nás nejznámější a také nejchutnější dýně zvaná Hokkaido, konkrétně její červená odrůda „kaštanová dýně“. Jak název napovídá, byla tato tykev vyšlechtěna v Japonsku. Nutno dodat, že není Hokkaido populární jen chutí, ale i zpracováním. Jedná se o jedinou dýni, kterou není nutné před tepelnou úpravou loupat, takovou výhodu ocení každá hospodyňka. Dýně Hokkaido má velmi tenkou a dokonce i lahodnou slupku. Celkově je tato dýně nasládlá a výrazná. Lze ji tak použít v podstatě na cokoliv. Připravují se z ní sladké pokrmy, jako jsou koláče, džemy, kompoty, muffiny. Dále slané pokrmy, tedy především známá dýňová polévka, pečená dýně nebo jako pyré, samozřejmě pro tento účel bez slupky. Co je ale také důležité zmínit, dýně Hokkaido se vyznačuje dlouhou trvanlivostí. Můžete ji tak použít na podzim jako dekoraci a na začátku nového roku si z ní uvařit třeba již zmíněnou a populární dýňovou polévku. Hokkaidó jako vitamínová bomba Obecně dužnina každé dýně je obdařena nemalým množstvím hořčíku, draslíku, selenu, sodíku, chlóru, železa, zinku, fosforu, alfa-karotenu, beta-karotenu, fosforu. Ještě vám to nestačí? Tak pokračujeme! Dýně dále obsahuje bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny a omlazující kyselinu nukleovou, vitamíny skupiny B, vitamín C a A. Co to vlastně vše znamená pro naše tělo? Dýně je výborná pro diabetiky, pomáhá při onemocnění žaludku, slinivky a sleziny. Posiluje imunitní systém, uklidňuje, upravuje činnost srdce, snižuje hladinu tuků v krvi, detoxikuje, pomáhá při revmatismu a dně aj. Slupka této dýně pak obsahuje zvláštní látky s preventivně protinádorovým účinkem, které v posledních dobách byly vědecky dokázány. Nejen slupka a dužnina jsou nabity vitamíny a minerály, ale i dýňová semínka jsou stále populární a jejich pozitivní účinky pro naše zdraví i tělo není třeba blíže představovat. Pokud chcete mít dýni po celý rok po ruce, využijte dýňových semínek nebo oleje. Stačí kliknout zde.  
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Madrid IV
Letiště Pokud se rozhodnete pro nejpohodlnější cestu do Madridu, tedy leteckou, přistanete na letišti Barajas. Odtud se dostanete snadno do centra téměř jakýmkoliv autobusem, využít můžete i taxi. Doprava Po Madridu se můžete pohybovat jak autobusy, tak i tramvajemi. Ceny za jízdenky nejsou nijak vysoké. Pro rychlí transport můžete využít i taxi. Půjčit si zde kolo taky stojí za to. Jídlo Zaujmou byt vás mohlo například muzeum španělské šunky. Z restaurací je vyhlášen podnik s názvem La Candela Resto. Tradiční španělská kuchyně vám bude naservírovaná v restauraci Duke’s Library. Nejluxusnější večeři v Madridu a možná i v celém Španělsku zažijete v podniku La Terazza, kde vám na stůl postupně číšníci naservírují menu o 23 chodech. Flamenco Přijeďte do Španělska naučit se tančit flamenco. Proč ne zrovna v Madridu? Navštívit můžete takzvané tablos, podniky, které vás pohostí dobrým pitím a jídlem a ještě si v nich užijete místní tanec. Zúčastnit se taky můžete lekcí pro turisty. V Madridu najdete obrovské množství flamenco barů, stačí si jen vybrat. Pokud vám jde opravdu o výuku tance, poptejte se v divadlech. Flamenco kurzy jsou nejčastěji pořádány v nich. Nákupy Návštěva Madridu by se neobešla bez nákupu suvenýrů, že? Španělské delikates koupíte v  Mercado de San Miguel. Speciální dárky na ulici Claudio Coello nebo na trhu Rastro. Pokud si chcete užít nákupy v nám známých obchodech, světových řetězcích jakými je například Zara, H&M, Mango a další, zajděte do obchodního domu El Corte. Průvodce Madrid – inspirace na cesty najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Domácí zelenina ze skleníku
Rozhodla jsem se pěstovat zeleninu ve skleníku, abych nemusela utrácet tu chemicky ošetřenou v obchodech a měla jsem svou vlastní, ze které budu mít radost. Navíc si můžu kdykoliv dojít na zahradu a utrhnout si čerstvou zeleninu kdykoliv. V první řadě je důležité uvědomit si, že každá z rostlin má své požadavky na prostor, výživu, osvětlení a vlhkost. Usazení ve skleníku Nejprve si nakreslíme půdorys skleníku a postupně přidáme osazovací plán kvůli podmínkám vhodným pro různé druhy zeleniny. Většina skleníků má cestičku uprostřed, a tím pádem zóna pro pěstování připomíná písmeno U. Tím získáme tři plochy – dvě postranní a jednu krátkou zadní.   Okurky vyžadují hodně tepla a rozrůstají se do velké plochy, proto by se pod nimi neměla pěstovat jiná zelenina. Zemina by měla být stále vlhká, ale jen zemina. Okurky nemají rády kropení na listy, kde by se mohla tvořit plíseň. Zároveň je nesázejte příliš hustě, opět z důvodu plísní. Jednou za týden zaštipujte výhonky v dolní části stonku a ty další za prvním až druhým listem. V době růstu, tvorby a zrání plodů potřebují hodně výživy, proto jednou do týdne potřebují pohnojit hnojivem pro plodovou zeleninu s vyšším obsahem dusíku. Paprikám vyhovuje stále vlhký substrát a neublíží jim kropení. Jejich výhony by se měly rovněž pravidelně zaštipovat, a to ve spodní třetině a v horní části za 4 – 6 listem. Hnojit potřebují jednou týdně, stejně jako okurky. Rajčatům vyhovuje vzdušnější prostředí, a proto se jim nejlépe daří v přední části skleníku, kde větráte pootevřenými dveřmi. Potřebují dostatek vlhkosti, ale snesou i krátkodobé sucho. Ani rajčata, stejně jako okurky, nesnesou vodu na listech a hnojivo vyžadují s vyšším obsahem fosforu a draslíku. Postranní výhonky se vyštipují kromě 3 – 5 horní větvičky po celé délce stonku. Na 1 m2 můžete vysadit 2 -5 rajčat podle druhu. Vzhledem k tomu, že mají hluboké kořeny, můžete mezi nimi pěstovat další drobnou zeleninu.
Zobrazit článek >
 
Cukroví za pár minut VII
Tradiční české kokosky Budete potřebovat: Kokos (strouhaný, 250 g) Cukr moučkový (200 g) Vejce (3 ks) Rum hnědý (2 lžíce) Šťáva z čerstvého citronu (1 lžíce) Postup: Tento recept je též jednoduchý. Všechny ingredience smíchejte dohromady a těsto vypracujte do hladka. Je vhodné těsto vypracovat pomocí ručního mixéru, aby neobsahovalo opravdu žádné hrudky. Těsto by mělo být poměrně pevné, aby drželo tvar. Pokud se vám bude zdát řidší, přidejte trochu strouhaného kokosu. Z hotové směsi tvořte rukou hromádky. Ukládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Jakmile ho zaplníte, vložte kokosky do trouby a pečte maximálně deset minut asi na 160°C. Po upečení je ihned odlepte od pečícího papíru a vyrovnejte na talíř. Kokosky není nutné nechávat v chladu.  Jednoduché kokosové kuličky alá Raffaello Budete potřebovat: Salko (sladké, 1 ks) Kokos (strouhaný, 250 g) Mandle (celé, cca 50 ks) Papírové košíčky (malé, cca 50 ks) Postup: Připravit kokosové kuličky zvládnou i děti, jelikož výroba není nijak náročná. Toto cukroví patří mezi nepečené sladkosti. Stačí smíchat Salko s 200 g kokosu. Vzniklou hmotu je vhodné nechat alespoň chvíli odpočinout v chladu. Mezi tím si připravte celé oloupané mandle. Pokud obsahují slupku, stačí je pět minut povařit a následně ji sejmout, téměř sama se uvolní. Jakmile budou mandle studené, můžete je obalit připravenou směsí a následně každou kuličku ještě vyválet ve zbylém kokosu. Hotové kuličky vložte do košíčků a dejte do chladu zatuhnout. Cukroví je ihned k jídlu, nemusí dny odpočívat.  Knihu Cukroví podle vyzkoušených receptů najdete zde. Objevte další sladké poklady. 
Zobrazit článek >
 
Startlife: Vilcacora star 60 kapslí
Otestujte náš oblíbený doplněk stravy, který dodá sílu vašemu imunitnímu systému raz dva. Teď, s blížícím se podzimem, je to nutné víc než jindy. Zamiřte do našeho e-shopu a pořiďte si také vlastního pomocníka.  Produkt je vhodný preventivně pro zvýšení imunity organismu, hodí s k léčbě chřipky a nachlazení v jakémkoliv stádiu.  Skvělé účinky zajišťuje souhra několika produktů, které vám nyní v krátkosti představíme.  Třapatka nachová prospěje nejvíce ve stádiu léčby sliznic a horních cest dýchacích. Podporuje funkci dolních cest močových i vylučovací soustavy. Součástí produktu je řemdihák plstnatý známý taky jako kočičí dráp. Podpoří nejen imunitu, ale má vliv taky na zdraví kloubů. Pokud neznáte ještě kozinec blanitý, jméno si zapamatujte. Jde o skvělého posilovače obranného systému, ale taky tato bylina funguje v dalších ohledech. Snižuje hladinu cukru i cholesterolu v krvi, čímž omezuje riziko vzniku srdečních příhod. Má vliv na práci ledvin. Podporuje klouby. Funguje též jako podpora činnosti pohlavních orgánů. Ovlivňuje produkci spermií i stálost menstruačního cyklu. Obsahuje dosti antioxidantů, čímž posiluje celkovou vitalitu jedince.  Doplněk stravy je vhodné užívat dvakrát denně. Náš produkt vám tedy vystačí na jeden měsíc. Produkt je vhodné užívat po dobu dvou až třech měsíců, aby došlo k dosažení kompletních účinků.  Produkt si v našem e-shopu můžete koupit za 639 korun. Najdete ho ZDE
Zobrazit článek >
 
Vyhlazující sérum proti akné
Mezi nejčastější onemocnění pleti patří Acne vulgaris nebo-li akné. Tímto onemocněním trpí nejen dospívající, ale také dospělí lidé. Na pleti dochází k zanětům mazových žláz, které se na kůži projevují jako hnisavé vřídky. Stagnace sekretu mazových žláz má za následek poškození těchto žláz a vznik hlubokých zánětů, po nichž zůstávají jizvy. Stav zhoršuje přítomnost roztočů, kvasinek a bakterií. Akném jsou postiženy obě pohlaví, více však trápí chlapce. Je to z toho důvodu, že v období dospívání dochízí k nárůstu mužských hormonů. Především je důležité, aby, takto postižený, správně dbal na péči o svoji pleť. Zásadně se nedoporučuje pupínky mačkat. Tímto zásahame se může zánět rozšířit, nebo mohou vznikat jizvy. Vhodně zvolené kosmetické přípravky pro problematiskou pleť pomáhají zbavovat nadbytečného mazu, omezují množení bakterií a působí protizánětlivě. Trpíte-li však závažnější formou akné, raději navštivte dermatologa. Vyhlazující sérum Clinique Anti-Blemish Solutions zlepšuje stav problematické pleti s tvorbou akné. Lehký fluid byl vyvinut pro potřeby aknózní pleti, na níž se objevily první vrásky. Jemná hydratační formule séra Anti-Blemish Solutions projasňuje pleť a vyhlazuje ji. Pleť je zmatněná a bez pocitu podráždění. Přípravek od Clinique neobsahuje oleje. hydratuje pleť do hloubky zlepšuje vzhled jemných linek snižuje výskyt akné, černých teček a zarudnutí zpevňuje texturu pleti stahuje póry      
Zobrazit článek >
 
Jak se vyrábí olivový olej? I
Víte, jak se vyrábí oblíbený olivový olej? Přečtěte si zajímavý článek, který vám odhalí detaily výroby žádaných produktů. Olivový olej se vyrábí nejčastěji lisováním oliv, existují však i jiné speciální metody. Používá se na vaření i v rámci výroby kosmetických produktů a dokonce léčiv. Olivový olej se vyrábí většinou přímo poblíž olivových plantáží, od nás nejblíže v místech kolem Středozemního moře. Olivový olej patří do kategorie nejzdravějších olejů, které obsahují mnoho cenných a výživných látek. Olivový olej vyráběly již starověké civilizace, hojně se produkoval na Krétě, středním Východě a dokonce v Sýrii. Do celého světa se olej dostal také před několika tisíci lety díky Féničanům. První doklady o tradičním lisování oleje pochází od Římanů, kteří se taky zasloužili o zakládání olivových plantáží. Olivy znamenaly pro tehdejší civilizace hlavní zdroj nezbytného tuku. Již tehdy se však olej využíval taky jako kosmetická složka pro zdravou pokožku nebo jako masážní prostředek. Historie bylo dost, pojďme se vrátit do současnosti. Jak se olej vyrábí? V první řadě je třeba připomenout, že samozřejmě i u těchto plodů platí, že není oliva jako oliva. Oleje se od sebe tak jako víno liší už jen dobou sběru základní složky výrobního produktu. Olivy na výrobu nejkvalitnějších olejů bývají sbírány ještě před dozráním. Z měkkých a snadno trhajících se oliv lehce vznikne olej, zvýší se také jeho množství, avšak nebude tak kvalitní. Hrozí navíc že olivy budou již přezrálé a dojde k dalšímu zhoršení chuti. 
Zobrazit článek >
 
Není voříšek jako voříšek
Křížení některých plemen může vypadat velmi pěkně. Vždyť všechna psí plemena vznikla z vlka obecného, kterého člověk začal měnit odlišným způsobem života, jinou stravou a sekcí chovu tak, aby se mu hodil. Žádané vlastnosti a vzhled se předávaly dál a různě se kombinovaly podle toho, k čemu byl pes určený. Chcete sami mixovat rasy? Tak na to si dejte pozor, protože ochránci zvířat jsou přísní a křížení ras považují za týrání. Je to z toho důvodu, že extrémní plemenné znaky, které jsou při křížení požadovány, jsou neslučitelné s komfortním životem a způsobují závažné zdravotní komplikace. Také nejde křížit psy, kteří se hodně liší velikostí a konstrukcí. Kříženci, kteří se povedli Shih-tzu a Bišonek Zuchon nebo také Shichon je kříženec Bišonka s Shih-tzu. Vypadá moc krásně, a proto se těší velké popularitě. Je to také tím, že má velmi krásnou povahu, je totiž hravý, vstřícný a nelíná. Kokršpaněl a Pudl Spojením těchto dvou ras a jmen vznikl Cockapoo. Pejsek je sice inteligentní, ale po Kokršpanělovi zdědil tvrdohlavost, také je hravý a oddaný svému pánovi. Jokšír a Pudl Určitě odhadnete název této rasy, která vznikla opět spojením jmen – Yorkipoo. Tohle zlatíčko je hravé, milující, inteligentní po Pudlovi a odvážné po teriérovi. Samozřejmě jako Jokšír rád štěká a je velmi společenský. Bígl a Mops Puggle zdědil z vlastností Bígla vytí a z Mopsíka štěkání, takže ho sousedé nebudou příliš milovat. Je ale vhodný k dětem, protože je přívětivý a také zvědavý. Labrador a Pudl Labradoodle vznikl z důvodu vodícího psa pro alergiky. Jeho srst příliš nelíná po Pudlovi, a proto je pro alergiky snesitelný. Jeho australská odnož je již považována za čistokrevné plemeno.  
Zobrazit článek >
 
Omlazující sérum z dračí krve Dragon’s Blood
Víte, co je dračí krev? Jedná se o tmavě červenou pryskyřici stromu Croton lechleri. Jde o strom rostoucí zejména na území And nebo u Amazonky. Dobře se mu daří i ve vysokých nadmořských výškách. Jakmile stromu trochu říznete do kůry, začne z něj vytékat tekutina, které se lidově říká dračí krev. Toto pojmenování krev připomíná, ale proč zrovna drak? Plody tohoto stromu jsou totiž speciální pukající mírně chlupatá semena, která svou vizáží draka připomínají.  Dračí krev aneb sangre de drago se pyšní významnými antibakteriálními, antiseptickými a antibiotickými účinky. Působí taky proti plísním, stresu a dokonce nádorům.  Dračí krev lze užívat vnitřně i vnějšně. Co se týče vnitřního podání, pomáhá při trávicích potížích, je vhodným doplňkem stravy v případě nakažení viry i bakteriemi. Pomáhá s léčbou těžkých onemocnění typu leukémie, zastavuje vývoj nádorů, chrání buňky před napadením rakovinotvornými činiteli.  Vnější používání dračí krve vám pomůže s pásovými opary i těmi klasickými. Dračí krev je vhodná při hemeroidech. Působí proti plísním. Zastavuje krvácení, urychluje hojení ran. Co se týče pleti, působí proti vráskám, má vliv na tvorbu kolagenu. Pro omlazení kůže je dračí krev jako dělaná.  Otestujte skvělé sérum s výtažky z dračí krve, které vám nabízíme v našem e-shopu. Produkt obsahuje navíc přidaný vitamin E a B, které ještě zvýší pozitivní účinky pravidelného používání.
Zobrazit článek >
 
Kniha: Malý lesní průvodce
  Kniha: Malý lesní průvodce Autor: WAGNEROVÁ Magdalena Nakladatelství: JaS Cesty se ztrácejí bůhvíkde, každou chvíli se odkudsi ozve nějaký neznámý zvuk, pořád tu něco hrozivě praská, výhrůžně šustí, a když padne soumrak, vzduch prosytí večerní rosa a les zahalí temný, modrozelený stín. Vever zaklapne jednu ze svých mnoha učených knih, kterou měl právě rozečtenou, opustí svoje sídlo mezi dvěma starými duby a opatrně se spstí po žebříku dolů, aby se pokusil na Černém palouku někoho přesvědčit, že není obyčejná veverka. Pokud nikoho nepotká, alespoň obhlédne svoje království. Co na tom, že hlavou zdejšího lesa je odnepaměti veveří královna, toho času moudrá Vevera IV. ze Zrzavic? Vever je do hloubi své ješitné veveří duše přesvědčený, že je to právě on, kdo je tu nejdůležitější. Navzdory tomu se zdejší život odvíjí v zaběhaných modrozelených kolejích. Bludičky na potkání vyprávějí nějaké bludy. Jezevec jednou do roka navštíví vevera, aby si půjčil jednu knihu a měl následující rok zase co číst. Pan hajný Josef Hrozný se nezlobí ani tehdy, když zakopne o bludný kořen. Pařezy mlčí jako zařezané. Hejkal se vyhýbá lidem a hejká od rána do večera. Trpaslík Vachtl – individuum značně nespolehlivé a podezřelé – je jedna ruka s jedovatými muchomůrkami. Všichni tu počítají na maliny, šišky a lískové oříšky. A lišaj smrtihlav je dobromyslná noční můra, která má sice hrozivé jméno, ale neublížila by ani mouše. Tuto knihu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Báječný svět shopaholiků
Již v předešlých dnech jste si mohla přečíst něco o knižní tvorbě Sophie Kinselly, která se zabývá psaním románů pro ženy. Jednou z jejích úspěšných knih je publikace s názvem Báječný svět shopaholiků. Podle její předlohy byl na točen i stejnojmenný film. Pojďme si ho blíže přiblížit. Confessions of a Shopaholic vyšel na svět roku 2009. Jde o práci amerického režiséra P. J. Hogana. Jedná se o tradiční americkou romantickou komedii. Pokud hledáte nějaký nenáročný film se zamilovanou zápletkou a s párem humorných scén, je tento snímek pro vás jako dělaný. Hlavní roli zde dostala Isla Fisher alias nenapravená shopaholička, která by za svůj vybraný módní kousek dala všechno. Touží po práci v nejslavnějším módním časopise, ale stále se není schopna dostatečně prosadit. Shodou náhod získá místo sloupařky ve finančním magazínu stejného vydavatelství. Sen se jí pomalu začíná plnit, dokonce je očarována Hughem Dancym, který zde hraje roli Luka, šéfredaktora finančního magazínu, avšak začíná se taky topit v dluzích. Jednoho dne její dluh vyjde najevo celému světu. Pár zajímavostí na závěr, pokud nechcete, aby vám byla prozrazena další událost děje, tento odstavec si přečtěte až po shlédnutí filmu. Způsob, jakým Rebecca splatila svůj dluh nemusel vymahač dluhů přijmou. Americké zákony totiž nikomu nenakazují přijmout celou finanční částku v mincích. Pokud by však pan Smeath dluh odmítl, byl by dluh automaticky považován za splacený. Dle amerického průzkumu se nutkavá potřeba nakupování objevuje u neskutečných 6% americké populace. Z 80% shopaholismem trpí ženy. Ve filmu se objevují reklamy na Bruckheimerova producentská díla. Když Rebecca jede v taxíku, můžeme na billboardech vidět například reklamu na film G-Force nebo Prince of Persia. Všechny knihy série najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Co jste o spánku nevěděla II
A pokračujeme! Je tu další dávka zajímavostí. Některé z nich vás dostanou! Nejčastějším pocitem ve spánku je úzkost. Toto tvrzení platí jak u žen, tak i u mužů. Rodíl mezi sněním mužů a žen tvoří vystupující postavy. Zatímco v ženských snech se vyskytuje nejčastěji přibližně stejný počet žen a mužů, v mužských snech mají zastoupení ze 70% pánové. Mužské sny taky bývají agresivnější. Napadlo vás někdy, proč se vlastně ve spánku musíte přikrýt? Když například sedíte u stolu, jak to, že peřinu nepotřebujete? Je to tím, že ve spánku a chvíli před ním dochází ke snížení vaší tělesné teploty. Chvíli po usnutí se taky rapidně sníží váš krevní tlak. Počet tepů srdce může klesnout až na polovinu. Nedostatek spánku zvyšuje chuť k jídlu. Při spaní si totiž tělo tvoří leptin, hormon, který snižuje chuť k jídlu a odbourává hormon grelin, který chuť k jídlu naopak přivolává. Navíc při nedostatku spánku můžete přibírat až 0,9 kg za týden, i když budete jíst stejně jako obvykle. Je vědecky prokázáno, že spánek některých lidí je ovlivněn pohybem měsíce. Na světě existuje poměrně velké množství lidí, kterým usnutí při úplňku trvá až o patnáct minut déle. Nepatříte do této skupiny i vy? Existují lidé, kteří trpí nekontrolovatelnými záchvaty spánku, takzvanou chorobnou ospalostí neboli narkolepsií. Tito lidé nedokáží spánek kontrolovat a záchvat je může popadnout kdykoliv a kdekoliv. Nemoc se odstraňuje velmi těžce. U většiny lidí se to ani nepodaří. Doktoři se pak snaží alespoň snížit častost přílivových spánkových vln. Jedním z faktorů této nemoci je dědičnost. Pořiďte si luxusní budík se světlem Ecomed, najdete ho zde. Dobrý start do nového dne! 
Zobrazit článek >
 
Cestujeme po Istrii V.
Od města Vodnjan se dostáváme do Puly. Toto město je největší na Istrijském poloostrově. Avšak není městem hlavním, tím je město Pazin. Pula se rozkládá na strategicky významném místě, které je chráněno několika ostrovy. Dominantou přístavu je nedaleký amfiteátr, který měl, v minulosti, kapacitu 23 000 diváků. Pokud se vydáte na návštěvu Puly, je vhodné najít si strategický bod, od kterého se vydáte na její poznávací toulky. Tímto bodem se může stát právě zmíněný amfiteátr. Přijedete-li autem, můžete zaparkovat v některé z vedlejších uliček nebo přímo v přilehlém přístavu. Amfiteátr je nejrozsáhlejší římskou stavbou ve městě. Má elipsovitý půdorys, delší osa měří 112 m a kratší 105 m. Stavbu započal císař Augustus a dokončil ji císař Vespasianus. Nachází se ve svahu, a proto má k moři obrácená strana tři podlaží. Odvrácená strana pak jen dvě. Vstup byl dříve, jako je tomu dnes, od moře. Okna horního patra jsou čtyřhranná, ve spodních patrech se střídají sloupy a vysoká zaklenutá okna. V aréně se odehrávaly zápasy se šelmami a utkání gladiátorů. Šatny gladiátorů a klece pro šelmy se ukrývaly v podzemí. Dnes se v těchto prostorách nachází muzejní expozice, která je zaměřená na pěstování oliv a výroby olivového oleje. Vydáte-li se po ulici Amfiteatarska směrem do centa, poté zahněte na prvním nároží vlevo, do ulice Carrarina. Po pravé straně se zvedá návrší a na jeho úpatí dodnes stojí dvě městské brány. Bližší z nich je asi 50 m vzdálená. Pochází z 2. století n. l. a jmenuje se Gemina. Chorvatsky se nazývá Dvoja vrata, neboť je tvořena dvěma branami. Průchod je zaklenutý dvojící oblouků a je orámovaný mohutnými polosloupy. Za branou se nachází Archeologické muzeum. Zde najdete nádherné lapidárium. Najdete zde památky z ilyrského, římského a raně středověkého období. Bezprostředně v blízkosti muzea jsou volně přístupné ruiny římského divadla. Druhá městská brána není daleko. Naproti ní stojí velká, bílá budova peněžního ústavu, proto ji lze snadno přehlédnout. Tato brána se nazývá Herkulova brána, a byla postavená v první polovině 1. století n. l. Na jejím vrcholu je sotva znatelná Herkulova hlava s plnovousem. Po obou stranách stojí rozložité bastiony. Ať už pojedete do Puly pouze na výlet nebo se zde ubytujete, určitě si zaslouží nejméně tři dny na podrobnou prohlídku. Jste-li přízvici stanování, můžete si zakoupit dvouplášťový stan s příhodným názvem PULA.
Zobrazit článek >
 
Váčky pod očima: Jak se jich zbavit? II
Jak se staráte o obličej? Vaše pleť si zaslouží péči každý den. Dodržujte základní kosmetická pravidla. Jejich porušení může mít za následek kruhy pod očima také. Mezi nutnosti patří následující doporučení. Myjte si obličej ráno a večer. Užívejte vyživující krém. I když se nemalujete, odličujte se a zbavujte tvář nečistot. Kůži chraňte UV filtrem.   Změňte polohu Jak spíte? Jestliže ráda boříte hlavu do polštáře nebo vůbec na polštáři nespíte, možná se probouzíte s váčky pod očima. Tyto otoky do hodiny obvykle zmizí, ale co zamezit jejich tvorbě úplně? Stačí si hlavu podložit polštářem. Možná bude chvíli trvat než si zvyknete, ale změna se v každém případě vyplatí. Nemůže za váčky alergie? Trpíte kruhy pod očima či vypouklými víčky a nabobtnalým okolím očí jen nárazově? Stává se tak pouze v některém ročním období nebo když přijedete někam na návštěvu? V těchto případech je třeba hledat alergickou příčinu. Co když nemůžete snést zvířecí srst? Nebo za váčky pod očima může pyl? Pokud se vám hned nechce na lékařské testy, kupte si v lékárně dostupné tablety na zmírnění projevů alergií a sledujte, zda se vaše situace zlepší. Vyzkoušejte masáž Masírujte svůj obličej! Masáži techniky nejsou ku prospěchu jen tehdy, pokud se potřebujete zbavit kruhů a váčků pod očima. Zpomalují stárnutí a pomáhají s vypínáním kůže. Tvář můžete masírovat podle libosti, v případě zájmu je na internetu spousta dostupných návodů, jak správně a komplexně masírovat obličej. 
Zobrazit článek >
 
Kosmetika z konopí a její účinky na vaše vlasy II
Konopný olej nezůstává jen u hydratace. Dokáže taky vlasy pořádně posílit. Zvládne ustálit jejich strukturu s celkově kadeře zpevnit, čímž zamezí jejich lámání. Nebezpečí lámavosti souvisí s předchozím odstavcem. Při větším vysoušení vlasů máte lámání téměř předpovězeno. Pamatujte si, že konopný olej je výbornou regenerací i tehdy, pokud často pracujete s fénem nebo s jinými tepelnými modelanty vlasů. Zabráníte poškozování vlasů. Konopný olej vlasy vyživí, ony zesílí a nelehce se pak lámou. Používejte olej před tím, než vlasy tepelně zahřejete, ale taky večer, až rozpustíte svůj účes. Pokud si fénujete vlasy každý den, postačí vám jen občasná péče olejem, neboť si vaše vlasy na vysoušení zvyknou. Zatřetí vás jistě potěší, že konopí dosti podporuje růst vlasů. To se děje hlavně díky na začátku zmíněným mastným kyselinám. Olej mimo jiné taky zlepšuje prokrvení, díky tomu jsou vlasy dobře vyživovány a mohou zdravě růst. Základním stavebním prvkem je keratin, bílkovina, která je pro vlasy naprosto nezbytná. Právě konopný olej reguluje a podporuje její ukládání. Co tedy dělat? To je vám asi jasné. Opatřete si pro sebe pořádnou dávku konopného oleje, jehož účinky jsou doslova k nezaplacení. Nesehnala jste čistý olej? Uvítala byste spíš kosmetiku s výtažky z konopí? Pak čtete správně. Vyzkoušejte zázračnou sílu produktu Konopný šampon suché lámavé vlasy HERBAVERA. Stojí pouze 43 Kč a co je nejlepší? Opravdu pomáhá. Šampon si můžete koupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Nejkrásnější města České republiky I
Pamětihodnosti, zábavné akce, proslulost nebo jen krásný pohled na celé okolí? Všechna kritéria zahrnuta. Jaká města jsou považována za vůbec nejkrásnější u nás? Přečtěte si článek a získejte tip třeba na výlet. Krásných měst naší republiky je opravdu spousta, ani série článků je všechny nezvládne pojmout, vybrali jsme pro vás pouze několik tipů na výlety a různá dobrodružství, snad pro vás budou dobrou inspirací. Mikulov Ráj vína, poutníků i krásných pamětihodností, to je Mikulov. Vzhledem k jeho lokality sem míří i rakouští obyvatelé, neboť i pro ně je toto město velmi lákavé. Mikulov tvoří památkovou rezervaci. Určitě nezapomeňte vyšplhat na Svatý kopeček, ze kterého budete mít rozhled na celé město. Lákavý je taky v trochu menší výšce položený zámek, na který se dostanete přes krásné náměstí, kde se můžete zastavit třeba na oběd. Dobrou volbou je vypravit se sem v době vinařské sezóny nebo za doby burčáku. Ochutnávek zajisté nebudete litovat. Český Krumlov V Krumlově to jistě znají i rekreační vodáci. Míří sem totiž vůbec nejznámější sjezdová vltavská trasa. Celé město se nachází právě mezi meandry Vltavy. Krumlov se nachází kousek od Českých Budějovic, jižní obyvatelé republiky k němu nemají daleko. Město je malé, jeden den vám na výlet bohatě postačí. Určitě se vydejte do místního zámku. Na fotogenickém náměstí Svornosti se vyplatí zastavit třeba na kávičku, užijete si krásné pohledy na malebné domy. 
Zobrazit článek >
 
Lahůdkové droždí neaktivní II
Pokračujeme. V tomto článku si můžete přečíst další tipy, jak využít lahůdkové droždí.  Droždí skvěle chutná se sezamovým semínkem. Pokud máte ráda hummus, můžete tuto pomazánku ozvláštnit právě droždím. Do sezamové pasty přisypte trochu neaktivního sypaného droždí a nová chuť je na světě.  Pokud se snažíte omezit solení, pak vyzkoušejte sílu droždí. Stačí ho přidat do pokrmu místo zhruba poloviny soli a slaná plná chuť se dostaví stejně tak, jako by místo droždí byla sůl. Vhodné je droždí přidávat do knedlíčků, halušek, šišek nebo noků.  Už jste někdy zkoušela vyrobit domácí sýr? Lahůdkové droždí vám s tím pomůže. Udrží správnou konzistenci sýrové dobroty, stačí přidat pár lžiček do celého sýru.  Droždí můžete lehce osmahnout na lžíci oleje a následně jím posypat salát, polévku nebo jiný pokrm, který potřebuje ještě nějakou tečku na dozdobení. Hodí se na pizzu, zapečené těstoviny nebo jakékoliv směsi zeleniny. Droždí výborně zahustí váš pokrm. Přidávat ho můžete do omáček, mletého masa nebo třeba nákypů. Budete překvapena, jakou dokáže odvést službu.  Obdivujete konzistenci krémových polévek v restauracích? Možná za nimi stojí umění kuchařovo, možná však kuchař používá lahůdkové droždí. Pro zachování krémové konzistence využijte trochu sypaného droždí. Přidat jej můžete do sýrové, česnekové nebo zeleninové polévky, v tomto ohledu se meze nekladou. Droždí na sebe váže vodu a polévku zanechá nejen dokonale krémovou, ale taky hladkou. 
Zobrazit článek >
 
Březová voda s malinou
Březová voda není nic jiného než organická tekutina, která se získává speciálním způsobem přímo ze stromu břízy. Obsahuje značné procento vitaminů, taky minerály i stopové prvky. Užívání březové vody má mnoho důvodů. Můžete ji používat jako vnitřní lék, ale taky zevně. Prospěšná je pro vlasy, pleť i detoxikaci těla. Vyzkoušejte taky produkt Březová voda s malinou. Bříza se pro své léčivé účinky využívala již od pradávna. Březová míza, ze které se pak vyrábí voda, není jediným produktem z břízy. Léčivá je i kůra a též listy. Březová voda pomáhá vlasům. Bojuje proti vzniku lupů a taky zabraňuje vypadávání vlasů. Nejčastěji se prodává ve formě kúry, která vyživuje i vlasovou pokožku. Podporuje taky přirozené zvětšení objemu vlasů a dodá vašim kadeřím lesk. Tyto účinky jsou bezvadné, avšak pokud se bavíme o březové vodě, která se podává vnitřně, jistě by vás zajímaly spíše jiné účinky. Pokud vás trápí problémy s játry, pak si určitě březovou vodu objednejte. Dodá orgánům sílu. Bříza má vliv na vylučovací soustavu. Pročišťuje ledviny a pyšní se močopudnými vlastnostmi. Pomáhá při žaludečních obtížích a urychluje metabolismus. Dobře působí taky na psychiku, neboť zklidňuje mysl. Březová voda se doporučuje ke konzumaci, pokud se chystáte mít dítě. Podpoří navíc pravidelnost menstruačního cyklu a zbaví vás bolestí. 
Zobrazit článek >
 
Biologicky odbouratelný přípravek na nádobí
Přestože se skepse vůči zastáncům enviromentálního přístupu k naší budoucnosti stala takřka prestižním postojem, pořád se najde dost lidí, kterým stav přírody a její budoucnost lhostejný není. Je to dobře, protože kdybychom byli všichni skeptičtí, čekala by nás budoucnost, podobající se minulosti. Pro ty, kteří si nepamatují, nebo by moc rádi zapomněli, připomenu kyselé deště a jimi spálené stromy. Zdrojem byly oxidy síry, které vypouštěly uhelné elektrárny a chemické továrny. Řeky byly plné zapáchající znečištěné vody, kterou vypouštěly továrny. Dnešek je díky změně myšlení a moderním technologiím jiný, čistější. Nejste-li o nutnosti ochrany přírody tak úplně přesvědčeni, začněte opatrně, třeba s ekologickým mytím nádobí. Winni´s Piatti Lime je k tomu opravdu jako stvořený. Koncentrovaný přípravek s vůní limetky a jabloňových květů je vyroben bez přídavků složek živočišného původu. Spolehlivě odmašťuje, přitom je zcela odbouratelný a nezanechává v odpadu žádné stopy. Dokonce použitý obal prostředku je recyklovatelný. Ve Winni´s Piatti Lime nejsou žádná barviva a stabilizátory, které by mohly vyvolávat přecytlivělost. Pozitivním přínosem odbouratelného prostředku na nádobí jsou vláčné a nevysušené ruce. Používání ekologicky šetrných úklidových prostředků vede snížení výskytu alergií. Prostředek na nádobí Winni´s Piatti Lime najdete v sekci Zdraví mezi ekodrogerií.
Zobrazit článek >
 
Velikonoční dny aneb jak se tyto svátky od pradávna slaví? I
Velikonoce slavíme, pánové čekají na den, kdy budou moci vytáhnout pomlázky na děvčata a dámy zase barví vajíčka, pečou o sto šest, aby stihly mít vše připraveno. Dnes se jednoznačně největším dnes Velikonoc pondělí. Dříve tomu však tak nebylo. Celý týden byl specifický pro různé zvyky a obyčeje. Jak se Velikonoce dodržovaly dřív? S jakou událostí se pojí jednotlivé dny. I když součástí Velikonoc a očekávání jejich příchodu je nedělí celkem šest po sobě jdoucích, my se zaměříme pouze na tři poslední. Smrtná neděle V tento den každá ves vynášela ven za humna smrtku, v různých krajích jinak pojmenovanou, nejčastěji Mořena, Morena nebo na jihu Čaramura, došli s ní k nejbližšímu potoku nebo k vodní nádrži a tam ji nechali utopit. Pojistili si tak to, že na ně si žádné síly nepřijdou. Květná neděle Květná neděle startuje poslední celý postní týden. V tento den údajně Ježíš dorazil do Jeruzaléma. Na připomenutí vítacích ratolestí lidé trhají a světí jívové proutky, takzvané kočičky. Vymetají se světnice a vyhánějí z domu všechnu neplechu, zvířecí vetřelce a samozřejmě i prach. Drží se taky tradice koupě něčeho nového. Modré pondělí Pondělím začíná Pašijový týden, někdy nazývaný jako Veliký týden nebo Svatý. V pondělní den musí být ukončen veškerý úklid, už je totiž nutné odstartovat veškeré přípravy na velikonoční svátky. Modré pondělí se nazývá od modré výzdoby v kostele. Chcete se o velikonočních zvycích a obyčejích dozvědět víc? Cenné informace najdete v publikaci Velikonoční koledy zvyky a obyčeje, která je určená pro děti i dospělé. Najdete ji zde.   
Zobrazit článek >