EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Tvar zadečku lze ovlivnit
Stojíte před zrcadlem a sledujete svůj zadeček. Hlavou Vám letí miliony myšlenek, jako jsou: "Je moc velký, malý, placatý..." Nejste se svým pozadím spokojená? Netrapte se. Jde to změnit! Pokud máte finance, které můžete investovat do Vaší fyzické krásy, je tu možnost operace. V Americe je to již zavedený trend, kde krásu ženy lze hodnotit i přes velikost a tvar zadečku. V našich končinách se spíš provádějí plastické operace na zmenšení a tvarování pozadí. Češky nejsou posedlé tím, aby měly velké pozadí. Úprava této části těla se nazývá gluteoplastika. Jsou různé techniky, které dokáží odsát nadbytečný tuk: klasická liposukce, laserová, tumescentní, ultrazvuková či vibrační.  Za nejvhodnější liposukci je považována ultrazvuková, neboť se po jejím zásahu volná kůže zpevní a smrští. Odstranění tuku ze zadečku se musí provádět velice šetrně, aby nedošlo k deformaci propadením některé části. Proto nelze splnit přání dam, které by si přály ze své velikosti 48 udělat např.  velikost 38. Můžete také nejprve zkusit cvičení! Na zpevnění pozadí je nejlepší použít step (aerobní stupínek) a bos, což je balanční podložka ve tvaru půl-míče. Skvěle tak zapojíte břicho, boky a stehna a výsledky jsou souměrné. Pokud však potřebujete změnu ihned, ale krátkodobou, například jen vytvarovat postavu pod plesové či jiné šaty, vsaďte na formující spodní prádlo.   Velmi zajímavou inspiraci na cvičení a posilování s balančními pomůckami přináší nakladatelství GRADA. Kniha je k zakoupení na našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Knihy Marian Keyes I
Marian Keyes je irská spisovatelka. Narodila se v roce 1963 v Limecku, ale ve svém dětství se velmi často stěhovala. V osmdesátých letech se zabydlela v Londýně, zde si našla manžela. Později se však přestěhovali do Irska. Autorka začala s tvorbou před více než deseti lety. Za tuto dobu se vypracovala na pozici nejlepších spisovatelů Irska všech dob. Když s tvorbou začínala, byla účetní. Začala si psát krátké povídky, následně však zjistila, že asi nejsou úplně tak k zahození. V roce 1997 už vydala svůj první román. Pro všechna její díla je charakteristický výstřední humor. Píše literaturu, která je vhodná rpo všechny věkové skupiny. Zas svá díla dostala Marian Keyesová cenu Nový talent. Potom, už byla známá opravdu všude. Tři knihy autorky byly dokonce zfilmované. Kromě románů a povídek píše dnes autorka taky měsíční sloupky a jednorázové příspěvky do časopisů. Ráda se věnuje charitě, miluje kino, dobrou četbu, kabelky a feminismus. Žena, která mi ukradla život Jednoho krásného dne Stella Sweeneyová trčí v dopravní špičce a rozhodne se vykonat dobrý skutek. Je z toho bouračka, která život dublinské vdané paní a matky převrátí vzhůru nohama. Jednak potká mužského, jenž po ní chce telefonní číslo - jak se však ukáže pouze kvůli pojišťovně. To by bylo v pořádku. Stejně se Stelle nijak zvlášť nezamlouval. Vozem značky Range Rover jí úplně zrušil auto. Ovšem - za druhé - toto setkání zaseje semínko čehosi, co posléze Stellu zavěje na hony pryč od dosavadního života. Obyčejná ženská se mění v zářící bytost. Knihy Marian Keyes najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Skvrny od samoopalovacího krému? Už žádný problém!
Zima, téměř žádné sluníčko a vy si přijdete bílá jako sníh? Tento problém má velmi jednoduché řešení. Pořiďte si samoopalovací krém, který dožene opálení za vás. Voděodolný samoopalovací krém SunShimmer najdete zde. Natřela jste se večer opalovacím krémem a ráno jste se vzbudila s hrůzou v očích, protože se na vaši kůži vyskytly velké oranžově zářící skvrny? Nebojte se, k odstranění fleků nebudete potřebovat žádný hrubý kartáč, který navíc poškodí vaši kůži. Seznamte se s velmi jednoduchými návody, které vám napoví, jak se skvrnami pryč: Vezměte si na pomoc citron Věděla jste, že citron vás dokáže dočasně zbavit i pih? Samoopalovací krém je pro něho proti pihám hračka. Vymačkejte citronovou šťávu a potírejte kůži, dokud nechtěnné zbarvení nezmizí. Přidejte sodu nebo sůl Jestliže je vaše kůže opravdu hodně poskvrněna, pak přimíchejte do citronové šťávy pár lžic jedlé sody. Tuto směs nechte na kůži pár minut působit a poté ji jemně smyjte. Nemáte při ruce sodu? To vůbec nevadí, postačí vám totiž i obyčejná sůl. Solí masírujte místo alespoň pět minut a poté opláchněte. Už žádné skvrny nevidíte? Peroxid vodíku Tříprocentní peroxid vodíku je k dostání v každé lékárně. Naneste ho na vatový tampon a potírejte jím postižená místa. Za pár vteřin by se barva měla ztratit. Bělící pasta na zuby Bělící pasty nebělí jen zuby, ale taky kůži. Metoda nápravy škod na kůži po samoopalovacím krému pomocí bělící pasty vám poslouží hlavně při menších skvrnách, při větším rozsahu skvrn je poměrně nákladná.  A teď už jen perfektní opálení!        
Zobrazit článek >
 
Cestovatelské tipy: Navštívila jste už nejoblíbenější místa Evropy? IV
Lublaň (Slovinsko) Slovinské město Lublaň nenabízí jen široké kulturní obohacení. Lidé do této oblasti jezdí taky kvůli horskému prostředí. Navštěvují dechberoucí jezera i místní termální lázně.  Nyní ale víc k samotné Lublani. Nachází se zde hrad stojící na místě již od dvanáctého století. Nejvíce turistů se kumuluje na lublaňské tržnici nebo na náměstí France Prešerna.  Paříž  Pařížská metropole jako druhé nejnavštěvovanější město Evropy se může pochlubit památkami všeho druhu. Milovník každého slohu i zastánci jednotlivých uměleckých směrů si zde užijí skvělou podívanou. I když Londýn je navštěvovanějším městem, v počtu navštívených památek rozhodně Paříž vede.  Mezi nejoblíbenější památku místa patří slavná gotická stavba Notre Dame. Dovnitř katedrály se ročně dostane kolem dvanácti milionů lidí.  Mezi další proslulá místa vzhledem k návštěvnosti patří bazilika Sacré Coeur. Jistě víte, o jakou stavbu jde. Stojí v pařížské čtvrti Montmare, která je turisticky vyhlášená. Bazilika byla postavena až v druhé polovině devatenáctého století. Turistická roční návštěvnost se blíží k deseti milionům.  Při cestě do Paříže rozhodně musíte vyrazit taky do Louvru. Jedná se o vůbec nejnavštěvovanější evropské muzeum. V něm se v současné době nachází skoro čtyřicet tisíc děl. Při prohlídce místa téměř není možné stihnout prohlédnout všechny jeho části. Většina lidí míří na Monu Lisu a nadále je vhodné vybrat si prostory s vaším oblíbeným uměním nebo části podle jednotlivých umělců. V muzeu se zabavíte na několik hodin. Jistě je vám jasné, že s Paříží se víc než jakákoliv jiná památka spojuje Eiffelova věž. Samozřejmě i ta stojí na ,,must see‘‘ listu nespočtu dobrodruhů. 
Zobrazit článek >
 
Překyselený organismus? Co s ním? II
Dodržujte pitný režim. Vyhněte se slazeným nápojům, pijte ideálně vodu. Můžete do ní přidat pár kapek citronu, ale opravdu vodu ochuťte jen mírně. Pokud vodě nemůžete přijít na chuť, vsaďte na ovocné čaje. Směsi kvítků bylin a sušené ovoce vám neublíží. Do těla doplňujte vitaminy a minerály. Přidejte do svého jídelníčku ovoce a taky zeleninu, ty vám dodají potřebnou složku energie bez užití doplňků stravy. S odkyselením organismu pomáhá himalájská sůl. Tu není nutné jíst na kila, vlastně vůbec nemusí projít vašimi ústy. Pokud máte možnost si tuto zdravou sůl sehnat, pak si ji nakupte raději víc. V první řade si z ní můžete vytvořit speciální koupel. Tu si připravte hodinu před tím, než půjdete do vany. Napusťte na její dno trochu horké vody a přisypte sůl, čím víc, tím líp. Asi po šedesáti minutách připusťte do koupele horkou vodu a vlezte si do vany. Relaxujte minimálně půl hodiny. Sůl se dostane na vaši kůži a potřebné látky budou přeneseny do celého těla. Pokud vás slaná koupel neláká, napusťte si di hrnce trochu vody a nasypte sůl. Nešetřete s ní! Nechte jí celý den se vstřebávat a večer pak do nádoby namočte ponožky. Vyždímejte je a mokré je navlékněte na nohy. S mokrými ponožkami spěte celou noc. Aby vám nebyla zima, je vhodné nohy zabalit ještě do jedněch, zvenku suchých ponožek. Sůl se bude celou noc vstřebávat do kůže a následně do krve. Krev přijme minerály, pomocí kterých snadno vyloučí kyselé látky z těla. Vyzkoušejte účinný doplněk stravy, který byl speciálně vyvinut a vyroben na úpravu acidobazické rovnováhy organismu, tedy na jeho odkyselení. Produkt pH Minerals na odkyselení organismu 320 g najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Co s dětmi o prázdninách? Načerpejte inspiraci! II
Hrajte si Kdykoliv. S čímkoliv. Dětem občas stačí jen vaše přítomnost. Snažte se však být kreativní. Hrát neustále karty ani vás dlouho bavit nebude. Pořiďte domů novou stolní hru nebo vymyslete zábavu sama podle sebe. Připravit můžete hru spojenou s aktivitou, co třeba bojovka nebo hra za pokladem? Knihy i počítač Naučte své dítě číst. Pořiďte mu vlastní kartičku do knihovny, aby mohl navštěvovat budovu dle libosti. Pokud řešíte zábavu pro malé dítě, vyrazte do knihovny sama a vyberte v ní krásné malované knížky, které každé dítě budou bavit. I na počítači se dá vzdělávat. Pokud se vám podaří vybrat vhodnou hru pro vaše dítě, máte vyhráno. Co takhle hru v angličtině nebo jiným způsobem vzdělávací kousek? I náš e-shop nabízí spoustu interaktivních vzdělávacích materiálů. Hýbejte se Pohyb prospívá tělu i duši, mladým i starým. Jendou za čas vymyslete takovou aktivitu, která je spojena s hromadou pohybu. Co takhle výšlap na hrad v kopcích nebo malá túra na horách? I jednodenní výlet se vám vyplatí podniknout. Jistě objevíte oblast k aktivnímu dobrodružství za humny. Tábor a prázdniny u kamarádů nebo rodiny Teno finální odstavec asi není třeba příliš rozepisovat. Pokud se chystáte s partnerem odjet na dovolenou nebo zkrátka potřebujete dítě zabavit a přejete si, aby celé prázdniny netrávilo jen s vámi, naplánujte mu program u babičky nebo ho pošlete na vybraný tábor. I u něj můžete vybírat zaměření, jaké vás napadne. 
Zobrazit článek >
 
Nechcete tetování na stálo? Máte víc možností, než si myslíte! II
Ať žijí festivaly V poslední době se staly velice oblíbené speciální pestré tetovačky a nalepovací motivy, které můžete vídat na mnohých festivalových návštěvnících. Jedná se o drobné kamínky, perličky a podobné 3D prvky, které jsou buď samolepící, takže se na kůži snadno přichytí, nebo je umístíte na pokožku pomocí speciálního lepidla. Takto fungují i druhé fiktivní tetovačky, na které se v poslední době dost zvedá poptávka. Jde o speciální třpytky, které uchytíte přím na kůži pomocí lepidla. Henna Pokud vás zajímá hlavně tetování, které by mělo vydržet alespoň několik dní, ideálně pár týdnů, pak vybírejte hennu. Toto přírodní barvivo zůstane v kůži, dokud nevybledne. Není nijak vylepšováno černou barvou. Existuje několik henn, ty se liší svou sílou i dobou výdrže. Tetovací gel Hennu jste již vyzkoušela? Čekáte, že vám prozradíme ještě nějakou novinku? Tak to máte pravdu, neboť právě nyní vám prozradíme něco o tetovacím gelu z rostliny Genipa americana, která roste v amazonských oblastech. Obsahuje speciální látky, které na kůži dokáží vytvořit přímo malý zázrak. Na tělo aplikujete gel, který po dvouhodinovém působení oloupete. Do dvaceti čtyř hodin se vám na místě zrodí novinka v podobě tetování, která bude vaši pokožku zdobit minimálně po několik týdnů. 
Zobrazit článek >
 
Harry Potter tak, jak ho neznáte
Fantasy dobrodružství o malém kouzelnickém chlapci Harrym Potterovi a jeho přátelích se stal jedním z nejznámějších příběhů všech dob. Přečtěte si některá tajemství a různé zajímavosti, které byly ve filmu nebo knize tak nějak skryty.   Že J. K. Rowling promítá svůj život do příběhu a povahy postav patří skutečným osobám, které znala, vám asi není takovou novinkou. Víte, se kterou postavou se ztotožňuje sama spisovatelka? Svou povahu a duši částečně vložila do Hermiony. Navíc miluje vydry, a proto je vydra jejím patronem. Svoje narozeniny slaví však ve stejný den jako Harry Potter, 31. července. V tento den je opravdu má i Daniel Radcliffe. Fred a George slaví narozeniny na Apríla. A nyní něco z filmů a knih. Největší věkový rozdíl mezi postavou ve filmu a tou reálnou ztvárňuje Shirley Henderson v roli jedenáctileté Uršuly. Ve skutečnosti jí v té době bylo 37 let. Daniel Radcliffe nejí slaninu. Na záběr, kdy snídají s Ronem ve Velké síni, musel mít za sebe náhradního herce, který tuto křupavou dobrotu pojídal za něj. Když Harry jede s Arturem Weaslym navšívit ministerstvo, tak na telefonu napíše číslo 62442. Když si dáme dohromady písmenka pod čísly, dostaneme slovo MAGIC. Siriusovo tetování je stejné jako tetování mužů ruských gangů. Tento znak si členové gangu nechávají vytetovat po chvíli, kdy jsou chyceni policií a musí do vězení. Mimo filmový štáb byl u natáčení prvních dvou dílů ságy přítomen i zubař. Hrálo zde tisíce malých dětí a doktor musel řešit nekonečně padajících mléčných zubů každý den. Maskéři nakreslili Harryho jizvu skoro šestisíckrát. Počet však obsahuje i kresbu na čele kaskadéů a dublérů. Harry rozbil při natáčení 160 kusů brýlí. Brumbálovo křeslo je imitace trůnu, který najdete ve Westminsterském opatství. Slovo Brumbál, v originále Dumbledore, pochází ze staré angličtiny od slova Bumblebee, což je v překladu velká chlupatá včela. V roli Lorda Voldemorta se vystřídalo šest herců. Za oficiální tvář se povauje Ralph Fiennes. Většina lidí si myslí, že ho hrál jen on. Robbie Coltrane alias Rubeus Hagrid byl úplně první oficiální herec ve filmu. Při letním natáčení, kdy bylo venko přes třicet stupňů Celsia, musel mít na sobě pod kostýmem speciální chladicí oblečení, aby se jeho organismus nepřehřál. Daniel Radcliffe strávil při natáčení třetího dílu pod vodou čtyřicet hodin. Prodělal kvůli tomu velké ušní infekce. Mozkomorové se nerozmnožují tak jako lidé, ale rostou ze země například jako houby. Tento fakt objasnila Rowlingová až po dopsání poslední knihy. Napadlo vás, co znázorňují čtyři bradavické koleje? Zastupují čtyři živly. Nebelvír oheň, Havraspár vzduch, Mrzimor zemi a Zmijozel vodu. Křivonožku nehraje jen tak ledajaká kočka, nýbrž kočkovitá šelma nazývaná maguár. Nyní něco úsměvného. Došlo vám, že Fred a George házeli v prvním díle sněhové koule přímo do obličeje Voldemorta? Sníh totiž dopadal na temeno hlavy profesora Quirrella. Alchymista Nicolas Flamel skutěšně žil v Paříži. Se svou ženou prováděli různé čarovné pokusy. Je po nich pojmenováno několik francouzských ulic. Rukopisy prvího díu byly odmítnuty dvanácti nakladatelstvími. Editor jako poslední pokus zkusil zaujmout malé nakladatelsví Bloomsbury. To mu vyšlo. Všichni autoři Poberova plánku jsou na konci ságy mrtví. Jednalo se o Remuse Lupina (Náměsíčníka), Petera Pettigrewa (Červíčka), Siriuse Blacka (Tichošlápka) a Jamese Pottera (Dvanácteráka). A na závěr jedna informace, která se netýká filmu ani knihy. Když na telefonu vytočíte linku 1(781) 452-4077, tak budete přepojeni do Bradavic. Můžete se na ni pak dozvědět více informací o kouzelnické škole. Tato sága byla přeložena do 69 jazyků. Nyní už hlavní éra Harryho Pottera pominula, avšak stále si obrovské množství dětí přeje, aby jim domů přišel dopis z Bradavic. Ty starší si zase rádi objasňují nevysvětlené scény z filmu a nebo pátrají po méně známých postavách z knihy. Nyní jste se dozvěděli perličky, které se týkaly převážně herců a postav. Přečtěte si v knize s názvem Magická místa z filmu také něco o prostředí, kde se celý příběh odehrává. Některé informace vás budou přímo šokovat! Knihu Harry Potter Magická místa z filmu najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Delikátní příprava ryb
Nyní si povíme, jak správně připravit rybu podle typu masa a jak jí ochutit. Candát Candáta osolte a opepřete. Zprudka opečte na rozpáleném másle se šalvějí kůží dolů. Otočte a nechte dojít v teple. Jeseter Jesetera bez tuků a kůže osolíme a vložíme do pekáče s nakrájenou cibulí a sklenkou vína. Připravíme si na něj marinádu z oregana, koriandru, tymiánu, česneku a oleje, kterou ho budeme potírat. Pečeme na 200 stupňů Celsia přibližně tři čtvrtě hodiny. Kapr Maso z kapra nakrájíme na nudličky a v misce smícháme s pár kapkami citronu, majoránkou, solí a pepřem. Necháme uležet do druhého dne. Potom jednotlivé kousky obalíme v hladké mouce a smažíme na pánvi. Mořský vlk Rybu, osolenou, opepřenou a potřenou olivovým olejem, položíme na pečící papír do pekáče. Přidáme nakrájená rajčata, máslo a skleničku vína. V troubě pečeme pod alobalem 35 minut na 160 stupňů Celsia. Platýz Na pekáč vymazaný máslem rozprostřeme cibuli, na kterou rozložíme osoleného a opepřeného platýze bez kůže. Posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným tučným sýrem a polijeme bílým vínem. Pečeme za 180 stupňů Celsia asi tak 20 minut. Pražma Rybu okořeníme solí, pepřem a rozmarýnem, rozložíme na pečící papír do pekáče a potřeme olivovým olejem. Grilujeme v troubě asi 20 minut. Pstruh Pstruha naplníme citronovým tymiánem, oregánem, rozmarýne a petrželkou. Z bílků si vyšleháme sníh, který smícháme s hrubou solí. Polovinu této směsi naneseme na pečící papír, položíme na ní pstruha a druhou polovinou ho přikryjeme. Pečeme na 160 stupňů Celsia přibližně 15 minut. Treska Pekáč vyložíme uvařenými bramborami, na ně položíme filety a zalijeme smetanou s orestovanou cibulkou. V troubě zapékáme 20 minut. Tuňák Tuňáka budeme tepelně upravovat jen malou chvíli, jinak se vysuší a zešedne. Na pánvi s rozpáleným olejem opékáme osoleného a opepřeného tuňáku maximálně 2 minuty z každé strany. Úhoř Úhoře, který je stažený z kůže, nakrájíme na válečky. Na pečícím papíru ho osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme malé kousky másla a pečeme doměkka.
Zobrazit článek >
 
Tajemství vonných tyčinek II
Tyčinky byly hojně využívány taky k náboženským účelům. V buddhismu znamenaly magické vůně bylin dráhu pro spojení s vyššími světy. Přenášely blíž k bohu. Některé mixy vůní byly považovány za posvátné, jejich esence byly cítit v každém chrámu. Bible se také o tyčinkách zmiňuje. Další doklady jejich důležitosti nacházíme třeba ve staroegyptských textech.  V Egyptě mají esence, které se vkládaly nejen do tyčinek, zvláště pevnou tradici. Jejich přítomnost byla nutná při magických úkonech a pohřbívání mrtvých. Právě zde se pravděpodobně ke směsi začala přidávat pryskyřice, která se používala taktéž při ukládání těla.  Nezbytnou součástí vonných tyčinek je samozřejmě různorodé koření a jiné esence. Do směsi se přidávají bylinky, esenciální oleje, koření a taky dřevo.  Tyčinky se obvykle vyrábí ze směsi několika ingrediencí. Růže, vanilka, hřebíček, badyán, skořice, zázvor, taky med, olejíček a mnoho dalšího. Všechno pak doplňuje santalové či cedrové dřevo nebo kůra stromů.  Byla by chyba domnívat se, že všechny složky, ze kterých se tyčinky skládají, najdete v na území Asie. Mnohé suroviny se dováží z Afriky. Podle asijské tradice rozdělujeme vonné tyčinky na základě složení do dvou hlavních kategorií. První tvoří tyčinky vyrobené pouze z bylin a koření, doplněny mohou být esenciálním olejem.   
Zobrazit článek >
 
Co na něj prozradí oči? I
Taky milujete ten jeho pohled? Nebo jste snad single a partnera si hledáte tak, že se podíváte vašemu potenciálnímu příteli do očí? Musí být něčím zajímavé? Co vás na nich nejvíc láká? Přečtěte si zajímavou oční typologii, kterou váš mozek vnímá, jen si to možná neuvědomujete. Modré oči Muži s modrýma očima jsou obvykle opatrní. Nejdou do každého vztahu, který se jim naskytne jako možnost. Užívají si to, že upoutávají svým pohledem. Jde jim flirtování, ale obvykle se neženou do vážného vztahu ani nijakého románku. Patří mezi dobré manipulátory. Na druhou stranu jsou ,,modří pánové‘‘ pravdomluvní a romantičtí. Umí ženu neustále překvapovat. Starají se a problémům se vždy staví čelem. Lidé s modrýma očima jsou kreativní a plni nápadů. Dejte si na modrooké pozor v tom hledisku, že ze sebe vždy a všude potřebují udělat šéfa. Moc rádi velí sobě i ostatním. Hnědé oči Hnědé oči mají ženy nejraději, tedy pokud se jedná spíše o jejich tmavé odstíny. Pánové s hnědýma očima jsou velmi přátelští a společenští. Když se nadchnou pro jednu věc, dokážou pro ni udělat maximum. Bohužel jsou ale taky schopní dát přednost kariéře před osobním životem, patří mezi workoholiky. Jsou zvyklí uspět a když se jim to nepovede, hroutí se. V lásce patří mezi věrné partnery, řadí se však mezi náročnější typy. Dlouho váhají, zda do vážnějšího vztahu vkročí nebo ne. Skryjte své tajemství pomocí barevných kontaktních čoček. Jejich použití je naprosto šetrné. Při použití našich čoček nikdo nepozná, že máte ,,uměle‘‘ vybarvené oči. Jaká barva vyhraje? Klikněte zde a můžete vybírat.   
Zobrazit článek >
 
Naučte své dítě jíst zeleninu I
,,Né, zase to zelený!‘‘, ,,Mami můžu vyndat s polívky ten hrášek?‘‘,.. Tyto hlášky dětí zná moc dobře téměř každý rodič a je jisté, že je neslyší s radostí. Jak si poradit s malým nejedlíkem, který odmítá veškerou zeleninu? Že je zdravá a jíst se musí většinou nezabere, toho si je vědoma zatím jen maminka. Tak jak tedy vyzrát nad dětmi? Tento článek se zabývá speciálně zeleninou, téměř všechny metody lze však použít i v případě, že dítě nejí ovoce. Dejte dítěti zeleninu na oči, ale nenuťte ho Nechte na stole talíř plný nakrájené zeleniny. Ukliďte sladkosti. Určitě do jídla zeleniny dítě v tomto případě nenuťte. Zkrátka talíř vybarvěte zdravým ovocem a uvidíte, že po chvíli, co ho bude mít dítě na očích neodolá a něco z talíře ochutná. Kreativita se cení Zkuste si s jídlem na talíři pohrát. Vytvořte zeleninového smajlíka nebo postavičku. Uvidíte, jak dobře se mu najednou zelenina bude jíst. Funguje i obrácený postup. Dejte před dítě prázdný talíř a nechte ho složit na něm zeleninový obrázek. Možná si nějaký ten kousek zeleniny zobne už při stavění. Trocha manipulace Dělejte dítěti zeleninové svačiny. Doma možná kvůli zelenině udělá scénu, avšak když bude mít ve škole či ve školce na výletě hlad, jistě sní i sendvič se zeleninou. Dobře se s dítětem pracuje taky tehdy, když jsou v okolí i jiné děti. Musí samozřejmě zeleninu jíst. Ukažte mu, že jeho kamarádce či kamarádovi ta věc chutná, nabídněte jinému dítěti a jakmile si ono dá, možná přemluvíte i vašeho potomka. Podívejte se do naší dětské sekce e-shopu. Vyberte pro své dítě nové překvapení ve formě hračky. Naši nabídku si můžete prohlédnout zde. 
Zobrazit článek >
 
Upečte si muffiny III
Muffinů není nikdy dost! Pojďme se ještě seznámit s méně tradičními sladkostmi, které stojí za to ochutnat! Perníkové muffiny  Budete potřebovat: Hladkou mouku (150 g) Polohrubou mouku (150 g) Vejce (2 ks) Třtinový cukr (90 g) Máslo (250 g) Olej (90 ml) Jedou sodu (1 lžíci) Zázvor mletý (2 lžičky) Skořici mletou (1/2 lžičky) Hřebíček mletý (1/3 lžičky) Pepř mletý (1/4 lžičky) Nové koření (špetka) Sůl (špetka) Postup: V jedné nádobě vyšlehejte vejce, přidejte cukr a máslo a potom znovu vyšlehejte směs i s ostatnímu surovinami. V druhé míse smíchejte ostatní ingredience a potom do nich přimíchejte vyšlehané suroviny. Pokud máte problém s tím, že směs není hladká, tak jí též našlehejte. Předehřejte si troubu na 190°C a naplňte košíčky. Pečte asi 20 minut. Mrkvové muffiny zdobené polevou Budete potřebovat: Na těsto: Hladkou mouku (150 g) Cukr krupice (100 g) Olej (220 ml) Vejce (2 ks) Mrkev (200 g) Skořici mletou (1 lžička) Kypřící prášek (1 lžička) Na polevu: Máslo (60 g) Cukr moučka (190 g) Vanilkový cukr (1/4 sáčku) Vanilkové aroma (1/2 lžičky) Smetanový sýr (60 g) Postup: Vyšlehejte v nádobě vejce, smíchejte ho s měkkým máslem a cukrem a poté přidejte ostatní suroviny na těsto. Předehřejte troubu na 180°C a pečte asi 25 minut, dokud muffiny nedostanou zlatavou barvu. V době, kdy se budou zákusky v troubě péct, si připravte polevu. Utřete smetanový sýr s máslem a vanilkovým práškem. Potom přidejte cukr a řádně promíchejte. Poleva by měla být hladká a nadýchaná. Muffiny vyndejte z trouby a nechte je vychladnout. Poté je potřete polevou a můžete podávat.  Další muffinové dobroty můžete objevovat v knize Snadné muffiny, kterou najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak vybrat správný zavařovací hrnec? II
Pokud chcete trochu ušetřit, můžete si pořídit klasický zavařovací hrnec, který se využíval hlavně dřív. Některé hospodyňky však na něj ani dnes nedají dopustit. Většinou je vyroben z plechu. Obsahuje teploměr pro hlídání horkosti vody, neboť tekutinu v nádobě je nutné zahřívat pomocí sporáku či kamen a udržovat její teplotu po celou dobu zavařování. Už byl zmíněn také výrobní materiál. U klasického zavařovacího hrnce nemáte materiálově co řešit, důležitá otázka se týká hrnců elektrických. Kromě nerezového druhu totiž máte možnost pořídit si hrnec z takzvaného smaltu. Jde o levnější látku, takže je hrnec finančně dostupnější, avšak problém může nastat při jeho údržbě, smaltové hrnce taky často dokonce praskají. Na materiálu se nevyplatí šetřit, pořiďte si raději nerez.  Výběr taky zakládejte na velikosti hrnce. Pokud zavařujete často a po větším množství, pak volte hrnec s větší vnitřní nádrží. Sklenice přeměřte a vypočítejte, jaká velikost se vám vyplatí. Promyslete si také, zda budete zavařovat i nápoje. Pokud kupujete zavařovací hrnec pro prodejní účely, jistě vyberete nějaký větší. Velkou výhodou je výpustný ventil, který poslouží pro nalévání nápojů i odlévání vody.  Při výběru je také vhodné sáhnout po stroji s časovačem, který bude hlídat dobu zavařování a celkové přípravy. Některé hrnce nabízí taky možnost pozdního zapnutí nebo na nich lze nastavit doba vypnutí.  Vyberte si nový zavařovací hrnec v našem e-shopu. Prohlédněte si naše tipy, které jsme vložili do odkazů na konci obou částí článku. 
Zobrazit článek >
 
Jak poznat, že vám partner zahýbá?
Odhalte jeho nedůvěru včas! Bohužel až třetina párů a manželských dvojic se potká ve vztahu s nevěrou. Vnímáte jakési změny?  Jaké mohou být signály nevěry? Pojďme si společně projít body, které mohou cosi naznačovat. Kdy byste měla zpozotnit?  Pokud váš začne najednou víc pečovat o své tělo. Navštíví posilovnu, ve které roky nebyl.  Začal více nakupovat? Objevilo se nové oblečení v jeho šatníku?  Naznačuje vám přehnanými gesty, jak moc vás miluje, ale nevypadá při nich upřímně.  Nikdy váš přítel nezůstával v práci déle? Nyní dostává nějak moc směn navíc? Opravdu za tím stojí jeho šéf?  Doma začne uklízet, vařit, s chutí chodí vyvenčit psa. I když tyto činnosti jsou pro ženy zcela běžné, muži jimi obvykle zahání vinu.  Přehnaně kontroluje telefon, nechce, abyste byla poblíž, když je přihlášen na sociální síť, hlídá si svůj notebook. Maže ihned SMS a historii vytáčených čísel? Prezervativy v pracovní tašce? K čemu?  Najednou nemá chuť na sex, i když ještě před pár týdny po vás toužil každý den.  Nestojí o vaše rozvozy autem. Nemá zájem, abyste ho kamkoliv doprovázela, ačkoliv to dříve bylo běžné?  Začně mu vadit přehnaně moc věcí, které předtím bral za úplně běžné. Nesrovnává vás s někým? Jeho nálady se mění den ode dne. Čím dál víc se hádáte?  Jak to vidíte? Dělala jste si zbytečné starosti nebo budete muset prozkoumat situaci více?       
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Helsinky II
Po stručném úvodu si konečně pojďme projít Helsinky a jejich nejzajímavější místa. Nuuksio Nuuksion kansallispuisto je národní park, který se nachází nedaleko Helsinek. Autem se k němu dostanete asi za 20 minut. Dopravit se sem můžete i pomocí helsinského MHD. Pokud chcete poznat klasickou finskou přírodu, neváhejte a vydejte se na toto místo. Vstup do národního parku je zcela zdarma. Uspenskin katedraali aneb Chrám zesnutí Panny Marie Nezapomeňte se jít podívat na lutheránskou starou katedrálu, která se nachází ve čtvrti Katajanokka. Katedrála patří k dominantám města. Je obklopena malými podniky s výbornou zmrzlinou a kávou. Tato stavba a její okolí je po dlouhá léta tradičním turistickým lákadlem. Helsinský přístav Z Helsinek se můžete vydat, kam jen vás napadne. Zoo Helsinská Zoo se nachází na ostrově Korkeasaari. Jde o jednu z nejkrásnějších zoologických zahrad v celé severní Evropě. Dostanete se k ní trajektem nebo pomocí MHD. Nezlevněné vstupné stojí 14 euro. Helsinki Card Nezapomeňte se při příjezdu do Helsinek zastavit v jednom z infocenter a zařídit si speciální kartu, díky níž dostanete nejen slevy, ale taky možnost navštívit zdarma mnoho muzeí a památek. Temppeliaukion kirkko Některé severské názvy památek jsou poměrně těžko na vyslovení, že? Jedním z nich je kostel, který je vytesaný do skalního masivu. Nachází se ve čtvrti Töölö. Přijeďte se podívat na tento unikát. Prozkoumejte Helsinky ještě blíž pomocí průvodce. Publikaci Helsinky nakladatelství Lingea najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Z minulosti k současnosti aneb jaké módní trendy se neustále opakují? III
Pestré vzory Barevné kombinace, které vlastně ani nejdou k sobě, jsou tak výrazné, že ej zkrátka oko nepřehlédne. Takto to vypadalo v osmdesátkách. V současné době přicházejí módní odborníci na trh s mnohými takovými módními výstřelky. Kombinace neobvyklých barev a ještě vzorů dohromady, je v současné době poměrně běžnou záležitostí. Špagetová ramínka Když si vzpomenete na pár předchozích let, jistě vás napadne, že se nosila hlavně tílka bez rukávů. Pokud rukávy měla, tak ale ty klasické. Ramínka topů tvořily silnější pruhy, frčely taky topy se zadním boxerským výstřihem. V současné době je kladen důraz naopak na špagetová ramínka. Zkrátka čím užší, tím lepší. Máte už taky ve svém šatníku kousky s úzkými ramínky? Určitě si nějaký model obstarejte, špagetová ramínka budou v módě přetrvávat minimálně další rok. Volánky Čím víc volánků, tím lépe! Tak to vidí návrháři současnosti. Volánkové šaty, topy a dokonce i kalhoty byly trendem na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Volánkové střihy se nejčastěji ladily s kloboukem. Ženy v té době se snažily o co největší projev své ženské stránky. Myslíte, že se jim to povedlo? Oversize střihy Svetry, kabáty, košile, vlastně úplně cokoliv z ,,horních kousků oblečení‘‘. Vaše košile vypadá, jako byste si ji půjčila od přítele? Svetr takový, že byste se do něj vešla dvakrát? Přesně takhle vypadala i móda v osmdesátých letech. Byl to trend několika let tak jako v současnosti. Velké šály a šátky V poslední době se vrátily mezi nás taky maxi šály. Proč ne, konečně něco, co pořádně zahřeje. Vrátily se zpět z osmdesátek přírodní barvy a kombinace, na trhu však najdete taky spoustu extravagantních kousků. Vyberte si nové kousky v našem e-shopu. Nabídku si můžete prohlédnout zde. 
Zobrazit článek >
 
Jaké druhy kávy znáte? I.
Kdo z nás by nemiloval onen černý, aromatický a chutný nápoj. Ano, řeč bude o kávě. Při šálku lahodné kávy se setkáváme s přáteli, nabízíme ji návštěvám a taktéž si u něj vychutnáváme chvilku pohody. Dříve byl u nás k dostání onen klasický český "turek" nebo v lepším případě bylo možné zakoupit kávu rozpustnou. Avšak ony časy jsou ty tam, a my si můžeme vybírat a zároveň vychutnávat mnoho druhů káv, které nám přinesou ojedinělé chuťové zážitky. AU LAIT Zní to příliš francouzsky? Jedná se o klasickou kávu zalitou mlékem. Lze ji připravit nejen z espressa, ale také přes filtr. Co se týče poměru kávy a mléka, většinou se dávají půl na půl. Tato káva je servírovaná zvlášť, tedy šálek kávy a sklenička mléka. Tudíž si poměr můžete upravit dle sebe. AMERICANO V tomto případě se jedná o klasické espresso dolité horkou vodou. Množství horké vody může být až pětkrát více než kávy. Esperesso se klasicky servíruje ve velkém šálku, abyste si jej mohli dolít vodou, kterou dostanete v konvici. Opět i u této kávy si poměr vody a kávy upravíte podle sebe. CAFFÉ LATTE Servíruje se ve sklenici s ouškem. Jeho příprava spočívá zhruba v 210 ml mléka, které se našlehá do pěny a dolije se do espressa. Pokud je barista i umělcem, někdy se dočkát i tzv. "latte artu", kdy vám do pěny vykouzlí i nějaký obrázek.   Máte chuť na domácí caffé latte s hustou mléčnou pěnou? Připravte si tuto kávu v kávovaru PHILIPS EP5310/10. Automatický kávovar v moderním designu připraví dokonale vyladěnou kávu přesně podle vaší chuti. Snadno si nastavíte sílu, objem kávy i teplotu. Váš oblíbený nápoj si jednoduše uložíte do paměti přístroje a vytvoříte si svůj osobní profil. Díky rychlému ohřívači budete mít svou kávu připravenou jedna dvě. Vlastnosti: Nastavení síly kávy a aroma Klasický napěňovač mléka Osobní profil Filtr AquaClean až na 5000 šálků bez nutnosti odstraňovat vodní kámen 3 druhy kávových nápojů 20 000 šálků té nejlepší kávy díky odolnému keramickému mlýnku s 5 stupni nastavení hrubosti mletí Horká káva od prvního šálku díky rychlému ohřívači Funkce MEMO – přístroj si zapamatuje, jakou kávu máte nejraději Vyjímatelná spařovací jednotka Možnost horké vody Možnost mleté kávy
Zobrazit článek >
 
Jak si poradit s velkým horkem ve vašem domě? II
Chladných místností si važte Jakmile začne být venku opravdu horko, jistě si budete vážit každého chladného místa v domě. Místnosti bez oken typu spíže nebo úklidové prostory využívejte jako zdroje chladu. Pokud doma budete mít skutečně velké horko, otevřete všechny dveře a nechte propustit chladný vzduch z uzavřených tmavých místností do prostoru. Vzduch se trochu promísí a hned vám bude o trochu lépe. Nezapomeňte následně dveře zase pozavírat, abyste do večera ještě jedno větrání stihla. Doplňujte tekutiny, ale ne studené Věděla jste, že chladný nápoj vás možná rázem ochladí, ale po chvíli vám bude ještě větší teplo? V létě je ideální pít vodu vlažnou, nikoliv ledovou. Takže žádné chlazené nápoje, bude vám líp. Osvěžení pomůže Tip čistě pro vás. Pokud už je vedro k nevydržení, nic nepomůže líp než studená sprcha. Můžete se ochlazovat taky pomocí rozprašovače, nastříkejte jej na sebe a osvěžte se. Pár kapek z rozprašovače můžete rozmístit i na tkaniny. Doma byste měla schovat veškeré teplé materiály, vsaďte na satén nebo len. Větrák jako nejlepší kamarád Vyzkoušejte sílu obyčejného větráku. Pokud přes den pracujete, bude se vám hodit klasický stolní větrák s nastavitelnými rychlostmi. Dobré jsou taky stropní nebo stojanové větráky I když se vám možná zdá, že zajišťuje jen foukání, větrák pomáhá s ochlazováním vzduchu, jistě oceníte snížení domácí teploty. 
Zobrazit článek >
 
Tajemství Karibiku – Haiti IV
Citadelle de la Ferriére je název pro obří pevnost. Spolu s blízkými troskami paláce Sans-Souci jsou tyto dvě památky zapsány na seznam světového dědictví UNESCO. Při cestě do tohoto místa se nevyhnete pohledům na chudinské čtvrtě nebo na obrovská skladiště odpadků. Pevnost Citadelle byla postavena na počátku devatenáctého století. Na její stavbě se podílelo přes dvacet tisíc dělníků. Tato pevnost je jednou z těch největších na celé západní polokouli. Pevnost sloužila jako ochrana území pro potenciální zájemce o zabrání míst na ostrově. Nacházelo se zde 365 děl. Po návštěvě tohoto místa si nezapomeňte prohlédnout i ruiny Sans-Souci, rozsáhlého paláce, který je od předešlé památky vzdálen pouhých sedm kilometrů. Sám projektant stavby měl od začátku v plánu vytvořit monumentální stavbu, která by se vyrovnala zámku Versailles ve Francii. Pokud se rozhodnete pro pěší procházku, budete si hned u pevnosti moci prohlédnout banánovníkové lesy. Poznáte i místní kolorit včetně Haiťanů. Ti se vám budou snažit nabídnout mnoho domácích zemědělských produktů nebo ručních výrobků. Dejte si pozor na místní ,,převozníky‘‘. Ti vás budou lákat k jízdě na koni či na jiném zvířeti. Kromě toho, že pokud neovládáte jízdu na koni, vám nebude jízda příjemná, vám taky hrozí odvoz kdoví kam. Rozhodně se nenechávejte nikam svézt! A pár informací na závěr: Pokud se chystáte na Haiti samostatně nebo v menší skupině, čtetě před odjezdem informace z Ministerstva zahraničí České republiky. Mezinárodní letouny vás zavedou na letiště Port-au-Prince, pak už je doprava na vás. Nevsázejte na taxíky ani na veřejnou dopravu, těchto služeb se vám pravděpodobně nedostane. Pro vstup do země nepotřebujete vízum. Budete platit pouze poplatek při vjezdu a výjezdu za hranice. Jeho výše není oficiálně stanovena. Vše záleží na člověku, který bude poplatek zrovna vybírat. Budou se hodit i vaše vyjednávací dovednosti. Osvěžte si francouzštinu ještě před cestou! Neumíte francouzsky vůbec? Tak začněte se samostudiem. Co třeba se slovníkem Francouzský slovník Platinum? Najdete ho zde. 
Zobrazit článek >
 
Test na zjištění krevní skupiny: Co o krvi nevíte?
Neznáte svou krevní skupinu? Test se dá provést i bez lékaře, pomocí speciálního vybavení které vám nabízíme v našem e-shopu. O produktu si můžete přečíst mnohé podrobnosti ihned po kliknutí na odkaz uvedený níže, my vám v tomto článku prozradíme raději pár zajímavostí o krvi.  Lidské tělo obsahuje okolo pěti litrů krve. Muži mají krve o litr víc než ženy, jejich množství dosahuje na 5,5 litru.  Trápí vás přes léto komáři? Bylo dokázáno, že tito nepříjemní tvorové si nejraději pochutnávají na krevní skupině typu 0. Pokud vám tělem protéká tato krevní skupina, už víte proč jste poštípaná třeba i víc než ostatní.  Darovat krev můžete téměř celý život a často. Věděla jste, že dárcovstvím krevní plasmy můžete zachránit nespočet životů? Úžasným příkladem je Australan jménem Harrison, který se sám dostal do těžké situace, tu přežil a rozhodl se krev darovat pravidelně, aby pomohl co největšímu množství potřebných. Přál si soustředit se na děti. Od svých dvaceti jedna let se vydává každým dnem na odběr krve. Byl jmenován na Australana roku a také inspiroval mnoho dalších lidí.  Stává se vám, že občas před očima vidíte bílé tečky? Tato situace může nastat třeba v případě, že se zadíváte do nebe. Lékaři ukázaly, že tyto slabé bílé kruhové šmouhy jsou bílé krvinky.   
Zobrazit článek >
 
Základní povely pro vašeho psího kamaráda
Naučte svého psa alespoň základním povelům, které se vám rozhodně budou hodit. Každý pes by měl zvládnout alespoň základy výcviku, který je důležitý jak pro něj samého, tak i jeho majitele. Přečtěte si, jak na to.   Povel ,,Sedni!‘‘ je asi tím nejzákladnějším cvikem, který by se váš pes měl naučit. Není ani nijak náročný a pes by si ho měl zapamatovat (oproti ostatním povelům) velmi rychle. Dejte si psa před sebe tak, aby koukal čelem k vám a nebo k vámi zvolené noze. Pak bude pozorovat stejnou stranu dění, jako vy. Za obojek připněte kratší vodítko. Vyslovte povel a zatlačte na psa v místě trojúhelníku zadních nohou a ocasu. Důležité je držet vodítko napnuté, abyste psovi zabránilo si lehat. Opakujte několikrát a vždy se snažte povolovat stisk, dokud nebudete moci ruku sundat z pejska úplně. Pokud se váš pes bude této metodě bránit a začne se vzpírat na předních packách, zkuste to na něj s pamlskem. Držte pamlsek hodně vysoko a oddalujte ho tak, aby se pes musel zaklonit. Jakmile už mu to bude nepříjemné, tak si sedne, aby se mohl prohnout ještě dál. ,,Lehni!‘‘ je rozkaz, který se vám také může hodit. Pokud pes už umí bezpečně sedět, je čas ho naučit něco nového. Posaďte svého psa. Jakmile bude připraven ve správné poloze, tak vyslovte váš povel a podsuňte psovi tlapky a na zádech ho opět tlačte dolů. Tento cvik si psi obvykle oblíbí. Pokud se stane, že se pejskovi nebude chtít cvičit, tak opět přivolejte na pomoc psí dobrotu. Tu položte na zem před psa. Jednou rukou mu držte tělo a tou druhou odsouvejte pamlsek. Uvidíte, že pro polapení dobroty, udělá cokoliv. Někdy se nedoporučuje učit tyto dva popsané povely hned po sobě, jelikož pejskovi se rády pletou. Pokud zpozorujete, že pes střídá polohu lehu a sedu, zaměřte se pouze na jeden cvik a druhý ho začněte učit až o pár dnů později. Mezitím můžete začít s úplně jiným, který se nijak nepodobá povelu ,,Sedni!‘‘. Když pes už slyší na jméno, je dobré ho naučit povel ,,Ke mně!‘‘. Pokud pes přiběhne už na zvolání jména, tak máte vyhráno. Spousta psů však volání ignoruje. Pokud bude váš pes taky takový, vybavte se dlouhým vodítkem. Zavolejte na psa a za ním vyslovte požadovaný povel. Pokud se pes nerozejde směrem k vám, zatáhněte za vodítko a zkrátka ho donuťte přijít. Věřte, že váš mazlíček za chvíli pochopí, co se po něm chce. Psů, které rozptýlí skoro kterýkoliv podnět je obrovské množství. Je tedy třeba začít trénovat někde v klidném prostředí, kde psa nebude nic rušit. Až tento povel bude ovládat, začněte trénovat venku. Pamatujte si, že pokud pes uteče někam dál, i když mu to nebylo dovoleno a nakonec k vám dorazí, nikdy ho nesmíte za jeho špatné rozhodnutí potrestat. Pokud tak učiníte, pes se bude bát k vám chodit, jelikož si pomyslí, že až přijde, bude následovat trest. Čtvrtým důležitým heslem je povel ,,Zůstaň!‘‘. Hodí se v mnoha situacích a váš pes by ho měl ovládat. Nejlépe se učí z lehu, jelikož tato poloha je náročnější pro vstávání. Pokud však trváte na učení ze sedu, tak se připravte na to, že budete mít zprvu se psem více práce. Vyslovte povel polohy, do které chcete, aby se pes připravil. Jakmile pes rozkaz provede, vyslovte příkaz ,,Zůstaň!‘‘ a vzdalte se kousek od psa. Pokud se vám to nebude vést a pes za vámi stále bude běhat, tak zkuste kolem psa nejprve kroužit. Pejsek si zvykne na to, že mu nikam neutečete. Ke psovi se po tom, co na vámi vybraném místě určitou dobu setrvá, můžete vrátit a nebo ho zavolat k sobě povelem ,,Ke mně!‘‘. Právě jste se informovali o tom, jak psa naučit čtyři nejzákladnější cviky poslušnosti. Nebylo zmíněno nic o odměnách po vyvedení cviku. Nezapomínejte psa po každém úkonu odměnit a řádně pochválit. Pamatujte si také, že každý pes je jiný. Jeden pejsek se může povel učit den, druhý zase týden. Mějte se svými mazlíčky trpělivost. Opakujte cviky. Bez stálé rekapitulace je pes velmi snadno zapomene. Cvičte pouze chvíli, aby to pro psa byla zábava. Při cvičení si určitě užije zábavu pes i jeho ,,páníček‘‘.
Zobrazit článek >
 
Velikonoce ve světě I
Jak se slaví u Velikonoce u nás moc dobře víte. Napadne vás však, jak to mají ve světě? Myslíte si, že všude funguje pomlázka a velikonoční zajíček nebo vejce? Ne tak docela. Jiný kraj, jiný mrav, to platí i co se týče Velikonoce. Jak slaví Velikonoce jednotlivé státy světa? Francie Pokud jste pozorně četla náš předchozí článek o Velikonocích, pak víte, že zvony se na Zelený čtvrtek vypínají a jsou spuštěny až p Bílé sobotě. Tato němost zvonů připomíná starou Římskou tradici. Ve Francii se tento zvyk dodržuje stále, odbít nesmí ani jeden zvon, všechny přece odletěly do Říma. Další část však již mají předělanou po svém. Zvony se totiž vrací plné velikonočních vajíček a přináší dary pro hodné děti. Nosí taky sladkosti. Ty jsou pak rozdávány právě před kostelem nebo jsou předány rodičům, kteří je mají za úkol dát dětem. Někdy se sladkosti rozletí takovou rychlostí, že se potrácejí na zahradě a je nutné, aby si je děti našly. Poslední zvyk je pro děti nejoblíbenějším. Velká Británie V Anglii nechodí jen mužští koledníci, ale taky mladé slečny od domu k domy, klepou na dveře a prosí o velikonočního zajíčka. Tento zvyk je podobný halloweenskému. Itálie V Itálii je největší tradicí slavnost při svačině s velikonočními vajíčky. Jsou dány doprostřed stolu, okolo nich posedají lidé a ukazují svou vzájemnou lásku. Vajíčka jsou požehnána a pak se již můžou běžně konzumovat. Přečtěte si o Velikonocích ještě víc. Mnohé zajímavosti najdete a historická fakta najdete v knize Lectio divina - Doba postní a velikonoční triduum. Publikaci najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak si poradit s velkým horkem ve vašem domě? I
Ještě minulý měsíc jsme měli zapnutá topení a nyní už se začínáme shánět po větráku. Přišlo pravé jaro, venku se bude stále oteplovat. Co dělat, když vás zaskočí nejen první horka? Jak si poradit s teplem v domácnosti? V našem článku vám dáme pár rad, jak bezpečně přežít vysoké teploty ve vašem bytě nebo domě. Zavřete okna, větrejte jen ráno a večer Pokud venkovní teplota převýší naměřené číslo ve vaší domácnosti, pak už je nutné změnit dosavadní systém větrání. Určitě nenechávejte otevřené ono přes celý den, okno otevírejte, když venku ještě není takové horko, ideální je vyvětrat ráno a pak až večer s ochlazením. Během dne nemějte otevřené ani ventilačky. Závěsy Na slunce, které pálí i přes sklo, pomohou závěsy. Ideálně na léto vyberte tmavé neprůhledné dekorace, přes které dovnitř vůbec slunce neprojde. Další dobrou taktikou, která se týká závěsů a záclon, je postříkat okenní tkaniny vodou. Odpařováním vody totiž dochází k ochlazování vzduchu a vám se doma bude mnohem lépe dýchat. Nebojte se vlhka, vodu určitě nepocítíte. Pozor na střešní okna Nejhůře na tom s přibývající teplotou a sluneční září jsou podkrovní byty. Sem slunce pálí úplně nejvíc. Bohužel v tomto případě žádné závěsy nepomohou. Bude potřeba okna zabezpečit jinak. Okna je nutné ochránit před paprsky zevnějšku. Nyní je nejlepší doba na nainstalování okenních markýz. Vyberte tu správnou a v létě v klidu můžete pobývat i v podkrovním pokoji.
Zobrazit článek >
 
Poprvé do wellness nebo sauny? Co potřebujete vědět a co si s sebou vzít? II
Ochlazovat se můžete dvěma způsoby. Standartní je ponoření do studené vody nebo chladná sprcha. Vodou byste své tělo měla ochlazovat maximálně dvě minuty. Druhá možnost je přejít ze sauny do chladné komory s ledovým vzduchem, zde můžete pobýt až pět minut, ale pozor, opět záleží na teplotě místnosti. Taktéž zde zůstaňte tak dlouho, jak je vám to příjemné. Největší teplo se v sauně udržuje nahoře. Takže pokud chcete v místnosti vydržet déle, sedněte si na dolní lavice. Ideální poloha na saunování je leh, avšak můžete v ní taky v klidu sedět. Uvelebte se tak, jak je vám to pohodlné. Mnoho lidí by se nyní shodlo na tom, že bylo popsána celé kompletní kolo saunování. Ještě ne úplně! Většina z nás totiž zapomíná na odpočinek. Ten by měl přijít pokaždé, co své tělo ochladíte. Délka relaxu by měla trvat přibližně stejně dlouho jak pobyt v sauně. Rozhodně však odpočinek nenechávejte až na úplný konec pobytu ve wellness. Kolikrát byste se měla do sauny vrátit vám nikdo neurčí. Opět je ideální jednat dle vlastního úsudku a hlavně pocitu. Pokud se vám pobyt ve wellness zalíbí, naplánujte si návštěvu sauny pravidelně, minimálně jednou za čtrnáct dní. Pokud budete dodržovat pravidelné návštěvy, dojde k výraznému zlepšení vaší imunity, zbavíte se problémů s pletí, podpoříte kardiovaskulární systém. Sauna taky zmírňuje alergie, eliminuje výskyt celulitidy. Odvádí i další práci, po několika návštěvách to zjistíte sama. Před vstupem do wellness byste měla mít v sobě dostatek tekutin, není problém přinést si s sebou láhev čisté vody, abyste udržovala organismus stále hydratovaný. Před saunou ani těsně po ní byste neměla mít plný žaludek, tělo odpočívá, nenuťte ho hned pracovat na plný výkon. 
Zobrazit článek >
 
Nebojte se mořských plodů II
Pro přípravu mořských plodů platí několik pravidel, které lze využít, ať už připravujete jakýkoliv druh vodních živočichů. Pojďme se na něj podívat.  V první řadě je vhodné upozornit na to, abyste kupovala mořské plody až v den, kdy je budete připravovat. Přesvědčte se, že produkt je čerstvý.  Pozor na solení. Některé plody není vhodné před tepelným zpracováním solit vůbec, jiné jen trochu. Pořádně si pročtěte návod k přípravě konkrétního druhu daru moře.  Další důležitý bod je krátké tepelné zpracování. Mořské plody se pečou, smaží či vaří v krátkých časových intervalech. Následně se ihned podávají. Na znovuohřívání zapomeňte.  Jakmile plody položíte na stůl, možná vás napadne, že vlastně nevíte, jak je jíst. Mořští živočichové se většinou jedí pomocí speciálních příborů. Existuje loupač krevet, také nůž na ústřice nebo vidlička na humry. Pomůcky jsou opravdu různorodé. Než budete servírovat, pořiďte si správné vybavení.  Pokud se servírováním darů moře teprve začínáte, doporučujeme odstartovat rybí maraton známějšími pochoutkami. Připravit si můžete makrelu, mořského vlka nebo žraloka. Oblíbená je taky pražma a samozřejmě losos. Tyto pokrmy můžete podávat jak v polévce, tak jako hlavní chod i dezert. Nebudete si moci vybrat. Pokud s rybami budete spokojena, sáhněte po více exotickém plodu, například delikátních krevetách. Doporučována jsou taky chapadla chobotnice, která patří mezi nejlepší druhy masa vůbec.  Dobrou chuť! 
Zobrazit článek >
 
Jak podpořit paměť?
Lékárny nám nabízejí množství preparátů, slibujících pozitivní, někdy až nemožné výsledky v podpoření regenerace mozku, naší schopnosti učit se a pamatovat si. Zhoršení krátkodobé paměti trápí zejména seniory, v zátěžových obdobích cítí potřebu podpořit i studenti a sportovci. Vcelku snadnou cestou je přitom poohlédnutí se po netoxických přírodních prostředcích, pomáhajících zvyšovat inteligenci a vyživovat nervový systém, přinášejících zlepšení paměti a kognitivních funkcí. Zde jsou typy na některé z nich: Vitánie snodárná je rostlinka, která pochází z Indie. V prodejnách zdravé výživy ji zakoupíte jako součást ajurvédského kafe. Je příbuzná rajčeti a jako rajče se pěstuje. Cenné jsou kořeny, jejichž pach připomíná koňský pot. Podporuje regeneraci, koncentraci, vitalitu a plodnost obou pohlaví. Pomáhá v depresích a neurastenii, při astmatu, zažívacích obtížích, zlepšuje krvetvorbu a prodlužuje životnost krvinek. Buduje kostní dřeň, léčí ochablé svalstvo, snižuje tlak a cholesterol. Podává se jako čaj z čerstvé i sušené natě a kořene. Z čerstvých kořenů se připravuje tinktura. Listy se přikládají lokálně při hojení nežitů, boláků a proleženin. Je příbuzná rajčeti a jako rajče se pěstuje. Zasazuje se na jaře a na podzim se sklízí. Bakopa drobnolistá (Brahmi), též původem z Indie, je hořká bylina svíravé chuti. Zlepšuje intelekt, snižuje míru stresu, projevy degenerativních onemocnění mozku a napomáhá učení. Zpomaluje stárnutí a má protizánětlivé účinky, obnovuje mozkové buňky například po mozkových příhodách. Zmírňuje projevy epilepsie. Z čerstvé se připravuje tinktura, nálev nebo pesto. Dostupná je sušená, namletá na prášek. Rostlina má ráda vlhko, pěstuje se jako pokojová a akvarijní rostlina. Pupečník asijský (Gotu kola) pochází z Číny. Zlepšuje pozornost, paměť a soustředění, podporuje činnost mozku, stejně jako Bakopa, při Alzheimerově chorobě. Chrání orgány při diabetu, pomáhá při lupénce a depresích. Podporuje prokrvení periferních částí těla, prospívá při bolestech hlavy, revmatismu a astmatu. Chutí je podobná řeřiše. Ve spojení s kotvičníkem čistí cévy, podporuje funkci lymfatického systému, čímž bojuje proti otokům. Hojí jizvy a rány, zlepšuje funkci ledvin a jater. Dostupná je jako prášek, drcené listy a extrakt z byliny v kapslích. Pupečník je pokojová rostlina, kterou lze letnit. Vyžaduje vydatnou zálivku.  
Zobrazit článek >
 
Zeleninou k imunitě - zelí a zázvor
Zeleninku dnes koupíme v každém obchodě s potravinami a nemusíme se s ní pěstovat na zahrádkách. Avšak někdo namítne, že tato zelenina si prošla mnoha chemickými postřiky a byla hnojená syntetickými hnojivy. Proto je možné si zeleninu vypěstovat sám. Další vynikající zeleninou, která podpoří imunitu je: Zelí: Zelí obsahuje velké množství vitamínu C a mezi další patří vitamíny A a B. Pokud budeme zelí pěstovat na zahrádce je nutné myslet na to, že bude potřebovat velké množství živin. Dále je nutné zelí často okopávat a neopomenout pravidelnou zálivku. Zelné smoothie - 7 listů hlávkového zelí, 2 mrkve, 2 řepíkaté celery, sůl, pepř a led. Vše důkladně rozmixujte a dochuťte dle sebe solí a pepřem.   Zázvor: můžeme zkusit pěstovat doma v květináči. Zázvor potřebuje dostatek místa, proto k jeho zasazení využijte velkého květináče. Zázvorové sušenky - 11/2 hrnku hl. mouky a 11/2  hrnku pol. mouky, 3/4 hrnku jemného třtinového cukru, 1 hrnek másla, špetka soli, větší lžičku prášku do pečiva, 3 žloutky, 4 pol. lžíce smetany, 3 pol. lžíce vlašských ořechů, 2 lžíce mletého zázvoru. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme rozehřáté máslo a mícháme do spojení těchto surovin. Přidáme mouku s práškem do pečiva, zázvor, smetanu, ořechy a sůl. Z vytvořeného těsta tvoříme placičky. Troubu si předehřejeme na 250°C. Placičky pak pečte na 170°C do chvíle kdy zhnědnou a ztuhnou.      
Zobrazit článek >
 
Takhle se to nevaří! I
I správná hospodyňka se při vaření dopustí nějaké té chyby. Jaké z nich jsou nejčastější? Při přípravě jakých jídel lidé obvykle špatně postupují? Pokud vás zajímají i obecnější rady, které se týkají veškerého vaření nebo uchovávání surovin, zapátrejte v rubrice Vaření, kde najdete dva články, které jsou zaměřeny na tuto problematiku. A nyní už k přípravě jednotlivých pokrmů. Polévka, kterou jste právě dovařila vám vůbec nezhoustla, a tak se chystáte v menším hrnečku rozmíchat mouku v mléce nebo vodě a jednoduše tuto směs přidat do polévky? Nedělejte to! Polévka bude chutnat výrazně lépe, když do ní přidáte klasickou jíšku připravenou na másle. Pokud nevěříte, rozdělte si polévku napůl, do jedné přidejte vaši jednodušší variantu a druhou část smíchejte s pravou jíškou. Už cítíte ten rozdíl? Věděla jste, že do vývaru by měly přijít pečené kosti? Pokud totiž kosti nejprve prudce opečete v troubě a pak až z nich budete připravovat vývar, tak dosáhnete daleko silnější chuti. Po vytažení z trouby je třeba kosti zalít studenou vodu, aby se zatáhly. Nikdy je nevhazujte do vroucí vody. Při vaření vývaru taky nezapomínejte sbírat pěnu, která se tvoří na povrchu. Nikdy nevkládejte žádné potraviny, které se chystáte tepelně upravit do studeného oleje. Ten se pak totiž vsákne do surovin a vy pak budete jíst mnohem tučnější porci jídla. Nezapomínejte správně pracovat i s masem. To byste měla pokládat vždy do rozpáleného oleje a osmažit ho zprudka, aby neztratilo šťávu. Pokud máte ráda maso propečené, tak ho po osmažení vložte na pár minut do trouby. Trochu jinou kuchařku s názvem Jak vám chutná, Excelence? najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Tajemství lapačů snů – barevná symbolika II
Růžová barva Jistě čekáte na barvu romantiky. Ano, je jí právě růžová. Pokud toužíte po vyvolání snů s tématem věčné lásky, víte, po jaké barvičce sáhnout. Růžová člověku přináší taky jistou dávku jemnosti, uvolňuje napětí a posiluje harmonii. Fialová barva Fialová barva dodá člověku na srdečnosti a podporuje jeho duševní klid. Opravdu dokáže chvilkovým působením na oči jedince uklidnit. Má pozitivní účinky na spánek. Je dobrým zdrojem inspirace. Modrá barva Ačkoliv je modrá barva obvykle považována za barvu klidu, co se týče lapačů snů, jsou její vlastnosti trochu jiné. Modrá podporuje komunikaci a řešení problémů. Je složkou rozumu, takže taky napomáhá racionálnímu rozhodování. Podněcuje vykonávání úkolů a povinností. Zelená barva Barva odkazující na přírodu se podepíše na vašem klidném spánku. Ať už se jedná o jakýkoliv její barevný tón, barva vždy uklidní. Je taky zdrojem kreativity. Vyvolává mír v uši a podporuje jedince i k jeho šíření. Se zelenou se budete cítit klidná, vyrovnaná a hlavně svá. Hnědá barva Barva země dodá člověku část své energie. Jedná se o barvu zdravého rozumu. Podporuje spolehlivost a trpělivost. Černá barva Černá barva na lapači nesymbolizuje nic špatného. Je známkou pevnosti a vytrvalosti. Naznačuje silnou osobnost každého člověka. Pozor na přehlcení černou, mohla by tlumit sílu ostatních barev. 
Zobrazit článek >
 
Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele
Jak moc zapomínáme na maličkosti všedních dnů. Neustále dokola se pachtíme za tím, abychom ráno vstali, připravili se do práce a děti do školy, po práci zase to stejné...nákupy, vyzvednutí dětí, a po všem tom shonu padneme do postele natolik unavení, že ani nevíme, co pěkného nám onen den přinesl. Kolikrát za den se zastavíte a uvědomíte si daný moment, to že jste tu, že jste zdraví, že jste vděční za to co už máte a taktéž, že můžete chtít víc...mnohem víc? Kniha ÚTERKY S MORRIEM popisuje příběh dvou, zdánlivě odlišných, lidí. Mitch Albom, autor knihy, po absolutoriu odcházel ze školy, a domníval se, že na něj čeká celý svět s otevřenou náručí. Nechtěl se stát pouhým článkem nějakého procesu, jako jeho strýc, který veškerý svůj čas trávil tím, že se snažil vydělávat velké peníze, ale život mu vlastně utekl mezi prsty. Ale nakonec dochází k tomu, že i jako velmi populární novinář se svému strýci začíná podobat. Mitch si v dobách studií oblíbil profesora Morrieho Schwartze, se kterým se setkává po dvaceti letech. Profesor je vážně nemocný a každý den se pro něj stává vzácností. Žije s myšlenkou na smrt každý nový den, protože ví, že už umírá. Morrie už od svých učitelských let vnímá svět a veškeré dění z jiného úhlu, než většina z nás. Mnoho lidí jej navštěvuje a probírají s ním různé životní situace. Taktéž i Mitch si u svého bývalého profesora zamlouvá další lekce, které probíhají každé úterý. Tato kniha vám dodá opravdu jiný náhled na svět, naučí, nebo alespoň vás vyzve k tomu, abyste si uvědomovali to dobré, co už máte a neztráceli čas titěrnostmi, které vám do života nevnesou nic zajímavého a obohacujícího. Možná, že budete nejprve cítit lítost, ale nakonec se budete ptát a žasnout nad tím: "Jak duševně silný člověk to byl, onen profesor Morrie?"
Zobrazit článek >
 
Neutrogena na praskající paty
S jarním sluníčkem k nám přichází i jarní nálada. Rozmýšlíme obměnu šatníku, hledáme barvy, která nám sluší. Některé z nás se vrhnou do obchodu za výběrem nové kabelky, jiné začnou promýšlet nad letní obuví. Jenže letní obuv nejsou jen plátěné, ale také všelijak prostřižené a otevřené různě vysoké boty. Takové boty, nejen z důvodu estetických, ale i třeba zdravotních, žádají dokonalou pedikúru. Ne každému z nás ale příroda nadělila vše, jak by si přál. Tak, jako má někdo kůži jemnou a citlivou, jiný ji má hrubší. Zvláště kůže chodidel, protože je namáhaná, může mít sklony k otlakům a praskání. Nesvědčí jí ani nevhodná obuv. Nejhorší je, a obchodní řetězce ji stále nabízejí, ta nesprávně tvarovaná, úzká a z nevhodných materiálů. Kůže chodidel v nich nemůže optimálně dýchat a potí se. Nedostatečná péče a zátěž, ve spojení s individuálními dispozicemi mohou být příčinou suchých a praskajících chodidel. Ač se to nezdá, praskliny mohou být nehezké a také bolestivé. Proto je na místě jim předcházet adekvátní péčí. Vhodným pomocníkem může být krém Neutrogena na rozpraskané paty. Krém působí jako balzám. Kůži zklidní, intenzivně hydratuje, změkčí a podpoří hojení prasklin. S ním své nohy na otevřené boty rychle přípravíte. Krém Neutrogena na rozpraskané paty zakoupíte v sekci Krása našeho e shopu.  
Zobrazit článek >
 
Pár rad cyklistům: Povinná výbava jízdního kola II
Brzdy Každé kolo musí být vybaveno dvěma na sobě nezávislými brzdami. U dětských kol se nutnost přední brzdy ruší, pokud jde o jízdní kolo s protišlapací brzdnou funkcí. Pozor! Obě brzy by měly mít odstupňované ovládání.  Volné konce a ostatní zakončení  Této podmínce není třeba věnovat přílišnou pozornost. Prodávaná kola by měla být vybavena veškerými nutnými komponenty. Důležité je zakončení řídítek, spojení s osou, obalový materiál rukojeti, brzd a podobně. Žádný strach, kola bez tohoto vybavení nebo porušující některé rozměrové zásady nemohou jít u nás na trh. Pokud na vašem kole žádná součástka nechybí, nemusíte mít strach.  Rozšíření: Snížená viditelnost a dětský cyklista Speciální rozšířené podmínky je nutné dodržet za tmy, při cestování v mlze a podobně. Důležitý ohled je taky brát na cyklisty juniory. Pokud potřebujete, neváhejte přítomnost součástek využívat naplno kdykoliv.  Světla  Jistě víte o nutnosti předního světla. To by mělo být bílé. Dosah světla by neměl přesahovat dvacet metrů. Mělo by svítit neustále, pokud však jedete po osvětlené vozovce a chcete na sebe upozornit, můžete zvolit blikání.  Zadní světlo je opět povinné, musí být červené. V době snížené viditelnosti musí svítit neustále nebo problikávat.  Přilba  Nezapomeňte taky na povinnost jedinců mladších 18 let. Nosit přilbu je nařízeno jen dětem, neustálá ochrana hlavy je však samozřejmě doporučována všem cyklistům. 
Zobrazit článek >
 
Příběh pokrmu jménem polévka II
Za velice jednoduchou, avšak velmi často připravovanou, polévku se dá považovat takzvaný oukrop. Příprava porce polévky byla velmi jednoduchá. Na dno talíře se položil chléb, na který se přidal namačkaný česnek. Tyto dvě suroviny se následně zalily horkou vodou a polévka byla na světě. Pokud lidi měli k dispozici sádlo nebo kmín či jiné koření, přidávali jej do polévky také. Za sváteční polévku by považován jakýkoliv vývar nebo sýrová či tvarohová polévka. Velice zajímavým pokrmem byla velmi oblíbená pivní polévka, která se podávala za účelem slavnostní příležitosti nebo jako lék v případě nemoci. S přibývajícími staletími se taky zvyšoval počet surovin, které do polévky byly přidávány. Pokud zůstaneme u národních pokrmů, je třeba přiznat to, že jednotlivé přídavky do polévky se přivážely jako inspirace. Ze severských zemích to byly například ryby, ze západní části si cestovatelé přivezli například recept na hořčičnou polévku. Američané už, co se týče polévek, žili ve svém, samozřejmě na jejich přípravu využívali kukuřici, rajčata a typické americké koření. Zatímco u nás polévky byly vždy vedlejším chodem, který startoval nebo alespoň patřil před chod hlavní, v asijských zemích byla polévka tím nejváženějším jídlem. U nás je v každé vietnamské i jiné asijské restauraci dostupná například polévka Pho Bo, která je vlastně hlavním jídlem. Je zajímavé, že některé asijské kultury taky polévku pijí k snídani. Pozastavme se ještě u zahušťování polévek. Jde totiž o poměrně nový trend. Mouka se do polévek přimíchává až v posledních letech. Pokud nechtěli mít lidé dřív polévku tak řídkou, přidali do ní kousky chleba. Za zahušťovadlo by se dal považovat tvaroh. Polévka s touto přísadou však sloužila ke konzumaci spíše vyšším vrstvám. V dnešní době taky mnoho lidí vaří polévku z již předem připraveného bujónu, což se nedá považovat za zdravé. 
Zobrazit článek >
 
Tipy na hračky 2016
Jistě souhlasíte s tím, že děti jsou pro nás to nejcennější co v životě máme. A komu jinému bychom měli přát bezpečné chvíle zábavy a tu nejlepší a osvědčenou kvalitu.   Připravili jsme pro vás velkou škálu hraček. Velkým letošním trendem jsou bytečky- v nabídce Simba, kdy si Vaše dítě může zahrát na nového majitele domečku – Máša a medvěd Dům medvěda mají televizi, stoleček, občerstvení, kamna, lednici, mají i truhlu s poklady, , můžou se v domečku přemisťovat, krmit, topit, bavit se. Vaše dítě se zábavnou formou naučí, jak funguje domácnost.     Před domeček můžete dítěti pořídit i pejska – Pes s kývací hlavou a to hned v několika variantách plemen. Holčičky by určitě uvítaly krásnou hadrovou panenku  Aničku – můžete si vybrat dokonce ze třech odstínů, Anička umí zpívat a mluvit. Snem každého kluka jistě je i bublifuková nebo vodní pistole.     Je Vaše dítě zaměřeno spíše na kreativní skládaní? Pak tu máme právě pro Vás nepřeberné množství Lego. Všem nám je známo, že i dospělí si hrají stejně jako děti, takže třeba milovníkům lodí udělá radost slepovací stavebnice Santa Maria 1:270 nebo Viking 1:60 nebo mnoho dalších modelů z našich nabídek. Milovníky letadel zase potěší slepovací stavebnice Směr – Modely Messerschmitt Me 262 A 1:72 nebo Směr – Modely Iljušin IL – 2 1:72 a další a další, které jednoduše objednáte na našem e-shopu.     Samozřejmě nezapomněli jsme ani na naše nejmenší, které by z velké škály nabízených hraček jistě potěšil i plyšový medvídek s kostkou. A jak jinak u nás se uspokojí i milovníci autíček  stačí jen zalistovat v naší nabídce a určitě si vyberete.   Udělali jsme maximum, abyste si na našich stránkách a v e-shopu vybrali ke spokojenosti, přejeme tu nejlepší volbu!!!!
Zobrazit článek >
 
Hovory s řezníkem
Hovory s řezníkem od Jany Florentýny Zatloukalové.  Kuchařka Hovory s řezníkem Kuchařka pro dceru z masa a kostí oceněná v prestižní světové soutěži GOURMAND COOKBOOK AWARDS 2012 jako nejlepší kuchařka na jedno téma.. Kuchařka pro dceru je tu potřetí! Tentokrát vychází vstříc všem nesmělým dcerám, sestrám, snachám, vnučkám či přítelkyním, které pokládají maso za velkou kuchařskou výzvu. Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten správný kus na guláš? Jak překonat obavy z nevyzpytatelného masa a poznat, které je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě? Knížka Hovory s řezníkem vás prostřednictvím 200 vyzkoušených receptů z české i světové kuchyně tohle všechno naučí. Jako nejlepší kamarádka vás však nejdřív vezme za ruku a odvede do nejbližšího řeznictví. Tam vás seznámí s tím záhadným mužem se zmijovkou na hlavě a sekáčkem v ruce, vybere s vámi maso a teprve potom se s vámi pustí do vaření. Stejně jako Kuchařka pro dceru a Vánoční kuchařka pro dceru vás obejme, pohladí po duši a odhalí všechno, co jiné kuchařky tak rády tají. I s ní máte jistotu, že díky podrobným, laskavým a vysvětlujícím receptům zvládnete vše hned napoprvé, ať už jsou to rychlé masové kuličky, vepřová čína, slavnostní kachna na dva způsoby nebo dech beroucí bramborová kaše k sekané. Autorka po vás nebude chtít dušení doměkka ani středně rozpálenou troubu, naopak vás upozorní na všechny důležité okamžiky a odpoví na otázky: jak a proč? A až jednoho dne Kuchařku pro dceru z masa a kostí dočtete a dovaříte až do konce, celý svět bude sedět u vás v kuchyni a volat po nášupu. Knihu můžete zakoupit na eshopu knihy.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >