EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Zavařujte v mikrovlnné troubě - květák
Konzervace a zavařování se opet vrací do našich domácností. Mnozí jsou přesvědčeni o tom, že je tento způsob zdravější a příjde nás levněji, než dané výrobky z obchodů. Pravdou je, že když si doma připravíme ovocný kompot, marmeládu nebo domácí paštiku, víme co jíme a můžeme si doladit i veškeré chutě a ingredience, které chutnají právě nám. Moje babičky a stejně tak i moje maminka zavařovaly téměř vše, co na zahrádce vyrostlo a uzrálo. Dokonce i můj děda dokázal připravit velmi chutný sterilovaný květák. A jeho recept na sladkokyselý květák praktikuji dodnes. Zavařovací hrnec nevlastním a tak jsem přešla na zavařování v elektrické troubě nebo v mikrovlnné troubě. RECEPT: Sladkokyselý sterilovaný květák Ingredience: 7 větších květáků 4 l vody 1 l octa (ocet si nadávkujte dle vlastní chuti, někdo má rád méně/více kyselé) 170 g soli (stejně tak dávkujte i sůl) 220 g cukru ( -II- i cukr) 2 pol. lžíce hořčičných semínek 1 pol. lžíce celého pepře 16 kuliček nového koření 5 bobkových listů pro lepší chuť můžete přidat do každé sklenice (nakrájenou cibuli na půlkolečka, mrkev na kolečka a snítku kopru) Postup: Omyjeme květák a rozřežeme jej na malé růžičky. Naskládáme květák (s cibulí, mrkví a koprem) do sklenic. Svaříme si lák (voda, ocet, sůl, cukr a koření). Zalijeme květák lákem a do každé sklenice přidáme po kousku koření z láku. Zavařování v mikrovlnné troubě: 0,7 l sklenice se vlní 6 min na 700W. Když bude více sklenic, čas se znásobí. Při vyšším výkonu se čas zkracuje (např. při 900W se 0,7l sklenice dělá 4,7 min). Víčka mohou být  šroubovací i klasiká na zamáčknutí. Při plnění sklenic dbejte na to, abyste neplnili až po okraj, nechte nějaký prostor od vrchu. Zkuste zavařování v krásné designové mikrovlnné troubě SHARP R 25AM. Profesionální mikrovlnná trouba zaujme svým výkonem mikrovln 2100 W. SHARP R 25AM vyniká velmi jednoduchým ovládáním, mimořádně rychlou přípravou jídla a svými kompaktními rozměry.    
Zobrazit článek >
 
Jak reagovat na hloupé narážky
Někdy se nám všem občas stane, že proti nám někdo, ať už je to kolega v práci nebo tchýně, vysloví hloupou narážku. Pohotová odpověď funguje pouze v případě, že ji vyslovíte opravdu pohotově. V tu chvíli máte pouze krátkou chvilku na to, abyste si rozmyslela odpověď. Pokud budete dlouho zvažovat trefnou odpověď, nakonec ji ze sebe nevypravíte. Připravte si takzvané "instantní věty". Tyto věty se nemusí bezpodmínečně týkat daného útoku. Jejich obsahem může být cokoliv, což je vlastně jejich výhodou, protože je můžete využít v nejrůznějších situacích. Zásadou je, abyste postupovala co nejjednodušší cestou. Nesnažte se o originalitu. Zásadní je, abyste vůbec nějak zareagovala a překvapila útočníka, který počítá s tím, že Vás na jeho hloupé řeči nic nenapadne. V situaci, kdy jste použila cizí slovo jinak, než jste měla a Váš kolega si Vás vychutnává tím, že Vás opraví, můžete použít věty:  "S vámi to tedy zamávalo." "To se dějí věci." V situaci, kdy na Vás padnou nemístné poznámky ohledně Vašeho stylu oblékání: "Váš smysl pro humor je neuvěřitelný. Nechcete s tím někde vystupovat?" "To je Váš způsob, jak mne pozvat na večeři?" Vytrénujte se v mistra slova proti hloupým poznámkám na Vaši osobu. Nenechte na sebe plivat jedy druhých, ale zároveň vyjděte ze slovního pinpongu jako vítězka. S knihou Trénink slovní sebeobrany Vám to půjde snadno a lehce. Najdete zde spousty užitečných rad a cvičení proti hloupým narážkám druhých.    
Zobrazit článek >
 
Voňavé levandulové mýdlo
Mýdlo je tradičním a dosud oblíbeným mycím a pracím prostředkem, znali ho již staří Babyloňané. Nebylo určeno jen k hygieně, například ošetřovalo rány, natíralo se na vlasy jako pomáda a podobně. V Čechách o jeho existenci víme přibližně od dob Přemyslovců, cech mydlářů byl v Praze založen v roce 1464. Původně bylo mýdlo vařeno z kostí, což zřejmě nebylo nic voňavého, a hydroxidu sodného. Při výrobě dochází, za určitých podmínek, k hydrolýze tuku či oleje s hydroxidem sodným, případně draselným pro mýdla tekutá. Mýdlo je tak produktem saponifikace kyseliny (nasycené či nenasycené) a zásady, tedy solí. Vedlejším produktem výroby mýdla je alkohol glycerol či také glycerin. Nevzniká ho ale nijak velké množství, proto je pro pěstící a zvláčňující účinky glycerin do mýdel přidáván, stejně jako parfém nebo barviva. Dnes jsou mýdla, zejména ta určená k osobní hygieně, vyráběna z tuků rostlinných. Milovníci přírodní kosmetiky si je také často připravují sami - v domácích podmínkách. Mají pak různé složení, barvu, tvar a vůni. Nepatříte-li k takovým kreativcům a toužíte po klasickém mýdle, zkuste si vybrat v našem e shopu. Například krásně dekorované a zabalené mýdlo s vůní levandule, ale také pomeranče a skořice, bergamotu a gardénie, konvalinky, květů růže, jasmínu a mandarinky, levandule a cedru a daší. Krásná a voňavá mýdla najdete ho v dárkovém zboží v sekci Domácnost.
Zobrazit článek >
 
Jak vybrat chytré hodinky? I
Chytré hodinky momentálně tvoří každodenní doplněk, bez kterého by se někteří z nás už vůbec neobešli. Přemýšlíte nad dárkem pro svého partnera? Nebo si chcete udělat radost vy sama? Přečtete si návod k tomu, jak správné chytré hodinky vybrat. Pomůžeme vám s tím od začátku do konce.  Design je rozhodující Jsme ženy. Záleží nám na tom, jak vypadáme a co nosíme. I drobný doplněk jako chytré hodinky může přetrhnout nitku celého outfitu nebo ho naopak dovést k dokonalosti. Zatímco ještě před několika lety byly chytré hodinky hranatého tvaru, poměrně velké a designem se moc nelišily, dnes na trhu seženete takové doplňky, které se shodují s krásnými kulatými náramkovými hodinkami. Ačkoliv jsou dnes mezi ženami vyhledávané hodinky spíše fashion značek, například měřiče času Michaela Korse, s návrhem kulatých hodinek přišla značka Motorola, a to s modelem pro muže. Vyberte si takové hodinky, které vám budou designově vyhovovat a s radostí je budete nosit. Vždyť o to jde. Krátká výdrž baterie? Řekněte ne! Ať se vám hodinky budou líbit sebevíc, neměla byste si je pořizovat, pokud zjistíte, že nevydrží pomalu ani den. Výdrž hodinek se pohybuje okolo jednoho dne až celého pracovního týdne. Nečekejte zázraky, je jasné, že po příchodu domů bude nejlepší vaše hodinky dobít, avšak nechcete se přeci stresovat tím, že se vám vypnou uprostřed dne, nebo snad ano? Větší množství hodinek se nabíjí běžným způsobem, avšak seženete i takové přístroje, které využívají možnost bezdrátového nabíjení, které by se vám mohlo hodit. 
Zobrazit článek >
 
Nejlepší náhražky kávy II
Špaldová káva Špaldovou kávu by samozřejmě neměli konzumovat celiaci. Tento nápoj obsahuje podstatné množství vitaminů skupiny B, navíc v něm mají hojné zastoupení bílkoviny. Káva je pro organismus lehce stravitelná a nenáročná. Toto ,,nekafe‘‘ má méně výraznou chuť. Pokud si tedy libujete v silných hořkých kávách, pravděpodobně vás tato neosloví. Vězte však, že se někdy jako zpestření vašeho svačinového menu bude hodit.  Inka  Inka je další možností, jak můžete bez problému nahradit klasickou kávu. Tento instantní kávovinový nápoj je vyroben převážně ze žita a ječmene, dále v sobě obsahuje řepu a čekanku. Právě díky vedlejším surovinám má nápoj speciální sladkou chuť. Můžete se setkat i s jinými přídavky. Pokud se snažíte shodit pár kilo Pampelišková káva Pampelišková káva se připravuje ze sušených kořenů pampelišky. Účinky nápoje jsou velmi významné. Jedná se o silný lektvar, který nejen nabudí organismus, ale má taky detoxikační schopnosti. Dodává energii a snižuje vysoký krevní tlak. Zabraňuje překyselování organismu a samozřejmě k tomuto problému sám nepřispívá. Pampelišková káva je sice nákladnějším nápojem, avšak její nákup se skutečně vyplatí. Pro přípravu jedné kávy vám postačí lžička pampeliškového kořene. Ten spařte horkou vodou a nechte pár minut louhovat. Káva má příjemnou plnou chuť, není tak hořká.  Pampeliškovou kávu si můžete zakoupit i v našem e-shopu. Otestujte nápoj sama. 
Zobrazit článek >
 
Nejlepší náhražky kávy III
Caro Pokud jste nikdy náhražky kávy nepila, pravděpodobně mezi Carem a v prvním článku popsanou Meltou nepoznáte rozdíl. Tyto dva nápoje se skládají až na ječmen ze stejných surovin. Melta je o trochu víc hořká, čímž se lépe podobá černé kávě. Caro se nehodí pro alergiky, neboť obsahuje lepek.  Zelená káva Pokud je vaším cílem omezení příjmu kofeinu, zelená káva pro vás nebude tím pravým řešením. Tato káva totiž není náhražkou klasického nápoje v pravém slova smyslu, pouze jeho obměnou. Zelená káva se vyrábí z kávových zrn, které se však nepraží. I přes svou ,,čajovou‘‘ chuť jde o nápoj s daleko vyšším obsahem kofeinu. Zelená káva je vyhledávaná u nás i ve světe zejména díky svým vedlejším účinkům. Věděla jste, že tento nápoj vás může zbavit vysokého krevného tlaku? Zelená káva obsahuje mnoho látek, které posílí zdraví jedince. Působí na trávení a zabraňuje ukládání cukrů.  Žaludová káva O žaludovce by vám mohly vyprávět spíše vaše babičky či maminky, které tento druh kávy jistě dřív připravovaly. Nápoj se s účelem přivolání pozitivních zdravotních účinků. Byl lékem na různé druhy trávicích onemocnění. Zabírá na průjem díky vysokému obsahu tříslovin. Nápoj celkově posiluje obranyschopnost a dodává tělu vitaminy skupiny B. Žaludová káva se dnes prodává nejčastěji v BIO podobě za přívětivou cenu. Žaludovku ocení i ne zas takoví milovníci kávy, neboť nápoj chutná spíše jemně. Není moc hořký, spíše smetanový a chuťově spíše prázdnější. Tento nápoj se nepřipravuje v práškovém stavu, proto jej před pitím musíte přecedit.   
Zobrazit článek >
 
Osobní digitální váha Tanita se segmentální tělesnou analýzou
Osobní digitální váha Tanita BC-545N se segmentální tělesnou analýzou naměří všechny hodnoty složení těla v 15 vteřinách. Tato váha zobrazuje 5 segmentálních hodnot tuku a svalů - pro obě paže, nohy a trup. Tanita vytváří novou generaci produktů, které poskytují osobní, hloubkový a přesný údaj o složení těla. Digitální váha Tanita BC-545N je s pamětí pro 5 osob, rozlišuje dospělý mód (od 18 do 99 let), dětský mód (děti od 5 let, od výšky 90 cm), atletický mód (pro sportovce k zhodnocení vlivu jejich tréninku na celkové/segmentální tělesné kompozici). Tlačíka a animované ilustrace jsou jasné a uživatelsky přijemné. Na základě odporu vodivosti nepatrného elektrického proudu tzv. metodou bioelektrické impedance (BIA) změří digitální váha Tanita BC-545N skutečné procento podílu tělesného tuku. Váha měří procentuelní podíl tělesné vody, BMR (kalorie potřebné pro výměnu látek), metabolický věk, MUSCLE MASS (svalovou hmotu), PHYSIQUE RATING (hodnocení fyzické kondice), viscerální tuk, hmotnost kostí, svalů a % tuku pro jednotlivé končetiny a trup. Rozšiřující funkce jsou dostupné jen u osob starších 18 let. Osobní váha měří podíl svalové hmoty - tato funkce ukazuje hmotnost příčně pruhovaných i hladkých svalů, včetně vody v nich obsažené hmotnost kostí - znamená množství kalcia a ostatních minerálů útrobní tuk - tuk v břišní dutině, který obklopuje vnitřní orgány bazální metabolická spotřeba (BMR) - tato funkce ukazuje množství kalorií potřebné pro výměnu základních látek. rozmezí zdravého tělesného tuku - váha automaticky porovnává procento tuku s procentem tuku zdravého člověka (stanoveno světovou zdravotnickou organizací na základě dlouhodobých výzkumů) a výsledek zobrazí na displeji ve čtyřech stupních  
Zobrazit článek >
 
Před heřmánkem smekni, před bezem klekni!
Roste-li vám na zahrádce nebo poblíž domu černý bez, máte po ruce celou přírodní lékárnu. Bez černý (Sambucus nigra L.) - je hojně rostoucí keř s intenzivně vonícími květy. Kvete od května do června a jeho plody dozrávají během měsíců srpna a září. Kromě označení černý bez se můžete setkat i s názvy: bezinky, kozičky, smradinky nebo psí bez. Je to velice ceněná léčivka. Ve farmacii se používají především bíložluté květy, ze kterých se připravují čaje a nálevy. Z bezinkových plodů se vyrábí chutný likér a z květů lze připravit vynikající osvěžující perlivý nápoj. Květy obsahují glykosidy, organické kyseliny, slizy, tříslovinu, silice aj. Působí potopudně, mírně protizánětlivě a mají močopudný účinek. Plody obsahují antokyanová barviva, organické kyseliny, kyanogenní glykosidy, vitamíny B, C, A, pektin aj. Šťáva z čerstvých plodů působí projímavě. Sušené květy se přidávají do čajových směsí, které působí proti horečkám při nachlazení. Taktéž podporují pocení a snížení teploty. Příznivé účinky mají i proti kašli a zahlenění. Přečtěte si více o tomto bylinném záraku v knize "Černý bez". Kniha vás provede historií a botanikou, dozvíte se zde o síle, která se ukrývá v černém bezu, co vše lze z této byliny využít k léčitelství, jak využít černý bez v Kneippově terapii a mnoho zajímavých a užitečných receptů.  
Zobrazit článek >
 
Nejlepší náhražky kávy I
Mezi výhody ,,káv nekáv‘‘ patří fakt, že tyto nápoje neobsahují žádný kofein nebo je jeho obsah snížen na minimum. Co se týče složení, většinu zmíněných náhražek mohou konzumovat děti, taky těhotné ženy. Samozřejmě se před pitím nápojů raději o této pravdě přesvědčte nebo se optejte svého lékaře.  Zmíněné nápoje se vyrábí ze zemědělských plodin všeho durhu, je třeba si dát pozor na možné alergeny. Některé sloučeniny navíc obsahují velké množství cukru nebo olejů. Pokud tomu tak není, kávy bývají někdy obohaceny o jiné složky zpestřující chuť.  Melta Káva zvaná Melta už je tu s námi velice dlouho. Dříve bylo zvykem pít tento nápoj mnohem častěji vzhledem k jeho dostupnosti a dobré chuti. Melta se u nás vyrábí od šedesátých let minulého století, konkrétně pochází z města Pardubic. Dnes se tento druh kávy pije zejména vzhledem ke svým účinkům. Mezi její schopnosti patří snižování hladiny cholesterolu v krvi. Melta má nízkou energetickou hodnotu, takže je vhodná i pro diabetiky. Díky čekankovému kořeni, že kterého se Melta připravuje, má tento chuťově kávový nápoj schopnost chránit tlusté střevo před rakovinou, poradí si taky s trávicími problémy. Melta se prodává v několika variantách. Tradiční je rozpustná forma, chuťově lépe však působí nerozpustný nápoj.  Na váš kávový nápoj se vám zajisté šikne Zdravá láhev Káva. Je vyrobena ze zdravotně nezávadného materiálu pro lékařské a farmaceutické účely. Je zabezpečena proti tvoření zápachu a plísní. Velice snadno se udržuje, může se pochlubit velmi originálním designem. Díky náhradním komponentům má ještě delší životnost.   
Zobrazit článek >
 
Svatomartinské tradice od počátku věků II
S husou se pojí taky tradiční dělení. Bylo zvykem, že v domácnosti nebo na panství se peklo dohromady, samozřejmě zejména pro vrchnost, avšak tento den se bohatě najedli i nejchudší. Křídla byla darována nejnižšímu služebnictvu, stehna pak tomu vyššímu. Hospodář si nechával zbytek toho nejlepšího masa. Svatomartinskou husu však můžeme najít taky v některých legendách. Nejznámější příběh vypráví o hejně vykrmených hus, které pravidelně obcházely místa kázání svatého Martina. A protože ho svými skřeky dost rušily, nyní musí pykat na pekáči. Druhá teorie vypráví, že svatý Martin se před tím, než byl jmenován biskupem schovával v husníku, jenže husy ho silným kdákáním prozradily. Proč svatomartinské víno? Tradice svatomartinského vína je o dost mladší než zvyk s husou. Pochází z dob císaře Josefa II. Jak už bylo řečeno, v tomto období končila hospodářská sezóna, a tak si i sedláci postupně stanovili výplatní služby pro tento konkrétní den. Uzavíraly se taky nové smlouvy. Ty se nestvrdily pouze stisknutím ruky nebo podpisem, ale pilo se taky nové víno. Tohle je ale jen jedna teorie původu. Možná už tušíte, že začátek listopadu byl důležitý pro samotné hospodáře vinaře. Konaly se takzvané hospodářské zkoušky. Víno v této době mělo jiskru, a tak se dalo spolehlivě posuzovat jak kvalitně, tak barevně. Vinaři přijímali nejen nové pomocníky, ale taky uzavírali smlouvy s místními hospůdkami. Podle současné tradice by se mělo svatomartinské víno ochutnávat 11.11. v 11:11. Poté by se všechny zhotovené a nakoupené láhve tohoto vína měly vypít nejpozději do Velikonoc, neboť po nich už nebude víno mladé a svěží. Typická svatomartinská vína mají osobitý charakter, pyšní se svou lehkostí, spíše ovocnou chutí, nižším obsahem alkoholu a krásnou čirou barvou. 
Zobrazit článek >
 
Svatomartinské tradice od počátku věků III
Tušila jste, že svatomartinská vína musí procházet patřičnou kontrolou? Pokud si tedy objednáte nebo zakoupíte víno pojmenované jako svatomartinské, máte jistotu, že pijete opravdovou kvalitu, která prošla rukama odborné komise. Zapomenuté svatomartinské pokrmy Víte, že s tradicí svatého Martina souvisí ještě mnohé další tradiční pokrmy či doplňky k jídlu? Například takové svatomartinské pečivo. Jedná se o tenké rohlíky nebo podkovy. Dřív šlo o nezbytné pečivo, které jedenáctého listopadu pekly dívky svým milým. Štědřejší hospodáři pak rohlíky plněné mákem nebo povidly děkovali za práci svému služebnictvu. Kromě těchto pokrmů se taky pekly bohatě zdobení svatomartinské koláče, které nesměly chybět na žádném svátečním stole. Tato dobrota měla jako jediná výjimku, mohla se jíst i den po slavnosti. Svatomartinská koleda Na svatého Martina bylo taky zvykem, zejména tedy v západních zemích, že chudé děti v předvečer svátku, tedy desátého listopadu, klepaly na dveře celé vesnice. Za svou koledu dostávaly bohaté pohoštění v podobě špeku, šunky nebo párků, dále získaly například ořechy nebo sladké ovoce. Lidé obdarování dětí považovali za jistou tradici přenechání darů samotnému svatému Martinovi, který by se stejně o svou štědrou nadílku rozdělil s chudými. Tradice svatomartinských ohňů V devatenáctém století se zrodila taky tradice zapalování svatomartinských ohňů. Jednalo se o zvyk, v rámci něhož všichni obyvatelé vesnic nebo měst vycházeli ven s lucerničkami nebo jinými svítilnami. Zpívaly se písně a hodovalo se. Tento zvyk v současné době přetrvává pouze v některých městech, u nás se již nezachoval. Dodnes žije v povědomí obyvatel Německa, Holandska nebo Belgie. 
Zobrazit článek >
 
Svatomartinské tradice od počátku věků I
Svatý Martin bezpochyby patří k nejznámějším světcům u nás. Martin Tourský se narodil roku 316 našeho letopočtu jako syn významného římského důstojníka na území dnešního Maďarska. Je znám díky záchraně nahého promrzlého žebráka, kterému daroval polovinu svého pláště. Díky tomuto činu, jeho biskupství a dalším skutkům je považován za světce, který ochrání lid proti chudobě. Je patronem vojáků, koní, jezdců, dnes i hus a vinařů. Nejčastěji bývá vyobrazen jako rytíř na koni. Jeho příjezd na bílém oři už souvisí se starým pořekadlem, které vítá svatého Martina právě jedenáctého listopadu, tedy v čase, kdy bylo zvykem, že již padá sníh. Do krajů, kterým projíždí, přiváží Martin zimu. Proč svatomartinská husa? Jak jste se mohla dozvědět hned v prvním odstavci, svatý Martin se stal světcem díky svým činům. Jak tedy jeho svátek souvisí s pečením husy a jinými tradicemi? Termín jedenáctého listopadu byl dnem, kdy začínal čtyřicetidenní půst, jež končil o Vánocích. Na svatého Martina měli tedy lidé poslední příležitost k pořádnému naplnění svých břich a k uspokojení chuťových buněk. Každý rok se tedy konal velký hodokvas. Tento den však nebyl jen ve znamení hostin. Jednalo se taky o období, kdy se uzavíral pravidelný roční hospodářský cyklus. Zaměstnanci dostávali výplaty a podepisovali smlouvy na další léta. Vyrovnávaly se daně a poplatky, věnovaly se dárky za odvedené služby. Jednak právě poděkování, pak i zmíněné doplatky se řešily zejména naturáliemi. A husa z nich byla nejvýhodnější. A tak se toto zvíře stalo tradičním symbolem oslav i hospodářských záležitostí. 
Zobrazit článek >
 
Huawei P20 Pro Blue
HUAWEI P20 Pro je inspirován oslňující energií samotného světla a je k dispozici v nových atraktivních provedeních s barevnými přechody. Výsledkem je opalizující prolínání barev, které u žádného jiného smartphonu nenajdete. Výjimečný v každém ohledu. Smartphone využívá HUAWEI FullView Display nové generace s technologií OLED a úhlopříčkou 6,1". Poskytuje špičkový barevný gamut a jde o náš dosud nejlepší displej. Hladce integrovaná čtečka otisků prstů podporující chytrá gesta nabízí další možnosti ovládání a práce s notifikacemi. Seznamte se s prvním trojitým fotoaparátem Leica na světě. HUAWEI P20 Pro posouvá hranice kreativního fotografování pomocí smartphonu. Je inspirován kinetikou světla a pečlivě vyroben tak, aby dokázal zachytit detailní, syté a působivé snímky ve dne i v noci. HUAWEI P20 Pro je vybaven objektivem Leica a nabízí až 5x hybridní zoom. Můžete tak využívat možnosti přiblížení a i z dálky pořídit špičkové fotografie s neuvěřitelnými detaily. Se smartphonem HUAWEI P20 Pro můžete snadno nahrávat i rychlé akce a v mžiku zachytit prchavé zábavné okamžiky. S využitím nočního režimu a systému pro stabilizaci obrazu HUAWEI AI Image Stabilization můžete pořizovat dokonale ostré snímky i při focení z ruky a za zhoršených světelných podmínek. Už žádný stativ. V nočním režimu dochází rovněž k optimalizaci scén s vysokým kontrastem, aby bylo možné s jakýmkoli nastavením vytvářet čisté fotografie s vyváženou expozicí. Zpomalte čas – extrémně ho zpomalte – na 960 snímků za sekundu ve videorežimu 960 fps Super Slow Motion. Slouží k zachycení nejcennějších okamžiků předtím, než se nenávratně propadnou do minulosti. Přední fotoaparát s rozlišením 24 Mpx udělá z každého snímku umělecké dílo. Vždy a všude. Produkuje pouze jasné a ostré snímky, ve dne i v noci. HUAWEI P20 Pro využívá technologii pro 3D modelování obličeje s podporou umělé inteligence, která sleduje kontury vašich rysů a optimalizuje nastavení tak, abyste vždy dosáhli dokonalých selfie. 3D portrétní osvětlení rovněž nabízí řadu profesionálních světelných efektů, které promění rychlé selfie v působivé autoportréty. HUAWEI P20 Pro dokáže prostřednictvím technologie Master AI v reálném čase rozpoznat, 19 různých kategorií. Profesionální fotografické parametry jako např. Osvětlení a další nastavení jsou následně automaticky optimalizovány technologií AI tak, aby bylo dosaženo nejlepší možné kvality výsledných snímků. Díky technologii AI, která pracuje na úrovni čipové sady, je fotoaparát smartphonu HUAWEI P20 Pro schopen rozpoznat fotografovanou scénu a automaticky podle ní přizpůsobí vyvážení barev. Jakmile pořídíte snímek, HUAWEI P20 Pro vám okamžitě nabídne návrh inteligentního rozvržení, aby byla vaše kompozice ještě lepší. Vaše snímky tak budou bez jakékoli námahy vypadat zcela profesionálně. Fotoaparát podporovaný umělou inteligencí u smartphonu HUAWEI P20 Pro využívá čipovou sadu Kirin 970. Ta poskytuje celou řadu nových prémiových funkcí a kreativních nástrojů, které zpříjemňují používání tohoto smartphonu. HUAWEI P20 Pro je vybaven výkonnou baterií, kterou lze rychle a bezpečně dobíjet a zajišťuje smartphonu mnohem delší výdrž. Pomocí nabíječky HUAWEI SuperCharge lze baterii s impozantní kapacitou 4 000 mAh dobít extrémně rychle a pohodlně.
Zobrazit článek >
 
Spirit One Touch na výrobu sody
Dáte si skleničku jemně perlivé nebo raději plně perlivé? Dívejte, jak se vám sama nachystá. Tři nenápadná, modře podsvětlená tlačítka se symbolem jedné, dvou či tří kapek odlišují Spirit One Touch od všech ostatních v řadě výrobníků domácí perlivé vody SodaStream. Právě tato tlačítka skrývají tři různé přednastavené perlivosti vody od jemně až po silně perlivou. Stisknete jedno z nich a pak už jen v klidu sledujete, jak se chytrá elektronika uvnitř přístroje sama postará o přípravu perlivé vody a ukončí ji v momentě, kdy voda dosáhne přesně vaší oblíbené perlivosti. Hned u první lahve domácí perlivé vody vás napadne, že to celé je vlastně hrozně jednoduché. Na zjednodušování přípravy perlivé vody pracujeme od samotného založení značky SodaStream v roce 1903. Na současné podobě výrobníků domácí perlivé vody SodaStream a výměnných bombiček s potravinářským CO2 plynem se vám bude líbit jednoduchost. Jednoduchost, s jakou si sami doma připravíte perlivou vodu během pár vteřin. Obsluha výrobníku domácí perlivé vody SodaStream Spirit One Touch nevyžaduje více odbornosti ani námahy, než kolik je potřeba pro zasunutí lahve s vodou a stisknutí jednoho tlačítka. Všechny výrobníky perlivé vody z řady SodaStream Spirit, včetně modelu Spirit One Touch, jsou navíc vylepšeny o specialitku v podobě jednoduchého zacvaknutí lahve s vodou namísto dříve známého šroubování, takže máte svoji sklenici čerstvé perlivé vody nachystánu rychleji a příjemněji. Perlivá voda, za kterou se netrmácíte do obchodu, protože ji máte normálně doma. Přišla na vás žízeň? Snadná pomoc, zajděte si pro vodu. Nikoliv, nemyslíme do obchodu na rohu sluncem rozpálené ulice. Zajděte normálně doma do kuchyně, naplňte naši opakovaně použitelnou lahev čerstvou kohoutkovou vodou, zacvakněte ji do výrobníku SodaStream a za pár vteřin už si užíváte skleničku příjemně chladné perlivé vody s kouskem oblíbeného ovoce. A nebo bez ovoce. A nebo se sladkou příchutí. A nebo bez příchuti. A nebo s trochou vína jako střik. A nebo bez vína. Prostě tak, jak máte zrovna chuť, kdykoliv na vás přijde žízeň. Ale pokaždé bez trmácení do obchodu a úmorného vláčení lahví s vodou. Čerstvá perlivá voda za sebou nemá dlouhé týdny cestování ani skladování v plastu. Domácí perlivá voda SodaStream se od všech ostatních perlivých vod balených do plastových lahví liší tím, že si ji připravíte doma přímo z čerstvé kohoutkové vody. Schované v chladu a tmě vodovodního řadu před teplem a slunečními paprsky kazícími kvalitu vody. A jelikož ji rovnou vypijete, tak i tu další si připravíte opět doma z čerstvé vody. Nebude tak mít za sebou dlouhé týdny cestování a čekání na regále v obchodě v obalu z plastu. Výrobník domácí perlivé vody SodaStream lidé doma pravidelně používají. 86 % uživatelů výrobníků domácí perlivé vody značky SodaStream uvedlo ve výzkumu společnosti IPSOS, že svůj výrobník používají pravidelně několikrát týdně, z toho 36 % každý den. Drtivá většina majitelů si rychle zvykla na jednoduchost spojenou s domácí perlivou vodou bez nakupování a tahání balené vody a svůj výrobník perlivé vody SodaStream používají pravidelně. I to je důvod, proč je dnes značka SodaStream celosvětovou jedničkou mezi perlivými vodami co do počtu vypitých litrů.  
Zobrazit článek >
 
Mlýnek nejen na kávu
Ve společnosti se vyskytují nejméně čtyři skupiny lidí s názorem na kávu. První z nich ji kategoricky, přirozeně na základě neochvějných argumentů, odmítá. Většinou těch zdravotních. Do druhé skupiny bychom mohli zařadit třeba vyznavače instantní kávy. Na trhu je takových káv, ať už s kofeinem nebo bez kofeinu, nepřeberné množství. Často diskutovanou je u nich kvalita. U levnějších instantních káv by se zřejmě dalo úspěšně pochybovat o přítomnosti kávy vůbec, blíže mají spíše kávovinovým nápojům. V případě tzv. „turka“, tedy tradiční pražené mleté kávy, je to podobné, jako s levnějšími instantními: jen vysoce kvalitní zrna mohou nabídnout chutný nápoj. V nižší cenové hladině o gurmánském zážitku zřejmě hovořit nemůžeme. Přesto je milovníků takového nápoje stále dost a dost. Čtvrtá skupina milovníků kávy se stále rozrůstá, a to v důsledku stále se zvětšující nabídky kávovarů a přístrojů na jejich přípravu. Přiznejme, že do takového stroje levnější zrna či mleté kávy nepřicházejí v úvahu. Výběr vhodného stroje by měl proběhnout na základě předem stanovených kritérií a můžete si ho vybrat v naší sekci Elektronika. Ve stejné sekci našeho e shopu ale najdete také řešení pro přípravu levnější turecké kávy, totiž mlýnek, kterým zrna kvalitní kávy namelete. Řeč je o mlýnku SCG 1050 BK oblíbené značky Sencor. Spolehlivě svým tříštivým nožem pomele nejen kávu, zvládne ale také mák, ořechy, koření a bylinky. Mlýnek  SCG 1050 BK je vybaven protiskluzovými nožkami, na stole neklouže. Výsledná jemnost mletí až 50 gramů pevného obsahu je závislá na délce mletí.
Zobrazit článek >
 
Sušení prádla v bytě: nevýhody a případné řešení I
Pravá zima už nám klepe na dveře, což znamená, že možná už sušák na prádlo umisťujete do jednoho z vašich pokojů, aby rychleji uschlo. Tento zásah však souvisí se vznikem plísní  možná i vaší zdravotní stránkou. Pojďme se na interní sušení prádla podívat blíž a zjistěme, jak můžeme jednotlivé nevýhody a rizika schnoucího prádla jednoduše řešit. Nejprve je samozřejmě vhodné vybrat ideální prostor k sušení. I když mnoho lidí dává předost v koupelně, jasně, sušák v ní nikomu nepřekáží a neznehodnocuje design vašich jiných pokojů, nejde úplně o ideální místnost. Vlastně je tento prostor k sušení prádla asi tou nejhorší možností. Koupelna v zásadě tvoří nejvlhčí místnost v domě a ještě k tomu je těžko větratelná. Tu tedy k sušení prádla nepoužívejte. Prádlo neumisťujte ani do pokojů, ve kterých pobýváte nejvíce času, za chvíli se dozvíte proč. Zapomeňte na ložnice a dětské pokoje. Ptáte se tedy, jaká je ideální místnost pro sušení? Měl by se jí stát pokoj, který je dobře větratelný, ale zároveň taky vhodně vytápěný. Je jasné, že každý doma náhradní pokoj pro hosty nebo komoru s okénkem nemá, pak je alespoň dobré držet se níže popsaných pravidel. V první řadě se zamyslete nad tím, jak často prádlo sušíte. Pokud totiž třeba ob den, měla byste už popřemýšlet o nákupu speciální odvlhčovače, který se postará nejen o vlhkost v celém bytě, ale taky zamezí výskytu a rozrůstání plísním. Další variantou je nákup výkonného větráku, který dokáže přenést vlhký vzduch do jiné místnosti, ve které pak snadno můžete větrat. 
Zobrazit článek >
 
Sušení prádla v bytě: nevýhody a případné řešení II
Sušák neumisťujte v žádném případě ke stěně. Je důležité, aby kolem něj proudil vzduch. Nedávejte ho ani k topení, neboť razantně sníží jeho funkčnost. Pokud potřebujete něco usušit akutně, raději danou věc položte přímo na topení. V tomto článku už bylo řečeno, jak tedy při sušení postupovat a čemu se vyvarovat. Stále však zde asi nebyl zdůrazněn dostatek důvodů, proč se tak má dít. Nejde totiž jen o vlhkost, ale i její následky. Pokud se jí nebudete snažit zbavovat, začne se vám v bytě tvořit plíseň. Načernalé stěny toho budou důkazem. S plísněmi bohužel souvisí i roztoči. Tyto faktory mohou výrazně ovlivnit lidské zdraví. Problémem se dokonce zabývali australští vědci, kteří teorii potvrdili. Obyčejné sušení prádla může mít pak za následek alergické reakce, které se mohou odrazit na vaší kůži nebo vnitřní stránce těla. Ukázalo se, že u zdravých jedinců může dokonce dojít k vyvolání astmatu. Nevíte, jaký sušák vybrat? Pokud budete dodržovat zmíněné body výše, je to vlastně na vás. V zásadě vybírejte takovou pomůcku, která vám doma bude překážet co nejméně a vejde se vám na ni veškeré prádlo. K dispozici jsou klasické skládací sušáky, můžete si však pořídit patrové pomůcky, které dokáží ušetřit dosti místa, avšak nabízejí i dostatek prostoru pro sušení. Využít můžete taky stropní nebo klasické šňůrové sušáky. 
Zobrazit článek >
 
Hodinky Xiaomi Amazfit Pace
Chcete mít neustálý přehled o čase, notifikacích z telefonu i své sportovní aktivitě? Vsaďte na chytré hodinky Xiaomi Huami Amazfit, které vše zvládnou a navíc se promění v elegantního partnera do společnosti i do přírody. Odolné a elegantní tělo s certifikací IP67  Chytré hodinky od Xiaomi se pyšní kruhovým displejem, který je dobře znám z běžných analogových hodinek a uživateli nejvíce oblíben. Samotný dotykový displej nabídne úhlopříčku 1,34" a jemné rozlišení 300x300 pixelů. Tělo je vyrobeno z odolné keramiky, která ochrání hodinky nejen před mechanickým poškozením, ale díky krytí IP67 přežije tento skvost i ponoření do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut. Pásek můžete navíc vyměnit za libovolný 22mm. Výkonný hardware a skvělá výdrž V útrobách Xiaomi Huami Amazfit tepe výkonný dvoujádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz, který je doplněn 512MB RAM pamětí a 4096MB vnitřním úložištěm pro Vaši hudbu. Díky baterii s kapacitou 280 mAh vydrží chytré hodinky při běžném používání 5 dní, v úsporném režimu pak až 11,5 dne. Krokoměr a GPS Pokud patříte mezi sportovní nadšence nebo jen chcete sledovat Vaši denní aktivitu, oceníte jistě integrovaný akcelerometr pro sledování Vašeho pohybu i spánku. Nechybí ale ani GPS, díky čemuž lze sledovat Váš pohyb s vysokou přesností, což ocení zejména sportovci. Díky tomu totiž můžete velice detailně a přesně sledovat své výkony. Bonusem je pak i senzor srdečního tepu. Propojení s mobilním telefonem Chytré hodinky slouží jako prodloužená ruka k mobilnímu telefonu - všechny důležité informace se dozvíte z displeje mobilních hodinek, aniž byste museli vytahovat telefon z kapsy. Hodinky Xiaomi Amazfit se spojí s telefonem pomocí bezdrátového připojení Bluetooth 4.0 a rázem se dozvíte o příchozích SMS zprávách, e-mailech, volání a dalších notifikací.
Zobrazit článek >
 
Přestaňte se srovnávat a buďte konečně sama sebou!
V dětství jste možná slýchavala od svých nejbližších věty jako: "Podívej se na sebe, jak vypadáš!", "Nebreč, budou se ti smát!", "Proč nejsi jako ...!" a podobné zaklínadla duší. Těmito a podobnými větami bylo ubíjeno Vaše ego, svoboda myšlení a rozvoj Vaší osobnosti. Prakticky Vás to donutilo žít podle toho, jak chce okolí. Hlavně aby si o Vás cizí lidé nemysleli něco špatného. Ale vězte, že v tom nejste sama, i já si tím ve svém životě prošla a stále pracuji na svém lepším já. Dobrou zprávou je, že se z tohoto začarovaného kruhu můžete osvobodit. Chce to však pevné odhodlání a nácvik technik, které Vám pomohou být sama sebou a přestat se srovávat s okolím. Především bude důležité zapracovat na Vašem sebevědomí. Pokud si budete věřit, budete se mít ráda a tím se lépe vyrovnáte s některými problémy a dosáhnete snadněji svých cílů. Udělejte si chvilku na to, abyste si představila sebe samu takovou, jakou chcete být. Uvědomění si toho co chcete, je velmi důležité! Zpočátku si můžete trénovat techniku pohledu do zrcadla a pravidelně si říkat, že Vám to sluší a usmívat se na sebe. Také si sepište svá pozitiva a negativa. U negativních bodů se zamyslete nad tím, co by se stím dalo dělat. Například máte-li nějaké kilo navíc, zapracujte na redukci tělesné váhy. Tím, že se začnete více hýbat podpoříte i uvolňování takzvaného hormonu štěstí. Nemusíte rovnou zdolávat maratón, stačí, když začnete chodit více pěšky, přestanete jezdit výtahem nebo půjdete na procházku svižnější chůzí. Zamylslete se i nad svým jídelníčkem. Jakmile se začnete měnit v tu lepší osobnost, možná zaznamenáte "negativní" reakce Vašeho okolí a také nejbližších. Nenechte se tím srazit k zemi. Buďte svá a mějte stále na mysli, že je to jen a jen Vaše životní cesta, která se absolutně nemusí ztotožňovat s tím, co si o Vás myslí okolí. Co můžete udělat dnes, neodkládejte na zítřek. Nikdy nevíte, který den bude Váš poslední! A není krásnějšího života, když máte svůj čas a své myšlenky pevně ve svých rukách. Věřte mi, vím o čem píšu. Začtěte se do knihy SROVNÁVÁNÍ, ZABIJÁK VAŠEHO SEBEVĚDOMÍ. Psycholožka Katarina Szabados vám nastíní, jak tyto mechanismy odhalit, jak se nenechat v různých situacích svázat tlakem a očekáváními druhých lidí či svými vlastními představami a očekáváními. Změňte svůj pohled tak, abyste mohli jednat svobodně a podle svého vlastního uvážení. Je jen na vás, zda otevřete cestu, která vede z těchto omezení ven.
Zobrazit článek >
 
Zima se blíží, připravte se na ni I
Přechod z vytopených místností do mrazu, suchý vzduch v autě, silné sluneční paprsky nebo naopak dny téměř s nulovým slunečním svitem. Se zimou souvisí taky obvyklý zhoršený přísun kvalitních potravin. Čerstvá zelenina je drahá, a tak dáváte přednost namraženým surovinám. Často pijete svařák na zahřátí, na sjezdovce preferujete rychlé jídlo, jistě si s sebou nevyrábíte zdravé svačinky. Všechny tyto faktory a možná ještě mnohé další mají vliv na vaši zdravotní stránku, která nesouvisí jen s fungováním vašeho těla uvnitř, ale samozřejmě taky s vnější vizáží. V tomto článku vám dáme pár rad (nejen) do zimy, jak své tělo, vlasy a samozřejmě pleť před nepříznivými podmínkami ochránit.  Pro krásnou pleť Samozřejmostí je hydratační krém se zvýšeným obsahem olejových složek. Pokud máte suchou nebo smíšenou pleť, o mastnějším krému byste vůbec neměla pochybovat. V případě mastné pleti vám nejspíše vystačí vaše současná krémová péče. Nezapomeňte si ověřit, že vám vybraný krém obsahuje ochranný film, jak ten proti mrazu, tak samozřejmě i ochranný UV filtr.  Nezapomínejte na své rty  Vaše rty si v zimě zaslouží speciální pozornost. Používejte jelení lůj nebo balzám na rty, aby vaše přednost nezačala vysychat. Pokud používáte rtěnky či lesky na rty, stejně si pod ně namažte jelení lůj nebo balzám. Stačí počkat pár minut, potřebné látky se do rtů hned vstřebají. Výhoda je, že se ve rtech udrží až několik hodin. Otestujte třeba balzámy s výtažky z aloe vera.
Zobrazit článek >
 
Zima se blíží, připravte se na ni II
Hebkost těla Žádná seschlá pokožka už vás trápit nemusí. Postačí krémy, které vaše tělo dostatečně hydratují, stejně tak jako to zvládnou pleťové přípravky. Použijte masážní oleje nebo gely. Tyto prostředky jsou ostatně taky skvělé pro regeneraci, pokud sportujete. Vyzkoušet můžete taky například bambucké máslo, skvělého pomocníka pro každý případ. Využijete ho pro hydrataci, výživu a jinou ochranu. Obsahuje velké množství biologicky aktivních látek, pokožce dodává jemnost, vláčnost a elasticitu.  Máte ráda dlouhé lázeňské procedury, dlouhé koupání ve vaně a další relaxační příležitosti? Skvělé! V zimě totiž máte k prohřívání skutečný důvod, avšak začínejte opatrně. Vždy se nejprve osprchujte ideálně vlažnou, zkrátka ne horkou, vodou. K této hygieně vyberte speciální gel, který nevysušuje.   Pro vitalitu vaší kadeře V zimě bezesporu trpí i vaše vlasy. Lámou se, třepí, elektrizují. V každém případě myslete na primární ochranu prostřednictvím čepice. Kořínky vlasů je zejména důležité ochránit, a proto byste je měla udržovat v teple každým dnem. Je jasné, že ne vždy se vám čepice k outfitu šikne. Někomu tento doplněk sluší víc, jinému zase míň. Najít hezkou pokrývku hlavy dá někdy opravdu zabrat, a tak pokud zrovna žádný klobouk nebo čepici nenosíte, zaměřte se na speciální hygienické potřeby. Využívejte kosmetiku pro suché a poškozené vlasy. Dejte si však pozor na přípravky s velkým množstvím chemikálií, které vašim vlasům rozhodně neprospějí. Pokud sháníte levnou a spolehlivou kosmetiku, vyzkoušejte třeba značku Kallos. 
Zobrazit článek >
 
Účinky přírodního léku jménem bříza
Březová míza obsahuje velké množství tělu prospěšných látek. Je bohatá na vitamin C, dále antioxidanty, aminokyseliny nebo fruktózu či xyliol. Ze stopových prvků stojí za zmínku křemík, sodík, dále draslík, vápník nebo měď, mangan, zinek a železo. Moci mízy si opravdu važte. Jako jeden z mála přírodních produktů dokáže míza krásně pročistit pokožku. Poradí si s vnějšími i vnitřními záněty. Je lékem na ekzém, kožní dermatitidu nebo lupénku. Bojuje taky s celulitidou, kterou dokáže nejen z libovolných partií odstranit, ale taky limituje jejich vznik. Míza snižuje silné alergické reakce. Zbavuje tělo otoků, které mohou souviset taky s uchováváním přebytečných tekutin v těle. Březová míza je skvělou látkou snižující hladinu cholesterolu v krvi. Omezuje chuť k jídlu a zlepšuje trávení a celkové vstřebávání sacharidů. Jak vidíte, pro hubnutí je míza alias zdraví prospěšný doplněk stravy ideální. Náš produkt vám pomůže s léčbou celé řady nemocí. Postará se o léčbu ledvinových kamenů, poradí si s bolestmi hlavy. Kromě toho má silné hydratační a detoxikační účinky. Březová míza stimuluje růst buněk, zejména těch v pojivových tkáních. Díky této schopnosti zajistí dokonalé vypnutí a hladkost pleti. Otestujte produkt Březová míza natural bez přidaného cukru. Jedná se o přírodní 99,84% březovou mízu neředěnou vodou, která obsahuje pouze přírodní cukry a samozřejmě velké množství cenných prospěšných látek. 
Zobrazit článek >
 
Znáte historii Halloweenu? I
Svátek Halloween je čistě pohanská zvyklost, která nemá vůbec nic společného s křesťanstvím. Souvisí s rituály a temnou magií, jak se brzy dozvíte. Pojďme se podívat na to, co se dělo v předvečer všech svatých, v čase All Hallows Eve. Halloween má své kořeny opravdu hluboko, datují se někdy do doby tři sta let před Kristem. Říjnovou tradici posledního dne má na svědomí kněžská rodina, která žila mimo keltský svět. Věřila v jiné síly a hlavně v duchy. Právě 31. října se konaly největší slavnosti roku, neboť se pořádal takzvaný festival smrti. Jednalo se o tradici, kdy kněží vycházeli ze svých obydlí a obcházeli různé domy, ve kterých žádali oběti pro své bohy. Mohli být obdarování dobrým jídlem, ale i lidským masem. Pokud nějaká rodina neotevřela nebo nevznesla jejich bohům dar, byla prokleta. Před jejich dveřmi byla vyslovena věta ,,Trick or Treat‘‘, která v překladu znamenala, že pokud nedostanou dar, padne na ně zlo. Když tedy nebylo ničeho, musela přijít kletba. Jde pouze o vášnivou legendu. Věří v ní však spousta halloweenských nadšenců. O obcházení domů kněžími s cílem žádostí darů však máme historické důkazy. Jak moc je příběh dobarven musíte už posoudit sama. Jistě vás zajímá otázka vydlabávání dýní. Úplně na počátku, ještě než vznikla samotná tradice, která se dnes mezi lidmi dodržuje, se vyřezávaly tuříny. Kněží je vydlabali, prokrájeli a následně do nich vsadili svíčku vyrobenou z jejich obětí. Tuřín nakonec znázorňoval ducha, který jim měl pomoci proklít lakomé domácnosti. Dnes má dýně působit strašidelně zejména pro legraci, dříve však obličeje vykrájené do duté zeleniny měly mnohem hlubší význam. Ve vykrajování dýní přešel zvyk o mnoho století později. Do Ameriky se dostala v průběhu osmnáctého století.
Zobrazit článek >
 
Znáte historii Halloweenu? II
Jistě tušíte, že jméno ducha, který v dýních přebývá, je Jack, proto tedy Jack-o-latern. S tím souvisí zase stará irská legenda. Jack byl velký opilec a pobuda, který se v den Halloweenu opil tak, že jeho duše začala opouštět tělo. To byla příležitost pro ďábla, který měl na Jacka spadeno. Jack ho však přemluvil, aby si mohl dát ještě jeden, poslední drink. Neměl však peníze, a tak ďábla poprosil, aby se jen do chvíle, než si drink koupí promění v minci. Ďábel mu vyhověl, jenže Jack mazaně využil situace a minci schoval do kapsy. Ďábel byl tedy přelstěn. Nakonec se domluvili na tom, že ďábel bude propuštěn, ale musí Jackovi zajistit ještě jeden rok svobody. Jak si ďábel vyslechl, tak musel plnit. Po roce se samozřejmě zase s Jackem sešli. Jenže Jack už věděl, jak na něj. Připravil si lest s velice chutnými jablky. Slíbil ďáblovi, že pokud vyleze na strom, najde na něm to nejlepší ovocné pokušení, jaké kdy jedl. Jakmile čert lezl, Jack vyryl na kmen stromu kříž, takže ďábel nemohl dolů. Za to, že mu Jack pomůže zase na zem, musel ďábel muži slíbit, že ho do pekla nevezme nikdy. Tak se i stalo. Jenže Jack se jednoho dne upil k smrti. Do nebe vzhledem ke svým hříchům nemohl, peklo ho však taky kvůli ďáblově slibu nemohlo přijmout. A tak se stalo, že Jack bloudí světem dodnes. Světýlko v dýních značí uhlík, který ďábel Jackovi na jeho cesty ponechal. Lidé pomocí dýní ukazují Jackovi cestu nebo jeho duchu nabízí drobný dýňový příbytek.  
Zobrazit článek >
 
Kokosová voda
Chcete přirozeně podpořit své zdraví, zvýšit obranyschopnost a pociťovat v sobě energii? Pijte kokosovou vodu! Co je tento zázrak zač? Kokosová voda se získává z čerstvých kokosových ořechů. V jednom plodu se nachází kolem dvě stě mililitrů tekutiny. Výhodou kokosové vody je to, že neobsahuje téměř žádné kalorie, Neobsahuje tuky ani cholesterol. V kokosové vodě se nachází významné procento draslíku a malá míra sodíku, pokud složení srovnáme s výživnými nápoji pro sportovce. Voda navíc skvěle chutná. Kokosová voda se dodnes využívá při přípravě nejrůznějších pokrmů zejména v asijských kuchyních. Není divu, že jsou jejich jídla hodnoceny jako nejzdravější ze všech. Kokosová voda neprospívá tělu jen zevnitř z hlediska energie, ale působí taky proti infekcím, uzdravuje kůži a tlumí alergie. Kokosová voda je dobrým pomocníkem proti střevním problémům, průjmu i zvracení. Léčí ledvinové kameny a pomůže taky při horečkách. Dodává sílu a vitalitu těhotným ženám. Kokosová voda má taky ve svých vlastnostech moc udržet tělo dokonale hydratované, což je vzhledem k tomu, že pro některé lidi je správný pitný režim opravdu vyloučenou záležitostí, opravdu skvělou zprávou. Až si budete kupovat již samotnou kokosovou vodu, dejte si pozor na přidané chemikálie a koncentráty. Některé z nich totiž zdraví vody mohou dosti snížit. Spoléhejte se jen na produkty ověřených značek nebo na nápoje s nízkou trvanlivostí. Ochutnejte naši kokosovou vodu, která je vyrobena pouze z čerstvé šťávy kokosových ořechů. Chutná výborně, je osvěžující a dodá vám potřebnou energii. 
Zobrazit článek >
 
Škola živé stravy – Vitariánství jako Cesta
Vitariánství je životní směr, ve kterém je stravování založeno na konzumaci pouze tepelně neupravovaných, syrových – živých potravin, tj. zeleniny, ovoce, ořechů, semínek a bylin. Kniha Škola živé stravy - Vitariánství jako Cesta již není zaměřena pouze na přípravu nevařené – živé stravy a recepty, jídlo je zde pojímáno spíše jako „příležitost k setkání nad různými životními tématy“. Snaží se o širší pohled na způsob života, který vitariánství přináší.Je pohledem na některé léčebné systémy, výživové směry a jejich filosofii, na to, co ovlivňuje náš život a naše zdraví, co nás obklopuje a co je pro nás životně důležité. Pokud bychom změnili jen obsah talíře a nehledali příčiny našich „problémů“ v poselstvích Života, byla by naše Cesta neúplná. Živá strava není jedinou Cestou, která uzdravuje, ale záleží na našich myšlenkách, které nás k životu přivádí, či odvádí, o vnitřní harmonii či disharmonii, jež se projeví vně prostřednictvím našeho zdravotního stavu. Cílem knihy je inspirace ke změně. Ukázat, že zvyky jsou tu proto, abychom je měnili. Dodržovat je znamená přitakat ne-moci, změnit je znamená přitakat Životu. Úryvek z úvodu: Je toho tolik, co jsme se od dětství naučili. Jedním z toho je i to "co je třeba mít na talíři". Kdybychom se nechali vést dětmi, měli bychom na talíři jen ty správné a podstatné "věci" pro zdravý život. Těžko bychom tam měli kus steaku. Vždyť kravička má velké oči a dělá "bú". Neměli bychom ve sklenici mléko, to je přece pro malé telátko. Měli bychom na talíři různou trávu a byliny, kořínky, semínka, ořechy a krásné barevné plody stromů. Tedy takhle by to bylo, kdybychom s miminky od jejich narození neputovali mezi regály supermarketů. Dnes možná některé děti znají ovoce a zeleninu již jen z obchodů, možná věří, že "rostou" tam. Je toho tolik, co se snažíme zjistit o potravinách a jejich využití. Přesto stále cítíme, že se nemůžeme ve svém studiu dobrat konce, naopak, v naší mysli přibývá stále více různých informací a tím i více pochybností. Kde a co je skutečná pravda? Která informace nás dovede k dokonalému zdraví? Neboť cílem našeho hledání je potřeba a touha být zdravý. Nikdo z nás netouží být opravdu ne-mocný.
Zobrazit článek >
 
Dopřejte si vitamíny a zdravé tuky z oříšků I. část
Posezení s přáteli u dobrého vína, nebo lenošení u oblíbeného filmu přímo láká k nějakému nezdravému mlsání. Pokud máte skryté zásoby čokolád nebo smažených brambůrků, chápu, že je to nejjednodušší občerstvení a rychlé dodání energie, ale ty následky! Zkuste si napříště udělat raději zásoby něčeho dobrého, ale zároveň takového, co prospěje Vašemu zdraví. Co třeba oříšky! Obsahují proteiny, které Vás zasytí, jejich zdravé tuky dodají potřebnou energii a navíc jsou velmi chutné. A pokud víte, že nikdo z Vašich přátel není na oříšky alergický, můžete je podávat i k dobrému vínu. Navíc posílíte Váš organismus, neboť oříšky obsahují vitamíny a minerály. ARAŠÍDY - nebo jinak zvané buráky se neřadí do skupiny oříšků, jedná se o luštěninu, která obsahuje vysoké procento proteinů. Buráky jsou také velmi bohaté na tuky. Vyrábí se z nich burákové máslo, které je velmi oblíbenou pochoutkou v Americe. U této pochutiny je důležité dbát na jejich uskladnění, protože jsou velmi náchylné na tvoru plísní. KEŠU - poznáte je podle jejich typického tvaru, který připomíná ledvinky. Plody kešu jsou bohaté na taniny nebo vitamin C. Dále jsou velmi bohaté na draslík, hořčík, vápník a železo. Mají méně tuku než burské oříšky. Kešu patří mezi oblíbenou a zdravou pochoutku. PARA - rostou na velmi vysokém stromě Juvii ztepilé v deštných pralesích. Plody kvůli vysokému obsahu tuků po vyloupání rychle žluknou, nevyloupané a chlazené vydrží až dva roky. Ořechy jsou bohaté na tuky, proteiny a sacharidy. Taktéž obsahují minerály, jako jsou: draslík, fosfor, hořčík, selen, zinek a železo. Nejlépe chutnají v syrovém stavu. Vychutnejte si zdravé mlsání a zakupte si PARA OŘECHY značky Allnature, které Vám nabízíme v 500 g a 1000 g balení.
Zobrazit článek >
 
Dopřejte si vitamíny a zdravé tuky z oříšků II. část
Kromě toho, že oříšky obsahují proteiny, zdravé tuky, viatmíny a minerály, a jsou prospěšné pro naše zrdaví, je nutné brát v potaz, že tato pochutina patří mezi nejčastější alergeny. Proto, než je podáte, v jakékoliv úpravě, Vašim přátelům, optejte se, zda-li netrpí alergií. Ořechy jsou také náchylné k tvorbě plísní, proto při jejich koupi dbejte na datum spotřeby a na podmínky, při kterých se v obochodech skladují. LÍSKOVÉ OŘECHY - jsou velmi bohaté na tuky a předevšímna mononenasycené mastné kyseliny, proteiny a vitamín E. Získává se z nich lískový olej, který se hojně využívá při výrobě čokolád. MANDLE - pěstují se například na Moravě v Hustopečích, kde naleznete nejunikátnější sad mandloní v naší republice. Z mandlí se vyrábí marcipán, což je velmi chutná cukrářská surovina. Dále je velmi oblíbený mandlový olej využívaný v kosmetickém průmyslu. Mandle obsahují mnoho tuků, jsou bohaté na proteiny a vlákninu. Mezi obsažené vitamíny se řadí vitamín E a z minerálů to jsou: draslík, fosfor, hořčík, mangan a zinek. VLAŠSKÉ OŘECHY - patří mezi nejchutnější a nejkonzumovanější ořechy. Nejvíce se využívají jako mleté při pečení vánočního cukroví nebo dortů. Dále jsou součástí výroby ořechového likéru a taktéž se z nich lisuje vynikající a vysoce kvalitní olej. Vlašské ořechy jsou bohaté na polynenasycené mastné kyseliny, jenž plní podpůrnou funkci na činnost našeho srdce, cév, zraku, mozku, a udržují normalní hladinu cholesterolu v krvi. Vlašské ořechy zakoupíte v našem e-shopu: zde V našem eshopu nabízíme velmi chutné MANDLE z produkce firmy Allnature v 500 g balení.    
Zobrazit článek >
 
Noční krém proti pigmentovým skvrnám
Skvrny pigmentové můžete znát taky pod pojmenováním stařecké, i když toto označení se liší. Stařecké skvrny jsou vlastně druhem skvrn pigmentových. Zatímco za pihy má na svědomí slunce v kterémkoliv věku, ty stařecké se tvoří zejména po čtyřicátém roce. Jedná se o tmavé stopy, které se vyskytují zejména v oblasti obličeje a rukou, avšak najít je můžete kdekoliv na kůži. Hyperpigmentace není žádná nemoc, jde o běžný stav pokožky, ve které dochází k větší míře produkce melaninu. Tvorba je ovlivněna samozřejmě i fototypem člověka a jeho zdravotním rozpoložením. Někdo považuje pihy za svou přednost, jiný se každou skvrnu snaží zamaskovat. Jak jste na tom s přijetím tmavších teček vy? Pokud byste je raději na svém těle nevídala, pořiďte si účinný krém, který vám pomůže jejich výskyt omezit. Vyzkoušejte třeba Noční krém proti pigmentovým skvrnám Even Brighter, který vaši pleť sjednotí a rozjasní. Dodá ji správný barevný tón. Klinické i dermatologické testy produktu ukázaly viditelnou redukci pigmentových skvrn, takže se na krém můžete opravdu spolehnout. Dokonce bylo zjištěno, že aktivní složky zajišťují dobré vyživení pleti, která pak vypadá svěže a plná života. Krém je dobré nanášet na vyčištěnou pleť opravdu každý večer. Mezi aktivní složky patří kyselina glycyrrhetinová, dexpanthenol a další látky. 
Zobrazit článek >
 
Slané pečení: Koláč s masem a paprikou
Svatební koláče nebo tradiční frgály, to jsou dobroty, které znám od mojí prababičky, která byla vyhlášená svými cukrářskými výrobky na svatby. Avšak nejen na sladko se dají upéct chutné koláče. Já si letos zakoupila knihu SLANÉ PEČENÍ z edice nakladatelství APETIT a jelikož doma rádi ochutnáváme něco nového, zkoušíme i slané koláče. Takovým koláčem, který naplníte například tvarohem upraveným ve slané variantě s cibulkou nebo pikantní masovou směsí, můžete překvapit Vaši rodinu například k sobotnímu obědu či večeři. RECEPT: Koláč s masem a paprikou Ingredience na těsto: 450 g hladké ci polohrubé mouky (dávám půl na půl) 1/2 lžičky soli (mořské) 225 g másla (nebo směs máslo sádlo půl na půl) 2 vejce 2 lžíce červeného vinného octa Ingredience na náplň: 350 g vepřové panenky (na tenké plátky) 1/2 lžičky mleté papriky (uzená příchuť) 6 nasekaných stroužků česneku mořská sůl pepř 3 pol. lžíce olivového oleje 1 velká červená paprika (nakrájet na nudličky) 3 cibule (nakrájet na plátky) 3 rajčata (můžete spařit, oloupat a zbavit semínek - já nechávám se semínky i s kůží - nakrájet na kostky) 2 lžíce nasekané petrželky 1 chilli paprička (nakrájet na kolečka) 2 vejce (uvařit natvrdo s nakríjet na kolečka) Postup: Z mouky, soli a tuku vyprucejeme v míse drobenku. Přidáme 1 vejce a ocet. Postupně přidáme asi 2 lžíce studené vody, aby vzniklo nelepivé těsto. Těsto propracujeme rukama dohladka. Uděláme z těsta kouli, kterou zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladna. Nakrájené maso posypeme mletou paprikou, smícháme se lžící česneku, oreganem, solí a pepřem. Necháme také 30 minut odležet. V pánvi zahřejeme olivový olej a velmi zprudka na něm opečeme maso. Ve stejné pánvi pak opečeme papriky, cibuli a později i zbylý česnek doměkka. Přisypeme rajčata, petrželku a osolíme. Zahříváme tak dlouho, dokud omáčka ze zeleniny nezhoustne. Předehřejeme troubu na 175oC. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále dvě centimetr silné placky. Jednou vyložíme otvírací formu o průměru 25 cm. Na dno natřeme polovinu omáčky, přidáme maso, vrstvu chilli papričky a navrch dáme kolečka vajec. Na vejce dáme zbytek omáčky. Přiklopíme druhou plackou těsta a utěsníme okraj. Uprostřed koláče rozkrojíme otvor pro únik páry. Pečeme 30 minut a pak potřeme vajíčkem. Dopékáme 15 - 20 minut. Vyzkoušejte další velice zajímavé a chutné recepty z knihy SLANÉ PEČENÍ.
Zobrazit článek >
 
Česká tajemství aneb co nevíte o naší zemi III
Za lyžařské dovednosti Česká republika sbírá celkem dost bodů. Byly jsme jednou z prvních neseverských zemí, která lyžování začala trénovat na vysoké úrovni. Dnes se můžeme pochlubit nejstarším lyžařským svazem na světě, který byl založen už v roce 1903. Evropská unie se snaží ochraňovat tradiční národní potravinářské klenoty. U nás podporuje špekáčky, syrečky a nebo taky hořické trubičky. Do ochrany samozřejmě patří taky české pivo, lovecký salám nebo třeboňský kapr a další. Čech Václav Barták drží rekord ve sprintu na 400 metrů v rámci jízdy na koloběžce. Češi si celkově v koloběžkách vedou velice dobře. Výprava na mistrovství světa tohoto sportu vyrazila poprvé v roce 2012 a přivezla si nespočet medailí z nejrůznějších disciplín. Jako národ jsme se tak stali koloběžkovými experty. Prodej koloběžek u nás má v přepočtu na obyvatele taky ohromný úspěch, jsme jednou z deseti zemí s nejvyšším číslem ročních prodaných koloběžek. Máte doma taky svou koloběžku? Na výrobě nanovláken, která jsou dnes nezbytná pro výrobu některých materiálů, bez nichž bychom se neobešli, má podíl Oldřich Jirsák, český vědec, který se svým týmem přišel na postup jeho zhotovení i produkci. Že se mumie nachází jen v oblasti antických zemí? Ani omylem. I my máme své mumie. Dvacet čtyři mumifikovaných těl je dnes k vidění v kryptě kapucínského kláštera v Brně. Je však třeba přiznat, že jejich mumifikace proběhla tak trochu neplánovaně. Za dob první republiky byla naše země největším výrobcem zbraní na světě. Česko je největším světovým producentem máku, v současné době číslo vypěstovaných kil klesá kvůli překupníkům. 
Zobrazit článek >
 
Česká tajemství aneb co nevíte o naší zemi II
Éra první republiky je dodnes považována za jedno z nejkrásnějších období v dějinách naší země vůbec. Napadlo by vás, že v této době jsme byli jedním z nejvyspělejších území na světě? I v následné době Protektorátu se stav země rovnal nejvyspělejším místům Německa. Pokud porovnáme počet a rozsah tratí s rozlohou České republiky, zjistíme, že je naše země majitelkou jedné z nejrozsáhlejších železničních sítí na světě. Americký prezident Kennedy podporoval českého Sokola. Zasloužil se dokonce o založení Sokolovny v Americe a několik sokolských spolků. První rozhlasovou hlasatelkou na světě se stala Češka Emilie Tučková-Kočová. Vysílala poprvé v květnu 1923. Jistě máte potuchy o vymoženosti nazývané potrubní pošta, která v letech minulých znamenala významné usnadnění transportu drobných dokumentů a cenných psaní. Vzhledem k tomu, že londýnská trasa z roku 1853 neexistuje, stává se tak Česká republika majitelkou nejstarší sítě potrubní pošty. Ta byla vybudována v roce 1887 v Praze a o dva roky později byla otevřena pro veřejnost. Nejprve se transportovala psaní z Malé Strany na hlavní poštu v ulici Jindřišská, později se potrubí rozšířilo mnohem dál, třeba na Pražský Hrad. Zásilky se zvládly pohybovat rychlostí třicet šest kilometrů za hodinu. Dioptrickou pomůcku, bez které by se mnoho lidí dnes neobešlo jménem kontaktní čočky, má na svém kontě připsanou český chemik Otto Wichterie. V roce 1961 se zasloužil o vynález stroje na výrobu čoček, které se mu podařilo vyrobit z jemného umělého polyamidového silonového vlákna. Hláska ř je typicky českou hláskou. Jedná se grafém, který se nevyskytuje v žádném jiném jazyce. Uvažovat by se dalo o polštině, ta však ř vyslovuje jemněji a zapisuje ho jako rz. 
Zobrazit článek >
 
ActiMaris® Gel na hojení ran 20g
Gel ActiMaris výrazně urychluje hojení ran a zánětů kůže i sliznic. Jedná se o 100% přírodní produkt bez přidaných chemických látek, konzervantů či stabilizátorů. Rychle snižuje zánět, šetrně a účinně desinfikuje a podporuje tvorbu nové tkáně. Gel je určen k použití i na citlivou či podrážděnou kůži a sliznice dutiny ústní, nosní a genitálií. Při vlhkém hojení dlouhodobě hydratuje postiženou oblast. Je velmi dobře snášen a nemá vedlejší účinky. Je vhodný i pro děti, kojence a alergiky. Obsahuje aktivní, vysoce energetický kyslík, mořskou sůl s 80 minerály a ionizovanou zásaditou vodu.  ActiMaris Gel je určen na ošetření a urychlení hojení akutních, chronických nebo čerstvých pooperačních ran a jizev, popálenin 1. a 2. stupně, zánětlivých procesů na kůži i sliznici, plísňové infekce nebo vředy v dutině ústní, nosní i genitální. Dále je také vhodný na hojení i velmi špatně se hojících nebo infekčních ran a jako plnivo do hlubokých ran. ActiMaris Gel svými vlastnostmi prokázal, že rychle snižuje zánět, výrazně urychluje hojení, šetrně a účinně desinfikuje, podporuje tvorbu nové tkáně, změkčuje a zlepšuje vzhled jizvy, snižuje otok a případný zápach rány. Jak používat ActiMaris Gel: při hojení AKNÉ: Jak gel aplikovat? Pro rychlejší efekt platí pravidlo: Čím častěji, tím lépe. Častost aplikace není nijak omezená. Aplikujte ideálně 3x denně, minimálně však 2x denně – ráno a večer. Nejdříve důkladně navlhčete vatový tampón roztokem ActiMaris FORTE nebo ActiMaris SENSITIV (dle závažnosti akné) a očistěte pleť. Následně na oblast vřídků naneste ActiMaris Gel ve vrstvě cca 1 – 2 mm a nechte na kůži působit. Gel bude postupně vysychat (cca 15 min). Účinek aktivního kyslíku však přetrvává cca 5 hodin. Na kůži může poté zůstat malé množství mořské soli. Přítomnost soli není na závadu. Naopak – mořská sůl má hojivé účinky a dodává kůži potřebné minerály. Sůl můžete lehce setřít navlhčeným tampónem. Celý postup opakujte podle potřeby až do vymizení obtíží. Změna by měla být patrná již po několika aplikacích. při hojení AFTŮ: Aplikujte alespoň 3x denně. ActiMaris Gel naneste ve vrstvě 2 – 3 mm přímo na aft a nechte působit. Ideálně po jídle. Gel se bude postupně vstřebávat, cca 5 – 10 minut. Aplikaci opakujte podle potřeby až do zmírnění či vymizení obtíží. Změna by měla být patrná již po několika prvních aplikacích. Pokud je v ústech hned několik aftů najednou, doporučujeme vydesinfikovat ústa nejdříve roztokem ActiMaris Sensitiv nebo Forte. Nalijte si 2 – 3 polévkové lžíce roztoku a pořádně ústa vypláchněte. Poté na jednotlivé afty naneste ActiMaris Gel. při hojení OPARŮ: ActiMaris Gel naneste přímo na opar ve vrstvě 2 – 3 mm a nechte působit. Gel naneste nejlépe ihned, jakmile se opar začne rozvíjet. Aplikujte ze začátku co nejčastěji, aby se zastavil proces rozvoje oparu, třeba i 3x během prvních 30 minut. Potom alespoň 3x denně. Gel vysychá zhruba 15 minut. Na rtu/kůži může poté zůstat malé množství mořské soli, která není na závadu, naopak. Sůl můžete lehce setřít navlhčeným tampónem. Aplikaci opakujte podle potřeby až do zmírnění, vymizení obtíží. Změna by měla být patrná již po několika prvních aplikacích. při hojení AKUTNÍCH a CHRONICKÝCH RAN: 1. Ránu nejdříve vypláchneme a vyčistíme pod tekoucí vodou, aby se odstranily případné hrubé nečistoty nebo povlaky. 2. Pro rychlý a bezbolestný výplach a desinfekci můžeme použít také přípravek ActiMaris Sensitiv. 3. Poté ránu osušíme nebo necháme oschnout. 4. Na ránu potom jemně naneseme vrstvu ActiMaris Gelu, silnou cca 2 – 3 mm. 5. Následně zakryjeme sterilním krytím, inertním obvazem, gázou nebo přelepíme náplastí. 6. Výměnu obvazů s následnou aplikací ActiMaris Gelu provádíme dle potřeby a stavu rány, ideálně 1 – 2x denně. 7. V případě obtížně odstranitelných obvazů a krytí doporučujeme navlhčit je roztokem ActiMaris Sensitiv po dobu alespoň 5 minut, aby se daly snadněji odstranit bez poškození nově vytvořené tkáně.
Zobrazit článek >
 
Česká tajemství aneb co nevíte o naší zemi I
Máme tu výroční, pojďme si připomenout nemalé významné události a činy, které pozdvihují náš národ na vyšší úroveň. Český vědec Antonín Holý významně přispěl zahraničním lékařům v bádání, které se týkalo léčby AIDS. Náš chemik Holý tehdy působil v Ústavu organické chemie a biochemie akademie věd České republiky. Tým pod jeho křídly vynalezl hned několik léčebných přípravků. Jistě víte, že lidská krev se dělí do čtyř základních skupin. Toto rozdělení odhalil český neurolog Jan Janský. Poprvé jmenoval typy A, B, AB a 0. Zjistil, že skupiny se navzájem nesnáší. Nezávisle na něm tento objev ukázal taky Karl Landsteiner z Vídně. Prvním rozhlasem, který pravidelně vysílal, bylo britské BBC. Češi sklízí úspěch hned po něm, neboť Československý rozhlas byl druhou vysílající stanicí v celé Evropě. I když náš pivní průmysl není rozvinut na takovou úroveň jako dřív, stále Češi patří k největším konzumentům piva na světě. V počtu vypitých piv na osobu se téměř rovnáme Německu. Mezi další pijáky patří Irsko, Rakousko nebo Slovensko. V přepočtu Čech vypije sedm piv za týden, za rok pak na jednu hlavu připadá asi 160 litrů piva, toto číslo zahrnuje i děti, respektive všechny obyvatele republiky. Pokud bychom je z výpočtů vyřadili, bylo by číslo ještě mnohem vyšší. Dle průzkumů si na pivu nejvíce pochutnává věková skupina od třiceti do čtyřiceti pěti let. Jedna zajímavost od našich sousedů, která vás jistě potěší. Napadlo by vás, že česká republika zvítězí v obřím polském průzkumu nejoblíbenějších národů světa?
Zobrazit článek >
 
Uložte své šperky bezpečně do šperkovnice
V dnešní době už není vyjímkou, že ženy vlastní vicero šperků. Od těch z drahých kovů až po bižuterii, která dokáže nahradit i šperky na vyjímečné příležitosti, jakými může být ples nebo svatba. Pokud jich máte mnoho, bývá problém s jejich uložením. A především to, jak s nimi zacházíte a kde je ukládáte je jedním z faktorů, které určují délku jejich životnosti. Tenké řetízky se rády zašmodrchávají do sebe a hrozí jejich přetržení, perle jsou zase náchylné k odření. Nejen drahé šperky si zaslouží speciální péči, ale také ty levnější. Abyste zabránila mechanickému poškozování cenných i méně vzácných kousků vzájemným dřením, měla byste ukládat jednotlivé šperky do šperkovnice, která bude poskytovat dostatek místa. Také dbejte na to, aby byla šperkovnice polstrovaná kvalitní látkou a nepouštěla vlákna. Zaměřte se na takové šperkovnice, které nabízejí oddělený prostor pro prsteny, náušnice, řetízky a náramky. Velmi vhodnou a zajímavou,co do vzhledu a praktičnosti, je TŘÍPATROVÁ ŠPERKOVNICE SP-902/A25. Nabízí dostatek prostoru a speciální polštářky k uložení prstenu, náramků, náhrdelníků a také hodinek. Horní patro je doplněno malým oválným zrcátkem. Celá šperkovnice se dá složit do praktického kufříku, který má nahoře připevněné ucho k zachycení. Abyste měla jistotu, že se Vám žádný šperk neztratí, můžete si šperkovnici uzmaknout malým klíčkem.
Zobrazit článek >