Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

BIO Azuki

Publikováno od Kamila Spoustová

Azuki nebo taky Adzuki jsou fazole, které se pěstují zejména ve Východní Asii. Daří se jim taky v oblasti Himalájí. Co se týče rostliny, jedná se o jednoletku, jejíž plody jsou září červenohnědou barvou.

Tento druh fazolí není zas až tak známý, přesto je však velmi zdravý. To dokládá fakt, že fazole byly pěstovány již stovky let před naším letopočtem v Koreji, dokázaly to odborné studie. V Japonsku je tato plodina oblíbená velice, jedná se o druhou nejčastěji využívanou luštěninu hned po sójových bobech.

Azuki obsahují hodně vitaminu B, dále podstatné množství vlákniny, sacharidy, minerální látky a samozřejmě spoustu bílkovin. Jde o luštěninu nízké energetické hodnoty, a tak je vhodná ke konzumaci téměř při všech dietách. Ze stopových prvků stojí za zmínku hořčík, zinek, měď, mangan, železo a vápník.

Fazole mají schopnost snižovat nebezpečný cholesterol v krvi, dále podporují funkci ledvin. Jedná se o důležitou pomůcku při léčbě trávicího traktu.

Konzumace Azuki vám pomůže ubránit se jakémukoliv srdečnímu onemocnění. Působí proti srdečním příhodám a celkově udržuje srdce zdravé.

Je prevencí proti rakovině. Lidé, kteří trpí velkou únavou, by měli Azuki konzumovat alespoň jednou týdně. Dodává energii a zvyšuje kvalitu spánku.

Fazole můžete jíst klasicky uvařené, nebo je rozmačkejte či rozmixujte a připravte vydatnou a delikátní fazolovou kaši. Tu můžete navíc jíst na slano i na sladko.

Azuki tvoří taky skvělou příměs do salátů nebo jsou dobré jako běžná příloha. Vyzkoušejte taky účinky této zázračné plodiny a otestujte, jak vlastně chutná!