Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Bobulové zavařování I. - Arónie

Publikováno od Marcela Matalová

Podzimní čas je plný pestrých barev a zrajících plodů. Kromě ovoce a zeleniny lze sklízet bobule arónie, černého bezu, jeřabiny nebo šípku. Tyto plody nabízejí plnou náruč zdraví nejen pro naše tělo, ale také pro naši duši. Navíc je můžete kreativně využít při podzimních dekoracích.

 

  • Arónie

Plody arónie jsou černé lze konzumovat za syrova a zároveň je použít do koláčů. Také se z nich vyrábí chutný sirup. Obsahují vitamíny P, C, skupiny B, karoten, E, jod, flavonoidy, antokyany a pektin.

Jak pomáhá:

  • harmonizace štítné žlázy
  • pro lepší pružnost cév
  • dotoxikace organismu
  • podpora činnosti ledvin a jater
  • snižuje vysoký krevní tlak

RECEPT: Likér z arónie

Ingredience:

  • 1 kg vyzrálých plodů arónie
  • 500 g cukru krupice
  • voda
  • 1 1/2 l vodky

Postup:

  1. Plody arónie zalijeme litrem vařící vody a necháme je 5 dní v chladu macerovat.
  2. Pak plody rozmačkáme a necháme je vlastní vahou vykapat.
  3. Z cukru a 1/2 litru vody svaříme cukrový sirup.
  4. Vychladlý sirup smmícháme se šťávou z plodů.
  5. Sirupovou směs smícháme s vodkou.
  6. Likér rozlijeme do uzavíratelných sklenic a skladujeme v chladnu a temnu.

Nejen likéry lze připravit z podzimních bobulovin. Recepty na marmelády najdete v kuchařce DOMÁCÍ MARMELÁDY OD HANKY.