EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Čekankové slazení

Publikováno od Štěpánka Koutníková

My lidé bez sacharidů žít nemůžeme. Potřebujeme je, aby nám pracoval mozek a my měli dostatek energie. Jednoduché cukry jsou ale návykové, navíc nezdravé - způsobují obezitu a zubní kaz. Potraviny, které je obsahují, mají vysoký glykemické index, to znamená, že nezasytí a sníte-li je, brzy ucítíte hlad. Proto je lepší přijímat cukry složitější, které tělo spaluje podstatně pomaleji. Na místě je i využívání alternativních sladidel přírodního původů, tolik neškodí a tělu poskytnou i nějaký výživový bendit. Patří k nim také čekankový sirup.

Pražená čekanka je například základem kávovinových nápojů. Sirup z ní připravený je moderním nízkoenergetickým sladidlem, obsahujícím jen 5% cukrů. Kromě toho je výborným zdrojem vlákniny, které se nám ve stravě často nedostává - obsahuje jí až 71%. Neosahuje soli, konzervanty, lepek ani laktózu.

Sirup si najde využití v teplé i studené kuchyní. Hodí se do nápojů, svačinek i zákusků, v nichž může zastoupit tukovou složku.

Tělu sirup přináší užitek v podobě podpory zdravé imunity – ovlivňuje kvalitu střevní mikroflóry. Diabetiky potěší, že díky nízkému glykemickému indexu mohou čekankový sirup, za předpokladu dodržení nízkosacharidové diety, zařadit do svého jídelníčku.

Čekankový sirup zakoupíte za sníženou cenu v sekci Zdraví.