EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Co je to quinoa? + recept

Publikováno od Marcela Matalová

Ouinoa (kvínoa) je semeno merlíku čilského. Jsou to malá zrníčka, která se rychle připravují a spadají do zdravé výživy.  Tato semínka jsou velkým zdrojem bílkovin, proto si quinou můžete připravit i místo těstovin. Je skvělá nejen jako příloha k masu, ale dá se použít i do salátů.

Můžete ji koupit ve třech barevných provedeních - bílou, čevenou a černou. V chuti se neliší, jde jen o rozmanitost barev, která dá vyniknout vašemu pokrmu.

RECEPT

Quinoový salát s krůtím masem a červenou řepou

  • 250 g quinoy
  • 400 g vařeného krůtího masa
  • 2 v celku uvařené červené řepy
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lž. citronové šťávy
  • 5 lž. olivového oleje
  • sůl

Quinou namočíme na 10 min. do studené vody. Poté vodu slijeme a quinou vložíme do 1 l vařící vody, kterou dle chuti osolíme. Vaříme 10 minut. Po uvaření scedíme a propláchneme studenou vodou.

Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájíme jarní cibulku na kolečka. Krůtí maso si nakrájíme buď na tenké plátky, nebo na kostičky a lehce je ohřejeme na pánvi.

Připravíme si zálivku z citronové šťávy, olivového oleje a soli.

Quinou naservírujeme na talíře. Na ni naklademe maso a řepu smíchanou s cibulkou a vše přelijeme zálivkou.

QUINOA k dostání: ZDE