EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Cukroví nemusí být jen vánoční: Čokoládové košíčky s máslovým krémem

Publikováno od Kamila Spoustová

Košíčky jsou tou nejlepší dobrotou k příležitosti party či jiné večerní akce. Krásně vypadají a výtečně chutnají. Chcete, aby se po nich hned zaprášilo? Upečte je podle našich instrukcí. Jdeme na to!

Čokoládové košíčky s máslovým krémem

Budete potřebovat:

Mouku hladkou (400 g)

Žloutky (4 ks)

Heru na pečení (250g)

Cukr moučka (120 g)

Vanilkový cukr (1 balíček)

Vlašské ořechy (strouhané, 70 g)

Kakao (lžíce)

Sůl (špetka)

Do košíčků:

Čokoládu na vaření (rozpustit, 1 ks)

Marmeládu (dle chuti)

Máslový krém (poleva, nastavovaná)

Oříšky nebo ovoce (dle chuti)

Papírové košíčky, muffinová nebo košíčková forma.

Postup:

Nejprve vypracujte ze zmíněných surovin těsto dohladka. Rozválejte ho a nyní z něj vykrákejte kolečka. Ty vložte do formiček na košíčky, dají se nalít taky do muffinové formy nebo do speciálních forem na pracičky. Pečte asi osm minut na 170°C. Košíčky nechte vychladnout, z formy je však vyjímejte teplé. Následně každý košíček potřete rozehřátou čokoládou, kterou nechte ztuhnout. Následně plňte marmeládou nebo ovocem, přidejte do košíčků krém a uzavřete šlehačkou. Nakonec můžete ještě posypat libovolnými surovinami. Hotové košíčky vkládejte do papírových košíčků.