EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Cukroví nemusí být jen vánoční: Kávová esíčka

Publikováno od Kamila Spoustová

Chystáte party, večírek nebo jen piknik s přáteli? Přemýšlíte, jak obohatit slavnostní hostinu, ale nechcete zase přinést klasický koláč nebo plechovou buchtu? Co vytvořit sladké dobrůtky, které budou mít dozajista na vašem stole úspěch. Inspirujte se některými našimi tipy. Který recept vyzkoušíte? Sama poznáte, že ne každé drobné cukroví musí působit vánočně. Není na co čekat, jdeme péct!

Kávová esíčka s nugátovým krémem

Budete potřebovat:

Na těsto:

Hladkou mouku (375 g)

Máslo (250 g)

Cukr moučka (125 g)

Zrnková káva mletá (lžička)

Vlašské ořechy sekané (50 g)

Kakao (1 lžíce)

Žloutky (4 ks)

Sůl (špetka)

Na krém:

Čokoládu na vaření nebo nugátový krém

Zrnka kávy pražené

Cukrářskou polevu bílou

Postup:

Ze surovin vypracujte těsto, nechte ho odpočinout alespoň hodinu a následně jej rozválejte na sílu asi 3 mm. Vykrájejte esíčka a pečte je asi 7 minut při 170°C. Esíčka po vychladnutí slepte nugátovým krémem a horní část vždy namočte do čokoládové polevy. Do tekuté čokolády kápněte bílou polevu, libovolně ji roztáhněte do stran párátkem a ozdobte zrnkem kávy.

Baví vás pečení a zajímaly by vás další recepty na skvělé zákusky a dezerty? Najděte další inspiraci u nás v e-shopu. Co takhle kniha Cupcake 50 snadných receptů?