Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Cukroví nemusí být jen vánoční: Linecké ořechové kostky

Publikováno od Kamila Spoustová

Cukroví nemusí být jen vánoční: Linecké ořechové kostky

Budete potřebovat:

Na světlé linecké těsto:

Polohrubou mouku (150 g)

Hladkou mouku (150 g)

Máslo (200 g)

Cukr moučka (100 g)

Vejce (1 ks)

Citronovou kůru

Sůl (špetku)

Na ořechové těsto:

Máslo (250 g)

Cukr moučka (250 g)

Vlašské ořechy sekané (150 g)

Polohrubou mouku (150 g)

Rum (2 lžíce)

Bílky (na sníh, 7 ks)

Citronovou kůru (z ½ ks)

Sůl (špetka)

Na polevu:

Cukr moučka (320 g)

Žloutky (7 ks)

Rum (5 lžic)

Čokoládu na vaření (1 tabulka)

Ořechy (na ozdobu)

Postup:

Z uvedených surovin na těsto vypracujte měkkou hmotu, zabalte ji do fólie a uložte asi na dvě hodiny do chladničky. Ořechové těsto připravujte obdobně, avšak dbejte na rozmíchání másla s cukrem do pěny a správné ušlehání bílků, které do těsta přidejte až úplně na konec. Těsto se shněhem už jen jemně zamíchejte.

Z vychlazeného lineckého těsta vyválejte plát a položte jej na plech vyložený papírem na pečení. Povrch těsta propíchejte vidličkou a na celý plát rovnoměrně rozetřete ořechové těsto. Pečte na 150°C asi 40 minut.

V době pečení si připravte polevu. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem do hustého krému a přimíchejte rum. Polevu rozetřete na upečený teplý moučník a nechte ho mírně zaschnout.

Řezy poté nakrájejte, dokud je moučník ještě vlažný. Po zaschnutí polevy nastříkejte na kostky mřížku z rozpuštěné čokolády a ozdobte půlkou vlašského ořechu.

Zajímají vás další skvělé recepty? Máte chuť zkusit něco nového? Pak otestujte taky nepečené cukroví. Recepty na něj najdete v knize Dnes nepeču!.