EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Domácí čoko zmrzlina s kousky ovoce

Publikováno dne 24.01.2019 od Kamila Spoustová

Zima nemusí být pro chutný dezert překážkou. Pojďme si společně umíchat tu nejlepší čokoládovou zmrzlinu ze smetany a ovoce. Náš recept můžete použít třeba při víkendovém vaření.

Budete potřebovat:

Smetanu ke šlehání (150 ml)

Plnotučné mléko (250 – 300 ml, dle potřeby)

Čokoláda (100g, nejlepší je na vaření, můžete vybrat jinou dle chuti)

Nerafinovaný cukr (50g, pokud nechcete zmrzlinou sladkou, můžete dát i méně)

Kakao (30 – 40 g)

Ovoce (druh dle chuti, cca 100 g)

Postup:

Cukr s mlékem přiveďte k varu. Potom ihned odstavte směs a rychle do ní vmíchejte již rozpuštěnou čokoládu s kakaem. Po důkladném promíchání nechte chladnout. Našlehejte smetanu. Jakmile bude čokoládový krém studený, vmíchejte šlehačku. Na závěr přidejte ovoce. To můžete nakrájet na drobné kousky, nasekat nebo rozmixovat, záleží na vás. Hotovou zmrzlinu dejte do jakékoliv nádoby a vložte do mrazáku na 15 minut. Poté vyjměte, promíchejte a naplňte jí formičky. Můžete ji ponechat i v původní nádobě. Zmrzlinu nechte minimálně 4 hodiny chladnout a následně můžete podávat.