Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Domácí výroba: Smrkový sirup

Publikováno od Marcela Matalová

Jaro je tu! Všechno pučí a raší a nám bylinkářkám začala nová sezóna. Dnes si vyrobíme sirup ze smrkových výhonků, který je výborný proti kašli, na průdušky, zvyšuje imunitu, tiší bolesti při revmatu - bolesti svalů, podporuje prokrvení kůže. Tento sirup má vynikající chuť a v ledničce vydrží skoro rok.

Budeme potřebovat:

  • výhonky ze smrkových větviček (do 5 cm)
  • krystalový cukr
  • citrony
  • pětilitrová,nebo třílitrová lahev
  • litrové lahve
  • kus plátýnka
  • celofán
  • gumička

Postup:

  1. Do 5 litrové láhve dáme 5 cm vrstvu výhonků, které nejprve propláchneme studenou vodou a tím je zbavíme nečistot, zasypeme cukrem a na něj 2 kolečka citronu, opět 5 cm vrstvu výhonků a tak pokračujeme až je láhev plná.
  2. Převážeme ji celofánem a zagumičkujeme. Láhev dáme na okno na slunné místo, kde jí necháme 2-3 týdny, pak se začne tvořit hustá šťáva, kterou přes plátýnko scedíme, slijeme do lahví a dáme na chladné místo (chladnička).