EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Domácí výroba: Smrkový sirup

Publikováno od Marcela Matalová

Jaro je tu! Všechno pučí a raší a nám bylinkářkám začala nová sezóna. Dnes si vyrobíme sirup ze smrkových výhonků, který je výborný proti kašli, na průdušky, zvyšuje imunitu, tiší bolesti při revmatu - bolesti svalů, podporuje prokrvení kůže. Tento sirup má vynikající chuť a v ledničce vydrží skoro rok.

Budeme potřebovat:

  • výhonky ze smrkových větviček (do 5 cm)
  • krystalový cukr
  • citrony
  • pětilitrová,nebo třílitrová lahev
  • litrové lahve
  • kus plátýnka
  • celofán
  • gumička

Postup:

  1. Do 5 litrové láhve dáme 5 cm vrstvu výhonků, které nejprve propláchneme studenou vodou a tím je zbavíme nečistot, zasypeme cukrem a na něj 2 kolečka citronu, opět 5 cm vrstvu výhonků a tak pokračujeme až je láhev plná.
  2. Převážeme ji celofánem a zagumičkujeme. Láhev dáme na okno na slunné místo, kde jí necháme 2-3 týdny, pak se začne tvořit hustá šťáva, kterou přes plátýnko scedíme, slijeme do lahví a dáme na chladné místo (chladnička).