EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Grilování v mikrovlnce

Publikováno od Marcela Matalová

Mikrovlnnou troubu si ve většině případů pořizujeme pro rychlý ohřev jídla. V poslední době se objevují recepty na zavařování v mikrovlnné troubě, které se dá pohodlně využít v případě, že nebudete mít k zavařování velké množství zeleniny či ovoce.

Už jste zkoušela v mikrovlnné troubě grilovat? Ne všechny mikrovlnné trouby tuto funkci umožňují. Pokud si pořídíte KOMBINOVANOU MIKROVLNNOU TROUBU PANASONIC NN-DF383BEPG , můžete se směle pustit do přípravy:

  • grilovaného masa, kuřete, hamburgerů z mletého masa, párků či klobásek

Rozhodnete-li se ugrilovat kuře, nevkládejte je do mikrovlnné trouby celé. Maso by se rovnoměrně neugrilovalo. Proto kuře předem rozkrájejte na menší kousky. Do mikrovlnky je vložte kůží nahoru.

V případě párků a klobásek je vhodné naříznutí. Taktéž, pokud chcete mít rovnoměrně opečený párek, pohlídejte si pravidelnost obracení.

Hamburgery z mletého masa jsou vynikající chuťovou záležitostí. Při jejich přípravě dbejte na to, aby jejich tloušťka nebyla silnější než 1 cm. Zhruba po 10 minutách masovou placku obraťte.

Taktéž plátky masa by neměly být silnější než 1 cm. Zde počítejte s přípravou zhruba 30 - 40 minut. Taktéž nutno obrátit.