EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Hrášková polévka s mátou

Publikováno od Kamila Spoustová

Renovujte svůj klasický recept na hráškovou polévku a uvařte si jeden mátový speciál. Určitě vám zachutná. A pozor, je i velmi zdravý!

Budete potřebovat:

Zeleninový vývar (750 ml)

Hrášek (může být mražený, 300 g)

Jarní cibulku (1 svazek)

Zakysanou smetanu (3 lžíce)

Máslo (2 lžíce)

Máta (2 lžíce)

Sůl a pepř

Postup:

Omyjte si cibulku a nakrájejte ji na drobné kousky. Malou část si ponechte na ozdobu, ale zbytek osmahněte na másle. Přidejte hrášek, zprudka ho opečete, poté pánev zmírněte a přidejte na drobno nakrájenou mátu a vše zalijte připraveným vývarem. Přiveďte směs k varu. Vařte minimálně pět minut a pak celou polévku ručním mixérem rozmixujte. Během mixování by vám polévka měla mírně vychladnout. Přidejte do ní zakysanou smetanu a opatrně ještě polévku prohřívejte. Nezapomeňte ji opepřit a osolit. Polévku nalijte do hlubších misek, přidejte na ni smetanu. Ozdobte porci ještě lístkem čerstvé máty a zasypte ji cibulkou.

TIP: Polévka bude chutnat ještě lépe s osmahnutými kostičkami pečiva.

Ochutnejte Bio Hořkou čokoládu s mátovou náplní a pěkně si zamlsejte. Produkt najdete zde

Nové inspirace na vaření hledejte zde