EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Hummus aneb cizrnová pomazánka

Publikováno dne 12.03.2019 od Kamila Spoustová

No, nezní to moc lákavě, že? Pokud si však doma cizrnovou pomazánku připravíte, zjistíte, že ale velice lákavě voní. A jakmile ochutnáte, bude vám jasné, že si tento recept musíte někam honem uložit. Tak jdeme na to, jak se připravuje velmi jednoduchý a oblíbený hummus?

Budete potřebovat:

Cizrnu (2 malé konzervy)

Sezamovou pastu (6 lžiček)

Olivový olej (4 lžíce)

Šťávu z čerstvého citronu (cca z 1 kusu, dle chuti)

Česnek (2 storužky)

Kmín mletý (1 lžičku)

Sůl a pepř

Postup:

Nejprve rozdělejte konzervu a slijte cizrnový nálev (Ponechte si jej třeba v hrnečku!). Cizrnu vysypte do mixéru a přidejte k ní veškeré suroviny. Česnek před přidáním do směsi prolisujte. Následně směs rozmixujte. Cizrna bude dost hustá, takže do ní přidejte minimálně čtyři lžíce nálevu z konzervy. Pravděpodobně bude třeba přidat ještě víc, to ale záleží na vás a na využití hummusu. Jakmile bude mít pomazánka vhodnou konzistenci, naaranžujte ji na misku a podávejte. Zbytek cizrnové směsi můžete skladovat třeba v zavařovací sklenici. Moc dlouho v ní ale určitě nevydrží, že? :-)

Dobrou chuť!

Výhodou tohoto jídla je jeho různorodé využití. Cizrnovou směs můžete připravit jako omáčku na zeleninu či jiné méně zdravé dobroty. Hodit se vám však bude i jako pomazánka na chleba. Kromě toho lze dochutit hned na několik způsobů. Vytvořit můžete třeba kari, pikantní nebo jalapenos verzi.