Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Jak sušit v sušičce

Publikováno od Karolína Arnoštová

Sušička ovoce sníží obsah vody v potravinách a dá se v ní sušit ovoce, zelenina, houby, masové jerky, bylinky nebo domácí těstoviny.

Ovoce a zelenina

Ovoce nebo zeleninu vybírejte zralé, bez poškození nebo hniloby. Vybrané plody omyjte, osušte a nakrájejte na stejné plátky. Nyní naskládejte na tác tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Usušená zelenina a houby by měly být tvrdé a křehké, ovoce zase kožnaté a pružné. Nechte hodinu vychladnout a v dobře uzavřené nádobě skladujte 1-2 roky.

Sušené maso jerky

Libové maso s co nejméně tuku nakrájejte na proužky 0,5 cm silné a 2,5 cm široké. Nejlépe se krájí maso, které je častečně zmrzlé. Nyní plátky posypejte kořením, naskládejte na sebe a v uzavřené nádobě nechte rozležet v lednici 6-12 hodin. V sušičce sušte 4-6 hodin při 68 ˚C. Usušené maso při ohnutí praská, ale nezlomí se.

Sušené bylinky

Bylinky sušte vždy odděleně, aby navzájem nenatáhly svá aromata. Z nasbíraných bylin odstraňte odumřelé a poškozené části, opláchněte a nechte do druhého dne uschnout. Květy a lístky nechte v celku a vyskládejte na tác. Sušte 2-4 hodiny při 35 ˚C, při vyšší teplotě by se bylinky zničily. Správně usušené bylinky jsou křehké, drobivé a šustí.

Tip: Sušičku ovoce SENCOR koupíte v eshopu zdeeshopeiffel.cz/elektronika