EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Jak vám může v domácnosti pomoci ocet? V

Publikováno dne 04.05.2018 od Kamila Spoustová

Zdraví domácích mazlíčků

Přimíchejte vašemu psovi do vody jednu lžíci octa a prospějete jeho zdraví, neboť mu ocet dodá potřebné živiny a taky důrazně zlepšíte jeho srst. Bude lesklejší a celkově bude vypadat zdravěji. Ocet můžete podávat i kočce, ty jsou však více vybíravé, a tak je možné, že si nového složení vody všimnou.

Dezinfekce

Ocet je skvělou dezinfekcí. Pokud po ruce zrovna nemáte jiný dezinfekční prostředek, použijte ocet. Zahubí všechny bakterii.

Dřevu dodává sílu

Víte, že dřevěný nábytek nemusíte ve chvíli, kdy vykazuje známky sešlosti, lakovat. Postačí vám báze z oleje a octa. Smíchejte hrneček teplé vody se čtyřmi lžícemi jablečného octa a dvěma oleje. Nábytek touto směsí vyčistěte a hned se bude nejet blýskat, chytí taky správnou barvu.

Koberce

Skvrny na koberci jsou zlo, ty které nejdou dostat dolů obyčejným přípravkem ještě větší. Vyzkoušejte ocet! Nebojte se použít nenaředěný ocet. Přidejte do něj sůl a polijte jím skvrnu. Uvidíte, že se vám ji hned podaří vyčistit.

Navrací krásu šperkům

Ocet funguje dokonce i na zčernalé šperky. Zkuste je zachránit namočením do octa. Dejte octu dostatek času, aby stačil šperky opracovat. Pak nezapomeňte veškeré klenoty očistit speciálním hadříkem.

Na většinu zmíněných triků vám postačí úplně obyčejný ocet, někdy bude třeba použít jablečný, avšak jiné druhy octa nejsou potřeba.

Do kulinářství se vám ale budou hodit i jiné octové speciality. Vyzkoušejte netradiční spojení chutí v podobě produktu BIO RAW Kokosový ocet – s mateční kulturou 250 ml, který najdete zde.

Ocet obsahuje přírodní mateční kulturu, tzv. “matku” čili shluk prospěšných mikroorganizmů a enzymů. Vzniká z mízy květů kokosových palem, která se nechává kvasit minimálně deset měsíců. Obsahuje mnoho vitamínů, například vitamin B a C, množství minerálů a aminokyselin. BIO kokosový ocet je z nutričního hlediska kvalitnější a zdravější než uměle fermentované octy.