EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Jak vybrat rybu

Publikováno od Karolína Arnoštová

Ryby mi moc chutnají, ale většinou si je dopřeji již v restauraci, protože se bojím, že koupená ryba nebude čerstvá a že mi nebude chutnat.

Jak tedy poznáme, že je ryba čerstvá

Pokud do ryby píchneme prstem, důlek by se po chvíli měl vyrovnat.

Žábry musí být červené, kůže lesklá, slizká a napjatá, také oko nesmí být zakalené.

Které ryba mi bude chutnat

Ze sladkovodních:

Candát

Má velmi málo kostí a bílé maso.

Jeseter

Také má málo kostí a je tučnější.

Kapr

Opět tučná ryba, hlavně pokud je většího vzrůstu.

Pstruh duhový

Maso svojí barvou a chutí připomíná lososa.

Úhoř říční

Ryba, která je absolutně bez kostí a je velmi chutná.

Z mořských:

Mořský vlk

Dietní aromatické maso s minimem tuků a kostí.

Platýz

Má jemné maso s větším množstvím tuku a také omega-3 nenasycených mastných kyselin.

Pražma

Kvalitní pevné bílé maso, bohužel se spoustou malých kostí. Ale je dietní a šťavnatá.

Treska

Delikátní pevné maso, které se nemusí příliš kořenit. Skvěle voní a chutná.

Tuňák

Tučné maso, které svojí chutí připomíná telecí.