Jak vybrat rybu

Ryby mi moc chutnají, ale většinou si je dopřeji již v restauraci, protože se bojím, že koupená ryba nebude čerstvá a že mi nebude chutnat.
Jak tedy poznáme, že je ryba čerstvá
Pokud do ryby píchneme prstem, důlek by se po chvíli měl vyrovnat.
Žábry musí být červené, kůže lesklá, slizká a napjatá, také oko nesmí být zakalené.
Které ryba mi bude chutnat
Ze sladkovodních:
Candát
Má velmi málo kostí a bílé maso.
Jeseter
Také má málo kostí a je tučnější.
Kapr
Opět tučná ryba, hlavně pokud je většího vzrůstu.
Pstruh duhový
Maso svojí barvou a chutí připomíná lososa.
Úhoř říční
Ryba, která je absolutně bez kostí a je velmi chutná.
Z mořských:
Mořský vlk
Dietní aromatické maso s minimem tuků a kostí.
Platýz
Má jemné maso s větším množstvím tuku a také omega-3 nenasycených mastných kyselin.
Pražma
Kvalitní pevné bílé maso, bohužel se spoustou malých kostí. Ale je dietní a šťavnatá.
Treska
Delikátní pevné maso, které se nemusí příliš kořenit. Skvěle voní a chutná.
Tuňák
Tučné maso, které svojí chutí připomíná telecí.